[AO] Haase: "Tegen Monaco de aanval zoeken"

Niels (DerMeister)

Robin Haase wist vannacht, ten koste van de Argentijn Carlos Berlocq, de tweede ronde van de Australian Open te halen. In de volgende ronde treft onze landgenoot opnieuw een Argentijn; Juan Monaco.

Haase blikte terug op zijn gewonnen partij tegen Berlocq, die hij met 6-3, 6-4 en 7-6 won: "Ik serveerde daarin niet geweldig, maar heb toch aanvallend kunnen spelen. Gelukkig kwam ik terug van die break en hoefde ik geen vierde set te spelen.”

Haase had in het begin van de partij moeite met de omstandigheden in Melbourne: "Er stond veel wind en daar had ik aan het begin wat moeite mee. Later kwam de zon erbij wat ook lastig was, maar het werd niet echt heet zoals hier vaak wel het geval is."

In de volgende ronde mag Haase het opnemen tegen de als 26e geplaatste Monaco. Beide tennissers troffen elkaar tweemaal eerder en telkens bleek de Argentijn de sterkste.

Haase zal tegen Monaco de aanval zoeken: "Toen begon ik steeds heel zwak en startte hij bijna imponerend. Dat zal nu niet gebeuren. Ik probeer ook tegen hem aan te vallen.”

Haase, die in Chennai de kwartfinales haalde en in Auckland in de tweede ronde sneuvelde, heeft het naar zijn zin in Oceanië: "De sfeer is hier altijd prettig en ook het tennis gaat lekker. Ik voel me goed.”