Van der Ende begrijpt Blom niet

Sally (Tessa)
Mario van der Ende, columnist bij ElfVoetbal.nl, hekelt het optreden van scheidsrechter Kevin Blom in de wedstrijd Ajax - Feyenoord. Zelfs na het bekijken van de tv-beelden bleef Blom volhouden dat Ajacied Luis Suárez geen rood hoefde te hebben.

Suárez maakte in een duel met Feyenoorder Stefan Babovic een slaande beweging die in het gezicht van Babovic belandde. Van der Ende, zelf oud-scheidsrechter, is hoogst verbaasd: "Ik begrijp dat niet, zelfs de grootste Ajacieden die ik gisteren na afloop in De ArenA sprak waren blij dat Ajax het duel met elf man mocht uitspelen. Het lijkt er op dat Blom moeite heeft een fout toe te geven. Dat overkwam hem dit seizoen al eerder na PSV - Roda JC bij een elleboog van Pa-Modou Kah op Ola Toivonen."

Ook het optreden van Blom in het NOS-programma Studio Voetbal vond Van der Ende vreemd: "Het was nog verbazingwekkender dat de scheidsrechter gisteravond, na eerst volmondig achter zijn beslissing te staan, na terechte argumenten van Jan Mulder en Hugo Borst als een blad van een boom omdraaide en aangaf dat hij toch een rode kaart had moeten tonen. Jammer. Had dan niets gezegd of gewoon de fout toegegeven. Maar door zijn houding en antwoorden werd zijn geloofwaardigheid door hemzelf sterk gedevalueerd."

Van der Ende pleit voor maatregelen om dit soort gevallen te voorkomen. "Het wordt tijd dat de KNVB en de aanklagers deze procedure snel weer eens onder de loep gaan nemen, omdat dit soort gedraai alleen maar willekeur in de hand werkt."

Suárez kan overigens niet meer worden gestraft naar aanleiding van de tv-beelden. De aanklager betaald voetbal heeft geen poot meer om op te staan omdat Blom direct na afloop van de wedstrijd de actie van de Ajacied als "normaal duel" beoordeeld heeft.