Alan Wake mogelijk zonder einde?

Yngwie
Matias Myllrinne, managing director van Remedy Entertainment, heeft aangegeven ze met Microsoft aan het overleggen zijn om misschien het einde van de game Alan Wake niet op de preview copies te zetten. Reden hiervoor is dat ze heel voorzichtig willen zijn met het verhaal, dat niemand spoilers vrijgeeft.

Myllrine geeft hier zelf de voorkeur aan. Het einde bevat blijkbaar een flinke twist en hij gebruikt de film the Sixth Sense als voorbeeld, dat ook verrassend eindigde.

Alan Wake is een psychologische thriller, geinspireerd door o.a. Twin Peaks, Lost en de werken van Stephen King. De hoofdpersoon, Alan Wake, is een schrijver die met een writer's block zit. Zijn vrouw neemt hem mee naar een idyllisch dorp genaamd Bright Falls om zijn creativiteit weer op gang te helpen. Zij verdwijnt echter spoorloos en Alan Wake zit vanaf dat moment in een nachtmerrie. Dit blijkt zijn laatste eigen thriller te zijn die hij zelf geschreven heeft, maar waarvan hij zich niets kan herinneren. Deze free-roaming sandbox-game zal zowel op de Xbox 360 als de PC verschijnen begin volgend jaar.