[AO] De Bakker: "Ik voelde me machteloos"

Thiemo de Bakker was na afloop van zijn partij in de eerste ronde van de Australian Open zichtbaar gefrustreerd. Onze landgenoot leek de winst in de partij tegen Gaël Monfils binnen te hebben, maar een liesblessure gooide roet in het eten.

"Dit is heel frustrerend, ik heb me zelden zo machteloos gevoeld op de baan," was de duidelijke taal van De Bakker, die uiteindelijk met 7-6, 6-2, 5-7, 2-6 en 1-6 de boot in ging. Bij een 4-1 voorsprong in de derde set voelde de Nederlander dat er iets mis ging in zijn rechterlies. "Ik liep om mijn backhand heen en het schoot er zomaar in. Tot die tijd had ik nergens last van."

De Bakker vervolgde: "In de vierde set ben ik alleen maar op de baan blijven staan in de hoop dat de pijnstillers zouden aanslaan en ik in de vijfde set weer goed zou kunnen bewegen. Je blijft altijd hopen op een wondertje."

Toch bleek het wonder slechts ijdele hoop te zijn. Monfils kende geen medelijden met zijn tegenstander en walste pontificaal over de zichtbaar aangeslagen De Bakker heen. "Toen hij mij in de derde set terugbrak, wist ik eigenlijk al dat het een moeilijk verhaal zou gaan worden en ik hulp van hem (Monfils) nodig zou hebben om de partij toch nog te kunnen winnen. Maar hij gaf me die hulp niet en bracht veel te veel ballen terug."