Liverpool meldt zich officieel voor Suárez

Sjors (Sj0rSz)

Luis Suárez hoopt Ajax voor het sluiten van de transfermarkt, op 1 februari 2011, te verlaten. De Uruguayaanse aanvaller droomt er van om in het shirt van Liverpool te spelen en liet dit vorig seizoen al via zijn zaakwaarnemer weten.

De directie van Ajax is sinds dit weekend op de hoogte van de interesse van Liverpool, dat zich niet via makelaars bij de Amsterdammers heeft gemeld. The Reds hebben namelijk contact gezocht met de clubleiding van de Amsterdammers. Gisteren hadden de ploegen opnieuw contact met eklaar.

Kenny Dalglish, de nieuwbakken trainer van Liverpool, ziet in Suárez de perfecte aanvaller, die zijn ploeg doelpunten moet bezorgen. Op Anfield Road hangen sinds het ontslag van Rafael Benítez nog altijd donkere wolken. De formatie staat slechts vier punten boven de degradatiezone. Het is er hen dus alles aangelegen om het tij te keren.

Ook Tottenham Hotspur zou in de markt zijn om Suárez over te nemen. De ploeg uit Londen moet echter eerst spelers verkopen alvorens zij bij Ajax aan kunnen kloppen. Liverpool heeft de mogelijkheid om direct zaken te doen.

De voorkeur van Suárez gaat hoe dan ook uit naar Liverpool. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er een aantal Spaanstalige spelers in de selectie van The Reds rondlopen. Zo denkt de Ajacied een goed koppel te kunnen vormen met niemand minder dan Fernando Torres. Op het WK, dat vorig jaar zomer in Zuid-Afrika werd gehouden, vormde de aanvaller met Diego Forlan eveneens een gouden combinatie.

Of Liverpool er in slaagt om Suárez daadwerkelijk over te nemen voor het sluiten van de transfermarkt, zal in de komende dagen duidelijk moeten worden.