De Bakker klaar voor grote werk

Stefan (sportfreak)
Thiemo de Bakker staat sinds vandaag in de top honderd van de wereldranglijst. De 21-jarige speler zal daarom vanaf volgend jaar grotere toernooien kunnen gaan spelen.

"Het zat er altijd al in, maar ik heb veel tijd nodig gehad om constant te worden", vertelt De Bakker. "Het was altijd meer een hobby en het werd mijn werk. Dan moet je ook dingen gaan doen die je niet leuk vindt en dat vond ik toen zwaar. De resultaten van dit seizoen motiveren me nu juist om extra te gaan trainen," aldus De Bakker, die dit jaar vier challengers won.

"Ik ben er klaar voor. Ik moet me weer opnieuw bewijzen, dus daar zitten ook weer voordelen aan. Als ik niet goed genoeg ben, dan zien we het wel." De Bakker ziet nog verbeterpunten: "Vooral in fysiek opzicht. Ik moet aan mijn fitheid werken."

Dankzij zijn plek in de top 100 is er een grote kans dat Nederlands beste tennisser rechtstreeks toegelaten zal worden tot de Australian Open. "Ik ben wel trots als ik begin december naar de ranglijst kijk en zie dat ik in het hoofdschema voor Australië zit. Tot die tijd ben ik nog bang dat ik er buiten val".