"Vind ik leuk!"

Facebook heeft de geweldigste knop van alle websites: de 'Vind ik leuk'-knop. Sommige berichtjes zijn zo fantastisch en duidelijk tegelijk, dat je eigenlijk niets nuttigs meer hebt toe te voegen. Een simpele druk op de knop "Vind ik leuk" zegt dan genoeg. Er zijn zo veel leuke berichten verschenen, dat ik in deze column voor deze keer geen enkele kritische noot laat horen. Vind je dat niet leuk?

Vandaag is het Wereldbloeddonordag. Wereldwijd worden allerlei bloeddonors in het zonnetje gezet, omdat zij steeds weer vrijwillig hun bloed afstaan om een ander te helpen. Dat vind ik leuk! Zo leuk zelfs, dat ik tijdens het verschijnen van deze column zelf aanwezig ben bij de Sanquin bloedbank om weer 600 milliliter plasma af te staan. En ik ben niet de enige die bloeddonors wil steunen. Op de site http://www.ilikebloeddonors.nl hebben inmiddels al meer dan 30.000 mensen aangegeven dat ze dit leuk vinden.

Op Facebook zijn nog veel meer leuke dingen verschenen! Het maakt niet uit hoe groot of klein de belevenis is, vandaag is alles leuk. Naast Wereldbloeddonordag zijn er meer leuke internationale berichten verschenen. Zo vindt Piet een reis in een motorhome door heel Europa leuk, omdat het voor hem de ultieme vorm van onafhankelijkheid is. Zo kan hij zelf eens zien hoe de eenheid in de Europese gemeenschap is. Henk zoekt het wat verder en reist met twee vrienden door heel Afrika. "Tempura is een duur woord, maar het komt erop neer dat je eten in beslag gooit en daarna in de frituur. Dat vind ik leuk." Benno vindt het leuk om nog één dagje te werken en dan op vakantie te gaan. Maar het hoeft natuurlijk niet allemaal zo ver weg te zijn. Gert vindt het al fijn om gewoon wat dichterbij huis te zijn. Is ook leuk!

Dichtbij huis gebeurt het ook allemaal, natuurlijk. Het nieuws van een koeienstrontvoetbalclubactie is bijvoorbeeld ook opvallend. Bij NAC in Breda zal eind juli een koe op het voetbalveld worden losgelaten. In het vak waar de koe zijn eerste vlaai laat vallen, valt de hoofdprijs. Allerlei fans hebben al gewed in welk vak dit zal gebeuren. Het mooiste is dat deze weddenschap geen echte verliezers zal kennen. De opbrengst van deze actie is namelijk bestemd om NAC te redden van een financiële ondergang. Zij willen geen stront meer aan de knikker, maar stront op het veld om de club te redden.

De leukste dingen gebeuren natuurlijk het dichtst bij huis. Zo vindt Heidi het geweldig dat haar vriend kan koken. Maaike nam haar toekomstige trouwdag door met haar vriend en kwam erachter dat het precies zo is als zij willen. Johan zou het leuk vinden als iemand hem vreselijk geil zou vinden, in plaats van "zo fijn om mee te praten.". Dennis heeft zelf geen kinderen, maar blogt vrolijk over de geboortegolf om hem heen. Pieter liket graag andere reacties op Facebook. Trudy vindt het heerlijk om overuren op te nemen en dan een rondje over de Albert Cuijp te lopen, want "het voelt net zo leuk als het spijbelen van vroeger..." Bas houdt van kaaskramen en Jort vindt vooral zichzelf erg leuk. "Dat is zeker wel een column of twee waard."

Als vrouw vind ik chocolade natuurlijk ook erg leuk. Melk, puur, wit, het is allemaal even fantastisch en lekker. Ik ben dan ook jaloers op alle mensen die dinsdag om 12 uur op het Plein in Den Haag waren, want daar werd een enorme duim van chocolade onthuld in het kader van Wereldbloeddonordag. Hun doel was om meer dan 10.000 likes te verzamelen op Facebook. En dat is met meer dan 30.000 reacties ruimschoots gelukt. Alle bloeddonors van Nederland worden met dit tijdelijke standbeeld bedankt. Daarvan zeg ik nou: "Vind ik leuk!"

Wereldbloeddonordag