Penders: "Oefenduel paste niet in de planning"

Rob Penders was niet blij met de oefenwedstrijd die NAC Breda zaterdag moest spelen tegen Sint-Truiden. De Brabanders raakten Ali Boussaboun kwijt.

Boussaboun hield een blessure aan het duel over, waarmee hij zes weken uit de roulatie zal zijn. "Logisch is het niet om drie dagen voor een belangrijk bekerduel nog een wedstrijd te moeten spelen", zegt aanvoerder Penders in BN/De Stem. NAC staat morgen in de KNVB beker tegenover Telstar.

De oefenpot tegen Sint-Truiden, dat NAC met 1-0 won, werd gespeeld op de eerste Winter Open Dag van de club uit Breda. "Ik snap best dat het voor de supporters mooi is om ons te zien voetballen tijdens de Open Dag en dat de club ook een commercieel belang heeft, maar voor ons kwam dit duel bepaald niet goed uit in de voorbereiding. Qua planning is het niet logisch."

Penders baalt bovendien van de blessure van Boussaboun. "Die blessure van Ali is doodzonde. Voor hemzelf én voor NAC in het geheel. In aanvallend opzicht wordt het nu wel een moeilijk verhaal voor de wedstrijd tegen Telstar. Zeer spijtig."