FOK!filmtip: Wanted

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Wanted.

Wat is dat toch met die commerciële omroepen? Zo is er dagenlang niks dan derderangs meuk op de tv en op andere dagen is het lastig om een keuze te maken. Zo zou je vanavond kunnen kijken naar Madagascar: Escape 2 Africa (SBS6 - 20.30 uur), The Incredible Hulk (RTL5 - 20.30 uur) of Zodiac (Veronica - 22.10 uur). De FOK!filmtip van vandaag is echter Wanted geworden.

 Wanted

Wanted is gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks van Marc Silvestri. In de film draait het om Wesley Gibson (James McAvoy), een saaie kantoorklerk. Dat leven wordt een stuk minder saai als Wesley ontdekt dat zijn vader de beste huurmoordenaar op aarde was en de dag er voor doodgeschoten is door een huurmoordenaar die nu achter hem aanzit. Met hulp van Fox (Angelina Jolie) en Sloan (Morgan Freeman) gaat Gibson de strijd aan waarbij hij niemand lijkt te kunnen vertrouwen.

Wanted is een spetterende actiefilm van de Russisch-Kazachse regisseur Timoer Bekmambetov, die met de film een ijzersterk debuut had in Hollywood. Hij maakte eerder naam met de fantasyfilms Night Watch en Day Watch. Momenteel werkt Bekmambetov aan de film Abraham Lincoln: Vampire Hunter die in 2012 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

Wanted is vanavond te zien om 22.45 uur op RTL5


Wanted trailer.