Billy Bob Thornton wil Bad Santa 2

Billy Bob Thornton wil graag een vervolg maken op zijn zwarte kerstkomedie Bad Santa uit 2003. "Dat is inmiddels een klassieke kerstfilm", zegt Thornton tegen de filmwebsite Collider. In de film speelt hij een aan drank verslaafde nietsnut die zich voordoet als Kerstman in een warenhuis om dan op kerstavond het warenhuis leeg te stelen.

"Mensen kijken tegenwoordig met kerst naar It's a Wonderful Life, Miracle on 34th St. en dan naar Bad Santa. Het is een soort verzamelbox geworden", zegt de 55-jarige acteur.

"Er wordt al een tijdje gesproken over een vervolg en ik zou daar best oren naar hebben. Ik heb nog nooit een vervolg op een van mijn films gemaakt, maar bij deze lijkt het me een logische stap."

Het zou wellicht een van de laatste films zijn waarin de acteur een hoofdrol speelt, aangezien hij al een tijdje aangeeft dat de interessante hoofdrollen voor hem opdrogen. Daarom heeft hij ook, na een sabbatical uit Hollywood van twee jaar, zijn zinnen weer gezet op regisseren. Zijn laatste regieklus was Daddy and Them uit 2001.

"Mijn oude schrijfpartner Tom Epperson en ik hebben net een nieuw scenario afgerond. We hebben al een jaar of vijftien niet meer samengewerkt." De bedoeling is de film komend voorjaar op te nemen.

"De film heeft nog geen titel", zegt Thornton eerst met een stalen gezicht. "Nou ja, eigenlijk wel. Die kan ik je best vertellen, misschien dat mensen geïntrigeerd raken. Hij heet Jane Mansfield's Car en is een toppertje, al zeg ik het zelf."


Billy Bob Thornton wil vervolg maken op Bad Santa (Foto: Novum)