FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 januari 2011

'Jean-Marie Pfaff wil trainer van RBC worden'

RBC Roosendaal heeft wel een heel opmerkelijke open sollicitatie ontvangen. Jean-Marie Pfaff wil hoofdtrainer worden van de eerstedivisionist.

Omdat de huidige trainer, Eric Hellemons, niet over de juiste papieren beschikt, moet de club op zoek naar een vervanger. Pfaff ziet het wel zitten om de ploeg uit Roosendaal uit de brand te helpen.
 
"Ik wil dat clubke uit Roosendaal wel naar een hoger plan tillen", reageert Pfaff aan BN De Stem. "Het is voor mij vlakbij, hè. En ik heb de ambitie om terug te keren in het voetbal."

Pfaff is geen onbekende van RBC. Afgelopen zomer waren beide partijen al met elkaar in gesprek. "Maar toen had ik geen tijd omdat ik volop bezig was met het WK-bid van België en Nederland. Nu heb ik de handen weer vrij."

Kind met gameverslaving vatbaar voor problemen?

Kinderen die te veel gamen worden depressief, zijn vatbaar voor sociale fobieën en presteren slechter op school. Dat stellen althans onderzoekers van het Media Research Lab van de Iowa State universiteit, schrijft persbureau Reuters.

Volgens de onderzoekers verbeteren de problemen wanneer kinderen minder gaan gamen. Daarom verbinden ze veelvuldig gamen aan deze psychologische problemen.

Het onderzoek heeft twee jaar geduurd en werd uitgevoerd in Singapore. Gedurende die tijd zijn drieduizend kinderen tussen de zes en twaalf jaar onderzocht met behulp van vragenlijsten. Gemiddeld speelden de kinderen twintig uur per week games. Negen tot twaalf procent van de jongens en drie tot vijf procent van de meisjes is volgens de onderzoekers verslaafd aan games.

De onderzoeksmethode is controversieel. Door met vragenlijsten te werken, zou het onmogelijk zijn een echte verslaving te constateren. Uit Brits onderzoek van vorig jaar blijkt dat gamers die veel games spelen goed kunnen functioneren binnen de maatschappij. De prestaties op school, werk of binnen sociale kringen hoeven daar volgens de onderzoekers van de universiteit van Nottingham niet onder te lijden.


(Foto: Novum)

Nick Schilder noemt dochtertje Nikki

Nick Schilder is vader geworden van een meisje. Het eerste kindje van de zanger en zijn vriendin werd zondagavond geboren. Het meisje kreeg de naam Nikki.

Zondag werd al duidelijk dat Nicks vriendin Kirsten aan het bevallen was, omdat hij zijn optreden in Life4You afzegde.

"Onze prachtige dochter is gisteravond laat geboren", schrijft de trotse vader maandag op Twitter. "Ze heet Nikki. Kerngezond, heel knap en een zondagskind. We kunnen ons geluk niet op."

De 27-jarige Volendammer maakte in juni bekend dat hij en Kirsten hun eerste kind verwachtten. Collega en goede vriend Jan Smit werd in november voor het eerst vader van baby Emma.


Nick Schilder noemt dochtertje Nikki (Foto: Novum)

Ook Spurs mogen met Pienaar praten

Everton heeft nu ook met Tottenham Hotspur een akkoord bereikt over een transfer van Steven Pienaar. Dat meldt de Premier League-club maandag. Eerder accepteerde de club uit Liverpool al een bod van Chelsea op de oud-Ajacied. De Zuid-Afrikaans international moet nu zelf nog met een van beide ploegen een akkoord bereiken over een contract.

Dat het bod van Tottenham geaccepteerd werd, is opvallend. Zondag gaf Spurs-trainer Harry Redknapp nog aan dat hij niet verwachtte dat zijn club net zoveel geld als Chelsea op tafel zou leggen voor Pienaar.

De 28-jarige Pienaar speelt sinds 2007 voor Everton, dat hem in eerste instantie huurde van Borussia Dortmund. Daarvoor speelde hij bij Ajax Cape Town en Ajax. Het contract van de middenvelder in Liverpool loopt deze zomer af.

Jongen vermoordt ma met hockeystick

Een 17-jarige jongen die ervan wordt verdacht in oktober vorig jaar zijn moeder om het leven te hebben gebracht in Haren krijgt als het aan justitie ligt vier maanden jeugddetentie. Daarnaast werd nog eens acht maanden voorwaardelijk geëist. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Groningen maandag bekendgemaakt.

Het OM verdenkt de jongen ervan dat hij zijn 49-jarige moeder in een opwelling met een hockeystick heeft doodgeslagen. Er waren al langer spanningen in het gezin. Op 1 oktober vorig jaar escaleerde de situatie uiteindelijk waardoor de jongen zijn moeder aanviel.

De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar, maar is er geen kans op herhaling. Daarom hoeft de jongen wat justitie betreft niet te worden behandeld.

Fotojournalist overlijdt alsnog in Tunesië

De Duits-Franse fotojournalist die zwaargewond in een ziekenhuis in Tunesië lag en van wie zondag werd bericht dat hij was overleden, is maandag alsnog bezweken aan zijn verwondingen. Dat heeft de familie van de man bekendgemaakt.

De man, de 32-jarige Lucas Mebrouk von Zabiensky, die werkte onder de naam Lucas Dolega, werkte voor het foto-agentschap EPA. Hij raakte vrijdag bij demonstraties in Tunis gewond toen hij op het hoofd getroffen werd door een traangasgranaat.

Het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat Dolega slachtoffer is geworden van een 'moedwillige moordaanslag'. Het ministerie wil 'alle omstandigheden rond zijn dood' aan het licht brengen.

Brit overlijdt na arrestatie in Pakistan

Een 70-jarige Brit is in Pakistan overleden aan nierfalen nadat hij door de Pakistaanse politie was ingerekend op verdenking van brandstichting. Dat heeft de politie maandag gezegd.

De man werd eerder deze maand in de noordwestelijke stad Abbottabad gearresteerd. Hij zou zijn kamer in het pension waar hij verbleef in brand hebben gestoken.

In de gevangenis werd de Brit ziek, waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. Hier overleed hij maandag.

Verhaal halen over pedofiele Belg

De 44-jarige Belgische pedofiel die vrijdag is opgepakt in Utrecht was al in beeld bij de politie, maar de Belgen zijn vergeten hem op de telex te zetten. Daardoor stond hij pas sinds mei vorig jaar internationaal gesignaleerd. Dat schrijft RTV Utrecht maandag.

De man is in 1995 in België veroordeeld voor seksueel misbruik van een minderjarige en twee winkeldiefstallen. In 2006 kwam hij niet terug van verlof en sindsdien was hij spoorloos. De politie kwam de man op het spoor na tips van buurtbewoners.

Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen wil verhaal halen bij de Belgen. "Als in Nederland iemand niet terugkomt van tbs, gaan alle alarmbellen rinkelen, maar in België blijkbaar niet. Wij zullen de gangen van deze man grondig nagaan." Bewoners van de Utrechtse wijk Overvecht waar de man samen met een nieuwe vrouw en hun jonge kind woonde, zijn maandag per brief geïnformeerd over de aanhouding. De Belg wordt maandag voorgeleid vanwege de uitlevering aan België, waar hij nog een celstraf van 23 jaar moet uitzitten.

Onderzocht wordt of de man ook strafbare feiten in Nederland heeft gepleegd.

Gouverneur sluit elektriciteit Bagdad af

De gouverneur van de noordelijke Iraakse provincie Tamim is maandag begonnen de elektriciteitstoevoer aan de hoofdstad Bagdad af te sluiten. Gouverneur Abdul-Rahman Mustafa besloot hiertoe, omdat zijn eigen bevolking vorige winter nauwelijks stroom heeft gehad.

Volgens Mustafa hadden de inwoners van de stad Kirkuk slechts drie uur stroom per dag, terwijl nabij Kirkuk elektriciteit wordt opgewekt. Onderhandelingen met het Iraakse ministerie van Elektriciteit over het delen van de stroom mislukten, waarna Mustafa besloot de elektriciteitstoevoer naar Bagdad af te knijpen.

"We zijn begonnen met het afsluiten van de megawatts die worden gegenereerd door de Taza-fabriek en we gaan de bevolking van Kirkuk ervan voorzien", aldus Mustafa. De gouverneur schat in dat het ongeveer 25 uur duurt voordat de energielevering aan Bagdad is stilgelegd.

Het tekort aan energie is een teer punt voor de Iraakse bevolking, in het bijzonder in periodes van bittere kou of zinderende hitte. Demonstraties tegen de stroomuitval afgelopen augustus in het zuiden van Irak liepen uit op geweld waarbij ten minste één dode viel. Ook nu had de bevolking van Kirkuk gedreigd met demonstraties als er niet voldoende energie zou worden geleverd.

'Boymans moet nieuwe spits van AZ worden'

Ruud Boymans staat in de warme belangstelling van AZ. Dat meldt Voetbal International. Boymans moet de vervanger worden van Jonathas.

De Braziliaan is naar zijn geboorteland gegaan om zijn zieke moeder te verzorgen. Omdat hij niets van zich liet horen, wil AZ de spits verkopen. Boymans is bezig aan een sterk seizoen bij VVV-Venlo. De aanvaller trof al negen keer het doel. VVV staat wel op een teleurstellende zeventiende plaats, wat tot het ontslag van trainer Jan van Dijk leidde.

Naast AZ schijnt ook ADO Den Haag Boymans graag aan de selectie toe te willen voegen. Ook is er interesse vanuit Engeland.

Beenhakker stapt op bij Feyenoord

Leo Beenhakker stapt op bij Feyenoord. De technisch directeur zou vóór 1 februari te horen krijgen of zijn contract verlengd zou worden, maar Beenhakker besloot hier niet meer op te wachten.

Beenhakker heeft de clubleiding van Feyenoord officieel laten weten dat hij geen heil meer ziet in een langer verblijf bij de Rotterdamse club. Afgelopen week werd hem tijdens het trainingskamp in Oman duidelijk dat de top van de club liever een andere technisch directeur ziet.

Beenhakker zou zelfs serieus overwegen om het huidige seizoen niet meer af te maken.  Johan Derksen meldde op VI TV dat  Beenhakker gisteravond zelfs al zijn ontslagbrief zou hebben geschreven, maar de directie van Feyenoord had die vanavond nog niet ontvangen.

Volgens Derksen zou trainer Mario Been zich solidair hebben verklaard met Beenhakker.

Pirelli test natweerbanden in het donker

Pirelli zal de natweerbanden die de Formule 1 dit seizoen zal gaan gebruiken uittesten in het donker. De Italiaanse bandenfabrikant laat hiervoor het circuit in Abu Dhabi onder water zetten. Het is voor het eerst dat er op deze manier getest wordt.

Pedro de la Rosa zal de komende twee dagen op het Yas Marina-circuit tussen 18:00 uur en 0:00 uur ruim duizend kilometer gaan rijden. "We willen onze banden onder de zwaarste omstandigheden uitproberen. Deze test levert ons waardevolle informatie op die we kunnen gebruiken bij het afronden van de ontwikkeling van de nieuwe Formule 1-banden," zei de motorsportbaas van Pirelli Paul Hembery.

Schotse whisky na eeuw weer thuis

Drie flessen Schotse whisky van het merk Mackinlays zijn maandag per vliegtuig van Antarctica naar Schotland gebracht. De flessen dateren van het eind van de negentiende eeuw en werden meer dan honderd jaar geleden op het ijskoude continent achtergelaten door de beroemde Britse avonturier Sir Ernest Shackleton.

De flessen werden vorig jaar aangetroffen in een krat, dat was begraven onder een simpele hut. Shackleton gebruikte de hut tijdens zijn expeditie, die formeel bekendstaat als de Britse Arctische Expeditie. In het krat bleek een aantal van de waardevolle flessen nog intact te zijn. De whisky was niet bevroren en is volgens deskundingen ook nog eens in goede staat.

In totaal werden er elf flessen gevonden. Omdat de flessen bijzonder waardevol zijn werden ze met een privévliegtuig van de eigenaar van whiskymerk Mackinlays opgehaald. Monsters van de whisky worden in een laboratorium getest. Hierna worden de flessen weer teruggebracht naar de hut van Shackleton. De testresultaten komen in het bezit van de Antarctic Heritage Trust.


Schotse whisky na eeuw weer thuis (Foto: Novum)

Belgische WK-selectie veldrijden bekend

Bondscoach Rudy de Bie heeft vandaag zijn selectie voor het WK veldrijden bekendgemaakt. Dit evenement vindt 30 januari plaats in het Duitse Sankt Wendel.

In het Belgische team bevinden zich drie oud-kampioenen. Niels Albert, Sven Nys en Bart Wellens wisten allen eens eerder de regenboogtrui te veroveren. Naast dit trio zullen ook Bart Aernouts, Tom Meeusen, Kevin Pauwels en Klaas Vantornhout meedoen in Sankt Wnedel.

Meeusen kreeg de voorkeur boven de neven Dieter en Sven Vanthourenhout en Rob Peeters. Meeusen wist eind december de wereldbekerwedstrijd van Kalmhout op zijn naam te schrijven.

De keuze van Wellens voor het WK veldrijden, waar de Tsjech Zdenek Stybar zijn titel verdedigt, mag opvallend worden genoemd. De wereldkampioen van 2003 en 2004 kampt met een liesblessure. Daardoor moest hij afgelopen weekend bij de WB-wedstrijd van Pont-Chateau na een kwartier afstappen. Waarschijnlijk mist hij komend weekend de WB-wedstrijd van Hoogerheide.

Tiago niet langer Portugees international

Tiago heeft laten weten niet langer uit te komen voor het nationale team van Portugal. De middenvelder van Atlético Madrid liet dit vandaag weten op de website van de Portugese voetbalbond.

Tiago liet weten ruimte te willen maken voor de jonge generatie. Op dit moment staat de Portugees onder contract bij Juventus, dat hem verhuurd heeft aan Atlético. Eerder speelde Tiago voor Chelsea, Benfica en Olympique Lyon.

In 2002 maakte Tiago zijn debuut voor Portugal en sindsdien speelde hij 58 interlands. Met Portugal was hij actief op de WK's van 2006 en 2010. Sinds het WK van vorig jaar in Zuid-afrika hebben, behalve Tiago, al vier andere spelers bedankt voor het nationale elftal van Portugal. Deco, Simao, Miguel en Paulo Ferreira gaven eerder aan te stoppen.

Feyenoord huurt Simon definitief

Feyenoord heeft de Hongaarse aanvaller Krisztián Simon definitief aangetrokken. De vleugelspeler komt over van FC Újpest waar hij voor een half jaar gehuurd wordt. De Rotterdammers maakten het nieuws vandaag bekend.

Simon was de afgelopen periode op proef bij Feyenoord en speelde in de wedstrijd om de Zilveren Bal tegen Sparta. Daar maakte hij indruk door te scoren en twee assists te geven. De 19-jarige aanvaller ging vervolgens mee op trainingskamp naar Oman, waarna de Rotterdammers hem aan wilden trekken.

Feyenoord hoopt dat Simon woensdag voor de Klassieker tegen Ajax al speelgerechtigd is.

Fenerbahçe grijpt naast Granqvist

FC Groningen heeft een bod van Fenerbahçe op hun verdediger Andreas Granqvist afgewezen. De Turkse ploeg bood naar verluid een hoog bedrag, maar de Groningers zagen niets in een transfer.

Algemeen directeur Hans Nijland liet weten: "Het was een serieuze bieding. Maar wij hebben die gedecideerd afgewezen. Gelukkig kunnen we het ons veroorloven om een bod van een Europese topclub naast ons neer te leggen."

Dit seizoen heeft Granqvist al acht doelpunten gemaakt voor FC Groningen. De Zweed, aanvoerder van de ploeg, heeft in Groningen nog een doorlopend contract.

Schlecks willen Kirchen bij Leopard Trek

De broertjes Schleck zien een komst van Kim Kirchen naar de Luxemburgse wielerformatie Leopard Trek wel zitten. Dat zeiden de twee tegen wielerwebsite Cyclingnews.

De 32-jarige Kirchen kreeg vorig jaar tijdens de Ronde van Zwitserland een hartaanval en zijn contract bij het Russische Team Katusha werd eind 2010 ontbonden. Kirchen zou een rentree willen maken als hij van zijn artsen mag.

"Het is belangrijk dat Kirchen er eerst achter komt wat er precies is gebeurd", meent Fränk Schleck. Als verder sporten ongevaarlijk is, dan heeft Leopard Trek wel oren naar een dienstverband. "We zijn een Luxemburgs team en het is geen geheim dat we naar sterke rijders als Kirchen kijken als ze beschikbaar zijn."

Andy Schleck ziet ook mogelijkheden voor een rol van Kirchen als ploegleider. "Als hij dat wil, zouden we hem graag in de toekomst bij deze ploeg betrokken zien. Maar daar gaan wij niet over, dat is aan het management. Bovendien wil Kim liefst terugkeren als renner, al weet hij nog niet of dat mogelijk is."

Kirchen is één van de mensen die het Luxemburgse wielrennen weer op de kaart heeft gezet. In 2008 won hij een etappe in de Tour en droeg hij de gele trui. Hij kwam dat jaar als zevende aan op de Champs Elysées nadat hij een jaar eerder al achtste was geworden. In 2008 won hij ook de Waalse Pijl.


Terug
[Terug]


Nuis en Blokhuijsen naar WB in Moskou

Kjeld Nuis, Jan Blokhuijsen, Jorrit Bergsma en Linda de Vries hebben bij een skate-off in Heerenveen de laatste startbewijzen voor de wereldbekerwedstrijd in Moskou behaald.

Nuis, die zich vandaag ook plaatste voor het WK sprint, verzekerde zich van het laatste ticket op de 1.000 meter. Stefan Groothuis, Simon Kuipers, Jan Bos en Sjoerd de Vries hadden zich al geplaatst. Op de 5 kilometer legden Blokhuijsen en Bergsma beslag op de laatste twee beschikbare plekken. De Vries kwalificeerde zich op de 3.000 meter voor de WB-wedstrijd in Moskou, die eind januari plaatsvindt.

Schaker Giri stunt tegen Carlsen

Anish Giri heeft op het Tata Steel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee voor een grote verrassing gezorgd. De Nederlander klopte in de derde speelronde de nummer één van de Wereld, de Noor Magnus Carlsen.

Al na 22 zetten was de partij beslist toen de met wit spelende Carlsen opgaf. De Noor is titelverdediger en aanvoerder van de wereldranglijst, de 16-jarige Giri is de nummer 52 van de Wereld. Het was voor Giri zijn eerste zege dit toernooi. Tegen landgenoten Erwin L'Ami en Jan Smeets kwam hij niet verder dan een remise.

Smeets verloor maandag voor het eerst tijdens dit toernooi. Ruslan Ponomariov uit Oekraïne bleek na veertig zetten te sterk voor de Nederlands kampioen.

In het klassement deelt Giri nu de leiding met Viswanathan Anand uit India en de Rus Ian Nepomniasjtsji.

Black Ops DLC toont levels in trailer

Call of Duty: Black Ops zal zijn eerste DLC op 1 februari krijgen en nu heeft ontwikkelaar Treyarch een trailer gemaakt. In de trailer zien we de verschillende levels die in de DLC zullen zitten. Naast de bewegende beelden van de levels geven de ontwikkelaars ook nog wat uitleg over de DLC.

De DLC zal vijf nieuwe maps bevatten voor de multiplayer en deze DLC is voorlopig nog exclusief voor de Xbox 360. De DLC zal 1200 MSP gaan kosten en is dus vanaf 1 februari beschikbaar. Helaas toont de video niet de map Ascension die speciaal voor de zombie-mode is.

Kruys langer trainer FC Volendam

Gert Kruys is ook volgend seizoen trainer van FC Volendam. De 49-jarige oefenmeester, die sinds afgelopen zomer in dienst is bij de eerstedivisionist uit Noord-Holland, verlengde zijn contract met een jaar tot de zomer van 2012. Dat meldt de club vandaag op de website.

Onder Kruys draait Volendam bovenin mee in de Jupiler League. De club staat derde op elf punten van koploper FC Zwolle. Volendam stelt blij te zijn met de contractverlenging "omdat de ingeslagen weg veel perspectief biedt".

Kruys was eerder trainer van Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch, De Graafschap en FC Dordrecht. Als voetballer kwam hij uit voor FC Utrecht en RKC Waalwijk.

3JS in tweede halve finale Eurovisie Songfestival

De 3JS moeten op 12 mei de finale van het Eurovisie Songfestival zien te bereiken. Het Volendamse trio heeft een plek in de tweede halve finale bemachtigd, bleek maandagmiddag tijdens de loting van het muziekspektakel in gastland Duitsland.

Düsseldorf was het toneel van de loting van de halve finales waar in totaal 38 landen aan deelnemen, 19 per halve finale. Van elke halve finale, waarvan de eerste plaatsvindt op 10 mei, gaan 10 landen door naar de finale. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door het automatisch geplaatste gastland en Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië, die samen met Duitsland de Grote 5 vormen. De eindstrijd vindt plaats op 14 mei.

Nederland moet het in de tweede halve finale opnemen tegen onder meer België, Zweden en Oekraïne. "We hadden niet echt een voorkeur voor de eerste of de tweede halve finale", zegt leadzanger Jan Dulles. "Het is wel fijn dat we nu al weten welke halve finale het is zodat we gericht kunnen kijken wat de concurrentie gaat doen."

Op 30 januari vindt eerst het Nationaal Songfestival plaats, waarin uit vijf nummers de uiteindelijke Nederlandse inzending wordt gekozen.


3JS in tweede halve finale Eurovisie Songfestival (Foto: Novum)

Volg het songfestival ook in het speciale Eurovisie Song Festival-forum!

Hamstringblessure kost Vanthourenhout WK

Sven Vanthourenhout kan het WK veldrijden in Sankt Wendel op zijn buik schrijven. De Belg is wederom geblesseerd geraakt.

"Ik heb een verrekking en een scheurtje van een centimeter in mijn hamstrings opgelopen",  aldus Vanthourenhout tegen Sporza die dit seizoen al meerdere malen te maken kreeg met blessures. "Opnieuw pech, dit is écht niet plezant meer. Het hangt me helemaal de keel uit."

Boete en waarschuwing voor photoshoppende Babel

Ryan Babel heeft een boete van tienduizend pond, een kleine twaalfduizend euro, en een waarschuwing gekregen van de Engelse voetbalbond FA. Babel gaf voor de disciplinaire commissie van de FA toe zich misdragen te hebben op Twitter. Daar had Babel een foto van scheidsrechter Howard Webb in een Manchester United-shirt geplaatst.

De aanvaller van Liverpool deed dat na het FA Cupduel tussen Manchester United en Liverpool waarin Webb Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard rood gaf. Volgens de FA had Babel Twitter als een publieke uitlating moeten zien. "Het is zijn verantwoordelijkheid dat alleen geschikte opmerkingen geplaatst worden."

10.000 studenten aangemeld voor protest

Tienduizend studenten hebben zich inmiddels aangemeld voor het protest vrijdag in Den Haag. De studenten komen, samen met docenten, politici en hoogleraren in protest tegen de bezuinigingen in het onderwijs en de boetes die langstudeerders opgelegd krijgen.

"De magische grens van tienduizend aanmeldingen is maandagochtend overschreden’’, aldus Sander Breur, voorzitter van studentenvakbond LSVb. In aanloop naar de manifestatie vrijdag, is maandag een 72-urige studiemarathon begonnen. Studenten in Utrecht beten het spits af, vervolgens is er een marathon van 24 uur in Groningen en afsluitend in Amsterdam.

10.000 studenten aangemeld voor protest
10.000 studenten aangemeld voor protest (Foto: ANP)

Bewijs linkt Berlusconi aan prostituees

Italiaanse aanklagers hebben bewijs in handen dat premier Silvio Berlusconi een aantal appartementen in gebruik had om af te spreken met prostituees. Dat staat in een document van het Openbaar Ministerie dat maandag naar buiten is gebracht.

"Een aanmerkelijk aantal jonge meisjes heeft zichzelf geprostitueerd voor Berlusconi in deze woningen in ruil voor geld", aldus de aanklager in het document, waarin toestemming wordt gevraagd een paar panden van de 74-jarige premier te doorzoeken.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Milaan maakte vrijdag bekend een onderzoek naar Berlusconi te zijn begonnen. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing en bevordering van prostitutie door een minderjarige. De relatie tussen Berlusconi en de 17-jarige danseres Ruby speelt de hoofdrol in het onderzoek.

Bewijs linkt Berlusconi aan prostituees
Bewijs linkt Berlusconi aan prostituees (Foto: ANP)

Virgin VR-02 door crashtests FIA

De nieuwe bolide van Marussia Virgin Racing voor het seizoen 2011 heeft de crashtests van de autosportfederatie FIA doorstaan. De bouw van de VR-02 ligt goed op schema en het team hoeft zich minder te haasten dan vorig jaar om de race in Bahrein op een goede manier te kunnen halen.

"De auto heeft alle FIA-crashtests doorstaan en de versnellingsbak wordt momenteel op de testbank getest. Het is duidelijk dat we nu met de ontwikkeling van de auto nog niet zover zijn als de gevestigde teams. Dat komt omdat we voor sommige onderdelen afhankelijk zijn van andere partijen. Maar we hebben een goede groep externe bedrijven om ons heen die onvermoeibaar doorwerken om ons op schema te houden voor de eerste test met de nieuwe auto," zei technisch directeur Nick Wirth die bevestigde dat de auto op 1 februari gereed zal zijn.

Hannover vernoemt straat naar overleden Enke

Het stadion van Hannover 96 ligt vanaf nu in de Robert Enke-strasse. Maandag werd de straat onthuld, die vernoemd is naar de overleden doelman. Enke pleegde in het najaar van 2009 op 32-jarige leeftijd zelfmoord na jarenlange depressies. De goalie kwam in zes jaar tot 164 competitiewedstrijden voor Hannover.

Burgemeester Stephan Weil gaf bij de onthulling van de straat tegenover een Duits persbureau aan dat het ongebruikelijk is om een straat te vernoemen naar iemand die zo kort geleden is overleden. Hij noemde Enke 'een buitengewoon persoon'. Enke groeide in zes jaar bij Hannover uit tot clubicoon. Eerder speelde hij onder meer voor Benfica en Barcelona. De keeper kwam acht keer uit voor de Duitse nationale ploeg.


(Foto: Novum)

'Topambtenaar adviseerde moord op rebellenleider'

Een Nederlandse topambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de VS geadviseerd de Afrikaanse rebellenleider Joseph Kony te laten vermoorden. Dat blijkt uit een ambtsbericht dat de NOS in handen heeft gekregen via WikiLeaks.

De door andere media bij naam genoemde topambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zou het advies in juli 2008 hebben gegeven. Hij zou gesuggereerd hebben dat de VS het beste een prijs op het hoofd van Kony konden zetten en ze plaatselijke figuren in Congo zouden moeten aanmoedigen zich over hem 'te ontfermen'.

Kony is de meest gevreesde en meest gezochte rebellenleider van Afrika. Zijn beweging, Verzetsleger van de Heer, heeft in 25 jaar in het grensgebied Uganda, Congo en Sudan tienduizenden kinderen ontvoerd om te dienen als kindsoldaten of seksslaven.

De rebellenleider werd eerder door het Internationaal Strafhof in Den Haag beschuldigd van oorlogsmisdaden. Hij weigert zichzelf echter aan te geven en houdt zich vermoedelijk schuil in Congo, Sudan of de Centraal-Afrikaanse Republiek.

EVE Online verbreekt ondersteuning voor Pentium 3 en Athlon XP

EVE Online-spelers die nog spelen op een PC uit het stenen tijdperk hebben straks pech, want vanaf de volgende update zal het spel geen ondersteuning meer bevatten voor Pentium 3 en AMD Athlon XP processors, meldt de ontwikkelaar. Volgens de makers zal dit zo'n 0,3% van de spelers beïnvloeden.

Volgens recente getallen van CCP, de maker van EVE Online, zijn er zo'n 330.000 betalende spelers. Ongeveer 1000 mensen zullen straks genoodzaakt zijn om een nieuwe computer aan te schaffen, willen ze EVE blijven spelen. CCP vindt dit aantal zo gering dat het niet de moeite waard is om de update uit te stellen en aan te passen aan deze verouderde processors. De update, Incursion 1.1.0, zal op 18 januari uitkomen.

Mäenpää verdraait knie op training Willem II

Niki Mäenpää mist mogelijk het begin van de tweede seizoenshelft. Op de eerste training van Willem ll op Tilburgse bodem na het trainingskamp in Turkije heeft het noodlot toegeslagen. De doelman verdraaide zijn knie tijdens de oefensessie. Het Brabants Dagblad kwam vandaag met het nieuws over de kwetsuur naar buiten.

De Finse doelman van de huidige nummer laatst van de Eredivisie ging direct van het veld voor medisch onderzoek. Of het competitieduel met Vitesse in gevaar komt voor hem, is nog niet duidelijk. Trainer Gert Heerkes zal mogelijk een beroep moeten doen op zijn reserve-doelmannen.

De 25-jarige Fins international keepte vanaf de zomer reeds twaalf wedstrijden voor de Tilburgse club. Vorig seizoen kwam Mäenpää al zes keer in actie. Sinds het vertrek van doelman Maikel Aerts is Mäenpää de eerste doelman bij de Tricolores. Vooralsnog zonder al te veel succes. Willem II staat laatste en won nog geen enkele wedstrijd.

Griepgolf bij FC Groningen voorbij

In de aanloop naar de bekerwedstrijd van morgen tegen sc Genemuiden kent FC Groningen weinig personele problemen meer. Coach Pieter Huistra moet het alleen doen zonder de geblesseerden Koen van der Laak en Jeroen Veldmate. Tim Sparv is geschorst.

"De griepgolf die door de selectie trok, lijkt exact op het juiste moment over te zijn”, aldus Huistra op de website van de Groningers.

De winnaar van de wedstrijd van morgen moet het in de kwartfinales opnemen tegen FC Utrecht.

Bewoners geïnformeerd over pedofiel in Utrecht

Bewoners van de Utrechtse wijk Overvecht zijn maandag per brief geïnformeerd naar aanleiding van de aanhouding van een pedofiel. Vrijdag werd een 44-jarige Belg in zijn woning aan de Saigondreef opgepakt. Hij wordt maandag voorgeleid vanwege de uitlevering aan België.

De man is in 1995 in België veroordeeld voor seksueel misbruik van een minderjarige en twee winkeldiefstallen. In 2006 kwam hij niet terug van verlof en sindsdien was hij spoorloos. De politie kwam de man op het spoor na tips van buurtbewoners. Hij woonde in Utrecht samen met een nieuwe vrouw en hun jonge kind.

Onderzocht wordt of de man ook strafbare feiten in Nederland heeft gepleegd. Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen laat weten zeer te spreken te zijn over de alerte reacties. "Wij zullen de gangen van deze man grondig nagaan", zo liet hij weten.

Russische oppositieleider wil sancties Westen

Westerse landen moeten de Russische premier Vladimir Poetin en zijn luitenanten toegang weigeren. Daartoe heeft de belangrijke Russische oppositieleider Boris Nemtsov maandag opgeroepen. Nemtsov doet zijn oproep naar eigen zeggen in reactie op de onderdrukking van dissidenten en hoopt dat daarmee meer respect voor de democratie en burgerrechten wordt gekweekt.

Nemtsov sprak maandag met journalisten nadat hij zaterdag na vijftien dagen achter de tralies op vrije voeten werd gesteld. De oppositieleider werd op oudejaarsavond gearresteerd. Volgens de politie wilde hij een ongeautoriseerde demonstratie bijwonen. Zijn arrestatie leidde niet alleen tot verontwaardiging in het Westen, maar ook in Rusland zelf. Sinds de opsluiting van Nemtsov gingen aanhangers van de oppositieleider vrijwel dagelijks de straat op om te demonstreren.

Nemtsov zei te zijn veroordeeld op basis van een verzonnen aanklacht en de valse getuigenis van een aantal agenten. De agenten zouden hiertoe opdracht hebben gekregen van de regering. De rechter in de zaak verwierp een verzoek om videobeelden van de demonstratie toe te staan als bewijs. Hieruit zou blijken dat Nemtsov de openbare orde niet verstoorde of zich verzette tegen de politie. Niet alleen Nemtsov, maar ook andere oppositieleiders werden door dezelfde rechter veroordeeld tot celstraffen.

"De Russische rechtspraak is volledig vernietigd", zo zei Nemtsov maandag. Volgens de politicus laat de laatste golf van arrestaties zien dat de autoriteiten bang zijn voor de oppositie in aanloop naar de parlementsverkiezingen deze herfst en de presidentsverkiezingen volgend jaar. "Ze worden door niets tegenhouden om hun macht en geld te behouden", aldus Nemtsov.

Armin van Buuren wordt dj bij Radio 538

Armin van Buuren stapt over van Slam! FM naar Radio 538. De zender gaat zijn radioprogramma A State of Trance uitzenden. Het tranceprogramma wordt sinds 2001 al door diverse radiozenders in binnen- en buitenland uitgezonden.

Van Buuren noemt de overstap 'een droom die uitkomt'. "Ik ben ontzettend blij dat ik het team van Radio 538 mag gaan versterken. Ik heb een hele fijne tijd bij Slam! FM gehad. Er komt nu een nieuwe uitdaging. We gaan knallen", zei de 34-jarige wereldberoemde dj over zijn nieuwe baan.

De show is vanaf 4 maart op de zender te horen. Het radioprogramma wordt elke vrijdag uitgezonden van 22.00 uur tot middernacht.


Armin van Buuren wordt dj bij Radio 538 (Foto: Novum)

A13 dicht na vrachtwagenbrand

De A13 is maandagmiddag in beide richtingen afgesloten geweest nadat een vrachtwagen in brand vloog. Dat meldt de ANWB. Tussen Delft-Zuid en Berkel en Rodenrijs vloog een truck door nog onbekende oorzaak in brand. Onduidelijk is of er personen gewond zijn geraakt.

Voor het verkeer van Rijswijk richting Rotterdam is een omleiding ingesteld via de A12 en de A20. Naar verwachting duurt het nog enkele uren voordat de weg weer opengaat. In de tegengestelde richting zijn er nog twee rijstroken afgesloten en kan het verkeer weer mondjesmaat langs het ongeval. In beide richtingen staan lange files.

Caro Emerald 'doet maar wat'

Caro Emerald gebruikt geen speciale tactieken om succes te behalen. De zangeres is in Nederland ongekend populair, maar timmert ook in het buitenland aan de weg. "Hoe we alles in goede banen leiden? Tja, we zijn geen experts. We doen eigenlijk maar wat."

Om toch enigszins orde in de chaos te scheppen, wordt Europa stap voor stap bespeeld. "We hebben besloten dat Engeland, Duitsland en Frankrijk nu prioriteit hebben", zegt de 29-jarige zangeres in het AD. "Die landen krijgen voorrang de komende maanden."

Emerald bracht pas vorig jaar haar debuutalbum uit. De laatbloeier heeft daar wel een verklaring voor. "Simpelweg omdat ik hiervoor nooit vond wat precies bij me paste." Toen ze het nummer Back it Up hoorde, dacht Caro: dit is wat ik wil. "Alles heb ik toen gedaan om dat liedje te mogen zingen."


Caro Emerald 'doet maar wat' (Foto: Novum)

Meer dan 8 miljoen auto's in Nederland

Het aantal personenauto's op de Nederlandse wegen is vorig jaar de grens van acht miljoen gepasseerd. Op 31 december werden er 8.002.579 personenauto's geteld, zo meldde Bovag maandag. In totaal kwamen er het afgelopen jaar bijna 200.000 auto's bij, dat zijn er krap 120.000 meer dan in 2009.

Autobedrijven verkochten vorig jaar 1.054.138 gebruikte auto's. Dat is een groei van 1,8 procent ten opzichte van 2009. De Volkswagen Golf was met 44.664 verkochte exemplaren het populairst onder de gebruikte auto's, gevolgd door de Opel Astra met 35.726 auto's.

Meer dan 8 miljoen auto's in Nederland
Meer dan 8 miljoen auto's in Nederland (Foto: ANP)

Zilveren Xbox 360-controller komt begin maart

De nieuwe zilveren Xbox 360-controller zal vanaf 4 maart in de Europese winkels liggen en zal rond de €53,- gaan kosten. De nieuwe controller heeft een zilveren kleur en buttons in verschillende tinten grijs. Daarnaast zal de controller ook een nieuwe D-pad bevatten en aanpassingen aan de analoge sticks.

De D-pad kan je blijven gebruiken zoals nu maar op de nieuwe controller is het mogelijk om hem iets omhoog te brengen waardoor je de D-pad nog nauwkeuriger kan gebruiken. Er zal een Play & Charge-kit meegeleverd worden bij de controller.

Xbx

Vrijspraak voor vermeende loverboys

Zeven mannen zijn maandag vrijgesproken in een grote loverboyzaak. De rechtbank in Rotterdam veroordeelde alleen de hoofdverdachte tot vijf maanden cel voor verboden wapenbezit. Dat maakte de rechtbank maandag bekend.

Tegen de mannen waren celstraffen geëist tot 6,5 jaar. Ze werden ervan verdacht vanaf 2006 een inmiddels 23-jarige vrouw tot prostitutie te hebben gedwongen. Ze zouden haar ook zelf hebben misbruikt.

De vrouw was getrouwd met de hoofdverdachte. Hij werd ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld en verkracht.

De rechtbank in Rotterdam oordeelde dat er te weinig bewijs was om de mannen te veroordelen. Ook vindt de rechtbank de verklaring van de vrouw niet betrouwbaar genoeg.

Zelfverbranding in Mauritanië

Een man in Mauritanië heeft zich maandag uit onvrede over de regering in brand gestoken. Dat hebben plaatselijke journalisten maandag gezegd. Het is de derde keer dat iemand zichzelf verbrand na de zelfverbranding van een man in Tunesië.

De 43-jarige Yacoub Ould Dahoud reed naar een gebouw van de regering in de hoofdstad Nouakchott, waar hij zich in zijn auto in brand stak. De politie bracht hem vervolgens naar een ziekenhuis.

Ook in Egypte probeerde een man zich maandag in brand te steken. Eerder vonden twee vergelijkbare incidenten plaats in Algerije.

Al deze voorvallen volgen ogenschijnlijk op de zelfverbranding van een man in Tunesië vorige maand. Deze actie was het begin van massale demonstraties die uiteindelijk tot het verdrijven van de Tunesische president Zine El Abidine Ben Ali leidden.

'Ajax heeft interesse in Tsjechische spits'

Volgens de Tsjechische krant Sportovni Noviny kan Vaclav Kadlec op de interesse rekenen van Ajax. De spits van Sparta Praag is door Ajax-scout Heinz Schilcher aanbevolen bij de technische staf van de Amsterdammers.

Kadlec, slechts achttien jaar oud, staat sinds 2008 onder contact bij Sparta Praag. Hij speelde tot nu toe 55 wedstrijden voor de ploeg, waarin hij twaalf keer het doel wist te vinden. Harri Ruszi, zaakwaarnemer van Kadlec, reageerde: "Kadlec is toe aan een stap hogerop. Ajax heeft al vaker aangetoond de ideale tussenstap te zijn naar de absolute top van Europa."

Behalve Ajax zouden er nog meer Europese clubs dingen naar de handtekening van Kadlec. Zo hebben onder anderen Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea en Real Madrid interesse in de jonge spits.

"Dakar 2012 naar Brazilië, Peru en Paraguay"

De directeur van de Dakar Rally, Etienne Lavigne, meldt dat de wedstrijd volgend jaar nieuwe landen aan zal gaan doen. De rally wordt wederom verreden in Zuid-Amerika en zal naast Argentinië en Chili ook Brazilië, Peru en Paraguay aan gaan doen.

"Het zal interessant zijn om meer nieuwe gebieden te ontginnen. Het is altijd de aard van Dakar geweest om naar het onbekende te gaan en dat te ontdekken," zei Lavigne tijdens de huldiging van de Dakar-deelnemers.

Miyaichi op huurbasis naar Feyenoord

Ryo Miyaichi zal tot het einde van dit seizoen in het shirt van Feyenoord spelen. Dat vertelde Eric Gudde aan de radiopartner van de Rotterdammers, Megastad FM. Het Japanse talent is eigendom van Arsenal.

Trainer Mario Been vond dat de 18-jarige Japanner een hele goede indruk heeft achtergelaten en dat hij waarschijnlijk zal toegevoegd worden aan de selectie.

Afgelopen zomer liep Miyaichi al stage bij Ajax. In een oefenwedstrijd tegen Scheveningen brak hij zijn kuitbeen. Arsenal koos er daarna voor om de 18-jarige aanvaller een contract aan te bieden.

Volwassen 3DS-games krijgen zwart balkje

In Japan is het al een tijdje de gewoonte dat bij Wii-games die voor volwassen bedoeld zijn, en zwarte balk om het hoesje zit in plaats van een witte. Met de release van de box-art van Splinter Cell 3D is er ook een zwarte balk te zien aan de zijkant in plaats van een witte. Dit betekent dat deze trend zal voortgezet worden bij de 3DS games.

Het idee van de balken is dat een logo met de leeftijd makkelijk voorbij gekeken kan worden. En doos met een zwarte balk is echter een veel duidelijkere aanwijzing voor de games. Het is nog niet bevestigd dat dit systeem ook naar Europa zal komen, maar met de huidige houding van de regering tegenover gewelddadige games is er een grote kans dat dit systeem ook hier doorgevoerd gaat worden.

Vind jij het nodig om volwassen games met een zwarte balk aan te geven, of vind je het juist totaal overbodig? Laat je mening in de reacties achter.

Splinter Cell 3D

[AO] Rus: "Kan het nog niet geloven"

Arantxa Rus bereikte vandaag na een driesetter de tweede ronde van de Australian Openl. De Nederlandse had het niet eenvoudig tegen de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands, maar trok uiteindelijk met 6-1, 3-6 en 7-5 aan het langste eind.

"Ik kan het nog steeds niet geloven," was de eerste reactie van Rus. "Ik begon erg goed en agressief, maar daarna was zij beter. Gelukkig kon ik nog terugkomen."

Rechtbank trekt lessen uit Wildersproces

De Amsterdamse rechtbank gaat zich in de toekomst beter voorbereiden op grote en mediagevoelige rechtszaken. Dit is besloten naar aanleiding van de gang van zaken rond het proces tegen Geert Wilders. Hierover verscheen een rapport, waarin de rechtbank forse kritiek krijgt.

Volgens de commissie-Meijerink, die het rapport Evaluatie van de organisatie van de strafzaak Wilders opstelde, was de rechtbank onvoldoende bestand tegen druk die voortkwam uit de grote media-aandacht. Ook waren de rechters er onvoldoende bewust van dat hun optreden getoetst zou worden op politieke vooringenomenheid.

Het bestuur van de rechtbank laat maandag weten op korte termijn aan de slag te gaan met de aanbevelingen. In de toekomst zal de regie bij omvangrijke zaken 'onder stevige regie van het bestuur plaatsvinden'.

Symonds wil in de F1 terugkeren

Pat Symonds wil na het uitzitten van zijn schorsing graag terugkeren in de Formule 1. De Brit is vanwege zijn rol in crashgate, dat plaatsvond in Singapore in 2008, tot eind 2012 geschorst en wil na die tijd graag bewijzen dat het slechts een smetje op zijn blazoen is.

Symonds werkt momenteel voor Neutrino Dynamics, waardoor hij de Formule 1-teams van advies mag voorzien. Dit is voor hem echter niet genoeg. "Er zijn nog steeds veel dingen die ik wil doen. Ik werk nu als consultant  en in die rol ben ik nog steeds actief in de racerij, maar doe ook veel andere dingen. Ik houd nog steeds van Formule 1 vanwege het engineerwerk. Ik heb een passie voor autosport en je kunt me daar niet van weghouden," zei hij tegen Autosport.

Om die passie te uiten is Symonds de Formule 1 door blijven volgen en voor het tijdschrift F1Racing gaan schrijven. De Brit probeert met zijn artikelen de technische zaken voor de volgers duidelijk uit te leggen. "Techniek is zoiets moois en dat probeer ik de mensen te laten inzien."

Sonic 2 fan-remake ziet er strak uit

Fans van de Sonic-serie hebben sinds de overgang naar 3D commentaar gehad op de serie. Een aantal van deze fans werden weer hoopvol toen Sonic 4 aangekondigd werd. Schijn bedriegt echter want Sonic 4 is niet de game geworden waar de fans op hadden gehoopt.

Reden genoeg voor een aantal fans om de oude Sonic games in een nieuw jasje te steken. Dit is al gebeurd met de eerste Sonic game, en nu is Sonic 2 aan de beurt om een HD poetsbeurt te krijgen. De game moet een alpha release krijgen de komende maanden die op de website is te downloaden

Als je alvast een voorproefje wil zien van deze fan remake kun je de trailer hieronder bekijken:

Wekelijkse Engelse top 40

Ik presenteer jullie de Engelse game top 40 van zondag 09-01-2011 t/m zaterdag 15-01-2011. Klik op het plaatje hieronder om de gehele lijst te zien. Just Dance 2 blijft het goed doen bij de Engelsen maar ook Fitness en Sport blijft het goed doen op plaats twee en drie.

DC Universe komt nieuw binnen op de achtste plaats in de lijst en is de hoogste nieuwe binnenkomer. Dance Central is de stijger van de week met negen plaatsen van zestien naar zeven. Daler van de week is Need for Speed: Hot Pursuit die zakt met acht plaatsen van elf naar negentien.

In de lijst bestaat uit elf Wii-games, zestien Xbox 360-games, acht PlayStation 3-games, één PC-game, geen PSP-game en vier DS-games.

Top40

[AO] Haase: "Tegen Monaco de aanval zoeken"

Robin Haase wist vannacht, ten koste van de Argentijn Carlos Berlocq, de tweede ronde van de Australian Open te halen. In de volgende ronde treft onze landgenoot opnieuw een Argentijn; Juan Monaco.

Haase blikte terug op zijn gewonnen partij tegen Berlocq, die hij met 6-3, 6-4 en 7-6 won: "Ik serveerde daarin niet geweldig, maar heb toch aanvallend kunnen spelen. Gelukkig kwam ik terug van die break en hoefde ik geen vierde set te spelen.”

Haase had in het begin van de partij moeite met de omstandigheden in Melbourne: "Er stond veel wind en daar had ik aan het begin wat moeite mee. Later kwam de zon erbij wat ook lastig was, maar het werd niet echt heet zoals hier vaak wel het geval is."

In de volgende ronde mag Haase het opnemen tegen de als 26e geplaatste Monaco. Beide tennissers troffen elkaar tweemaal eerder en telkens bleek de Argentijn de sterkste.

Haase zal tegen Monaco de aanval zoeken: "Toen begon ik steeds heel zwak en startte hij bijna imponerend. Dat zal nu niet gebeuren. Ik probeer ook tegen hem aan te vallen.”

Haase, die in Chennai de kwartfinales haalde en in Auckland in de tweede ronde sneuvelde, heeft het naar zijn zin in Oceanië: "De sfeer is hier altijd prettig en ook het tennis gaat lekker. Ik voel me goed.”

Castaignos fit voor Klassieker

Trainer Mario Been kan komende woensdag, in de Klassieker tegen Ajax, beschikken over spits Luc Castaignos. De Feyenoorder raakte vrijdag tijdens het trainingskamp in Oman geblesseerd aan zijn enkel, maar lijkt op tijd fit.

De jonge spits kon vandaag in Rotterdam alweer met de groep meetrainen. Adil Auassar en Diego Biseswar trainden nog niet mee met de groep. Been verwacht dat Biseswar morgen bij de groep aansluit.

3DS gebruikt DSi stroomkabel

Je kent het probleem wel. Je koopt een nieuw apparaat, speelt er een tijdje op en dan blijkt je batterij leeg te zijn. Je zoekt je huis af naar de kabel die je bij je apparaat kreeg, maar vind alleen nog maar oude kabels die niet meer passen. Een alom bekend probleem. Nintendo heeft hier op ingespeeld door de stroomkabel van de DSi compatible te maken met de kabel voor de 3DS.

Verder worden de doosjes van de games kleiner. Dit betekent dat je nu meer games in je tas kan proppen dan voorheen en dus meer games kan spelen op dit saaie reis in de trein of vliegtuig. Ook kan je notes maken terwijl je aan het gamen bent om zodoende je bevindingen ergens op te kunnen slaan. 

Meer nieuws over de 3DS komt hopelijk binnenkort vanaf het Nintendo evenement.

3ds

El Hamdaoui en Emanuelson onzeker bij Ajax

Ajacieden Mounir El Hamdaoui en Urby Emanuelson spelen woensdag mogelijk niet mee in de klassieker tegen Feyenoord. Dat schrijft Ajax op de website. Het tweetal trainde vandaag niet met de groep mee. El Hamdaoui kampt met knieklachten en Emanuelson heeft een enkelblessure.

Verder was ook Bruno Silva niet van de partij. De Uruguayaan heeft een schouderkwetsuur en is naar verwachting nog weken uitgeschakeld. Trainer Frank de Boer werkte zijn training af met 21 spelers. Onder hen was ook A-junior Jody Lukoki, die niet mee was met Ajax op trainingskamp.

Morgen staat er nog een training op het programma op sportcomplex De Toekomst. Tijdens die sessie wordt bekeken of El Hamdaoui en Emanuelson de wedstrijd tegen Feyenoord kunnen halen.

Raboploeg trekt wielertalent aan

De Rabobank-wielerploeg heeft zich met het oog op de toekomst versterkt met de 20-jarige Australiër Rohan Dennis. Het jonge talent zal gaan rijden voor het Continental Team, zo maakte de ploeg vandaag bekend.

Dennis wordt overgenomen van Team Jayco Skins. Ook de wereldkampioen tijdrijden onder 23 jaar, Michael Matthews, wordt door de Nederlandse formatie van datzelfde team overgenomen. Dennis pakte al nationale en wereldtitels op de baan en werd vijfde bij het WK tijdrijden onder 23. "Dennis is een uitzonderlijk talent met potentie. Hij krijgt bij Piet Kuijs en Arthur van Dongen de tijd om te rijpen," zei Erik Breukink.

Ricky Gervais uur verdwenen bij Golden Globes

Ricky Gervais die gisteren voor de tweede keer de Golden Globes presenteerde, verdween gedurende de show voor een uur van het gala.

Gervais opende de Globes met een reeks beledigingen aan het adres van Hollywoodsterren als Johnny Depp, Angelina Jolie en Hugh Hefner. Daarna was hij ineens verdwenen, terwijl hij toch de awardsshow aan elkaar moest praten.  Aan het eind van de Golden Globes keerde Gervais terug maar van zijn bravoure uit de opening was weinig meer over.

Insiders denken dat Gervais flink op zijn vingers is getikt om zijn grappen. Velen denken ook dat hij volgend jaar niet meer de Golden Globes zal presenteren. De aanwezige Hollywoodsterren waren in ieder geval duidelijk geshockeerd door de grappen van Gervais.

[AO] Djokovic snel door, Henin moeizaam

Novak Djokovic is de jacht op zijn tweede Australian Open-titel goed begonnen. De als derde geplaatste Serviër had in de Rod Laver Arena in Melbourne geen kind aan Marcel Granollers uit Spanje: 6-1, 6-3 en 6-1. Djokovic won het eerste grandslamtoernooi van het seizoen in 2008, de laatste twee jaar sneuvelde hij in de kwartfinale.

Andy Roddick (8) kende met Jan Hajek uit Tsjechië ook weinig problemen: 6-1, 6-2 en 6-2. Sam Querrey (18) werd in een marathonpartij geklopt door de Pool Lukasz Kubot: 7-5, 2-6, 6-3, 1-6 en 6-8.

Justine Henin had het lastig tegen de Indische Sania Mirza. De Waalse kampt nog met de naweeën van een polsblessure en is hierdoor nog niet geheel fit. Ze leverde de eerste set in en toen ze in de tweede set haar service onder controle kreeg was het gedaan met Mirza: 5-7, 6-3 en 6-1.


Nocak Djokovic (Foto: Novum)

Opnieuw protesten in Tunesische hoofdstad

Ongeveer duizend betogers hebben zich maandag verzameld in het centrum van de Tunesische hoofdstad Tunis. Zij eisen dat de partij van de dictator Zine el-Abidine Ben Ali volledig afstand doet van haar politieke macht. De politie gebruikte traangas en vuurde in de lucht om de demonstranten uiteen te drijven.

Parlementsvoorzitter Fouad Mebazaa heeft na het vertrek van Ben Ali afgelopen vrijdag voorlopig diens taken overgenomen. Hij behoort tot dezelfde partij als de voormalige president, die het Noord-Afrikaanse land 23 jaar lang met ijzeren vuist heeft geregeerd. De partij moest eind vorige week na een korte en felle volksopstand het veld ruimen.

Opnieuw protesten in Tunesische hoofdstad
Opnieuw protesten in Tunesische hoofdstad (Foto: ANP)

Apachepiloten vinden zichzelf onschuldig

De twee luchtmachtpiloten die 12 december 2007 met hun Apachehelikopter in een hoogspanningsleiding bij Hurwenen vlogen, achten zichzelf niet schuldig aan het incident.

De piloten vrezen dat ze moeten opdraaien voor de schuld, zodat dat de aandacht afleidt van het falen van organisaties die het ongeval zouden moeten voorkomen. Verder beriepen de twee zich maandag op hun zwijgrecht voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de nachtelijke crash wel de schuld is van de 43-jarige gezagvoerder Patrick M. en co-piloot Maarten van der Z. Door de crash zaten zeker 50.000 huishoudens in de Tieler- en Bommelerwaard twee dagen zonder stroom.

De zaak zou maandag, woensdag en volgende week maandag in beslag nemen. Dit komt omdat de rechtbank maandag op verzoek nieuwe getuigen toeliet, hiervan verblijft er één in Amerika. Hierdoor zal de afhandeling langer duren. 

Apachepiloten vinden zichzelf onschuldig
Apachepiloten vinden zichzelf onschuldig (Foto: ANP)

Kuranyi beoogde opvolger Dzeko bij Wolfsburg

VfL Wolfsburg verloor deze transferperiode Edin Dzeko aan Manchester City. In Kevin Kuranyi wordt een waardige opvolger gezien.

Een bericht in de regional krant de Wolfsburger Nachrichten schrijft men maandag dat de voormalig kampioen van Duitsland de ervaren Kuranyi wil aantrekken. VfL Wolfsburg ziet in de 28-jarige spits van Dinamo Moskou de ideale versterking.

De Wölfe zijn in de markt voor een aanvaller na het vertrek van Dzeko naar Manchester City. Directeur sport, Dieter Hoeness, zou zelf een voorkeur hebben voor de geroutineerde Duits international Kuranyi.

Volgens de krant is Kuranyi, die in december al in verband werd gebracht met Wolfsburg, afgelopen weekend al in Duitsland geweest om te onderhandelen over een transfer. Ook zou de spits al een medisch onderzoek hebben ondergaan. Geen van beide clubs heeft commentaar gegeven op deze geruchten. Men zou desalniettemin verwachten dat er nog voor het einde van de week een akkoord op tafel ligt.

Boek: Laura Restrepo - Te veel helden

Onze koningin in spe komt er vandaan en bijna iedereen kent de lange strijd die Argentinië heeft moeten voeren tegen dictators. In Te veel helden beschrijft Laura Restrepo de moeilijke slag die de verzetstrijders hebben moeten voeren tegen de militaire junta. Dit doet ze door middel van een passievol liefdesverhaal van twee ondergedoken strijders die door de gezamenlijke vijand verbroederen in twee geliefden in een onzekere tijd.

Webb beste scheidsrechter van 2010

Howard Webb is door de IFFHS gekozen tot beste scheidsrechter van 2010. De Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en -statistieken zette de Engelsman in het afgelopen kalenderjaar op de eerste plaats. De Oezbeek Ravshan Irmatov eindigde op de tweede plek. In de top-20 is geen Nederlander te bekennen.

Webb fluit al jaren aan de top van Europa en mocht in 2010 zowel bij de finale van de Champions League als die van het WK de fluit hanteren. Bij de WK-eindstrijd tussen Spanje en Nederland (1-0) gaf hij een recordaantal van vijftien gele en één rode kaart. Runner-up Irmatov leidde de halve finale van het wereldkampioenschap tussen Nederland en Uruguay (3-2).

Achter Webb en Irmatov staan de Italiaan Massimo Busacca, de Belg Frank De Bleeckere en de Hongaar Viktor Kassai op nummer drie, vier en vijf.


Webb gekozen tot beste scheidsrechter van 2010

CONCACAF wil extra ticket voor WK voetbal

De voetbalbond voor Midden- en Noord-Amerika het Caraïbisch gebied CONCACAF wil voor het volgende wereldkampioenschap voetbal in 2014 vier startbewijzen. Voor de toernooien van 2006 en 2010 kreeg de bond drie startbewijzen toegewezen en kon een vierde team zich via de play-off plaatsen.

"Wij geloven dat de Concacaf vier in plaats van drie tickets verdient," zei Jack Warner, de voorzitter van de CONCACAF. Wereldvoetbalbond FIFA heeft de procedure voor de plaatsing voor het toernooi in Brazilië nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal in maart duidelijk worden hoeveel tickets ieder continent krijgt toegewezen.

Katey Sagal 'geshockeerd' door award

De Amerikaanse actrice Katey Sagal zegt 'geshockeerd' te zijn door het winnen van een Golden Globe Award. Ze won zondag onverwacht de prestigieuze tv-prijs voor Best Actress uit de categorie Television Series Drama.

Sagal, voor Nederlanders misschien nog wel het meest bekend als Peggy Bundy uit de vroegere comedyserie Married with Children, versloeg hiermee de populaire publiekslievelingen en andere genomineerden Julianna Margulies uit The Good Wife en Kyra Sedgwick in The Closer.

De 56-jarige actrice won de Golden Globe Award voor haar rol als de gewelddadige 'godmother' Gemma Teller Morrow van de motorbende SAMCRO uit de Amerikaanse serie Sons of Anarchy. Het is de eerste Golden Globe Award voor de actrice. "Ik ben geshockeerd. Maar ik had me er ook een beetje op voorbereid. Ik werk al zo veel jaar als actrice, en ik ben gewoon vereerd om hier te staan", aldus Sagal toen zij de prijs in ontvangst nam.

Sons of Anarchy-bedenker Kurt Stutter, die getrouwd is met Sagal, liet zich iets ongenuanceerder uit over het winnen van de prijs: "Fuck me. We hebben gewonnen." Het succesvolle Sons of Anarchy zal dit jaar nog aan het vierde seizoen van de serie beginnen.

Bezoek ook het centrale Sons of Anarchy-topic op het forum.


Katey Sagal 'geshockeerd' door Golden Globe Award voor haar rol in Sons of Anarchy

Nuis plaatst zich voor WK sprint

Kjeld Nuis zal de vierde Nederlandse startplaats innemen bij het WK sprint dat komend weekend in Thialf gehouden zal worden. De Control-rijder won vandaag bij de skate-off in Heerenveen afgetekend de 1.000 meter en achterhaalde zo alsnog Simon Kuipers.

Nuis reed op de 1.000 meter 1:09,77 waarmee hij de enige was die onder de 1:10 bleef. Hij had op de 500 meter 36,08 seconden geklokt, waardoor hij tegen een kleine achterstand in het klassement aankeek. Kuipers bleef in zijn rit echter steken op 1:10,86 waardoor hij het WK misliep.

Nuis pakte met de zege ook nog een wereldbekerticket op de 1.000 meter. Op de afstand werd Mark Tuitert tweede in 1:10,65, voor Ronald Mulder (1:10,77), Kuipers en Hein Otterspeer (1:11,42).

Morgen staan de skate-offs op de 1.500 meter bij de mannen en vrouwen op het programma. Donderdag wordt er gereden op de 5.000 meter bij de vrouwen en de 10.000 meter bij de mannen.

Ajax wil trainers gaan opleiden

Ajax wil in de toekomst zelf een opleiding gaan aanbieden aan toekomstige hoofdtrainers. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Vorige maand stelde de club Frank de Boer aan als opvolger van de opgestapte Martin Jol. Ajax ziet De Boer als voorbeeld voor de weg die een toekomstige hoofdtrainer moet afleggen. De Boer was eerst jeugdcoach, waarna hij doorstroomde naar de A1. Onlangs tekende hij een contract voor 3,5 jaar.

Ajax maakte de afgelopen tien seizoenen gebruik van tien verschillende hoofdtrainers, waaronder Co Adriaanse, Ronald Koeman, Henk ten Cate en Marco van Basten. Velen van hen werden na een kort dienstverband ontslagen of stapten op. Met Frank de Boer hoopt Ajax de komende jaren een consistent beleid te voeren.

Onder leiding van de oud-speler is Ajax in officiële duels nog ongeslagen. AC Milan, Vitesse en AZ werden verslagen. Vorige week verloren de Amsterdammers wel een oefenduel van Hamburger SV. Woensdag staat de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

Noorwegen aan kop in Fair Play-klassement

De Noorse voetbalclubs zijn vooralsnog het meest sportief. Noorwegen bezet halverwege het seizoen de eerste plaats van het UEFA Fair Play-klassement. De drie landen die aan het einde van het seizoen bovenaan staan mogen een extra ploeg inschrijven voor de Europa League.

De Noren houden met 8.34 punten Engeland (8.225 punten) en Zweden (8.172 punten) achter zich. Nederland staat op de elfde plaats met 8.054 punten.

De UEFA kijkt bij het opmaken van het Fair Play-klassement naar het getoonde respect voor de scheidsrechter, het aantal gele en rode kaarten en het gedrag van supporters. De winnende landen mogen de club die op de nationale Fair Play-ranglijst bovenaan is geëindigd, inschrijven voor de Europa League ook wanneer die club is gedegradeerd.

'Vrouw Ben Ali nam 1,5 ton goud mee'

De echtgenote van de afgezette Tunesische president Zine al-Abidine Ben Ali, Leila Trabelsi, zou vrijdag in de Tunesische centrale bank voor 45 miljoen euro aan goud hebben opgehaald. Dit meldde maandag het Franse dagblad Le Monde op gezag van bronnen bij de Franse geheime dienst.

De presidentsvrouw en voormalig kapster bezocht de gouverneur van de centrale bank en vroeg om anderhalve ton goud. Toen de gouverneur dat weigerde, belde ze haar man die pas na lang aandringen instemde met de merkwaardige 'opname'. Het lijkt erop dat ze het goud meekreeg en meteen naar Dubai is gevlogen, aldus een Franse zegsman.

Ben Ali dacht toen kennelijk nog dat zijn val niet zo snel zou geschieden. Hij heeft nog een toespraak opgenomen, maar die is nooit uitgezonden, meldde Le Monde. Alles wijst erop dat Ben Ali vrijdagmiddag onvrijwillig naar Saudi-Arabië is vertrokken.

'Vrouw Ben Ali nam anderhalve ton goud mee'
'Vrouw Ben Ali nam anderhalve ton goud mee' (Foto: ANP)

Blokhuijsen wint skate-off 5.000 meter

Jan Blokhuijsen heeft zich bij de skate-off in Thialf in Heerenveen verzekerd van een ticket op de 5.000 meter. De TVM-rijder klokte een tijd van 6:24,36 en bleef hiermee de concurrentie ruim voor.

De strijd om het wereldbekerticket werd afgetrapt door de strijd om de laaste plaats op het WK allround dat in Calgary verreden gaat worden. In een zeer spannende strijd klopte Ted-Jan Bloemen Renz Rotteveel uiteindelijk zeer nipt. Het werd 6:28,50 voor Bloemen en 6:28,53 voor Rotteveel. Morgen zal de 1.500 meter uit gaan maken welke rijder naar Noord-Amerika af mag reizen.

Aan de skate-off voor het wereldbekerticket deden uiteindelijk tien mannen mee. Blokhuijsen was de beste voor Jorrit Bergsma die 6:27,11 klokte en Bloemen. Onder meer de nummer drie van het Europees kampioenschap allround Koen Verweij greep naast een ticket voor de wereldbeker.

Vrouwen vaker psychische klachten

Psychische klachten komen vooral voor bij vrouwen, ouderen en laagopgeleiden. Oudere vrouwen hebben het vaakst last van dergelijke problemen. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Tussen 2001 en 2009 kampte gemiddeld 14 procent van de volwassen Nederlanders met psychische klachten. Getrouwde mensen hebben er minder last van dan mensen zonder partner en mannen minder dan vrouwen. Gemiddeld had een op de zes vrouwen klachten tegen een op de tien mannen, volgens de gegevens van het CBS.

Mensen boven de 75 hebben het vaakst psychische problemen, gevolgd door de leeftijdscategorie van 45 tot 55 jaar. Jongeren tot 25 jaar hebben de minste klachten.

Duitsland ziet niets in groter noodfonds

Het noodfonds voor eurolanden is voorlopig groot genoeg en hoeft op korte termijn niet te worden uitgebreid. Dat liet de Duitse minister van Financiën, Wolfgang Schäuble, maandag weten voorafgaand aan Europees topoverleg.

Oproepen om het fonds uit te breiden, kweken volgens Schäuble vooral meer onrust. "Zulke geïsoleerde acties maken de situatie alleen maar ingewikkelder", zei de minister op de Duitse radiozender Deutschlandfunk. Hij doelde daarbij op de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, die vorige week zei dat de leencapaciteit van het fonds omhoog moet.

Europese ministers van Financiën praten maandag over het noodfonds. Er gaan steeds meer stemmen op om het fonds uit te breiden om ervoor te zorgen dat er genoeg geld is om na Ierland ook andere landen, zoals Portugal en Spanje, te kunnen helpen.

Duitsland ziet niets in groter noodfonds
Duitsland ziet niets in groter noodfonds (Foto: ANP)

Geknevelde man gevonden bij brandend huis

Bij een brand in Koog aan de Zaan is de bewoner van het huis door de buurman gekneveld in de schuur gevonden. De kleine woningbrand was snel geblust en er is geen risico geweest dat de brand oversloeg op de schuur, meldt de politie.

De brand in het huis aan het Troelstraplein werd rond 05.45 uur ontdekt door de buurman van het slachtoffer. Toen de buurman gestommel in de schuur hoorde, ging hij kijken en vond hij de bewoner.

Het slachtoffer is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. Hij was lichtgewond geraakt. De politie hoort het slachtoffer om erachter te komen wat er is gebeurd.

Privégegevens gamers gestolen door hacker

Een gamer, die schuilgaat onder de naam Augustus87, claimt op de website van de Duitse game-uitgever Frogster de servers van het bedrijf te hebben gehackt. Hierdoor zou de gamer toegang hebben tot privégegevens van andere gamers en het bedrijf. Frogster, de uitgever van het online spel Runes of Magic, heeft aangifte gedaan bij de politie.

De hacker gaat elke dag gegevens van gebruikers en het bedrijf publiceren wanneer het bedrijf niet aan zijn eisen voldoet. De gamer, die zelf ook Runes of Magic zegt te spelen, eist dat de uitgever beter omgaat met de privégegevens van zijn klanten. Daarnaast eist de hacker meer openheid op de fora van de game en in de communicatie richting de gebruikers. Bovendien heeft de hacker gezien dat het bedrijf zijn eigen werknemers bespioneert door online activiteiten te monitoren en op te slaan. Hij vindt dat dit ook moet stoppen.

Frogster claimt dat de gestolen data uit 2007 afkomstig zijn. Sinds die tijd zijn diverse beveiligingen ingebouwd waardoor nieuwere data niet te achterhalen zijn. De actie van de hacker komt voor Frogster op een ongelegen moment. Dit jaar wil de uitgever een nieuwe grote online game met de naam Tera lanceren. Wat voor gevolgen de commotie rond Runes of Magic heeft voor de lancering van Tera is niet bekend.


Privégegevens gamers gestolen door hacker (Foto: Novum)

Matt Damon hoopt op vijfde Bourne-film

Matt Damon hoopt van harte dat er een vijfde deel van de Jason Bourne-reeks komt. Maar alleen als Paul Greengrass weer als vanouds de regie voor zijn rekening neemt, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. The Bourne Legacy komt in 2012 uit maar zowel Greengrass als Damon werken daar voor het eerst niet aan mee.

De 40-jarig acteur is naar eigen zeggen nog lang niet klaar met zijn personage Jason Bourne, en hoopt dat hetzelfde geldt voor Greengrass. "Ik heb altijd gezegd dat ik het niet zonder hem ga doen, want dat is gewoon een slecht idee." Maar, voegt Damon toe, het kan wel een paar jaar duren voordat deel vijf in de bioscopen te zien is. "Ik denk dat hij eerst nog een of twee andere films gaat maken, maar misschien dat hij er daarna zin in heeft. Het is niet erg als dat nog een jaar of vijf duurt. Als we het doen moet het goed voelen. De film moet om de juiste redenen gemaakt worden."

Eerder werd bekend dat The Bourne Legacy geregisseerd gaat worden door Tony Gilroy en niet door Greengrass, omdat hij geen zin en geen tijd zou hebben. Gefluisterd werd dat Damon daar zo ontstemd over was dat hij weigerde mee te werken aan het vierde deel van de reeks. Maar volgens Gilroy heeft het daar niets mee te maken, en komt Bourne gewoon niet in het scenario voor.


Matt Damon hoopt op vijfde Bourne-film (Foto: Novum)

Aanpak scheefwonen jaar vertraagd

Het kabinet kan pas vanaf juli volgend jaar de huren verhogen van mensen met een relatief hoog inkomen die wonen in een goedkope sociale huurwoning. Dat meldt een woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Zaken maandag.

Het kabinet wil dit zogeheten scheefwonen aanpakken, staat in het regeerakkoord. Hiertoe worden de huren van mensen die meer verdienen dan 43.000 euro en wonen in een sociale huurwoning jaarlijks met maximaal 5 procent verhoogd, de inflatiecorrectie niet meegerekend. Hierdoor moeten deze huurders een prikkel krijgen om te verhuizen naar bijvoorbeeld een koopwoning, is de gedachte.

Hiervoor moet echter de huurwet worden gewijzigd. En dat lukt niet meer voor 1 juli, de datum waarop de maatregel zou moeten ingaan. Aangezien de huurstijging een keer per jaar wordt vastgesteld, wordt de nieuwe aanpak nu 1 juli 2012 van kracht.

Minder valse eurobiljetten onderschept

In Nederland zijn vorig jaar minder valse eurobiljetten onderschept dan in het jaar daarvoor. Een kleine veertigduizend biljetten zijn vorig jaar opgespoord, 28 procent minder dan de 54.900 valse eurobiljetten die in 2009 werden aangetroffen. Dat laat De Nederlandsche Bank (DNB) maandag weten.

Niet alleen in Nederland, maar overal in de wereld nam het aantal onderschepte valse eurobiljetten af. De Europese Centrale Bank meldt dat het afgelopen jaar 751.000 valse eurobiljetten zijn aangetroffen, een afname van 13 procent ten opzichte van 2009. Het meest werden valse briefjes van 50 euro onderschept, gevolgd door briefjes van 20 euro.

De Europese Centrale Bank kan de plotselinge daling niet verklaren. In de voorgaande drie jaren steeg het aantal onderscherpte biljetten.


Minder valse eurobiljetten onderschept (Foto: Novum)

Chinezen: Relatie met VS verslechterd

De meeste Chinezen vinden dat de betrekkingen met de Verenigde Staten het afgelopen jaar zijn verslechterd en de overgrote meerderheid geeft de VS hiervan de schuld. Dat blijkt uit een opiniepeiling die is uitgevoerd naar aanleiding van het bezoek dat de Chinese president Hu Jintao deze week aan de VS brengt.

Van de ondervraagden zegt 53 procent dat de relatie met de VS is verslechterd en volgens iets meer dan tachtig procent van hen ligt dat aan de Amerikanen. Het bezoek van Hu aan de VS is mede bedoeld om de banden met dat land weer aan te halen. De onderlinge betrekkingen raakten het afgelopen jaar verstoord door onder andere mensenrechtenkwesties, onenigheid over de Dalai Lama en Amerikaanse wapenverkopen aan Taiwan. De peiling werd uitgevoerd door de krant China Daily en de Horizon Research Consultancy Group.

Hu komt dinsdag voor een bezoek van vier dagen in de VS aan. In een schriftelijk afgenomen interview met The Washington Post en The Wall Street Journal sloeg de Chinese president een verzoenende toon aan. "We zijn beide gebaat bij een hechte relatie en hebben geen belang bij confrontatie", aldus Hu in het interview, dat het afgelopen weekeinde werd gepubliceerd. De twee landen moeten de 'Koude-Oorlogmentaliteit' ten opzichte van elkaar opgeven, zegt hij. De Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton liet zich vrijdag in soortgelijke bewoordingen uit.

Hu zei ook dat de twee landen 'het door elk gekozen traject van ontwikkeling' moeten respecteren. Dit kan worden opgevat als een afwijzing van de Amerikaanse kritiek op het Chinese mensenrechtenbeleid.


Chinezen: Relatie met VS verslechterd (Foto: Novum)

Tunesië krijgt eenheidsregering

Tunesië krijgt een eenheidsregering. In deze regering van nationale eenheid zijn voor het eerst ook leden van de oppositie opgenomen. Premier Mohamed Ghannouchi zei zondagavond dat hij hoopte de nieuwe regering maandag te kunnen presenteren. Met het aantreden van de nieuwe regering wordt een nieuwe bladzij in de geschiedenis van Tunesië geopend, zei Ghannouchi.

Ghannouchi sprak op de nationale televisie kort nadat bij het presidentieel paleis in Carthago vuurgevechten waren uitgebroken. Leden van de presidentiële garde die zich trouw hebben verklaard aan de gevluchte president Zine El Abidine Ben Ali vielen de nieuwe presidentiële garde aan. Ze werden teruggeslagen met hulp van het leger.

Ook in het centrum van Tunis, bij het ministerie van binnenlandse zaken, voor de deur van het hoofdkantoor van de belangrijkste oppositiepartij en elders in de Tunesische hoofdstad werden zondag schoten gehoord. De politie verrichtte tientallen arrestaties. Zo werden onder anderen de chef van de presidentiële veiligheidsdienst, Ali Seriati, en diens tweede man opgepakt, meldde het staatspersbureau TAP.

Ghannouchi kreeg van de zaterdag aangestelde interim-president, voormalig parlementsvoorzitter Fouad Mebazaa, de opdracht een nieuwe regering samen te stellen. Binnen zestig dagen moeten bovendien presidentsverkiezingen worden gehouden. Tunesië telt drie officieel erkende oppositiepartijen. Ghannouchi heeft met de leiders van alle drie gesproken.


Tunesië krijgt eenheidsregering (Foto: Novum)

[Video] Roberto Carlos kan het nog steeds

Roberto Carlos mag dan bijna 38 jaar zijn, de Braziliaan kan nog steeds wonderlijke doelpunten maken. Met zijn geweldige linkerbeen schoot hij in het competitieduel van zijn club Corinthians tegen Portuguesa een hoekschop in één keer in het vijandelijke doel.

De verdediger maakte in het verleden ook al geweldige doelpunten, zoals een enorm curvende vrije trap in een oefeninterland tegen Frankrijk en met zijn toenmalige club Real Madrid een schot vanaf de achterlijn in het doel van Tenerife.

Bekijk hieronder de beelden van de hoekschop:

Provincies waarschuwen voor staat van dijken

Honderden kilometers dijken, dammen en duinen voldoen niet aan de wettelijke norm. In een brief aan minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz (VVD) waarschuwen provincies voor de staat van de waterkeringen.

Uit een recente toetsing blijkt dat de komende jaren aan voornamelijk dijken veel verbeterd moet worden om aan de wettelijke normen te voldoen. Van een acuut veiligheidsprobleem is geen sprake, meldt het Interprovinciaal Overleg, dat er voor pleit om opnieuw te kijken naar het toetsingssysteem van waterkeringen.

Momenteel kan een dijk alleen worden goedgekeurd of afgekeurd, een tussenweg is er niet. De provincies willen een verfijndere toetsing, waarbij elke kering een rapportcijfer krijgt. Ook moet er gekeken worden naar de gevolgen van een mogelijk doorbraak. Zo kunnen plekken die het meeste risico opleveren het eerst worden aangepakt.

Stijging woonlasten in stad 'historisch laag'

De grote gemeenten verhogen de woonlasten dit jaar gemiddeld met 1,3 procent. Hoewel de stijging iets hoger ligt dan vorig jaar, toen de woonlasten gemiddeld 0,6 procent omhooggingen, is dit historisch gezien nog altijd een laag percentage, meldde onderzoekscentrum Coelo van de Rijksuniversiteit Groningen maandag.

De onderzoekers namen de tarieven van 35 grote gemeenten onder de loep, waar in totaal 37 procent van de Nederlandse bevolking woont. De stijging van 1,3 procent komt neer op een bedrag van 9 euro, waardoor mensen gemiddeld 644 euro kwijt zijn aan ozb (onroerendezaakbelasting), rioolheffing en reinigingsheffing.

In eerdere jaren stegen de woonlasten aanzienlijk meer. Het onderzoekscentrum heeft geen verklaring waarom de stijging in 2011 zo laag is.

Stijging woonlasten in stad'historisch laag'
Stijging woonlasten in stad'historisch laag' (Foto: ANP)

[MotoGP] Rossi optimistischer over schouder

Valentino Rossi denkt dat zijn schouder toch op tijd hersteld zal zijn. De Italiaanse MotoGP-coureur ging in november onder het mes om problemen met het gewricht te laten herstellen. Het herstel ging aanvankelijk traag, wat de negenvoudig kampioen noopte te zeggen dat hij pas later in het seizoen geheel fit zou zijn.

Rossi was met zijn team Ducati aanwezig bij het Wrooom-weekend in Italië waarbij wintersporten konden worden uitgeoefend. "Het skiën hier heeft zeker geholpen. Ik had de hele winter nog niets gedaan," zei Rossi tegen La Gazetta dello Sport. Ook kwam hij even rijdend in actie. "In de auto was het wat gemakkelijker dan in de kart, al deed mijn schouder op de hobbels wel pijn. Ik heb alleen pijn wanneer ik mijn arm omhoog doe, niet wanneer ik aan het rijden ben of op een snowboard sta."

"In de komende twee weken zal ik hard werken om voor Sepang in vorm te komen. Mijn kracht is het probleem niet, het gaat om de beweging in mijn arm. Ik vertrouw op de doktoren, die me hebben gezegd dat het herstel goed zal gaan. We liggen zelfs iets voor op schema."

iPad 2 en iPhone 5 nog krachtiger

Er zijn nieuwe geruchten in omloop over de specs van de nieuwste pareltjes van Apple, de iPad 2 en de iPhone 5. De geruchten gaan dat beiden een multi-core processor krijgen en resoluties die op de meeste computerschermen nog niet mogelijk zijn. Dit zou betekenen dat beide producten een grote stap voorwaarts maken ten opzichte van hun concurrenten.

De processoren zouden in ontwikkeling zijn bij Qualcomm en de A5 genoemd worden aldus Endgadget; en zouden onder zowel de iPad 2 komen als de iPhone 5 en ook de Apple TV 2. Verder zou de iPad 2 resoluties aankunnen van 2048 bij 1536 pixels. Daarnaast zou de iPad een camera aan de voor- en achterkant en een SD-slot krijgen. De iPad 2 wordt mogelijk bekendgemaakt in april, een jaar na de release van de iPad. 

De nieuwste iPhone zou mogelijk een verandering in design krijgen. Of deze verandering de buitenkant betreft of de binnenkant is nog niet bekend. Wel is bekend dat Apple momenteel bezig is met het testen van de iPhone. Verder zegt men dat games op de iPad en de iPhone er vele malen beter uit zullen gaan zien dan nu mogelijk is. Of dit waar is, zullen we moeten afwachten. 

ipad2

[AO] Rus knokt zich naar tweede ronde

Arantxa Rus heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De enige Nederlandse vrouw in het enkelspel won met 6-1, 3-6 en 7-5 van de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. Rus, die in Melbourne haar debuut maakt in het hoofdtoernooi, kwam in de derde set terug van een break achterstand.

Rus neemt het in de tweede ronde op tegen Svetlana Kuznetsova. De als 23e geplaatste Russische won met 6-3 en 6-2 van Alison Riske.

Bahar: "Snel einde aan Lotus-soap"

De baas van Group Lotus, Dany Bahar, denkt dat er snel een einde zal komen aan de soap rond het gebruik van de naam Lotus in de Formule 1. Hij hoopt dat de zaak buiten de rechtzaal nog kan worden opgelost.

Op dit moment hebben twee Lotus-teams zich ingeschreven voor het Formule 1-seizoen 2011. Group Lotus heeft zich ingekocht bij Lotus Renault GP, terwijl 1Malaysia de naam Team Lotus gebruikt. "Ik denk niet dat we hoeven te wachten totdat we straks voor een Engelse rechtbank staan. Ik denk dat we het wel kunnen oplossen voordat het zover komt, maar als blijkt dat het toch op de juridische manier moet, zijn we daartoe eveneens bereid," zei Bahar die een schikking goed mogelijk acht.

Vorig jaar werkten beide Lotus-groepen nog samen, maar een verschil van inzicht heeft ze uit elkaar gedreven. "Toen ik met het nieuwe management-team bij Group Lotus kwam, hadden we een eigen visie over hoe we te werk willen gaan en ons in de autosport willen profileren. Dat kun je ons denk ik niet kwalijk nemen, maar Team Lotus-eigenaar Tony Fernandes kan daar natuurlijk ook niets aan doen."

"We hebben nog gekeken of we tot een soort overeenkomst konden komen die voor beide partijen bevredigend zou zijn, maar dat was helaas niet het geval en dus was het einde verhaal. Wat dat betreft zijn zakelijke relaties namelijk net als een huwelijk: als het niet werkt, moet je de stekker eruit trekken."

Boek: Pelle Sandstrak - Mr. Tourette en ik

Pelle Sandstrak groeit op in een klein Scandinavisch dorpje en droomt ervan walvisvaarder te worden. Maar dat valt niet mee, wanneer je je schoenen moet uittrekken als er een vliegtuig overvliegt. Als je dat niet doet, zal het immers neerstorten. En rood is uit den boze, want het staat gelijk aan bloed. Vooral salami, het zou verboden moeten worden...

Pelle groeit op met Gilles de la Tourette in een omgeving die geen enkele weet heeft van zijn ziekte, en het soms afdoet als kwajongensstreken en vaak als grappenmakerij. Maar zijn tics worden steeds erger, tot op het punt dat er echt niet meer mee te leven valt.

'Metroid voor 3DS op komst'

Jonathan Ross, een BBC-personality, heeft een kleine hint gegeven naar de komst van Metroid naar de Nintendo 3DS. Er wordt gesuggereerd dat Ross de Nintendo pressconference gaat hosten komende woensdag in Amsterdam. Via twitter vroegen zijn volgers naar nieuws over Metroid. 

Zijn reply hierop was:

"I think you're going to be pleased then..."

Er wordt al langer gesuggereerd dat Metroid Dread in de maak is. Het schijnt dat Intelligent Systems bezig is met de game in samenwerking met Yoshio Sakamoto, de co-creater van de Metroid-reeks. Tot nu toe is er nog weinig bekend maar we mogen ervan uit gaan dat we woensdag meer nieuws krijgen van het Nintendo evenement. 

metroid

[NHL] Overzicht week 3

We zitten inmiddels over de helft van het NHL-seizoen. Hoog tijd dus voor een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

De Philadelphia Flyers gaan in het oosten vooralsnog aan de leiding. Verdere smaakmakers zijn de Tampa Bay Lightning, die vorig seizoen de playoffs nog niet eens haalden maar onder nieuwe General Manager Steve Yzerman uitstekend bezig zijn. Ook de Pittsburgh Penguins en de Washington Capitals doen nog goed mee om de bovenste plaatsen. Voor de New Jersey Devils lijken de playoffs al uit zicht. De verwachtingen waren hooggespannen na het aantrekken van Atlanta Thrashers-ster Ilya Kovalchuk, maar de Devils en Kovalchuk kunnen de verwachtingen niet waarmaken en staan stijf onderaan.

In het westen zijn de Vancouver Canucks en de Detroit Red Wings aan het strijden om de trofee voor het beste team in de conference, maar ook de Dallas Stars kunnen daarvoor nog niet worden uitgevlakt. Van de Canucks en de Red Wings was een hoge klassering verwacht, maar de Stars verrassen toch wel enigszins omdat zij vorig seizoen de playoffs niet eens haalden. Verdedigend kampioen Chicago Blackhawks draait mee in de middenmoot, en vooral opvallend is de teleurstellende positie van de San Jose Sharks. De Sharks draaiden de afgelopen seizoenen keer op keer mee in de top van de conference, maar wonnen slechts drie van de laatste tien wedstrijden en staan nu elfde in de rangschikking. De jonge, onervaren Edmonton Oilers staan zoals verwacht onderaan.

In het individuele klassement staat Sidney Crosby bovenaan, ondanks dat hij de afgelopen vijf wedstrijden miste. Dit dankt hij onder meer aan een reeks van 24 wedstrijden waarin hij minimaal een punt scoorde, iets dat al bijna twee decennia niet is voorgekomen. Steven Stamkos volgt hem, net als vorig seizoen, op de voet terwijl veel mensen hadden verwacht dat hij een terugval zou krijgen. De tweelingbroers Daniel en Henrik Sedin van de goed draaiende Vancouver Canucks doen zoals gewoonlijk ook weer in de top mee.

Bij de goalies springt vooral Tim Thomas in het oog. Hij leidt de NHL in reddingspercentage, gemiddeld aantal tegengoals en aantal shutouts. Twee jaar geleden won Thomas nog de Vezina Trophy voor beste goalie in de NHL, maar vorig seizoen raakte hij op een zijspoor achter de jonge en uitstekend keepende Tuukka Rask. Verder is ook Lundqvist bezig aan een uitstekend seizoen. De Rangers presteren zoals gewoonlijk wisselvallig, maar Lundqvist wist toch zes shutouts te behalen en staat tweede achter Thomas betreffende zijn reddingspercentage. Ook Carey Price van de Montreal Canadiens verdient een vermelding. De jonge goalie kreeg vorig seizoen veel kritiek en leek ook te moeten vertrekken toen zijn vervanger Jaroslav Halak de playoffheld van de ploeg werd. De Canadiens kozen echter tot woede van het publiek toch voor Price, maar die keuze lijkt zich nu uit te betalen. Hij behaalde al vier shutouts en 22 overwinningen tot dusver.

Stand

Eastern Conference

# Club Divisie Gesp. Winst Verlies OT Punten
1 Philadelphia ATL 45 29 11 5 63
2 Tampa Bay SE 46 26 15 5 57
3 Boston NE 44 24 13 7 55
4 Pittsburgh ATL 46 28 14 4 60
5 Washington SE 46 25 14 7 57
6 NY Rangers ATL 47 26 18 3 55
7 Montreal NE 45 25 17 3 53
8 Atlanta SE 47 22 18 7 51
9 Carolina SE 44 22 16 6 50
10 Florida SE 43 21 20 2 44
11 Buffalo NE 44 19 20 5 43
12 Toronto NE 44 18 21 5 41
13 Ottawa NE 46 17 23 6 40
14 NY Islanders ATL 43 14 22 7 35
15 New Jersey ATL 44 12 29 3 27

Western Conference

# Club Divisie Gesp. Winst Gelijk Verlies Punten
1 Vancouver NW 45 29 10 6 64
2 Detroit CEN 45 28 11 6 62
3 Dallas PAC 45 27 13 5 59
4 Phoenix PAC 45 23 13 9 55
5 Nashville CEN 45 24 15 6 54
6 Chicago CEN 47 25 18 4 54
7 Anaheim PAC 48 25 19 4 54
8 Colorado NW 45 23 16 6 52
9 Los Angeles PAC 44 24 19 1 49
10 Minnesota NW 45 22 18 5 49
11 San Jose PAC 46 22 19 5 49
12 St Louis CEN 44 21 17 6 48
13 Columbus CEN 45 21 20 4 46
14 Calgary NW 45 20 20 5 45
15 Edmonton NW 44 14 23 7 35

Topscorers

# Speler Club Pos. Gesp. Goals Assists Punten
1 Sidney Crosby PIT C 41 32 34 66
2 Steven Stamkos TBL C 46 33 28 61
3 Daniel Sedin VAN L 45 27 31 58
4 Martin St Louis TBL R 46 19 37 56
5 Henrik Sedin VAN C 45 9 46 55
6 Brad Richards DAL C 45 18 34 52
7 Henrik Zetterberg DET L 45 16 34 50
8 Corey Perry ANA R 48 23 26 49
9 Loui Eriksson DAL L 45 16 32 48
10 Eric Staal CAR C 44 22 24 46

Beste goalie

# Speler Club Gesp. Schoten Goals Gem. % Shutouts
1 Tim Thomas BOS 31 1010 58 1.88 .943 6
2 Pekka Rinne NSH 29 827 60 2.13 .927 4
3 Henrik Lundqvist NYR 36 1089 80 2.27 .927 3
4 Semyon Varlamov WSH 17 502 37 2.19 .926 2
5 Tuukka Rask BOS 15 475 35 2.57 .926 1
6 Jonas Hiller ANA 42 1308 97 2.49 .926 3
7 Ondrej Pavelec ATL 33 1036 78 2.51 .925 5
8 Scott Clemmensen FLA 14 393 30 2.39 .924 1
9 Cory Schneider VAN 14 392 30 2.35 .923 2
10 Tomas Vokoun FLA 33 1000 78 2.56 .922 1

De Vries pakt laatste ticket op 3.000 meter

Linda de Vries is er bij de skate-off wedstrijden in Thialf in Heerenveen in geslaagd om het laatste ticket op de 3.000 meter voor de wereldbekerwedstrijd in Moskou te pakken. De afstand won ze evenwel niet, omdat Jorien Voorhuis in de strijd om een plaats voor het WK allround sneller was.

Voorhuis klokte in haar duel met Marije Joling 4.12,77. De Vries kwam met 4.13,05 iets tekort op deze tijd. Joling zette 4:15,03 neer en bleef hiermee de laatste kandidate voor het WK allround, Yvonne Nauta (4:18,05), ruim voor. Morgen rijdt dit viertal nog de 1.500 meter om uit te maken wie naar Calgary af mag reizen.

Aan de strijd om het ticket voor de wereldbekerwedstrijd in Moskou deden nog vier vrouwen mee. Annouk van der Weijden, Paulien van Deutekom, Lisette van der Geest en Carlijn Achtereekte kwamen niet in in de buurt van de al gereden tijden. Moniek Kleinsman moest zich vanwege ziekte afmelden.

Kuipers wint 500 meter

In Thialf in Heerenveen zijn de skate-offs voor diverse startplaatsen bij de internationale schaatswedstrijden van start gegaan. De mannen rijden vandaag de 500 en 1.000 meter om zo uit te maken wie recht heeft op het laatste ticket voor het WK Sprint dat komend weekend in Heerenveen gehouden zal worden.

Simon Kuipers deed op de 500 meter goede zaken door deze in een tijd van 35,83 seconden op zijn naam te schrijven. Otterspeer volgde op plaats twee met 36,07 seconden, voor Kjeld Nuis (36,08) en Ronald Mulder (36,11) seconden. De rijders gingen solo over de baan om de strijd eerlijk te houden. Vanmiddag staat nog de 1.000 meter op het programma. De winnaar van het klassementje plaatst zich voor het WK Sprint.

Stefan Groothuis, Jan Smeekens en Jan Bos hebben zich al voor het eindtoernooi geplaatst.

Twee nieuwe personages voor Marvel vs Capcom 3

Over een maand komt Marvel vs Capcom 3 uit en er zijn twee nieuwe personages bekendgemaakt voor deze vechtgame. Akuma en Taskmaster zijn de twee nieuwe toevoegingen en dit houdt in dat er nog twee plekjes vrij zijn. Bekijk hieronder de twee introductievideo's van de twee personages.

In Marvel vs Capcom 3 strijden bekende en minder bekende personages uit beide kampen tegen elkaar. Zo zal je onder andere met de Hulk, Wesker, Spider-Man en Dante kunnen vechten. Het spel komt 18 februari uit voor de PS3 en de Xbox 360.

Vitesse aast op Belg De Bruyne

Vitesse heeft zijn zinnen gezet op Kevin De Bruyne. Clubeigenaar Merab Jordania heeft dat gisteravond verteld tijdens het trainingskamp in Belek aan Omroep Gelderland. De 19-jarige aanvallend ingestelde middenvelder staat momenteel onder contract bij RC Genk en maakte dit seizoen in dertien wedstrijden drie doelpunten.

De Bruyne geldt als een grote belofte. De eenmalig international speelt al anderhalf jaar een belangrijke rol bij Racing Genk. Onder coach Frank Vercauteren brak hij door. Inmiddels heeft De Bruyne, die in de zomer al werd begeerd door FC Twente, ook de interesse gewekt van het Engelse Chelsea.

[NHL] Ducks krijgen smaak te pakken

De Anaheim Ducks lijken naarmate het seizoen vordert steeds meer in de winning mood te komen. Vannacht werd er, ondanks slecht spel, met 3-2 van de Edmonton Oilers gewonnen. Dit was de zevende overwinning in tien wedstrijden. De reeks kwam voor een groot deel tot stand zonder Ryan Getzlaf, de sterspeler van de Ducks. Hij is enkele weken uitgeschakeld door een gebroken jukbeen.

Opmerkelijk feit was dat veteraan Teemu Selanne (40 jaar oud) zijn 1300ste NHL-punt maakte. Hij scoorde de 2-0 in de eerste periode nadat verdediger Luca Sbisa met een hard afstandsschot voor de 1-0 had gezorgd. Met nog drie minuten te gaan in de tweede periode maakte hij ook de 3-0, waarmee de overwinning in de pocket leek.

Niets was minder waar, want nog in dezelfde periode kwamen de Oilers terug tot 3-2. Nog geen minuut na de goal van Selanne maakte Magnus Paajarvi de 3-1, en 26 seconden later maakte Sam Gagner de 3-2. Doordat in de derde periode, ondanks aandringen van de Oilers, niet meer werd gescoord gingen de Ducks er alsnog met de overwinning vandoor. "We zijn blij met de punten, maar we kunnen moeilijk blij zijn met de manier waarop", aldus feestvarken en matchwinner Selanne. "Ze waren veel beter in de dede periode. Ze waren aggressiever, schaatsten harder en wonnen alle gevechten om de puck. Wij hadden een goalie die alles tegenhield. Het is dan ook aan hem te danken dat we hier gewonnen hebben."

Goalie Curtis McElhinney eindigde op 23 reddingen uit 25 schoten op doel. Hij moest nog wel even van het ijs af in de tweede periode. Teamgenoot Maxim Lapierre's schaats sneed de goalie in de nek, waardoor hij gehecht moest worden. Jonas Hiller, normaal gesproken de startende goalie, nam zijn plek over en maakte drie reddingen uit drie schoten op doel. Enkele minuten later nam McElhinney zijn plek tussen de palen weer in. "Ik wist al dat ik weer zou spelen toen ik gehecht moest worden, dus zo erg was het niet. Ik ging voor een puck en viel op de achterkant van iemands schaats. Ik wist dat ik een snee had, maar het voelde niet heel ernstig."

Uitslagen NHL

 

Thuis Uit Uitslag
Anaheim Ducks Edmonton Oilers 3-2
Washington Capitals Ottawa Senators 3-1
Minnesota Wild Vancouver Canucks 4-0
New York Rangers Philadelphia Flyers 2-3
Chicago Blackhawks Nashville Predators 6-3

Penders: "Oefenduel paste niet in de planning"

Rob Penders was niet blij met de oefenwedstrijd die NAC Breda zaterdag moest spelen tegen Sint-Truiden. De Brabanders raakten Ali Boussaboun kwijt.

Boussaboun hield een blessure aan het duel over, waarmee hij zes weken uit de roulatie zal zijn. "Logisch is het niet om drie dagen voor een belangrijk bekerduel nog een wedstrijd te moeten spelen", zegt aanvoerder Penders in BN/De Stem. NAC staat morgen in de KNVB beker tegenover Telstar.

De oefenpot tegen Sint-Truiden, dat NAC met 1-0 won, werd gespeeld op de eerste Winter Open Dag van de club uit Breda. "Ik snap best dat het voor de supporters mooi is om ons te zien voetballen tijdens de Open Dag en dat de club ook een commercieel belang heeft, maar voor ons kwam dit duel bepaald niet goed uit in de voorbereiding. Qua planning is het niet logisch."

Penders baalt bovendien van de blessure van Boussaboun. "Die blessure van Ali is doodzonde. Voor hemzelf én voor NAC in het geheel. In aanvallend opzicht wordt het nu wel een moeilijk verhaal voor de wedstrijd tegen Telstar. Zeer spijtig."

Van Nistelrooy: "Het waren vreemde dagen"

Ruud van Nistelrooy kijkt terug op een hectisch weekend. Real Madrid toonde opeens interesse in de spits, maar Hamburger SV wil hem niet laten gaan.

Volgens Voetbal International werd Van Nistelrooy vrijdag boos toen duidelijk werd dat Hamburger SV niet mee wilde werken. Een dag later maakte de routinier wel de winnende treffer tegen Schalke 04 (0-1). "Het waren vreemde dagen, waarin het moeilijk was je te concentreren. Er is veel gebeurd. Maar daar heb je mee om te gaan", zegt de topschutter in De Telegraaf.

"Er zijn al eerder topclubs uit Europa langs geweest, maar daar heb ik nog geen moment over na hoeven denken. Maar nu... Dit was voor mij ook een volkomen verrassing. En dat had ook wél impact, het doet van alles met je", gaat Van Nistelrooy verder. "Ik weet eigenlijk niet eens precies, wat ze met me voorhebben qua contract. Dat moet allemaal nog uitgewerkt worden."

"Het is een bizarre situatie. Ik heb een jaar geleden afscheid genomen. En nu doen ze alles om me terug te halen. Die club, met dié trainer, dan kan het niet anders dan dat je hoofd op hol slaat."

Van Nistelrooy speelde van medio 2006 tot en met januari 2010 bij Real Madrid, waarmee hij tweemaal kampioen werd.

Mama speelt game, baby verdrinkt in badje

Volgens Denvers ABC 7 News was Shannon Johnson, moeder van een 1-jarige, te druk met Facebook, terwijl haar zoontje verdronk in de badkuip. 

De moeder was bezig met het spel Café World terwijl haar zoon in bad zat. Volgens de moeder was dat geen probleem omdat het een zelfstandig kind was en ze hem niet te veel wilde bemoederen. Het is niet de enige keer dat er zich een dergelijk ongeluk voordoet. In Zuid-Korea liet een koppel hun baby verhongeren omdat ze te druk bezig waren met het spelen van een game.

PVV-kandidaat: niet om drank weggestuurd

De opgestapte PVV-kandidaat Carlo de Bruin ontkent dat hij van de lijst voor de Statenverkiezingen is gehaald omdat hij twee keer met te veel drank op achter het stuur is betrapt. Lijsttrekker in Noord-Holland Hero Brinkman kon het niet verkroppen dat De Bruin moslima's rekruteert voor een baan in de zorg, stelt De Bruin maandag in de Volkskrant.

Aanvankelijk verklaarde Brinkman dat zijn nummer twee niet meer verkiesbaar was omdat 'hij het te druk had met een nieuwe baan die hij niet kon laten schieten'. Later stelde Brinkman echter dat De Bruin twee keer op rijden onder invloed was betrapt. Daardoor zou hij zijn Verklaring Omtrent Gedrag niet voor elkaar hebben.

De Bruin stelt echter dat hij slechts een keer is aangehouden voor rijden onder invloed. Met de Verklaring Omtrent Gedrag zou alleen een procedurefout zijn gemaakt.

De PVV zou het niet kunnen hebben dat hij bij de provincie waar hij zich verkiesbaar had gesteld subsidie aanvroeg voor het project om moslimmeiden aan het werk te krijgen in de zorg. De PVV is juist fel tegen 'onzinsubsidies' voor multiculturele projecten. Zijn eigen idealisme zou hem de kop hebben gekost.

"Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk kan ik meer voor de maatschappij bereiken met dit project, dan in de provincie." In de krant heeft De Bruin niet veel goeds te zeggen over de PVV. "Bij de PVV doen ze het niet vanuit hun idealisme. De meesten willen wel wat veranderen, maar het gaat ze ook om de extra's: aanzien, respect, en om de kans op een goede baan."

Tshabalala op proef in Nottingham

Siphiwe Tshabalala gaat mogelijk naar Europa. De Zuid-Afrikaanse international is de komende periode op proef bij Nottingham Forest, uitkomend in de tweede divisie in Engeland.

Tshabalala krijgt een week de tijd om de club te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 26-jarige speler maakte furore op het afgelopen WK in Zuid-Afrika. Hij maakte op prachtige wijze het eerste doelpunt van het WK in de openingswedstrijd tegen Mexico.

Momenteel staat de speler onder contract bij Kaizer Chiefs uit zijn vaderland. De club vraagt naar verluidt zo'n anderhalf miljoen euro voor de linksbenige speler.

[AO] De Bakker: "Ik voelde me machteloos"

Thiemo de Bakker was na afloop van zijn partij in de eerste ronde van de Australian Open zichtbaar gefrustreerd. Onze landgenoot leek de winst in de partij tegen Gaël Monfils binnen te hebben, maar een liesblessure gooide roet in het eten.

"Dit is heel frustrerend, ik heb me zelden zo machteloos gevoeld op de baan," was de duidelijke taal van De Bakker, die uiteindelijk met 7-6, 6-2, 5-7, 2-6 en 1-6 de boot in ging. Bij een 4-1 voorsprong in de derde set voelde de Nederlander dat er iets mis ging in zijn rechterlies. "Ik liep om mijn backhand heen en het schoot er zomaar in. Tot die tijd had ik nergens last van."

De Bakker vervolgde: "In de vierde set ben ik alleen maar op de baan blijven staan in de hoop dat de pijnstillers zouden aanslaan en ik in de vijfde set weer goed zou kunnen bewegen. Je blijft altijd hopen op een wondertje."

Toch bleek het wonder slechts ijdele hoop te zijn. Monfils kende geen medelijden met zijn tegenstander en walste pontificaal over de zichtbaar aangeslagen De Bakker heen. "Toen hij mij in de derde set terugbrak, wist ik eigenlijk al dat het een moeilijk verhaal zou gaan worden en ik hulp van hem (Monfils) nodig zou hebben om de partij toch nog te kunnen winnen. Maar hij gaf me die hulp niet en bracht veel te veel ballen terug."

[Primera División] Uitslagen speelronde 19

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Real Madrid knoeit met punten bij UD Almeria

Real Madrid is afgelopen weekend punten verloren bij de hekkensluiter uit de Primera División. De grootmacht, die onder leiding van trainer José Mourinho staat, speelde namelijk gelijk tegen UD Almeria (1-1) en zag FC Barcelona met 4-1 winnen.

De Koninklijke was weldegelijk beter dan UD Almeria, maar miste in de voorhoede stootkracht. Christiano Ronaldo is op dit moment één van de weinigen, die het doel wel weet te vinden. Gonzalo Gerardo Higuaín is één van de andere aanvallers, maar staat door een rugblessure voor lange tijd aan de kant.

UD Almeria kwam na een uur spelen op voorsprong door een treffer van José Ulloa. Invaller Esteban Granero zorgde in de 77e minuut voor de gelijkmaker. In blessuretijd had Real Madrid de winst nog kunnen pakken, maar Ronaldo schoot de bal hard op de lat.

Callejon schiet Espanyol naar zege in Sevilla

Espanyol blijft bovenin meedraaien in de Primera Division. De Catalanen wonnen zaterdagavond met 1-2 bij Sevilla.José Maria Callejon was bij de bezoekers de man van de wedstrijd. De 23-jarige Spanjaard maakte beide treffers.

Kort voor de pauze opende Callejon de score, maar daarvoor had Sevilla ook enkele goede scoringskansen. Doelman Kameni lag echter meerdere keren in de weg. Ook na de pauze was Sevilla niet ver verwijderd van een doelpunt. Ndri Romaric kopte de bal van dichtbij uit een hoekschop net over het doel.

Aan de andere kant van het veld was het even later wel raak. Callejon rondde beheerst af na een snel genomen vrije trap van Luis Garcia. In blessuretijd deed Alvaro Negredo nog iets terug met een fraaie volley: 1-2.



Uitslagen speelronde 19:

Thuis Uit Uitslag
Villarreal Osasuna 4-2
Getafe CF Real Sociedad 0-4
Real Zaragoza Levante UD 1-0
Sporting de Gijón Hercules CF 2-0
Athletic de Bilbao Racing Santander 2-1
Sevilla FC Espanyol 1-2
Valencia Deportivo la Coruna 2-0
UD Almeria Real Madrid 1-1
FC Barcelona Malaga CF 4-1


De stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Barcelona 19 17 1 1 52 61-11
2 Real Madrid 19 15 3 1 48 47-17
3 Villarreal 19 12 3 4 39 38-20
4 Valencia 19 11 4 4 37 29-20
5 Espanyol 19 11 1 7 34 25-25
6 Athletic de Bilbao 19 9 2 8 29 29-31
7 Atletico Madrid 18 8 3 7 27 28-23
8 Real Mallorca 18 8 3 7 27 23-21
9 Getafe CF 19 8 3 8 27 28-29
10 Sevilla FC 19 8 2 9 26 26-31
11 Real Sociedad 19 8 1 10 25 29-31
12 Hercules CF 19 6 4 9 22 22-28
13 Deportivo la Coruna 19 5 6 8 21 15-26
14 Racing Santander 19 5 5 9 20 15-26
15 Osasuna 19 4 6 9 18 17-25
16 Malaga CF 19 5 2 12 17 24-41
17 Sporting de Gijón 19 3 7 9 16 17-27
18 Real Zaragoza 19 3 7 9 16 17-32
19 Levante UD 19 4 3 12 15 19-30
20 UD Almeria 19 2 8 9 14 17-32


Kijk voor meer statistieken uit de Primera División op deze pagina!

PSV in de markt voor Griek Manolas

PSV heeft zijn oog laten vallen op de Griekse verdediger Kostas Manolas, zo melden diverse Griekse media. Afgelopen zomer stond de verdediger ook al in de belangstelling van PSV maar toen was de interesse uit Eindhoven niet concreet.

De 19-jarige verdediger speelt bij de Griekse topclub AEK Athene. Manolas is bezig aan een sterk seizoen en geldt als één van grootste verdedigende talenten in Griekenland.

PSV ziet in Manolas de opvolger van Javier 'Maza' Rodríguez. De Mexicaan heeft nog een contract tot de zomer en komt niet voor in de plannen van trainer Fred Rutten.

Nilsson sluit weer aan bij Vitesse

Lasse Nilsson traint vanaf dinsdag weer mee bij Vitesse. De aanvaller is er niet in geslaagd om een nieuwe club te vinden.

Nilsson sprak eerder deze maand de wens uit om bij Elfsborg te gaan spelen. Coach Albert Ferrer maakt dit seizoen weinig gebruik van de 29-jarige Zweed, die daarom toestemming kreeg om te onderhandelen over een transfer. Nilsson ging daardoor niet mee op trainingskamp naar Turkije.

De selectie van Vitesse is inmiddels echter teruggekeerd en de spits is er niet in geslaagd om bij Elfsborg een contract af te dwingen. Omdat Nilsson de voorbije week wel gewoon heeft getraind, kan hij dinsdag gewoon aansluiten, meldt De Gelderlander.

Vitesse hervat de Eredivisie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Willem II. De ploeg van Ferrer bezet momenteel de vijftiende plaats met achttien punten uit negentien duels. De Tilburgers hebben er pas vier.

Liverpool meldt zich officieel voor Suárez

Luis Suárez hoopt Ajax voor het sluiten van de transfermarkt, op 1 februari 2011, te verlaten. De Uruguayaanse aanvaller droomt er van om in het shirt van Liverpool te spelen en liet dit vorig seizoen al via zijn zaakwaarnemer weten.

De directie van Ajax is sinds dit weekend op de hoogte van de interesse van Liverpool, dat zich niet via makelaars bij de Amsterdammers heeft gemeld. The Reds hebben namelijk contact gezocht met de clubleiding van de Amsterdammers. Gisteren hadden de ploegen opnieuw contact met eklaar.

Kenny Dalglish, de nieuwbakken trainer van Liverpool, ziet in Suárez de perfecte aanvaller, die zijn ploeg doelpunten moet bezorgen. Op Anfield Road hangen sinds het ontslag van Rafael Benítez nog altijd donkere wolken. De formatie staat slechts vier punten boven de degradatiezone. Het is er hen dus alles aangelegen om het tij te keren.

Ook Tottenham Hotspur zou in de markt zijn om Suárez over te nemen. De ploeg uit Londen moet echter eerst spelers verkopen alvorens zij bij Ajax aan kunnen kloppen. Liverpool heeft de mogelijkheid om direct zaken te doen.

De voorkeur van Suárez gaat hoe dan ook uit naar Liverpool. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er een aantal Spaanstalige spelers in de selectie van The Reds rondlopen. Zo denkt de Ajacied een goed koppel te kunnen vormen met niemand minder dan Fernando Torres. Op het WK, dat vorig jaar zomer in Zuid-Afrika werd gehouden, vormde de aanvaller met Diego Forlan eveneens een gouden combinatie.

Of Liverpool er in slaagt om Suárez daadwerkelijk over te nemen voor het sluiten van de transfermarkt, zal in de komende dagen duidelijk moeten worden.

CD: Hooverphonic - The Night Before

Voor een band is het de moeilijkste horde die je kan bedenken, het omwisselen van zanger of zangeres. Andere muzikanten zijn vaak nog te vervangen en dat is vaak alleen direct merkbaar als dat dan ook de singer-songwriters van de groep waren, maar de vocalen geven de band een gezicht, een imago en een connectie die blijft kleven aan de band. Er zijn slechts een handjevol bands die hun zanger(es) succesvol hebben vervangen in de geschiedenis. AC/DC en Alice In Chains zijn hier twee voorbeelden van.

Het Belgische Hooverphonic kampte de afgelopen tijd met een soortgelijk probleem. Topzangeres Geike Arnaert brak met de groep om aan haar solo-carrière te werken en daar stonden Alex Callier en Raymond Geerts dan, zonder gezicht en stem van van de succesvolle groep die al sinds 1996 prachtige en sferische platen afleverde. De heren gaven echter niet meteen op en gingen op zoek naar een nieuwe zangeres. Ze zochten iemand met karakter, een unieke stem en iemand die de backcatalogue goed kan interpreteren. Meer dan 1000 kandidaten van over de hele wereld meldden zich bij het tweetal. Van die 1000 werden en er 30 serieus bekeken en uiteindelijk werd er voor Noémie Wolfs gekozen. Een Vlaamse waarin zingen in het bloed zit, aangezien ze nooit een zanglessen heeft gevolgd.

Barak maakt zich los van Arbeidspartij

Partijleider Ehud Barak van de Israëlische Arbeidspartij maakt zich volgens bronnen binnen de partij los van de partij om een eigen fractie te vormen in het parlement. Binnen de partij is kritiek op Barak omdat hij in de regering blijft zitten terwijl het vredesproces is vastgelopen.

Verwacht wordt dat Barak, die minister van defensie is, met vier partijgenoten in de coalitie van premier Benjamin Netanyahu blijft. Wat de acht overige parlementsleden van de Arbeidspartij doen is nog onduidelijk.


(Foto: Novum)

Vrijwel alle vuurwapens zonder toets doorgestuurd

Vrijwel alle vuurwapens die via Nederland worden doorgevoerd vallen onder een uitzonderingsregeling. De zending hoeft daardoor niet te worden getoetst aan het wapenexportbeleid. Via bevriende landen komen de wapens alsnog in verkeerde handen terecht, stelt de Campagne tegen Wapenhandel in een maandag gepubliceerd onderzoek.

De campagne pleit ervoor dat alle wapenzendingen aan een toets worden onderworpen. Als producent van vuurwapens en munitie speelt Nederland volgens de campagne een zeer kleine rol. Als doorvoerland is het echter wel een grote speler.

De Rotterdamse haven sloeg in minder dan een jaar tijd 255 miljoen Russische kogels over voor de particuliere Amerikaanse markt. Ook werden tienduizenden machinegeweren uit Oost-Europese landen verscheept.

Sinds 2008 is een vergunning nodig voor het doorvoeren van wapens. Voor bevriende landen is echter een uitzondering gemaakt. Het gaat dan om NAVO-lidstaten en EU-landen. In de praktijk blijkt dat 98 procent van de export onder de uitzonderingsregeling valt. Slechts twee procent van de wapenzendingen wordt aan een exporttoets onderworpen.

"In de praktijk blijkt dat bevriende landen nogal eens andere exportnormen hanteren", zegt een woordvoerder. "Er is geen zicht op wat er met de wapens gebeurt die bijvoorbeeld naar de VS worden verscheept." Hij wijst erop dat zeven van de acht wapens die in Mexico worden gebruikt uit de VS blijken te komen.

"In Mexico kun je al bijna spreken van een burgeroorlog. Nederland zou daar niet zomaar wapens naartoe sturen, maar via de VS gebeurt dat toch." Ook zouden partijen Europese wapens en munitie ongehinderd zijn verscheept naar Sri Lanka, Honduras, Colombia, Kameroen, Panama en Ecuador.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen.

Minister Gerd Leers van Immigratie en Asiel heeft besloten dat de doodzieke basisschoolleerling Abiram en zijn moeder mogen blijven in Nederland en niet terug hoeven naar Sri Lanka. Ook wordt er een visum voor de oma van de ongeneeslijk zieke jongen geregeld, zodat de 8-jarige zijn grootmoeder nog een keer kan zien voor zijn overlijden.
 
Gerd Leers laat hiermee zien dat hij dus gewoon een mens is, met de bereidheid, de hand over het hart te strijken als dat nodig is. Nee, hij geeft niet altijd toe, maar dat kan ook niet de bedoeling zijn. Zo zal een moeder die haar kinderen misbruikt om zich ondanks vele verloren procedures toch een blijvende toegang tot ons land te verschaffen, zo snel mogelijk over de grens te moeten worden gezet. Met gezin en al. Maar Leers is dus duidelijk niet een ijskoude man zonder hart.

Uitslagen Engeland speelronde 23

Afgelopen weekend werd in Engeland de 23e speelronde in de Premier League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en stand.

Birmingham en Villa delen de punten

De stadsderby tussen Birmingham City en Aston Villa is voor de tweede keer dit seizoen in een gelijkspel geëindigd. Na de 0-0 van eind oktober, werd het gisteren 1-1 in het St. Andrews Stadium, de thuishaven van Birmingham City. De thuisploeg was verantwoordelijk voor beide treffers. Roger Johnson opende vlak na rust de score, een kwartier voor tijd schoot Liam Ridgewell in eigen doel.

Vooral Birmingham City kan tevreden zijn met de puntendeling. In het laatste kwartier was Villa twee keer dicht bij de winnende treffer. Nathan Delfouneso raakte met een schot van afstand de lat en een kopbal van James Collins werd van de doellijn gehaald.

Sunderland in blessuretijd naast Newcastle

Ook het treffen tussen Sunderland en Newcastle United eindigde in 1-1. Sunderland-spits Asamoah Gyan maakte in de blessuretijd de gelijkmaker, nadat Kevin Nolan zeven minuten na rust de score had geopend. Bij Sunderland, dat zesde blijft, kwam Boudewijn Zenden in de slotfase binnen de lijnen.

Chelsea wint weer

Chelsea wist zaterdagmiddag ook weer eens te winnen in de Premier League. Midweeks werd er overtuigend gewonnen van Ipswich Town in de FA Cup (7-0) en dat heeft de ploeg van Carlo Ancelotti klaarblijkelijk vertrouwen gegeven. Branislav Ivanovic opende na legio mogelijkheden de score, waarna Nicolas Anelka de eindstand op het bord zetten: 2-0.


Uitslagen speelronde 23:

Thuis Uit Uitslag
Chelsea Blackburn Rovers 2-0
Manchester City Wolverhampton 4-3
Stoke City Bolton Wanderers 2-0
West Bromwich Albion Blackpool 3-2
Wigan Athletic Fulham 1-1
West Ham United Arsenal 0-3
Birmingham City Aston Villa 1-1
Sunderland Newcastle United 1-1
Liverpool Everton 2-2
Tottenham Hotspur Manchester United 0-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Manchester United 21 12 9 0 45 43-19
2 Manchester City 23 13 6 4 45 37-19
3 Arsenal 22 13 4 5 43 45-22
4 Chelsea 22 11 5 6 38 38-19
5 Tottenham Hotspur 22 10 7 5 37 31-25
6 Sunderland 23 8 10 5 34 26-23
7 Bolton Wanderers 22 7 9 7 30 34-31
8 Stoke City 22 9 3 10 30 28-26
9 Newcastle United 22 8 5 9 29 35-32
10 Blackpool 21 8 4 9 28 31-36
11 Blackburn 23 8 4 11 28 29-37
12 Everton 22 5 11 6 26 25-27
13 Liverpool 22 7 5 10 26 27-31
14 West Bromwich Albion 22 7 4 11 25 29-41
15 Fulham 22 4 11 7 23 23-25
16 Birmingham 21 4 11 6 23 21-26
17 Aston Villa 22 5 7 10 22 24-39
18 Wigan Athletic 22 4 10 8 22 19-34
19 Wolverhampton 22 6 3 13 21 24-38
20 West Ham United 23 4 8 11 20 22-41

Klik hier om meer statistieken over de Engelse Premier League te bekijken!

Van den Boog: "Jol hoefde niet het Ajax-spel te spelen"

Rik van den Boog heeft er geen spijt van dat Ajax niet eerder Frank de Boer heeft aangesteld als hoofdtrainer. "Achteraf kun je zeggen: 'had hem eerder neergezet'. Maar met de huidige wijsheid is dat makkelijk. Aan de andere kant denk ik, dat Frank er anderhalf jaar geleden nog niet klaar voor was", zegt de algemeen directeur van Ajax. Jol werd in het voorjaar van 2009 de opvolger van Marco van Basten.

Onder leiding van Frank de Boer speelt Ajax de laatste weken weer op de manier die de club groot maakte. Van den Boog vindt echter niet dat Jol daarin tekort is geschoten. "Hij was niet aangesteld om het Ajax-spel te spelen, maar om resultaat te boeken. En hij deed het gewoon goed."

"In een kalenderjaar hebben we nog nooit zoveel punten gehaald, we bereikten de Champions League, wonnen de beker en het publiek was tevreden", gaat Van den Boog verder. "Maar de breedte-aanwinsten pakten dit jaar verkeerd uit."

Flinke vertraging op A16 door botsing trucks

Verkeer op de A16 van Breda naar Rotterdam loopt maandagochtend drie kwartier vertraging op doordat drie vrachtwagens achter op elkaar zijn gebotst. Door het ongeluk zijn twee rijstroken afgesloten tussen het knooppunt Klaverpolder en 's-Gravendeel, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur. Een half uur later stond ruim dertien kilometer file. Niemand raakte gewond. Het is niet duidelijk of de problemen snel kunnen worden opgelost. Bij Klaverpolder is een omleiding ingesteld. Verkeer richting Rotterdam kan omrijden richting Zierikzee via de A17, de A59, de A29 en de A15.

Op het ongeluk na verloopt de spits verder volgens de ANWB zoals normaal.

Verhoor in zaak Schalken op straat

In de zaak tegen Tom Schalken, een rechter door wie het strafproces tegen PVV-leider Geert Wilders eerder spaak liep, is een verhoor van arabist Hans Jansen op straat beland. Twee rechercheurs hebben het opnameapparaat waarmee ze het verhoor hadden opgenomen het afgelopen weekeinde in een vliegtuig laten slingeren, schrijft De Telegraaf maandag.

Een passagier vond de dictafoon en leverde het in bij de KLM. De rechercheurs hadden Jansen in het buitenland opgezocht omdat hij is ondergedoken vanwege bedreigingen. Jansen werd verhoord in een Nederlandse ambassade.

In de krant bevestigt het Openbaar Ministerie de blunder. Een woordvoerder noemt het een 'opsteker' dat het apparaat is ingeleverd en de inhoud niet op straat is beland. Er loopt nog een onderzoek naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Het verhoor ging volgens Jansen over de vraag of Schalken een strafbaar feit heeft gepleegd door met hem te praten. Tijdens een etentje zou Schalken hebben geprobeerd hem te overtuigen dat het juist is Wilders te vervolgen. Als deskundige is Jansen een getuige is in het proces tegen Wilders. Het beïnvloeden van getuigen is strafbaar.

In het proces tegen Wilders weigerde het OM aanvankelijk hem te vervolgen, maar het gerechtshof droeg justitie op alsnog vervolging in te stellen. Schalken was een van de raadsheren die daartoe besloot.

Advocaat Bram Moszkowicz wilde Schalken tijdens het proces over het etentje aan de tand voelen, maar de rechters weigerden dat. De wrakingskamer concludeerde daarop dat ze daarmee de schijn van partijdigheid hadden gewekt. Het proces moet daarom opnieuw worden gedaan.

Eerste joodse homohuwelijk gesloten

Het eerste joodse homohuwelijk in Nederland is zondag gesloten. Dat gebeurde in de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam. Wereldwijd gaat het niet om een primeur, zei een woordvoerder van de gemeente op Radio 1. In de VS is het al ongeveer vijf jaar mogelijk om een homohuwelijk in een synagoge te sluiten.

Een joods homohuwelijk in Nederland is nu alleen mogelijk in de tien synagoges van de Liberaal Joodse Gemeente. Die staat los van het opperrabinaat in Israël. "Daar hebben we nog niets van gehoord", zei de woordvoerder. "Ook niet van de orthodoxe gemeente in Nederland."

Op het moment is er volgens de woordvoerder onder joden nog niet veel vraag naar homohuwelijken. "Maar ik heb al een paar keer nee moeten verkopen." Hij houdt de mogelijkheid open dat de vraag door het huwelijk van afgelopen zondag gaat stijgen.

DVD: The American

Geoge Clooney is een man die menig vrouwenhart sneller doet kloppen. Dat doet hij al jaren en dat zal hij ook nog vele jaren blijven doen. Dit is een man die zelfs wanneer hij oud en versleten is, nog steeds mooi blijft. Een man die van koffie houdt en een vriendin heeft met benen tot aan haar oksels en er zelf ook niet verkeerd uit ziet. Een man dus waarvan Anton Corbijn dacht, "Die moet ik hebben!" En aldus geschiedde.
 

The American dvd cover

'Kopenhagen wil Hooiveld bij Celtic weghalen'

FC Kopenhagen hoopt volgens de Sunday Express verdediger Jos Hooiveld los te weken bij Celtic. De Nederlander komt bij Celtic niet meer aan spelen toe. Hooiveld zou daarom in aanmerking komen voor een verhuurperiode. Kopenhagen zou de centrale verdediger graag over willen nemen van de Schotten.

De Denen, die nog actief zijn in de Champions League, zijn een belangrijke kandidaat om Hooiveld te huren. De verdediger was al eerder actief in Scandinavië. Celtic nam Hooiveld over van het Zweedse AIK Solna.

In het verleden kwam de 27-jarige mandekker ook uit voor het Finse FC Inter Turku. Bij Celtic kon Hooiveld nooit een basisplaats veroveren. In de Schotse competitie kwam de Nederlander tot slechts zeven duels.

Watersnoodramp dreigt in zuidoosten Australië

De watersnoodramp in Australië dreigt zich te verplaatsen naar het zuidoosten van het land. Het stadje Horsham, tussen Melbourne en Adelaide, zet zich schrap voor overstromingen die vanaf maandag worden verwacht en volgens voorspellingen de ergste in meer dan honderd jaar tijd zullen zijn. Dat meldden Australische media maandag.

De rivier Wimmera dreigt buiten zijn oevers te treden en het stadje met ruim 14.000 inwoners in tweeën te splijten. Zeker 111 huizen lopen direct gevaar en meer dan vijfhonderd percelen zullen naar verwachting onder water komen te staan. "Alle zijrivieren zijn vol, het water kan nergens heen" zei burgemeester Michael Ryan op de radio. Ook andere plaatsjes in de deelstaat Victoria lopen gevaar.

De brandweer en hulpdiensten hebben 45.000 zandzakken verdeeld om gebouwen tegen het verwachte water te beschermen.

Watersnoodramp dreigt in zuidoosten Australië
Watersnoodramp dreigt in zuidoosten Australië (Foto: ANP)

UCI-directielid: "Contador wordt gewoon geschorst"

De clenbuterolzaak rond Alberto Contador wacht nog steeds op zijn uitspraak. Een directielid van de UCI, Peder Pedersen, liep alvast op de zaken vooruit en zegt dat de Spanjaard gewoon een schorsing van twee jaar krijgt.

"Met de informatie die de UCI nu heeft, denk ik dat Contador gewoon twee jaar geschorst zal worden," zei Pedersen op het Deense TV2 Fyn. "Ik denk niet dat we hem zullen zien in de Tour."

Team Saxo Bank-SunGard, de nieuwe werkgever van Contador, is niet blij met de uitspraken van Pedersen. "Ik vind het een nogal ongelukkige uitspraak. Zolang de Spaanse bond geen uitspraak heeft gedaan, zouden de betrokken partijen zich van alle commentaar moeten onthouden," aldus Anders Damsgaard, persverantwoordelijke bij Saxo Bank.

Koreaanse ambtenaren in lange onderbroek

Koreaanse ambtenaren hebben opdracht gekregen de verwarming lager te zetten en thermisch ondergoed te dragen om energie te sparen. Door de aanhoudende kou dreigt een elektriciteitstekort. Dat hebben de Koreaanse autoriteiten maandag laten weten.

Het noodplan is van kracht op alle ministeries en staatsbedrijven, waar de verwarming twee keer per dag een uur uit moet. Het mag er sowieso niet meer dan 18 graden Celsius zijn. Dit wordt gecontroleerd.

Zondag was het in Seoul bijna min 18 graden, de laagste temperatuur in de Koreaanse hoofdstad in tien jaar tijd. In de zuidoostelijke havenstad Busan overleed een dakloze bij een temperatuur van bijna min 13 graden, een laagterecord in 96 jaar tijd.

The Social Network wint vier Golden Globes

De film The Social Network is de grote winnaar van de Golden Globes geworden, na de Oscars de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen. De film kreeg in de nacht van zondag op maandag in Los Angeles vier awards voor beste film, beste regisseur, beste scenario en beste soundtrack.

Natalie Portman won de Golden Globe voor beste actrice voor haar rol in Black Swan. Tot beste acteur werd de Brit Colin Firth verkozen, voor zijn rol in The King's Speech.

The Social Network gaat over de oprichting van de netwerksite Facebook. Volgens critici is de film ook een goede kanshebber om bij de Oscars de belangrijkste prijs op te strijken.

De film The Kids Are All Right kreeg twee awards, waaronder die voor beste komedie. De tv-serie Boardwalk Empire sleepte ook twee prijzen in de wacht, waaronder voor beste serie. Steve Buscemi won voor zijn rol in Boardwalk Empire de prijs voor beste acteur in een dramaserie.

Ook de tv-serie Glee viel in de prijzen. De serie oogstte drie awards, waaronder die voor beste tv-musical. Toy Story 3 sleepte de prijs voor beste animatiefilm in de wacht en de Deense film In a Better World in de categorie beste buitenlandse film.

The Social Network wint vier Golden Globes
The Social Network wint vier Golden Globes (Foto: ANP)

Studiemarathon van start in Utrecht

Studenten, professoren en docenten in Utrecht beginnen maandag om 09.00 uur aan een studiemarathon die in totaal 72 uur moet gaan duren. Ze voeren actie voor investeringen in het hoger onderwijs, die de waarde van een 'vitale academische gemeenschap' moet onderstrepen. Groningen en Amsterdam nemen het stokje respectievelijk dinsdag en woensdag over.

De marathon is een voorproefje van de grote demonstratie op 21 januari in Den Haag die wordt georganiseerd door de landelijke studentenorganisaties. Hoogleraren, docenten, politici en alumni geven tijdens de 'marathonstaking' gastcolleges over onder meer het belang van goed onderwijs. Van kwantummechanica en strafrecht tot kunstgeschiedenis: alle wetenschapsgebieden komen aan bod.

Na een inleiding van bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht Yvonne van Rooy bijt oud-milieuminister Jacqueline Cramer (PvdA), tegenwoordig hoogleraar geowetenschappen, het spits af. Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw (D66) verzorgt ook een college evenals directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Paul Schnabel.

In Groningen zijn er woensdagochtend tussen 05.00 en 08.00 uur nog wat lege uurtjes, maar die worden mogelijk nog opgevuld.

In Amsterdam wordt onder meer gesproken over de 'McDonaldisering van de universiteit'. Ook colleges over seks in videoclips en 'het morele failliet van onze instituties' krijgen een plek. Universiteitshoogleraar aan de UvA en KNAW-president Robbert Dijkgraaf deelt in de Oudemanhuispooort zijn wijsheid over de grenzen van de wetenschap.

Woensdagavond geeft PvdA-leider Job Cohen een college van een halfuur, waarna SP-Kamerlid Jasper van Dijk spreekt over ontwikkelingen in het Haagse onderwijsbeleid. Professor Jos Bieman begint donderdag om 07.45 uur aan het laatste deel van de marathon. Zijn onderwerp is 'de belangrijkste uitvinding van de westerse mens, het schrift'.

Volgens een woordvoerder van het Studiemarathon Comité laat de actie zien dat er niets mis is met de motivatie van studenten en docenten. "Om Nederland tot een volwaardige kenniseconomie te laten uitgroeien hebben we echter de volle steun nodig van zowel het bedrijfsleven als de overheid. De plannen van het kabinet leiden ons daar juist verder van af."

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra (VVD) moet volgens het comité openstaan voor het bespreken van alternatieven voor de 'Halbeheffing' van drieduizend euro voor langstudeerders en de daarmee samenhangende boete voor hogescholen en universiteiten. "Staatssecretaris Zijlstra bezuinigt met deze maatregelen in totaal meer dan 350 miljoen euro op de kennis van de toekomst, dat zijn duizenden docenten die zullen worden weggesneden. Een aderlating voor het hoger onderwijs."

Oude ongelukken

De Nürburgring is een prachtig circuit, misschien wel het mooiste circuit ter wereld. En als je zin hebt om je auto eens te testen dan kun je tegen betaling gewoon een rondje maken want het is gewoon een tolweg.

En dat was in 1970 ook al zo. Maar in 1970 had een ongeluk wat meer gevolgen en als je nog eens wilt weten waarom veiligheidsgordels een prima uitvinding zijn dan moet je dit filmpje eens bekijken.

[AO] Federer door, Davydenko eruit

Roger Federer heeft zich zonder enige moeite geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De nummer twee van de wereld, viervoudig winnaar van het toernooi, versloeg in de Rod Laver Arena Lukas Lacko in drie sets; 6-1, 6-1 en 6-3.

Federer speelde de hele wedstrijd sterk en wist vooral te profiteren van het zwakke serveren van de Sloveen. Hij ging zeven keer door de service van Lacko heen en moest zelf maar één break toestaan. Federer treft in de volgende ronde de winnaar van de partij tussen Gilles Simon en Lu Yen-Hsun.

Voor Nikolay Davydenko zit het toernooi er alweer op. De Rus, vorig jaar nog kwartfinalist, lijkt na zijn blessurevolle jaar 2010 nog niet helemaal terug te zijn. Hij verloor in vier sets van de Duitser Florian Mayer; 3-6, 6-4, 6-7(4) en 4-6.

FC Barcelona verbreekt twee records

FC Barcelona heeft gisteren met de 4-1 zege op Málaga twee records verbroken. De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft halverwege de competitie 52 punten, iets wat nog nooit een club heeft gepresteerd in de Primera División.

Tevens is Barcelona maar liefst 28 wedstrijden ongeslagen. Daarmee verbreekt Guardiola de zegereeks van het Barcelona van 1974, wat destijds onder leiding stond van Rinus Michels.

Barcelona leed hun laatste nederlaag op 11 september tegen Hercules Alicante. Destijds kampten de meeste spelers nog met pijntjes van het afgelopen WK in Zuid-Afrika.

Ode aan Amersfoort

In het nieuws, klagen mensen uit het oosten, zuiden en noorden van het land vaak, ligt de focus enorm op de Randstad. Als oma Nellie uit de Bijlmer haar enkel heeft verzwikt door de sneeuw staat SBS subiet op de stoep, maar een journalist van de Schubbekutteveense Courant kan rustig en volledig onopgemerkt dertig jaar lang ellenlange psychotische lofzangen schrijven over de rituele moorden die hij wekelijks pleegt in zijn achtertuin. Bij wijze van. En ja, ze hebben gelijk, die miljoenen niet-Hollandse Nederlanders. Ze worden achtergesteld.

Met één gemeente is het in het bijzonder treurig gesteld. Ik heb het, zoals de titel doet vermoeden, over Amersfoort.

[NBA] Clippers verslaan Lakers

De Los Angeles Clippers hebben de derby tegen plaatsgenoot Los Angeles Lakers gewonnen. De Clippers versloegen in eigen huis de titelhouder met 99-92, die daardoor voor het eerst in acht wedstrijden weer een nederlaag leden.

De Lakers stonden in het vierde kwart nog zeven punten voor, maar zagen de Clippers door een sterk slot nog langzij komen. Grote man was Eric Gordon met 30 punten. De wedstrijd liep nog flink uit de hand in de slotfase, waardoor Lamer Odom en Ron Artest van de Lakers en Baron Davis en Griffin van de Clippers mochten vertrekken.

De enige andere partij van de zondag ging tussen de San Antonio Spurs en de Denver Nuggets. De winst ging naar de thuisploeg; 110-97.

[AO] Wozniacki, Schiavone verder

Caroline Wozniacki heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De Deense nummer één van de wereld, die nog geen grand slam wist te winnen, won in twee sets van de Argentijnse Gisela Dulko; 6-3 en 6-4.

De Deense had het niet gemakkelijk met Dulko en kreeg acht breekkansen te verwerken, waarvan ze er zeven wist weg te poetsen. Zelf benutte ze er drie, waardoor plaatsing voor de tweede ronde een feit was.

Francesca Schiavone (6) behaalde ook de tweede ronde. De Italiaanse had aanmerkelijk meer moeite met Arantxa Parra Santoja uit Spanje. Het werd 6-7(6), 6-2 en 6-4. Ook Maria Sharapova wist door te stoten naar de volgende ronde. Zij versloeg in twee sets Tamarine Tanasugarn; 6-1 en 6-3.

[AO] Haase naar tweede ronde

Robin Haase heeft zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Australian Open. De nummer 62 van de wereld won in drie sets van Carlos Berlocq, die vijf plaatsen lager staat op de wereldranglijst; 6-4, 6-3 en 7-6(5).

Haase was in de eerste twee sets goed op stoom door een goede service. In beide sets had hij genoeg aan één break om de set op te eisen. In de derde set liep de service wat minder en kwam hij zelfs een break achter te staan. Hij brak echter op tijd terug en wist de set in een tiebreak uit het vuur te slepen.

Haase treft in de tweede ronde weer een Argentijn. Zijn tegenstander zal de als 26e geplaatste Juan Mónaco zijn, die in drie sets won van de Duiter Simon Greul; 7-6, 7-6 en 6-2.

[AO] De Bakker laat Monfils ontsnappen

Thiemo de Bakker heeft op de Australian Open in de eerste ronde verloren van de als twaalfde geplaatste Fransman Gaël Monfils. De Bakker ging maandag in vijf sets ten onder. Het werd 7-6, 6-2, 5-7, 2-6 en 1-6

Aanvankelijk stond De Bakker uitstekend te spelen. De jonge tennisser uit 's Gravenzande knokte zich na een vroege achterstand knap terug in de eerste set en won de tiebreak met 7-5. In de tweede en derde set wist De Bakker de service van Monfils meermaals te breken, zodat hij op 5-3 in de derde set kon serveren voor de wedstrijd.

Maar vanaf dat moment liet de service, die hem door moeilijke momenten heen sleepte, De Bakker in de steek. Monfils won de derde set, waarna het verzet van de Nederlander was gebroken. De vierde en vijfde set gingen overtuigend naar Monfils.

Thiemo de Bakker verliest van Monfils
Thiemo de Bakker verliest van Monfils (Foto: ANP)

Afellay droomt van scoren in Santiago Bernabéu

Ibrahim Afellay is voorlopig wisselspeler bij Barcelona, maar de middenvelder wil ooit de show stelen in El Clásico. Afellay weet wat trainer Pep Guardiola met hem voor ogen heeft. "Ik ben gehaald om de ploeg aan overwinningen en prijzen te helpen. Dat kan vanaf de bank, maar ook in het veld", zei de Oranje-international tegen El Mundo Deportivo. "Ik besef dat ik hier pas respect afdwing als ik elke dag alles geef."

"Dat doe ik natuurlijk ook. Ik ben eigenlijk iemand die niet graag over zichzelf praat. Barcelona weet waarvoor ze mij hebben gehaald. Ik hoef daar denk ik niets aan toe te voegen", vervolgt Afellay, die onlangs de geringe speeltijd zeer te spreken is over Guardiola, die hem een handvol speelminuten gaf.

"De trainer praat veel met de spelers. Hij is echt een persoonlijkheid. Ik voel me zeer op mijn gemak bij hem, maar ook bij mijn ploeggenoten. Tuurlijk weet ik dat Real Madrid onze aartsrivaal is. Ik zou dolgraag een keer in Santiago Bernabéu willen spelen en scoren. Dat zou voor mij de ultieme droom zijn."

'Baby Doc' keert terug naar Haïti

De voormalige Haïtiaanse dictator Jean-Claude Duvalier is zondag teruggekeerd in Haïti. Dat heeft een functionaris van het vliegveld bij de hoofdstad Port-au-Prince bekendgemaakt.

De 59-jarige ex-dictator 'Baby Doc' woonde ongeveer 25 jaar in ballingschap in Frankrijk. Hij heerste over Haïti van 1971 tot 1986. In 2007 vroeg hij op de radio de Haïtiaanse bevolking om vergeving voor de "fouten" die tijdens zijn regime zijn gemaakt.

President René Preval, wiens ambtstermijn over drie weken is afgelopen, heeft gezegd alleen gratie te willen verlenen als er ook rechtvaardigheid aan de orde is. Duvalier wordt onder meer verdacht van corruptie.

Ex-dictator Duvalier keert terug naar Haïti
Ex-dictator Duvalier keert terug naar Haïti (Foto: ANP)

[Serie A] Uitslagen speelronde 20

Dit weekend is in Italië de twintigste speelronde van de Serie A afgewerkt. FOK!sport geeft je ook nu weer een overzicht van de gebeurtenissen in de Italiaanse competitie en natuurlijk de tussenstand na twintig speelronden.

Lecce - AC Milan

AC Milan heeft bij nummer achttien Lecce twee punten verspeeld. De koploper in de Serie A wist daardoor niet te profiteren van eerder puntenverlies van nummer twee Napoli. Zlatan Ibrahimovic scoorde een prachtige openingstreffer, maar Lecce kwam terug door Ruben Olivera (1-1).

Milan speelde een matige wedstrijd in Stadio Via del Mare. Met Clarence Seedorf in de basis kregen de Milanezen pas kort voor de rust de eerste grote kans. Ibrahimovic speelde zich knap vrij, maar werd uiteindelijk afgestopt door Lecce-verdediger Nenad Tomovic.

Milan kwam kort na de rust op voorsprong. Dit keer was Ibrahimovic wel trefzeker voor de lijstaanvoerder in Italië. De Zweed liet twee Lecce-verdedigers staan en poeierde de bal van afstand langs de kansloze doelman Andrea Rosati. In het vervolg schakelde Milan weer een tandje terug, waardoor het tandenloze Lecce terug kon komen in de wedstrijd.

De laagvlieger zocht steeds vaker het doel van Marco Amelia. Nadat David di Michele de paal had geraakt, was het tien minuten voor tijd alsnog raak voor de thuisploeg. Ruben Olivera maakte de gelijkmaker vanuit een corner en hielp Lecce aan een punt. Milan blijft ondanks de remise koploper in Italië.

Juventus - Bari

Juventus heeft de draad van het afgelopen kalenderjaar weer opgepakt. Na een moeizaam begin van 2011 werd Bari zondagmiddag met 2-1 verslagen.

De gezapige wedstrijd tussen Juventus en Bari kon in het eerste bedrijf nooit boeien. Zowel de uit- als thuisploeg kon de vijandelijke defensie geen moment in gevaar brengen, maar kort voor rust kreeg het publiek in het Delle Alpi eindelijk waar voor hun geld. Alessandro Del Piero toonde aan het kunstje nog niet verleerd te zijn door een vrije trap prachtig tegen de touwen te schieten.

Juve nam na de thee gas terug en dat kwam de ploeg van coach Luigi Del Neri duur te staan. Bari speelde heel aardig en kwam via Gergely Rudolf op gelijke hoogte. Edgar Alvarez bediende de Hongaar op maat, waarna Rudolf bij de eerste paal binnentikte: 1-1. Een winnaar leek er niet meer in te zitten, doordat zowel Juventus en Bari maar mondjesmaat gevaar wisten te stichten. Alberto Aquilani maakte echter de 2-1, waardoor Juventus alsnog drie punten overhield aan de wedstrijd.

Uitslagen

Datum Thuis Uit Uitslag
16/01/2011 Genoa Udinese 2-4
16/01/2011 Cesena AS Roma 0-1
16/01/2011 Catania Chievo 1-1
16/01/2011 Juventus Bari 2-1
16/01/2011 Lazio Sampdoria 1-0
16/01/2011 Cagliari Palermo 3-1
16/01/2011 Lecce AC Milan 1-1
16/01/2011 Brescia Parma 2-0
15/01/2011 Napoli Fiorentina 0-0
15/01/2011 Internazionale Bologna 4-1

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 AC Milan 20 12 5 3 41 35 - 18
2 Napoli 20 11 4 5 37 30 - 20
3 Lazio 20 11 4 5 37 26 - 18
4 AS Roma 20 10 5 5 35 28 - 24
5 Juventus 20 9 7 4 34 35 - 25
6 Internazionale 18 9 5 4 32 29 - 17
7 Palermo 20 9 4 7 31 33 - 25
8 Udinese 20 9 3 8 30 31 - 27
9 Sampdoria 19 6 8 5 26 20 - 18
10 Cagliari 20 7 5 8 26 24 - 19
11 Fiorentina 19 6 6 7 24 20 - 20
12 Genoa 19 6 5 8 23 15 - 19
13 Chievo 20 5 8 7 23 20 - 22
14 Parma 20 5 7 8 22 19 - 25
15 Catania 20 5 7 8 22 18 - 25
16 Bologna 20 6 7 7 22 20 - 28
17 Cesena 19 5 4 10 19 13 - 22
18 Lecce 20 5 4 11 19 19 - 37
19 Brescia 20 5 3 12 18 17 - 26
20 Bari 20 3 5 12 14 13 - 30

Gevangenisdirecteur zelf achter tralies

Een directeur van een gevangenis in Brussel is zelf in een cel beland, nadat zij weigerde mee te werken aan een verzoek van een onderzoeksrechter. Dat meldden media in België zondag.

Het gaat om een directielid van een detentiecentrum in de deelgemeente Sint-Gillis. De directeur weigerde de rechter de toegang tot de gevangenis. De jurist wilde daar een onderzoek uitvoeren. Over de reden voor de weigering en de aard van het onderzoek zijn geen mededelingen gedaan.

De confrontatie liep zo hoog op, dat de rechter de politie inschakelde en de directeur liet arresteren.

Drie vrouwen dood door paniek in discotheek

Drie jonge vrouwen zijn in de nacht van zaterdag op zondag om het leven gekomen toen er paniek uitbrak onder discotheekgangers in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De vrouwen zijn vertrapt toen duizenden mensen zich door de nauwe uitgangen van de club probeerden te persen, zeiden politie en reddingsdiensten.

Het is nog onduidelijk waardoor de paniek onstond. Opmerkelijk is dat er geen gewonden zijn gevallen.

Discotheek West-Balkan waar het drama zich voltrok, geldt als een van de meest geliefde clubs in Boedapest. Zaterdagavond was er een technofeest. Ooggetuigen meldden op internet een enorm gedrang bij de ingang en de garderobe van de club met meerdere verdiepingen, kort voor het ongeluk.

Enkelen trokken vergelijkingen met de massale paniek op de Love Parade afgelopen juli in het Duitse Duisburg, waarbij 21 mensen het leven verloren.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.