Eddie Murphy zou Oscaruitreiking versnellen

Eddie Murphy vindt dat Billy Crystal de Oscars goed heeft gepresenteerd, maar hij zou het zelf over een andere boeg hebben gegooid. "Als ik aan het stuur had gezeten, zou het allemaal wat sneller gaan", zegt de komiek in een interview met het Amerikaanse tv-programma Extra.

De 50-jarige Murphy wil in de toekomst graag de uitreiking van de gouden beeldjes aan elkaar praten. "Ik sta ervoor open," zegt de acteur. "Het is een van de weinige dingen die ik nog nooit heb gedaan als komiek, dus, graag, ooit."

Murphy zou in eerste instantie de Oscaruitreiking presenteren, maar hij trok zich terug uit solidariteit met Brett Ratner, de producent van de show. Die stapte op nadat hij onder vuur was komen te liggen in verband met negatieve opmerkingen over homo's.

Over het gerucht dat Murphy verkering heeft met zangeres Toni Braxton is hij onduidelijk. "Ik ben al heel lang niet meer aan het daten in de traditionele zin van het woord, ik ben over datum", aldus de Amerikaan. "Binnenkort neem ik iemand mee op een date."


Eddie Murphy zou Oscaruitreiking versnellen (Foto: Novum)