Schlecks willen Kirchen bij Leopard Trek

Niels (DerMeister)

De broertjes Schleck zien een komst van Kim Kirchen naar de Luxemburgse wielerformatie Leopard Trek wel zitten. Dat zeiden de twee tegen wielerwebsite Cyclingnews.

De 32-jarige Kirchen kreeg vorig jaar tijdens de Ronde van Zwitserland een hartaanval en zijn contract bij het Russische Team Katusha werd eind 2010 ontbonden. Kirchen zou een rentree willen maken als hij van zijn artsen mag.

"Het is belangrijk dat Kirchen er eerst achter komt wat er precies is gebeurd", meent Fränk Schleck. Als verder sporten ongevaarlijk is, dan heeft Leopard Trek wel oren naar een dienstverband. "We zijn een Luxemburgs team en het is geen geheim dat we naar sterke rijders als Kirchen kijken als ze beschikbaar zijn."

Andy Schleck ziet ook mogelijkheden voor een rol van Kirchen als ploegleider. "Als hij dat wil, zouden we hem graag in de toekomst bij deze ploeg betrokken zien. Maar daar gaan wij niet over, dat is aan het management. Bovendien wil Kim liefst terugkeren als renner, al weet hij nog niet of dat mogelijk is."

Kirchen is één van de mensen die het Luxemburgse wielrennen weer op de kaart heeft gezet. In 2008 won hij een etappe in de Tour en droeg hij de gele trui. Hij kwam dat jaar als zevende aan op de Champs Elysées nadat hij een jaar eerder al achtste was geworden. In 2008 won hij ook de Waalse Pijl.


Terug
[Terug]