Neil Cross gevraagd voor remake Day Of The Triffids

Neil Cross, de bedenker van de populaire BBC serie Luther, is ingehuurd om een nieuwe bewerking te maken van de sciencefiction klassieker The Day Of The Triffids. De film, gebaseerd op het beroemde boek van John Wyndam uit 1951, zal verschijnen bij Ghost House Pictures.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, als de aarde getroffen wordt door een meteorietenregen waarbij zo ongeveer de gehele wereldbevolking wordt verblind. Terwijl de beschaving instort wordt de wereld langzaam overgenomen door genetisch gemanipuleerde planten met giftige tentakels.

Het is niet de eerste keer dat het verhaal wordt verfilmd. Zo verscheen er in 1962 al een Britse film van het boek. In 1981 werd voor de eerste keer, voor de BBC, een mini-serie van The Day Of The Triffids gemaakt. Deze wordt door velen als de beste bewerking van Wyndams boek gezien. Eind 2010 verscheen een tweede mini-serie over de verblindende planten bij de BBC, met onder meer Dougray Scott, Eddie Izzard, Brian Cox en Joely Richardson in de belangrijkste rollen, die zo'n 6,1 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd hield.

Cross leverde ook de scripts voor een tweetal, binnenkort te verschijnen Guillermo Del Toro producties, namelijk Mama en Midnight Delivery. Ook poetste hij het scenario van Del Toro's eigen monsterfilm Pacific Rim op. The Day Of The Triffids zal worden geproduceerd door Mark Gordon, Michael Preger, Don Murphy, Sam Raimi en  Rob Tapert.


De trailer voor de film uit 1962.