Djukic: "Waarom moest ik blijven?"

Olga Kroeders
Miroslav Djukic stapte dit weekend op als trainer van het noodlijdende Excelsior Moeskroen.

"Waarom moest ik bij Moeskroen blijven?", aldus de Serviër in Het Nieuwsblad. "We kregen geen informatie, geen enkel telefoontje van de voorzitter. Sinds eind augustus heb ik geldschieter Philippe Dufermont één keer gesproken via de gsm. Het is toch niet aan mij om te bellen?"

"Ik werkte keihard voor die club, soms tot 4 uur 's nachts. Ik wil ook spelers die zich honderd procent inzetten, maar in de huidige omstandigheden is dat onmogelijk. Ik ben honderd procent professioneel, maar anderen (lees: de directie) zijn dat niet", aldus Djukic.

"Tot woensdag wisten we echt van niets en daarna ging het alleen over of we al dan niet tegen Standard zouden voetballen. Er werd wel gezegd dat Moeskroen 4 miljoen op tafel moet leggen om het seizoen uit te doen. Anders is het over. De club koopt nu tijd door in beroep te gaan."

"Het is jammer, want volgens mij zijn er maar twee ploegen in België die op het veld een echte identiteit hebben: Club Brugge en Moeskroen. De anderen passen zich altijd aan aan de tegenstander. Wij voetbalden frank en vrij. Als Club Brugge de druk kan weerstaan, worden zij kampioen", besluit de opgestapte trainer.