Symonds wil in de F1 terugkeren

Peterselieman

Pat Symonds wil na het uitzitten van zijn schorsing graag terugkeren in de Formule 1. De Brit is vanwege zijn rol in crashgate, dat plaatsvond in Singapore in 2008, tot eind 2012 geschorst en wil na die tijd graag bewijzen dat het slechts een smetje op zijn blazoen is.

Symonds werkt momenteel voor Neutrino Dynamics, waardoor hij de Formule 1-teams van advies mag voorzien. Dit is voor hem echter niet genoeg. "Er zijn nog steeds veel dingen die ik wil doen. Ik werk nu als consultant  en in die rol ben ik nog steeds actief in de racerij, maar doe ook veel andere dingen. Ik houd nog steeds van Formule 1 vanwege het engineerwerk. Ik heb een passie voor autosport en je kunt me daar niet van weghouden," zei hij tegen Autosport.

Om die passie te uiten is Symonds de Formule 1 door blijven volgen en voor het tijdschrift F1Racing gaan schrijven. De Brit probeert met zijn artikelen de technische zaken voor de volgers duidelijk uit te leggen. "Techniek is zoiets moois en dat probeer ik de mensen te laten inzien."