FOK!filmtips van de dag: The Lincoln Lawyer

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK! 

Deze verfilming van de Charles Dickens’ roman vertelt het verhaal van de arme weesjongen Pip die een ontsnapte gevangene helpt. Hij groeit op in het gezelschap van de bittere vrouw Miss Havisham en haar beschermelinge Estella. Jaren later wordt hij door een onbekend persoon financieel geholpen om een echte gentleman te worden. Het originele Great Expectations uit 1946 om 14.00 uur op Één.

De zebra Marty en de leeuw Alex zijn elkaars beste vrienden en wonen in de dierentuin van Central Park in New York. Marty heeft het er goed, maar droomt van een leven buiten de hekken van de dierentuin. Op een nacht besluit hij, gedeprimeerd door zijn tiende verjaardag en opgejut door een stel rebelse pinguïns, te ontsnappen. Alex zet samen met de giraffe Melman en het nijlpaard Gloria de achtervolging in, waarna op Grand Central Station de ontsnapping eindigt. Als gevolg van deze poging worden alle dieren op een boot gezet om in Afrika te worden vrijgelaten, maar door een actie van de pinguïns belandt het stel op het eiland Madagascar, waar het echte avontuur begint. Om 14.55 uur op BBC1,

Mickey Haller is een goedkope advocaat uit Los Angeles die kantoor houdt in zijn auto, een Lincoln Continental. De meeste strafzaken uit zijn carrière bestonden uit het verdedigen van allerhande kleine criminelen. Totdat hij de kans van zijn leven krijgt wanneer Louis Roulet uit Beverly Hills hem inhuurt. Deze rijke playboy wordt verdacht van moord. De zaak lijkt eenvoudig, maar draait uit op een levensgevaarlijke zaak voor Haller. Met een cast die onder andere bestaat uit: Matthew McConaughey, Ryan Phillippe, Marisa Tomei, William H. Macy en John Leguizamo. The Lincoln Lawyer om 20.00 uur op NET5.

Rocky Balboa is een tweederangs bokser uit Philadelphia. Hij is een mislukking: hij woont in een afgedankt appartement en als bijbaantje is hij een inner van schulden. Ook probeert hij indruk te maken op de ietwat verlegen Adrianna, de liefde van zijn leven. Dan krijgt Rocky de kans van zijn leven als hij door een publiciteitsstunt mag vechten tegen de wereldkampioen, Apollo Creed, om de wereldtitel. Rocky is vastberaden om het 15 rondes vol te houden, niet alleen voor zijn zelfvertrouwen, maar ook zodat hij kan bewijzen dat hij niet één of andere schooier van de straat is. Om 00.00 uur op SBS6.

Je kan ook kijken naar Bon Voyage, Limo, Galaxy Quest, Out of Time, Enigma of House of Sand and Fog.