Kobayashi lijkt zeker van stoeltje bij Toyota

Peterselieman
Kamui Kobayashi lijkt voor 2010 verzekerd te zijn van een Formule 1-stoeltje bij Toyota. F1-president John Howett is onder de indruk van de prestaties van de Japanner die in Brazilië en Abu Dhabi als vervanger voor de geblesseerde Timo Glock op mocht komen draven.

Kobayashi werd in Brazilië keurig tiende, terwijl hij in Abu Dhabi een fraaie zesde plaats pakte. Hij werd hierbij geholpen door een goede start waarbij hij Kimi Räikkönen klopte voor plaats elf en omdat hij op fraaie wijze Jenson Button inhaalde na diens eerste pitstop.

Howett was hiervan onder de indruk en zei dat de Japanner goede hoop mag hebben op een stoeltje bij zijn team. "We moeten hem zeker overwegen, omdat hij erg goede resultaten heeft laten zien. Ik ben onder de indruk van hem, mede omdat hij veel vechtlust toont. Hij is niet snel onder de indruk van iemand en dat is positief."

Kobayashi kende een lastig seizoen in de GP2, maar wiste met zijn optreden op het hoogste niveau alle twijfels over hem uit. "We waren wat terughoudend, omdat door zijn prestaties in de GP2 niet competitief leek. We moeten dus wat moediger zijn in de beslissingen over de coureurs en niet voor de veiligste optie gaan," zei Howett die op 15 november te horen krijgt in welke vorm Toyota doorgaat in de Formule 1 en met welk budget. Daarna wordt verwacht dat de coureurs voor 2010 snel bekend zullen worden gemaakt.