LocoRoco: Midnight Carnival

Gekleurde ballen, vrolijke liedjes en heel veel kleuren. Dan weet je dat het over LocoRoco gaat. Ditmaal worden de LocoRoco’s in een op Halloween gebaseerd wereldje gedropt door de BuiBui. Hierdoor zijn de kleuren ditmaal minder vrolijk en zullen de LocoRoco’s zo snel mogelijk terug willen naar hun eigen wereld. In deze game die kleiner is dan de vorige delen zal je dus door grauwe werelden heen stuiteren. Ook is de game goedkoper dan de andere delen van de serie.

LocoRoco speel je door de wereld te kantelen en te laten schudden. Zo rollen en springen de LocoRoco’s door de wereld en zijn ze afhankelijk van jou als speler. Nu is er een nieuw element in de game toegevoegd. Zo kan je nu een soort van stuiter-combo maken door als je op de grond komt meteen weer verder te springen. Zo verdien je extra punten en zal je een mooie gekleurde streep achter je LocoRoco krijgen. Hierdoor word je uitgedaagd om het hele level in één keer door te stuiteren.

Onderweg verzamel je zogenaamde pickories. Dat zijn vliegjes. Als je deze verzamelt kan je deze uitgeven in de winkel waar je verschillende voorwerpen kan kopen. Dit varieert van hoeden tot de mogelijkheid om filmpjes op te nemen van de levels die je gespeeld hebt. Ook bevat de game nu checkpoints. Als je deze passeert en je gaat dood dan kan je pickories betalen om vanaf het checkpoint verder te gaan. De bedragen hiervoor stijgen naarmate je vaker doodgaat. De moeilijkheidsgraad van de game ligt flink hoger dan in de vorige delen van de serie. In de game zit een redelijke leercurve en het niveau klimt met gepaste stappen. Sommige punten zijn echter zeer moeilijk doordat je naar beneden kan vallen, waardoor het meteen over is. De game bevat 16 levels en deze variëren genoeg zodat je niet verveeld raakt. Tijdens het spelen zul je door verschillende spelwerelden reizen, zo ga je bijvoorbeeld van de jungle naar een besneeuwd stuk land. Het zijn wel wat weinig levels maar je betaalt voor deze game dan ook minder dan voor de vorige delen. Je beschikt weer over zeven kleuren LocoRoco’s om door de werelden heen te leiden. De werelden zijn goed in elkaar gezet en zien er leuk uit. Zo zul je verschillende vijanden in de werelden tegenkomen en zal je soms onder water moeten spelen. De game bevat ook weer minigames waarmee je pickories kan verzamelen. Zo is de grijpmachine weer terug en heb je een soort van flipperkast.