Rechtszaak verbod pedoclub uitgesteld tot mei

De rechtbank in Assen heeft de behandeling van het verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om de pedofielenvereniging Martijn verboden te verklaren verplaatst. Op verzoek van de advocaat van de vereniging vindt de behandeling niet volgende week woensdag, maar pas op 16 mei plaats, meldt de rechtbank donderdag.

De zaak wordt behandeld door de civiele afdeling van de rechtbank. Het OM gaf eerder aan dat Martijn niet strafrechtelijk kan worden vervolgd. De ouders van een misbruikslachtoffer vochten die beslissing aan, maar het gerechtshof in Leeuwarden stelde het OM in het gelijk. Het OM gaf echter aan wel te willen proberen de vereniging via het civiele recht te verbieden.

De vereniging Martijn stelt zich ten doel vrijwillige seksuele relaties tussen kinderen en volwassenen bespreekbaar te maken. De vereniging vergoelijkt en verheerlijkt volgens het OM pedofilie en pedoseksualiteit. Het OM stelt dat als sprake is van activiteiten die in strijd met de openbare orde en de goede zeden zijn, het onder haar taken valt een verzoek voor een verbod in te dienen.