'Modern Warfare 2 eind dit jaar ruim tien miljoen keer verkocht'

Stefan (Nebo)

We zijn nog maar een week verwijderd van de release van Modern Warfare 2 voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De verkopen van Call Of Duty: Modern Warfare rezen al de pan uit, maar als we Wedbush Morgan analist Michael Pachter moeten geloven, gaat Modern Warfare 2 hier met gemak overheen.




Pachter verwacht dat de game in zijn eerste week maar liefst 500 miljoen dollar op gaat leveren, wat omgerekend zo'n 340 miljoen euro is. Tevens verwacht hij dat de game tegen het einde van dit jaar ruim tien miljoen keer over de toonbank is gegaan, tegen de zeven miljoen keer van Call Of Duty: Modern Warfare. Met deze game heeft Activision duidelijk goud in handen. Niet alleen Pachter, maar ook retailer GameStop denkt dat Modern Warfare 2 misschien wel eens de snelst verkopende game aller tijden kan worden.

2010 wordt volgens Pachter ook een schitterend jaar voor Activision. De publisher lanceert dan namelijk StarCraft II, die goed zou moeten zijn voor tussen de twaalf miljoen en de zestien miljoen verkopen. Wij zijn benieuwd!