Robert Downey jr. wederom bestbetaalde acteur

Robert Downey jr. is voor het tweede jaar op rij de bestbetaalde acteur ter wereld. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Van juni 2013 tot en met juni van dit jaar verdiende de Iron Man-acteur 75 miljoen dollar, zo'n 55,5 miljoen euro. Vorig jaar stond hij met hetzelfde bedrag bovenaan de lijst.

De films van Downey jr. brachten in totaal wereldwijd vier miljard dollar op. Het lijkt hiermee nogal waarschijnlijk dat hij de komende jaren in de films over Iron Man en The Avengers blijft terugkomen.

De 49-jarige Downey jr. wordt gevolgd door Dwayne Johnson, die met 38,5 miljoen euro op de tweede plaats staat. De spierbundel en worstelaar verdiende zijn geld voornamelijk met een bijrol in de immens lucratieve filmreeks Fast & Furious. Met Hercules, die eind deze maand in de Nederlandse bioscopen verschijnt, speelt hij zijn eerste hoofdrol in een grote zomerfilm.

Bradley Cooper haalt met een jaarinkomen van 34 miljoen euro de derde plaats in de lijst. Hij wordt gevolgd door Leonardo DiCaprio, die 29 miljoen euro verdiende. Chris Hemsworth, die voor het eerst op de lijst voorkomt, kwam hier met 27 miljoen euro net onder. De top tien wordt gecompleteerd door Liam Neeson, Ben Affleck, Christian Bale, Will Smith en Mark Wahlberg.