Real Life

Het is weer begonnen hoor. Het riejalitietievie seizoen. Debieltjes in een bus, mongooltjes in een huis, gekken op een eiland, en het ergste van allemaal, overgewaardeerde mannetjes op een veld.

Het komt misschien als een verrassing voor iedereen, maar het reality tv idee is niet nieuw. Al jaren worden er real life soaps vertoond, niet achter streams, en ook niet met 24 uur per dag een camera erbij. Ieder weekend togen duizenden mensen getooid in oorlogskleuren van hun stam richting verzamelplaatsen die stadions worden genoemd.

Alles wat Hummie en consorten nu laten zien, hebben zij al eens gedaan. Trouwen in clubkleuren, begraven worden in een kist met het clublogo, tattoo's van de helden op je rug, alles is al eens langsgekomen. Daarom verbaasd het me ook dat er nu nog mensen zijn die zich druk maken om schorsingen, spelsystemen, transfersommen, rode kaarten, gele kaarten, doping, en topscorers.

Het begin van Big Brother The Battle is nagenoeg gelijk gegaan met de opening van het Champions League seizoen, dat kan geen toeval zijn geweest. Het begon al voor de opening van het "bal der kampioenen" PSV moest spelen tegen een tegenvallend Frans kampioensploegje maar gaf van te voren al aan liever niet te spelen wegens de onsmakelijkheden in Amerika, op zich een nobel streven, maar een totaal leeg gebaar als je toch gaat spelen, en achteraf gaat klagen dat je de wedstrijd wilt overspelen. Het zal er wel mee te maken hebben dat de Eindhovenaren de wedstrijd kansloos met 4-1 verloren.

En niet alleen in de ploeg van de kampioen van het vorig seizoen rommelt het, ook bij de gevallen godenzonen in de hoofdstad is het hommeles. Ajax is vervallen van een attractief spelende ploeg, die er altijd prat op gingen dat zij, in tegenstelling tot rivaal Feijenoord, altijd aanvallend voetbal speelden, tot een ploeg die het spelsysteem van hun eeuwige rivaal hanteert. Vanuit de verdediging counteren en resultaten behalen. Nu is die stap nog te rechtvaardigen met het resultaat, maar zodra het niet goed gaat zullen er weer, de verkeerde, koppen gaan rollen.

Nee de deelnemers aan BBtB hebben het eigenlijk zo slecht nog niet bekeken, je gaat drie maanden in een huis zitten, je blijft gelukkig verstoken van elke vorm van nieuws uit de buitenwereld, en je komt in Januari eruit en merkt dat de derde wereldoorlog aan je voorbij is gegaan. Je strijkt makkelijk je geld op, en als je niet gewonnen hebt? Oh dat maakt niet uit want het schnabbel circuit kan wel weer een nieuwe impuls gebruiken nu Ruud en Bart uit BB1 eruit zijn gewerkt.

Mocht je niet geschikt zijn voor een deelname aan BB? Dan probeer je het toch bij kloon De Bus, of Eiland Robinson, Starmaker, of desnoods schrijf je je in voor een tv dating show. Er zijn zoveel mogelijkheden om een bekende Nederlander te worden dat WAT je doet niet meer uitmaakt, als je maar opvalt. En op deze manier is de maatschappij weer gelijk getrokken, voetballers snappen het niet maar vallen wel op, en voor mensen die gezegend zijn met andere talenten dan balgevoel is er ook nog hoop.

Gelukkig zijn al die talentvolle, en loze mensen erg leuk om naar te kijken door de rest van de bevolking, en zo houden we nog wat discussie materiaal over ook.
Fijn TV, of voetbalseizoen toegewenst!