Bahar: "Snel einde aan Lotus-soap"

Peterselieman

De baas van Group Lotus, Dany Bahar, denkt dat er snel een einde zal komen aan de soap rond het gebruik van de naam Lotus in de Formule 1. Hij hoopt dat de zaak buiten de rechtzaal nog kan worden opgelost.

Op dit moment hebben twee Lotus-teams zich ingeschreven voor het Formule 1-seizoen 2011. Group Lotus heeft zich ingekocht bij Lotus Renault GP, terwijl 1Malaysia de naam Team Lotus gebruikt. "Ik denk niet dat we hoeven te wachten totdat we straks voor een Engelse rechtbank staan. Ik denk dat we het wel kunnen oplossen voordat het zover komt, maar als blijkt dat het toch op de juridische manier moet, zijn we daartoe eveneens bereid," zei Bahar die een schikking goed mogelijk acht.

Vorig jaar werkten beide Lotus-groepen nog samen, maar een verschil van inzicht heeft ze uit elkaar gedreven. "Toen ik met het nieuwe management-team bij Group Lotus kwam, hadden we een eigen visie over hoe we te werk willen gaan en ons in de autosport willen profileren. Dat kun je ons denk ik niet kwalijk nemen, maar Team Lotus-eigenaar Tony Fernandes kan daar natuurlijk ook niets aan doen."

"We hebben nog gekeken of we tot een soort overeenkomst konden komen die voor beide partijen bevredigend zou zijn, maar dat was helaas niet het geval en dus was het einde verhaal. Wat dat betreft zijn zakelijke relaties namelijk net als een huwelijk: als het niet werkt, moet je de stekker eruit trekken."