Aantal deelnemers docentenstaking loopt op

bennootje

Docenten van 2700 scholen in Nederland trekken dinsdag naar de Amsterdam ArenA voor de staking tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. Bijna veertienhonderd scholen sluiten hun deuren. Dat heeft de Algemene Onderwijsbond (Aob) donderdag bekendgemaakt. De bond verwacht zeker 23.000 leraren.

Eerder deze week meldde de Aob nog dat duizend scholen dicht zouden gaan en dat docenten van negentienhonderd scholen zouden meedoen aan de werkonderbreking. De schatting van 23.000 deelnemers is gebaseerd op het aantal touringcars die bij busmaatschappij Conexxion zijn gehuurd. De Aob benadrukt dat er nog steeds nieuwe aanmeldingen binnenkomen.

De meeste scholen die dichtgaan, zo'n 72 procent, zijn basisscholen. De overige scholen die de deuren sluiten zijn onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs en het mbo.

Zo'n 22.000 leraren en ondersteunend personeel uit het voortgezet onderwijs staakten vorige maand in de Jaarbeurs in Utrecht. Zij protesteerden daarmee tegen de in hun ogen onhaalbare urennorm van 1040 uur.