Schut: "Suarez gaat tot het randje, ik ook"

Met zijn kompaan Sander Keller bleef Alje Schut zondagmiddag overeind in de ArenA. Dat mag een goede prestatie genoemd worden van de Utrechters, aangezien tot zondag nog geen enkele ploeg een nederlaag wist te voorkomen in Amsterdam.

De vier minuten blessuretijd zaten er al op toen Ajax nog een corner mocht nemen. De bal werd weggeschoten, waardoor vijf Utrechters vrije doortocht zouden hebben gehad. De warrig leidende Tom van Sichem floot echter af.

Ondanks het gewonnen punt baalde Utrecht-verdediger Schut van dat moment. "Ja, dat kan je wel frustrerend noemen. Ik had een beetje het gevoel dat hij alles tegen floot in de laatste 25 minuten. Het zat in ieder geval niet mee. Dan krijg je een kans in de 94ste minuut. Oké, het was tijd, maar hij liet die corner van Ajax ook nog nemen," briest de lange verdediger tegen Goal.com.

Schut: "Al met al mogen we toch blij zijn met een punt. Tuurlijk baal je ook, maar als je reëel bent sta je de tweede helft met de rug tegen de muur."

Luis Suárez werd zondag redelijk in bedwang gehouden. Wat vond Schut van zijn tegenstander? "Laat ik het positief houden. Ik vind het een hele lastige spits om te bespelen. Hij gaat tot het randje, maar ik ook. Wat het negatieve is? Daar heb ik het buiten het veld liever niet over. Het waren wel mooie duels."

De Domstedelingen boekten zo, na de ruime overwinning op Vitesse, opnieuw een prima resultaat. Is de ploeg in vorm? Schut: "Als ik de pers mag geloven niet. De tendens is sinds het gedoe met de trainer een beetje negatief, maar ik vind dat we op de goede weg zijn. We houden redelijk vaak de nul en zijn ook steeds beter gaan voetballen."

"We houden hier ook vrij makkelijk stand. Jammer van de 1-1, waar Suárez een paar meter los van mij is en Sulejmani Keller eruit sprint, maar al met al is een punt bij Ajax pakken niet slecht."