[Primera División] Uitslagen speelronde 19

Afgelopen weekend werd in de Spaanse Primera División weer volop gevoetbald. Ook deze week geeft FOK!sport je een update van de gebeurtenissen in deze competitie en geeft een overzicht van uitslagen, stand, topscorers en het programma voor de eerstvolgende speelronde.

Real Madrid knoeit met punten bij UD Almeria

Real Madrid is afgelopen weekend punten verloren bij de hekkensluiter uit de Primera División. De grootmacht, die onder leiding van trainer José Mourinho staat, speelde namelijk gelijk tegen UD Almeria (1-1) en zag FC Barcelona met 4-1 winnen.

De Koninklijke was weldegelijk beter dan UD Almeria, maar miste in de voorhoede stootkracht. Christiano Ronaldo is op dit moment één van de weinigen, die het doel wel weet te vinden. Gonzalo Gerardo Higuaín is één van de andere aanvallers, maar staat door een rugblessure voor lange tijd aan de kant.

UD Almeria kwam na een uur spelen op voorsprong door een treffer van José Ulloa. Invaller Esteban Granero zorgde in de 77e minuut voor de gelijkmaker. In blessuretijd had Real Madrid de winst nog kunnen pakken, maar Ronaldo schoot de bal hard op de lat.

Callejon schiet Espanyol naar zege in Sevilla

Espanyol blijft bovenin meedraaien in de Primera Division. De Catalanen wonnen zaterdagavond met 1-2 bij Sevilla.José Maria Callejon was bij de bezoekers de man van de wedstrijd. De 23-jarige Spanjaard maakte beide treffers.

Kort voor de pauze opende Callejon de score, maar daarvoor had Sevilla ook enkele goede scoringskansen. Doelman Kameni lag echter meerdere keren in de weg. Ook na de pauze was Sevilla niet ver verwijderd van een doelpunt. Ndri Romaric kopte de bal van dichtbij uit een hoekschop net over het doel.

Aan de andere kant van het veld was het even later wel raak. Callejon rondde beheerst af na een snel genomen vrije trap van Luis Garcia. In blessuretijd deed Alvaro Negredo nog iets terug met een fraaie volley: 1-2.