Frankrijk verslaat Duitsland, ruime zege Spanje

Niels (DerMeister)

Behalve de oefeninterland tussen Engeland en Nederland werden er woensdagavond nog een hele hoop vriendschappelijke duels afgewerkt. Hieronder een overzicht van de meest opvallende uitslagen.

Spanje - Venezuela 5-0

Titelverdediger Spanje nam het woensdagavond op tegen Venezuela en kende een makkelijke avond. Dankzij treffers van Andrés Iniesta en David Silva leidde de titelverdediger van het komende EK al met 2-0. Na rust zorgde Roberto Soldado met een loepzuivere hattrick voor de 5-0 eindstand. Soldado had er vier kunnen maken, maar hij miste na ruim een uur spelen een strafschop.

Duitsland - Frankrijk 1-2

Duitsland nam het in eigen land op tegen Frankrijk en kon geen voetbalshow weggeven als tegen het Nederlands elftal. Die Mannschaft, tijdens het komende EK ingedeeld in dezelfde groep als Oranje, kwam na twintig minuten op 0-1 achter dankzij een treffer van Olivier Giroud. Na rust verdubbelde Chelsea-aanvaller Florent Malouda zelfs de voorsprong in het voordeel van de Fransen. In de slotminuut zorgde VfB Stuttgart-spits Cacau voor de 1-2 eindstand.


Frankrijk verslaat Duitsland met 1-2 (Foto: Pro Shots)

Zwitserland - Argentinië 1-3

Zwitserland, dat vorig jaar Nederland in de Amsterdam ArenA op 0-0 hield, trof woensdagavond Argentinië. Lionel Messi, die wekelijks uitblinkt bij FC Barcelona, had ditmaal ook bij de Argentijnse ploeg een hoofdrol. De spelmaker wist driemaal te scoren in de 1-3 overwinning. Xherdan Shaqiri, volgend seizoen spelend voor Bayern München, wist namens Zwitserland te scoren.

Kroatië - Zweden 1-3

Zweden heeft de oefeninterland tegen de Kroaten met 1-3 weten te winnen. Rasmus Elm (AZ) en Ola Toivonen (PSV) konden rekenen op een basisplaats. Zlatan Ibrahimovic zette de Scandinavische ploeg na een klein kwartier vanaf de penaltystip op voorsprong. Een eigen doelpunt van oud-N.E.C.'er Jonas Olsson zorgde voor de 1-1 ruststand. Na rust maakte John Guidetti zijn debuut voor de Zweedse ploeg, maar hij speelde een onopvallende rol. Zijn collega in de aanval, Sebastian Larsson daarentegen niet. Hij wist tweemaal te scoren en bracht zodoende de 1-3 eindstand op het scorebord.

Denemarken - Rusland 0-2

Denemarken, één van de tegenstanders van Oranje tijdens het komende EK, leed in eigen huis een 0-2 nederlaag tegen het Rusland van bondscoach Dick Advocaat. De Russen pakten al na vier minuten de voorsprong door een treffer van Roman Shirokov. Op slag van rust wist Andrei Arshavin de 0-2 binnen te schieten. Na rust vielen er geen doelpunten meer te noteren. Bij de Denen hadden AZ-speler Simon Poulsen en Ajacied Christian Eriksen een basisplaats. Roda-spits Mads Junker en N.E.C.'er Lasse Schöne kwamen na rust binnen de lijnen.

Polen - Portugal 0-0

Portugal, ook één van de tegenstanders van het Nederlands elftal, heeft niet kunnen imponeren tegen Polen, mede-organisator van het komende EK. Met vedettes als Nani, Cristiano Ronaldo, Pepe en Raul Meireles in de basis, speelden de Portugesen met 0-0 gelijk tegen de stugge Poolse ploeg. Na rust maakten ook onder anderen Ricardo Quaresma en Hélder Postiga hun opwachting.

Italië - Verenigde Staten 0-1

De Verenigde Staten hebben de Italiaanse ploeg op een 0-1 nederlaag getrakteerd. In Genova wist Fulham-aanvaller Clint Dempsey na een klein uur spelen op aangeven van AZ-spits Jozy Altidore de enige treffer van de avond te maken.

Israel - Oekraïne 2-3

Oekraïne heeft het oefenduel tegen Israel met 2-3 weten te winnen. De mede-organisator van het EK kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong door een penalty van Oleg Gusev. Evgeni Konopyanka zorgde voor de 0-2, wat tevens de ruststand was. Tomer Hemed bracht tien minuten na rust de spanning terug door namens Israel de 1-2 te maken. Vijf minuten later was de marge weer twee doelpunten, dankzij een doelpunt van Andriy Yarmolenko. Ben Sahar, oud-speler van De Graafschap, scoorde na ruim een uur spelen de 2-3, wat tevens de eindstand was.