NFL op FOK! deel 2


NFC East:

Traditioneel een bijzonder sterke poule, waarin altijd spanning heerst wie zich zullen plaatsen voor de Playoffs. Deze groep staat al het hele voorseizoen bekend als de "narrow margin" poule, omdat de meeste teams hier niet echte grootscoorders zijn.
In het voorseizoen hebben de Arizona Cardinals bewezen een aankomende "contender" te zijn voor het komende seizoen, en dat in een poule waar de Dallas Cowboys, de Washington Redskins, en de Philadelphia Eagles al bewezen hebben in het verleden dat ze het loodzware seizoen binnen de NFL goed aankunnen. de New York Giants zullen dit jaar wellicht voor een verrassing kunnen zorgen.

Er zijn wel wat schiftingen in deze groep te merken, aangezien de Cowboys niet meer de gouden ploeg zijn die ze waren, en de Redskins het dit jaar zonder de gepensioneerde Green zullen moeten doen. Wat al te merken is aan het feit dat ze de meeste punten tegen kregen in het voorseizoen. (105 in totaal)

Prognose: Cardinals, samen met de stuiptrekkende Cowboys en Eagles gaan de dienst uitmaken in deze groep.

NFC Central:

Een moeilijke poule om te voorspellen, omdat hoge aanvallende scores vaak afgewisseld werden met hoge tegenscores van de tegenstanders. Deze poule herbergt de enige ploeg die in het voorseizoen de 100 punten grens behaalde, namelijk de Minnesota Vikings.
De Green Bay Packers en de Chigago Bears waren in deze poule vroeger altijd de uitgesproken favorieten, maar die hebben nu concurrentie gekregen van de Detroit Lions, en de Tampa Bay Buccanneers. Alhoewel de laatste een zwak voorseizoen kende verwacht ik toch wel goede resultaten.

Prognose: Moeilijk te zeggen, maar ik vermoed dat de Lions en de Vikings de grootste kans zullen hebben op een plaats in de Playoffs.

NFC West:

Van oudsher een zwakkere poule, maar sinds het wonderseizoen van Kurt Warner en zijn St. Louis Rams lijken de overige teams in deze poule zich te hebben meegetrokken in de kielzog van de Rams.
Atlanta Falcons hebben hier in het voorseizoen het best gepresteerd, op de voet gevolgd door de Rams, en de Carolina Panthers. De New Orleans Saints en de San Francisco 49ers hebben het tot nu toe een stuk minder gedaan.

Prognose: De Rams en de Falcons maken hier de dienst uit, mede omdat de 49ers het verlies van Joe Montana nooit hebben kunnen opvangen.