FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 maart 2012

Mount & Blade Collection in maart

Paradox heeft de Mount & Blade Collection van TaleWorlds aangekondigd, deze zal in maart beschikbaar zijn. De collectie bestaat uit Mount & Blade en de twee uitbreidingen Warband en With Fire and Sword.

Mount & Blade is een sandbox actie-RPG zonder fantasie-elementen. De speler neemt de rol aan van merchant, mercenary, knight of lord om zo de open wereld te verkennen. In gevechten kunnen tot 64 spelers deelnemen en daarnaast zijn er verschillende multiplayer modi zoals Deathmatch, Team Deathmatch, Capture the Flag, Conquest, Battle and Siege.

Britney Spears schikt met bodyguard

Britney Spears heeft een deal gesloten met een van haar voormalige bodyguards. Fernando Flores, die korte tijd voor de zangeres werkte, stapte naar de rechter met beschuldigingen over seksuele intimidatie.

Hoewel Britney alle beschuldigingen ontkent heeft ze toch besloten een schikking te treffen, vertelt een ingewijde aan de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. Het is niet duidelijk of de 30-jarige zangeres geld heeft betaald aan Flores. Details over de schikking zijn niet naar buiten gebracht.

De beveiliger stelde in 2010 dat Spears zich regelmatig aan hem opdrong. Ze zou hem onder meer naar haar slaapkamer hebben geroepen terwijl ze naakt was. Ook beweerde Flores dat de popzangeres haar kinderen mishandelde en zich onverantwoord gedroeg in hun bijzijn.

'Nederlands antirookbeleid ondermaats'

Het antirookbeleid van de Nederlandse overheid laat nog veel te wensen over en voldoet niet aan internationale afspraken. Dat stellen KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Astma Fonds en Partnership Stop met Roken in een rapport, dat donderdag wordt gepresenteerd.

Dit 'schaduwrapport FCTC' is een tegenhanger van het jaarlijkse rapport van de Nederlandse overheid over de stand van zaken rond het antirookbeleid. In het schaduwrapport wordt betoogd dat de prijs van rookwaar fors omhoog moet, het rookverbod moet worden gehandhaafd en reclameuitingen moeten worden beperkt. Ook zou Nederland achterop raken bij andere landen.

'Nederlands antirookbeleid ondermaats'
'Nederlands antirookbeleid ondermaats' (Foto: ANP)

'Inwoners Westkapelle beschermden kinderen'

Inwoners van Westkapelle hebben hun kinderen weggehouden bij de 60-jarige man die heeft opgebiecht honderd tienerjongens te hebben misbruikt. Dat heeft burgemeester van Veere, Rob van der Zwaag donderdag gezegd in het televisieprogramma Nieuwsuur.

De gemeente Veere hield vanwege de zaak donderdagavond een bewonersbijeenkomst. De sfeer was volgens de burgemeester 'betrokken, zakelijk, maar aangrijpend'. De bewoners zijn volgens de burgemeester boos op het Openbaar Ministerie, omdat die het er op heeft doen laten lijken dat die honderd kinderen uit Westkapelle komen.

De inwoners zouden spreken van stigmatisering van Westkapelle. "We weten dat hij in Westkapelle woonde, maar hij begaf zich ook buiten deze plaats en zelfs buiten de gemeente Veere. Dat die honderd jongens uit Westkapelle komen, klopt niet", aldus de burgemeester van Veere, waaronder Westkapelle valt.

De inwoners zijn van mening dat ze hun kinderen juist hebben beschermd tegen de man. Ze zouden niet de andere kant op hebben gekeken. De reputatie van de man zou daarbij ook buiten Westkapelle bekend zijn geweest, stelde Van der Zwaag.

De 60-jarige uit Westkapelle man zit sinds september vast voor twee ontuchtzaken. Woensdag werd bekend dat hij ook het misbruik van een honderdtal andere jongens heeft opgebiecht. Het gaat om tieners tussen de 14 en 17 jaar. De verdachte zou allerlei seksuele handelingen hebben uitgevoerd, maar de jongens niet hebben gepenetreerd.

Volgens Omroep Zeeland woonden ongeveer dertig mensen de bijeenkomst donderdagavond bij. Tijdens de bijeenkomst zou een nieuw slachtoffer zich hebben gemeld. De man zou in de jaren zestig zijn misbruikt. Hij was toen een 9-jarige jongen, de verdachte was destijds 17. De zaak zou inmiddels verjaard zijn.

Doden door crash Cessna bij Frankfurt

Een klein sportvliegtuigje is donderdagavond neergestort bij de Duitse plaats Egelsbach, iets ten zuiden van Frankfurt. Aan boord van de Cessna waren zes mensen. Zeker drie van hen zijn omgekomen, het lot van de anderen is niet duidelijk. De identiteit en nationaliteit van de inzittenden en de oorzaak van het ongeval zijn ook niet bekend.

Het kleine toestel crashte rond 19.00 uur in een bos bij het vliegveld van Egelsbach. Vooral zakenlieden maken gebruik van het vliegveld.

[PL darts] Van Barneveld wint voor het eerst en Taylor gooit record

Raymond van Barneveld heeft zijn eerste overwinning binnen. In Exeter won hij met 8-6 van Andy Hamilton. James Wade heeft zijn eerste punten binnen, hij versloeg Kevin Painter met 8-6. Phil Taylor gooide tegen Simon Whitlock een Premier League recordgemiddelde van 117,35. The Power won de partij met 8-4. 

De avond werd geopend door Painter en Wade. Na drie nederlagen wist Wade dan toch zijn eerste punten te verzamelen. The Machine pakte in de derde leg een break, om die vervolgens niet meer weg te geven. Het wordt mede door twee 117 finishes 8-6. Barney had meer moeite met Hamilton. De Hagenaar moest de hele tijd tegen een achterstand aankijken. In de twaalfde leg brak Barney terug en kwam terug tot 6-6. De laatste leg kreeg Hamilton nog pijlen voor een gelijkspel, maar hij mistte op dubbel 16. Van Barneveld gooide dubbel 18 wel uit en dat leverde hem twee punten op.  

The Power bewees dat hij nog steeds tot de wereldtop gerekend mag worden. In een hoogstaand duel versloeg hij The Wizard met 8-4. Na twaalf pijlen had Taylor al een break binnen. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. Tot 6-4 ging het gelijk op. Daarna maakte Taylor het af. Tijdens dit duel gooide de darter uit Stoke-on-Trent gemiddeld 117,35. Dit is een record voor de Premier League. Whitlock gooide met 105,44 gemiddeld ook niet slecht. 

De avond werd besloten tussen de titelverdediger Gary Anderson en de wereldkampioen Adrian Lewis. Anderson kwam goed uit de startblokken. Het stond snel 5-0. De enige leg die Lewis pakte was de zesde. Het was niet de avond van Lewis, hij mistte keer op keer de dubbel. Anderson pakte zijn derde overwinning en wint met 8-1. Taylor blijft de stand aanvoeren gevolgd door Anderson. Ondanks de overwinning van Wade staat hij nog onderaan.  

Uitslagen

Kevin Painter James Wade  6-8
Raymond van Barneveld Andy Hamilton  8-6
Simon Whitlock Phil Taylor  4-8
Gary Anderson Adrian Lewis  8-1


Stand

# Speler Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten Legs voor Legs tegen Legsaldo
1 Phil Taylor 4 3 1 0 7 31 20 +11
2 Gary Anderson 4 3 0 1 6 30 16 +14
3 Kevin Painter 4 2 0 2 4 27 25 +2
4 Raymond van Barneveld 4 1 2 2 4 26 28 -2
5 Andy Hamilton 4 1 1 2 3 23 28 -5
6 Simon Whitlock 4 1 1 2 3 22 27 -5
7 Adrian Lewis 4 1 1 2 3 22 29 -7
8 James Wade 4 1 0 3 2 22 30 -8


Speelronde 5, 8 maart, Brighton Centre, Brighton
 

Kevin Painter Andy Hamilton
Phil Taylor Gary Anderson
James Wade Raymond van Barneveld
Simon Whitlock Adrian Lewis

Ouders Steven B. geschokt en vol ongeloof

De ouders van Steven B., de man die bekend heeft twee meisjes uit Oudenbosch ontvoerd en misbruikt te hebben, zeggen diep geschokt en vol ongeloof te zijn. Dit heeft de vader van Steven laten weten aan Omroep Brabant. Ze hebben hun zoon vooralsnog niet mogen zien, omdat hij in voorlopige hechtenis zit. Zelf voelen ze ook weinig voor contact blijkt uit het gesprek.

De bekentenis van hun zoon kwam hard aan, bekent de vader. Ze moesten het nieuws over hun zoon donderdagochtend via het nieuws horen. “We hebben moeilijke weken gehad. Je kunt het niet geloven dat je kind zoiets doet. We voelen ons door onze zoon besodemieterd. Misschien dat we er over enkele weken anders over denken,` zo zegt de vader van Steven.  Ze pleiten voor een passende straf voor hun zoon.

Volgens de vader van Steven was hij een levenslustige jongeman, die altijd vrolijk was. `Hij was altijd bezig. Steven is filmgek en ging wel vijf tot zes keer per week met zijn vriendin naar de bioscoop. Ook ging hij helemaal op in zijn hobby als jeugdtrainer bij voetbalclub DVO'60." Hij beschrijft Steven als een goed opgevoede jongen, in de bloei van zijn leven.

Arrestatie
Op het moment dat Steven B. in zijn eigen huis werd gearresteerd, werd er een inval bij zijn ouders gedaan. De computer werd in beslag genomen, en de politie toonde erg veel interesse in de auto in de garage. Op het laatst zijn de ouders meegegaan om een verklaring op het bureau af te leggen.

Ook de ouders van Steven hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. De moeder heeft hier veel aan laat de man weten. "Het is ook voor ons een hele moeilijke tijd"

Van Rompuy herkozen als voorzitter Europese Raad

Herman Van Rompuy is herkozen als voorzitter van de Europese Raad. De Belg liet donderdagavond op Twitter weten 'zeer vereerd' te zijn met zijn herverkiezing.

De bescheiden maar behendige diplomaat Van Rompuy wist in belangrijke kwesties als de schuldencrisis vaak overeenstemming te bewerkstelligen. Dat is een cruciale vaardigheid in de raad van de 27 regeringsleiders van de lidstaten die de Europese Unie vormen, want die besluit bij eenstemmigheid.

De 64-jarige Van Rompuy, die nog korte tijd premier van België is geweest, was voor zijn aantreden vrijwel onbekend. Zijn verkiezing leek erop te wijzen dat de Europese regeringsleiders liever geen krachtige EU-president wilden. Van Rompuy heeft zich inderdaad niet ontpopt als boegbeeld van Europa, maar toonde zich wel een begenadigd onderhandelaar tussen de dikke ikken die hem in de Europese Raad omringen.

Van Rompuy's tweede termijn van tweëenhalf jaar is reglementair ook zijn laatste.


Van Rompuy herkozen als voorzitter Europese Raad (Foto: Novum)

Meisje (17) doet 18 mannen in treincoupť

De Taiwanese politie heeft zich bovenop een opmerkelijke zaak gestort. Een 17-jarig meisje heeft zich afgelopen zondag in alle hoeken en gaten laten nemen door maar liefst achttien mannen tegelijk. De orgie vond plaats in een treinwagon tussen Taipei en Zhunan.

Het plan tot de orgie werd eind vorig jaar gesmeed op een internetsite. Een meisje, dat zichzelf omschreef als een 19-jarige, 1,66 meter lang en gezegend met een F-cup, meldde zich aan als vrijwilliger. Het meisje, dat echter nog maar 17 blijkt te zijn, wilde graag als enige dame deelnemen aan het project.

Afgelopen zondag was het zo ver. De organisator checkte alle identiteitsbewijzen op het station van Taipei waarna het meisje, 18 geluksvogels en medewerkers instapten. De conducteur deed een routinecontrole, waarna hij werd verzocht te vertrekken omdat er een geheime ontmoeting zou plaatsvinden.

Vervolgens werd het tienermeisje door alle deelnemers uit elkaar getrokken. In no time waren haar kleren uit waarna een spetterende orgie plaatsvond. Twee assistentes voorzagen de harde werkers van tissues en water. Nog even kwam de conducteur aan de deur rammelen, maar deze bleek afgesloten.

Op het station van Zhunan stapte de groep uit, waarna de conducteur de boel inspecteerde. Hoewel hij niets verdachts vond, kwam de zaak de volgende dag al uit. Op internet werd namelijk duk gepraat over de enorme treinorgie. De politie hoopt nu via de organisator te weten te komen wie alle deelnemers waren. Zij lopen de kans een dikke boete te moeten betalen. De organisator op zijn beurt kan zelfs vijf jaar celstraf tegemoet zien.


Uiteraard met een mooie animatie, compleet met foto's van het meisje

Griepverzuim fors lager, mogelijk vanwege crisis

Mensen met griepverschijnselen blijven dit jaar minder vaak thuis dan voorgaande jaren. De daling wordt mogelijk veroorzaakt door de economische crisis. Dat meldt de Grote Griepmeting donderdag.

Deze winter besloot zeventig procent van de mensen met griepverschijnselen thuis te blijven. In 2010 was dat nog tachtig procent en een jaar daarvoor bleef 85 procent thuis.

De initiatiefnemer van de Grote Griepmeting, Carl Koppeschaar, vermoedt dat de daling te maken heeft met de economische crisis. "Het lijkt erop dat de economische crisis mensen kopschuw maakt om zich ziek te melden", betoogt Koppeschaar.

Koppeschaar benadrukt dat het toch belangrijk is griep niet te negeren. "Met echte griep valt niet te spotten. Soms kunnen er complicaties bij optreden zoals een keelontsteking, longontsteking, hersenvliesontsteking, ontsteking van de hartspier of bijkomende bacteriële infecties." Overigens is dit jaar in tegenstelling tot eerdere jaren (nog) geen sprake van een griepepidemie.

Djokovic klopt Tipsarevic in kwartfinale Dubai

Novak Djokovic is donderdag eenvoudig doorgedrongen tot de halve finale van het ATP-toernooi in Dubai. De Servische aanvoerder van de wereldranglijst klopte zijn landgenoot Janko Tipsarevic (7) met 6-1 en 7-6 (6). Djokovic neemt het bij de laatste vier op tegen Andy Murray (3), die eerder donderdag Tomas Berdych (5) opzijzette.

Juan Martin del Potro mag het in de andere halve eindstrijd opnemen tegen de als tweede geplaatste Zwitser Roger Federer. De Argentijn (8) was met 7-6 (1) en 6-2 een maatje te groot voor de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (4).


Djokovic klopt Tipsarevic in kwartfinale Dubai (Foto: Novum)

'Kamer eist debat over declaraties kabinet'

De Tweede Kamer wil een debat met premier Mark Rutte (VVD) voeren over het declaratiegedrag van de kabinetsleden. Veel Kamerleden vinden de declaraties van de bewindslieden te royaal, meldt RTL Nieuws donderdag na een rondgang. Het programma publiceerde woensdag een overzicht met de declaraties van alle kabinetsleden.

De Kamerleden vinden dat de ministers en staatssecretarissen in tijden van bezuinigingen het goede voorbeeld moeten geven. "Een hotelovernachting van meer dan driehonderd euro hoort daar niet bij", zegt PvdA-Kamerlid Pierre Heijen tegen RTL Nieuws. Ook is hij kritisch op het heen en weer vliegen tussen Groningen, Den Haag en Rotterdam.

Volgens hem zijn veel kosten ten onrechte gedeclareerd omdat die al zouden worden gedekt door algemene onkostenvergoedingen. CDA-Kamerlid Ger Koopmans noemt het 'niet sober' dat een nieuw gekocht kastje binnen twee weken werd overgespoten omdat de kleur niet beviel.

Staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker had voor 392,09 euro een nacht doorbracht in het Okura in Amsterdam. Zijn woordvoerder zei donderdag dat er geen 'directe noodzaak' bestaat voor overnachtingen in dit type hotel als ook goedkopere overnachtingen mogelijk zijn.

Zac Efron checkt broekzak na condoom-incident

Zac Efron heeft een nieuw beleid ingevoerd na een incident op de rode loper waarbij een condoom uit zijn broekzak viel. De acteur zegt voortaan goed op te letten wat hij precies met zich meedraagt.

De 24-jarige Efron stond vorige week met het schaamrood op de kaken bij de première van zijn nieuwe film The Lorax. Toen hij een journalist een hand wilde geven en zijn hand uit zijn zak haalde, viel een condoom op de grond. "Ik keek nooit mijn zakken na voor ik over de rode loper moest", vertelt Efron aan Matt Lauer van The Today Show. "Maar voortaan kijk ik wel beter uit."

De acteur, die naar verluidt een romance heeft met de 22-jarige dochter van Phil Collins, kan zich verder niet al te druk maken om het gebeurde. "Ik geef in ieder geval een juiste boodschap af."

Viertal opgepakt voor tientallen inbraken

Met de arrestatie van drie mannen en een 16-jarig meisje denkt de politie enkele tientallen woninginbraken in het zuidoosten van Noord-Brabant te hebben opgelost. Bij vrijwel alle inbraken werden autosleutels buitgemaakt, waarna de bij de woning geparkeerde auto werd meegenomen, meldt de politie donderdag.

De vier, twee mannen van 19 en 23 jaar uit Nuenen, een 16-jarig meisje uit Nuenen en een 40-jarige Eindhovenaar, werden woensdag opgepakt. De inbraken werden sinds september gepleegd in onder meer Nuenen, Veldhoven en Helmond. De auto's die werden gestolen, waren volgens de politie over het algemeen kostbaar.

Bij doorzoekingen van woningen en panden van de verdachten nam de politie onder meer drie op vuurwapens lijkende voorwerpen, inbrekersgereedschap en administratie in beslag. Ook op een aantal voertuigen van de verdachten is beslag gelegd.

De vier zitten nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

FC Eindhoven probeert Faber te behouden

Ernest Faber staat voor een moeilijke keuze. De trainer moet kiezen tussen zijn huidige club FC Eindhoven en PSV. De club uit de Jupiler League heeft de hoofdtrainer een sterk verbeterd contract voor twee seizoenen aangeboden.

FC Eindhoven heeft Faber eerder al een aanbieding gedaan om zijn aflopende contract te verlengen. Beiden partijen konden toen echter niet tot een akkoord komen. Algemeen directeur Hans Smulders bevestigt tegenover Studio 040 dat de Einhovenaren een nieuwe aanbieding heeft neergelegd.

De club lijkt echter weinig kans te maken. Faber, de assistent-trainer van Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal, ziet een overstap naar PSV wel zitten. Hij kan daar voor twee jaar tekenen als assistent-trainer.

Betogers drijven Sarkozy in het nauw

De Franse president Nicolas Sarkozy is donderdag in het Baskische zuidwesten van Frankrijk door enkele honderden boze demonstranten in het nauw gedreven, waardoor hij zijn toevlucht moest zoeken in een café. Uiteindelijk moest hij worden ontzet door de oproerpolitie.

Tijdens zijn gehele bezoek aan Bayonne werd Sarkozy door betogers uitgejouwd. In het café sprak de president zijn afkeuring uit over het 'geweld van een minderheid en hun onacceptabele gedrag'.


Betogers drijven Sarkozy in het nauw (Foto: Novum)

Politie klaar met onderzoek op Angels-terrein

De politie heeft het onderzoek op het voormalige clubterrein van de Hells Angels in Amsterdam gestaakt. Vrijdag maakt de politie de resultaten bekend en waar de speurtocht zich op richtte, meldt een woordvoerder van de politie donderdagavond.

Woensdagochtend werd begonnen met het onderzoek op het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg. Het terrein werd afgezet met zwarte schermen en de politie bracht onder meer een graafmachine en speurhonden mee. Waar naar is gezocht en of het onderzoek iets heeft opgeleverd wilde de politie toch nog toe niet zeggen.

Het clubgebouw van de Hells Angels werd vorige maand gesloopt nadat de motorclub en de gemeente na jaren een overeenkomst hadden bereikt. De gemeente heeft een andere bestemming voor het terrein dat de motorclub zo'n veertig jaar in gebruik heeft gehad. De Angels kregen vier ton vertrekpremie mee. Ze hebben nog geen ander onderkomen.

Willem II legt talent vast

Willem II heeft donderdagavond een talent uit de jeugdopleiding vastgelegd. De 18-jarige Virgil Misidjan tekent een driejarig contract bij de club die uitkomt in de eerste divisie, de Jupiler League.

Trainer Jurgen Streppel voegde de aanvaller eind vorig jaar toe aan de A-selectie. Eind januari maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van De Tricolores. Ruim twee weken later maakte hij zijn eerste treffer toen Willem II een wedstrijd speelde tegen FC Volendam.

Verlies driebanders op WK landenteams

De Nederlandse driebanders zijn het wereldkampioenschap voor landenteams in het Duitse Viersen slecht begonnen. Japan won de ontmoeting met 2-0.

Jean van Erp ging als eerste met 2-0 onderuit tegen de Jappanner Umeda. Vervolgens verloor Dick Jaspers met 2-1 van Takeshima. Eerder vandaag eindigde de ontmoeting tussen Japan en Zwitserland in een 1-1 gelijkspel. Morgen neemt Nederland het nog op tegen de Zwitsers.

Man komt om bij val op metrobaan

Een 71-jarige man uit Capelle aan den IJssel is donderdagmiddag in zijn woonplaats om het leven gekomen doordat hij met zijn scootmobiel op een metrobaan was gevallen. De man viel door een onverwachte beweging van het perron en raakte daarbij zwaargewond. Dat meldt de politie.

Het ongeval vond rond 14.30 uur plaats bij het station Capelle Centrum. Het metroverkeer werd vanwege het ongeluk stilgelegd. De hulpdiensten konden de man op het perron krijgen. Reanimatie mocht echter niet meer baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Eerste testdag Barcelona (1/3/2012)

Romain Grosjean heeft op de eerste testdag van de laatste testweek in Barcelona de snelste tijd gereden. De Fransman kwam met de Lotus tot een tijd van 1.23,252 en bleef hiermee de McLaren van Jenson Button en de Sauber van Sergio Pérez voor.

Nico Rosberg was met de Mercedes de drukste man met 128 ronden, voor Vitaly Petrov met de Caterham. De Rus verving op het laatste moment teamgenoot Heikki Kovalainen die met een voedselinfectie kampte.

Uitslag testdag

Pos. Rijder Team Tijd Ronden
1 Romain Grosjean Lotus 1:23.252 72
2 Jenson Button McLaren 1:23.510 65
3 Sergio Perez Sauber 1:23.820 117
4 Mark Webber Red Bull 1:23.830 101
5 Nico Rosberg Mercedes 1:23.992 128
6 Jean-Eric Vergne Scuderia Toro Rosso 1:24.216 113
7 Paul di Resta Force India F1 1:24.305 98
8 Felipe Massa Ferrari 1:24.318 105
9 Vitaly Petrov Caterham 1:24.876 123
10 Pastor Maldonado Williams 1:25.587 58

Barcelona tien dagen zonder Abidal

Eric Abidal mist de komende twee duels van FC Barcelona met Sporting Gijon en Bayer Leverkusen. De verdediger hield een blessure over aan een oefeninterland met Frankrijk.

De Fransman liet zich woensdag vervangen in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland. Naar nu blijkt kampt hij met een liesblessure, die hem tien dagen aan de kant houdt. Daardoor is hij niet inzetbaar als FC Barcelona komend weekend in de competitie tegen Sporting Gijon speelt.

Barça verwacht hem ook volgende week tegen Bayer Leverkusen nog niet terug, zo valt te lezen op de officiële website van de grootmacht. Barcelona tracht tegen Bayer de volgende stap te zetten richting een nieuw succes. De topclub won het heenduel met de Duitsers met 1-3 en kan in het eigen Nou Camp doorbekeren naar de kwartfinale van de Champions League.

Abidal is al jaren een vaste waarde in Catalonië. Door een tumor moest hij in het afgelopen seizoen een aantal maanden toekijken, maar dit seizoen speelde hij al 22 competitieduels voor Blaugrana.

FOK!ker publiceert 'FOK!schrikkelbazen'-lijst

Het was gisteren weer zover: schrikkeldag. Het leek FOK!lijstjesmaker Arcee dan ook wel een leuk idee om eens te kijken welke FOK!kers op alle schrikkeldagen die FOK! heeft meegemaakt een post hebben geplaatst op het forum.

Het lijstje, dat zojuist is gepubliceerd, telt slechts zeven 'FOK!schrikkelbazen'. Naast de nieuwsposter die hier bovenaan dit bericht staat vermeld, staan er nog zes personen op de lijst die al bijna 12 jaar geen leven hebben. Dit zijn in willekeurige volgorde: TARAraboemdijee, Arcee, Doc, Swetsenegger, Tokus en yvonne.

Grote afwezige op de lijst is dus tong80. Aangezien hij pas op 3 december 2000 is geregisteerd, heeft hij FOK!s eerste schrikkeldag in 2000 niet meegemaakt.

Jonge vrouwen zijn liever dom dan plat

Een grootscheeps onderzoek onder jonge Britse vrouwen heeft een opmerkelijk resultaat opgeleverd. Bijna de helft van de dames tussen 18 en 25 lentes heeft liever een flink bos hout voor de deur dan een hoog iq. Een op de drie vrouwen zou zelfs per direct een dom blondje met dikke tieten willen zijn.

Britse feministes staan inmiddels op hun achterste benen door de uitkomst van het onderzoek van MyVoucherCodes.co.uk. "Er ligt een ongehoorde druk op vrouwen om te focussen op hun lichaam", klaagt Kat Banyard van UK Feminista. "Door reclames en tijdschriften leren ze al op jonge leeftijd dat hoe ze eruitzien belangrijker is dan wat ze doen. Dat kan uitmonden in eetstoornissen of in het nemen van extreme maatregelen, zoals plastische chirurgie."

Het feit dat beroemdheden ook geregeld hun lichaam laten verbouwen, helpt ook al niet mee. "We worden gebombardeerd met foto's van knappe vrouwen met volle lippen en een D-cup", vindt psychologe Mamta Saha. "Het is logisch dat veel vrouwen dat uiterlijk associëren met hun succes."

Aan het onderzoek hebben 1.142 Britse vrouwen deelgenomen. Maar liefst 60 procent van hen denkt dat mannen eerder in hen zijn geïnteresseerd als zij zijn gezegend met een flinke boezem. Slechts 43 procent denkt, al of niet terecht, dat mannen interesse hebben in een intelligente vrouw.

Voortvluchtige Nederlander in Portugal opgepakt

Op het vliegveld van Lissabon is een 52-jarige Nederlander aangehouden. Hij wordt door justitie in Nederland gezocht voor drugssmokkel. Tegen de Nederlander liep een Europees aanhoudingsbevel. Dat meldt de Portugese vreemdelingendienst SEF.

De man werd aangehouden bij de paspoortcontrole op het vliegveld Portela. Hij kwam van een vlucht van de Kaapverdische eilanden en is in een cel gezet. Wanneer hij wordt overgeleverd aan Nederland is nog onduidelijk.

'CDA'er Oomen bedreigd om PVV-meldpunt'

Het Nederlandse europarlementslid Ria Oomen-Ruijten (CDA) is bedreigd. De dreigementen zouden te maken hebben met het PVV-meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen, waartegen Oomen stelling heeft genomen, meldt de NOS donderdagavond.

Tegen Novum Nieuws wil Oomen alleen bevestigen dat sprake is geweest van een incident bij haar thuis. Wat dat incident inhield, wil ze niet vertellen. Ze wil er alleen over kwijt dat er geen brand is geweest of gesticht. "Of het incident verband houdt met wat dan ook, weet ik niet."

Voldoende opties voor Groenendijk

Alfons Groenendijk hoeft zich na dit seizoen niet te vervelen. De trainer staat nu nog bij FC Den Bosch onder contract, maar heeft de clubleiding enige tijd geleden laten weten uit te kijken naar een nieuwe uitdaging.

Er gaan geruchten dat onder meer Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag en FC Utrecht achter de diensten van de oefenmeester aanzitten. "Omdat ik me voor de volle honderd procent op Den Bosch wil richten, heb ik absoluut nog geen keuze gemaakt", liet Groenendijk aan Omroep Brabant weten.

Groenendijk ging in juni 2010 aan de slag bij FC Den Bosch. Hij was destijds de opvolger van Marc Brys, die een contract bij KV Mechelen tekende.

HRT hoopt laatste testdag te halen

Het HRT F1 Team hoopt tijdens de laatste testdag in Barcelona er nog gereden kan worden met de nieuwe F112. Dit heeft coureur Pedro de la Rosa laten weten tijdens het FOTA Fans Forum dat in de Spaanse stad gehouden werd.

"Ons doel is om zondag te debuteren. We zitten nog in de constructiefase, maar het zou fijn zijn als de auto zondag helemaal klaar is," zei De la Rosa die weet dat zondag de enige testdag is waarop het team nog echt kilometers kan maken. Vanaf volgende week begint het seizoen officieel en is testen buiten de aangewezen testweken verboden. Uitzonderingen zijn rechtelijntests en filmdagen. Anders is het debuut van de auto net als in de afgelopen jaren pas bij de eerste race.

HRT wilde in eerste instantie gaan racen met het Kinetic Energy Recovery System van Williams, maar ziet daar uit tijdgebrek van af. Van het Britse team worden nog wel de versnellingsbakken afgenomen. "De auto is ontwikkeld om het te kunnen gebruiken, maar we hebben besloten het seizoen zonder KERS te beginnen. Mogelijk kunnen we de technologie later alsnog integreren," zei de Spanjaard.

Nieuwe DLC aangekondigd voor Forza Motorsport 4

Vanaf volgende week kun je je garage uitbreiden met 10 nieuwe voertuigen die via DLC beschikbaar worden gesteld voor Forza Motosport 4. De DLC genaamd The March Pirelli Car Pack zal verschijnen op 6 maart met een prijskaartje van 560 Microsoft points. De volgende 10 voertuigen racen naar je toe:

 • 2011 Aston Martin V12 Zagato (Villa d'Este)
 • 1971 Ferrari #2 Ferrari Automobili 312 P
 • 2012 Ultima GTR
 • 1969 Chevrolet Nova SS 396
 • 1995 BMW 850CSi
 • 1986 Alfa Romeo GTV-6
 • 1969 Chevrolet Corvair Monza
 • 2010 Renault Clio RS
 • 1966 Ford Country Squire
 • 2011 Wiesmann GT MF5

Samen met de release van de DLC zullen er ook nieuwe Community Monthly Rivals Mode-evenementen verschijnen, inclusief met de eerder genoemde 2011 Aston Martin. Elke week zullen er dan 100 spelers geselecteerd worden met een 'leaderboard time' en beloond worden met een unicornauto (deze zijn zeer moeilijk te vinden en worden meestal verkregen door miljoenen credits neer te tellen in het veilinghuis).

De volledige uitleg met afbeeldingen is te vinden op de officiële website forzamotorsport.net

Spies overweegt 'hackdagen' om sites rijk te testen

De overheid overweegt 'hackdagen' in te voeren om zo de veiligheid van de eigen websites te testen. "We willen dan twee keer per jaar whizzkids van universiteiten uitnodigen zodat ze zich kunnen uitleven", zei minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) donderdag in de Tweede Kamer.

Als het allemaal doorgaat, zal het volgens de minister niet aan de grote klok worden gehangen. Ze wil hier voorzichtig mee zijn. "Maar het zou een mooie gelegenheid zijn om elkaars nieren te proeven." CDA-Kamerlid Ger Koopmans sprak schertsend van woensdag hackdag in plaats van woensdag gehaktdag.

De minister reageerde op D66-Kamerlid Wassila Hachi. Zij wees op het gebrek aan expertise bij de overheid als het gaat om het bestrijden van hackaanvallen en opperde universiteiten te benaderen.

Hachchi vroeg de minister ook richtlijnen op te zetten voor de omgang met wat zij noemde 'ethische hackers'. Het gaat dan om mensen die bijvoorbeeld een gemeentewebsite hacken en vervolgens de gemeente op zwakke punten wijzen, zonder schade aan te richten. "De ene gemeente bedankt de hacker terwijl de andere gemeente naar de politie stapt."

Spies zei dat gemeenten niet krampachtig moeten reageren als een hacker zich meldt. "Waardering lijkt me een betere stap dan aangifte doen." Wel hangt het volgens haar af van hoe de hacker te werk gaat. "Als hij eerst naar de krant stapt en dan naar de wethouder, is de kans op een negatieve reactie groter." Omdat het per geval kan verschillen, wil de minister niet met een richtlijn komen.

GroenLinks-Kamerlid Arjan el Fassed was vooral kritisch over het uitblijven van een grote overstap naar opensourcesoftware bij de overheid. Hij zei dat de minister hier actiever in moest zijn. Spies wees erop dat de Rekenkamer eerder in een rapport heeft aangegeven niet te verwachten dat hier nog veel winst te behalen valt.

Oppositie beschimpt drugsbeleid kabinet

De linkse oppositiepartijen leverden donderdag in de Tweede Kamer felle kritiek op het drugsbeleid van het kabinet. Dat is volgens de PvdA, SP, GroenLinks, en D66 niet realistisch. Vooral de aangescherpte regels rond coffeeshops werden beschimpt in het debat over drugs.

Zo kwam de wietpas onder vuur te liggen. Volgens D66-Kamerlid Boris van der Ham zorgt dit ervoor dat de wiethandel zich verplaatst naar de straat, waar dealers onder meer buitenlandse drugstoeristen van wiet en hasj zullen voorzien. "Laat gemeenten hun eigen coffeeshopbeleid voeren", zei SP-Kamerlid Nine Kooiman.

Ook PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester hamerde op maatwerk. Zij wil bovendien dat het kabinet veel meer de nadruk legt op voorlichting en preventie, vooral voor jongeren.

Donderdag kwamen VVD, CDA en PVV met het voorstel om de verkoop van buitenlandse hasj compleet te verbieden. Volgens GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi worden criminelen zo nog meer in de kaart gespeeld. "Zij zullen de champagne ontkurken: niet alleen verdienen zij straks aan de handel, maar ook nog eens aan de verkoop van hasj."

Dibi trok fel van leer tegen het kabinet, dat zijns inziens 'knetterhigh' moet zijn geweest toen besloten werd dat coffeeshops minstens 350 meter verwijderd moeten zijn van een scholen. "Bent u helemaal gek geworden?", vroeg hij aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), wat hem op een standje van de Kamervoorzitter kwam te staan.

ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman pleitte voor meer mogelijkheden voor werkgevers om drugsgebruik op de werkvloer aan te pakken. Ze wil dat werknemers in bijvoorbeeld de bouw en in de zorg aan een drugstest kunnen worden onderworpen.

Gedoogpartner PVV en de coalitiepartijen VVD en CDA komen later aan het woord. Dan dienen ook minister Opstelten en minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) de Kamer van repliek.


Oppositie beschimpt drugsbeleid kabinet (Foto: Novum)

Bestelbus vol pups verongelukt

Een bestelbus met aan boord 113 puppies is donderdag op een snelweg in de buurt van het Duitse Schifferstadt verongelukt. Op één hondje na hebben alle pups het ongeval overleefd. Dierenbeschermers hebben het ongeval aangegrepen om aandacht te vragen voor de 'gruwelen' die in de hondenhandel plaatsvinden.

De 40-jarige Slowaakse chauffeur verloor volgens de politie van Ludwigshafen op een kletsnatte afrit de macht over het stuur. Zijn voertuig vloog door de vangrails en sloeg op de linkerbaan om. De chauffeur en bijrijder kwamen met de schrik vrij. De brandweer en de dierenambulance bevrijdden hun levende vracht en verzorgden zeven gewonde pups.

De hondjes waren van Slowakije op weg naar handelaars in Duitsland en België. De vrachtpapieren waren in orde en de Duitse autoriteiten zien geen aanleiding voor een gerechtelijk onderzoek.

Maar dierenrechtenorganisatie PETA eist de inbeslagname van de verongelukte pups. Volgens de Duitse Bond van Dierenbeschermers staat het drama symbool voor de 'gruwelijke omstandigheden' waarin hondjes worden verhandeld. Pasgeboren dieren zouden in 'dierfabrieken' te vroeg bij hun slechtverzorgde moeder worden weggehaald.

Na een lange reis komen de pups verzwakt, ziekelijk en gedragsgestoord aan in West-Europa, waar ze volgens PETA 'verramsjt' worden. Pas bij de dierenarts merken veel nieuwe baasjes dat het vermeende koopje een duurkoop was.

Vorige maand hield de Duitse verkeerspolitie al een Hongaarse vrachtwagen aan met 92 uitgehongerde jonge hondjes in veel te kleine transportkisten. De chauffeur werd gearresteerd. De pups zijn ondergebracht in een Neurenbergs asiel.

Ruim twee miljard aan voetbaltransfers in 2011

Voetbalclubs hebben vorig jaar voor ruim 2,24 miljard euro aan spelers gekocht. Dat blijkt uit cijfers die de FIFA donderdag publiceerde. Door ruim vijfduizend clubs werden tussen januari en december 2011 meer dan 11.500 transfers afgehandeld. Bij slechts veertien procent van de overgangen was een transfersom gemoeid.

De drukste dag van het jaar was 31 augustus, toen 317 spelers een nieuwe club vonden. Op die dag is de transferdeadline in een groot deel van Europa. Brazilianen waren het meest populair. De Zuid-Amerikanen vormden dertien procent van de getransfereerde spelers. De gemiddelde leeftijd van voetballers die een nieuwe werkgever vonden was 23.

Sinds 1 oktober 2010 zijn clubs verplicht transfers door te geven via het Transfer Matching System. Het is de eerste keer dat de wereldvoetbalbond de cijfers bekendmaakt.

[Video] Eigen doelpunt keeper door windvlaag

Dat een keeper scoort bij een uittrap uit zijn handen komt niet zo heel veel voor. Dat een keeper in eigen doel scoort bij een uittrap uit zijn handen zie je al helemaal nooit gebeuren op het voetbalveld. Doelman Assaf Mendes van Maccabi Haifa wist dit opmerkelijke feit wel voor elkaar te krijgen.

In het oefenduel tussen zijn ploeg en Dynamo Kiev stond erg veel wind. Bij een uittrap van de goallie werd de bal van richting veranderd door de wind en belandde in zijn eigen goal. De wedstrijd, die uiteindelijk door de wind werd ingekort, eindigde in 3-1 voor Kiev.


Beelden van het bewuste doelpunt, let vooral op de bomen. (Bron YouTube)

Britse exorcisten vermoordden jongen (15)

Een Brits stel dat een 15-jarige jongen verdronk die het van hekserij verdacht is donderdag schuldig bevonden aan marteling en moord. Magalie Bamu en haar partner Eric Bikubi probeerden Magalie's broer Kristy op eerste kerstdag 2010 met grof geweld van zijn bezetenheid te verlossen.

De jongen bezweek volgens de aanklagers uiteindelijk toen hij met harde hand in een badkuip werd geduwd en met koud water werd overgoten. Zijn lichaam vertoonde honderddertig verwondingen. Die waren hem toegebracht met stokken, een metalen staaf, een hamer en een beitel. Kristy was het slachtoffer van 'een eindeloze reeks onuitsprekelijke barbaarsheden en wreedheden', stelde aanklager Brian Altman tegenover de jury.

De 15-jarige Parijzenaar van Congolese afkomst zou met vier familieleden de kerstdagen doorbrengen bij zijn zus in Londen. Bij aankomst beschuldigde Magalie haar broertje echter van het beheksen van een ander familielid. Daarop dwongen Bamu (29) en Bikubi (28) hun bezoek drie dagen te bidden en te vasten om de vloek te verbreken.

Twee zussen van Kristy legden na te zijn mishandeld een bekentenis af. Hen bleven verdere folteringen bespaard. Maar hun 15-jarige broertje werd aan een gewelddadig uitdrijvingsritueel onderworpen dat hem uiteindelijk fataal werd.

Vorm nadert terugkeer bij Swansea

Swansea City kan komend weekend tegen Wigan Athletic mogelijk weer beschikken over Michel Vorm. De doelman traint weer nadat hij een week ziek was. Vorm miste het afgelopen competitieduel met Stoke City (2-0 verlies) door een virus.

Ook de interland van Nederland tegen Engeland (2-3 winst) moest hij aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels heeft hij de groepstraining bij The Swans hervat. De doelman maakte afgelopen zomer de overstap van FC Utrecht naar Swansea City. Sindsdien wierp hij zich op tot een onomstreden kracht bij de Premier League-club. Vorm maakte zich met een aantal uitstekende prestaties geliefd bij de aanhang van de ploeg.

Een andere Nederlander in dienst van Swansea, Kemy Agustien, moet voorlopig wachten op zijn rentree. De 25-jarige middenvelder kampt met een enkelblessure. Aanvankelijk zou hij twee tot drie weken afwezig zijn, maar door een operatie is hij voorlopig niet inzetbaar.

Foto's: Pinkpop Perspresentatie 2012

De verhoging van de BTW op de toegangskaarten van onder andere festivals schoot bij veel festivaldirecteuren in het verkeerde keelgat. De verhoging van zes naar negentien procent zorgt voor een flinke stijging. Pinkpopdirecteur Jan Smeets komt de bezoekers dit jaar nog tegemoet door 50 procent van de verhoging voor eigen rekening te nemen. De kaartverkoop van Pinkpop begint zaterdag 3 maart en traditiegetrouw werd woensdag 29 februari grotendeels het programma gepresenteerd aan de pers, fotografen en prijswinnaars in het Amsterdamse Paradiso. FOK! was er met twee fotografen bij en maakte foto's!

Schalke wil Raķl behouden

Schalke 04 wil de Spanjaard Raúl langer aan zich binden. De 34-jarige aanvaller, die na dit seizoen transfervrij is, ontving via e-mail een contractvoorstel. De Bundesligaclub zag vanwege het drukke programma af van een ontmoeting.

"Raúl moet dit aanbod in alle rust kunnen bekijken. We hebben afgesproken om waarschijnlijk eind maart om de tafel te gaan zitten", laat Schalke-manager Horst Heldt weten.

Raúl kwam in de zomer van 2010 over van Real Madrid. Hij maakte 25 doelpunten in 56 competitieduels voor Schalke, waar ook Klaas-Jan Huntelaar speelt. Vorig seizoen legde hij met de club uit Gelsenkirchen beslag op de Duitse beker.


Schalke wil Raúl behouden (Foto: Novum)

Ecclestone wil nachtrace in Melbourne

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil de organisatie van de Grand Prix van Australië in Melbourne graag de helpende hand toesteken, maar dan moet er wel iets tegenover staan. De Brit zet hierbij in op het organiseren van een nachtrace.

"Als we scheiden van onze vrienden in Melbourne, betekent dat waarschijnlijk dat we Australië helemaal verlaten. Ik kan me niet voorstellen dat Adelaide nog geschikt is, of een andere plek. De race is waarschijnlijk de minst rendabele die we hebben. We zouden kunnen kijken of het een nachtrace kan worden. Misschien kunnen we dan helpen met wat extra geld. Tot en met 2015 zitten ze veilig, daarna heb ik echt geen idee," zei Ecclestone.

The Binding of Isaac wellicht naar Vita

Het actiespel The Binding of Isaac verschijnt misschien op PlayStation 3 en PlayStation Vita. Gameontwikkelaar Edmund McMillen van gamestudio Team Meat heeft aangegeven dat deze beslissing in overleg met een gameuitgeverij tot stand moet komen.

Woensdag maakte McMillen bekend dat zijn actiespel niet uitgegeven mag worden op Nintendo 3DS. Het spel bevat verwijzingen naar religies en dat zint Nintendo niet. The Binding of Isaac is losjes gebaseerd op het Bijbelse verhaal dat Abraham zijn zoon Izaäk wilde offeren.

Team Meat heeft The Binding of Isaac afgelopen zomer uitgegeven voor pc. Het spel is verkrijgbaar via het distributieplatform Steam. Eerder was Team Meat verantwoordelijk voor het populaire behendigheidsspel Super Meat Boy, dat is verschenen op pc en Xbox 360.


The Binding of Isaac wellicht naar Vita (Foto: Novum)

Catalaans dorp zoekt heil in wietteelt

Het Catalaanse dorp Rasquera wil in de economische crisis het hoofd boven water houden door grond te verpachten voor wietteelt. De gemeenteraad heeft daar woensdagavond met vier stemmen tegen drie een voorstel voor aangenomen. De centrale overheid heeft aangekondigd in te grijpen zodra de eerste zaadjes de grond in gaan.

Rasquera is een gehucht van negenhonderd inwoners, aan de voet van een bergketen in de provincie Tarragona. Het is compact gebouwd en heeft een kasteel uit de twaalfde eeuw. Volgens de krant La Vanguardia loopt het dorp langzaam leeg; jongeren trekken weg omdat er geen werk is en de achterblijvers zijn naarstig op zoek naar inkomstenbronnen.

Het jongste plan is om particulieren te bewegen om grond te verpachten aan de gemeente, die een bedrijf wil oprichten om de grond te verhuren aan een club van wietgebruikers uit Barcelona.

De Spaanse wet staat kleinschalig privégebruik van marihuana toe. Maar telen voor de verkoop, adverteren en de verkoop zelf zijn verboden.

De wietgebruikersgroep die de grond wil huren, ABCDA, schrijft op haar website een eerste investering van dertigduizend euro te zullen doen, maar vermeldt niet hoeveel zij per jaar aan Rasquera betaalt. Volgens ABCDA levert het project veertig banen op in Rasquera en is de geproduceerde wiet voor haar leden.

Nadal speelt partij in stadion Real Madrid

Rafael Nadal gaat een benefietduel spelen om het 110-jarig bestaan van Real Madrid te vieren. De 25-jarige Spanjaard komt 14 juli in actie in Santiago Bernabeu, het stadion van de Madrilenen. Tegen wie Nadal het opneemt is nog niet duidelijk.

De nummer twee van de wereldranglijst is supporter van Real Madrid. De opbrengst van de partij gaat naar goede doelen van Real Madrid en Nadal.

Assassin's Creed III te zien op boxart

Nadat de uitgelekte artwork en geruchten over Assassin's Creed III vandaag al te vinden waren heeft Ubisoft dit bevestigd en daarbij de officiële boxart vrijgegeven van Assassin's Creed III. Voor meer details moeten we nog even wachten tot 5 maart, geeft Ubisoft aan.

De game kent een nieuwe protagonist en gaat zich tijdens de Amerikaanse Revolutie afspelen.Assassin's Creed III zal 30 oktober uitkomen op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Assassin's Creed 3

Commotie om artikel Friso

Weekblad 'Weekend' pakt groots uit om een centje mee te verdienen rondom het leed van prins Friso. Op een 2 pagina-grote foto is te zien hoe Prins Friso en Mabel gemoedelijk met hun dochtertjes aan het spelen zijn.

 'ZO ZAL HET NOOIT MEER ZIJN' kopt het weekblad in grote letters boven de betreffende foto. Op Facebook en Twitter is ondertussen rondom deze foto veel verontwaardiging ontstaan. Zo zijn de reacties op Twitter niet van de lucht.

Het artikel wordt 'Lomp, harteloos, broddelwerk en riooljournalistiek' genoemd op Twitter, en mensen op Facebook roepen op het blad te boycotten.

'Podolski kan ook naar Milan of Inter'

Lukas Podolski verruilt FC Köln na dit seizoen mogelijk voor Arsenal, maar AC Milan en Inter zouden naar verluidt ook interesse hebben. Podolski maakte in juli 2011 indruk tijdens een vriendschappelijk duel van Köln tegen Arsenal.

Sindsdien houden The Gunners de Duitser in de gaten. Podolski scoorde dit seizoen al vijftien keer in negentien competitieduels. Köln staat op de veertiende plaats.

Volgens Express zijn AC Milan en Internazionale ook geïnteresseerd in de 26-jarige aanvaller. Bovendien zou Schalke 04 al een contract voor hem hebben klaarliggen, maar de Duitser wil zijn carrière voortzetten in het buitenland. Bij Köln verloopt zijn contract na volgend seizoen.

Lukas Podolski groeide op bij FC Köln en voor die club maakte hij ook zijn debuut in het betaalde voetbal. In 2006 vertrok hij naar Bayern München, waar hij na een blessure minder aan spelen toe kwam. De 95-voudig international keerde in de zomer van 2009 terug bij Köln.

Aantal deelnemers docentenstaking loopt op

Docenten van 2700 scholen in Nederland trekken dinsdag naar de Amsterdam ArenA voor de staking tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. Bijna veertienhonderd scholen sluiten hun deuren. Dat heeft de Algemene Onderwijsbond (Aob) donderdag bekendgemaakt. De bond verwacht zeker 23.000 leraren.

Eerder deze week meldde de Aob nog dat duizend scholen dicht zouden gaan en dat docenten van negentienhonderd scholen zouden meedoen aan de werkonderbreking. De schatting van 23.000 deelnemers is gebaseerd op het aantal touringcars die bij busmaatschappij Conexxion zijn gehuurd. De Aob benadrukt dat er nog steeds nieuwe aanmeldingen binnenkomen.

De meeste scholen die dichtgaan, zo'n 72 procent, zijn basisscholen. De overige scholen die de deuren sluiten zijn onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.

Zo'n 22.000 leraren en ondersteunend personeel uit het voortgezet onderwijs staakten vorige maand in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij protesteerden daarmee tegen de in hun ogen onhaalbare urennorm van 1040 uur.

Rusland onderzoekt 'nepvideo's' verkiezingsfraude

De hoogste recherchedienst in Rusland zegt een aantal video's te onderzoeken waarin zogenaamd bewijs wordt geleverd van fraude bij de presidentsverkiezingen van komende zondag.

Het Onderzoekscomité zegt te proberen te achterhalen wie de makers zijn van de video's, die op internet circuleren en gedateerd zijn op 4 maart.

Kremlin-critici zeggen dat de autoriteiten de filmpjes zelf gemaakt hebben om echte bewijzen van verkiezingsfraude bij voorbaat verdacht te maken. Premier Vladimir Poetin, die vrijwel zeker opnieuw tot president zal worden gekozen, beweerde al eerder dat de oppositie nepvideo's in omloop zou brengen om de verkiezingen in diskrediet te brengen.

Bij de parlementsverkiezingen in december maakten vrijwilligers opnamen van geknoei met stembiljetten. Deze - authentieke - beelden hebben woede gewekt bij de bevolking en geleid tot de omvangrijkste protesten tegen het Kremlin sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie, twintig jaar geleden. Desondanks weigeren de Russische autoriteiten in te gaan op eisen van de betogers dat degenen die in december op stembusfraude zijn betrapt worden gestraft. Het Onderzoekscomité beweert zelfs dat veel video's van de fraude in december eveneens vervalsingen zijn en dat ze zijn verspreid via een server in de Verenigde Staten.

Ansichtkaart met Houston-grap uit schappen

Het Amerikaanse warenhuis Target haalt een ansichtkaart met een sneer naar Whitney Houston uit de schappen. Op de kaart wordt gegrapt over haar turbulente relatie met ex-man Bobby Brown.

"De volgende keer dat je een 'bad boy' wilt daten, denk dan aan Whitney Houston", staat op de kaart. Bobby Brown wordt door velen gezien als de aanstichter van Houstons drugsproblemen. De twee scheidden in 2007 na vijftien jaar huwelijk.

Target verkocht de kaart al voor de dood van de zangeres, maar wil de kaart nu uit de schappen halen. "We willen klanten niet beledigen met de producten die we verkopen", laat de winkelketen weten in een verklaring.

Houston overleed 11 februari op 48-jarige leeftijd. De zangeres werd gevonden in een badkuip in een hotel in Beverly Hills. Over de doodsoorzaak is nog niets zeker. Gesuggereerd wordt dat de zangeres is verdronken na een combinatie van medicijnen en alcohol.

Pinkpop bevestigt nieuwe band

Via de Facebookpagina van het Pinkpopfestival heeft de organisatie een nieuwe naam naar buiten gebracht. Op Facebook wordt de komst van de indiepopband Hungry Kids of Hungary bevestigd. Gisteren werd op de persconferentie grotendeels de line-up bekendgemaakt, maar toen waren er nog vijf gaten in het programma.

De komende weken zullen de overige vier open plaatsen worden opgevuld. Voor zondag 27 mei ontbreekt er nog een naam en voor maandag 28 mei zijn er nog drie artiesten die bekendgemaakt moeten worden. Aanstaande zaterdag begint de kaartverkoop van het festival. Dagkaarten gaan voor 85 euro weg en de weekendkaarten zijn voor 165 euro over de toonbank. Prijzen zijn inclusief servicekosten.

De actuele line-up is hier te bekijken.


Pinkpop bevestigt nieuwe naam (foto: Rene Keijzer)

Rechtszaak verbod pedoclub uitgesteld tot mei

De rechtbank in Assen heeft de behandeling van het verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om de pedofielenvereniging Martijn verboden te verklaren verplaatst. Op verzoek van de advocaat van de vereniging vindt de behandeling niet volgende week woensdag, maar pas op 16 mei plaats, meldt de rechtbank donderdag.

De zaak wordt behandeld door de civiele afdeling van de rechtbank. Het OM gaf eerder aan dat Martijn niet strafrechtelijk kan worden vervolgd. De ouders van een misbruikslachtoffer vochten die beslissing aan, maar het gerechtshof in Leeuwarden stelde het OM in het gelijk. Het OM gaf echter aan wel te willen proberen de vereniging via het civiele recht te verbieden.

De vereniging Martijn stelt zich ten doel vrijwillige seksuele relaties tussen kinderen en volwassenen bespreekbaar te maken. De vereniging vergoelijkt en verheerlijkt volgens het OM pedofilie en pedoseksualiteit. Het OM stelt dat als sprake is van activiteiten die in strijd met de openbare orde en de goede zeden zijn, het onder haar taken valt een verzoek voor een verbod in te dienen.

Zwitserse club Servette vraagt bankroet aan

De Zwitserse voetbalclub Servette heeft donderdag faillissement aangevraagd. Dat meldt de Iraanse voorzitter Majid Pishyar. De zeventienvoudige landskampioen kampt naar verluidt met een schuld van tussen de 1,4 en 2,4 miljoen euro.

Pishyar legt de schuld bij de gemeente Genève. Volgens hem kreeg Servette te weinig steun.

Servette is na Xamax Neuchâtel de tweede Zwitserse club die dit seizoen omvalt. Xamax liep in januari tegen een faillissement aan en werd uit de competitie gehaald. "Wij blijven vechten voor Servette", liet Pishyar echter weten.

Servette, waarvan FIFA-preses Sepp Blatter erevoorzitter is, liet zich in 2005 al eens failliet verklaren. Na een doorstart keerde de club dit seizoen terug in de hoogste Zwitserse afdeling. De formatie bezet momenteel de vierde plaats en heeft zicht op kwalificatie voor de Europa League.

Barrichello verruilt Formule 1 voor Indycars

Rubens Barrichello maakt definitief de overstap van de Formule 1 naar de Indycar-series. De 39-jarige Braziliaan rijdt komend seizoen voor KV Racing. Dat maakte Barrichello donderdag bekend. Hij maakt waarschijnlijk op 25 maart zijn debuut in Saint Petersburg in Florida.

Barrichello moest aan het einde van vorig seizoen zijn plaats bij Formule 1-team Williams afstaan aan landgenoot Bruno Senna. Barrichello was negentien jaar actief in de hoogste raceklasse, waarin hij 325 races reed. Hij beleefde zijn beste jaren bij Ferrari. In 2002 en 2004 eindigde hij als tweede in de stand om de wereldbeker, achter ploeggenoot Michael Schumacher.

De overgang naar de Indycar-series komt niet uit de lucht vallen. Barrichello testte eerder dit jaar al twee keer bij KV Racing.


Barrichello verruilt Formule 1 voor Indycars (Foto: Novum)

Voorwaardelijke vrijheid voor 1665 gevangenen

De afgelopen twee jaar zijn 1665 gedetineerden voorwaardelijk vrijgelaten. De helft moest zich aan bijzondere voorwaarden zoals een gebiedsverbod of verplichte behandeling houden.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De uitvoering van de voorwaardelijke invrijheidstelling, in 2008 ingevoerd om gedetineerden na hun vrijlating nog enige tijd onder toezicht te houden, verloopt op hoofdlijnen goed, concluderen de onderzoekers. Maar op het gebied van toezicht en tijdig verstrekken van informatie kan nog wel wat worden verbeterd.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) heeft maatregelen aangekondigd - en voor een deel al genomen - die overleg en aansluiting tussen de betrokken instanties moeten verbeteren. Door consequent overleg met het Openbaar Ministerie wordt bijvoorbeeld voorkomen dat verdachten die in hun proeftijd zitten worden vrijgelaten.

Gedetineerden worden sinds 1986 in principe vrijgelaten als twee derde van de straf erop zat. Door de voorwaardelijke invrijheidsstelling komen gevangenen die veroordeeld zijn tot minstens een jaar celstraf - zonder een deels voorwaardelijke straf of aansluitende maatregel als tbs - alleen nog onder voorwaarden vervroegd vrij.

Zij mogen zich gedurende hun proeftijd van minstens een jaar niet schuldig maken aan strafbare feiten, anders moeten ze de resterende gevangenisstraf alsnog uitzitten. Bovendien kunnen bijzondere voorwaarden worden opgelegd, variërend van een meldingsplicht tot deelname aan hulpverlening of opname in een kliniek.

Vestia-topman kreeg miljoenen mee

Voormalig Vestia-topman Erik Staal krijgt een bedrag van ruim 3,52 miljoen euro mee. De raad van commissarissen van de Rotterdamse woningcorporatie heeft dit aan minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) laten weten, schrijft zij donderdag in antwoord op Kamervragen van Eric Lucassen (PVV).

De corporatie had de ruim 3,5 miljoen euro gereserveerd voor de afkoop van 'diverse eerdere aanspraken en ter dekking van het oorspronkelijke recht van de bestuurder op een eindloopregeling in het kader van zijn pensioen'. Een gouden handdruk krijgt Staal niet. Door de wijze van vertrek kan hij geen aanspraak maken op een in zijn arbeidsovereenkomst opgenomen vertrekregeling, stellen de commissarissen. Staal vertrok nadat Vestia in grote financiële problemen was gekomen door de handel in derivaten.

Spies bevestigt verder dat Staal in 2010 een salaris kreeg van een half miljoen euro, inclusief betalingen voor zijn pensioen en een bonus van 28 duizend euro. Dat hoge salaris vindt de minister 'ongepast'. Zij zal de raad van commissarissen houden aan een eerdere toezegging dat de opvolger van Staal een lagere beloning krijgt.

Ook bevestigt de bewindsvrouw dat Staal voor zichzelf een huis laat bouwen op Bonaire. Hoeveel dat kost, weet Spies niet. Het zou gaan om een kolossale miljoenenvilla, berichtte weekblad Elsevier eerder. PVV'er Lucassen vindt dat Staal aansprakelijk moet worden gesteld vanwege de problemen bij Vestia gesteld en dat justitie beslag moet leggen op zijn villa.

Spies wil ook dat 'schade die aan de volkshuisvesting is berokkend, waar mogelijk wordt verhaald op degenen die dat ernstig valt te verwijten'. "Dat zal in het onderhavige geval - indien verwijtbaarheid is vastgesteld - niet anders zijn." Een mogelijk beslag op de villa behoort dan ook tot de mogelijkheden, maar dat is echter aan Vestia, aldus de bewindsvrouw. "Ik ben daarbij geen partij."

Cyprus dagvaardt bejaarde pokerspeelsters

Veertig hoogbejaarde Cypriotische vrouwen moeten voor de rechter verschijnen. De politie betrapte hen tijdens een spelletje poker en zag daarin een overtreding van het gokverbod. Dat kan hen op zes maanden celstraf of een boete komen te staan.

De vrouwen zijn onthutst door de dagvaarding, zei de dochter van een 98-jarige verdachte donderdag. De bejaarde dames waren in november 2009 bijeen voor een middagje bridge, poker, broodjes en banket toen de politie binnenviel. "Ze speelden met een minimale inzet, alleen maar om de spanning te verhogen", verklaarde Yioula Diakantoni.

De politie-inval joeg sommige speelsters de stuipen op het lijf, en enkele vrouwen probeerden de benen te nemen. Anderen beseften niet wat er plaatsvond. Een vrouw vroeg de politie zelfs of ze haar hand mocht uitspelen.

Sinds de inval zijn twee speelsters overleden. Twee anderen zijn opgenomen in een verpleeghuis. Veel van de pokerspeelsters vinden de zaak volgens Diakantoni wel vermakelijk. "Mijn moeder heeft nog nooit iemand kwaadgedaan, en we hopen dat ze blijft spelen om haar geest scherp te houden."

Vermiste meisjes werden geprostitueerd

De 29-jarige Amsterdammer die is opgepakt vanwege de vermissing van twee meisjes uit Vleuten en De Meern heeft de twee kinderen als prostituees aan het werk gezet. Ook heeft hij ontucht gepleegd met een van de twee meisjes. Dat geeft het Openbaar Ministerie donderdag aan.

De man had de meisjes van 14 en 15 jaar ondergebracht in een woning in Rotterdam en zorgde voor de werving van klanten. Ook nam hij het geld in ontvangst, bleef hij in de buurt als de twee aan het werk waren en beperkte de meisjes in hun contacten.

De meisjes, die anderhalve week geleden werden gevonden in een Rotterdamse woning, waren bijna een week vermist. De man werd vrijwel direct aangehouden. Hij wordt verdacht van onder meer seksuele uitbuiting en ontucht met een van de twee slachtoffers.

De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft donderdag besloten dat de man in ieder geval nog zestig dagen langer mag worden vastgehouden. De tweede verdachte, die maandag werd aangehouden, is een 29-jarige vrouw uit Den Helder. Ook zij zou zich schuldig hebben gemaakt aan het onttrokken houden van de meisjes aan het wettelijk gezag en mensenhandel. De vrouw is donderdag door de rechter-commissaris voor in ieder geval nog twee weken vastgezet.

Biatlon: Noorwegen wereldkampioen na tijdbonus

De eerste dag van de wereldkampioenschappen biatlon in het Duitse Ruhpolding leverde direct spektakel op. Noorwegen won de gemengde estafette, maar dat ging niet gepaard zonder de nodige consternatie.

Het verrassende Slovenië kwam als eerste over de meet. De Noren volgden op enkele seconden, maar krijgen vanwege een tijdbonus alsnog het goud. Ole Einar Bjørndalen, de beroemdste en succesvolste biatleet uit de geschiedenis, moest tijdens zijn aflossing de strafronde in. Al snel bleek echter dat hij benadeeld werd door een mankement aan een schietschijf. De Noorse veteraan raakte het doel, maar door een technisch gebrek viel de schijf niet. Bjørndalen ging ten onrechte de strafronde in en ter compensatie kreeg de Noorse equipe een tijdbonus.

De verrassend sterke Sloveense ploeg (Andreja Mali, Teja Gregorin, Klemen Bauer en Jakov Fak) kwam als eerste over de streep en waande zich wereldkampioen. Noorwegen (Tora Berger, Synnoeve Solemdal, Ole Einar Bjørndalen en Emil Hegle Svendsen) volgde kort daarachter, maar eindigt in de gecorrigeerde uitslag alsnog op één. Duitsland (Andrea Henkel, Magdalena Neuner, Andreas Birnbacher, Arnd Peiffer) legde beslag op het brons.

Jonge mannen vaak slachtoffer auto-ongeluk

Jonge mannen worden relatief vaak het slachtoffer van een dodelijk auto-ongeluk. Dertig procent van alle autobestuurders die omkomen bij een ongeluk, is een 18- tot 24-jarige man. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

In het verkeer kwamen tussen 2004 en 2009 in Nederland 538 autopassagiers om in het verkeer, ongeveer 12 procent van alle verkeersdoden. Daarvan was 47 procent vrouw en 53 procent man. Van de bestuurders bij een fataal ongeluk was een grote meerderheid van 84 procent man. Van alle autopassagiers die omkwamen was meer dan een derde 10 tot 24 jaar oud.

De SWOV noemt een gebrek aan ervaring van de jonge bestuurder en groepsdruk van andere jongeren op de bestuurder als oorzaken voor de vele jeugdige slachtoffers.

Limburgers vast voor 5 miljoen sigaretten in loods

In een loods in het Limburgse Stein zijn woensdag vijf miljoen sigaretten in beslag genomen die niet waren voorzien van accijnszegels. Een 58-jarige man uit Guttecoven en een vrouw van 53 jaar uit Stein zijn aangehouden en in een cel gezet.

Als de illegale sigaretten op de Nederlandse markt zouden zijn gekomen, zou ongeveer een miljoen euro aan accijns zijn ontdoken, meldt de fiscale opsporingsdienst FIOD donderdag.

Politie dreigt geen bekeuringen te schrijven

Als minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) niet voor maandag 12.00 uur beweegt om in de buurt van de cao-eisen van het politiepersoneel te komen, dan vragen de politiebonden hun leden geen bekeuringen meer uit te schrijven. Alleen voor buitensporige misstanden wordt een uitzondering gemaakt.

"Dit zal de eerste actie zijn", zegt voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP donderdag. "De actiebereidheid is groot, hebben we al gemerkt."

Politie dreigt geen bekeuringen te schrijven
Politie dreigt geen bekeuringen te schrijven (Foto: ANP)

Problemen met klonen in Saints Row: The Third

Op de website Xbox360achievements.org is er nieuwe DLC toegevoegd voor Saints Row: The Third. De DLC, Trouble With Clones, brengt tien achievements met zich mee voor honderd punten in zijn totaal.

De DLC kost 560 MSP en dit is evenveel als eerdere DLC die is uitgekomen voor de game. Wanneer de DLC uit zal komen is niet bekend, het is namelijk nog niet officieel aangekondigd door THQ.

'Prins Friso onderweg naar Londen'

Prins Friso is donderdagmiddag met een hospitaalvliegtuig vanuit Oostenrijk onderweg naar Londen. Hij komt in de loop van de middag aan in Engeland, waar hij wordt opgewacht door zijn familie. Dat meldt de Oostenrijkse omroep ORF. De Rijksvoorlichtingsdienst kon de berichtgeving niet direct bevestigen.

De prins wordt in zijn woonplaats Londen opgenomen in een revalidatiekliniek. Hij lag bijna twee weken in een ziekenhuis in Innsbruck nadat hij tijdens het skiën bedolven raakte onder een lawine. Hij liep zware hersenschade op door zuurstofgebrek. Het is niet zeker of hij ooit nog bijkomt. Als hij bijkomt, kan de revalidatie maanden tot jaren duren.


'Prins Friso onderweg naar Londen' (Foto: Novum)

Murray en Federer naar laatste vier Dubai

Andy Murray en Roger Federer hebben zich donderdag naar de halve finale in Dubai geslagen. Op het ATP-toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten was Murray (3) Tomas Berdych (5) de baas met 6-3 en 7-5. Federer, als tweede geplaatst, rekende af met Mikhail Youzhny: 6-3 en 6-4.

Murray neemt het in de halve eindstrijd op tegen de mondiale nummer één Novak Djokovic of diens Servische landgenoot Janko Tipsarevic. Federer treft Jo-Wilfried Tsonga (4) uit Frankrijk of de Argentijn Juan Martin del Potro (8).


Murray en Federer naar laatste vier (Foto: Novum)

Zes kilo cocaÔne gevonden in vliegtuigvleugel

In een vliegtuig dat zondag van Curaçao en Bonaire naar Amsterdam vloog, is zes kilo cocaïne aangetroffen. De harddrugs werden gevonden in een ruimte in een vleugel van het toestel. De partij heeft een waarde van ongeveer 250.000 euro, meldt het ministerie van Defensie donderdag.

De drugs werden op Schipol gevonden tijdens een gezamenlijke controle van marechaussee en de douane. Naar de herkomst van de drugs is een onderzoek ingesteld.

Knelpunt A4 bij Leiden opgelost

Automobilisten richting Den Haag kunnen vanaf komend weekeinde op de A4 bij Leiderdorp gebruikmaken van een extra rijbaan. Vanaf april beschikken ook weggebruikers richting Amsterdam over een derde strook. Hiermee wordt het laatste knelpunt van de A4 opgelost, maakte het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag bekend.

De A4 wordt bij Leiden volledig op de schop genomen en deels verdiept aangelegd. De brug over de Oude Rijn verdwijnt en wordt vervangen door een aquaduct. Het gedeelte richting Den Haag is inmiddels klaar en daar wordt tot 2014 al het verkeer overheen geleid in twee keer drie rijstroken. In dat jaar moet ook het gedeelte richting Amsterdam klaar zijn en wordt het verkeer in beide rijrichtingen weer gesplitst.

Aangezien het om een voorlopige oplossing gaat met versmalde rijstroken, geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Vanaf 2014 mag 100 kilometer per uur worden gereden. Niettemin zorgen de extra rijstroken er nu al voor dat de wegcapaciteit met een kwart wordt vergroot. Per rijrichting kunnen per uur maximaal duizend voertuigen extra worden verwerkt, aldus het departement.

De hele A4 tussen Leiden en Burgerveen is de afgelopen jaren verbreed van twee naar drie rijstroken. Het gedeelte bij Hoogmade waar de weg parallel loopt met de hogesnelheidslijn werd in 2006 al opengesteld. Eind 2010 werd het gedeelte bij Roelofarendsveen geopend, waar onder meer een tweede aquaduct is aangelegd. De totale kosten bedragen zeshonderd miljoen euro.

Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) gaf donderdag verder het startsein voor de verbreding van de wegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Als eerste wordt de A10-Oost aangepakt, later volgen nog de A1, A6 en A9. In 2020 moeten de werkzaamheden zijn afgerond. De totale investeringen hiervoor bedragen vier miljard euro.

Stan Lee wordt bespeelbaar in The Amazing Spider-Man

Er is een bijzonder nieuwtje boven water gekomen omtrent The Amazing Spider-Man. Tijdens een interview met Addict of Fiction heeft Stan Lee zelf onthuld dat hij een bespeelbaar personage gaat worden in The Amazing Spider-Man.

Meer dan zijn eigen onthulling is er tot op dit moment niet en het leidt enkel tot vragen omtrent Stan Lee en het aankomende spel van Activision. Wat gaat hij spelen? Krijgt hij speciale krachten? We kunnen helaas niets anders doen dan wachten.

The Amazing Spider-Man komt 26 juni uit op Nintendo DS, Nintendo 3DS, Nintendo Wii, PlayStation 3 en Xbox 360.

Amateurs willen niet promoveren naar Eerste Divisie

Clubs uit de Eerste Divisie hoeven dit seizoen niet bang te zijn voor degradatie. Omdat geen enkele topklasser wil promoveren, verdwijnt er deze zomer geen ploeg uit het betaald voetbal. De amateurclubs zijn het niet eens met de eisen die aan een promotie zijn verbonden.

De reglementen schrijven voor dat de hekkensluiter van de Jupiler League aan het eind van het seizoen degradeert, als er ten minste een ploeg bereid is om die plaats in te nemen. Alleen de algeheel amateurkampioen of de verliezend finalist komt daarvoor in aanmerking.

Van de clubs die kampioen kunnen worden bij de amateurs gaven Spakenburg, IJsselmeervogels en Haaglandia al in een vroeg stadium aan geen interesse te hebben. Deze week maakten Achilles'29 en Rijnsburgse Boys dezelfde keus.

"Bij een promotie van de Topklasse naar de Jupiler League zijn de gevolgen gewoon veel te groot. De KNVB moet nu gaan nadenken hoe ze dat probleem willen tackelen", meldt een woordvoerder van Rijnsburgse Boys. "Ik heb het gevoel dat ze er over willen nadenken."

De topklassers zien vooral de eis om minimaal zestien contractspelers in de selectie te hebben als een onoverbrugbaar probleem. Ook de vrijdag als vaste speeldag kan op weinig steun rekenen.

De degradatieregeling uit de Eerste Divisie is voor het derde jaar van kracht. FC Oss was het eerste slachtoffer. Vorig seizoen degradeerde Almere City, maar door het faillissement van RBC handhaafde de club zich alsnog. Dit jaar leek de degradatiestrijd te gaan tussen AGOVV, Veendam en FC Emmen, maar deze clubs kunnen nu opgelucht ademhalen.

Tuchtmaatregelen tegen artsen openbaar

De tuchtmaatregelen tegen artsen die de fout zijn ingegaan worden eenvoudiger te vinden voor het publiek. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) dat medici die op de zwarte lijst staan straks vindbaar zijn in het zogeheten BIG-register.

Schippers wil dat het voor patiënten beter inzichtelijk wordt welke artsen, apothekers of fysiotherapeuten hun vak niet meer mogen uitoefenen of geschorst zijn. Nu worden ze nog uit het register gehaald, maar dat gaat veranderen. Ook tuchtmaatregelen die in andere landen zijn opgelegd moeten zichtbaar worden. Zo kunnen werkgevers eenvoudiger zien of ze iemand aannemen die iets op zijn kerfstok heeft.

Tegelijkertijd wordt voorkomen dat Nederlandse artsen die de fout in zijn gegaan over de grens ongestoord verder kunnen werken. Onlangs bleek dat een omstreden Nederlandse chirurg die door het Scheper Ziekenhuis in Emmen de laan uit was gestuurd, in een Duits ziekenhuis werkte.

Waarschuwingen worden niet gepublcieerd. Voor het openbaar maken van de tuchtmaatregelen is een technische aanpassing van het BIG-register nodig. Schippers verwacht dat die op 1 juli voltooid is.

Daan Schuurmans in bioscoopfilm Bellicher; Cel

Het tweede boek Cel uit de Bellicher-reeks van Charles den Tex wordt verfilmd. Daan Schuurmans gaat opnieuw Michael Bellicher spelen, ditmaal in een bioscoopfilm over de communicatieadviseur, maakte distributeur Independent Films donderdag bekend.

"Ik heb heel veel zin opnieuw in de rol van Michael Bellicher dit huiveringwekkende en zenuwslopende avontuur aan te gaan", zegt Schuurmans in een reactie. Hij was eerder te zien in de televisieserie Bellicher; de Macht van Meneer Miller. De opnamen van de film beginnen in maart.

In Bellicher; Cel is Michael Bellicher 's nachts getuige van een bizar auto-ongeluk waarbij doden vallen. Na te zijn verhoord wordt hij tot zijn verbazing aangehouden en een verdachte in het onderzoek. De film moet in september in de bioscopen draaien.

De 40-jarige Schuurmans werkt momenteel aan zijn regiedebuut. Hij staat achter de camera voor een aflevering de BNN-serie Van God Los, dat vanaf eind mei te zien is.

Draagvlak voor organiseren Spelen geslonken

Het draagvlak onder de Nederlandse bevolking voor het organiseren van de Olympische Spelen van 2028 is flink afgenomen. Dertig procent ziet het evenement graag in Nederland plaatsvinden, blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eind 2010 was dat nog 41 procent.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd in oktober en november vorig jaar, toont aan dat 35 procent de Olympische Spelen liever niet naar Nederland ziet komen. Dat is een stijging van elf procent. Het percentage zonder uitgesproken mening bleef gelijk op 35 procent.

Als belangrijkste nadeel zien de criticasters de verwachte kosten voor de belastingbetaler. Ten opzichte van 2010 zijn de vrees voor overlast en voor de belasting van het milieu licht toegenomen. De groei van de werkgelegenheid en de komst van meer toeristen naar Nederland gelden als belangrijkste voordelen.

Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat Amsterdam het kansrijkst is om te worden voorgedragen als gaststad. Ook Rotterdammers, die wel een voorkeur hebben voor hun eigen stad, delen die mening.

Positieve reacties nederlaag verbazen Owen

Voormalig Engels international Michael Owen verbaast zich over de positieve reacties die er in Engeland waren op de nederlaag van woensdag tegen Oranje. "Experimenteel team of niet, verliezen op Wembley is toch altijd teleurstellend?", vraagt de spits van Manchester United zich af op Twitter.

Owen vindt de reacties ongelooflijk omdat de ploeg niet 'briljant speelde en ongelukkig verloor'. "Het maakt niet uit wat voor team er staat, verliezen hoort te worden afgekeurd. Zijn we zo ver afgezakt dat mensen nu een nederlaag accepteren zo lang we 'passie tonen'?", vraagt de aanvaller zich verder af. "Ik hoop het niet." Oranje won op de valreep met 3-2.

Georgina Verbaan te horen in feeŽnfilm

Birgit Schuurman, Georgina Verbaan en Jennifer Ewbank zijn te horen in animatiefilm Winx Club 3D - Magische Avontuur. Schuurman spreekt de stem in van Marion, koningin van Domino, Verbaan die van de fee Flora en Ewbank spreekt twee elfenstemmen in, maakt distributeur Just Film Distribution donderdag bekend.

WinX - Magisch Avontuur is de tweede speelfilm over de club elfen.Winx Club - Het Geheim van het Verloren Rijk verscheen in 2008. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige Italiaanse animatieserie. De jeugdfilm draait vanaf 4 april in de Nederlandse bioscopen.


Georgina Verbaan te horen in feeënfilm (Foto: Novum)

Eddie Murphy zou Oscaruitreiking versnellen

Eddie Murphy vindt dat Billy Crystal de Oscars goed heeft gepresenteerd, maar hij zou het zelf over een andere boeg hebben gegooid. "Als ik aan het stuur had gezeten, zou het allemaal wat sneller gaan", zegt de komiek in een interview met het Amerikaanse tv-programma Extra.

De 50-jarige Murphy wil in de toekomst graag de uitreiking van de gouden beeldjes aan elkaar praten. "Ik sta ervoor open," zegt de acteur. "Het is een van de weinige dingen die ik nog nooit heb gedaan als komiek, dus, graag, ooit."

Murphy zou in eerste instantie de Oscaruitreiking presenteren, maar hij trok zich terug uit solidariteit met Brett Ratner, de producent van de show. Die stapte op nadat hij onder vuur was komen te liggen in verband met negatieve opmerkingen over homo's.

Over het gerucht dat Murphy verkering heeft met zangeres Toni Braxton is hij onduidelijk. "Ik ben al heel lang niet meer aan het daten in de traditionele zin van het woord, ik ben over datum", aldus de Amerikaan. "Binnenkort neem ik iemand mee op een date."


Eddie Murphy zou Oscaruitreiking versnellen (Foto: Novum)

Carice van Houten wil Greta Garbo spelen

Carice van Houten droomt ervan om de hoofdrol te spelen in een film over Greta Garbo. "Ik zou geluk hebben als ik haar zou mogen spelen", zegt de actrice in een interview met het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine.

"Ik denk erover het scenario te schrijven", vertelt Van Houten over haar droomfilm. De 35-jarige actrice heeft ook met producenten gesproken over een film over de Zweedse actrice die in de jaren twintig in Hollywood doorbrak met stomme films. "Ik zou de film in Nederland kunnen maken, maar het is geen Nederlandse film."

De Black Butterflies-actrice laat weten haar positie in Nederland te waarderen. "Daar is het een soort mini-Hollywood: ik kan mijn regisseurs en producenten en co-acteurs zelf uitkiezen." Toch wil ze graag in meer Amerikaanse films spelen. "Niet vanwege de Oscars, of geld ofzo," vertelt ze. "Het gaat om de communicatie met meer mensen. Begrijp me niet verkeerd: ik zou een Oscar niet weigeren."

Van Houten is vanaf april te zien als Melisandre in de fantasy-serie Game of Thrones. Ze is net klaar met de opnamen van de film Jackie met haar zus Jelka. Die film moet in mei in de Nederlandse bioscopen draaien.


Carice van Houten wil Greta Garbo spelen (Foto: Novum)

Liverpool lang zonder Agger

Liverpool kan enkele weken niet beschikken over Daniel Agger. De Deense verdediger heeft aan de gewonnen finale in de League Cup van zondag een gebroken rib overgehouden. Dat zei trainer Kenny Dalglish donderdag.

Agger zal dit weekend in ieder geval het duel tegen Arsenal moeten missen. Liverpool moet wellicht ook Steven Gerrard missen. De middenvelder verliet woensdag in het oefenduel van Engeland met Nederland al na een half uur spelen het veld met hamstringklachten.

Meat Loaf onwel vlak voor tv-optreden

Meat Loaf werd woensdag vlak voor een optreden in het Britse televisieprogramma Loose Women onwel. De zanger was bij het programma aanwezig om zijn nieuwe album te promoten, schrijft de Britse krant Daily Mail.

Kort voordat hij zou optreden deed Meat Loaf nog een dansje en balanceerde hij een banaan op zijn hoofd, maar even later verklaarde de presentatrice dat hij niet meer op zou treden. "Meat Loaf is onwel geworden en kan niet meer bij de show aanwezig zijn", zei ze. Het is niet duidelijk waarom de 64-jarige zanger niet meer in staat was om te verschijnen.

Het is niet de eerste keer dat Meat Loaf onwel werd bij een optreden. Vorig jaar zakte de Amerikaanse zanger in elkaar tijdens een concert. Ook in 2009 ging het niet goed, toen maakte de zanger een verwarde indruk terwijl hij een prijs in ontvangst nam bij de Q Awards in Londen.


Meat Loaf onwel vlak voor tv-optreden (Foto: Novum)

Nog veel gebreken bij Nederlandse kinderopvang

De kwaliteit van de kinderopvang in Nederland is voor verbetering vatbaar. In 2010 werden bij inspecties van de GGD bij 55 procent van alle locaties voor kinderopvang een of meer tekortkomingen geconstateerd. Dat heeft de Inspectie van het Onderwijs donderdag gemeld.

De resultaten zijn een verbetering ten opzichte van 2009, toen bij 59 procent van alle geïnspecteerde locaties gebreken werden aangetroffen. De GGD controleert onder meer de veiligheid, of er goede slaap- en speelruimtes zijn en of er een goede verhouding is tussen de grootte van de groep en het aantal leidsters.

Nog niet alle Nederlandse gemeenten voldoen aan de wettelijke minimumeisen voor het toezicht op de kinderopvang. Gemeenten hebben in 2010 85 procent van de wettelijk verplichte onderzoeken uitgevoerd. Dat is een stijging van vijf procent ten opzichte van 2009. In 2010 hebben gemeenten veertien procent meer schriftelijke waarschuwingen uitgedeeld dan het jaar ervoor.

YouTube-gebruiker wint strijd om copyright

Ondanks zijn zorgvuldigheid is YouTube-gebruiker Eeplox toch door YouTube op de vingers getikt: hij zou een video hebben geüpload die inhoud bevat waarvan de rechten bij Rumblefish liggen. Voor de duidelijkheid: het bewuste filmpje bevat alleen vogelgeluiden. YouTube plaatste advertenties bij de bewuste video en de opbrengst ervan ging naar Rumblefish.

Eeplox filmt graag in de vrije natuur, ver weg van alle mogelijke muziekbronnen. Hij gebruikt ook bewust geen soundracks voor zijn filmpjes, omdat hij horrorverhalen te horen had gekregen over Rumblefish. Dit is een online dienst die muzieklicenties verkoopt voor muziek en soundtracks. Rumblefish zou met regelmaat de rechten claimen van muziek in het publieke domein.

Eeplox vocht dit besluit aan, en in eerste instantie was het antwoord: 'alle contenteigenaren hebben de video gereviewd en bevestigen hun claims op de content'. Ook plaatste hij een stuk op Slashdot om zijn ongenoegen over het gebeuren te uiten.

Inmiddels heeft YouTube toch gehoor gegeven aan de bezwaren van Eeplox. De reclames zijn verwijderd, en in een reactie onder de bewuste video laat Eeplox weten: "'Ik heb per e-mail bij Rumblefish geklaagd, en heb een topic geopend op het Googleforum. Maar daar deden ze helemaal niets mee totdat ik mij verhaal bij slashdot deed. Toen pas werden ze wakker."

"Dus nu is mijn filmpje vrijgegeven en hebben ze de advertenties verwijderd, maar ze hebben er in de tussentijd wel geld aan verdiend. Ik denk dat, als er meer ruchtbaarheid aan dit soort praktijken gegeven wordt, Google veel sneller wordt gedwongen om zijn systeem te veranderen. Rumblefish en andere vergelijkbare bedrijven spelen al een tijd lang een spelletje. Dit is de eerste keer dat deze praktijken zodanig worden aangekaart, dat ze hun eigen regels moeten veranderen"

Rumblefish heeft inmiddels in een stuk op hun blog laten weten dat het om een misverstand zou gaan. Ze geven aan hun werkwijze te willen perfectioneren om misverstanden zoals deze in de toekomst te voorkomen.


Het bewuste filmpje

Bleker blijft achter vergassen ganzen staan

Het blijft voor provincies mogelijk ganzen te vergassen. Het is de beste methode om ganzen te doden, schrijft staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) donderdag in een Kamerbrief. In september stak de Tweede Kamer nog een stokje voor plannen om ganzen te vergassen.

In een onderzoek naar verschillende methoden komt vergassen volgens hem als beste uit de bus. Afschieten, onthoofden of een dodelijke injectie geven is volgens het onderzoek geen optie omdat het te lastig is daarmee grote groepen ganzen te doden. "Bij afschot haal je ook nog eens families uit elkaar", legt een woordvoerder van Bleker uit.

Bij de andere methodes zou het vangen, transporteren en doden veel tijd in beslag nemen en daardoor onnodig veel stress veroorzaken. Het ter plekke doden van de ganzen met een mobiele gascontainer zou het best zijn. Dat moet dan gebeuren in de periode dat ze in de rui zijn, zodat ze niet weg kunnen vliegen. "Je vangt dan hele families zonder dat dit heel veel tijd in beslag neemt."

De onderzoeker raadt aan niet meteen de volle concentratie CO2 door de container te laten gaan omdat dat irritatie van de slijmvliezen kan geven. Het zou beter zijn om de concentratie langzaam op te hogen.

De provincies, natuurbeweging, vogelbescherming, boeren en andere betrokkenen moeten nu op basis van dit onderzoek met richtlijnen komen voor het doden van ganzen. De jagers waren eerder ook bij het overleg betrokken, maar zijn eruit gestapt.

Bleker wilde het vergasverbod vorig jaar per 1 oktober opheffen. De Partij voor de Dieren sprak van 'grootschalige ganzenvergassing' en wist een Kamermeerderheid te winnen voor het uitstellen van de vergassing tot 1 januari.

Nu heeft Bleker het beleid aan de provincies overgedragen. Die mogen nu zelf bepalen of en op welke manier zij ganzen bestrijden.


Bleker blijft achter vergassen ganzen staan (Foto: Novum)

Schoorel kwartfinalist in Cherbourg

Thomas Schoorel staat in de kwartfinale van het challengertoernooi in Cherbourg. In de Normandische havenstad was de Amsterdammer donderdag Alexandre Sidorenko uit Frankrijk in twee moeizame sets de baas: 7-6 (4), 7-5. In de kwartfinale treft Schoorel de Fransman Arnaud Clément of Martin Fischer uit Oostenrijk.

Sidorenko en Schoorel deden het uitstekend op eigen opslag. In de eerste set kreeg alleen de Fransman drie breakkansen bij een 6-5 stand, maar Schoorel werkte de setpunten weg. In de tiebreak sloeg hij vervolgens toe: 7-4. Het tweede bedrijf leek weer op een tiebreak af te stevenen, maar nu brak Schoorel wel in de slotfase.

Anderhalf miljoen voor onderzoek verzakking 't Loon

De provincie Limburg heeft anderhalf miljoen euro beschikbaar gesteld voor de drie vervolgonderzoeken naar het verzakte winkelcentrum 't Loon in Heerlen. Dat meldt de provincie donderdag.

De drie onderzoeken waren al aangekondigd door de gemeente. Het eerste onderzoek richt zich op de precieze oorzaak van de verzakking. Een tweede onderzoek gaat over de bouwgeschiedenis van het winkelcentrum en het laatste onderzoek richt zich op de manier waarop de gemeente met de 'crisis' is omgegaan.

Gedeputeerde Staten hopen met financiële steun een bijdrage te leveren aan het schadefonds en ook indirect aan de schadeloosstelling van de gedupeerde ondernemers. De beslissing moet nog wel worden goedgekeurd door de Provinciale Staten.

Eind november werd duidelijk dat een deel van het winkelcentrum dreigde in te storten door de verzakking. Het winkelcentrum ging vorige maand weer open nadat tien winkels geheel of gedeeltelijk tegen de vlakte moesten.


Anderhalf miljoen voor onderzoek verzakking 't Loon (Foto: Novum)

Groen licht voor rapen kievitseieren in Friesland

In Friesland mogen deze maand weer kievitseieren worden geraapt. De Faunabescherming wilde dat voorkomen, maar de Raad van State wees het bezwaar dat de organisatie had gemaakt donderdag af.

Het provinciebestuur heeft de ontheffing voor het zoeken en rapen van kievitseieren al in 2008 verleend. In de jaren daarna is de ontheffing meerdere keren aangescherpt. Zo mogen maximaal 5939 eieren worden geraapt en moet iedereen die een ei aantreft dat per sms melden bij het registratiesysteem.

De Faunabescherming vindt dat de provincie geen vergunning had mogen geven voor het rapen van kievitseieren omdat de omvang van de populatie daar te veel onder zou lijden. De Raad van State vindt dat het aantal exemplaren niet zodanig is dat het provinciebestuur geen ontheffing kon verlenen.

Vanwege de afnemende kievitstand moet het aantal eieren dat maximaal mag worden geraapt volgens de Raad van State in de toekomst mogelijk wel naar beneden worden bijgesteld.

Japanse 3DS krijgt nieuw kleurtje

Nintendo heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe kleur 3DS in Japan op de markt zal komen: Cobalt Blue. De nieuwe kleur zal daar vanaf 22 maart beschikbaar zijn.

Nintendo heeft daarnaast bekendgemaakt dat er ook een speciale 'Cobalt Blue'-3DS uitkomt samen met de game Fire Emblem op 19 april.  Daarnaast komen er ook nog nieuwe Monster Hunter 3G- en Super Mario 3DS Land-bundels uit. Bekijk hieronder een plaatje van de nieuwe kleur en de speciale Fire Emblem-editie.

3DS

3DS

BioShock Infinite krijgt releasedatum

2K Games heeft vandaag aangekondigd dat BioShock Infinite beschikbaar zal zijn op 19 oktober 2012 op Xbox 360, PlayStation 3 en Windows-pc.

BioShock Infinite wordt ontwikkeld door Irrational Games. De BioShock-franchise heeft wereldwijd al meer dan negen miljoen exemplaren verkocht.

"Na BioShock hadden we een visie voor een opvolger, die het origineel in omvang en ambitie zou doen verbleken", aldus Ken Levine, Creative Director van Irrational Games. "BioShock Infinite is onze enige focus tijdens de laatste vier jaar en we kunnen niet wachten tot het moment dat de fans het in hun handen krijgen."

BioShock Infinite plaatst spelers in de rol van Booker DeWitt, een hard-gebeten voormalig Pinkerton agent, samen met zijn metgezel, Elizabeth, die bestuurd wordt door de computer. De twee gaan de strijd aan om uit de luchtstad Colombia te ontsnappen. Gewapend met een arsenaal aan nieuwe wapens en vaardigheden worden zij geconfronteerd met nieuwe vijanden in een uitgestrekte omgevingen die situeren in een alternatief Amerika in het jaar 1912. Klassieke BioShock-gameplay wordt aangevuld met innovaties zoals luchtgevecht op hoge snelheid door middel van Sky-Lines.

BioShock Infinite

Jonge VVD'ers: legaliseer alle drugs

De liberale jongerenorganisatie JOVD, waar premier Mark Rutte ooit voorzitter van was, is fel tegen het totaalverbod op de verkoop van hasj waar de VVD op op aanstuurt. De vereniging spreekt van een ongewenste beperking van het liberale drugsbeleid.

De organisatie stelt dat het donderdag geopperde verbod de 'liberale doodsteek' voor de VVD is. "Een verbod lost het probleem niet op, maar verplaatst het drugsgebruik slechts naar de illegaliteit. Op het moment dat dit gebeurt, wordt handhaving dweilen met de kraan open en dan zullen de problemen echt niet te overzien zijn", aldus voorzitter Bram Dirkx. De JOVD vindt dat de verantwoordelijkheid voor drugsgebruik bij mensen zelf ligt, en pleit voor legalisering van zowel soft- als harddrugs.

Volgens de jonge liberalen zijn drugs, illegaal of niet, voor de gebruiker toch wel te krijgen. "Op het moment dat je tot legalisering overgaat, kun je het drugsgebruik beter controleren en problemen aan de voordeur al aanpakken", stelt Dirkx. Als er overlast is rond drugsgebruik moet dat worden aangepakt, aldus de voorzitter, maar niet het gebruik zelf.

De JOVD, die onafhankelijk maar wel aan de VVD gelieerd is, ziet meer voordelen in legalisering. Het leidt volgens de vereniging tot meer politiecapaciteit voor andere zaken, en brengt via belastingheffing bovendien geld in het laatje.

Mexes biedt Borriello excuses aan

Philippe Mexes heeft zijn excuses aangeboden aan Marco Borriello, die hij in de topper tussen AC Milan en Juventus afgelopen weekend een klap verkocht. Mexes werd op basis van videobeelden voor drie duels geschorst. Scheidsrechter Paolo Tagliavento zag het incident over het hoofd. Mexes sloeg Borriello, die vorig jaar nog zijn teamgenoot was bij AS Roma, in zijn maag.

Woensdag kwam Mexes dezelfde scheidsrechter weer tegen bij de interland van Frankrijk tegen Duitsland (1-2 winst). "Ik heb hem voor aanvang van het duel gesproken. Ik heb mijn excuses aangeboden en ik wil ook mijn excuses aanbieden aan Borriello en mijn teamgenoten", sprak Mexes tegen La Gazzetta dello Sport.

Door de schorsing mist Mexes de wedstrijd van komend weekend tegen Palermo (uit), evenals de duels met Lecce en Parma. AC Milan en Juventus speelden afgelopen weekend gelijk, waardoor het verschil nog steeds één punt is in het voordeel van de Rossoneri. Juve heeft echter nog een duel tegoed.

Danny de Munk gaat Jezus spelen

Danny de Munk gaat de rol van Jezus vertolken in het muziekevenement The Passion. Het evenement, dat op 5 april plaatsvindt in Rotterdam, bestaat uit verschillende scènes en vertelt aan de hand van Nederlandstalige popnummers het verhaal van de wederopstanding van Jezus. Dit maakt de organisatie donderdag bekend.

Zangeres Berget Lewis gaat de rol van Maria spelen en heeft daar erg veel zin in. "Het is een prachtig verhaal, dat meer Nederlanders moeten horen", zegt de zangeres. Ook Danny de Munk is enthousiast. "Ik vind het mooi om dit verhaal te zingen samen met mijn vrienden en collega's."

De muzikale begeleiding tijdens The Passion, dat kort voor Pasen live wordt uitgezonden op Nederland 1 en via internet, is in handen van een 28-koppig orkest dat wordt begeleid door Cor Bakker. Wie de andere rollen in het evenement gaan vertolken wordt later bekendgemaakt.

Het is de tweede keer dat The Passion plaatsvindt. Vorig jaar was het evenement in Gouda. Toen speelde zanger Syb van der Ploeg Jezus. Do was Maria.

Ondanks sneeuw opnieuw minder files

Automobilisten hebben in februari ondanks het winterweer een stuk minder in de file gestaan. De filezwaarte, de lengte maal de duur van de file, is vorige maand met veertien procent gedaald ten opzichte van de gemiddelde filezwaarte van de afgelopen zes jaar.

De ANWB noemt de afname opvallend, omdat het verkeer in februari meerdere keren hinder ondervond van gladheid. Zo ontstond op vrijdag 3 februari een chaos op de wegen vanwege sneeuwbuien. Met 831 kilometer file op het hoogtepunt bereikte die dag een vierde plek in ranglijst van langste files ooit.

IJzel zorgde op maandag 13 februari voor een enorm drukke ochtendspits. Rond 08.00 uur stond er 430 kilometer file op de wegen.

In januari was het ook al een stuk minder druk op de wegen. Toen daalde de filezwaarte met ruim 35 procent ten opzichte van het gemiddelde in eerdere jaren.

Indianen boos op Joan Franka

De vereniging Real Indian Nation is niet blij met de outfit waarin zangeres Joan Franka het Nationaal Songfestival won. Ze zou de zogeheten Native Americans beledigen door het dragen van een indianentooi.

Dat schrijft de vereniging aan de website Artiestennieuws.nl - die ten tijde van publicatie overigens platlag. Franka zou zich problemen op de hals kunnen halen door zichmaals met de veren te tooien.

"Zingen kan je, daar is niets mis mee. Maar je krijgt grote problemen van de Native Americans als je de indianentooi nogmaals opzet. Je beledigt de Indian Nation door te zijn wat je niet bent", aldus Real Indian Nation in de brief.

De verentooi heeft grote symbolische waarde voor Native Americans. De veren waarmee de drager zich uitdost moeten volgens hen worden verdiend. Die zouden vervolgens met speciale krachten bescherming tegen onheil bieden.


Joan Franka tijdens het Nationaal Songfestival

Scholiere bevalt op schooltoilet van zoontje

Een scholiere is dinsdag in de toiletruimte van haar middelbare school in Streamwood, een plaatsje ten noorden van Chicago, bevallen van een zoon. Dat heeft de Amerikaanse krant Chicago Daily Herald gemeld.

Het 17-jarige meisje zat in haar klaslokaal toen ze naar het toilet moest. Niet veel later hoorde een medewerker van de school geschreeuw komen vanuit de toiletruimte, waarop deze de politie inlichtte. Agenten troffen het meisje later zittend aan op een toilet. Ze had de bevalling in haar eentje doorstaan en hield haar zoontje in haar armen.

Moeder en zoon zijn naar het ziekenhuis gebracht en maken het goed.

Corry Konings blij met publiciteit 'hoerenlied'

Corry Konings is blij dat haar single Hoeren Neuken Nooit Meer Werken haar weer op de kaart heeft gezet. De titelsong voor de film New Kids Nitro kreeg volgens de zangeres zowel positieve als negatieve reacties. "Maar dat maakt niet uit. Ik heb er zo veel publiciteit mee behaald. Alle bladen stonden weer op de stoep."

De zangeres schaamt zich ook helemaal niet voor het grove taalgebruik. "Hoewel ik het wel heb gezongen, heb ik het niet zelf verzonnen", zegt Konings in 100% NL Magazine. " Ik maak me er dus ook niet druk om, want ik heb heel veel plezier gehad met New Kids."

De 60-jarige Konings, die eerder hits scoorde als Huilen Is Voor Jou Te Laat, vindt het prettig dat ook jongeren nu weten wie ze is. "De nieuwe generatie weet nu ook bij welke dame Ik Krijg een Heel Apart Gevoel Van Binnen hoort."


New Kids Feat. Corry Konings & Ronnie - Hoeren Neuken Nooit Meer Werken

[Upd] Onderzoek naar 10-0 uitslag Bahrein

Gisteren stond Bahrein voor een loodzware opgave in het Aziatische WK-kwalificatietoernooi. Het land moest zelf met maar liefst acht doelpunten verschil winnen van Indonesië, de ploeg van bondscoach Wim Rijsbergen. Daarnaast moest concurrent Qatar verliezen bij Iran.

Bahrein voldeed aan de opdracht, aangezien zij met maar liefst 10-0 van Indonesië wisten te winnen. Qatar wist echter op de valreep bij Iran een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen en zodoende kan Bahrein een streep zetten door het WK voetbal in 2014.

Update 13:37 uur

De wereldvoetbalbond FIFA heeft een onderzoek ingesteld naar de 10-0 nederlaag van Indonesië tegen Bahrein. De bond noemt de uitslag verdacht, aangezien Bahrein een overwinning met een verschil van acht doelpunten of meer nodig had om nog kans te maken op een ticket voor het WK.

Bahrein won gisteren met 10-0 van Indonesië, waar Wim Rijsbergen bondscoach is. Qatar speelde echter met 2-2 gelijk tegen Iran en zodoende werd Bahrein alsnog uitgeschakeld in de WK-kwalificatiegroep.


Alle doelpunten van Bahrein. (Bron: YouTube)

Vierde verdachte moord Arnhems meisje vrijgelaten

De 17-jarige jongen uit Venlo die woensdag werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij waarbij vorige maand een 15-jarige Arnhemse om het leven kwam, is op vrije voeten gesteld. Dat laat het Openbaar Ministerie in Arnhem donderdag weten.

De jongen wordt niet meer verdacht van medeplichtigheid aan de moord op de Stadhoudersstraat in Arnhem. Hem wordt nog wel verweten dat hij van de plannen van de steekpartij wist en niet aan de bel heeft getrokken.

Eerder werden in de zaak al twee jongens van 14 en 17 jaar en een 16-jarig meisje opgepakt. Zij zitten nog wel vast.

Huntelaar in Oranje zeer efficiŽnt

Klaas-Jan Huntelaar scoorde gisteren in het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Engeland alweer zijn 31e goal voor Oranje. De aanvaller van Schalke 04 had hiervoor in 50 interlands slechts 2.905 minuten voor nodig, wat neerkomt op één doelpunt per 93,7 minuten.

Huntelaar deed in het met 2-3 gewonnen duel slechts achttien minuten mee, omdat hij bij het maken van zijn goal in aanraking kwam met verdediger Chris Smalling. De schade bij de aanvaller lijkt mee te vallen.

De meest efficiënte speler in een Oranje-shirt was Bep Bakhuis die in 22 duels in 2.070 minuten 28 maal doel te treffen. Hiermee kwam hij op een gemiddelde één goal per 73,9 minuten. Ook hoog op de ranglijst, maar onder Huntelaar staan vroegere legendes als Faas Wilkes en Kick Smit.

Topscorer allertijden voor Oranje is nog altijd Patrick Kluivert die in 79 interlands 40 doelpunten scoorde. Hij staat op de ranglijst van meest effectieve spelers achtste met een gemiddelde van 145,4 minuten per doelpunt.

Dragon's Dogma-demo komt naar Europa

Capcom heeft aangekondigd dat de gisteren aangekondigde demo voor Dragon's Dogma ook in het Westen beschikbaar zal komen. Ook heeft de studio details vrijgegeven over de inhoud van de demo.

Spelers kunnen in de demo een eigen personage en een hoofdpawn aanmaken uit een groep van drie. De gemaakte personages kunnen in mei worden meegenomen naar het officiële spel.

De demo bestaat uit twee onderdelen. Als eerste het prolooggedeelte dat voor het hoofdspel speelt en waarbij je door ondergrondse tunnels en kamers op jacht gaat naar chimera's. In het tweede deel neem je het op tegen een griffioen in de hoofdstad Gransys.

Met al deze details is het opvallendste misschien nog wel het ontbreken van de releasedatum voor de demo. Deze heeft Capcom namelijk nog niet gemeld.

Dragon's Dogma zelf komt op 25 mei uit op Xbox 360 en PlayStation 3.

Geld voor meerderjarige misbruikslachtoffers RKK

Slachtoffers van seksueel misbruik bij instellingen van de katholieke kerk die ten tijde van het misbruik meerderjarig waren kunnen per 1 maart ook aanspraak maken op een schadevergoeding. Dat heeft het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK donderdag laten weten.

De nieuwe compensatieregeling is opgedeeld in drie categorieën. Voor seksueel getinte handelingen of uitlatingen kan een slachtoffer maximaal vijfduizend euro krijgen. Mensen wier intieme delen frequent zijn betast krijgen maximaal tienduizend euro. Voor slachtoffers die zijn verkracht of op een andere wijze zeer ernstig zijn misbruikt geldt een maximale vergoeding van 25 duizend euro.

Mensen die ten tijde van het misbruik meerderjarig waren en als zwakzinnig konden worden betiteld of in een weerloze toestand verkeerden komen onder de compensatieregeling voor minderjarigen te vallen. Bij deze regeling kunnen hogere schadevergoedingen worden toegekend, tot maximaal honderdduizend euro.

Linkdump donderdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en  andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen  plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:   

 • Opmerkelijk zangtalent voor een kind Met dank aan metromuis
 • Dronken apen, altijd leuk. Met dank aan delano.888
 • Rage Comics In Real Life. Met dank aan pendi
 • Fast food in a fast car. Met dank aan Rolstoelvandaal
 • What's in my mouth? Met dank aan SomeUser
 • Sex fabriek in China, NSFW. Met dank aan metromuis
 • Zeer sexy wallpapers. Met dank aan got.rice

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, heb jij ook een tip? Deponeer jouw bijdrage maar in onze submit.

Cancellara in zowel E3 Prijs als Gent-Wevelgem

Fabian Cancellara rijdt in voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen dit jaar zowel de E3 Prijs als Gent-Wevelgem. Ploegleider Dirk Demol van RadioShack-Nissan-Trek liet dit nieuws in Belgische media optekenen.

Voorheen gaf Cancellara de E3 Prijs voorrang. In de voorbije twee jaar won de Zwitserse klassiekerspecialist en tijdrijder deze wedstrijd. Maar omdat de E3 Prijs naar vrijdag is verschoven, kan hij beide wedstrijden combineren. De E3 Prijs wordt dit jaar op 23 maart verreden en maakt voor het eerst deel uit van de World Tour. Gent-Wevelgem vindt dit jaar twee dagen later plaats.

De 'laagvlieger' uit het Alpenland laat Dwars door Vlaanderen en de Driedaagse De Panne wel aan zich voorbij gaan.

Van Rompuy: geef Europa niet de schuld

Geef Europa niet de schuld van de noodzakelijke besparingen en hervormingen. Dat stelde Europees president Herman Van Rompuy donderdag voor de Vlaamse publieke zender VRT.

"Europa vraagt ons te doen wat we zelf zouden moeten doen", aldus Van Rompuy in een videoboodschap voor een discussieprogramma. De eerste Europees president kwam met zijn verklaring op de dag dat in Brussel een tweedaagse Europese top begint over onder meer het stimuleren van groei en werkgelegenheid.

Van Rompuy hoopt donderdagavond te worden benoemd voor een tweede termijn van 2,5 jaar als voorzitter van de Europese Raad, zoals het officieel heet.

Van Rompuy: geef Europa niet de schuld
Van Rompuy: geef Europa niet de schuld (Foto: ANP)

Neil Cross gevraagd voor remake Day Of The Triffids

Neil Cross, de bedenker van de populaire BBC serie Luther, is ingehuurd om een nieuwe bewerking te maken van de sciencefiction klassieker The Day Of The Triffids. De film, gebaseerd op het beroemde boek van John Wyndam uit 1951, zal verschijnen bij Ghost House Pictures.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, als de aarde getroffen wordt door een meteorietenregen waarbij zo ongeveer de gehele wereldbevolking wordt verblind. Terwijl de beschaving instort wordt de wereld langzaam overgenomen door genetisch gemanipuleerde planten met giftige tentakels.

Het is niet de eerste keer dat het verhaal wordt verfilmd. Zo verscheen er in 1962 al een Britse film van het boek. In 1981 werd voor de eerste keer, voor de BBC, een mini-serie van The Day Of The Triffids gemaakt. Deze wordt door velen als de beste bewerking van Wyndams boek gezien. Eind 2010 verscheen een tweede mini-serie over de verblindende planten bij de BBC, met onder meer Dougray Scott, Eddie Izzard, Brian Cox en Joely Richardson in de belangrijkste rollen, die zo'n 6,1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield.

Cross leverde ook de scripts voor een tweetal, binnenkort te verschijnen Guillermo Del Toro producties, namelijk Mama en Midnight Delivery. Ook poetste hij het scenario van Del Toro's eigen monsterfilm Pacific Rim op. The Day Of The Triffids zal worden geproduceerd door Mark Gordon, Michael Preger, Don Murphy, Sam Raimi en  Rob Tapert.


De trailer voor de film uit 1962.

Verdachte Oudenbosch bekent misbruik tweede meisje

De 26-jarige man uit Roosendaal die wordt verdacht van het ontvoeren en misbruiken van een 5-jarig meisje in Oudenbosch heeft waarschijnlijk ook een ander meisje misbruikt. Hij heeft de ontvoering van en het misbruik met de twee meisjes bekend, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

De ontucht met het andere meisje, dat ook uit Oudenbosch komt, zou al voor de ontvoering hebben plaatsgevonden. Op 9 februari probeerde de Brabander meerdere meisjes te ontvoeren. Het lukte hem uiteindelijk het 5-jarige meisje zijn auto in te krijgen. Ze werd na ongeveer een uur weer vrijgelaten.

De raadkamer van de rechtbank in Breda heeft de voorlopige hechtenis van de man donderdag met negentig dagen verlengd.

VVD boos op stakende scholen

De VVD is boos dat stakende scholen ouders en leerlingen aan hun lot overlaten. Veel scholen gaan dinsdag dicht zodat leraren mee kunnen doen aan de onderwijsstaking, maar voor de leerlingen is er geen opvang geregeld.

Kamerlid Ton Elias heeft minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) om opheldering gevraagd. Hij wil dat de scholen een oplossing vinden voor ouders die niet instaat zijn opvang te regelen of een extra vrije dag te nemen. "Terwijl de stakende leraren krijgen doorbetaald, moeten de werkende ouders extra kosten maken. De wereld op zijn kop."

Ook vindt Elias het vreemd dat sommige scholen hun leraren dwingen het werk neer te leggen. "Er zijn scholen die niet alleen de ouders, maar ook leraren voor het blok zetten. Ik wil van de minister weten wat zij er van vindt dat de werkgever besluit te gaan staken, de school sluit en leraren daardoor de mogelijkheid ontneemt aan het werk te gaan."


VVD boos op stakende scholen (Foto: Novum)

Daviscupteam treft Roemenen op hardcourt

Het Nederlands Daviscupteam zal in april tegen Roemenië spelen op een snelle hardcourtbaan. Dit maakte captain Jan Siemerink vandaag bekend.

"Roemenië is als land weer net iets sterker dan onze vorige tegenstander. Dan is het fijn dat je wederom voor eigen publiek speelt. Via Roemenië proberen we ons te verzekeren van een plek in de play-offs in september waarin wordt gestreden om een plek in de wereldgroep", liet Siemerink weten.

Oranje treft Roemenië tijdens de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone van 6 tot en met 8 april in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Vorige maand won de Nederlandse ploeg in Den Bosch van Finland.

Nederlanders voelen zich iets veiliger

Iets meer Nederlanders voelden zich in 2011 veiliger dan het jaar daarvoor. Bovendien is de tevredenheid over de politie gestegen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Een kwart van de Nederlanders van 15 jaar en ouder voelde zich wel eens onveilig in 2011. Het jaar daarvoor was dat 26 procent. Het percentage Nederlanders dat slachtoffer was van criminaliteit, een kwart, is gelijk gebleven.

Over het contact met de politie gaf 60 procent van de ondervraagden aan tevreden of zeer tevreden te zijn, in 2010 was dit 57 procent. Drie op de tien burgers kwamen in contact met de politie. Een jaar eerder was dit 32 procent.

Vooral in de grote steden voelen mensen zich onveilig. In Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaf vorig jaar 30 procent aan zich af en toe onveilig te voelen. Mensen zijn daar ook vaker slachtoffer van criminaliteit dan gemiddeld.

In 2005 voelde een op de drie Nederlanders zich wel eens onveilig. Tussen 2005 en 2008 is dat percentage sterk gedaald, waarna het stabiel bleef.

Ritzege Italiaan Canola in Langkawi

Marco Canola heeft donderdag de zevende etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen. De Italiaan van Colnago-CSF troefde met een geslaagde aanval op tweehonderd meter van de streep zijn medevluchters af. De Colombiaan José Serpa (Androni) blijft in het bezit van de leiderstrui.

De Nederlanders Floris Goesinnen en Raymond Kreder maakten net als Canola deel uit van de kopgroep, maar moesten zich tevredenstellen met respectievelijk de vijfde en zesde plaats. De Zuid-Koreaan Joon Yong Seo en de Rus Serguei Klimov finishten als tweede en derde.

De Ronde van Langkawi duurt tot en met zondag. Vorig jaar werd de Maleisische rittenkoers gewonnen door Jonathan Monsalve uit Venezuela.

Oppositie SyriŽ vormt militaire raad

De Syrische Nationale Raad, de belangrijkste oppositiegroep in Syrië, heeft een militaire raad gevormd die het gewapende verzet tegen het regime van president Bashar Assad gaat organiseren en coördineren. Dit heeft de groep donderdag bekendgemaakt.

De Syrische Nationale Raad heeft er eerder voor gepleit om de anti-Assadstrijders te bewapenen, maar het is voor het eerst dat de groep laat weten het gewapende verzet doelgericht te willen bundelen.

'Pitssnelheid in F1 toch niet omlaag'

De snelheid in de pitsstraat in de Formule 1 gaat toch niet omlaag naar 60 kilometer per uur. Gisteren meldden wij dat volgens Autosprint FIA-president Jean Todt hier op inzette, maar de BBC weet te melden dat het de teams waren die hier op inzetten.

Het verlagen van de snelheid in de pitsstraat zou een grote impact hebben op de strategie in de wedstrijden. FIA-directeur Charlie Whiting ziet geen reden om de huidige snelheid van 100 kilometer per uur te verlagen, omdat het in de huidige situatie niet als onveilig kan worden beschouwd. Wel is het zo dat de stewards per race kunnen besluiten om zoals in Monaco de snelheid te verlagen.

Raad waarschuwt Teeven om beroepsgeheim

Het kabinetsvoorstel om het medische beroepsgeheim van verdachten in bepaalde gevallen te kunnen opheffen, kan risico's opleveren voor de veiligheid van de samenleving. Daarvoor waarschuwt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) wil het mogelijk maken om inzage te kunnen krijgen in het medisch dossier van verdachten. Door niet mee te werken aan een gedragskundig onderzoek proberen die te voorkomen dat ze worden opgenomen in een tbs-kliniek. De bewindsman wil dat hulpverleners door de rechter kunnen worden gedwongen om gegevens te verstrekken uit oude medische dossiers die onder hun beroepsgeheim vallen.

De Tweede Kamer buigt zich binnenkort over dit voorstel. De RSJ vindt echter dat het voorstel van Teeven zijn doel voorbij schiet. "De Raad vreest dat mensen die geestelijke hulpverlening zullen mijden, met alle risico's van dien voor de betrokkenen zelf en de veiligheid van de samenleving."

De oplossing voor verdachten die weigeren mee te werken aan een onderzoek ligt volgens de RSJ niet in het doorbreken van het beroepsgeheim, maar in het aanpakken van de redenen waarom zij weigeren. Een oplossing zou kunnen zijn om de duur van de tbs te beperken. De RSJ wijst er verder op dat verdachten die weigeren mee te werken aan een onderzoek nu ook al naar een tbs-kliniek kunnen worden gestuurd.


Raad waarschuwt Teeven om beroepsgeheim (Foto: Novum)

Noor verborg vermoorde vriendin 2,5 jaar in huis

De Thaise politie heeft een Noor gearresteerd die bekend heeft zijn Thaise vriendin te hebben vermoord en haar lijk 2,5 jaar lang in zijn huis in Phuket verborgen te hebben gehouden. De 50-jarige Stein Dokset heeft zijn bekentenis woensdag afgelegd, zei de politie donderdag.

Doksets vriendin werd eind 2009 als vermist opgegeven. Een anonieme tip bracht de politie onlangs op het spoor van de Noor. Dokset zegt zijn vriendin destijds tijdens een hooglopende ruzie in zijn strandvilla van de trap te hebben geduwd. Het bleek een dodelijke val, waarna de Noor het lijk in een afvalcontainer in de badkamer stopte en er nooit meer naar omkeek.

De politie vond het in verregaande staat van ontbinding verkerende lijk toen zij bij Dokset huiszoeking deed.

Fiscus let bij aangifte extra op loongegevens

De Belastingdienst let er dit jaar bij de belastingaangifte extra op of het loon goed is ingevuld. Uit steekproeven is gebleken dat veel mensen daarbij fouten maken door slordigheid of onwetendheid.

Vanaf donderdag kunnen mensen aangifte doen met de deels vooraf ingevulde aangifte. Persoonlijke gegevens, loon, en de WOZ-waarde van de woning zijn hierop al ingevuld. Dit jaar is daar een deel van de lijfrentepremies bijgekomen. Ook is een eerste stap gezet met het vooraf invullen van de hypotheekgegevens en dividendbelasting.

Volgens de fiscus maken mensen die een vooringevulde aangifte gebruiken minder fouten bij het invullen. Vorig jaar maakten bijna vier miljoen belastingplichtigen er gebruik van.

Het ministerie van Financiën is weer ook gestart met de jaarlijkse voorlichtingscampagne om jongeren met een bijbaantje aan te sporen aangifte te doen. Volgens staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) kunnen jongeren soms wel een paar honderd euro van de Belastingdienst terugkrijgen.


Fiscus let bij aangifte extra op loongegevens (Foto: Novum)

IJslands talent Hermannsson (17) naar PSV

PSV heeft het 17-jarige talent Hjörtur Hermannsson vastgelegd. De IJslander, die eerder op proef was bij de Eindhovense ploeg, ondertekende een driejarig contract. Komende zomer komt hij naar PSV en zal hij zich bij de A1 aansluiten.

Hermannsson, jeugdinternational van IJsland, komt over van Fylkir Reykjavik. "Hij heeft een winnaarsmentaliteit en een goed karakter, dat heeft hij onder meer laten zien bij IJsland onder 17 jaar”, aldus Marcel Brands, technisch manager van PSV. "Fysiek is hij sterk en hij heeft goede stageperiodes gehad bij ons. Een talent voor de toekomst.”

Mysterieuze coalitie-game krijgt website-update

De mysterieuze website waar een 3DS-game geteast wordt van Capcom, SEGA en Namco Bandai heeft een kleine update gehad. Wie op één van de logo's klikt krijgt een drietal X'en te zien met bepaalde kleurenschema's.

Op het Neogaf-forum wordt al druk gespeculeerd dat de kleurenschema's overeenkomen met verschillende personages uit verschillende games van de ontwikkelaars. Er is verder niks bekendgemaakt over de game.

XXX

Vader Rosberg raadde zoon Ferrari af

Het had niet veel gescheeld of de geruchten dat Nico Rosberg voor het seizoen 2012 naar Ferrari zou gaan waren waarheid geworden. De Italianen wilden de Duitser graag inlijven, maar zijn vader en wereldkampioen van 1982 Keke Rosberg raadde het hem af.

"Mijn vader was er echter fel op tegen en zei dat ik absoluut bij Mercedes moest blijven. Mijn vader denkt dat het voor mij het beste is als ik de komende seizoenen bij Mercedes blijf, en ik ben dat met hem eens," zei Rosberg die onlangs zijn contract voor meerdere jaren verlengde bij de Duitse renstal in Sport Bild.

"Ik voel me heel goed thuis bij dit team en het lijkt me geweldig om straks samen met Mercedes succes te boeken. Dat we samen succesvol gaan zijn, staat voor mij namelijk vast. Ik geloof in dit project en onze toekomst," zei de Duitser die dolgraag een zege wil boeken met zijn team. Hij staat nu op 108 races zonder zege, terwijl zijn vader tot 114 wedstrijden kwam en vijf keer op de hoogste trede van het podium stond.

Emma Watson in film over Hollywoodbende

Harry Potter-actrice Emma Watson gaat in het drama The Bling Ring van Sofia Coppola spelen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De film gaat over jongeren die geobsedeerd zijn door roem en mode en huizen van Hollywoodsterren beroven.

De 21-jarige Watson is nu in de bioscopen te zien in My Week with Marilyn, haar eerste rol sinds de Harry Potter-films. Welke rol ze in The Bling Ring speelt, is nog niet bekend.

De film van Coppola is gebaseerd op de bende van Hollywood die in 2009 inbrak bij beroemdheden als Megan Fox, Orlando Bloom, Paris Hilton en Lindsay Lohan. De regisseuse van Lost in Translation en Marie Antoinette wil met haar film een nuchtere kijk geven op de hedendaagse cultuur.

The Bling Ring wordt in Los Angeles opgenomen. "Ik heb zin om met een jonge cast samen te werken," zegt Coppola. Haar vader Francis Ford Coppola produceert het drama.


Emma Watson in film over Hollywoodbende (Foto: Novum)

Lokale interruptie: Parkeerstrijd

Soms kunnen kleine dingen uitgroeien tot iets groots. Enkele zinnen in een dik stuk kunnen al tot een langdurig debat leiden. Dit was het geval bij de vrijheid van parkeerbedrijven in het gebied van Eindhoven airport. Het industrieterrein en kantorencomplex bij Eindhoven airport hebben helaas door de crisis te maken met leegstand. Het gebied heeft door het groeiend aantal vluchten wel te maken met een grote parkeerdruk. Daardoor parkeren veel mensen die voor het vliegveld komen in de nabijgelegen wijk Meerhoven, dat de bewoners bepaald niet fijn vinden. Maar enkele slimme ondernemers hebben in de leegstand een kans gezien. De parkeerplaatsen van de leegstaande gebouwen worden door deze ondernemers verhuurd. Mooie oplossing zou je denken.

Sony kondigt nieuwe Vita-games aan

Sony gaat volgende week vrijdag, om 13:00 Nederlandse tijd, in Japan een online show organiseren die 'Welcome! PlayStation Vita Game Heaven' heet. In deze show worden nieuwe PS Vita-games aangekondigd en gaat Sony meer informatie geven over andere Vita-games.

Tijdens de show tonen ontwikkelaars demo's en laat  Sony ook nieuwe diensten voor de PS Vita zien. Of al deze diensten en games uiteindelijk ook naar Europa komen is nog de vraag. Tijdens de show worden ook twintig PS Vita's weggegeven.

PS Vita

Eerste schorsing ooit voor Messi

Lionel Messi zal komend weekend voor het eerst in zijn actieve loopbaan een wedstrijd niet kunnen meedoen vanwege een schorsing. De Argentijn kreeg afgelopen weekend in het duel met Atlético Madrid zijn vijfde gele kaart van dit seizoen.

Daardoor mist hij automatisch komende zaterdag de ontmoeting met Sporting Gijón, dat op dit moment voorlaatste staat in de Primera División. Dit seizoen maakte Messi al 43 doelpunten voor FC Barcelona in alle competities samen. Gisteren liet hij ook bij het Argentijnse nationale elftal zien in uitstekende vorm te verkeren. Hij scoorde driemaal in de 1-3 overwinning op Zwitserland.

Messi
Eerste schorsing ooit voor Messi (Foto: Pro Shots)

Feyenoord stuurt Fernandez naar sportpsycholoog

Feyenoord heeft Guyon Fernandez naar sportpsycholoog Paul van Zwam gestuurd. "Guyon verdient begeleiding", zegt technisch directeur Martin van Geel in het Algemeen Dagblad.

Fernandez werd voor vijf wedstrijden geschorst na een kopstoot in het gezicht van PSV-verdediger Marcelo. Eerder dit seizoen gaf de spits al een klap in het gezicht van N.E.C.-speler Rens van Eijden. Daarvoor kreeg hij zes duels schorsing.

"Nee, ook ik heb als technisch directeur nog niet eerder meegemaakt dat een speler elf duels schorsing kreeg in één seizoen", zegt Van Geel. Feyenoord gaf hem een forse geldboete, maar daar blijft het niet bij. "Nu is het zaak om deze jongen te helpen."

Fernandez gaat op gesprek bij sportpsycholoog Van Zwam, die al jaren actief is in de voetbalwereld. "Guyon staat open voor deze hulp. Hij kan zelf ook niet verklaren waarom het af en toe mis gaat", aldus Van Geel.

[NBA] Durant direct weer belangrijk voor Thunder

Oklahoma City Thunder blijft de stand in de Western Conference van de NBA aanvoeren. De basketballers wonnen de uitwedstrijd tegen Philadelphia 76ers met 92-88. Kevin Durant, die eerder deze week werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler in de jaarlijkse All-Star Game, speelde in de slotfase een beslissende rol.

Durant had aanvankelijk moeite om de basket te vinden, maar kwam gaandeweg steeds beter op stoom. In het laatste kwart maakte hij bijna eigenhandig een achterstand van zeven punten ongedaan. Durant sloot de wedstrijd af met een totaal van 23 punten, eentje meer dan zijn ploeggenoot Russell Westbrook.

Bij Philadelphia waren Andre Iguodala en Jrue Holiday goed voor achttien punten. De Rotterdammer Francisco Elson bleef de hele wedstrijd op de bank.

Overige uitslagen
Washington Wizards - Orlando Magic 95-102
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 102-96
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 120-103
Atlanta Hawks - Golden State Warriors 82-85
Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 109-94
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 96-85
New Orleans Hornets - Toronto Raptors 84-95
San Antonio Spurs - Chicago Bulls 89-96
Denver Nuggets - Portland Trailblazers 104-95
Utah Jazz - Houston Rockets 104-83
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 104-85

Werkloosheid loopt op naar meer dan half miljoen

De werkloosheid loopt de komende jaren flink op. Waren in 2011 nog 389 duizend personen werkloos, in de komende jaren loopt dat op naar meer dan een half miljoen. Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Planbureau (CPB) donderdag.

In 2012 verwacht het CPB dat er bij ongewijzigd beleid 500 duizend mensen werkeloos thuis zitten. In 2013 worden dat er zelfs 535 duizend. In 2015 loopt de werkloosheid weer terug naar 495 duizend, becijferde het planbureau.

Het werkloosheidspercentage loopt volgens het CPB op van 4,5 procent in 2011 naar 6,0 procent in 2013. Het planbureau gebruikt hierbij de internationale definitie van de beroepsbevolking, waarbij werkenden en werkzoekenden van tussen de 15 en 74 jaar worden meegenomen.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek hanteert een andere definitie met een beroepsbevolking tussen de 15 en 64 jaar. De werkloosheid bedroeg volgens deze nationale definitie 5,4 procent in 2011. De werkloosheid volgens deze definitie loopt dit jaar op naar 6,75 procent en in 2013 naar 7,25 procent.

Schrijfster mag Nederlandse prijs niet ophalen

Schrijfster Tsering Woeser mag van de Chinese autoriteiten niet een haar toegekende onderscheiding ophalen bij de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Beijing. Ze zegt dat staatsveiligheidsagenten haar te verstaan hebben gegeven dat ze donderdag niet naar de uitreiking van het Prins Claus Fonds mocht gaan.

Het fonds onderscheidde haar voor haar moed in het opkomen voor de rechten van Tibetanen. Woeser zegt dat ze feitelijk onder huisarrest staat. Bij het appartementencomplex waar ze woont, houden een stuk of vijf veiligheidsagenten de zaken nauwlettend in de gaten. Ze moet toestemming vragen om weg te kunnen.

Tweede verdachte opgepakt voor rechtbankaanslag

De politie heeft dinsdagnacht een tweede verdachte aangehouden voor de granaataanslag op de rechtbank in Amsterdam. Het gaat om een 23-jarige Amsterdammer. Vorige maand werd al een 24-jarige plaasgenoot opgepakt in verband met de zaak.

Door de granaatinslag sneuvelden in september op zeker zes verdiepingen ramen van het gebouw aan de Parnassusweg. In december vonden duikers van defensie na een urenlange zoektocht een raketlanceerbuis in het water van de Stadionkade, niet ver van het gerechtsgebouw. Eenzelfde soort wapen werd in 2007 ook gebruikt bij een beschieting van een ander gebouw van de rechtbank, de zogenoemde bunker, in de wijk Osdorp.

De mannen worden ook verdacht van een schietpartij begin december in de wijk De Pijp. De oudste verdachte zou daar een 17-jarige jongen hebben neergeschoten. De jongen raakte zwaargewond, maar overleefde de schietpartij. De man die deze week is aangehouden wordt gezien als medeverdachte bij de schietpartij.

De jongste verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam. De andere verdachte zit in voorlopige hechtenis.

Van Gaal sluit terugkeer naar Ajax niet uit

Louis van Gaal sluit niet uit in de toekomst ooit terug te keren naar Ajax als er een beroep op hem wordt gedaan. "Ik zeg niet dat de deur voorgoed op slot zit", zegt hij in een interview met voetbalblad Elf. "Maar misschien ben ik dan wel ergens aan de slag. Ik ben in een bevoorrechte positie dat ik kan beslissen wat ik wil."

Van Gaal was vanaf de zomer graag aan de slag gegaan als algemeen directeur van Ajax, maar de rechter zette een streep door de benoeming omdat Johan Cruijff door de overige commissarissen niet in de aanstelling was gekend.

De kans dat Ajax nu in rustiger vaarwater terecht gaat komen, acht Van Gaal klein. "Zover ik denk en uit alles wat ik hoor, heeft deze club heel nodig structuur nodig. En daar zijn krachtige mensen voor nodig."

Alles toevertrouwen aan onervaren mensen als Wim Jonk en Dennis Bergkamp vindt Van Gaal veel te riskant. "De essentie van de vraag kan toch niet zijn wat iemand als ex-speler heeft gedaan", vraagt hij zich af. "Het gaat er toch om of hij de kennis en ervaring heeft om een functie binnen het technisch hart te vervullen? Dat móet toch de vraag zijn."

In een Cruijff-lijn gelooft Van Gaal niet. "Er is net zo min een Cruijff-lijn als een Van Gaal-lijn. Er bestaat alleen maar een Ajax-visie en die is er al zeker 25 jaar. Ik heb daar ook aan bijgedragen net als Cruijff, alleen heb ik er langer gewerkt."

Onderzoek op voormalig Angels-terrein hervat

De politie hervat donderdag haar forensisch onderzoek op het voormalige clubterrein van de Hells Angels in Amsterdam. De zoekactie op het terrein aan de H.J.E. Wenckebachweg werd woensdag aan het einde van de middag gestaakt.

Woensdagochtend werd gestart met het onderzoek op het clubterrein. Het terrein is afgezet met zwarte schermen en de politie bracht onder meer een graafmachine en speurhonden mee. Waar naar wordt gezocht en of het onderzoek al iets heeft opgeleverd wil de politie niet zeggen.

Het clubgebouw van de Hells Angels werd vorige maand gesloopt nadat de motorclub en de gemeente na jaren een overeenkomst hadden bereikt. De gemeente heeft een andere bestemming voor het terrein dat motorclub zo'n veertig jaar in gebruik heeft gehad. De Angels kregen vier ton vertrekpremie mee. Ze hebben nog geen ander onderkomen.

Bomaanslag in Istanbul

Bij een bomaanslag in Istanbul zijn donderdag tien mensen gewond geraakt. Dit heeft de chef van politie van de Turkse stad bekendgemaakt. De bom was vanaf een afstand tot ontploffing gebracht.

De bom explodeerde in de buurt van het kantoor van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling van premier Reçep Tayyip Erdogan. Vorig jaar kwam op die plek een politieman bij een bomaanslag om het leven.

Vooralsnog is de verantwoordelijkheid voor de aanslag niet opgeëist. In het verleden hebben rebellen van de separatistische Koerdische PKK dergelijke aanslagen gepleegd. De PKK strijdt voor Koerdische autonomie in het zuidoosten van Turkije.

Costa Allegra in haven Victoria aangekomen

Het voor de kust van Tanzania stuurloos geraakte cruiseschip Costa Allegra is donderdag aangekomen in de haven van Victoria, de hoofdstad van de Seychellen.

Het schip, met meer dan duizend mensen aan boord, werd maandag getroffen door een brand in de machinekamer. Het is door een Franse tonijnvissersboot naar Victoria gesleept.

De Costa Allegra is van de Italiaanse reder Costa Crociere, die ook de eigenaar is van de Costa Concordia, het cruiseschip dat in januari voor de Toscaanse kust aan de grond liep en kapseisde.


Costa Allegra in haven Victoria aangekomen (Foto: Novum)

Wilders: geen cijferfetisjist

PVV-leider Geert Wilders vraagt zich af of het verstandig is om vele miljarden extra te bezuinigen om het begrotingstekort terug te dringen. Dat zei de gedoogpartner in een eerste reactie op de CPB-cijfers. "Wij zijn geen cijferfetisjisten."

Het tekort loopt volgend jaar op tot 4,5 procent, waar de coalitie heeft afgesproken om het tekort in 2015 terug te brengen tot 0,9 procent. Dat zou betekenen dat zo'n 16 miljard euro extra bezuinigd moet worden. "Je kunt je afvragen of dat verstandig is." Het gaat erom wat 'goed is voor Nederland', aldus Wilders, die sprak van 'hele slechte cijfers'. "Bij ons staat helemaal niets vast."

De gedoogcoalitie gaat vanaf volgende week praten over extra bezuinigingen. "De wil is om er uit te komen, maar niet tegen iedere prijs", zei Wilders. "We gaan daarover een flink robbertje vechten."


Wilders: geen cijferfetisjist (Foto: Novum)

A27 afgesloten vanwege brandende vrachtwagen

De A27 is in de nacht van woensdag op donderdag ter hoogte van Hank twee uur afgesloten geweest vanwege een brandende vrachtwagen. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

De chauffeur lag in zijn cabine te slapen op een parkeerplaats langs de snelweg. Hij werd rond half twee wakker van knallen. De voorkant van de vrachtwagen bleek in brand te staan. Omdat in de laadruimte een kleine hoeveelheid gevaarlijke stoffen waren opgeslagen, werd de snelweg afgezet vanaf knooppunt Hooipolder in de richting van Gorinchem.

Mogelijk is de brand ontstaan in het koelsysteem van de vrachtwagen.

Krajicek weer naar kwartfinale WTA-toernooi

Michaëlla Krajicek heeft voor de tweede week op rij de kwartfinales bereikt van een WTA-toernooi. Op het toernooi van het Mexicaanse Acapulco was ze in drie sets de Italiaanse Alberta Brianti (8) de baas; 6-3, 3-6 en 7-6 (2).

In de kwartfinale treft Krajicek weer een Italiaanse. Ze treft dan de als eerste geplaatste Roberta Vinci, die in twee sets Stephanie Foretz Gacon versloeg.

Mass Effect 3 alternatieve kostuums in beeld

Iemand heeft een foto gemaakt van de alternatieve kostuums die je krijgt bij de 'From Ashes'-DLC van Mass Effect 3. De kostuums zijn voor de volgende personen: Tali, Ashley, Garrus, James Vega, Kaidan en Liara.

Vermoedelijk is de foto gemaakt door iemand die in één van de winkels werkt die de game verkoopt. Mass Effect 3 komt volgende week vrijdag, 9 maart, uit voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360.

Mass Effect 3

Doom 4-artwork verschenen op het internet

Een hele set afbeeldingen is verschenen op het internet wat blijkbaar artwork en renders zijn van het spel Doom 4, welke nog steeds in ontwikkeling is bij ID Software.

De uitgever van het spel, Bethesda, heeft nog steeds niet officieel gereageerd op het lek en tot er een bevestiging is mag het bericht dan ook nog steeds met een korreltje zout genomen worden.

Toch zijn er een hoop vermoedens dat de beelden inderdaad van het spel Doom 4 zelf zijn. Dit zou dan ook het eerste nieuwtje zijn dat verschijnt over Doom 4 na de aankondiging in 2008. Eerder waren er ook al geruchten dat Doom 4 geannuleerd was, wat Bethesda volledig ontkend heeft.

De volledige set afbeeldingen is te zien op de website van AllGamesBeta.

VVN start meldpunt verkeersonveilige situaties

Verkeersonveilige situaties kunnen voortaan worden gemeld via internet. Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft daar donderdag een meldpunt voor geopend, meldt de instantie.

Het gaat om bijvoorbeeld gevaarlijke routes die kinderen naar school moeten fietsen of een andere plek waar het maar net goed gaat. Volgens VVN hoeft het geen plaats te zijn waar veel ongelukken gebeuren.

"Het kan zijn dat mensen de plekken die ze als verkeersonveilig ervaren juist vermijden", zegt landelijk coördinator Jenno Kootstra. "Voor deze plekken is vooralsnog weinig aandacht, omdat de verkeersonveiligheid niet terug te zien is in de ongevalcijfers."

VVN hoopt dat wegbeheerders, gemeenten, provincies en het rijk de meldingen gebruiken om de wegen te verbeteren.

Kamer wil einde aan privťritten dienstauto

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat een einde komt aan de vele privéritten die provinciebestuurders in hun dienstauto maken. Dat schrijft het AD donderdag. PvdA, PVV, SP, CDA en D66 vinden dat de belastingbetaler niet mag opdraaien voor de kosten van de ritten.

De fracties willen dat commissarissen van de koningin en gedeputeerden zich terughoudender opstellen qua privégebruik. Als zij dat niet kunnen, moet de wet worden aangepast.

"Als ze zich echt niet willen gedragen, moeten we maar met extra regels komen, al ben ik daar eigenlijk geen voorstander van. Het gaat om fatsoen", zegt D66-Kamerlid Gerard Schouw.

Eerder bleek uit onderzoek van de krant dat in diverse provincies dienstauto's werden gebruikt voor privéritten. Ook gebruikten enkele bestuurders de auto voor bijbanen en betaalden provincies de boetes. Alleen in Utrecht werden tot nu toe de regels aangepast.

Campbell wordt vader tijdens interlanddebuut

De Engelse voetballer Frazier Campbell beleefde woensdag een avond om nooit te vergeten. In de slotfase van de wedstrijd tegen Nederland maakte hij zijn debuut voor Engeland.

Op het moment dat hij het veld opliep werd hij bovendien vader van een dochter. Het meisje heet Isla Rose. Op Twitter liet de 24-jarige aanvaller van Sunderland weten dat hij in de zevende hemel is.

'Geen twijfel aan veiligheid internetbankieren'

Er zijn geen reden om te twijfelen aan de veiligheid van internetbankieren in Nederland. Als consumenten zich houden aan de adviezen van banken en hun computer goed beveiligen, kan er niets gebeuren.

Dat zegt de Consumentenbond donderdag in het ND in een reactie op een inbraak in het online betaalverkeer van klanten van de Rabobank. De bond heeft de bank om opheldering gevraagd.

Volgens de bank konden criminelen stiekem extra betalingen toevoegen nadat zij software op de computer van gebruikers installeerden. In totaal ging het om 'minder dan een handvol' geslaagde diefstallen per dag en zijn alle slachtoffers schadeloos gesteld. "De meeste van dit soort transacties onderscheppen we en weten we te voorkomen", zegt een woordvoerder in de krant.

Roel van Velzen: poseren voor beeld was lastig

Roel van Velzen kwam zichzelf behoorlijk tegen toen hij moest poseren voor zijn wassen beeld. De zanger, die woensdag zijn wassen evenbeeld onthulde, staat in Madame Tussauds met open mond en zijn arm omhoog.

"Dit is zeg maar het laatste akkoord van mijn optredens", vertelt Van Velzen over zijn pose voor de camera van Novum Nieuws. "We hadden daar een foto van en het was zo'n leuke, energieke pose dat ik dacht: die moeten we uitkiezen. Maar probeer maar eens 2,5 uur in welke pose dan ook te staan. Da's lastig. Maar ik heb geen spijt hoor."

De 33-jarige zanger werd anderhalve week geleden vader van zoon Laut. Na een maand vaderschapsverlof gaat Van Velzen een theatertoer doen en brengt hij een nieuw album uit. "Ik ben druk genoeg." Aan gezinsuitbreiding denkt hij voorlopig niet. "Ik ben bezig met luiers en hoeveel hij heeft gegeten en hoeveel hij heeft geslapen."

Waarschuwing op pakjes sigaretten mag niet

Sigarettenfabrikanten hoeven op hun pakjes in Amerika niet te waarschuwen voor de schadelijke gevolgen van roken. De schokkende afbeeldingen van rottende tanden en verkankerde longen zijn in strijd met de grondwet van de Verenigde Staten, heeft een rechter woensdag bepaald. De Amerikaanse regering gaat waarschijnlijk in beroep.

Volgens de rechter dwingt de overheid de tabaksfabrikanten om een mening te geven. De bedrijven hebben echter een grondwettelijk recht op vrije meningsuiting. Voorlichting over de gevaren van roken "is misschien belangrijk, simpelweg vertellen dat het publiek een toegestaan product niet koopt is dat niet", aldus het vonnis.

VVD wil totaalverbod op hasj

De VVD wil dat er een verbod komt op de verkoop van hasj. De regeringspartij dringt daar donderdag, gesteund door het CDA en de PVV, op aan bij minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Dat schrijft De Telegraaf donderdag.

De liberalen willen de verkoop van hasj een halt toeroepen omdat nu veel buitenlandse criminele organisaties profiteren van het exporteren van de softdrug naar Nederland. De verdovende middelen komen vooral uit landen als Afghanistan en Marokko.

"Het komt uit landen waar we niet willen meewerken aan het faciliteren van criminele organisaties. Met de verkoop hou je die import in stand", zegt VVD-Kamerlid Ard van der Steur. "Het is heel gek dat de douane er alles aan doet om import te voorkomen, maar dat het verkocht mag worden als ze daar eenmaal voorbij zijn."

Vijf screenshots voor Kinect Rush

Er zijn vijf nieuwe screenshots vrijgegeven voor Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure. Het spel brengt vijf Pixar-films tot leven met behulp van de Kinect-sensor. Spelers kunnen spelen met personages uit The Incredibles, Ratatouille, Up!, Cars en Toy Story.

Kinect Rush: A Disney Pixar Adventure komt 23 maart uit op Xbox 360. Meer screenshots vind je op de website van IGN.

Kinect Rush

Kinect Rush

Kinect Rush

Kinect Rush

Kinect Rush

Rechtbank buigt zich over moord op honkballer

Bij de rechtbank in Rotterdam komt donderdagmiddag voor het eerst de zaak aan de orde rond de gewelddadige dood van honkbalinternational Gregory Halman.

De 24-jarige getalenteerde sportman werd op 21 november vorig jaar in Rotterdam met messteken om het leven gebracht.

Zijn broer, de 23-jarige Jason, staat terecht als verdachte. Ruzie om een radio die te hard stond, zou vooraf zijn gegaan aan het drama.

De zaak wordt donderdag niet inhoudelijk behandeld. Het betreft een pro-formazitting.

Gregory Halman tekende in 2004 een contract bij Seattle Mariners, een Amerikaanse profclub die uitkomt in de Major League Baseball (MLB).

Hij speelde 44 duels op het hoogste niveau. Met de Nederlandse ploeg veroverde Halman in 2007 de Europese titel.

Rechtbank buigt zich over moord op honkballer
Rechtbank buigt zich over moord op honkballer (Foto: ANP)

Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit komt dit jaar uit

SEGA heeft aangekondigd dat Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit in 2012 gaat uitkomen op Xbox Live Arcade, PlayStation Network en pc. Het spel speelt zich af rond het personage Ash, een konijn met woedeaanvallen die ook nog eens de prins van de hel is.

Als zijn aartsvijand Fat Rabbit belastende seksfoto's van Ash en zijn rubberen eend op het 'hellternet' plaatst, gaat Ash op een gewelddadige wraakmissie.

Unit 13-trailer laat je de basis zien

Sony heeft de eerste in een serie van drie trailers uitgebracht voor Unit 13. In deze video leggen de makers uit hoe de controls werken. Ook krijg je een uitleg over tactische gevechtsstrategie en het scoresysteem.

De volgende twee trailers, die binnenkort gaan uitkomen, gaan over speltypes en delen en online spelen in het spel.

Unit 13 komt 9 maart uit op PlayStation Vita.

Krap (crap)

Gelukkig is de stad zo groot en is er zo veel te zien, dat we nauwelijks in onze hotelkamer hoeven te zijn. We gaan de hele dag op pad. We hebben tijd te kort. Aan het eind van iedere avond blazen we uit in de pub The Gallery. Als het sluitingstijd is, hoeven we maar een paar honderd meter te lopen naar de plek die we 'onze hotelkamer' moeten noemen.

Assassin's Creed mogelijk naar Amerika

Gisteren plaatsten wij een bericht over een grote aankondiging in de Assassin's Creed-reeks. Echter blijkt dat er vandaag al iets interessants is binnengekomen bij game-site Kotaku: een afbeelding met daarin hints naar de setting van de volgende game in de reeks.

Een medewerker van Best Buy vond deze afbeelding tussen de memo's van het bedrijf en heeft deze naar Kotaku opgestuurd.

Op de afbeelding zien we een man in iets dat lijkt op de welbekende kleding die gedragen wordt door de hoofdpersonage in de eerdere games uit de Assassin's Creed-reeks. Het karakter heeft op zijn rug een boog en een aantal pijlen, daarnaast draagt hij sieraden om zijn nek die doen vermoeden dat het om een indiaan gaat. Op de achtergrond van het plaatje is de Amerikaanse vlag te zien zoals hij eruit zag aan het einde van de 18e eeuw. 

Volgens planning zou Assassin's Creed III eind oktober in de winkels moeten liggen.

Politie rukt uit om sms 13-jarig meisje

De politie is maandagavond uitgerukt na een sms'je van een 13-jarig meisje waarin ze het over een lijk en een financiële vergoeding had. Het verhaal van het meisje uit het Gelderse Bronckhorst bleek onzin, laat de politie weten.

De ontvanger uit Terneuzen informeerde de plaatselijke politie. Aan de hand van het telefoonnummer kwam de politie Terneuzen na de nodige inspanning in de Achterhoek terecht en werd het meisje ontmaskerd.

De politie zegt verbolgen over de tienergrap te zijn en vraagt haar ouders het internet- en sms-gedrag met hun dochter te bespreken.

Wales verliest herdenkingswedstrijd tegen Costa Rica

Wales speelde woensdagavond een oefeninterland tegen Costa Rica. De wedstrijd stond volledig in het teken van de in november overleden Gary Speed. De voormalig bondscoach van Wales beroofde zich destijds op 42-jarige leeftijd van het leven.

Joel Campbell wist namens Costa Rica na zeven minuten het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren. Voor aanvang van het duel liep aanvoerder Craig Bellamy, een goede vriend van Speed, met Speed zoons Ed en Tom aan zijn zijde het veld op. Het publiek, dat zwaaide met vlaggen en andere eerbetonen aan de overleden bondscoach, applaudisseerde vervolgens minutenlang.

Speed speelde in het verleden 85 interlands voor Wales. In december 2010 werd hij bondscoach van het team en deze functie beoefende hij tot zijn overlijden.

Robben: "Dit zijn lekkere momenten"

Arjen Robben was na afloop van het oefenduel tussen Engeland en Nederland de gevierde man aan de zijde van Oranje. De buitenspeler wist tweemaal te scoren en had daarmee een groot aandeel in de 2-3 zege.

Na afloop reageerde hij voor de camera: "Dit zijn de lekkere momenten. Hier kan ik van genieten. Oranje is op dit moment anders dan Bayern. Ik kan hier ontspannen spelen." In de blessuretijd wist Robben, nadat Engeland kort daarvoor de 2-2 had gemaakt, op mooie wijze de 2-3 te maken. Hij krulde de bal vanuit een benarde positie om de Engelse doelman Joe Hart heen.

Bij zijn huidige ploeg Bayern München zijn ze niet altijd even blij met Robben. Daar wordt van Robben gezegd dat hij een egoïst is. Mark van Bommel, aanvoerder van Oranje, leeft mee met Robben: "Ik ben blij voor hem. Hij zit in een lastige fase bij zijn club."

Frankrijk verslaat Duitsland, ruime zege Spanje

Behalve de oefeninterland tussen Engeland en Nederland werden er woensdagavond nog een hele hoop vriendschappelijke duels afgewerkt. Hieronder een overzicht van de meest opvallende uitslagen.

Spanje - Venezuela 5-0

Titelverdediger Spanje nam het woensdagavond op tegen Venezuela en kende een makkelijke avond. Dankzij treffers van Andrés Iniesta en David Silva leidde de titelverdediger van het komende EK al met 2-0. Na rust zorgde Roberto Soldado met een loepzuivere hattrick voor de 5-0 eindstand. Soldado had er vier kunnen maken, maar hij miste na ruim een uur spelen een strafschop.

Duitsland - Frankrijk 1-2

Duitsland nam het in eigen land op tegen Frankrijk en kon geen voetbalshow weggeven als tegen het Nederlands elftal. Die Mannschaft, tijdens het komende EK ingedeeld in dezelfde groep als Oranje, kwam na twintig minuten op 0-1 achter dankzij een treffer van Olivier Giroud. Na rust verdubbelde Chelsea-aanvaller Florent Malouda zelfs de voorsprong in het voordeel van de Fransen. In de slotminuut zorgde VfB Stuttgart-spits Cacau voor de 1-2 eindstand.


Frankrijk verslaat Duitsland met 1-2 (Foto: Pro Shots)

Zwitserland - Argentinië 1-3

Zwitserland, dat vorig jaar Nederland in de Amsterdam ArenA op 0-0 hield, trof woensdagavond Argentinië. Lionel Messi, die wekelijks uitblinkt bij FC Barcelona, had ditmaal ook bij de Argentijnse ploeg een hoofdrol. De spelmaker wist driemaal te scoren in de 1-3 overwinning. Xherdan Shaqiri, volgend seizoen spelend voor Bayern München, wist namens Zwitserland te scoren.

Kroatië - Zweden 1-3

Zweden heeft de oefeninterland tegen de Kroaten met 1-3 weten te winnen. Rasmus Elm (AZ) en Ola Toivonen (PSV) konden rekenen op een basisplaats. Zlatan Ibrahimovic zette de Scandinavische ploeg na een klein kwartier vanaf de penaltystip op voorsprong. Een eigen doelpunt van oud-N.E.C.'er Jonas Olsson zorgde voor de 1-1 ruststand. Na rust maakte John Guidetti zijn debuut voor de Zweedse ploeg, maar hij speelde een onopvallende rol. Zijn collega in de aanval, Sebastian Larsson daarentegen niet. Hij wist tweemaal te scoren en bracht zodoende de 1-3 eindstand op het scorebord.

Denemarken - Rusland 0-2

Denemarken, één van de tegenstanders van Oranje tijdens het komende EK, leed in eigen huis een 0-2 nederlaag tegen het Rusland van bondscoach Dick Advocaat. De Russen pakten al na vier minuten de voorsprong door een treffer van Roman Shirokov. Op slag van rust wist Andrei Arshavin de 0-2 binnen te schieten. Na rust vielen er geen doelpunten meer te noteren. Bij de Denen hadden AZ-speler Simon Poulsen en Ajacied Christian Eriksen een basisplaats. Roda-spits Mads Junker en N.E.C.'er Lasse Schöne kwamen na rust binnen de lijnen.

Polen - Portugal 0-0

Portugal, ook één van de tegenstanders van het Nederlands elftal, heeft niet kunnen imponeren tegen Polen, mede-organisator van het komende EK. Met vedettes als Nani, Cristiano Ronaldo, Pepe en Raul Meireles in de basis, speelden de Portugesen met 0-0 gelijk tegen de stugge Poolse ploeg. Na rust maakten ook onder anderen Ricardo Quaresma en Hélder Postiga hun opwachting.

Italië - Verenigde Staten 0-1

De Verenigde Staten hebben de Italiaanse ploeg op een 0-1 nederlaag getrakteerd. In Genova wist Fulham-aanvaller Clint Dempsey na een klein uur spelen op aangeven van AZ-spits Jozy Altidore de enige treffer van de avond te maken.

Israel - Oekraïne 2-3

Oekraïne heeft het oefenduel tegen Israel met 2-3 weten te winnen. De mede-organisator van het EK kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een penalty van Oleg Gusev. Evgeni Konopyanka zorgde voor de 0-2, wat tevens de ruststand was. Tomer Hemed bracht tien minuten na rust de spanning terug door namens Israel de 1-2 te maken. Vijf minuten later was de marge weer twee doelpunten, dankzij een doelpunt van Andriy Yarmolenko. Ben Sahar, oud-speler van De Graafschap, scoorde na ruim een uur spelen de 2-3, wat tevens de eindstand was.

'Nieuw privacybeleid Google grote gevolgen'

Het effect van het nieuwe privacybeleid van Google, dat donderdag ingaat, heeft grote gevolgen voor de manier waarop Google kan omgaan met privacygevoelige gegevens. De zoekmachine kan hierdoor uitgebreide profielen van mensen opbouwen en die informatie, zoals surfgedrag, commercieel gebruiken en verkopen.

Google voegt de privacyvoorwaarden van al zijn diensten als Gmail en Google+ samen. Volgens hoofdredacteur Wilbert de Vries van technologiewebsite Tweakers.net is niet te overzien wat dit betekent voor de toekomst van de online privacy.

De Vries noemt het voorbeeld van het kijken van een filmpje van een autofabrikant op YouTube. "Op een totaal andere website zou iemand dan in de Google-advertenties die op die site staan een aanbieding van die autofabrikant te zien kunnen krijgen. Bovendien geeft Google mensen niet de mogelijkheid te zeggen dat ze bepaalde informatie niet willen delen."

Volgens voorzitter Jacob Kohnstamm van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) is de hoofdvraag "hoe het kan dat Google de algemene voorwaarden zo verandert, zonder dat daar toestemming voor wordt gevraagd".

Er loopt een Frans onderzoek naar het nieuwe beleid, om te kijken of het in strijd is met Europese regels. Kohnstamm heeft vertrouwen in een goede afloop. Vanuit Europa en de Verenigde Staten is tevergeefs gevraagd de ingangsdatum op te schorten.

Volgens Google is het nieuwe privacybeleid bedoeld om het makkelijker te maken de voorwaarden te snappen. Het bedrijf gaat van meer dan 60 documenten naar een enkele.

Naar eigen zeggen verkoopt Google geen persoonlijke informatie aan adverteerders, maar kan het internetbedrijf bijvoorbeeld wel surfgedrag gebruiken om gerichte advertenties te laten zien op andere websites. Volgens Google kan iemand die is ingelogd er nog steeds voor zorgen dat zijn zoekgeschiedenis niet wordt gevolgd.

'Nieuw privacybeleid Google grote gevolgen'
'Nieuw privacybeleid Google grote gevolgen' (Foto: ANP)

'Huntelaar vermoedelijk hersenschudding'

Klaas-Jan Huntelaar is na de wedstrijd tegen Engeland naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek aan zijn hoofd. De aanvaller van Oranje heeft mogelijk een hersenschudding opgelopen na zijn botsing met Chris Smalling, aldus het AD.

In de tweede helft van de wedstrijd scoorde Huntelaar de 2-0 voor Nederland. Terwijl hij het doelpunt maakte kwam hij in contact met de Engelse verdediger Chris Smalling. Beide spelers botsten met de hoofden tegen elkaar. Huntelaar gaf aan verder te willen spelen, maar de medische staf van Oranje vond het onverantwoord. Smalling werd met een brancard van het veld gehaald.

Smalling moest zich ook laten onderzoeken in het ziekenhuis. "Het zag er aanvankelijk vreselijk uit. Gelukkig was Chris toen hij van het veld werd gedragen voldoende bij de les om met ons te praten. Ik hoop dat het allemaal meevalt", zo vertelde bondscoach Stuart Pearce.

Geen Cell in de PlayStation 4?

De geruchten en speculaties rond de nieuwe machine van Microsoft volgen zich in een rap tempo op. Maar ook over de volgende console van Sony zweven al de nodige verhalen online. Het laatste gerucht komt van Kotaku, volgens hun bronnen laat Sony de Cell-processor of een eventuele opvolger hiervan links liggen voor de PS4.

Sinds de introductie van de PS3 worstelen de ontwikkelaars al met de vreemde architectuur van de Cell-processor. Ondanks dat de console van Sony tot mooie dingen in staat is, is alle kritiek die de machine in het begin kreeg over de processorkeuze wellicht al reden genoeg om met de PS4 een andere weg in te slaan.

Tot nu toe blijft het slechts bij geruchten, maar de berichten dat Sony in zee gaat met AMD voor hun volgende console kunnen er wel eens op wijzen dat de PS4 een andere motor onder de kap krijgt. Voorlopig geeft Sony in ieder geval geen commentaar. Het bedrijf laat weten in de nabije toekomst geen aankondigingen te doen over nieuwe hardware.

Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.