Brawn bedankt Barrichello voor inzet

Ross Brawn, de teambaas van Brawn GP, heeft Rubens Barrichello bedankt voor de inzet voor zijn renstal. De Braziliaan werd derde in het kampioenschap en zorgde er mede voor dat het team in het eerste jaar van haar bestaan meteen de constructeurstitel kon pakken.

Desondanks zal de meest ervaren coureur uit de F1-geschiedenis het team uit Brackley gaan verlaten. Barrichello zal volgend jaar bij Williams een rijdersduo gaan vormen met Nico Hülkenberg. Brawn wil hem bedanken voor de jaren die hij Honda en Brawn GP reed.

"We zijn blij dat Rubens volgend jaar weer in de F1 gaat rijden," zei Brawn. "Rubens zat vier jaar bij ons team en we zien hem als een erg ervaren en talentvolle rijder die in de loop der tijd veel bijgedragen heeft aan het team. 2009 was een erg speciaal jaar voor Brawn GP en ik ben extreem trots op de manier waarop Jenson en Rubens om het kampioenschap gestreden hebben."

"Rubens heeft enorm bijgedragen aan het constructeurskampioenschap met twee overwinningen in Valencia en Monza, en nog vele podiumplaatsen. Het was plezierig om met hem samen te werken. We wensen hem het allerbeste bij zijn nieuwe team en bedanken hem voor zijn bijdrage aan Brawn GP dit jaar."