[MotoGP] Rossi optimistischer over schouder

Valentino Rossi denkt dat zijn schouder toch op tijd hersteld zal zijn. De Italiaanse MotoGP-coureur ging in november onder het mes om problemen met het gewricht te laten herstellen. Het herstel ging aanvankelijk traag, wat de negenvoudig kampioen noopte te zeggen dat hij pas later in het seizoen geheel fit zou zijn.

Rossi was met zijn team Ducati aanwezig bij het Wrooom-weekend in Italië waarbij wintersporten konden worden uitgeoefend. "Het skiën hier heeft zeker geholpen. Ik had de hele winter nog niets gedaan," zei Rossi tegen La Gazetta dello Sport. Ook kwam hij even rijdend in actie. "In de auto was het wat gemakkelijker dan in de kart, al deed mijn schouder op de hobbels wel pijn. Ik heb alleen pijn wanneer ik mijn arm omhoog doe, niet wanneer ik aan het rijden ben of op een snowboard sta."

"In de komende twee weken zal ik hard werken om voor Sepang in vorm te komen. Mijn kracht is het probleem niet, het gaat om de beweging in mijn arm. Ik vertrouw op de doktoren, die me hebben gezegd dat het herstel goed zal gaan. We liggen zelfs iets voor op schema."