Red Bull uitgelaten na één-twee in Abu Dhabi

Red Bull Racing heeft de concurrentie in de Formule 1 in de laatste race van 2009 in Abu Dhabi getoond dat het team er helemaal bij hoort. Sebastian Vettel en Mark Webber reden in de race op Yas Marina naar de eerste twee plaatsen, maar hadden daarbij wel het geluk dat Lewis Hamilton uitviel.

"Het was een fantastische race," jubelde Vettel die op het podium emotioneel was. "Ik kende een goede start en ik was verbaasd dat ik Hamilton zo goed bij kon houden. We wisten dat we wat zwaarder waren en met name in de laatste sector kwamen we dichterbij. De auto was geweldig vandaag, maar er stond veel druk op. Ik ging bij de eerste stop bij het ingaan van de pits bijna te wijd en door de tunnel rijden was eng, maar we bleven Lewis gelukkig voor."

"Jammer dat hij even later op moest geven, want tot dan toe reed hij een geweldige race. Daarna had ik Mark en Jenson (Button, red.) achter me zitten en kon ik wat temporiseren. De auto werkte met beide bandencompounds fantastisch. En over het seizoen? Ik had ups en downs. We staan er momenteel goed voor en we hebben vier één-tweetjes behaald, dus daarvoor wil ik het team bedanken. Het is jammer dat het seizoen nu finisht, terwijl zo goed bezig zijn," zei de Duitser die na zijn winst zondag het publiek trakteerde op enkele donuts.

Teamgenoot Webber reed een solide race en verdedigde in de slotronden zijn tweede plaats na een spannend gevecht met wereldkampioen Button. "In de slotfase haalde Jenson me bij en ik dacht dat het erg krap zou gaan worden. Wij hadden een iets hogere topsnelheid, dus ik moest goed op mijn rempunten letten. We hadden een goed en clean gevecht en alle credits voor de strijd naar Jenson, omdat hij dit gehele jaar zo gereden heeft."

"Ik wil het hele team bedanken om wat we bereikt hebben en omdat ze geduld met me hebben gehad terwijl ik revalideerde van mijn ongeval. Het was fantastisch om naast Sebastian te mogen rijden en Renault leverde prima motoren. Red Bull kan trots zijn op deze prestaties. We hadden dit jaar zestien podiumplaatsen, dus dat is goed."