Geoffrey Rush zag flop in King's Speech

Geoffrey Rush dacht dat zijn nieuwste film The King's Speech een flop zou worden. Het koningsdrama is inmiddels onder meer genomineerd voor zeven Golden Globes en is daarmee koploper bij de prestigieuze Amerikaanse film- en televisieprijzen. De film wordt ook gezien als een van de grote kanshebbers bij de Oscars.

"Het frappante is dat veel mensen nu tegen me zeggen 'o, je hebt die rol alleen geaccepteerd omdat je dacht daarmee een Oscar te kunnen winnen'", zegt Rush tegen de Australische nieuwssite news.com.au. "Maar toen we voor het eerst het scenario aan elkaar voorlazen, dachten we dat niemand deze film zou willen zien, laat staan dat het een Oscarkandidaat zou zijn."

In de film speelt de 59-jarige Australische acteur de rol van logopedist Lionel Logue. Hij moet de Britse koning George VI, gespeeld door Colin Firth, afhelpen van zijn vreselijke gestotter zodat die zijn volk bemoedigend kan toespreken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Zowel Rush als Firth is genomineerd voor een Golden Globe, voor beste mannelijke bijrol en beste mannelijke hoofdrol. De awards worden zondag uitgereikt in Beverly Hills.


Geoffrey Rush zag flop in King's Speech (Foto: Novum)