Jacobs: "Advocaat roept Lukaku niet op"

Dick Advocaat laat Romelu Lukaku (16) nog buiten de selectie van het Belgisch elftal. Dat zegt Anderlecht-trainer Ariël Jacobs.

Lukaku is een sensatie in de Belgische competitie en maakte al zes goals voor Anderlecht. Tv-programma's en columnisten praten en schrijven de jongeling al het nationale elftal in, maar dat is nog te vroeg voor de bondscoach, verklapt Jacobs. "Over de inhoud van het gesprek kan ik niks kwijt, het is aan de trainer van de nationale ploeg om desgewenst meer uitleg te geven", zegt Jacobs, om even later alsnog openheid van zaken te geven. "Als Advocaat beslist om Romelu op te roepen, heb ik daar alle respect voor. Dan heb ik daar niks tegen in te brengen. Maar laat me volstaan met te zeggen dat het een heel goed gesprek was."

"Er is daarbij niet gedacht aan de belangen van Anderlecht of die van de nationale ploeg, de persoon van Romelu Lukaku stond voorop. Lukaku zit dan ook niet in de voorselecties voor de oefeninterland van 14 november tegen Hongarije. Evenmin zal hij een paar dagen later spelen tegen Qatar. Hij zal niet opgeroepen worden", is Jacobs helder in Het Nieuwsblad.