NOS-Teletekst bestaat op 1 april 20 jaar

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 1 April 1980 Ging NOS-Teletekst van start, en nu - 20 jaar later - is NOS-TT uitgegroeid tot marktleider met meer dan 3 miljoen gebruikers per dag. Waren er op 1 April 1980 slechts 50 pagina's, vandaag de dag zijn dat er duizend. Ook het bereik van NOS-Teletekst steeg in de afgelopen twintig jaar gigantisch. Waren er in het eerste uitzendjaar 1000 toestellen die Teletekst konden ontvangen, nu beschikken 9 van de 10 Nederlandse televisiekijkers over een toestel met Teletekstontvangst.
De NOS-Teletekstredactie is verder verantwoordelijk voor ondertiteling van Nederlandstalige programma's voor doven en slechthorenden. In de loop van de jaren steeg het aantal ondertitelde programma's enorm. Werd in 1980 nog maar een enkel uur per jaar ondertiteld, nu wordt zo'n 5000 uur Nederlandstalige televisie van ondertiteling voorzien. Daarmee is meer dan de helft van de Nederlandstalige programma's ook voor doven en slechthorenden goed te volgen.

Het jubileum van NOS-Teletekst gaat niet onopgemerkt voorbij. Bekende Nederlanders van toen en nu schrijven zelf een Teletekstpagina, waarbij de enige eis is dat de naam 'Teletekst' wordt genoemd. Onder de schrijvers bevinden zich Nout Wellink (Wie ? Oh, die ! de president van De Nederlandsche Bank ), Wim Dik (Wie ? Oh die !! Voormalig voorzitter Raad van Bestuur van KPN), Aad Nuis (voormalig staatssecretaris van OC&W), weerman Erwin Kroll, ex-wielrenner Erik Breukink en radiopresentator Frits Spits.

Ook de gebruikers van Teletekst krijgen de mogelijkheid om een verhaal op Teletekst te plaatsen. Op Teletekstpagina 860 staan de voorwaarden beschreven. Op 31 maart en 1 en 2 april wordt er een speciale Teletekst-prijsvraag gepubliceerd. Benieuwd wat ze daarvoor bedenken
Submitter:  Bron: <a href="http://www.nu.nl" target=new>Nu.nl</a>