HRT hoopt laatste testdag te halen

Peterselieman

Het HRT F1 Team hoopt tijdens de laatste testdag in Barcelona er nog gereden kan worden met de nieuwe F112. Dit heeft coureur Pedro de la Rosa laten weten tijdens het FOTA Fans Forum dat in de Spaanse stad gehouden werd.

"Ons doel is om zondag te debuteren. We zitten nog in de constructiefase, maar het zou fijn zijn als de auto zondag helemaal klaar is," zei De la Rosa die weet dat zondag de enige testdag is waarop het team nog echt kilometers kan maken. Vanaf volgende week begint het seizoen officieel en is testen buiten de aangewezen testweken verboden. Uitzonderingen zijn rechtelijntests en filmdagen. Anders is het debuut van de auto net als in de afgelopen jaren pas bij de eerste race.

HRT wilde in eerste instantie gaan racen met het Kinetic Energy Recovery System van Williams, maar ziet daar uit tijdgebrek van af. Van het Britse team worden nog wel de versnellingsbakken afgenomen. "De auto is ontwikkeld om het te kunnen gebruiken, maar we hebben besloten het seizoen zonder KERS te beginnen. Mogelijk kunnen we de technologie later alsnog integreren," zei de Spanjaard.