FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 november 2009

'Congolese troepen doodden honderden burgers'

Eenheden van het leger van de Democratische Republiek Congo hebben met opzet honderden burgers gedood tijdens een offensief tegen rebellen in het oosten van het land. Dat meldde de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vandaag.

HRW heeft sinds begin januari 21 onderzoeken in het gebied uitgevoerd om feiten te verzamelen. Daaruit zou blijken dat 505 burgers zijn vermoord in de provincies Noord-Kivu en Zuid-Kivu in de periode maart tot september in de strijd van het leger tegen Rwandese rebellen van de FDLR.

Nog eens 198 burgers zijn opzettelijk gedood door legereenheden van Congo en buurland Rwanda tijdens een gezamenlijk offensief tegen de FDLR in de maanden januari en februari, aldus HRW. Ook maakt de mensenrechtengroep melding van wijdverbreide verkrachting.

Eerder op de dag maakten de Verenigde Naties bekend dat ze hun steun aan bepaalde eenheden van het Congolese leger opschorten. De getroffen eenheden zouden met voorbedachten rade dit jaar meer dan zestig burgers hebben gedood, aldus bevelhebber Alain Le Roy van de VN-missie (Monuc) in dat land.

De VN steunen het Congolese leger in zijn strijd tegen de Rwandese rebellen van de FDLR ondanks groeiende bewijzen van onder meer mensenrechtenorganisaties over mensenrechtenschendingen door de militairen. Volgens Le Roy zijn tussen mei en september zeker 62 burgers doelbewust gedood. De logistieke en operationele steun aan de betrokken eenheden wordt direct beëindigd, zei hij. De bloedbaden hadden plaats rond het dorp Lukweti dat circa 90 kilometer ten noordwesten van Goma ligt.

Sinds het offensief tegen de FDLR in januari begon, zijn meer dan duizend burgers omgekomen in de gevechten, meer dan zevenduizend vrouwen en meisjes werden verkracht en meer dan 900.000 mensen sloegen op de vlucht.

'Leeftijdsgrens alcohol omhoog'

De leeftijdsgrens om alcoholische dranken te mogen kopen moet van zestien naar achttien jaar. Dat stelt de gemeente Utrecht.

In de nieuwe alcoholwet, die over twee weken in de Tweede Kamer wordt besproken, staat dat gemeenten deze leeftijdsgrens zelf mogen vaststellen. Samen met andere grote steden hoopt Utrecht dat de grens landelijk bij achttien jaar gelegd wordt. Als dit niet gebeurt, vreest de gemeente dat jongeren massaal in andere gemeenten drank gaan kopen.

'Ajax is genoodzaakt Suárez te verkopen'

Volgens Voetbal International-hoofdredacteur Johan Derksen is Ajax genoodzaakt Luis Suárez te verkopen, zo meldt hij in het tv-programma Voetbal International.

De financiële huishouding is bij de Amsterdammers door de vele missers van voorgaande jaren danig in de problemen gebracht en Ajax zou zelfs geld moeten lenen om dit seizoen nog rond te kunnen komen. Daarom is het volgens Derksen voordelig dat onder meer FC Barcelona, Manchester United en Manchester City verregaande belangstelling hebben de Uruguyaanse topschutter te kopen van de recordkampioen.

Het 22-jarige kroonjuweel van de hoofdstedelingen heeft zelf meerdere malen aangegeven het seizoen af te willen maken in de ArenA. Desondanks is El Pistolero voor het Amsterdamse bestuur dé speler die Ajax financieel weer wat lucht kan verschaffen.

'Mohammed B. is psychopaat'

"Mohammed B. is gewoon gek, een psychopaat." Deze uitspraak deed Fatima Elatik, voorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg vanavond. In jongerencentrum Argan in Amsterdam nam Elatik deel aan een debat over de moord op Theo van Gogh.

De politica is van mening dat B. gek is. Ze stelt dat hij Van Gogh op een gruwelijke wijze om het leven bracht. "Zoiets doe je niet zo maar, ook niet uit naam van Allah. Wat hij heeft gedaan, kun je niet als gezond persoon doen."

Fakkeltocht tegen Wilders rustig verlopen

Een fakkeloptocht tegen Geert Wilders en de PVV in Arnhem is vanavond rustig en zonder incidenten verlopen. Dat meldden de politie en de gemeente Arnhem. Wilders was op bezoek in het Arnhemse hotel Haarhuis voor een besloten bijeenkomst van zijn partij.

Aan de fakkeloptocht deden ongeveer tweehonderd mensen mee. De gemeente Arnhem had extra veiligheidsmaatregelen genomen om problemen tijdens de fakkeltocht en door de komst van Geert Wilders te voorkomen. Welke maatregelen dat zijn, wil een gemeentewoordvoerster niet zeggen. Wel was er veel politie op de been in Arnhem.

Fakkeltocht tegen Wilders verloopt rustig  (foto: ANP)

Fatality's voor Mortal Kombat die het net niet haalden

Bijna iedereen heeft zich in zijn jeugd wel vermaakt met Mortal Kombat, een van de eerste controversiële games ooit. Menig toetsenbord is al gesneuveld door de ingewikkelde toetsencombinaties om de genadeklap uit te delen. En vervolgens was je helemaal het mannetje als de tegenstander uit elkaar spatte in een paar rode pixels. Maar het kan ook anders, getuige deze zogeheten 'fatality's' die het eindstadium net niet haalden.

Brawn bedankt Barrichello voor inzet

Ross Brawn, de teambaas van Brawn GP, heeft Rubens Barrichello bedankt voor de inzet voor zijn renstal. De Braziliaan werd derde in het kampioenschap en zorgde er mede voor dat het team in het eerste jaar van haar bestaan meteen de constructeurstitel kon pakken.

Desondanks zal de meest ervaren coureur uit de F1-geschiedenis het team uit Brackley gaan verlaten. Barrichello zal volgend jaar bij Williams een rijdersduo gaan vormen met Nico Hülkenberg. Brawn wil hem bedanken voor de jaren die hij Honda en Brawn GP reed.

"We zijn blij dat Rubens volgend jaar weer in de F1 gaat rijden," zei Brawn. "Rubens zat vier jaar bij ons team en we zien hem als een erg ervaren en talentvolle rijder die in de loop der tijd veel bijgedragen heeft aan het team. 2009 was een erg speciaal jaar voor Brawn GP en ik ben extreem trots op de manier waarop Jenson en Rubens om het kampioenschap gestreden hebben."

"Rubens heeft enorm bijgedragen aan het constructeurskampioenschap met twee overwinningen in Valencia en Monza, en nog vele podiumplaatsen. Het was plezierig om met hem samen te werken. We wensen hem het allerbeste bij zijn nieuwe team en bedanken hem voor zijn bijdrage aan Brawn GP dit jaar."

Bewaker gebruikt camera om naar tieten te kijken

De luchthaven van het Australische Darwin heeft een beveiliger ontslagen. De beste man werd namelijk op heterdaad betrapt nadat hij de bewakingscamera's gebruikte om naar vrouwen te gluren.

De man maakte naar verluidt deel uit van een groep beveiligingsmedewerkers die zich hadden verzameld om de monitoren. Maar in plaats van te kijken of er toevallig terroristen het vliegveld onveilig maakten, zoomden ze in op de borsten van mooie vrouwen in laag uitgesneden topjes.

Een vrouw bleek niet van het scherm af te branden. Zij zou maar liefst vijf minuten zijn begluurd door de geile bewakers. Van de groep bewakers die zich schuldig hebben gemaakt aan tieten staren, waaronder zelfs een vrouw, heeft er slechts eentje de zak gekregen. "Een absolute schande", aldus een bron.

"Ze hebben ongeveer negen schermen in de meldkamer waarmee ze onder allerlei hoeken links en rechts kunnen in- en uitzoomen. De camera's werden echter gebruikt voor hun eigen gerief. Ze keken naar de boezems van jonge vrouwen, waarvan sommige nieteens meerderjarig waren."

Evans: "BMC staat 100 procent achter me"

Cadel Evans heeft maandag in de Australische pers gereageerd op zijn overstap naar BMC Racing. De voornaamste reden van de overstap van de wereldkampioen naar het Amerikaanse team is dat hij een grote vrijheid krijgt in de koersen die hij kan gaan rijden.

"Bij BMC mag ik doen wat ik wil en mijn programma ligt al vast. Enkel over de Tour Down Under denken we nog na. We rijden zeker de Giro en moeten maar bewijzen dat we een Tour-plek verdienen," aldus de 32-jarige Australiër.

"Als je een ploeg zoekt als renner voor de grote rondes, heb je een team nodig dat vanaf de eerste dag 100 procent achter je staat. Maar je hebt ook renners nodig die in staat zijn om het te doen, fysiek capabel om het nodige werk op te knappen."

LittleBigPlanet is jarig en deelt uit!

Het is een jaar geleden dat LittleBigPlanet uitgebracht werd en dat is reden voor een feestje. Daarom gaat Media Molecule nu presentjes uitdelen. Zo zal in de volgende update van de Playstation Store een nieuw en een oud kostuum te downloaden zijn.




Zo brengt Media Molecule ons een verjaardagstaartkostuum en zal het ruimtekostuum weer beschikbaar worden. Het ruimtekostuum was vorig jaar alleen de eerste week na de release beschikbaar maar is nu weer beschikbaar voor de pechvogels van vorig jaar.


VARA schrapt TV-Moment van het Jaar

De VARA heeft haar succesvolle televisieprogramma TV-Moment van het Jaar geschrapt. Een woordvoerster van presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft dat vandaag gemeld. Volgens de VARA is hiertoe besloten omdat het programma "relatief duur" is.

Het TV-Moment van het Jaar veroorzaakte vorig jaar veel opschudding. De uitzending van Mooi! Weer De Leeuw, waarin Paul de Leeuw achterna gezeten wordt door een geestelijk gehandicapte vrouw won de prijs. Maar de website GeenStijl, die ook genomineerd was, stelde dat de VARA met de cijfers had gesjoemeld. De site publiceerde een vertrouwelijk document waaruit zou blijken dat het interview dat een journalist van GeenStijl met minister Ella Vogelaar hield eigenlijk had moeten winnen.

VARA schrapt TV-Moment van het Jaar  (foto: ANP)

Tung laatste deelnemer Race of Champions

Ho-Pin Tung is als laatste toegevoegd als deelnemer aan de Race of Champions die dinsdag en woensdag in het olympisch stadion in Peking verreden zal gaan worden. De Chinese Nederlander wist in een Chinees kwalificatietoernooi Han Han in de finale te kloppen.

Beide coureurs zullen dinsdag in de landenwedstrijd uit gaan komen, terwijl Tung ook woensdag zal gaan racen. "Ik kijk uit naar morgen wanneer Han Han en ik een team zullen vormen in de ROC Nations Cup," zei Tung. "Kijkend naar de inspanningen van vandaag denk ik dat we een goede kans maken, hoewel we tegen Michael Schumacher en al die anderen moeten racen. Ik ben er zeker van dat we een sterk team zullen vormen."

Voorstel drie duels schorsing Gilissen

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Tim Gilissen van NAC Breda een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk.

Afgelopen vrijdag, in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo, werd hij met rood van het veld gestuurd na een tackle op tegenstander Adil Auassar. Gilissen beraadt zich nog of hij ingaat op de schikking of de zaak voorlegt aan de tuchtcommissie.

Ploeggenoot Robbert Schilder kreeg een schikkingsvoorstel van een duel schorsing. Afgelopen vrijdag werkte hij zijn tegenstander Schaken tegen de grond toen die dreigde door te breken. Schilder heeft het voorstel geaccepteerd.

Punten en eindstand F1-voorspeller

De laatste race van het Formule 1-seizoen 2009 in Abu Dhabi zit er op. Sebastian Vettel kwam als eerste over de streep, voor zijn teamgenoot Marc Webber en wereldkampioen Jenson Button. Tijd voor FOK!sport om de eindstand in de FOK! F1-voorspeller bekend te maken.

Weekwinnaar in de laatste ronde werd micro86 met 35 punten. Twee punten minder waren er voor Leonhart. De derde plaats met 29 punten was er voor flippo765. Gedeeld vierde met 28 punten werden nils7 en RemyRR.

De eindwinnaar in het klassement is Mist met 376 punten geworden. Hij wint de Coca Cola ZERO Racing Experience, een dag racen op het circuit van Zandvoort. De tweede plaats met 323 punten is voor Peterselieman. De derde plaats is voor wafelijzer met 313 punten. Drie punten minder heeft MSNMGH verzameld. eNGine10 is als vijfde geëindigd met 307 punten.

De ingevoerde resultaten:
VT1: Lewis Hamilton
VT2: Heikki Kovalainen
VT3: Jenson Button

Kwali1: Lewis Hamilton
Kwali2: Sebastian Vettel
Kwali3: Mark Webber
Kwali4: Rubens Barrichello
Kwali5: Jenson Button

Snelheid kwali: Brawn GP

Race1: Sebastian Vettel
Race2: Mark Webber
Race3: Jenson Button
Race4: Rubens Barrichello
Race5: Nick Heidfeld
Race6: Kamui Kobayashi
Race7: Jarno Trulli
Race8: Sébastien Buemi
Race9: Nico Rosberg
Race10: Robert Kubica

Snelste ronde: Sebastian Vettel
Snelste pitstop: Toro Rosso
Eerste uitvaller: Toro Rosso

Alle prijswinnaars zullen dinsdag in een apart bericht bericht bekend worden gemaakt. Daarin staat ook de informatie over de afhandeling met betrekking tot de gewonnen prijzen.

De hele crew bedankt iedereen voor de deelname aan de F1-voorspeller.

Kameo 2 in de prullenbak, Rare richt zich op Natal

Wat niemand wist blijkt nu toch echt waar: Rare heeft aan een vervolg op Xbox 360 launchtitel Kameo gewerkt! Tot zover het goede nieuws, de game is namelijk in de prullenbak gegooid zodat Rare zich onder andere kan focussen op games die gebruik maken van Natal.

Eerder dit jaar is er sprake geweest van een grote reorganisatie bij Rare waarbij een "nieuwe aanpak" van hun lopende producties aangenomen zou zijn. Wat hieronder verstaan wordt was blijkbaar het in de prullenbak mieteren van meerdere traditionele franchise-vervolgen (waaronder Kameo 2) en een aangescherpte focus op Natal.

Overigens zou Natal niet de enige reden zijn dat Rare de ontwikkeling van Kameo 2 heeft gestopt, ook de verkopen van het origineel speelden een factor, die waren namelijk teleurstellend.

Zoals altijd weigert Microsoft de geruchten te ontkennen danwel te bevestigen.


Kameo krijgt een pruillipje van al het slechte nieuws

Meisje van 11 bevallen op trouwdag

Kordeza Zhelyazkova zal haar trouwdag nimmer meer vergeten. De Bulgaarse is namelijk bevallen op haar eigen trouwdag. Nu gebeurt dit wel vaker, maar Kordeza is waarschijnlijk de jongste ooit die dit is overkomen. De kersverse bruid is namelijk nog maar elf jaar.

Het zigeunermeisje raakte op haar tiende zwanger van haar geliefde, Jeliazko Dimitrov. Ze leerde de negentienjarige man kennen op het schoolplein van haar zigeunerschool. Jeliazko redde haar van een pestkoppen en sindsdien is het stel onafscheidelijk.

Uiteindelijk besloten ze vanwege de zwangerschap te trouwen. Met een enorme buik stond het meisje voor het altaar, toen ineens de weeën begonnen. Met spoed werd het kindbruidje naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze beviel van een dochter, Violeta. "Ik hoef geen speelgoed meer, ik heb net het mooiste speelgoed gekregen", laat een dolgelukkige Kordeza weten. "Violeta is zo mooi, ik hou echt van haar. Ik ga niet meer terug naar school, ik wil nu voor haar zorgen." 

Stomverbaasd was de Bulgaarse toen ze zwanger bleek. "Ik heb nooit seksuele opvoeding gekregen en ik wist niets over seks. Ik had nog nooit een vriendje gehad en ook van condooms had ik nog nooit gehoord. Ik wist ook niet dat ik zwanger was tot mijn oma een opmerking maakte over mijn gewicht. Ik dacht dat ik gewoon te veel hamburgers gegeten had."

Ondanks een prachtige bruiloft is niet alles koek en ei nu. Dimitrov loopt de kans voor zes jaar achter tralies te moeten wegens seks met een minderjarige. "Ik ben bang. Ik wil voor mijn vrouw en kind zorgen en wil dus niet in de gevangenis belanden. Ik heb een fout gemaakt maar ik heb er geen spijt van want nu heb ik tenminste mijn mooie Violeta", reageert de trotse vader.

Rouvoet: wachtlijst jeugdzorg fors korter

De wachtlijst in de jeugdzorg is afgelopen kwartaal fors korter geworden. Op 1 oktober wachtten bijna 3700 jongeren langer dan negen weken op zorg, een kwart minder dan drie maanden eerder.

Dat heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vandaag aan de Tweede Kamer gemeld. Hij verwacht dat de meeste provincies aan het einde van dit jaar de wachtlijst hebben weggewerkt, zoals afgesproken.

De bewindsman kondigt ook aan dat hij geen maatregelen zal nemen tegen Amsterdam en Rotterdam. Hij had daarmee gedreigd, omdat de steden niet duidelijk aangaven dat ze zich aan de afspraken zouden houden.

Volgens Rouvoet hebben de bestuurders inmiddels "bevestigd dat ook zij de gemaakte prestatieafspraken zullen realiseren". Dit betekent overigens niet dat daarmee ook de wachtlijsten in de jeugdzorg in deze regio's zijn weggewerkt, omdat de vraag naar zorg groter is dan verwacht.

Vrouw geeft trouwring aan halloweenlopers

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Ohio is tijdens Halloween haar trouwring kwijtgeraakt. Volgens haar is de diamanten ring tijdens het snoep uitdelen afgegleden en in een met snoep gevulde tas of mand gevallen.

"Ik had de trouwring net wijder laten maken", jammert Elizabeth Olson. "Ik had al gemerkt dat hij makkelijker ronddraaide om mijn vinger, maar had me niet gerealiseerd dat hij makkelijk kon afglijden. Dus toen ik mijn snoep in kussenslopen en emmers gooide, wierp ik er ook mijn ring in."

Pas de volgende dag, gisteren dus, durfde de arme vrouw haar echtgenoot te vertellen dat ze de dure ring kwijt was. "Toen ze het me vertelde, had ik meer medelijden met haar dan dat ik boos was", laat haar man weten.

Het stel heeft al hun vrienden gevraagd uit te kijken naar de ring. De vrouw koestert de hoop dat haar ring snel wordt teruggevonden. "Ik denk niet dat ik de eerste of laatste persoon op aarde ben die dit overkomt, dus ik hoop dat ik hem weer terugkrijg."

Theissen: "Het was een fantastische tijd"

Het Formule 1-team van BMW Sauber heeft na de race in Abu Dhabi afscheid genomen van de sport. De Duits/Zwitserse renstal boekte in 2008 haar enige overwinning in Canada met Robert Kubica. Dit jaar werd de renstal zesde in het kampioenschap.

"Het vallen van de vlag in Abu Dhabi betekende niet alleen het einde van het seizoen 2009, maar ook het einde van een spannend en succesvol hoofdstuk in de historie van BMW Motorsport", zei Theissen die vier jaar de scepter zwaaide bij de renstal. "We hadden een sterke laatste race op het Yas Marina-circuit. Nick presteerde zeer goed en werkte zich op van de achtste naar de vijfde plek. Robert had wat pech. Hij kwam na zijn pitstops steeds in verkeer terecht en verloor nog een plek na een botsing met Sébastien Buemi."

"Het belangrijkste is echter dat we dankzij het resultaat in de Grand Prix van Abu Dhabi nog een plekje zijn gestegen in het constructeurskampioenschap. Met een totaal van 36 punten zijn we zesde geworden. Twee weken geleden in Brazilië waren we Renault al voorbij gegaan en in Abu Dhabi zijn we ook nog eens Williams gepasseerd. Dit was een bevredigend einde van een zwaar seizoen. Ik wil het hele team graag enorm bedanken voor het harde werken."


Het team wil vanuit Abu Dhabi iedereen bedanken voor al die jaren

"We hebben een fantastische tijd in de Formule 1 gehad. Over het geheel genomen waren we ook erg succesvol", zei de teambaas. "Het team mag trots zijn op wat we hebben bereikt. Tijdens onze eerste drie seizoenen hebben we met BMW-Sauber telkens onze doelen bereikt en wisten we zelfs onze eigen verwachtingen te overtreffen. Afgezien van ons vierde en laatste seizoen ben ik bijzonder tevreden over wat we hebben weten te bereiken. Het was erg teleurstellend dat we dit jaar niet opnieuw een stap voorwaarts konden zetten en voor de wereldtitel hebben kunnen gaan. Het team heeft echter nooit opgegeven. Ik hoop dat de formatie onder de nieuwe eigenaar succesvol zal blijven."

Die nieuwe eigenaar is Qadbak Investments. De renstal is het veertiende team in de Formule 1 en heeft nog geen plaats voor volgend jaar op de grid. Alleen als er een team wegvalt zal het deel mogen nemen in 2010, tenzij de andere teams met de komst van Qadbak instemmen.

Reuzenkwallen laten vissersboot zinken

De Diasan Shinsho-maru, een tien ton zware vissersboot, is onlangs gezonken voor de kust van de Japanse stad Chiba. De boot en de driekoppige bemanning verslikten zich in een net vol kwallen.

Het gaat hier om de gevreesde Nomura-kwallen. De zeedieren zijn met een maximumgewicht van tweehonderd kilo en een doorsnee van zo'n twee meter de schrik van iedere visser. 

De Diasan Shinsho-maru wilde een vissersnet binnenhalen, maar door het enorme gewicht kapseisde de  vissersboot en zonk. De bemanning is gelukkig gered door een andere vissersboot.

Er is nog weinig bekend over de Nomura-kwallen. Wetenschappers hebben zo nog geen verklaring weten te vinden waarom er twee jaar geleden nog ruim vijftienduizend schademeldingen waren omtrent deze wezens, terwijl ze vorig jaar amper werden gespot. Dit jaar steken de kwallen echter weer massaal de kop op, met alle gevolgen vandien.


Zelfs een krab vormt geen partij voor de reuzenkwallen

Federer wint eenvoudig bij rentree

Roger Federer heeft zijn eerste partij na een korte rustperiode in winst om weten te zetten. De Zwitser versloeg in zijn eigen stad, Basel, de Belg Olivier Rochus met 6-3 en 6-4.

De nummer één van de wereld speelde sinds zijn verloren US Open finale alleen nog in het Davis Cup-duel tegen Italië, waarin hij zijn enkelspel eenvoudig won. Daarna zegde hij af voor onder andere het Masters-toernooi in Shanghai.

Bij zijn rentree in Basel gaf Federer geen één breekkans weg tegen de qualifier Rochus, terwijl hijzelf zijn beide kansen direct benutte. In de tweede ronde komt Federer in actie tegen Andreas Seppi.

CQC & George Clooney

Hij ziet er goed uit, heeft een dikke bankrekening, is omringd met vrouwen, woont in een vette villa. Eigenlijk heeft George Clooney best wat overeenkomsten met Silvio Berlusconi, alleen staat Sjors wat positiever in de media, hoe komt dat, CQC zocht het uit!

Ik zou 'm echt knijpen als ik zo'n vraag zou moeten stellen, kudos voor de interviewer dus, die -te zien aan de zweetplekken door op jasje (2:58) - 'm toch ook wel behoorlijk kneep.

Baanwielrenner Keisse vrijgesproken

De Belgische baanwielrenner Iljo Keisse is vrijgesproken voor zijn positieve dopingtest in december 2008. Hij werd toen betrap op cathine en HTC.

Volgens Keisse zaten de producten in een geneesmiddel. Hij werd daarin gesteund in een rapport van wetenschappers. De commissie oordeelde daarom dat Keisse niks verweten kan worden.

"Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven", stelde de Belg. "Er valt een last van mijn schouders. Onnodig eigenlijk, want ik wist vanaf dag één dat ik onschuldig was".

[Upd] Adeleye vijf wedstrijden geschorst

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Spartaan Ayodele Adeleye een schikkingsvoorstel gedaan van vijf wedstrijden schorsing.

Vorige week, in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo, gaf Adeleye een elleboogstoot in het gezicht van Sandro Calabro. Calabro brak daarbij zijn neus. Uit het vooronderzoek bleek dat de Spartaan de elleboogstoot opzettelijk toebracht.

Sparta moet nu laten weten of ze het schikkingsvoorstel accepteren.

Update 20:00

Sparta Rotterdam is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Ayodele Adeleye zal hierdoor de komende vijf duels van de Rotterdammers niet in actie mogen komen.

De Bakker klaar voor grote werk

Thiemo de Bakker staat sinds vandaag in de top honderd van de wereldranglijst. De 21-jarige speler zal daarom vanaf volgend jaar grotere toernooien kunnen gaan spelen.

"Het zat er altijd al in, maar ik heb veel tijd nodig gehad om constant te worden", vertelt De Bakker. "Het was altijd meer een hobby en het werd mijn werk. Dan moet je ook dingen gaan doen die je niet leuk vindt en dat vond ik toen zwaar. De resultaten van dit seizoen motiveren me nu juist om extra te gaan trainen," aldus De Bakker, die dit jaar vier challengers won.

"Ik ben er klaar voor. Ik moet me weer opnieuw bewijzen, dus daar zitten ook weer voordelen aan. Als ik niet goed genoeg ben, dan zien we het wel." De Bakker ziet nog verbeterpunten: "Vooral in fysiek opzicht. Ik moet aan mijn fitheid werken."

Dankzij zijn plek in de top 100 is er een grote kans dat Nederlands beste tennisser rechtstreeks toegelaten zal worden tot de Australian Open. "Ik ben wel trots als ik begin december naar de ranglijst kijk en zie dat ik in het hoofdschema voor Australië zit. Tot die tijd ben ik nog bang dat ik er buiten val".

3 autodievegges falen met schakelauto

De politie van de Australische stad Perth heeft dit weekend drie wel heel domme autodieven aangehouden. De vrouwen strandden met hun gestolen auto omdat ze niet wisten hoe ze moesten schakelen.

Het drietal had de auto gestolen van een 27-jarige vrouw die vanuit haar werk naar huis reed, toen een van de vrouwen ineens midden op de weg de bestuurster tot stoppen dwong. Hierop rukte het trio de deuren open en kaapte de auto.

Na zo'n 150 meter kwam er al een einde aan de autodiefstal. De bestuurster was namelijk alleen automaatjes gewend en wist dus niet hoe ze met de versnellingspook moest omgaan.

Ooggetuigen hadden inmiddels de politie gebeld die de drie vrouwen weldra arresteerde. De eigenaresse van de auto is geschokt maar gelukkig ongedeerd gebleven.

Gabri wil loopbaan bij Ajax afsluiten

Gabri ontbrak aan het begin van het seizoen nog op het appèl bij Ajax vanwege een achillespeesblessure, maar inmiddels is de Spanjaard helemaal hersteld van zijn kwetsuur en is hij belangrijk voor de Amsterdammers.

De 30-jarige Gabri is erg geliefd bij de fans van Ajax. "Ik heb het altijd goed naar mijn zin gehad bij Ajax", verklaart de middenvelder tegenover Sportweek.

"Ik heb geen klachten, vorig jaar was een minder seizoen, maar dat kan gebeuren. Het is nooit in mij opgekomen om bij Ajax weg te gaan. In de zomer van 2011 zullen we het wel zien", aldus Gabri. "Eerlijk gezegd zou ik graag mijn carrière afsluiten bij Ajax. Het is toch mooi om na je carrière te zeggen dat je alleen voor twee prachtige clubs hebt gevoetbald: FC Barcelona en Ajax."

"Ik ben een trouw persoon. Barcelona heeft me groot gebracht en Ajax heeft mij een nieuwe kans gegeven. Daar ben ik de club dankbaar voor. En dat wil ik tonen. Spelers wisselen tegenwoordig veel van club, maar zo zit ik niet in elkaar."

Man activeert per ongeluk schietstoel

Een man die als passagier meevloog in een testvlucht heeft door een onbenullig foutje ontdekt waar de hendel voor de schietstoel zich bevindt. De piloot was aan het stunten met het vliegtuigje van de Zuid-Afrikaanse luchtmacht toen de passagier in de stoel achter hem wat naar voren schoof. Hij klampte zich vast aan iets om niet verder naar voren te schuiven. Wat hij echter niet doorhad is dat hij zich vastklampte aan de hendel voor de schietstoel. Binnen een fractie van een seconde werd de ongelukkige dan ook door het perspex dak afgeschoten, honderd meter de lucht in.

De parachute van de man opende tijdig waardoor hij een veilige landing kon maken. Experts spreken van een mazzeltje dat hij het overleefd heeft.

Kandidaten 71 Graden Noord bekend

De AVRO heeft vandaag de Nederlandse kandidaten van het survivalprogramma 71 Graden Noord bekendgemaakt. Het zijn: model/presentatrice Irene van der Laar, ex-scheidsrechter Dick Jol, muziekkenner Stacey Rookhuizen, oud Formule 1-coureur Christijan Albers en actrice Cystine Carreon.

Het programma, met presentator Ruben Nicolai, is vanaf 15 december te zien op Nederland 3. In 71 graden Noord ondernemen vijf bekende Nederlanders en een aantal Vlamingen een zware tocht van 2500 kilometer. Zij hebben een doel: de Noordkaap bereiken.

Het programma was voor het eerst te zien bij RTL5. Tijdens opnamen in Noorwegen verongelukte presentator Ernst Paul Hasselbach vorig jaar oktober. Ook de Vlaamse productiemedewerkster Leentje Custers kwam om het leven bij het auto-ongeluk.

'Modern Warfare 2 eind dit jaar ruim tien miljoen keer verkocht'

We zijn nog maar een week verwijderd van de release van Modern Warfare 2 voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De verkopen van Call Of Duty: Modern Warfare rezen al de pan uit, maar als we Wedbush Morgan analist Michael Pachter moeten geloven, gaat Modern Warfare 2 hier met gemak overheen.




Pachter verwacht dat de game in zijn eerste week maar liefst 500 miljoen dollar op gaat leveren, wat omgerekend zo'n 340 miljoen euro is. Tevens verwacht hij dat de game tegen het einde van dit jaar ruim tien miljoen keer over de toonbank is gegaan, tegen de zeven miljoen keer van Call Of Duty: Modern Warfare. Met deze game heeft Activision duidelijk goud in handen. Niet alleen Pachter, maar ook retailer GameStop denkt dat Modern Warfare 2 misschien wel eens de snelst verkopende game aller tijden kan worden.

2010 wordt volgens Pachter ook een schitterend jaar voor Activision. De publisher lanceert dan namelijk StarCraft II, die goed zou moeten zijn voor tussen de twaalf miljoen en de zestien miljoen verkopen. Wij zijn benieuwd!

IMF voorziet lichte groei economie Nederland

De Nederlandse economie zal volgend jaar dankzij het herstel van de wereldeconomie weer licht groeien. De gevolgen van de recessie zullen echter nog jaren voelbaar zijn. Dat stelden onderzoekers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag.

In de voorlopige conclusies van hun onderzoek naar de Nederlandse economie stellen de onderzoekers dat de economische groei de komende jaren niet groot genoeg zal zijn om de gevolgen van de crisis te compenseren. Forse bezuinigingen en andere hervormingen zullen dan ook noodzakelijk zijn om het overheidstekort weer terug te dringen.

Het IMF verwacht dat de Nederlandse economie volgend jaar met 0,75 procent groeit. De stijging van de werkloosheid blijft volgens de onderzoekers binnen de perken. Zij verwachten een stijging tot ongeveer 6 procent van de beroepsbevolking. Dat is aanzienlijk positiever dan het Centraal Planbureau (CPB), dat uitgaat van een toename tot 8 procent van de beroepsbevolking.

[MLB] Yankees dicht bij titel

De New York Yankees hebben ook de vierde wedstrijd van de World Series gewonnen. In Citizens Bank Park werden de plaatselijke Phillies met 7-4 verslagen.

Joe Girardi had ervoor gekozen om de beste pitcher van de Yankees, CC Sabathia, minder rust te geven dan normaal en hem al na drie dagen rust naar de heuvel te sturen. De Phillies kozen wel voor een uitgeruste werper in Joe Blanton. Sabathia bleek zijn goede vorm weer te pakken te hebben, en gaf drie punten op in bijna zeven innings. Joe Blanton deed het iets minder, want hij liet vier Yankees de thuisplaat passeren in zes innings. De bezoekers konden dit verschil echter niet vasthouden. Pedro Feliz zorgde met een homerun voor een gelijke stand in de achtste inning.

In de negende inning lieten de Yankees echter nog eenmaal zien waarom zij de favoriet zijn. Alex Rodriguez sloeg een double, die Johnny Damon scoorde, en Jorge Posada volgde met een single om de score tot 7-4 op te schroeven. Mariano Rivera zorgde ervoor dat de Phils geen kans meer hadden om terug te komen.

Met de winst komt de stand in de serie op 3-1 in het voordeel van de Yanks. Vanavond staat de vijfde wedstrijd, wederom in Philadelphia, op het programma. De werpers zijn dan A.J. Burnett (Yankees) en Cliff Lee (Phillies)

Moord Theo van Gogh herdacht in Amsterdam

Circa dertig belangstellenden hebben vanmiddag in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost de moord op Theo van Gogh herdacht. Ze deden dat op de plek waar moslimextremist Mohammed B. de filmmaker op de ochtend van 2 november 2004 vermoordde.

De bijeenkomst is een initiatief van de stichting Vrienden Pim Fortuyn. De aanwezigen hielden toespraken en legden een bloemenkrans neer.

Voordat de herdenking begon, hadden mensen al circa 25 bossen bloemen, cactussen en portretten van Van Gogh neergelegd. Ook legden mensen papieren met teksten als 'islam is opium' en 'theo we vergeten je nooit' neer.

Later vandaag is er een bijeenkomst bij het beeld De Schreeuw in het nabijgelegen Oosterpark. Daarbij zijn volgens de organisatie de ouders van Van Gogh, Tweede Kamerlid Rita Verdonk en stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Amsterdam-Slotervaart aanwezig.

Engelkes krijgt half miljoen van buurvrouw

Acteur en producent Rick Engelkes heeft een kort geding tegen zijn achterbuurvrouw over de betaling van ruim 550.000 euro gewonnen. De voorzieningenrechter in Haarlem heeft Engelkes vandaag in het gelijk gesteld.

De acteur had via zijn achterbuurvrouw in Aerdenhout 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in een vastgoedproject in Dubai. Hij kreeg een deel van dat geld terug, maar een restant van ruim 550.000 euro stopte de vrouw in een ander project. Volgens Engelkes heeft hij hiervoor geen toestemming gegeven. Hij liet beslag leggen op de woning van de vrouw.

De rechter vindt dat de acteur terecht het restant van zijn investering terugeist. Volgens hem heeft de achterbuurvrouw niet hard kunnen maken dat Engelkes toestemming heeft gegeven om dit geld in een ander project te investeren. Daarover staat volgens de rechter niets op papier.

Cruijff bondscoach Catalonië

De Catalaanse voetbalbond FCF heeft maandag bekend gemaakt dat Johan Cruijff is benoemd tot nieuwe bondscoach van het voetbalelftal van de bond.

Cruijff zal op 9 novemver 12:30 u. officieel worden gepresenteerd als de nieuwe keuzeheer van de Catalanen. Voor de oud-trainer van Ajax en FC Barcelona is het de eerste keer dat hij gaat werken als bondscoach.

De FCF zocht enkele weken geleden contact met Cruijff over deze functie. De voormalig nummer veertien van onder meer Ajax en het Nederlands elftal wilde enkele weken bedenktijd en besloot vervolgens in te gaan op het aanbod. Catalonië speelt elk jaar een paar wedstrijden tegen landen, clubs of andere selectie-elftallen zoals Baskenland.

'Johan Cruijff bondscoach Catalonië'

Johan Cruijff keert naar verluidt in een bescheiden functie terug in de voetballerij. Volgens een mededeling van de Catalaanse voetbalbond heeft de legendarische nummer 14 ingestemd met een bijbaantje als bondscoach van de voetbalselectie van deze autonome regio in het noordoosten van Spanje.

De 62-jarige Nederlander zou ook nog andere werkzaamheden voor de Catalaanse voetbalbond gaan verrichten. De functie van keuzeheer van Catalonië vergt niet veel tijd. De nationale ploeg speelt maximaal twee oefenwedstrijden per jaar.

Een aanvraag vanuit Spanje voor een (officieus) oefenduel met Oranje, op 22 december, heeft de KNVB eerder dit jaar al afgewezen. Die datum komt niet uit met de ruimte die de wereldvoetbalbond FIFA op de internationale speeldagenkalender heeft gereserveerd voor activiteiten van nationale teams.

Met dank aan jp97 voor de submit

Feyenoord in beroep tegen schorsing Babovic

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Stefan Babovic van Feyenoord een schikkingsvoorstel gedaan van vier wedstrijden schorsing waarvan een voorwaardelijk.

In de klassieker tegen Ajax gisteren werd Babovic met rood van het veld gestuurd nadat hij Jan Vertonghen in het gezicht had geraakt. De Rotterdamse club heeft gezegd dat het in beroep gaat tegen de schorsing.

De doelman van de Rotterdammers, Rob van Dijk, die ook het veld werd uitgestuurd gisteren, kreeg een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden waarvan een voorwaardelijk. Feyenoord heeft de straf van Van Dijk wel geaccepteerd.

Wijzigingen in de FP-crew (oktober)

Oktober is achter de rug, dus presenteren we weer een overzicht van de crewmutaties. We hebben acht nieuwe collega's mogen verwelkomen, maar helaas zijn er ook negen vertrokken. Ook hebben twee personen een dubbele functie gekregen.

De nieuwsredactie is flink ingekrompen, maar liefst zes redactieleden hebben afscheid genomen. We bedanken dennis00, flyguy, fuzzy_logic66, Maffemuts, palestrina en samsonneke voor hun inzet.

De reviewsectie nam afgelopen maand afscheid van zeedrager, maar kreeg daarvoor zeven nieuwelingen in de plaats, waaronder forummod Lois, columniste zonnetje40 en oudgediende magneet. De overige nieuwe reviewers zijn JianniB, Marco-van-Hoof, orko82 en Sneeuwwit.

Ook het aantal columnisten is gegroeid. Theovanrijn en Debby-Jo namen afscheid, Djugular, SarahMorton en servidor kwamen hiervoor in de plaats.

Alles op een rijtje:

Columnisten: Djugular, SarahMorton en servidor
Reviewers: JianniB, magneet, Marco-van-Hoof, orko82 en Sneeuwwit

Nieuwe functie:
Lois (naast forummod nu ook reviewer)
zonnetje40 (naast columnist nu ook reviewer)

De volgende mensen hebben de FP-crew helaas verlaten. Uiteraard bedanken wij hen voor hun tijd en inzet!
dennis00, flyguy, fuzzy_logic66, Maffemuts, palestrina en samsonneke (nieuwsposters), Debby-Jo en Theovanrijn (columnisten), zeedrager (reviewer).

Solliciteren naar een functie binnen de FP-crew is uiteraard altijd mogelijk. Sollicitaties kunnen gestuurd worden aan frontpage@fok.nl.

Vorige overzichten: maart, april, mei, juni, juli, augustus, september.

[NASCAR] Uitslag Amp Energy 500

Jamie McMurray heeft na een tumultueuze slotfase de Amp Energy 500 op zijn naam geschreven. De Ford-coureur bleef Kasey Kahne en Joey Logano voor. Klassementsleider Jimmie Johnson ontkwam aan de chaos en verstevigde de leiding in het klassement.

Omdat de baan nat was tijdens de kwalificatie startten de coureurs in de volgorde van het klassement. De NASCAR maakte zondag voor de wedstrijd bekend dat het bumper aan bumper rijden in de bochten niet toegestaan was, iets wat juist voor Talladega kenmerkend is. Door het bumper aan bumper rijden kunnen de coureurs namelijk snel naar voren komen en een klein gaatje slaan.

Jimmie Johnson mocht de wedstrijd van de eerste plaats aanvangen, voor Mark Martin die meteen de leiding pakte. De 48 heeft moeite met het circuit van Talladega en Johnson viel dan ook meteen tot diep in het middenveld terug. Het circuit is echter zodanig dat één goede rij auto's zo naar voren kan rijden en het hele veld op zijn kop kan zetten.

Bij de eerste crash van de dag waren na vier ronden Paul Menard en Joe Nemechek betrokken. Beiden verloren veel tijd. Casey Mears nam al snel de leiding over en hij behield de eerste plaats tot de eerste stops na veertig ronden volgden. Bijna het gehele veld zat op dat moment binnen vier seconden en vormde een lint.

Tijdens de eerste stops was het Kurt Busch die spinde en zo de tweede gele vlagsituatie van de dag veroorzaakte. Elliott Sadler bracht het veld weer op gang, terwijl het hele veld tot driedik over de baan reed. Kevin Harvick nam de leiding uiteindelijk over, waarbij het hele veld hem volgde. De tweede serie stops zorgde er voor dat Denny Hamlin na 99 ronden de leiding kon pakken.

Lang duurde dit niet, want rommel op de baan zorgde voor de derde caution van de dag. Nadat het veld na 125 ronden tot rust gekomen was, was het Tony Stewart die er tien ronden later genoeg van had en een eigen treintje vormde. Hij kwam met verschillende coureurs voor en achter zich snel naar voren. Precies op dat moment blies Hamlin zijn motor op, waardoor een nieuwe neutralisatie een feit was.

Nadat het hele veld naar de pits was geweest nam Brad Keselowski de eerste plaats over. Veel was deze niet waard, want op dat moment had de race al 49 leiderswissels gekend. De coureurs begonnen duo's te vormen om zo naar voren te komen. In de ronden die volgden wisselden de leiders telkens en kwamen er steeds andere coureurs aan de leiding te rijden, omdat de coureurs drie en soms vierdik over de baan reden.

Onder meer Dale Earnhardt jr. en Juan Montoya pakten regelmatig de eerste plaats, maar vielen daarna net zo hard weer terug in het veld. Met nog vijf van de 188 ronden te rijden was het Ryan Newman die zijn teamgenoot Tony Stewart raakte en zelf over de kop ging. Uiteindelijk werd hij nadat de race stilgelegd werd uit zijn auto gezaagd. Behalve een gekrenkt ego kwam hij er goed vanaf.

Nadat de baan opgeruimd was kwamen de coureurs weer het circuit op, al gingen velen van hen snel naar de pits, omdat ze bijna zonder brandstof zaten. Johnson profiteerde hiervan door door te schuiven naar plaats twaalf, terwijl hij de hele race rond plaats dertig gebivakkeerd had. Zo kwam de klassementsleider goed weg toen het in de laatste ronde wederom mis ging.

Kurt Busch werd aangetikt en zette zo een kettingreactie in werking. Mark Martin ging over de kop, terwijl Montoya moest uitwijken. Ook Jeff Gordon en verschillende andere toppers waren bij het ongeval betrokken. Hierdoor won McMurray eenvoudig voor Kahne en Logano.

In The Chase gaat Johnson nu aan de leiding met 6.248 punten. Hiermee staat hij er 184 voor op Mark Martin en 192 op Jeff Gordon. Juan Montoya klom naar plaats vier met 6.009 punten. Na deze race zijn er nog drie wedstrijden in The Chase te verrijden.

Uitslag Amp Energy 500:

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
122Jamie McMurray Ford195/10 191
211Kasey Kahne Dodge175/5 191
320Joey Logano * Toyota170/5 191
48Greg Biffle Ford160/0 191
518Jeff Burton Chevrolet160/5 191
61Jimmie Johnson Chevrolet150/0 191
733Michael Waltrip Toyota151/5 191
836Brad Keselowski Chevrolet147/5 191
926Elliott Sadler Ford143/5 191
1037Bobby Labonte Chevrolet134/0 191
1124Dale Earnhardt Jr. Chevrolet135/5 191
1215Clint Bowyer Chevrolet127/0 191
1312Brian Vickers Toyota129/5 191
1410Carl Edwards Ford126/5 191
1513Kyle Busch Toyota123/5 191
1629Reed Sorenson Dodge115/0 191
1728David Ragan Ford112/0 191
1841Robert Richardson Jr. Toyota109/0 191
195Juan Montoya Chevrolet111/5 191
203Jeff Gordon Chevrolet108/5 191
2121Kevin Harvick Chevrolet105/5 191
2230David Stremme Dodge102/5 191
2335John Andretti Chevrolet99/5 191
2414Matt Kenseth Ford91/0 191
2519Casey Mears Chevrolet93/5 191
2616David Reutimann Toyota90/5 191
DNF38Scott Speed * Toyota82/0 190Accident
DNF2Mark Martin Chevrolet84/5 190Accident
2942Max Papis * Toyota76/0 190
DNF6Kurt Busch Dodge78/5 189Accident
DNF23Martin Truex Jr. Chevrolet75/5 189Accident
DNF34Robby Gordon Toyota72/5 189Accident
3325A.J. Allmendinger Dodge64/0 189
3417Marcos Ambrose Toyota66/5 188
DNF4Tony Stewart Chevrolet63/5 183Accident
DNF7Ryan Newman Chevrolet60/5 183Accident
3731Erik Darnell Ford52/0 167
DNF9Denny Hamlin Toyota54/5 137Engine
DNF43Regan Smith Chevrolet46/0 99Engine
DNF27Sam Hornish Jr. Dodge43/0 44Engine
DNF40Dave Blaney Toyota40/0 12Vibration
DNF32Paul Menard Ford37/0 4Accident
DNF39Joe Nemechek Toyota34/0 4Accident
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 33 van 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jimmie Johnson6248Leader333614
2Mark Martin6064-184337512
3Jeff Gordon6056-192330116
4Juan Montoya6009-23933207
5Tony Stewart5969-279330415
6Kurt Busch5936-31233018
7Greg Biffle5908-340330010
8Ryan Newman5846-40233205
9Kasey Kahne5834-41433027
10Carl Edwards5811-43733007
11Denny Hamlin5800-448331312
12Brian Vickers5697-55133614

Zestien jaar geëist voor liquidatie kroegbaas

Advocaat-generaal Cynthia de Jong heeft vandaag voor het gerechtshof in Amsterdam zestien jaar cel geëist tegen de 28-jarige Dwight S. en de 23-jarige Remy H., wegens de liquidatie van de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl. Deze werd op 20 april 2006 in zijn café in Amsterdam-West doodgeschoten.

De rechtbank veroordeelde het tweetal vorig jaar tot 14,5 jaar cel. Dwight S. heeft een volledige bekentenis afgelegd. Remy H. herhaalde ook maandag weer dat hij nooit heeft geweten dat Thomas van der Bijl moest worden doodgeschoten. Aanklaagster De Jong kwalificeerde deze verklaring als "volstrekt ongeloofwaardig". H. is zich volgens haar vanaf de eerste ontmoeting met de opdrachtgever bewust geweest van de aard van de aangenomen klus.

Even blazen voor een diagnose

Ademtesten zijn vooral bekend van alcoholcontroles van de politie. De vraag 'wilt u even blazen?' kan wellicht binnenkort ook worden gesteld aan patiënten met longaandoeningen of chronische darmontsteking. Maastrichtse onderzoekers zijn dicht bij zo'n blaastest, meldt het Research Magazine van de Universiteit Maastricht.

Lucht die mensen uitademen bevat duizenden vluchtige verbindingen (snel verdampende stoffen). Iemand met een chronische darmontsteking ademt andere verbindingen uit dan een gezond persoon. Ontstekingen in het lichaam produceren afbraakproducten die in het bloed terechtkomen. Zodra het bloed de longen passeert ademt de patiënt de vluchtige verbindingen uit. Wanneer je de uitgeademde lucht opvangt in een zakje en vervolgens in een buisje met koolstof perst, kun je de lucht later nader onderzoeken.

Janmaat voor twee Europese wedstrijden geschorst

sc Heerenveen-speler Daryl Janmaat is door de UEFA voor twee wedstrijden geschorst. Dit naar aanleiding van zijn rode kaart in de Europa League-wedstrijd tegen Hertha BSC. Na een charge op Nemanja Pejcinovic werd hij uit het veld gestuurd.

Door de schorsing mist Janmaat de terugwedstrijd tegen de Duitsers van aankomende donderdag en de wedstrijd tegen Sporting op 3 december.

Doden door overstromingen en kou in Turkije

Zeker zes mensen zijn in de afgelopen dagen in Turkije om het leven gekomen door kou, zware regen en andere barre weersomstandigheden. Dat hebben Turkse media vandaag gemeld.

In het zuidoosten van Turkije werd maandag een bus met leraren door het water meegesleurd. Een docent kwam om. Twee andere leraren en de chauffeur van het voertuig raakten gewond. Elders in het zuidoosten van het land verdronken twee zussen in een rivier. In een dorpje in het westen van Turkije kwam een klein kind om het leven toen een brug het begaf. Het kind werd gedragen door de vader, wiens lot onbekend is.

In het weekeinde overleden in de westelijke stad Bursa twee mensen. Ze hadden een koolmonoxidevergiftiging opgelopen, nadat ze vanwege de kou fors hadden gestookt.

Bankiers gaan op cursus

Topbestuurders en commissarissen van Nederlandse financiële instellingen laten zich vanaf komende februari bijspijkeren in hun vakgebied door docenten van de Duisenberg School of Finance. Een woordvoerder van de opleiding bevestigde vandaag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad.

Een commissie onder leiding van oud-bankier Cees Maas pleitte eerder dit jaar voor meer bijscholing voor topmannen en -vrouwen bij financiële instellingen. Deze zou hen in de toekomst kunnen behoeden voor fouten uit het verleden die hebben geleid tot de kredietcrisis. De banken zelf hebben de richtlijn opgenomen in hun eigen gedragscode.

Tijdens de cursus, die twee keer 2,5 dagen duurt, komen verschillende onderwerpen zoals integriteit en het nemen van risico's aan bod. Per cursus (getiteld 'Bankers Course') kunnen vijftien deelnemers zich inschrijven. De woordvoerster wilde niet zeggen hoeveel topbestuurders zich al hebben ingeschreven voor de opleiding.

'Studenten geneeskunde anders selecteren'

Wat voor eindexamencijfer vwo-leerlingen ook halen, voor een grote groep zegt dat weinig over de studieprestaties tijdens de geneeskundeopleiding. Tot die conclusie komt senior opleidingsadviseur Gerard Baars in zijn promotieonderzoek, dat hij verrichtte aan de Erasmus MC in Rotterdam.

Zijn onderzoek zet het lotingsysteem onder druk waarmee alle geneeskundeopleidingen in Nederland werken. Studenten die een eindexamencijfer onder de 8 hebben, moeten worden ingeloot. Hoe hoger het eindexamencijfer, hoe groter de kans om te worden toegelaten. Op deze manier willen universiteiten de beste studenten binnenhalen. "Echter, voor de grote groep vwo'ers met een eindexamencijfer tussen de 5,5 en de 7 voorspelt het cijfer niet hoe de studieprestaties zijn tijdens de geneeskundeopleiding", stelt Baars vast.

Renault blijft motorleverancier Red Bull

Red Bull Racing zal ook volgend jaar gebruik gaan maken van Renault-motoren. Het Oostenrijkse team dacht aan een mogelijke overstap naar Mercedes of Cosworth, maar beide opties gingen niet door.

McLaren hield tegen dat Mercedes ook ging leveren aan Red Bull, terwijl de renstal de motoren van Cosworth te risicovol vond. Het Britse merk keert in 2010 terug als motorleverancier in de Formule 1, maar moet deze winter nog wel een achterstand inhalen. De motoren zijn sinds eind 2006 niet verder ontwikkeld en zouden voor Red Bull te veel risico betekenen op het gebied van pk's, betrouwbaarheid en gebruik van brandstof.

Het team van Christian Horner won dit Formule 1-seizoen zes races en behaalde zestien podiumplaatsen. Daarom blijft het team mogelijk toch bij Renault, ondanks de problemen met de betrouwbaarheid bij Sebastian Vettel eerder dit seizoen. "De fundamenten zijn goed. We hebben goede support van Renault, want anders win je geen races en boek je goede resultaten," zei Horner in Abu Dhabi.

Foutparkeerder gekooid

Een fabrikant van hekwerken in het Duitse Mellingen heeft een foutparkeerder op bijzondere wijze aangepakt. Nadat een vreemde auto al zes dagen op de parkeerplaats voor medewerkers van de firma stond, werd er een hek rond de auto gebouwd.

"De bestuurder heeft niet gereageerd op een briefje dat we achter zijn ruitenwisser geplaatst hebben," verdedigt hoofd verkoop Thomas Genzsch van de firma Draht-Seidel de actie. "Omdat dit een privéterrein is, zouden we zelf opdraaien voor de kosten van het wegslepen van het voertuig. Het is maar de vraag of we dat geld terugkrijgen."

Een foto van de auto met het hek eromheen vind je hier.

Met dank aan crv voor de submit.

Anjema blijft op koers tijdens WK

Laurens Jan Anjema heeft zich in Koeweit geplaatst voor de derde ronde van de World Open 2009, het officiële WK-individueel voor heren. De 26-jarige squasher was in vier games te sterk voor Aamir Atlas Khan.

De linkshandige Anjema had op papier een lastige loting tegen de 19-jarige Pakistaan die op de wereldranglijst drie plekken lager staat dan de Nederlander (18 om 15). In werkelijkheid bleek de als veertiende geplaatste Nederlander echter veel sterker dan de razendsnelle Khan, het neefje van squashlegende Jansher Khan. Alleen de tweede game moest Anjema het antwoord schuldig blijven op het onorthodoxe spel van zijn tegenstander. Het eerste, derde en vierde bedrijf in de 52-minuten durende strijd gingen daarentegen met overmacht naar Anjema: 11-6, 8-11, 11-2 en 11-5.

Door de zege schaarde Anjema zich volgens verwachting onder de zestien beste squashers ter wereld. In de volgende ronde van de Kuwait Men’s World Open 2009 moet de Hagenaar het morgenavond vermoedelijk opnemen tegen Ramy Ashour uit Egypte. De regerend wereldkampioen, vierde op de mondiale ranking, komt later vandaag nog in actie tegen zijn landgenoot Omar Abdel Aziz.

In het middagprogramma vielen er overigens vier verrassingen te noteren in Koeweit. Tweevoudig wereldkampioen David Palmer (Aus), de nummer zes van de plaatsingslijst, moest zijn meerdere erkennen in de Egyptenaar Tarek Momen (25), terwijl diens landgenoot Hisham Ashour (21) de Engelsman Adrian Grant (10) uitschakelde. Ook de Australiër Cameron Pilley (20) en de Engelsman Daryl Selby (22) zorgden voor een kleine sensatie door respectievelijk Mohammed El Shorbagy (16) en Mohd Azlan Iskandar (12) naar huis te sturen.

Boek: Dominique Prins - De kinderen? Die merken er niets van

Echtscheidingen zijn de afgelopen decennia uitgegroeid tot een heus cultuurfenomeen. Waar ze eerst enkel plaatsvonden als de thuissituatie in kwestie absoluut onhoudbaar was, wordt nu veel sneller naar deze radicale mogelijkheid gekozen. Ook flauwere en emotionelere argumenten, zoals het ‘niets meer voelen voor de partner’ en ‘het achterwege blijven van een financieel fijne toestand’, worden steeds vaker als plausibel gezien. In hoeverre dit een echtscheiding rechtvaardigt, is natuurlijk volledig persoonlijk en daardoor ook lastig aan te vechten. Eén ding staat echter vast: dit alles maakt het niet minder aangrijpend voor de kinderen die met een scheiding te kampen krijgen. Iets wat aan de kaart wordt gesteld in De kinderen? Die merken er niets van! van Dominique Prins.

Haarlem Basketball Week gaat niet door

De organisatie van de Basketball Week heeft besloten dit jaar geen evenement in Haarlem te organiseren. Ondanks een zeer behulpzaam gemeentebestuur en de medewerking van diverse Haarlemse instanties is er onvoldoende zekerheid om te zorgen voor een geslaagd evenement met sluitende begroting.

Door het faillissement van de 'eigenaar', bv Slam, liggen de eigendomsrechten voor een te organiseren basketbaltoernooi nu nog in handen van de curator. Ondanks meerdere verzoeken, heeft de curator tot op heden geen toestemming gegeven om een Haarlem Basketball Week onder een andere rechtspersoon te laten organiseren. Voor de volgende jaren zal dat probleem er waarschijnlijk niet zijn, want bij het niet organiseren van een basketballweek in 2009 vervallen de rechten weer terug aan Haarlem.

Als nu op dit moment wel groen licht gegeven zou worden, verwacht de organisatie niet het hoge niveau basketbal te halen dat het publiek gewend is. Dat heeft te maken met de tijdsdruk en de benodigde financiële middelen die in deze economische tijden niet makkelijk te verkrijgen zijn. Daarom heeft de organisatie na rijp beraad en met pijn in het hart besloten dit jaar het evenement over te slaan. In januari 2010 wordt besloten hoe en waar dat jaar een Basketball Week wordt georganiseerd.

Het deelnemersveld van de Basketball Week zou interessante ploegen hebben gebracht. De nationale teams van Rusland en de Filipijnen waren bereid om te komen. Ook teams uit Israël en de USA hadden al toegezegd tussen Kerst en Oud en Nieuw naar Haarlem te komen.

Passagiers uren vast in trein

Ruim vijfhonderd passagiers hebben vanochtend meer dan vier uur vastgezeten in een gestrande trein in Den Bosch. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) vandaag gezegd.

De trein kwam vast te staan toen een bouwput vlak naast het spoor instortte. Omdat de trein op een "ongelukkig punt" stond konden er volgens de NS geen bussen bij om mensen weg te brengen. Op last van de brandweer moest de stroom van de bovenleiding gehaald worden. "Toen de stroom terugkwam, bleek ook nog een van de treinstellen kapot", zei de NS-woordvoerder.

Vervolgens werd er een monteur bij geroepen. "Dat leek op dat moment de beste oplossing." Er was niet voor gekozen om mensen te evacueren, omdat die dan langs het spoor zouden moeten lopen, wat gevaarlijk kan zijn.

De ruim vijfhonderd mensen hebben het al die uren zonder eten en drinken moeten stellen, voor zover ze dat zelf niet bij zich hadden. De NS zegt het "verschrikkelijk" te vinden wat er gebeurd is.

Rock Band DLC voor deze week: Dave Grohl-week

Liefhebbers van Dave Grohl kunnen deze week hun hart ophalen: de DLC van Rock Band bestaat voor het merendeel uit tracks waar de drummer van Nirvana, zanger en gitarist van Foo Fighters, drummer van Tenacious D en drummer van Them Crooked Vultures aan meegewerkt heeft.

De volgende tracks komen 3 november op de Xbox 360 en Wii en 5 november op de PS3 uit:

• Foo Fighters – “Best of You”
• Foo Fighters – “The Pretender”
• Foo Fighters – “Wheels”
• Foo Fighters – “Word Forward”
• Nirvana – “About a Girl”
• Nirvana – “Blew”
• Nirvana – “School”
• Joan Jett & The Blackhearts – “Fake Friends”

Zoals gebruikelijk zijn de kosten 200 Wii Points, 160 MS Points of € 1,49 per track. De Foo Fighters Pack 03 kost 560 MS points of € 5,29, de Nirvana Bleach Pack gaat je 440 MS Points of &eurol 3,99 kosten.

Voor Rock Band Unplugged mag je de volgende tracks à € 1,49 op 5 november verwachten.

• Bullet For My Valentine – “Waking the Demon”
• System of a Down – “Toxicity”

Donington-eigenaar Wheatcroft overleden

De eigenaar van Donington Park, Tom Wheatcroft, heeft het niet mogen meemaken dat er weer een Formule 1-race wordt gereden op zijn circuit. Gisteren werd bekend dat hij overleden is na een lang ziekbed.

Wheatcroft was als auto- en motorsportfan veel te vinden in de jaren '30 op Donington. Nadat hij een vermogen had opgebouwd kocht hij in 1971 zijn favoriete circuit zelf. Toen de baan in 1939 gesloten werd vanwege de Tweede Wereldoorlog, was de baan daarna onbruikbaar geworden om te racen. Wheatcroft stalde, toen hij het overgenomen had, zijn groeiende collectie aan raceauto's op Donington. Daar staat de collectie nog altijd. Op 27 mei 1977 werd er voor het eerst in 38 jaar weer een race gehouden.

In 1985 werd de baan met 2,5 mijlen (ca. 4 kilometer) verlengd, en in 1987 was het de gastheer voor de eerste Britse motor-Grand Prix. Dat evenement zal altijd in de boeken staan, al neemt Silverstone waarschijnlijk volgend jaar de Britse Grand Prix weer over, omdat Donington Park zich niet aan de gestelde deadline kon houden.

Wheatcrofts ambitie was altijd al om de Britse Grand Prix weer terug te brengen naar zijn geliefde circuit en in 1993 maakte hij zijn droom waar doordat de Europese Grand Prix op Donington Park gehouden werd. 55 jaar na de laatste Donington-Grand Prix die gewonnen werd door Tazio Nuvolari. Ayrton Senna won hier in een legendarische race door Brit Damon Hill voor te blijven in vreselijk nat weer.

Maar dat was een enkele race op Donington, en pas in 2007, toen de baan on handen kwam van leasemaatschappij Donington Ventures Leisure Ltd, was er weer hoop op een nieuwe race. Toen werd een deal gesloten om de Britse Grand Prix in 2010 weer op Donington Park te verrijden.

Maar hoewel Wheatcrofts bedrijf, Wheatcroft & Son, eigenaar was van het contract, was het bedrijf niet verantwoordelijk voor het mislukken van het halen van de deadline die door Bernie Ecclestone gesteld was. Het lukte niet om voldoende financiën bij elkaar te krijgen om de baan aan te passen. In april van dit jaar klaagde Wheatcroft & Son de huidige exploitant Donington Ventures Leisure Ltd aan voor een achterstand in betaling van de huur van het leasecontract: 2,47 miljoen Britse pond (2,75 miljoen euro).

Tom Wheatcroft overleed vredig op zondag 1 november om 10:30 uur in het bijzijn van zijn familie op 87-jarige leeftijd. Helaas heeft de Brit het niet meer mogen meemaken dat er weer een Britse Grand Prix op Donington Park verreden wordt.

Verkeerde patiënt krijgt urologische ingreep

In een ziekenhuis in Antwerpen zijn twee patiënten met elkaar verwisseld, waardoor een man een onnodige urologische ingreep heeft ondergaan. De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft dat vandaag gemeld.

Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis werd bij de man "iets weggehaald dat niet meer te herstellen is". Wat dat was, laat ze in het midden. De andere patiënt werd onder volledige narcose onderzocht voor een aandoening die hij niet heeft.

De woordvoerster spreekt van "een zeer pijnlijke kwestie". Het ziekenhuis onderzoekt de gang van zaken. De twee patiënten, beiden afkomstig uit de regio Antwerpen, zullen volgens haar geen blijvende gezondheidsproblemen ondervinden. Voor zover bekend hebben ze nog geen schadeclaim ingediend.

Duitse militair rijdt in op groep militairen

Een Duitse militair is vanmorgen vroeg op het terrein van een kazerne in de deelstaat Thüringen in het midden van Duitsland met een auto ingereden op een groep van dertig andere militairen. Dertien soldaten raakten gewond, van wie zeven ernstig. De politie gaat niet uit van een aanslag.

Dat heeft een woordvoerder van het Duitse ministerie van Defensie laten weten, aldus de Duitse omroep ZDF. Geen van de gewonden is in levensgevaar. Drie gewonden zijn met helikopters van de kazerne in Bad Salzungen nabij Leipzig overgebracht naar ziekenhuizen.

De man die inreed op zijn collega's krijgt psychische bijstand. Op de kazerne bij Bad Salzungen werken circa tweeduizend militairen.

Williams bevestigt Hülkenberg en Barrichello

Williams heeft vandaag de rijders voor komend seizoen bekendgemaakt. De gelukkigen zijn Rubens Barrichello en Nico Hülkenberg, die vanuit de GP2 komt en daar kampioen is geworden. Barrichello komt van Brawn GP over en won dit jaar twee races en werd derde in het kampioenschap.

"Rubens behoeft geen introductie. Hij is niet alleen de meest ervaren coureur in de Formule 1, hij is ook erg gepassioneerd en getalenteerd. Hij heeft dit jaar erg goed gevochten in het kampioenschap. Nico is kampioen geworden in zijn eerste jaar in de GP2 en heeft daarvoor ook gewonnen in de F3 Euroseries, de Masters of F3, de A1GP en de Duitse Formule BMW", aldus teambaas Frank Williams.

'Suarez opvolger van C. Ronaldo'

Sir Alex Ferguson wil in de winterstop een vervanger aantrekken voor de naar Real Madrid vertrokken Cristiano Ronaldo. De manager van Manchester United ziet Luis Suarez als een belangrijke kandidaat om de vacature op te vullen, meldt The Sunday Times.

Luis Suarez zou volgens de Engelse tabloid een transfersom op moeten brengen van ongeveer 39 miljoen euro. Manchester United is waarschijnlijk bereid dit bedrag voor de speler van Ajax te betalen.

Manchester United krijgt in de strijd om de handtekening van Suarez concurrentie van onder andere stadsgenoot City, Internazionale en AC Milan. Eerder liet Ajax via Rik van den Boog weten dat de Amsterdamse club zijn topscorer graag wil behouden. Een transfer sloot de algemeen directeur echter niet uit indien er sprake zou zijn van een uitzonderlijke aanbieding.

[NBA] Uitslag Lakers - Hawks

Los Angeles Lakers namen het gisteravond op tegen de Atlanta Hawks. Een team dat over het algemeen de heren in het purple and gold vele problemen geeft. Er werd dan gisteravond ook geen makkelijke klus maar dankzij de monsterscore van 41 punten van Kobe Bryant werd de overwinning behaald.G

De Spaanse center Pau Gasol moest alweer de derde wedstrijd toekijken terwijl zijn team het moeilijk had rondom de basket. Andrew Bynum was wederom de startende center en deed dat aanvallend prima. Bynum was goed voor 21 punten maar slechts drie rebounds. Ron Artest scoorde twaalf punten terwijl Lamar The Candyman Odom elf punten behaalde. Odom pakte daarnaast ook veertien rebounds.

Bij de Hawks was Joe Johnson bezig om Bryant bij te houden wat betreft de score. De shooting guard bleef op 27 punten steken. Mike Bibby voegde daar vijftien punten aan toe terwijl Jamal Crawford er zeventien maakte. De uiteindelijke score bleef op 117-110 steken in het voordeel van de Lakers

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersAtlanta Hawks117-110
Phoenix SunsMinnesota Timberwolves120-112
Denver NuggetsMemphis Grizzlies133-123
Oklahoma City ThunderPortland Trailblazers74-84
Miami HeatChicago Bulls95-87
Boston CelticsNew Orleans Hornets97-87
Toronto RaptorsOrlando Magic116-125

Karzai winnaar Afghaanse verkiezingen

De zittende president van Afghanistan, Hamid Karzai, is uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen. Vanwege het besluit van oppositiekandidaat Abdullah Abdullah om zich terug te trekken uit de race, heeft de kiescommissie van Afghanistan (IEC) besloten de tweede ronde van de stembusgang te schrappen. Dat maakte de kiescommissie vandaag bekend.


Karzai is uitgeroepen tot winnaar verkiezingen Afghanistan  (foto: ANP)

Van der Ende begrijpt Blom niet

Mario van der Ende, columnist bij ElfVoetbal.nl, hekelt het optreden van scheidsrechter Kevin Blom in de wedstrijd Ajax - Feyenoord. Zelfs na het bekijken van de tv-beelden bleef Blom volhouden dat Ajacied Luis Suárez geen rood hoefde te hebben.

Suárez maakte in een duel met Feyenoorder Stefan Babovic een slaande beweging die in het gezicht van Babovic belandde. Van der Ende, zelf oud-scheidsrechter, is hoogst verbaasd: "Ik begrijp dat niet, zelfs de grootste Ajacieden die ik gisteren na afloop in De ArenA sprak waren blij dat Ajax het duel met elf man mocht uitspelen. Het lijkt er op dat Blom moeite heeft een fout toe te geven. Dat overkwam hem dit seizoen al eerder na PSV - Roda JC bij een elleboog van Pa-Modou Kah op Ola Toivonen."

Ook het optreden van Blom in het NOS-programma Studio Voetbal vond Van der Ende vreemd: "Het was nog verbazingwekkender dat de scheidsrechter gisteravond, na eerst volmondig achter zijn beslissing te staan, na terechte argumenten van Jan Mulder en Hugo Borst als een blad van een boom omdraaide en aangaf dat hij toch een rode kaart had moeten tonen. Jammer. Had dan niets gezegd of gewoon de fout toegegeven. Maar door zijn houding en antwoorden werd zijn geloofwaardigheid door hemzelf sterk gedevalueerd."

Van der Ende pleit voor maatregelen om dit soort gevallen te voorkomen. "Het wordt tijd dat de KNVB en de aanklagers deze procedure snel weer eens onder de loep gaan nemen, omdat dit soort gedraai alleen maar willekeur in de hand werkt."

Suárez kan overigens niet meer worden gestraft naar aanleiding van de tv-beelden. De aanklager betaald voetbal heeft geen poot meer om op te staan omdat Blom direct na afloop van de wedstrijd de actie van de Ajacied als "normaal duel" beoordeeld heeft.

De Eeuwigelaan

Die hebben ze hier, in Bergen. Loopt van Bergen naar Bergen aan Zee en is aan weerszijden voorzien van bomen, strak langs de weg. Die bomen zijn redelijk recht, maar vele ervan hangen een beetje over de weg heen. Zodat vrachtwagens, vooral de hoge beter een beetje op het midden van de weg kunnen rijden, anders is het algauw kaboem. Als er dus een vrachtwagen op je af komt die midden op de weg rijdt hoef je niet te toeteren en te flitsen, die jongen is gewoon goed wakker en jij gaat even aan de kant staan.

'Liverpool richt vizier op Elia'

Amper een half jaar in dienst bij Hamburger SV heeft Eljero Elia de interesse gewerkt van Liverpool.

De razendsnelle aanvaller is tijdens zijn eerste maanden in de Bundesliga één van de grote verrassingen. Bij HSV is hij in een kort tijdsbestek uitgegroeid tot een vaste waarde.

Volgens boulevardkrant Bild heeft Liverpool de prestaties van Elia gevolgd en is er serieuze interesse ontstaan. Scouts van de slecht presterende Engelse topclub zaten tijdens het duel met Borussia Monchengladbach op de tribune voor Elia. Volgens de krant was dat al de tweede keer in zeven dagen dat de Engelsen op de tribune zaten voor Elia.

Mourinho gaat niet uit van meespelen Sneijder

De trainer van Internazionale, José Mourinho, gaat er niet vanuit dat hij woensdag, in de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev, een beroep kan doen op Wesley Sneijder.

De Nederlandse middenvelder van Internazionale kampt met een dijbeenblessure. De kwetsuur hield hem de afgelopen twee competitiewedstrijden al langs de kant. "Sneijder trainde zondag zonder bal. Hij heeft hard gewerkt, maar ik zie het somber in voor Dinamo Kiev", aldus de Portugese trainer tegen Sky Italia. Mourinho moet het eveneens stellen zonder Sulley Muntari en Thiago Motta.

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 1/11/2009

Gisteren werd er weer gehockeyd in de Rabo Hoofdklasse. De mannen speelden afgelopen vrijdag ook al een ronde. De uitslagen, nieuwe stand en het programma vind je hieronder.

Bij de heren hadden Pinoké en Laren last van de hevige regen die viel, dat duel werd gestaakt en het is nog niet bekend wanneer dat duel afgespeeld wordt.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

SCHC - Rotterdam 1-1 (0-1)
7' Hinskens 0-1 (sc)
61' Dirkse-Van den Heuvel 1-1

Klein Zwitserland - Den Bosch 2-1 (1-0)
1' Padalino 1-0 (sc)
44' Kaufmann 2-0
60' Paumen 2-1 (sb)

Amsterdam - Nijmegen 6-1 (0-0)
40' Holman 1-0 (sc)
42' Jonker 2-0
46' Hoog 3-0
50' Holman 4-0 (sc)
58' Groen 5-0 (sc)
62' Holman 6-0 (sc)
70' Dawson 6-1 (sc)

Kampong - HGC 1-2 (0-1)
29' Gravesteijn 0-1
65' Van der Werf 0-2
67' Van der Pols 1-2

Pinoké - Laren 2-5 (2-1)
3' Gale 1-0 (sc)
12' Van Geel 1-1
17' Schwarz 2-1 (sc)
42' Lammers 2-2 (sc)
50' Lammers 2-3 (sc)
62' Hentenaar 2-4
68' Lammers 2-5

Hdm - Oranje Zwart 0-1 (0-0)
39' De Vos 0-1 (sc)


Stand dames

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Den Bosch870134621
2Amsterdam8602271018
3SCHC852122917
4Laren8503191215
5Klein Zwitserland8422111014
6Kampong8413161213
7Oranje-Zwart8413131313
8Rotterdam8332261612
9HDM821515237
10HGC81076233
11Nijmegen81075303
12Pinoké81079393


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

Bloemendaal - Den Bosch 3-3 (2-1)
13' De Nooijer 1-0
16' Van Mierlo 2-0
32' Smith 2-1 (sc)
49' Gleghorne 2-2 (sc)
64' Jolie 3-2 (sc)
68' Gleghorne 3-3 (sb)

Tilburg - Amsterdam 1-2 (0-1)
27' Eikelboom 0-1 (sc)
nb Taekema 0-2
68' M. Vila 1-2

Oranje Zwart - HGC 0-4 (0-1)
31' Garza 0-1
48' Van Ass 0-2
55' Iding 0-3
59' Kranstauber 0-4 (sc)

Rotterdam - SCHC 2-2 (1-2)
12' Weusthof 0-1 (sc)
20' Hertzberger 1-1
23' Bouwens 1-2
57' Van der Horst 2-2 (sc)

Hurley - Kampong 4-4 (0-3)
3' Caspers 0-1 (sc)
21' Van den Berg 0-2 (sc)
29' Looijen 0-3 (sc)
41' Taylor 1-3 (sc)
68' Braaksma 2-3
50' Caspanni 3-3
56' Vermeulen 3-4
70' Janiek Braaksma Hurley 4-4 (sc)

Pinoké - Laren nnb (1-1)
11' Jager 0-1 (sb)
33' Neumeijer 1-1
36' duel gestaakt vanwege hevige regenval, nog geen datum bekend wanneer duel afgespeeld wordt.


Stand heren

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1HGC10811362225
2Amsterdam10712251722
3Bloemendaal9621291820
4Rotterdam9513272016
5Oranje-Zwart10424242414
6Den Bosch10424222514
7Laren9414312813
8Kampong10334242312
9Tilburg10325202211
10Pinoké921619247
11Hurley1012717345
12SCHC1004619364


Programma week 45

Dames

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 08 november12:45HGCSCHC
Zondag 08 november12:45NijmegenLaren
Zondag 08 november12:45Den BoschKampong
Zondag 08 november12:45RotterdamAmsterdam
Zondag 08 november12:45Oranje-ZwartKlein Zwitserland
Zondag 08 november12:45HDMPinoké


Heren

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 08 november14:45Den BoschPinoké
Zondag 08 november14:45KampongOranje-Zwart
Zondag 08 november14:45SCHCHurley
Zondag 08 november14:45AmsterdamRotterdam
Zondag 08 november14:45HGCBloemendaal
Zondag 08 november14:45LarenTilburg

Jacobs: "Advocaat roept Lukaku niet op"

Dick Advocaat laat Romelu Lukaku (16) nog buiten de selectie van het Belgisch elftal. Dat zegt Anderlecht-trainer Ariël Jacobs.

Lukaku is een sensatie in de Belgische competitie en maakte al zes goals voor Anderlecht. Tv-programma's en columnisten praten en schrijven de jongeling al het nationale elftal in, maar dat is nog te vroeg voor de bondscoach, verklapt Jacobs. "Over de inhoud van het gesprek kan ik niks kwijt, het is aan de trainer van de nationale ploeg om desgewenst meer uitleg te geven", zegt Jacobs, om even later alsnog openheid van zaken te geven. "Als Advocaat beslist om Romelu op te roepen, heb ik daar alle respect voor. Dan heb ik daar niks tegen in te brengen. Maar laat me volstaan met te zeggen dat het een heel goed gesprek was."

"Er is daarbij niet gedacht aan de belangen van Anderlecht of die van de nationale ploeg, de persoon van Romelu Lukaku stond voorop. Lukaku zit dan ook niet in de voorselecties voor de oefeninterland van 14 november tegen Hongarije. Evenmin zal hij een paar dagen later spelen tegen Qatar. Hij zal niet opgeroepen worden", is Jacobs helder in Het Nieuwsblad.

Djukic: "Waarom moest ik blijven?"

Miroslav Djukic stapte dit weekend op als trainer van het noodlijdende Excelsior Moeskroen.

"Waarom moest ik bij Moeskroen blijven?", aldus de Serviër in Het Nieuwsblad. "We kregen geen informatie, geen enkel telefoontje van de voorzitter. Sinds eind augustus heb ik geldschieter Philippe Dufermont één keer gesproken via de gsm. Het is toch niet aan mij om te bellen?"

"Ik werkte keihard voor die club, soms tot 4 uur 's nachts. Ik wil ook spelers die zich honderd procent inzetten, maar in de huidige omstandigheden is dat onmogelijk. Ik ben honderd procent professioneel, maar anderen (lees: de directie) zijn dat niet", aldus Djukic.

"Tot woensdag wisten we echt van niets en daarna ging het alleen over of we al dan niet tegen Standard zouden voetballen. Er werd wel gezegd dat Moeskroen 4 miljoen op tafel moet leggen om het seizoen uit te doen. Anders is het over. De club koopt nu tijd door in beroep te gaan."

"Het is jammer, want volgens mij zijn er maar twee ploegen in België die op het veld een echte identiteit hebben: Club Brugge en Moeskroen. De anderen passen zich altijd aan aan de tegenstander. Wij voetbalden frank en vrij. Als Club Brugge de druk kan weerstaan, worden zij kampioen", besluit de opgestapte trainer.

Sluiter wint eerste ronde in Astana

Tennisser Raymon Sluiter heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi in Astana. De Rotterdammer rekende in Kazachstan met 6-4 en 6-0 af met thuisspeler Syrym Abdukhalikov.

In de tweede ronde neemt de 31-jarige Sluiter het op tegen Mikhail Kukushkin of Pierre-Ludovic Duclos. De Rotterdammer zal met een goed resultaat in Kazachstan mogelijk al de top 200 van de wereld binnen kunnen komen.

Isaksson dichtbij evenaring stokoud PSV-record

PSV is op stoom in de Eredivisie en dat is niet in de laatste plaats te danken aan Andreas Isaksson. De doelman aast inmiddels op een stokoud record van Pim Doesburg.

PSV heeft met Isaksson in de goal al zeven wedstrijden op rij de nul gehouden. De Zweedse sluitpost verijdelde enkele 'zekere' doelpunten met katachtige reflexen. Inmiddels staat de teller al op 634 droge minuten en is hij dicht bij evenaring van een clubrecord. Met Doesburg onder de lat hield PSV in 1970 acht keer op rij de nul.

De laatste tegengoal voor PSV dateert van 26 september, toen Frank Demouge scoorde voor Willem II. "Die man heeft magneten in z'n armen", verzuchtte Vitesse-trainer Theo Bos zaterdag tegen het Algemeen Dagblad. "Elke bal komt tegen hem aan."

Sijsling naar tweede ronde in Chuncheon

Igor Sijsling is maandag in geslaagd de tweede ronde van het challengertoernooi in Chuncheon te bereiken. In Zuid-Korea wist de Nederlander de Tsjech Pavel Snobel met 6-3 en 6-4 te kloppen.

In de volgende ronde neemt Sijsling het op tegen een Slowaak. Het wordt of de als derde geplaatste Lukas Lacko of Martin Klizan. Thiemo de Bakker moet nog in actie komen in Zuid-Korea. Hij neemt het op tegen thuisspeler Woong-sun Jun.

[Gerucht] Gran Turismo 5 krijgt track editor

Terwijl er nog steeds geen definitieve releasedatum is voor GT5 in het westen is er op de DigiExpo in Finland een interessant nieuwtje naar boven gekomen. Blijkbaar zal er in GT5 een track editor zitten. Hoe uitgebreid deze zal zijn en of het alleen mogelijk is om bestaande banen te editten of compleet nieuwe te maken en online te delen is nog onbekend.

Aangezien niet iedereen Deens zal kennen, is hier een vertaling te vinden.



Party chatten niet mogelijk in Modern Warfare 2

Communiceren is erg belangrijk bij het spelen van multiplayergames. Zo wordt het natuurlijk gebruikt om strategieën met elkaar te delen maar kan het ook flink irritant zijn als de zoveelste 12-jarige Amerikaan waarbij de ballen nog niet eens zijn ingedaald iedereen voor van alles en nog wat aan het uitmaken is. Toch is het niet meer weg te denken uit de multiplayergames van tegenwoordig.

In Modern Warfare 2 zal het natuurlijk ook mogelijk worden je tegenstanders uit te lachen als je ze ontzettend hard hebt gePWNED maar dan wel alleen in de game zelf. De partychat-functie die Microsoft in het menu van de Xbox 360 heeft ingebouwd, zal namelijk geblokkeerd worden zodat mensen niet via die weg kunnen praten.




Op het moment dat je de game zal willen gaan spelen zal er een menu verschijnen die je vraagt of je de game op wilt starten of dat je de party-chat wilt voortzetten. Volgens de makers doen ze dit om te voorkomen dat mensen de party-chat gebruiken om te cheaten. Zo zouden mensen bij het andere team posities door kunnen geven van de spelers waardoor het oneerlijk wordt.

'Dure spelers moeten vertrekken uit Rotterdam'

Feyenoord wil na dit seizoen afscheid nemen van de dure spelers. De Stadionclub wil besparen op de salarissen en zal dan ook geen enkele speler meer een contract bieden waarin ze meer dan een miljoen euro aan salaris moeten betalen.

Momenteel drukken Denny Landzaat, Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst zwaar op de begroting van de door financiële problemen geteisterde club. De drie spelers hebben een aflopend contract dat of niet verlengd zal gaan worden of ze moeten akkoord gaan met een sterk verlaagd salaris bij Feyenoord. "Dat gevoel hebben mijn zaakwaarnemer Sigi Lens en ik gekregen uit de gesprekken met de directie. Zoals het er nu uitziet, maak ik het seizoen nog wel af," meldde Landzaat die zijn salaris gespreid ontvangt van de Rotterdammers.

Karadzic morgen wel bij zitting tribunaal

De voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic is morgen aanwezig bij een zitting van het Joegoslavië-Tribunaal. Dat heeft een raadsman van Karadzic vandaag gezegd tegen het ANP.

Morgen is er een procedurele zitting. Karadzic zal volgens juridisch adviseur Marko Sladojevic dan opnieuw betogen dat hij meer tijd nodig heeft om zijn verdediging te kunnen voorbereiden.

Vandaag wordt het proces tegen Karadzic hervat. De aanklagers willen dan het voorlezen van de aanklacht afsluiten. Karadzic weigert daarbij te verschijnen, omdat hij zegt onvoldoende tijd te hebben gehad om zijn verdediging voor te bereiden.

Karadzic verschijnt morgen wel in de rechtszaal  (foto: ANP)

Ket: "Kramer is mijn voorbeeld"

Schaatser Rhian Ket was een van de verrassingen op het NK afstanden in Heerenveen afgelopen weekend. De schaatser uit de APPM-formatie zegt voor dit seizoen goed naar Sven Kramer te hebben gekeken, omdat hij toont hoe de sport beoefend moet worden.

Kramer leeft helemaal voor het schaatsen, iets wat Ket voor dit jaar ook gedaan heeft. Hij zegt dat hij in de APPM-ploeg hier goed de ruimte voor krijgt. "Dat TVM dit NK als ploeg niet goed rijdt, komt volgens mij omdat ze te strak in een keurslijf zitten. Er wordt door de begeleiding te veel voor de rijders gedacht. Bij APPM gaat het om eigen inbreng, de eigen verantwoordelijkheid staat centraal. Wij weten als geen ander waar het om gaat. Topsport is gewoon bikkelhard werken," zei de winnaar van de 1.500 meter die op die afstand Kramer slechts tiende zag worden.

Rutten pakt record bij PSV

Fred Rutten heeft in zijn eerste jaar als hoofdtrainer bij PSV meteen een record gepakt. Nog nooit bleef de club uit Eindhoven de eerste twaalf competitieduels op rij ongeslagen. PSV staat momenteel tweede in de Eredivisie met negen overwinningen en drie gelijke spelen.

In het seizoen 1992/1993 was het Hans Westerhof die de eerste elf duels met PSV ongeslagen bleef. Naast de twaalf duels in de competitie is Rutten ook in de overige negen officiële wedstrijden ongeslagen gebleven. Hierdoor heeft de club uit Eindhoven met het slot van vorig jaar meegerekend al 28 keer op rij niet verloren.

Taylor baalt van missen 9-darter op EK

Het EK darts in Hoofddorp was afgelopen weekend eenvoudig een prooi voor Phil 'The Power' Taylor. De Brit declasseerde zijn tegenstander Steve Beaton in de finale met 11-3. Eerder was in de halve finale Jelle Klaasen al met ruim verschil verslagen.

In de laatste leg van de wedstrijd gooide Taylor nog bijna een negendarter. Hij miste met de negende pijl de dubbel twaalf om de partij in stijl uit te gooien. "Natuurlijk was een 9-darter als slotstuk mooi geweest, maar helaas," zei The Power. "Ik ben in ieder geval blij met de eindzege, want ik heb er hard voor moeten werken."

Nederland onder 17 uitgeschakeld op WK

Nederland onder 17 is uitgeschakeld op het wereldkampioenschap. Het team mocht na een nederlaag op zaterdag nog hopen dat het als beste nummer drie eindigde.

Die hoop vervloog zondagavond echter toen Uruguay Nederland voorbij ging na een doelpuntloos gelijkspel tegen groepswinnaar Italië. Het team van Albert Stuivenberg verloor zaterdag zelf van Iran en liep daardoor al rechtstreekse kwalificatie voor de achtste finales mis.

Met drie punten op zak moest Oranje hopen dat het eindigde als één van de vier beste nummers drie. Zondagavond was de ontknoping in groep F, waarbij de nummer drie Uruguay dus weigerde mee te werken aan een Nederlandse ontsnapping.

De Bakker komt top 100 binnen

Tennisser Thiemo de Bakker heeft voor het eerst in zijn carrière een plaats bij de beste honderd op de mondiale tennisranking bereikt. De 21-jarige Nederlander staat deze week op plaats 99.

De Bakker speelde afgelopen week een challengertoernooi in het Zuid-Koreaanse Seoul en behaalde er een plaats in de halve finale. Deze klassering was goed genoeg om deze week twaalf plaatsen te stijgen in de ranking. Deze week komt de tennisser uit ’s Gravenzande in actie in het challengertoernooi van Chuncheon, dat ook in Zuid-Korea ligt.

Bovenin verandert weinig. De Amerikaan Andy Roddick schoof op van plaats zeven naar plaats zes, terwijl Fernando Verdasco plaats negen inruilde voor plaats acht. Raemon Sluiter steeg deze week naar plaats 208 op de ranking, een winst van 24 plaatsen.

'Suarez gaat vrijuit'

Luis Suárez hoeft niet bang te zijn dat hij op basis van tv-beelden geschorst wordt voor zijn elleboogstoot tegen Stefan Babovic in de wedstrijd Ajax - Feyenoord.

De Uruguayaan van Ajax maakte zich zondag, net als Babovic een kwartier later, breed in een duel en raakte daarbij zijn tegenstander vol in het gezicht. Net als in NOS Studio Voetbal liet Blom na afloop in De Telegraaf optekenen dat hij het duel had beoordeeld. Daardoor kan Suárez niet meer worden geschorst door de aanklager betaald voetbal.

"Ik zag de situatie van achteren en vond dat er geen sprake was van een elleboog", zei hij kort na afloop van het duel. "Suárez maakt zich breed. Ik zie geen slaande beweging." Ajax kan Suárez volgende week goed gebruiken in de topper tegen FC Twente.

Werklozen minder snel weer aan de slag

In het tweede kwartaal van dit jaar waren 373.000 mensen werkloos, daarvan had 22 procent een kwartaal later weer een baan. Over dezelfde periode een jaar eerder gold dat nog voor 26 procent. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het tweede kwartaal van 2007 en 2008 steeg het aandeel werklozen dat in de drie maanden daarna een baan vond. In het tweede kwartaal van dit jaar nam dat af. "Maar het aandeel werklozen dat snel aan de slag ging, was nog steeds groter dan in de periode 2003-2006", aldus het CBS.

Eindstanden in het Formule 1-kampioenschap

Met de race in Abu Dhabi zit het Formule 1-seizoen 2009 er weer op. Hoog tijd voor FOK!sport om de eindstanden in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap te publiceren.

Coureurs:

Jenson Button is overtuigend kampioen geworden met 95 punten. Daarachter is het Red Bull-coureur Sebastian Vettel die in de laatste races van het seizoen Rubens Barrichello alsnog de tweede plaats in het kampioenschap afpakte. Mark Webber volgt op een nette vierde plaats met 69,5 punten. Het gat met de nummer vijf en zes Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen is met twintig punten groot te noemen. Van de 25 coureurs die dit jaar in actie kwamen hebben er negentien punten geschoord.

Pos. Naam Team Punten
1. J. Button Brawn GP 95
2. S. Vettel Red Bull Racing84
3. R. Barrichello Brawn GP 77
4. M. Webber Red Bull Racing69.5
5. L. Hamilton McLaren-Mercedes49
6. K. Räikkönen Ferrari 48
7. N. Rosberg Williams 34.5
8. J. Trulli Toyota 32.5
9. F. Alonso Renault 26
10. T. Glock Toyota 24
11. F. Massa Ferrari 22
12. H. Kovalainen McLaren-Mercedes22
13. N. Heidfeld BMW Sauber19
14. R. Kubica BMW Sauber17
15. G. Fisichella Ferrari 8
16. S. Buemi Toro Rosso 6
17. A. Sutil Force India 5
18. K. Kobayashi Toyota 3
19. S. Bourdais Toro Rosso 2
20. K. Nakajima Williams 0
21. N. Piquet jr. Renault 0
22. V. Liuzzi Force India 0
23. R. Grosjean Renault 0
24. J. Alguersuari Toro Rosso 0
25. L. Badoer Ferrari 0

Constructeurs:

Opvallend bij de constructeurs is dat het nieuwe team Brawn GP met 172 punten gelijk de titel voor zich opgeëist heeft. Red Bull Racing pakte een prima tweede plaats met 153,5 punten. Daarachter was het McLaren dat na een slechte seizoensstart alsnog Ferrari met één punt voorbleef: 71 om 70 punten. Voor het eerst sinds jaren hebben alle teams die deelnamen aan het kampioenschap punten gescoord.

Pos. Team Punten
1. Brawn GP 172
2. Red Bull Racing153.5
3. McLaren Mercedes71
4. Ferrari 70
5. Toyota 59.5
6. BMW Sauber36
7. Williams 34.5
8. Renault 26
9. Force India 13
10. Toro Rosso 8

[Winactie] Nightlife Circus



Nu de dagen korter en korter worden, gaan we de tijd van de gezelligheid en feestagen weer in! Het begint overmorgen natuurlijk met Halloween en eindigt op 1 januari met oud en nieuw. De kerstdagen en Sinterklaas zijn natuurlijk het hoogtepunt van de feestdagen! We kunnen dit natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom deze speciale winactie; het Nightlife Circus!
 

Met oud en nieuw halen we alle toeters en bellen weer uit de kast voorde tweede editie van het Nightlife Circus! Op oudejaarsavond nemen we in de Central Studios in Utrecht op uitbundige wijze afscheid van 2009, om het magische jaar 2010 in te luiden.

Dit doen we met een uitgebreid programma vol feestelijkheid! Deze speciale circusvoorstelling zit vol met de beste artiesten, acrobaten, jongleurs, steltlopers, DJ’s en natuurlijk alle andere feestneuzen. Wat het Nightlife Circus speciaal maakt is het thema van de show. De avond staat helemaal in het teken van circus, freakshow, bizarré, carnivale en burlesque. Naast het thema is dat natuurlijk ook de dresscode voor het publiek!

In samenwerking met het Nightlife Circus mogen we 5 x 2 kaarten weggeven voor deze speciale show op oudejaarsavond! Je maakt kans op kaarten door mee te doen aan deze winactie. Kijk hier hoe je mee kan doen aan deze speciale winactie!

 

Deelnemers wereldbeker schaatsen bekend

Schaatsbond KNSB heeft bekend gemaakt welke schaatsers komend weekend in Berlijn bij de eerste wereldbekerwedstrijden in actie gaan komen. Het NK afstanden in Heerenveen van afgelopen weekend was hier de graadmeter voor.

Dames:

500 meter
Margot Boer, Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Thijsje Oenema, Laurine van Riessen

1000 meter
Margot Boer, Laurine van Riessen, Annette Gerritsen, Marianne Timmer, Ireen Wüst

1500 meter
Ireen Wüst, Annette Gerritsen, Diane Valkenburg, Margot Boer, Natasja Bruintjes

3000 meter
Renate Groenewold, Ireen Wüst, Diane Valkenburg, Moniek Kleinsman, Annouk van der Weijden

Heren:

500 meter
Jan Smeekens, Ronald Mulder, Simon Kuipers, Mark Tuitert, Stefan Groothuis

1000 meter
Stefan Groothuis, Jan Bos, Simon Kuipers, Mark Tuitert, Lars Elgersma

1500 meter
Rhian Ket, Mark Tuitert, Stefan Groothuis, Remco Olde Heuvel, Erben Wennemars

5000 meter
Sven Kramer, Carl Verheijen, Bob de Jong, Wouter Olde Heuvel, Koen Verweij

De KNSB heeft voor de wedstrijd in Hamar waar op 21 en 22 november de langste afstanden op het programma staan de volgende schaatsers aangewezen:

Dames:

5000 meter
Renate Groenewold, Moniek Kleinsman, Gretha Smit, Elma de Vries, Annouk van der Weijden

Heren:

10000 meter
Sven Kramer, Bob de Jong, Carl Verheijen, Arjen van der Kieft, Wouter Olde Heuvel

Sterke aftershavelucht verraadt inbreker

Een 27-jarige auto-inbreker had beter een keertje geen lekker geurtje op kunnen doen voordat hij vannacht toesloeg in Amsterdam. De politie kon hem aan zijn sterke aftershavelucht opsporen, maakte ze vandaag bekend.

Agenten roken argwaan toen ze de man rond half een op de Tesselschadestraat bij geparkeerde voertuigen zagen staan. Toen hij de politie ontdekte, nam de verdachte de benen. Bij controle zagen de dienders dat het raam en het dashboardkastje van een busje open stonden. Ze gingen achter de man aan en konden gelijk een link leggen tussen de aftershave die hij droeg en de geur die in het voertuig hing. De Amsterdammer is aangehouden en zit nog vast.

Baby and me aangekondigd voor de Wii

Als je denkt dat je met de God of War 3 Ultimate Edition of Modern Warfare 2 Prestige Edition het summum van Collector's Editions in huis hebt, dan heb je het mis. 505 Games heeft namelijk een nieuwe game aangekondigd met als titel "Baby and me" en in de CE zit een heuse speelgoedbaby waar je Wii-mote in gaat. Laat dat even op je inwerken: je hebt een Wiimote en die steek je in de baby. Waar deze in gaat is nog niet bekend, maar we vrezen het ergste.


Meest. Epische. CE. Ever.

De game zal een aantal minigames kennen die alles met het verzorgen van een baby te maken hebben. Zo kun je het ukkie voeren, een boertje laten... laten, of hem in slaap wiegen met behulp van het Balance Board. Verder zul je je in-game kind kunnen voorzien van nieuwe kleertjes en speelkamers.
Mocht je naast de CE grijpen, dan is er geen man overboord, de gewone versie komt met een speciale band waar je Wiimote in kan, zodat je de game met elke willekeurige pop kan spelen.

Rabbids proberen zich te laten ontvoeren door aliens

Een reisje naar de maan maken blijkt zo makkelijk nog niet, zeker als je een Rabbid bent. In het nieuwste deel van Ubisoft rond deze knotsgekke beestjes moeten ze proberen terug te komen op de maan. Hun plan hiervoor is verdomd eenvoudig: een zo groot mogelijke berg afval verzamelen en daarmee een toren naar de maan bouwen. Uiteraard zijn de mensen er niet blij meet dat de Rabbids er met al hun spullen vandoor gaan en ze zullen het je dan ook niet makkelijk maken.

Zoals met elke Rabbids-game laat Ubisoft ons van tijd tot tijd ter promotie wat onzinnige filmpjes zien, waarin de Rabbids de meest absurde dingen overkomt. Ditmaal gaan ze proberen zich te laten ontvoeren door UFO's die toevalligerwijs richting de maan moeten. Misschien niet helemaal wat Sinatra in gedachten had toen hij er over zong, maar zeker een origineel plan.


Fly me to the moon.

Wii Sports doet het nog steeds erg goed

Wii Sports is in zijn 153e week alweer te vinden op nummer 1 in de wereldwijde verkooplijsten. In de afbeelding hieronder zie je dat het spel nog steeds erg goed verkoopt. Met de 350 duizend verkopen in week komen de 50 miljoen verkopen in zicht. Naar verwachting wordt deze enorme mijlpaal over drie weken bereikt.



Bron: vgchartz.com

Net zoals in de Nederlandse verkooplijsten doen Pro Evelution Soccer, Uncharted 2 en Forza Motorsport het goed. Het spel Borderlands is daarentegen niet in de Nederlandse top 10 te vinden.

De top 10 vind je hieronder. De totale lijsten vind je hier.

1 Wii Sports (Wii) 348,954
2 Pro Evolution Soccer 2010 (PS3) 347,030
3 Uncharted 2: Among Thieves (PS3) 340,770
4 Borderlands (Xbox 360) 299,283
5 Forza Motorsport 3 (Xbox 360) 243,071
6 Wii Sports Resort (Wii) 220,974
7 Mario & Sonic at the Olympic Winter Games (Wii) 218,518
8 Wii Fit Plus (Wii) 211,192
9 FIFA Soccer 10 (PS3) 172,785
10 WWE SmackDown vs. Raw 2010 (Xbox 360) 142,826

CD: D-Block - S-Te-Fan - Music Made Addi

Al een tijdje werd door de hardstyle liefhebbers smachtend naar uitgekeken: het debuutalbum van D-Block & S-Te-Fan: Music Made Addictz. Het duo dat de afgelopen jaren floorfillers als 'Keep It Coming', 'Evolutionz' en 'Total Eclipz' afleverde en op zo'n beetje iedere grote party te zien is/was verwoordt het als volgt:

"I keep on searching that feeling for more
I don't want to fight this no more
Music takes me higher baby
Music made the addict in me"


Wegmisbruikers: Turk slaat door

Wie gisteravond Wegmisbruikers op SBS keek zag een mooi staaltje koelbloedig blijven. Van de politie welteverstaan, want een Turkse man ging volledig door het lint toen hij zijn rijbewijs moest inleveren.

De man, die naar eigen zeggen al 30 jaar in Nederland woont, reed 164 kilometer in een 100 kilometer zone en mocht zijn rijbewijs inleveren. Het gevolg was een zeven minuten durende scheldkanonnade aan het adres van de politie en het camerateam. "Ben je gek ofzo. Wat een kutland. Ik moet hier weg. Wat een eikel. Jullie zijn leugenaars. Klootzakken. Jullie doen het expres voor de Turken." Ook was de man niet blij met Wegmisbruikers: "Rot op met je camera, anders sla ik je in elkaar, idioot."

De Turkse man werd alleen maar bozer toen de politieman na al het gescheld nog steeds correct bleef. Of de man inmiddels Nederland heeft verlaten is niet bekend. Hieronder zie je het fragment.



"Ik sla je in elkaar, idioot."


Opnieuw winstdaling voor TNT

Post- en pakketjesbedrijf TNT heeft opnieuw de kwartaalresultaten zien dalen. De winst ging voor de vijfde achtereenvolgende periode omlaag. De resultaten over het derde kwartaal waren wel boven de verwachting van analisten.

De winst daalde met 12,4 procent tot 99 miljoen euro, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde resultaten. Het bedrijfsresultaat (ebit) zakte met 14,4 procent tot 179 miljoen euro. De omzet ging 7,6 procent omlaag tot 2,48 miljard euro.

Volgens bestuursvoorzitter Peter Bakker is het handelsklimaat in het derde kwartaal verder gestabiliseerd "met enkele eerste tekenen van positieve onderliggende ontwikkelingen." Bij de pakketjesdivisie (Express) daalden het aantal verzonden pakketjes minder hard dan in eerdere periodes. De omzet bij Express van dit jaar zal naar verwachting lager zijn dan vorig jaar.

Bij de postdivisie verwacht TNT voor Nederland dit jaar nog steeds een versnelde daling van de volumes ten opzichte van eerdere jaren.

Nederland stapt massaal in de race-auto

Niet alleen onze prijswinnaars spelen deze week Forza Motorsport 3. Afgelopen week was Forza Motorsport 3 de meest verkochte game van Nederland. Samen met Football Manager 2010 kwam de game deze week nieuw binnen in de Nederlandse verkooplijsten.

Deze week zijn alle games op Uncharted 2 en Professor Layton na sport gerelateerd. Sony doet deze week goede zaken met drie games voor de PlayStation 3. Voor zowel de Xbox 360 en de Wii vind je twee spellen in de top 10.

Hieronder vind je de totale lijst. De lijsten per platform vind je hier.

1 FORZA MOTORSPORT 3 (XBOX 360)
2 PRO EVOLUTION SOCCER 2010 (PS3)
3 UNCHARTED 2 (PS3)
4 FIFA 10 (PS3)
5 MARIO & SONIC OP DE OLYMPISCHE WINTERSPELEN (Wii)
6 FOOTBALL MANAGER 2010 (PC)
7 WII SPORTS RESORT (Wii)
8 FIFA 10 (XBOX 360)
9 FIFA 10 (PS2)
10 PROFESSOR LAYTON & THE DIABOLICAL BOX (DS)

Modern Warfare 2 leaderboard reset (en meer?)

Call of Duty: Modern Warfare 2 is nog niet officieel uit. Toch is de game via illegale wegen helaas al beschikbaar. Robert Bowling (FourTwoZero) van Infinity Ward heeft op zijn Twitter pagina laten doorschemeren dat er acties ondernomen zullen worden. Rechtstreeks van zijn pagina:

quote
Logging online with a modded Xbox is like sewing a big red scarlet letter on yourself.

quote
It definitely looks like a full leaderboard / level reset is in order just before the release date to ensure no unfair advantages

Oftewel alle behaalde levels zullen verloren gaan en gezien de opmerking over gemodde 360's is een ronde bans van Live ook heel waarschijnlijk.

Nederlandse productie krabbelt iets op

De productiesector in Nederland krabbelt een beetje op. De sector groeide in oktober. Dat bleek uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI).

In september stond de inkoopmanagersindex nog op 50,0 punten, in oktober is deze iets geklommen naar 50,5 punten. Een stand van boven de vijftig punten duidt op groei, daaronder is er sprake van krimp. In augustus kwam de index voor het eerst sinds dertien maanden weer boven de 50 uit (50,5).

De productie nam toe met het hoogste tempo van de afgelopen 22 maanden. Het aantal nieuwe orders groeide minder snel dan in september, maar steeg voor de vierde keer op rij. Met name de export nam toe. Het aantal orders uit het buitenland steeg omdat bedrijven hun voorraden aanvulden. Nederlandse producenten kochten meer grondstoffen in om de verhoogde productie aan te kunnen en om hogere inkoopprijzen voor te zijn.

Wederom nam de werkgelegenheid in Nederland af. Kostenbesparingen en reorganisaties lijken debet te zijn aan de daling van het aantal banen. De daling was vergelijkbaar met de cijfers van de afgelopen twee maanden.

Het rapport van NEVI is gebaseerd op een maandelijkse vragenlijst onder inkoopmanagers van 350 industriële bedrijven in Nederland.

CIT Group vraagt faillissement aan

De Amerikaanse kredietverstrekker CIT Group heeft faillissement aangevraagd. De onderneming, een van de grootste geldverstrekkers aan kleine bedrijven, verkeerde al langer in de problemen.

Het faillissement van CIT Group is het op vier na grootste bankroet in de Amerikaanse geschiedenis na Lehman Brothers, Washington Mutual, WorldCom en General Motors.

CIT dreigde afgelopen zomer al om te vallen toen de Amerikaanse overheid weigerde het concern te hulp te schieten met een financiële injectie. Begin oktober lanceerde CIT een herstructureringsplan, waarbij schuldeisers hun obligaties zouden omwisselen in aandelen. Ook dat plan viel in duigen.

CIT Group kwam in de financiële problemen door het instorten van de Amerikaanse hypotheekmarkt

Het doek is gevallen voor CIT Group  (foto: ANP)

Alice keert opnieuw terug naar Wonderland

Het is inmiddels negen jaar geleden dat de geschifte Alice terugkeerde naar Wonderland in American McGee's Alice. Vandaag is een teaser op Youtube geplaatst die bekend maakt dat Alice opnieuw terug zal keren naar haar fantasiewereld. De game zal in 2011 verschijnen, de (voorlopige) titel is Return of Alice en de ontwikkelaar is dezelfde als American McGee's Alice.

Werkt het filmpje niet of wil je hem graag op groter formaat bekijken, klik dan hier.

EA waarschuwt voor Battefield beta phishing e-mails

Blijkbaar worden er phishing e-mails rondgestuurd met verzoeken om je aan te melden voor de beta van Battlefield: Bad Company 2. EA heeft aangegeven dat er helemaal geen beta is. Battlefield-producer Gordon van Dyke heeft op de Battlefield-blog laten weten dat de enige plekken waar bekendgemaakt gaat worden dat de beta actief is het blog, of de officiële Twitter-pagina zijn.

Wees gewaarschuwd dus!



Die, scammers, die!

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de vraag, of een ongekwalificeerde leerkracht altijd een probleem is.

Volkomen terecht dat de nieuwe onderwijsvakbond ‘Leraren In Actie’ aandacht vraagt voor het groeiende aantal onbevoegde leerkrachten. In het middelbaar onderwijs staan er heel wat mensen zonder het juiste diploma voor de klas. Is dat op zich een probleem?

Alan Wake mogelijk zonder einde?

Matias Myllrinne, managing director van Remedy Entertainment, heeft aangegeven ze met Microsoft aan het overleggen zijn om misschien het einde van de game Alan Wake niet op de preview copies te zetten. Reden hiervoor is dat ze heel voorzichtig willen zijn met het verhaal, dat niemand spoilers vrijgeeft.

Myllrine geeft hier zelf de voorkeur aan. Het einde bevat blijkbaar een flinke twist en hij gebruikt de film the Sixth Sense als voorbeeld, dat ook verrassend eindigde.

Alan Wake is een psychologische thriller, geinspireerd door o.a. Twin Peaks, Lost en de werken van Stephen King. De hoofdpersoon, Alan Wake, is een schrijver die met een writer's block zit. Zijn vrouw neemt hem mee naar een idyllisch dorp genaamd Bright Falls om zijn creativiteit weer op gang te helpen. Zij verdwijnt echter spoorloos en Alan Wake zit vanaf dat moment in een nachtmerrie. Dit blijkt zijn laatste eigen thriller te zijn die hij zelf geschreven heeft, maar waarvan hij zich niets kan herinneren. Deze free-roaming sandbox-game zal zowel op de Xbox 360 als de PC verschijnen begin volgend jaar.



Bridgestone stopt na 2010

Bridgestone zal na het seizoen van 2010 stoppen met het leveren van banden aan de Formule 1. Dit maakte de Japanse fabrikant vandaag bekend.

"Deze beslissing is genomen door de raad van bestuur na lang alle voors en tegens te hebben afgewogen. De beslissing is gebaseerd op de noodzaak om ons te moeten gaan richten op innovatieve oplossingen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen", aldus Bridgestone Motorsport directeur Hiroshi Yasukawa.

Het merk dat sinds 1997 actief was in de Formule 1, zal nog wel de GP2, GP2 Asia Series en de MotoGP van banden blijven voorzien.

Van Gogh vijf jaar geleden vermoord

Het is vandaag vijf jaar geleden dat filmmaker Theo van Gogh werd vermoord. De extremistische moslim Mohammed B. vermoordde hem op de ochtend van 2 november 2004 in de Linnaeusstraat in Amsterdam-Oost. Van Gogh had volgens hem de islam beledigd, onder meer met zijn film Submission.

Voor zover bekend is de enige openbare herdenking in Amsterdam de jaarlijkse bijeenkomst van de stichting Vrienden van Pim Fortuyn. Zij komen samen op de plek van de moord. Volgens de organisatie zijn daar ook de ouders van Van Gogh, het Tweede Kamerlid Rita Verdonk en voorzitter Ahmed Marcouch van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart bij. In voorgaande jaren kwamen er slechts een handvol personen naar deze herdenking.

Verder zijn er enkele debatten in de hoofdstad. Zo gaan allochtone politici met elkaar in discussie over de vijf jaar sinds de moord in het jongerencentrum Argan. Onder hen zijn de Amsterdamse stadsdeelbestuurders Fatima Elatik en Fouad Sidali. Het cultuurcentrum brug9 vertoont de film Interview van Van Gogh.

De moord leidde tot grote spanningen tussen moslims en niet-moslims in Nederland. B. kreeg in juli 2005 een levenslange gevangenisstraf opgelegd door de rechtbank in Amsterdam. Sindsdien zit de extremist in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

Lees ook de speciale column over de ontwikkelingen sinds de moord.

Archiefvideo Theo van Gogh

Jeugdzorg schiet tekort

Jongeren kunnen nog steeds niet op een plek terecht voor de zorg die ze nodig hebben. Van een samenhangend aanbod van jeugdzorg, geestelijke gezondheidszorg en zorg voor licht verstandelijk gehandicapten is geen sprake. De provincies moeten de jeugdzorg uitvoeren, maar hebben er geen grip op, ook omdat de zorg uit verschillende potjes wordt betaald.

Dat staat in een evaluatie van de Wet op de Jeugdzorg die minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. Sinds de invoering van de wet in 2005 moest de toegang tot jeugdzorg goed worden geregeld, moesten allerlei zorgverleners niet meer langs elkaar heen werken en zouden de kosten in de hand kunnen worden gehouden, mede omdat de provincies de touwtjes in handen zouden krijgen.

Het evaluatierapport van advies- en managementbureau BMC stelt dat er nog veel te doen is voor het echt zover is. Door de wachtlijsten en de versnippering "wordt het recht op jeugdzorg onvoldoende gerealiseerd". De onderzoekers opperen zelfs het in de wet vastgelegde recht op jeugdzorg te schrappen.

Ruimtehotel opent 2012 haar deuren

In 2012 moet het mogelijk zijn, voor wie het kan betalen, in te checken in een heus hotel in de ruimte. De initiatiefnemers van The Galactic Suite Space Resort, een groep in Barcelona gestationeerde architecten, zeggen op schema te liggen om over drie jaar de eerste gasten in de ruimte te ontvangen.

Het miljardenproject begint twee jaar na de start in 2007 serieus vorm te krijgen. Het uiteindelijke ruimtehotel biedt straks plaats aan vier gasten en twee astronauten. Daarnaast wordt een pendelraket ontwikkeld die de gasten heen en weer breng naar de verblijfscapsule die op een hoogte van 450 kilometer en met een snelheid van dertigduizend kilometer per uur om de aarde gaat zweven.

"We liggen qua ontwikkeling op schema", aldus voormalig ruimtevaarttechnicus Xavier Claramunt van Galactic Suite. "Dit project is slechts een voorbode van wat ruimtetoerisme in de nabije toekomst gaat betekenen. Het is niet ondenkbaar dat onze kinderen over vijftien jaar net zo makkelijk een weekeinde ruimte kunnen boeken als een weekeinde elders."

Een bezoek aan het hotel is nu nog niet goedkoop. Een driedaags verblijf kost zo'n drie miljoen euro. Maar daarmee krijg je wel waar voor je geld. Naast een achtweekse training op een tropisch eiland voorafgaand aan het verblijf wordt iedere tachtig minuten een rondje om de aarde gevlogen. Daarnaast zien de gasten de zon zeker vijftien keer per dag op en onder gaan.

Tot zover hebben al 43 mensen een weekeinde ruimte geboekt.

Pakistan biedt miljoenen voor Talibanleiders

Pakistan heeft omgerekend ruim 3 miljoen euro aan beloningen uitgeloofd voor informatie die leidt tot de aanhouding van negentien leiders van de radicaalislamitische terreurbeweging Taliban. Op het hoofd van kopstuk Hakimullah Mehsud staat ruim 370.000 euro.

De Pakistaanse regering maakte de premies vandaag bekend in een advertentie op de voorpagina van een krant. Islamabad belooft de bedragen contant uit te betalen aan iedereen die de gezochte terroristen 'dood of levend' vangt of concrete informatie levert.

De Pakistaanse Taliban zijn verantwoordelijk voor een reeks dodelijke aanslagen. Als reactie begonnen de Pakistaanse strijdkrachten midden oktober in Zuid-Waziristan langs de grens met Afghanistan een grootscheeps offensief tegen Talibanstrijders en het terreurnetwerk al-Qaeda.

Karadzicproces hervat zonder verdachte

Bij het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag wordt vandaag het proces tegen de voormalige Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic zonder de aangeklaagde voortgezet. De 64-jarige verdachte ontbrak ook de eerste twee dagen van het proces, dat vorige week maandag begon. Karadzic weigert te verschijnen omdat hij onvoldoende tijd zou hebben gehad zijn verdediging voor te bereiden.

De aanklagers bij het tribunaal van de Verenigde Naties willen vanmiddag het voorlezen van de aanklacht afsluiten. Karadzic wordt verdacht van volkenmoord, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische burgeroorlog (1992-1995). Zo zou hij de opdracht hebben gegeven voor de genocide op ongeveer 8000 moslims in het stadje Srebrenica, dat door Nederlandse blauwhelmen werd bewaakt.

De rechter wil morgen een zitting houden over wat te doen met de wegblijvende aangeklaagde. Mogelijk komt Karadzic dan wel, aldus zijn juridisch adviseur Marko Sladojevic.

Karadzic is de grote afwezige  (foto: ANP)

Noord-Korea verhoogt druk op Washington

In het diplomatieke steekspel rond het gevreesde Noord-Koreaanse atoomprogramma heeft het Noord-Koreaanse regime aartsvijand Washington onder druk gezet. Het is tijd dat de Verenigde Staten besluiten of ze direct met de regering in Pyongyang willen onderhandelen, stelde een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het communistische land vandaag.

Pyongyang zou dan bereid zijn weer terug te keren naar bijvoorbeeld het zogenoemde zeslandenoverleg over nucleaire ontwapening. Noord-Korea brak deze onderhandelingen met China, Japan, Zuid-Korea, Rusland en de Verenigde Staten eerder dit jaar af als reactie op internationale kritiek. Het regime werd getroffen door sancties van de Verenigde Naties nadat het in mei voor de tweede keer een kernproef had uitgevoerd.

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il liet begin vorige maand al doorschemeren het zeslandenoverleg te willen hervatten na directe onderhandelingen met Washington. In het verleden weigerden de VS elk rechtstreeks overleg. Washington wil nu uitsluitend met Pyongyang in gesprek om Noord-Korea terug te halen naar de onderhandelingstafel.

Nederland vijftiende belastingparadijs

Nederland staat op de vijftiende plaats in een ranglijst van de zestig meest ondoorzichtige 'belastingparadijzen' ter wereld. Het overzicht is opgesteld door de internationale onderzoeksinstantie Tax Justice Network (TJN) en afgelopen weekeinde bekendgemaakt.

De onderzoekers keken onder meer naar het bankgeheim, de transparantie van de financiële wetgeving en de mate van financiële activiteiten met het buitenland. De Nederlandse Antillen komen volgens TJN op de 38e plaats in de zogenoemde Financiële Geheimhouding Index. Het belangrijkste belastingparadijs is de Amerikaanse staat Delaware, gevolgd door Luxemburg, Zwitserland, de Kaaimaneilanden, de stad Londen, Ierland, Bermuda, Singapore, België en Hongkong.

In de strijd tegen belastingontduiking pleit Tax Justice Network onder meer voor internationale regelgeving die de automatische uitwisseling van financiële informatie regelt.

Het volledige overzicht vind je hier.

Interview: Redemption

Namens FOK! had ik naar aanleiding van het uitkomen van het nieuwe album 'Snowfall on Judgment Day' de mogelijkheid om enkele vragen te mailen aan Redemption, waarbij het van te voren niet duidelijk was wie de vragen zou beantwoorden. Dit bleek Nicolas Van Dyk te zijn, de gitarist en songwriter van de band. Na het ontvangen van de antwoorden kwam mij ook het nieuws ter ore dat Nicolas zeer ernstig ziek is. Hij is gediagnosticeerd met een vorm van bloedkanker, waarbij de kans op genezing minimaal is en de levensverwachting slechts vijf jaar bedraagt (bron).

Wie het statement van Nicolas erover wil lezen kan hier klikken.

Het spreekt voor zich dat FOK! Nick en zijn naasten veel sterkte wenst hiermee. Houd er rekening mee bij het lezen van onderstaand interview dat ten tijde van dit interview mij de situatie omtrent zijn gezondheid nog onbekend was.


Wie heeft de grootste?

Om een heel aantal redenen is Utrecht Rotterdam niet. Er zijn de simpele verschillen – in naam, voetbalclub en ligging, maar ook wat subtielere. Utrecht is bijvoorbeeld nooit door de Nazi's platgebombardeerd, terwijl de Nederlandse strijdkrachten zich strikt genomen al hadden overgegeven. Daardoor heeft haar stadscentrum zich wat anders, maar niet geheel in tegengestelde richting van Rotterdam ontwikkeld in de afgelopen halve eeuw.

WADA duikt in dopingzaak Agassi

Het wereldantidopingbureau WADA gaat zich verdiepen in de dopingbekentenis van voormalig toptennisser Andre Agassi. De Amerikaan geeft in zijn autobiografie, die binnenkort verschijnt, toe dat hij vanaf 1997 regelmatig verslavende metamfetaminen gebruikte.

Een dopingvergrijp verjaart na acht jaar, maar WADA wil weten of Agassi onder ede gelogen heeft over zijn dopegebruik. Net als atlete Marion Jones zou hij dan voor meineed vervolgd kunnen worden. Na een positieve test schreef de tennisser namelijk een brief naar tennisorganisatie ATP dat hij per ongeluk het met drugs besmette drankje van zijn assistent had opgedronken. De ATP heeft Agassi nooit gestraft.

"Dit soort zaken moeten onderzocht worden", zei WADA-directeur David Howman gisteren. "Dit neem je niet alleen maar voor waarheid aan, dat het buiten de acht jaar-limiet valt en dat er niets meer aan te doen is. Je moet kijken of er misschien nog wel wat aan gedaan kan worden."

Kobayashi lijkt zeker van stoeltje bij Toyota

Kamui Kobayashi lijkt voor 2010 verzekerd te zijn van een Formule 1-stoeltje bij Toyota. F1-president John Howett is onder de indruk van de prestaties van de Japanner die in Brazilië en Abu Dhabi als vervanger voor de geblesseerde Timo Glock op mocht komen draven.

Kobayashi werd in Brazilië keurig tiende, terwijl hij in Abu Dhabi een fraaie zesde plaats pakte. Hij werd hierbij geholpen door een goede start waarbij hij Kimi Räikkönen klopte voor plaats elf en omdat hij op fraaie wijze Jenson Button inhaalde na diens eerste pitstop.

Howett was hiervan onder de indruk en zei dat de Japanner goede hoop mag hebben op een stoeltje bij zijn team. "We moeten hem zeker overwegen, omdat hij erg goede resultaten heeft laten zien. Ik ben onder de indruk van hem, mede omdat hij veel vechtlust toont. Hij is niet snel onder de indruk van iemand en dat is positief."

Kobayashi kende een lastig seizoen in de GP2, maar wiste met zijn optreden op het hoogste niveau alle twijfels over hem uit. "We waren wat terughoudend, omdat door zijn prestaties in de GP2 niet competitief leek. We moeten dus wat moediger zijn in de beslissingen over de coureurs en niet voor de veiligste optie gaan," zei Howett die op 15 november te horen krijgt in welke vorm Toyota doorgaat in de Formule 1 en met welk budget. Daarna wordt verwacht dat de coureurs voor 2010 snel bekend zullen worden gemaakt.

Uitslagen Italië speelronde 11

In Italië werd dit weekend de elfde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Palermo - Genoa

Genoa CFC heeft op bezoek bij Palermo een punt weggekaapt. De bezoekers kregen wel kansen, maar de beste kansen waren er over de gehele wedstrijd gezien voor de gastheren. Het bleef 0-0. In Stadio Barbera waren de grootste kansen in een verder erg aantrekkelijke eerste helft eerlijk verdeeld. Al na ruim een kwartier kon Fabrizio Miccoli de thuisploeg aan een voorsprong helpen na een mooie steekpass van Fabio Henrique Simplicio. Miccoli omspeelde doelman Alessio Scarpi, die op fraaie wijze alsnog redding bracht.

Vlak voor rust kreeg Genoa de grootste kans van de partij. Palermo-doelman Salvatore Sirigu redde echter uitstekend op een schot van Raffaele Palladino. In de nastoot had Marco Rossi de 0-1 voor het intikken, maar wederom was Sirigu de sta-in-de-weg. De meeste mogelijkheden waren er voor Palermo, maar de gastheren slaagden er niet in om te scoren. Ook na rust bleef de 0-0 stand gewaarborgd, daar Sirigu een vlammende knal van Hernan Crespo pakte. Aan de andere kant miste Miccoli opnieuw. De aanvoerder besloot met een lob, maar dat bleek de verkeerde keuze.

AC Milan - Parma

AC Milan ging in eigen huis tegen Parma op zoek naar een vervolg van de goede weg die zij zijn ingeslagen. De Milanezen zijn de afgelopen vijf wedstrijden ongeslagen. Het was de 12e minuut toen Ronaldinho langs de linkerflank opkwam en met een cross-pass Marco Borriello bediende. Boriello schoot met links langs Antonio Mirante.

Parma had enkele kansen maar Dida bracht uitkomst voor de rossoneri. In de slotfase was het AC Milan dat het zichzelf moeilijk maakte door de voorsprong niet verder uit te bouwen. Uiteindelijk was het opnieuw Boriello die in de blessure tijd de score verdubbelde. Door de winst stoot Milan door naar de vierde plaats. De directe concurrent van Boriello, Klaas-Jan Huntelaar bleef op de bank.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Palermo Genoa 0-0
Sampdoria Bari 0-0
Cagliari Atalanta Bergamo 3-0
Fiorentina Catania 3-1
AS Roma Bologna 2-1
Livorno Internazionale 0-2
Chievo Udinese 1-1
Siena Lazio Roma 1-1
AC Milan Parma 2-0
Juventus Napoli 2-3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 11 9 1 1 28 28-9
2 Juventus 11 6 3 2 21 20-11
3 Sampdoria 11 6 3 2 21 18-13
4 AC Milan 11 5 4 2 19 12-11
5 Fiorentina 11 5 3 3 18 12-9
6 Napoli 11 5 2 4 17 17-18
7 Genoa 11 5 2 4 17 18-20
8 Parma 11 5 2 4 17 12-14
9 Cagliari 11 5 1 5 16 14-12
10 Palermo 11 4 4 3 16 15-14
11 Bari 11 3 6 2 15 10-7
12 Chievo 11 4 3 4 15 14-12
13 Udinese 11 4 3 4 15 15-15
14 AS Roma 11 4 2 5 14 18-19
15 Lazio Roma 11 2 5 4 11 8-12
16 Atalanta Bergamo 11 2 3 6 9 9-15
17 Bologna 11 2 3 6 9 10-17
18 Livorno 11 2 3 6 9 4-12
19 Catania 11 1 4 6 7 11-18
20 Siena 11 1 3 7 6 9-16

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Natale Udinese 9
2Diego Milito Internazionale 7
=Pazzini Sampdoria 7
=Hamsik Napoli 7
5Totti AS Roma 6
6Trezeguet Juventus 5
=Eto'o Internazionale 5
=Mannini Sampdoria 5
=Miccoli Palermo 5

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 7/11 Atalanta Bergamo Juventus
za 7/11 Catania Napoli
zo 8/11 Internazionale AS Roma
zo 8/11 Bari Livorno
zo 8/11 Lazio Roma AC Milan
zo 8/11 Cagliari Sampdoria
zo 8/11 Udinese Fiorentina
zo 8/11 Bologna Palermo
zo 8/11 Parma Chievo
zo 8/11 Genoa Siena

Red Bull uitgelaten na één-twee in Abu Dhabi

Red Bull Racing heeft de concurrentie in de Formule 1 in de laatste race van 2009 in Abu Dhabi getoond dat het team er helemaal bij hoort. Sebastian Vettel en Mark Webber reden in de race op Yas Marina naar de eerste twee plaatsen, maar hadden daarbij wel het geluk dat Lewis Hamilton uitviel.

"Het was een fantastische race," jubelde Vettel die op het podium emotioneel was. "Ik kende een goede start en ik was verbaasd dat ik Hamilton zo goed bij kon houden. We wisten dat we wat zwaarder waren en met name in de laatste sector kwamen we dichterbij. De auto was geweldig vandaag, maar er stond veel druk op. Ik ging bij de eerste stop bij het ingaan van de pits bijna te wijd en door de tunnel rijden was eng, maar we bleven Lewis gelukkig voor."

"Jammer dat hij even later op moest geven, want tot dan toe reed hij een geweldige race. Daarna had ik Mark en Jenson (Button, red.) achter me zitten en kon ik wat temporiseren. De auto werkte met beide bandencompounds fantastisch. En over het seizoen? Ik had ups en downs. We staan er momenteel goed voor en we hebben vier één-tweetjes behaald, dus daarvoor wil ik het team bedanken. Het is jammer dat het seizoen nu finisht, terwijl zo goed bezig zijn," zei de Duitser die na zijn winst zondag het publiek trakteerde op enkele donuts.

Teamgenoot Webber reed een solide race en verdedigde in de slotronden zijn tweede plaats na een spannend gevecht met wereldkampioen Button. "In de slotfase haalde Jenson me bij en ik dacht dat het erg krap zou gaan worden. Wij hadden een iets hogere topsnelheid, dus ik moest goed op mijn rempunten letten. We hadden een goed en clean gevecht en alle credits voor de strijd naar Jenson, omdat hij dit gehele jaar zo gereden heeft."

"Ik wil het hele team bedanken om wat we bereikt hebben en omdat ze geduld met me hebben gehad terwijl ik revalideerde van mijn ongeval. Het was fantastisch om naast Sebastian te mogen rijden en Renault leverde prima motoren. Red Bull kan trots zijn op deze prestaties. We hadden dit jaar zestien podiumplaatsen, dus dat is goed."

Blom: "Suárez minimaal geel"

Luis Suárez had 'minimaal geel moeten krijgen' voor zijn actie tegen Stefan Babovic, zondagmiddag tijdens Ajax - Feyenoord. Dat zegt scheidsrechter Kevin Blom.

De Uruguayaanse aanvaller van Ajax raakte halverwege de eerste helft zijn tegenstander Babovic met de elleboog/arm. Blom in NOS Studio Voetbal: "Tijdens de wedstrijd zie ik dat Suárez zich breed maakt en constateer ik geen beweging."

"Als ik de beelden nu zie, had ik minimaal een gele kaart moeten geven", aldus Blom, die dat dus tijdens de wedstrijd niet zag. "Maar ik kan daar voor de rest niet zoveel uitspraken over doen. De KNVB kan mij bellen voor een eventueel onderzoek."

Uitslagen Frankrijk speelronde 11

Speelronde 11 is afgewerkt in de Ligue 1. FOK!sport brengt je de uitslagen van de dit weekend gespeelde wedstrijden.

Bafétimbi Gomis belangrijk voor Lyon
Olympique Lyon moest op bezoek bij Saint-Étienne. Een lastige uitwedstrijd na de verliezen tegen Sochaux en Olympique Nice.

De international van Frankrijk had al een tijdje niet gescoord. Überhaupt hebben Les Gones moeite met scoren sinds Lisandro Lopez afwezig is.

Maar Gomis nam zijn ploeg bij de hand. De spits maakte zelf het enige doelpunt. Acht minuten voor tijd schoot hij zijn club naar drie punten. Drie punten die Lyon in de top drie houden.


Valenciennes blijft goed presteren in de Ligue 1
Momentaal staat Valenciennes zesde op de ranglijst, een duidelijk bewijs van de goede prestaties van Valenciennes, dat weinig moeite kende met Stade Rennes. Pas in de tweede helft denderden de gasten over de thuisploeg heen. Het resulteerde in drie treffers.

Allereerst was het Dianbobo Balde die na 58 minuten de ban wist te breken, waarna zijn ploeggenoten Fahid Ben Khalfallah (0-2) en Gregory Pujol (0-3) het feest compleet maakten.



Uitslagen speelronde 11:
ThuisUitUitslag
AJ AuxerreMontpellier2-1
Girondins de BordeauxAS Monaco1-0
Olympique MarseilleToulouse FC1-1
RC LensFC Lorient1-1
US BoulogneAS Nancy1-2
GrenobleLille OSC0-2
Saint-EtienneOlympique Lyon0-1
Stade RennisValenciennes0-3
Olympique NiceLe Mans1-0
FC SochauxParis Saint-Germain1-4

Stand na speelronde 11:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1Girondins de Bordeaux118122520-7
2Olympique Lyon117222317-11
3AS Monaco117042116-11
4Montpellier116232018-15
5AJ Auxerre116232012-10
6Valenciennes116141922-15
7Olympique Marseille105321817-10
8FC Lorient115331815-11
9AS Nancy115241717-16
10Paris Saint-Germain104421617-11
11Stade Rennes114431615-9
12Toulouse FC114341511-8
13FC Sochaux115061512-17
14Olympique Nice114251414-21
15Lille OSC113441312-14
16Saint-Etienne11317109-15
17US Boulogne1123699-17
18RC Lens1123699-19
19Le Mans11227810-17
20Grenoble11001105-23

Topscorers:

#NaamClub
1NeneAS Monaco
2Mamadou NiangOlympique Marseille
=Youssouf HadjiAS Nancy

Schema speelronde 12:

DatumThuisUit
7-11Le MansAJ Auxerre
7-11FC LorientUS Boulogne
7-11AS MonacoGrenoble
7-11AS NancySaint-Etienne
7-11Paris Saint-GermainOlympique Nice
7-11ValenciennesMontpellier
7-11FC SochauxRC Lens
8-11Lille OSCGirondins de Bordeaux
8-11Toulouse FCStade Rennes
8-11Olympique LyonOlympique Marseille
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.