[MLB] Yankees dicht bij titel

De New York Yankees hebben ook de vierde wedstrijd van de World Series gewonnen. In Citizens Bank Park werden de plaatselijke Phillies met 7-4 verslagen.

Joe Girardi had ervoor gekozen om de beste pitcher van de Yankees, CC Sabathia, minder rust te geven dan normaal en hem al na drie dagen rust naar de heuvel te sturen. De Phillies kozen wel voor een uitgeruste werper in Joe Blanton. Sabathia bleek zijn goede vorm weer te pakken te hebben, en gaf drie punten op in bijna zeven innings. Joe Blanton deed het iets minder, want hij liet vier Yankees de thuisplaat passeren in zes innings. De bezoekers konden dit verschil echter niet vasthouden. Pedro Feliz zorgde met een homerun voor een gelijke stand in de achtste inning.

In de negende inning lieten de Yankees echter nog eenmaal zien waarom zij de favoriet zijn. Alex Rodriguez sloeg een double, die Johnny Damon scoorde, en Jorge Posada volgde met een single om de score tot 7-4 op te schroeven. Mariano Rivera zorgde ervoor dat de Phils geen kans meer hadden om terug te komen.

Met de winst komt de stand in de serie op 3-1 in het voordeel van de Yanks. Vanavond staat de vijfde wedstrijd, wederom in Philadelphia, op het programma. De werpers zijn dan A.J. Burnett (Yankees) en Cliff Lee (Phillies)

Submitter:  Bron: FOK!sport