Steek je waterschapsstem in de hens

Sinds de Zondag met Lubach weet iedereen wat het Waterschap… niet doet. Of wel. Of wat de fuck, we weten allemaal dat het geen ene reet uitmaakt of je wel of niet voor het waterschap komt stemmen. Een kwart is al gekozen en het beleid wordt grotendeels al vanuit de provincie bedacht, dus meer dan een beetje werkverschaffing en papierschuiverij is het werkelijk waar niet. Schoon water, droge voeten. Je kan stemmen wat je wil, meer dan dat gaan we toch nooit krijgen van het waterschap. Het maakt geen flikker uit, dus waarom zou je niet eens creatief omgaan met je stembiljet voor het waterschap?

Binnen de politiek zijn drie mogelijkheden. Je kiest voor natuur en milieu, je kiest voor economie en landbouw of je kiest niet. Welke partij daarbij hoort zou mij een worst weten, want links is voor groen, rechts voor de economie en de rest zit zo te schipperen en draaikonten dat er toch geen duidelijk antwoord uitkomt. Daarom zijn hier enkele tips om toch nog het maximale rendement uit je stembiljet te halen:

Kies je voor groen? Oefen thuis alvast om je stem concreet vorm te geven met behulp van origami. Als je vindt dat er meer landbouwgrond aan de natuur mag worden teruggegeven, in welke vorm dan ook, vouw dan een kikker. Als je vindt dat er meer landbouwgrond onder water mag lopen voor natuurbehoud, vouw dan je stembiljet tot een zwaan en leeg je petflesje mineraalwater in de stembak. Als je vindt dat er meer windmolens moeten komen, vouw dan een zwaan die net is gecrasht na een hit-en-run van een windmolen. Als je vindt dat de natuur plaats moet maken voor meer infrastructuur, sla dan je kikker plat.

De andere kant belicht de belangen van de boeren en de economie. Als je het eens bent met de boeren, bouw dan het stemhok om tot een keet, draai piratenmuziek, giet bier in je mond, in je buurmans mond, in je buurvrouw haar tieten en in de stembus. Prik de muskusrat aan een spies en braad het boven het vuurtje in de spaanders van de stukgehakte stemhokjes. Pak je hooivork beet om iedereen met origamizwaantjes en vouwkikkers te verjagen en knal de zwakken neer met je geweer, om hen uit het lijden te verlossen en een lange en pijnlijke dood te besparen. Begin je eigen moestuintje met alle verzamelde AH-potjes en laat je innerlijke giertank zijn werk doen voor een natuurlijke bemesting. Als jouw statement voor het waterschap niet duidelijk is, weten wij het ook niet meer.

Steun je de VVD, steun dan de boeren en declareer de bonnetjes. Zet de boel in de hens, vernietig al het bewijsmateriaal en bel de verzekering om de schade achter je op te ruimen. Zo win je geen stemmen, maar laat je wel eerlijk zien wat het effect is van jouw stem op deze waardeloze verkiezingen.