Barcelona tien dagen zonder Abidal

Eric Abidal mist de komende twee duels van FC Barcelona met Sporting Gijon en Bayer Leverkusen. De verdediger hield een blessure over aan een oefeninterland met Frankrijk.

De Fransman liet zich woensdag vervangen in de vriendschappelijke interland tegen Duitsland. Naar nu blijkt kampt hij met een liesblessure, die hem tien dagen aan de kant houdt. Daardoor is hij niet inzetbaar als FC Barcelona komend weekend in de competitie tegen Sporting Gijon speelt.

Barça verwacht hem ook volgende week tegen Bayer Leverkusen nog niet terug, zo valt te lezen op de officiële website van de grootmacht. Barcelona tracht tegen Bayer de volgende stap te zetten richting een nieuw succes. De topclub won het heenduel met de Duitsers met 1-3 en kan in het eigen Nou Camp doorbekeren naar de kwartfinale van de Champions League.

Abidal is al jaren een vaste waarde in Catalonië. Door een tumor moest hij in het afgelopen seizoen een aantal maanden toekijken, maar dit seizoen speelde hij al 22 competitieduels voor Blaugrana.