Party chatten niet mogelijk in Modern Warfare 2

Kevin (KoosyNL)

Communiceren is erg belangrijk bij het spelen van multiplayergames. Zo wordt het natuurlijk gebruikt om strategieën met elkaar te delen maar kan het ook flink irritant zijn als de zoveelste 12-jarige Amerikaan waarbij de ballen nog niet eens zijn ingedaald iedereen voor van alles en nog wat aan het uitmaken is. Toch is het niet meer weg te denken uit de multiplayergames van tegenwoordig.

In Modern Warfare 2 zal het natuurlijk ook mogelijk worden je tegenstanders uit te lachen als je ze ontzettend hard hebt gePWNED maar dan wel alleen in de game zelf. De partychat-functie die Microsoft in het menu van de Xbox 360 heeft ingebouwd, zal namelijk geblokkeerd worden zodat mensen niet via die weg kunnen praten.




Op het moment dat je de game zal willen gaan spelen zal er een menu verschijnen die je vraagt of je de game op wilt starten of dat je de party-chat wilt voortzetten. Volgens de makers doen ze dit om te voorkomen dat mensen de party-chat gebruiken om te cheaten. Zo zouden mensen bij het andere team posities door kunnen geven van de spelers waardoor het oneerlijk wordt.