Afellay droomt van scoren in Santiago Bernabéu

Niels (DerMeister)

Ibrahim Afellay is voorlopig wisselspeler bij Barcelona, maar de middenvelder wil ooit de show stelen in El Clásico. Afellay weet wat trainer Pep Guardiola met hem voor ogen heeft. "Ik ben gehaald om de ploeg aan overwinningen en prijzen te helpen. Dat kan vanaf de bank, maar ook in het veld", zei de Oranje-international tegen El Mundo Deportivo. "Ik besef dat ik hier pas respect afdwing als ik elke dag alles geef."

"Dat doe ik natuurlijk ook. Ik ben eigenlijk iemand die niet graag over zichzelf praat. Barcelona weet waarvoor ze mij hebben gehaald. Ik hoef daar denk ik niets aan toe te voegen", vervolgt Afellay, die onlangs de geringe speeltijd zeer te spreken is over Guardiola, die hem een handvol speelminuten gaf.

"De trainer praat veel met de spelers. Hij is echt een persoonlijkheid. Ik voel me zeer op mijn gemak bij hem, maar ook bij mijn ploeggenoten. Tuurlijk weet ik dat Real Madrid onze aartsrivaal is. Ik zou dolgraag een keer in Santiago Bernabéu willen spelen en scoren. Dat zou voor mij de ultieme droom zijn."