FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 6 oktober 2009

'Horrorcore'-rapper blijkt seriemoordenaar

De politie van Farmville, in de Amerikaanse staat Virginia, heeft een twintigjarige inwoner van Castro Valley, Californie opgepakt naar aanleiding van een viervoudige moord. Halverwege vorige maand werd het nog geen 7.000 zielen tellende dorp opgeschrikt door vier extreem bloederige moorden.

De hoofdverdachte, Richard Samuel McCroskey III, blijkt in de Amerikaanse underground hiphopscene bekend onder de naam Syko Sam. De jongeman maakt onder dit pseudoniem zogeheten 'horrorcore', rap met vreemde beats en teksten over moord, bloed en andere zieke dingen.

De rapper wordt nu in verband gebracht met een viervoudige moord. Halverwege vorige maand werden een vijftigjarige pastoor en zijn zestienjarige dochter op gruwelijke wijze afgeslacht. Ook een achttienjarige vriendin van het meisje en een 53-jarige, vrouwelijke professor werden vermoord. McCroskey wordt voorlopig alleen aangeklaagd voor de moord op de priester.

De lijken werden twee weken geleden ontdekt door twee meisjes, die de weeë geur van ontbindend vlees roken. Omdat ze dachten dat in een huis een rottend kadaver van een beest lag, belden ze de politie. Een dag later werden de overblijfselen door de politie aangetroffen. De lijken waren zo gruwelijk toegetakeld dat de politie geen details wil geven over de toestand van de lijken.

McCroskey, alias Syko Sam, heeft wonder boven wonder een blanco strafblad. Wel is hij op YouTube te zien met een bijl in zijn hand terwijl hij zingt over moorden en overblijfselen in zwarte zakken stopt. "Afgelopen nacht was ik de moordende woede. Nu, moet ik mij ontdoen van de lichamen vóór de lijken beginnen te rotten", luidt de vrolijke tekst.  


Een vrolijke videoclip van de moordenaar
Veel meer van deze shit is hier te vinden

British Airways schrapt 1700 banen

British Airways schrapt 1700 arbeidsplaatsen bij zijn cabinepersoneel in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien worden de lonen voor een periode van twee jaar bevroren. Dat heeft de Britse luchtvaartmaatschappij vandaag bekendgemaakt.

Vanaf november gaat de verliesgevende maatschappij met een cabinemedewerker per vlucht minder vliegen. Daarmee zegt BA nog wel te voldoen aan de minimumveiligheidseisen. "Zonder deze veranderingen zullen we iedere maand nog meer geld verliezen. Het is essentieel dat wij efficiënter worden, willen wij op de lange termijn overleven", aldus het concern.

Waalwijk scheldt schuld RKC niet kwijt

De gemeente Waalwijk wil de huurschuld van zes euroton van voetbalclub RKC niet kwijtschelden. De nummer achttien van de Eredivisie had hier eerder vandaag om gevraagd omdat de club in theorie failliet is.

Hoofdsponsor Mandemakers wil de schulden van de club voor haar rekening nemen op voorwaarde dat de gemeente de schuld kwijtscheldt en de huur van het stadion vanaf het seizoen 2010/2011 verlaagt tot 300.000 euro op jaarbasis. Hier wil de gemeente niet op in gaan. Ook wil Mandemakers dat het bestuur van RKC 250.000 euro op jaarbasis uitspaart en 200.000 euro extra aan commerciële inkomsten behaalt.

De gemeente Waalwijk eiste onlangs de mediainkomsten van RKC op om de schuld te kunnen innen. Als de lokale overheid niet water bij de wijn doet, dan loopt de schuld van de club op tot bijna drie miljoen euro.

'Zwangerschap na invriezen eicel tot 45 jaar'

Staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) denkt aan een leeftijdsgrens van 45 jaar voor vrouwen die zwanger willen worden nadat ze eicellen hebben laten invriezen. In antwoord op vragen van de Tweede Kamer antwoordt ze vandaag dat dit haar een reële grens lijkt, omdat deze ook geldt voor een ivf-behandeling met gedoneerde eicellen.

Deze zomer ontstond opschudding in de Tweede Kamer over plannen van het AMC in Amsterdam om eicellen in te gaan vriezen van alleenstaande vrouwen die op latere leeftijd nog moeder willen worden. Bussemaker laat de Kamer nu weten dat dit niet in strijd is met de Embryowet. Daarin staat dat het tot stand brengen van een embryo voor wetenschappelijk onderzoek niet mag. Maar volgens de staatssecretaris gaat het er bij het invriezen van eicellen alleen maar om dat een vrouw zwanger kan worden op latere leeftijd.

Scholieren moeten eigen wc-papier meenemen

De kredietcrisis houdt de wereld in zijn ijzeren greep, en dwingt instanties tot de gekste bezuinigingsmaatregelen. Zo ook in Ierland. Scholieren van de St John's Girls National School in Carrigaline wordt nu zelfs gevraagd hun eigen toiletrol mee te nemen naar de school.

De school wil zo bezuinigen op de kosten, zo valt te lezen in een brief die de ouders van de leerlingen deze week kregen. "Geachte ouders, af en toe zullen we uw dochter vragen een toiletrol mee te nemen voor de klasseleraar", staat er in de brief te lezen.

De smeekbede van directrice Catherine O'Neill gaat verder. "Deze rollen zullen uitsluitend bestemd zijn voor uw dochters klas en worden uitgedeeld door de klasseleraar. Daarnaast verzoeken wij uw dochter dat zij te allen tijde tissues bij zich heeft."

Ierland wordt zwaar getroffen door de economische crisis, en ook het onderwijs ontkomt daar niet aan. Mevrouw O'Neill benadrukt dat de vrijwillige maatregel een direct gevolg is van deze bezuinigingen. "We streven ernaar te snijden in de kosten opdat we de subsidies kunnen gebruik voor het onderwijzen van uw dochter", besluit ze.

Geen dikke chauffeur meer in bus

Het Britse busbedrijf Stagecoach haalt dikke chauffeurs weg achter het stuur van de bus. Volgens het busbedrijf zijn de verstelbare stoelen in de bussen niet geschikt voor chauffeurs die meer dan 145 kilo wegen.

Dikke chauffeurs krijgen een andere baan binnen het bedrijf of worden geholpen met afvallen. De vakbonden willen dat het bedrijf gezondere maaltijden aanbiedt in de kantines. Daarnaast zouden chauffeurs gestimuleerd moeten worden te gaan fitnessen. 

Met dank aan vulli voor de submit.

[WK-20] Osei klopt Erasmus

FC Twente-spits Ransford Osei heeft met Ghana de kwartfinales bereikt van het WK voetbal voor spelers tot 20 jaar. In de achtste finale werd Zuid-Afrika, dat speelde met de door Feyenoord aan Excelsior verhuurde Kermit Erasmus, geklopt.

Erasmus scoorde in het Egyptische Ismailia in de 58ste minuut nog wel de 0-1. André Ayew scoorde voor Ghana in de 66ste minuut de gelijkmaker waarna Dominic Adiyiah in de negende minuut van de verlenging het winnende doelpunt maakte.

Osei werd aan het begin van de verlenging gewisseld bij Ghana. Erasmus speelde de hele wedstrijd.

Politie rijdt onschuldige klem

De politie heeft vanmiddag in Amsterdam een onschuldige omstander klemgereden. Dit gebeurde nadat agenten de daders van een overval op een bloemenzaak aan de Haarlemmerweg achtervolgden.

Twee gewapende mannen overvielen de bloemenzaak. Ze maakten een onbekend geldbedrag buit en sloegen op de vlucht. De politie kwam direct in actie, en reed uiteindelijk iemand klem tegen een muur.

De klemgereden man bleek echter niets met de zaak te maken te hebben. Hij raakte door de actie van de agenten gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

Met dank aan bierspons voor de submit.

Heras beste vouwfietser ter wereld

Roberto Heras is de winnaar geworden van het WK voor vouwfietsen. De voormalige winnaar van de Vuelta was in Engeland de snelste over een parcours van 14 kilometer.

Heras was op zijn opklapfiets de snelste van 400 deelnemers. Vorig jaar deed de Spanjaard ook al mee, maar werd toen verrassend geklopt door de onbekende Brit Alistair Kay. De deelnemers waren overigens verplicht om in een kostuumvest, stropdas of strikje aan de start te komen.

Heras beëindigde zijn loopbaan 2007 toen hij een schorsing uitzat voor dopinggebruik. Hij won in 2005 de Vuelta, maar raakte die zege kwijt toen hij werd betrapt op het gebruik van EPO.

Ongeluk met luchtballon tijdens festival

Een tripje met een luchtballon tijdens een festival in New-Mexico (VS) liep heel anders af dan dat de bedoeling was. Door nog onbekende oorzaak botste de mand met de twee inzittenden tegen het dak van een tent aan. Eén van de inzittenden, de 70-jarige Thomas Hurd, viel acht meter naar beneden.

De ballon met nog aan boord de 56-jarige pilote Timmerly Ecklund steeg daarna de lucht in om vervolgens op de bodem te storten. Ecklund trachtte nog om de ballon in evenwicht te houden, maar dit was tevergeefs; de ballon zakte op de grond in elkaar. Het hele gebeuren is op video vastgelegd.

Hurd brak bij zijn val een heup. Het tweetal werd naar het ziekenhuis vervoerd, maar mocht na een korte behandeling weer weg.

Ballonongeluk in New-Mexico

Mooiste Zweedse auto ooit gemaakt

Leif Garvin uit het Zweedse Stockholm wilde eens wat anders dan een typisch Zweedse auto als een Saab of een Volvo. Zelfs een peperdure Koenigsegg kan Garvin niet bekoren. De Zweed besloot zelf maar een auto te gaan bouwen, of beter gezegd, om te bouwen.

Het heeft maar liefst 3,5 jaar en een Lincoln Continental uit 1973 gekost, maar hij heeft nu wel een unieke auto op zijn oprit staan. Een perfecte replica van een originele Batmobiel. Met een 700 PK sterke V8 motor trekt hij ook nog eens iedere GTI eruit.

Soundtrack Tony Hawk: Ride bekend gemaakt

Eerder vandaag wist SpankmasterC ons te vertellen dat Activision de tracklist van DJ Hero bekend heeft gemaakt. Activision is maar druk met de muziek in haar games, want de developer maakt vandaag ook de soundtrack van de aankomende skate-game Tony Hawk: Ride bekend.

De muziek die we terug gaan zien is muziek die niet geheel ongebruikelijk is voor de Tony Hawk-serie. Vanaf begin 2010 kunnen we allemaal genieten van onze neppe skateboards voor de televisie. Wij van FOK!games zijn nu al erg benieuwd naar de eerste ongelukken.

Adam Tensta – "My Cool"
Band of Skulls – "Patterns"
Beatsteaks – "Run Run"
Beck – "Gamma Ray"
Bill Withers – "Lovely Day"
The Black Keys – "I Got Mine"
The Bronx – "Minutes in Night"
Chevelle – "Jars"
Children Collide – "Social Currency"
Coconut Records – "West Coast"
The Commodores – "Machine Gun"
Darker My Love – "Two Ways Out"
Dead End Road – "Sin City"
Disbelievers – "Bad Storm"
The Duke Spirit – "Into The Fold"
The Faint – "The Geeks Were Right"
The Fold – "Neverender"
Gray Matter – "Fill A Void"
Green Day – "Murder City"
Half Astro – "Cellular"
Helen Earth Band – "Shake N Cut"
Kenny Rogers & First Edition – "Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In)"
Kram – "Blitzkreig Bop"
KRS-One w/ Buckshot – "Robot "
Living With Lions – "She's A Hack"
The Meters – "Cissy Strut"
MGMT – "Electric Feel"
Modey Lemon – "Become A Monk"
Modest Mouse – "Satellite Skin"
Morning After Girls – "Death Processions"
Murs feat. will.i.am – "Lookin' Fly"
Nico Vega – "Burn Burn"
Nitzer Ebb – "Kiss Kiss Bang Bang"
NOFX – "Just the Flu"
Norma Jean – "Robots 3 Humans 0"
Patchwork – "Ping Pong"
The Pinkertones – "Electrobumbao"
Queens of Stone Age – "The Lost Art of Keeping A Secret"
The Raconteurs – "Consoler of the Lonely"
The Replacements –"Takin' A Ride"
Revolution Mother – "Night Ride"
Rose Hill Drive – "Showdown"
Russian Circles – "Death Rides A Horse"
Santigold – "L.E.S. Artistes"
Shiny Toy Guns – "Ricochet"
Spinnerette – "All Babes Are Wolves"
The Stooges – "I Got A Right"
Superchunk – "Punch Me Harder"
The Temper Trap – "Hearts"
This Drama – "She Had A Knife"
TSOL – "Dance With Me"
Turbotito – "Losing Their Head"
TV On The Radio – "Dancing Choose"
We Are Scientists – "After Hours"
Willowz – "Ulcer Soul"
Wolfmother – "Joker & The Thief"
Yeah Yeah Yeahs – "Zero"

Grote verschillen volleybalteams in Supercup

Tijdens een persbijeenkomst in het Omnisport in Apeldoorn vandaag bleek dat de vier volleybalteams die zondag om de Supercup spelen er zeer verschillend voor staan.

Op zondag 11 oktober spelen om 13:30 uur Zadkine Rotterdam.Nesselande en sv Dynamo Apeldoorn tegen elkaar bij de heren. Om 16:00 uur strijden TVC Amstelveen en Dros/Alterno bij de dames om de eerste prijs van het seizoen.

Redbad Strikwerda, trainer/coach van Dynamo, gaf aan weinig zorgen te hebben. "De verwachting is dat we de Supercup net als vorig jaar weer gaan winnen. We hebben de kern van ons team weten te behouden. Deze kern is aangevuld met talentvolle jonge spelers die in de toekomst op de internationale velden in actie kunnen komen."

Mathijs Mast, diagonaalspeler van Dynamo, vindt het een leuke groep: "We hebben leuke, jonge spelers. Daardoor is de sfeer anders dan vorig jaar. Iedereen is heel fanatiek en er wordt keihard getraind."

Bij Zadkine Rotterdam.Nesselande is het een ander verhaal. Trainer/coach Albert Cristina heeft op dit moment een selectie van negen spelers. "Nico Freriks moet nog de laatste dingen regelen in Polen. Zijn contract moet nog worden ontbonden. Ook met Jochem de Gruijter moeten we de laatste dingen regelen. We zijn eveneens bezig met Stanislav Sotak als tweede spelverdeler die vorig jaar nog bij Dynamo speelde."

"Ik ben niet in een gespreid bedje terecht gekomen. Ik kwam echt met de voeten in de modder. Nu moeten we proberen daaruit verder te komen. Het ziet er wel goed uit. Als we blessurevrij blijven, kunnen we om de bovenste plaatsen meespelen. Ook zondag hebben we zeker kansen om de Supercup te winnen", aldus Cristina.

Bij de dames was de selectie van Dros/Alterno al redelijk snel compleet. "Een aantal speelsters kwam later vanwege toernooien met Jong en Jeugd Oranje", aldus trainer/coach Matt van Wezel. Over de kansen zei hij: "Dit is het moment van dit seizoen om van TVC Amstelveen te winnen. We spelen thuis, zijn al lang bezig, er zal veel Alterno-publiek zijn en we hebben niets te verliezen."

Zijn aanvoerster Nicole Koolhaas hoopte op veel Apeldoornse fans. "De toeschouwers vertrekken in een groene mars vanaf de Alterno-hal, dus dat zal wel goed komen."

Chris Gonzalez, de Amerikaanse trainer/coach van TVC Amstelveen, had het in de voorbereiding een stuk lastiger. "Onze voorbereiding is niet ideaal want we hebben de afgelopen tijd maar met zes speelsters getraind. Vanaf morgen zijn we pas compleet, want dan komen de dames van het nationaal team terug."

Ook Floortje Meijners gaf aan dat de voorbereiding lastig was. "We hebben heel fanatiek getraind. Chris wist iedere keer weer een bijzondere training neer te zetten. We hebben slechts twee oefenwedstrijden gespeeld. Onze prestaties zijn dus lastig meetbaar. We zijn erg gemotiveerd om zondag te laten zien wat we kunnen."

Gratis Uncharted 2

Maar niet voor jullie. Afgelopen nacht heeft Sony een evenement gehouden in Chicago, Los Angeles, San Francisco en Seattle. Op het Uncharted 2: Among Thieves evenement kon je het spel op een groot scherm spelen, met de developers praten en een goodie bag scoren.

Maar deze goodies bestonden niet enkel uit het gebruikelijke T-Shirt en de tas. Aanwezigen op het evenement kregen echter nog iets anders, namelijk een exemplaar van Uncharted 2 zelf, en dat ruim een week voor de release. Plots is ons koude kikkerlandje niet zo interessant meer.Jaloers?

Moslimomroepen NMO en NIO heffen zichzelf op

De Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) heffen zichzelf volgend jaar op. Ze hebben geen nieuwe zendtijd aangevraagd voor de periode september 2010 tot december 2015, ook niet via hun overkoepelende stichting Verzorging Islamitische Zendtijd (SVIZ) die nu voor de twee omroepen de zendmachtiging beheert.

Dat hebben de programmaleiders Abderrahman Farsi (NMO) en Mustafa Aarab (NIO) vandaag gezegd. "Per 31 augustus 2010 doe ik hier de deur op slot", aldus Aarab. De opheffing is het gevolg van aanhoudende bestuurlijke problemen binnen de SVIZ.

Het Commissariaat voor de Media heeft voor de sluitingsdatum van 1 oktober vijf nieuwe aanvragen ontvangen van islamitische organisaties die in aanmerking willen komen voor de vrijkomende zendtijd. Slechts één daarvan wordt toegelaten. Het Commissariaat neemt voor 1 januari 2010 een besluit.

Van Bommel terug op het veld

Mark van Bommel trainde vandaag voor het eerst weer mee met de selectie van Bayern München. De Nederlander stond ongeveer twee maanden aan de kant met een gebroken teen.

Van Bommel liep die kwetsuur op in de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen 1899 Hoffenheim. "Het heeft een behoorlijk tijdje geduurd. Des te blij ben ik dat alles goed is verlopen en dat ik er eindelijk weer op het veld sta," aldus de 32-jarige middenvelder op de website van zijn club.

[MotoGP] Espargaro in 2010 bij Pramac

Aleix Espargaro zal ook het volgende seizoen in de Moto GP rijden. Het Pramac Racing team heeft bevestigd dat hij Niccolo Canepa in 2010 zal vervangen en naast Mika Kallio de tweede rijder van het team wordt.

Espargaro verving vanaf de GP van Indianapolis Kallio, die op zijn beurt de zieke Casey Stoner bij Ducati verving. In de drie grand prix’ die Espargaro reed voor Pramac heeft hij een goede indruk achter gelaten, waardoor hij een contract voor 2010 kreeg aangeboden. Espargaro is blij met de kans die hij krijgt van het team. "Het leven kan in een paar maanden zo snel veranderen. In het begin van het jaar kon ik niet rijden omdat mijn 250cc team ermee stopte en nu krijg ik de kans om met de snelste rijders uit de MotoGP categorie te rijden."

"Ik had ook enkele interessante aanbiedingen uit de Moto2. Maar op het moment dat Paolo Campinoti mij de kans gaf om voor dit team uit te komen, tekende ik er direct voor," aldus de Spanjaard die in drie races acht punten bij elkaar sprokkelde.

Politie in actie door 'Amsterdamse lucht'

De West-Duitse politie heeft een cannabisplantage gerooid na een tip over een 'Amsterdamse lucht'.

Een vrouw rook tijdens een wandeling in een natuurgebied bij Hattingen ten zuiden van Bochum een geur als in de Nederlandse hoofdstad.

Zij tipte de politie, die de illegale plantage bij het riviertje de Ruhr vernietigde. De recherche zoekt nog uit wie de cannabisplanten kweekte, meldden Duitse media vandaag.

NEC-fans boos op Saidi

Saidi Ntibazonkiza maakte dinsdagmiddag voor het eerst sinds lange tijd weer zijn opwachting op het trainingsveld van NEC. Sommige supporters uitten hun ongenoegen over de aanwezigheid van de rappe spits.

Niet alle fans van de Nijmegenaren waren even gelukkig met de rentree van de kleine aanvaller uit Burundi. Ntibazonkiza weigerde de afgelopen negen weken om nog langer voor de club te komen, omdat hij een hoger salaris verlangde.

Op twee enorme spandoeken van Legio Noviomagum maakten de supporters duidelijk dat de voetballer beter zijn heil ergens anders kan zoeken. Legio Noviomagum is een onderdeel van de supportersvereniging dat verantwoordelijk is voor de sfeeracties rond competitiewedstrijden van de club uit Nijmegen.

De clubleiding van NEC was op de hoogte van de spandoeken. "NEC is een warm bolwerk. Wij nemen alle supporters serieus. Ook als ze kritisch zijn", zei Jan Bluyssen, die binnen NEC de supporterszaken coördineert, tegen De Gelderlander. "De teksten hebben we eerst gezien. Er stonden geen verkeerde woorden in. Er werd niet gediscrimineerd. Geen probleem dus."

De Afrikaan toonde begrip voor de supporters. "Die spandoeken doen me geen pijn. Ik ben fout geweest. Ik ben heel blij om weer terug te zijn. Tegelijkertijd is het ook moeilijk want de mensen zijn boos op me. Dat snap ik echt goed. Ik moet hard werken. Niet alleen om terug te komen bij de selectie, maar ook om het respect terug te verdienen van de mensen bij de club en van de supporters"

Lachman in selectie Groningen

FC Groningen heeft Darryl Lachman naar de A-selectie overgeheveld. Dit seizoen speelde de 19-jarige verdediger voor Jong Groningen.

De 'promotie' van Lachman was nodig omdat coach Ron Jans in een week tijd twee spelers voor de rest van het seizoen zag afhaken.

Ondrej Svejdik scheurde afgelopen weekend in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag een kruisband in de linkerknie. Een week eerder verloor Groningen Petter Andersson met eveneens een zware knieblessure.

Lachman zal in elk geval tot de winterstop de kans krijgen om een plek in de A-selectie te behouden.

Heraclieden nemen revanche

FC Twente won afgelopen zondag de derby in Tukkerland met 1-3. De supporters van tegenstander Heracles Almelo bleken goede verliezers.

In het holst van de nacht drongen de supporters van de Heraclieden het stadion van FC Twente binnen. De harde kern van Heracles feliciteerde de aartsrivaal door zonnebloemen op de middenstip van de Grolsch Veste te leggen.

Dat weet TC/Tubantia te melden. Bij de zonnebloemen stond een zwart-witte paal, de clubkleuren van Heracles. De ludieke actie voerde de harde kern van Twente vroeger ook eens uit in het Polman Stadion van de Almeloërs.

Door de 1-3 overwinning van Twente staat de ploeg van trainer Steve McClaren eerste in de vaderlandse Eredivisie. Heracles bleef door de nederlaag op de negende plaats staan met elf punten uit negen duels.

Tienermeisjes geschorst om strakke broek

Het hoofd van een school in Nailsea, nabij het Britse Bristol, heeft tot woede van vele ouders een nieuwe regel ingesteld op 'zijn' school. David New heeft namelijk per direct strakke meisjesbroeken verboden. Hiermee hoopt hij het groeiende aantal draagsters van broeken van het merk 'Miss Sexy ' de kop in te drukken.

Volgens hem zijn de broeken van het merk niet geschikt om naar school aan te trekken. Doordat de broeken zeer nauw aansluiten op het lichaam, zijn details van het ondergoed of juist het ontbreken daarvan duidelijk te zien. Ook zijn de broeken voorzien van onnodige ritsen en gespen.

De directeur is onverbiddelijk. Hij heeft al meerdere meisjes geschorst omdat ze de uniformregel hebben overtreden.

De 'Miss Sexy'-broeken lijken sprekend op de officiële broeken van het verplichte schooluniform. Ze zijn alleen een stuk strakker. Dat de broek maar liefst zeven Britse pond goedkoper is dan die van het schooluniform, is mooi meegenomen. 

TVM wil minstens vijf Olympische medailles

De TVM-rijders moeten tijdens de komende Olympische Spelen in Vancouver minimaal vijf medailles binnenhalen. Dit meldde president-directeur Arjan Bos van TVM vandaag tijdens de presentatie van de schaatsformatie.

Bij het merendeel van deze medailles moet Sven Kramer betrokken zijn. De wereldkampioen op de vijf en tien kilometer denkt dat hij goed met die druk om kan gaan. "Voorgaande seizoenen werd ook steeds van me verwacht dat ik alles zou winnen, ook toen had ik al te maken met het hoge verwachtingspatroon. En ik vrees dat dat ook nooit meer anders zal zijn. Ik moet gewoon zorgen dat ik geen fouten maak."

"Ik heb hard getraind, maar dat is niet waar het alleen om gaat. Je moet ook slim trainen en goed trainen. Het zou niet slim zijn risico's te nemen. Ik moet mijn lichaam heel houden. Ik hoef mijn trainingsprogramma ook niet om te gooien, de vorige drie seizoenen heeft het tot succes geleid," aldus de zilveren medaille winnaar op de vijf kilometer tijdens de laatste Olympische Spelen.

Van de TVM-dames hopen Ireen Wüst en Paulien van Deutekom hun teleurstellend verlopen vorige seizoen te kunnen vergeten. Van Deutekom heeft toen de laatste wedstrijden moeten laten schieten vanwege oververmoeidheid. "Deze zomer hebben we het anders aangepakt. Ik voel me goed," aldus de wereldkampioene allround in 2008.

[NFL] Uitslagen week 4

Afgelopen weekend werd de vijfde speelronde in de National Football League afgewerkt. Hieronder een overzicht en de uitslagen.

Er stonden enkele mooie affiches op het programma. Zo ontvingen de Patriots de Ravens in Foxborough, en moesten de ongeslagen Jets op bezoek bij Drew Brees en de Saints in de Superdome. In beide gevallen wonnen de thuis spelende partijen en waren de Jets en Ravens hun ongeslagen status kwijt.

Maar de wedstrijd van het weekend was nationaal te zien op ESPN tijdens Monday Night Football. De Minnesota Vikings, met Brett Favre als quarterback, ontvingen de Green Bay Packers, het team waar Favre zestien jaar voor uitkwam. Het leek voor de veteraan echter geen probleem zijn oud-ploegenoten te verslaan, want Favre leidde de Vikings persoonlijk naar de overwinning. Hij wierp drie touchdowns, naar Berrian, Shiancoe en Rice, en de Vikings hielden de punten in eigen huis. Vele Packers-fans hebben 1 november alvast omcirkelt in hun agenda. Dit is namelijk de datum waarop Favre met de Vikings terugkeert naar Lambeau Field in Green Bay.

Door de overwinning zijn de Vikings nog ongeslagen. Ze delen deze status met de Colts, Saints, Broncos en Giants.

Hieronder vind je de overige uitslagen van week 4.

Uitslagen week 4
Cincinnati Bengals @ Cleveland Bengals23 - 20
Oakland Raiders @ Houston Texans6 - 29
Nes York Giants @ Kansas City Chiefs27 - 16
Tennessee Titans @ Jacksonville Jaguars17 - 37
Tampa Bay Buccaneers @ Washington Redskins13 - 16
Detroit Lions @ Chicago Bears24 - 48
Seattle Seahawks @ Indianapolis Colts17 - 34
Baltimore Ravens @ New England Patriots21 - 27
New York Jets @ New Orleans10 - 24
Buffalo Bills @ Miami Dolphins10 - 38
St. Louis Rams @ San Francisco 49ers0 - 35
Dallas Cowboys @ Denver Broncos10 - 17
San Diego Chargers @ Pittsburgh Steelers28 - 38
Green Bay Packers @ Minnesota Vikings23 - 30

American Football League

AFC EastWLHomeRoadDiv
New York Jets312-01-11-0
New England Patriots313-00-11-1
Miami Dolphins131-10-21-0
Buffalo Bills131-10-20-2

AFC NorthWLHomeRoadDiv
Baltimore Ravens312-01-11-0
Cincinnati Bengals311-12-02-0
Pittsburgh Steelers222-00-20-1
Cleveland Browns040-20-20-2

AFC SouthWLHomeRoadDiv
Indianapolis Colts402-02-01-0
Jacksonville Jaguars221-11-12-1
Houston Texans221-21-01-1
Tennessee Titans040-10-30-2

AFC WestWLHomeRoadDiv
Denver Broncos402-02-01-0
San Diego Chargers221-11-11-0
Oakland Raiders130-21-11-2
Kansas City Chiefs040-20-20-1

National Football League

NFC EastWLHomeRoadDiv
New York Giants401-03-02-0
Philadelphia Eagles211-11-00-0
Dallas Cowboys221-11-10-1
Washington Redskins122-00-20-1

NFC NorthWLHomeRoadDiv
Minnesota Vikings402-02-02-0
Chicago Bears312-01-11-1
Green Bay Packers221-11-11-1
Detroit Lions131-10-20-2

NFC SouthWLHomeRoadDiv
New Orleans Saints402-02-00-0
Atlanta Falcons212-00-11-0
Carolina Panthers030-10-20-1
Tampa Bay Buccaneers040-20-20-0

NFC WestWLHomeRoadDiv
San Francisco 49ers312-01-13-0
Arizona Cardinals120-21-00-1
Seattle Seahawks131-10-21-1
St. Louis Rams040-10-30-2

Moeders boycotten fabrikant 'peuterdildo'

Duitse ouders boycotten massaal de spullen van Wild Planet. De speelgoedfabrikant heeft namelijk deze maand een nieuw product gelanceerd voor peuters. Volgens moeders is het speeltje echter meer iets voor volwassenen, want het ding lijkt sprekend op een dildo.

Met veel bombarie werd deze maand in Duitsland de 'Aquapet' op de markt gezet. Het speeltje is bedoeld om de allerkleinsten uren speelplezier te bezorgen. Moeders zijn echter woedend en weigeren de vrolijk gekleurde apparaatjes aan te schaffen omdat ze het sprekend op een kunstlul vinden lijken.

"De kindertijd moet onschuldig zijn", vindt een moeder. "Een speeltje met deze vorm is zinloos. Geen enkele ouder zal nog iets van deze fabrikant aanschaffen totdat ze dit ding uit de schappen halen."

Aquapets
Alleen de aanprijzingen al zouden in een pornofilm niet misstaan

PSP Go krijgt een huurservice voor games?

Een poosje geleden vroeg Sony gamers via een enquête of ze wellicht geïnteresseerd zouden zijn in een huurservice voor videogames op de PSP. Een scherp oplettende gamer heeft op zijn PSP Go iets ontdekt dat het bovenstaande wellicht zou kunnen bevestigen. Op zijn blog schrijft hij er meer over.

Bij de informatie over de game staat namelijk een kopje 'Hours Left' waarachter vervolgens 'No Time Limit' of het aantal beschikbare uren staat. Na deze uren zou de PSP-game verlopen. Zal het mogelijk zijn om games voor een bepaalde tijd te huren voor een zachte prijs of heeft Sony andere plannen? We horen het ongetwijfeld binnenkort van Sony zelf.Altijd hele jackpot eruit bij Staatsloterij

De Staatsloterij moet voortaan bij trekkingen doorgaan tot de hele jackpot eruit is. De organisatie stopt nu ook als de pot op eenvijfdelot is gevallen. Daar wil minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vanaf.

Hirsch Ballin zal er bij de Staatsloterij op aandringen tot volledige trekking van de jackpot over te gaan, zo kondigde hij vandaag aan in antwoord op schriftelijke vragen van Tweede Kamerlid Arda Gerkens van de SP. Dat vergt nog wel wat technische en juridische aanpassingen, zoals het niet meer koppelen van een uniek nummer aan een eenvijfdelot.

Bestuurder 'dodenauto' zat te dollen

Het ongeluk van afgelopen weekend in Wassenaar was te wijten aan 'dollen' door de 18-jarige bestuurder. Saskia Koster en Hidde Groen, beiden in de achterbak van de Volvo, overleden bij dit ongeluk.

Overlevende inzittenden vertelden De Telegraaf hoe de bestuurder met Saskia en Hidde aan het dollen was. Expres zouden er scherpe bochten zijn gemaakt, zodat zij dan alle kanten opvlogen in de kofferbak.

Ooggetuigen zagen dat de auto vreemde manoeuvres maakte, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor. Hierbij schampte het voertuig een lantaarnpaal, sloeg over de kop en kwam ondersteboven op de andere weghelft tot stilstand. De bestuurder had slechts een maand zijn rijbewijs.

In de Stationwagon bevonden zich nog vijf anderen, allen 18 jaar, die bij deze roekeloosheid gewond raakten. De bestuurder uit Wassenaar is na een bloedtest op alcohol opgesloten, meldt de politie.


Er werden zeven ambulances en een traumahelikopter ingezet. Koster overleed ter plekke aan haar verwondingen terwijl Groen zwaargewond naar een ziekenhuis werd vervoerd, waar hij later alsnog omkwam. De andere inzittenden werden naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Naar omstandigheden maken zij het redelijk, volgens de politie. 


De burgemeester van Wassenaar, Jan Hoekema, sprak met de getroffen families: "Dit hakt er enorm in. In enkele seconden zijn de levens van een paar gezinnen totaal verwoest."

Met dank aan gohan16 voor de submit!

'Geluk bij ongeluk' voor omvergelopen vrouw

Een uitgebroken stier heeft in het Zuid-Spaanse Marbella vandaag voor opschudding gezorgd. Het dier was uit zijn verblijf in de stierenvechtarena ontsnapt en rende door de straten van de toeristenstad. De stier botste daar frontaal op een 72-jarige vrouw.

De vrouw is met kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie heeft ze geluk bij een ongeluk gehad, omdat de stier haar niet op zijn horens heeft genomen. Agenten hebben het dier doodgeschoten.

Zoete herinneringen

Soms willen we zo graag het wereldleed van ons afschudden, geloven dat er nog oprechtheid bestaat. Gerechtigheid. Omdat zo'n wereld niet bestaat neem ik jullie mee in een liefdesverhaal. Aangespoord door de lieflijke column van Superworm (Mag ik over je schrijven). Laten wij schrijvers de wereld dan maar even rose kleuren. Want wat is er belangrijker dan de liefde? Of zoals mijn oma altijd zei: Liefde overwint alles.

KPN draagt merknaam Het Net ten grave

Of Fred van Het Net nu op zoek moet naar een nieuwe baan is niet bekend, maar zijn werkgever, Het Net, verdwijnt van het toneel. Dat wil zeggen, als merknaam: de activiteiten van de internetprovider zullen worden voortgezet onder de naam van haar moedermaatschappij, KPN. Dat heeft het telecombedrijf vandaag bekend gemaakt. De operatie moet nog dit jaar zijn afgerond.

Door de naamswijziging en de migratie van de ongeveer 680.000 abonnees van het Net naar KPN wordt laatstgenoemde naar eigen zeggen het grootste Nederlandse internetmerk. In totaal heeft KPN dan ruim 1,8 miljoen klanten, de klanten van dochterbedrijven XS4All en Telfort nog niet meegerekend. Voor de huidige Het Net-abonnees zal er volgens KPN, dat eerder al de merknaam Planet Internet vaarwel zegde, feitelijk niets veranderen. Voor hen zou de naamswijziging voor hen moeten leiden tot "minder loketten, minder fouten en dus betere service". Hun emailadressen blijven verder gewoon gehandhaafd.

Met dank aan TJDoornbos voor de submit. 

Vrouw drukt brandende sigaret uit op baby

Een 19-jarige Britse uit Worcester ergerde zich zo aan het gehuil van haar dochter van vijftien maanden dat ze tot driemaal toe een brandende peuk tegen het ruggetje van de baby drukte. Of het heeft geholpen is onbekend, wel draait Charlotte Sutton, de moeder in kwestie, de bak in voor dit staaltje opvoeding.  

De daad van de vrouw kwam aan het licht toen de pleegoma van het kind brandwonden zag op de rug van de baby. Zij schakelde de sociale dienst die op haar beurt de politie verwittigde. Voor de rechtbank in Hereford verklaarde Charlotte dat er per ongeluk wat as van haar sigaret op haar baby viel, maar de rechter achtte die lezing niet erg geloofwaardig. De vrouw werd dan ook schuldig bevonden aan kindermishandeling en kreeg gisteren negen maanden onvoorwaardelijke celstraf opgelegd.

Met dank aan bierspons en R0N voor de submit. 

Massa hint op terugkeer in Abu Dhabi

Felipe Massa zal mogelijk nog dit seizoen terugkeren in de Formule 1. De Ferrari-coureur zei tegen Gazzetta dello Sport dat hij een rentree tijdens de laatste race in Abu Dhabi nog niet uit zijn hoofd heeft gezet.

De race in Brazilië volgende week komt nog te vroeg voor de Braziliaan. "Mijn thuisrace komt nog te vroeg. Voor Abu Dhabi hebben we toestemming nodig van de FIA en dat hangt af van de test met de F2007," aldus de nummer twee van het wereldkampioenschap in 2008, die gisteren terugkeerde in Maranello.

"Ik weet nog precies hoe ik moet rijden. Ik maak me niet druk over of ik direct een snelle rondetijd rij, maar meer om weer te gaan rijden. In elk geval heb je een goede auto en een goede set-up nodig."

Verder ging Massa in het interview in over de crash van hem tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Hongarije. "De schade kon nog veel groter zijn en zeker gezien hoe ik me nu voel, heb ik erg veel geluk gehad. Ik heb de crash vaak terug gezien op TV en ook de beelden van mijn gezicht direct na de crash. Het was schokkend, maar ik sliep en voelde dus niks."

Rebellin hoort in december strafmaat

Davide Rebellin weet in december pas hoelang zijn schorsing zal gaan duren. De Italiaan testte tijdens de Olympische Spelen van 2008 namelijk positief op het gebruik van verboden middelen.

Tijdens deze zitting zal het IOC zijn positieve uitslagen ook kracht bij zetten. Rebellin staat al sinds april op non-actief. Toen werd namelijk duidelijk dat hij inderdaad positief was.

Rebellin zal in december overigens ook zijn medaille officieel moeten inleveren. Hierdoor stijgen zowel Fabian Cancellara (zilver) en Alexandr Kolobnev (brons) een plaats. Zij zullen de medailles op een later moment ontvangen.

DJ Hero tracklist bekend, game komt 30 oktober


Activision heeft vandaag de tracklist van DJ Hero vrijgegeven, een flinke lijst met 93 nummers. ALle nummers zijn mash-ups, twee nummers door elkaar gemixt waarbij het als het even kan om vreemde combinaties gaat. De tracks zijn zowel gemixt door de huis-DJs van FreeStyleGames of door bekende DJ's als Daft Punk, Grandmaster Flash, DJ Shadow en DJ Jazzy Jeff.

De game ligt in Europa op 30 oktober in de schappen voor de PlayStation 2 en 3, Wii en Xbox 360.

· 2Pac - "All Eyez On Me" vs. The Aranbee Pop Orchestra - "Bittersweet Symphony (Instrumental)"
· 50 Cent - "Disco Inferno" vs. David Bowie - "Let's Dance"
· 50 Cent - "Disco Inferno" vs. InDeep - "Last Night A DJ Saved My Life"
· Afrika Bambaataa - "Zulu Nation Throwdown" vs. Freedom Express - "Get Down"
· Beastie Boys - "Here's A Little Somethin' For Ya" vs. DJ Shadow - "The Number Song (2009 Version)" (Produced and mixed by DJ Shadow)
· Beastie Boys - "Intergalactic" vs. Blondie - "Rapture"
· Beastie Boys - "Lee Majors Come Again" vs. Daft Punk - "Da Funk" (Produced and mixed by Cut Chemist)
· Beck - "Where It's At" vs. DJ Shadow - "Six Days (Remix ft. Mos Def)"
· Bell Biv DeVoe - "Poison" Beat Juggle
· Bell Biv DeVoe - "Poison" vs. Beastie Boys - "Intergalactic" (Produced and mixed by DJ AM)
· Bell Biv DeVoe - "Poison" vs. Cameo - "Word Up!"
· Benny Benassi - "Satisfaction" vs. Tiësto - "Elements Of Life"
· Billy Squier - "The Big Beat" vs. N.E.R.D. - "Lapdance" (DJ-Guitar mix)
· Black Eyed Peas - "Boom Boom Pow" vs. Benny Benassi - "Satisfaction"
· Bobby "Blue" Bland - "Ain't No Love In The Heart Of The City" vs. 2Pac - "How Do You Want It"
· Bobby "Blue" Bland - "Ain't No Love In The Heart Of The City" vs. Connie Price & The Keystones - "Fuzz And Them"
· Boogie Down Productions - "Jack Of Spades" vs. David Bowie - "Let's Dance" (Produced and mixed by DJ Shadow)
· Chuck Brown & The Soul Searchers - "Bustin' Loose" vs. The Zombies - "Time Of The Season" (Produced and mixed by DJ Shadow)
· Chuck Brown & The Soul Searchers - "Bustin' Loose" vs. Young MC - "Bust A Move"
· Common - "Universal Mind Control (U.M.C.)" vs. Masta Ace - "Jeep A** Gutter (Aaron LaCrate & Debonair Samir RMX)" (Produced and mixed by The Scratch Perverts)
· Cypress Hill - "Insane In The Brain" vs. Classics IV - "Spooky"
· Cypress Hill - "Insane In The Brain" vs. David Axelrod - "The Edge"
· Daft Punk - "Around The World" vs. Young MC - "Bust A Move"
· Daft Punk - "Da Funk" vs. N.A.S.A. - "Strange Enough ft. Karen O, ODB & Fatlip"
· Daft Punk - "Megamix 1"
· Daft Punk - "Megamix 2"
· Daft Punk - "Robot Rock" vs. Hashim - "Al Naafyish (The Soul)" (Produced and mixed by The Scratch Perverts)
· Daft Punk - "Robot Rock" vs. Queen - "We Will Rock You"
· Daft Punk - "Short Circuit" vs. Boogie Down Productions - "Jack Of Spades"
· Daft Punk - "Technologic" vs. Gary Numan - "Cars"
· Daft Punk - "Television Rules the Nation" vs. No Doubt - "Hella Good"
· David Axelrod - "The Edge" vs. Eric B. & Rakim - "Eric B. Is President"
· Dizzee Rascal - "Fix Up, Look Sharp" vs. DJ Shadow - "Organ Donor (Extended Overhaul)"
· Dizzee Rascal - "Fix Up, Look Sharp" vs. Justice - "Genesis"
· DJ Shadow - "Six Days (Remix ft. Mos Def)" vs. D-Code - "Annie's Horn"
· Eminem - "My Name Is" vs. Beck - "Loser"
· Fedde Le Grand - "Put Your Hands Up For Detroit" vs. Sandy Rivera and David Penn - "I Can't Stop (David Penn Remix)"
· Foo Fighters - "Monkey Wrench" vs. Beastie Boys - "Sabotage" (DJ-Guitar mix)
· Foreigner - "Juke Box Hero" vs. DJ Z-Trip ft. Murs - "DJ Hero" (Produced and mixed by DJ Z-Trip)
· Foreigner - "Juke Box Hero" vs. DJ Z-Trip ft. Murs - "DJ Hero" (DJ-Guitar mix, produced and mixed by DJ Z-Trip)
· Gang Starr - "Just To Get A Rep" vs. Mobb Deep - "Shook Ones, Pt 2" (Produced and mixed by J. Period)
· Gorillaz - "Feel Good Inc." vs. Blondie - "Atomic"
· Grandmaster Flash's - "Boom" vs. "Tap" (Produced and mixed by Grandmaster Flash)
· Grandmaster Flash, DJ Kool, DJ Demo - "Here Comes My DJ" vs. Gary Numan - "Cars" (Produced and mixed by Grandmaster Flash)
· Gwen Stefani - "Hollaback Girl" vs. Gorillaz - "Feel Good Inc."
· Gwen Stefani - "Hollaback Girl" vs. InDeep "Last Night A DJ Saved My Life" (Produced and mixed by DJ AM)
· Gwen Stefani - "Hollaback Girl" vs. Rick James - "Give It To Me"
· Herbie Hancock - "Rockit" Beat Juggle
· Herbie Hancock - "Rockit" vs. N.E.R.D. - "Lapdance" (Produced and mixed by Grandmaster Flash)
· InDeep - "Last Night A DJ Saved My Life" vs. Cameo - "Word Up!"
· Jackson 5 - "I Want You Back" vs. Gang Starr - "Just To Get A Rep" (Produced and mixed by DJ Yoda)
· Jackson 5 - "I Want You Back" vs. Third Eye Blind - "Semi-Charmed Life" (DJ-Guitar mix)
· Jackson 5 - "I Want You Back" vs. Third Eye Blind - "Semi-Charmed Life"
· JAY-Z feat. Pharrell - "Change Clothes" vs. 2Pac - "All Eyez on Me"
· JAY-Z - "Izzo (HOVA)" vs. Eminem - "My Name Is"
· JAY-Z - "Izzo (HOVA)" vs. Jackson 5 - "I Want You Back"
· JAY-Z - "Excuse Me Miss" vs. Rick James - "Give It To Me"
· Jean Knight - "Mr. Big Stuff" vs. Masta Ace - "Born To Roll"
· Jurassic 5 - "Jayou" vs. Billy Squier - "The Big Beat"
· Jurassic 5 - "Jayou" vs. Herbie Hancock - "Rockit"
· Kid Cudi - "Day ‘N' Nite" vs. Black Eyed Peas - "Boom Boom Pow"
· Kool Moe Dee - "How Ya Like Me Now" vs. Reel 2 Real featuring The Mad Stuntman - "I Like To Move It"
· Little Richard - "Tutti Frutti" vs. Shlomo - "Beats" (Produced and mixed by DJ Yoda)
· M.I.A. - "Paper Planes" vs. Eric B. & Rakim - "Eric B. Is President" (Produced and mixed by The Scratch Perverts)
· M.I.A. - "Paper Planes" vs. Wale - "Lookin' At Me"
· Marvin Gaye - "I Heard It Through The Grapevine" vs. David Bowie - "Let's Dance"
· Marvin Gaye - "I Heard It Through The Grapevine" vs. Gorillaz - "Feel Good Inc."
· Motörhead - "Ace Of Spades" vs. Noisia - "Groundhog" (DJ-Guitar mix)
· N.A.S.A. - "Strange Enough ft. Karen O, ODB & Fatlip" vs. Isaac Hayes - "Theme From Shaft"
· Noisia - "Groundhog" Beat Juggle (Produced and mixed by The Scratch Perverts)
· Paul van Dyk - "Nothing But You" vs. Sandy Rivera and David Penn - "I Can't Stop (David Penn Remix)"
· Public Enemy - "Shut ‘Em Down" vs. Beck - "Where It's At"
· Public Enemy ft. Zakk Wylde - "Bring The Noise 20XX" vs. Justice - "Genesis" (Produced and mixed by DJ Z-Trip)
· Public Enemy featuring Zakk Wylde - "Bring The Noise 20XX" (DJ-Guitar mix)
· Q-Tip - "Good Thang" vs. Billy Squier - "The Big Beat" (Produced and mixed by J. Period)
· Queen - "Another One Bites The Dust" vs. Beastie Boys - "Brass Monkey" (Produced and mixed by DJ Z-Trip)
· Queen - "Another One Bites The Dust" vs. Daft Punk - "Da Funk"
· Rihanna - "Disturbia" vs. Kid Sister - "Control"
· Rihanna - "Disturbia" vs. The Killers - "Somebody Told Me" (DJ-Guitar mix)
· Rihanna - "Disturbia" vs. The Trammps - "Disco Inferno"
· Shlomo - "Beats" vs. Billy Squier - "The Big Beat"
· Street Sweeper Social Club - "Fight! Smash! Win!" vs. Beastie Boys - "Intergalactic" (DJ-Guitar mix)
· Tears For Fears - "Shout" vs. DJ Shadow - "Six Days (Remix ft. Mos Def)"
· Tears For Fears - "Shout" vs. Eric B. & Rakim - "Eric B. Is President" (Produced and mixed by DJ Jazzy Jeff)
· Tears For Fears - "Shout" vs. Eric Prydz - "Pjanoo"
· The Aranbee Pop Orchestra - "Bittersweet Symphony (Instrumental)" vs. LL Cool J - "Rock The Bells" (Produced and mixed by DJ Jazzy Jeff)
· The Scratch Perverts Beats and Pieces (Produced and mixed by The Scratch Perverts)
· The Killers - "Somebody Told Me" vs. Eric Prydz - "Pjanoo"
· Vanilla Ice - "Ice Ice Baby" vs. MC Hammer - "U Can't Touch This"
· Vanilla Ice - "Ice Ice Baby" vs. Paula Abdul - "Straight Up"
· Wale - "Lookin' At Me" vs. Black Eyed Peas ft. Tippa Irie - "Hey Mama"
· Weezer - "Beverly Hills" vs. Evidence, The Alchemist, Aceyalone, Rakaa & 88 Keys - "Fresh Rhymes And Videotape" (DJ-Guitar mix)
· Wild Cherry - "Play That Funky Music" vs. Gang Starr - "Just To Get A Rep" (DJ-Guitar mix)

De Rooij voorlopig geen ploegleider

Theo de Rooij keert voorlopig niet terug als ploegleider. Dit heeft hij aan Sportweek laten weten. Eind september weigerde de Nederlander nog een dergelijke functie bij Astana.

"Als ik iets wil beginnen dan moet ik met een geldschieter komen. Daar ben ik mee bezig, maar niet voor de korte termijn," lichtte De Rooij toe.

In augustus 2007 stapte De Rooij op als algemeen directeur van Rabo Wielerploegen BV. De aanleiding hiervoor was de commotie in de Tour de France van dat jaar. Michael Rasmussen zou namelijk gelogen hebben over zijn verblijfplaats, waar hij aan het trainen was.

Enkele maanden later gaf De Rooij toe inschattingsfouten te hebben gemaakt in de zaak rondom Rasmussen.

RKC Waalwijk theoretisch failliet

De toekomst van RKC Waalwijk hangt aan een zijden draadje. Hoofdsponsor Ben Mandemakers heeft laten weten alleen nog garant te staan voor de enorme schuld van de club, mits de gemeenteraad de huur van het stadion verlaagt. Men kan dus ook zeggen dat de Brabantse ploeg in theorie failliet is.
 
Eind vorige maand koos het voltallige bestuur van RKC Waalwijk er al voor om, wegens de financiële problemen, op te stappen. De Brabanders hebben een huurachterstand bij de gemeente Waalwijk, die maar liefst zes ton bedraagt.

Begin september wilde de gemeente over het eerdergenoemde geld in haar bezit hebben. Hierop besloot men ook om de mediagelden van de club op te eisen.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.  

Kamer wil geen nieuwe Uruzganmissie na 2010

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft vandaag uitgesproken dat zij geen nieuwe missie in Uruzgan wil na 2010. Een motie van de coalitiepartijen PvdA en de ChristenUnie daarover kreeg de steun van de SP, VVD, GroenLinks, PVV, Partij voor de Dieren en het onafhankelijk Kamerlid Verdonk.

De motie werd vorige week ingediend tijdens een spoeddebat over een mogelijke toekomstige militaire rol van Nederland in Afghanistan. Aanleiding hiervoor was een uitspraak van minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) over deze mogelijkheid nadat de huidige missie is afgelopen. Die eindigt zoals afgesproken eind 2010.

Het CDA, de SGP en D66 steunden de motie niet. Het CDA en de SGP sluiten niets uit. D66 wil niet dat het kabinet vooruitloopt op een besluit maar wil evenmin dat de Kamer dat doet.

Van Guldener hervat groepstraining

Excelsior-aanvaller Michel van Guldener heeft deze week de groepstraining hervat. Hij is volledig hersteld van zijn zware knieblessure.

De 23-jarige Van Guldener raakte in februari dit jaar ernstig geblesseerd in de wedstrijd tegen MVV, na een harde tackle van Robert van Boxel. Hij liep daarbij een afgescheurde binnenband en een scheurtje in de kruisband op. Een lange revalidatie volgde.

Nu is de Rotterdammer weer terug op het trainingsveld. De vleugelspits hoopt voor de winterstop zijn rentree te kunnen maken bij de beloften. Na de winterstop zou hij dan mogelijk weer voor het eerste elftal van Excelsior kunnen gaan spelen. Van Guldener speelde tot nu toe 53 competitieduels voor de Kralingers, waarin hij acht keer scoorde.

Bosisio betrapt op EPO

Gabriele Bosisio is tijdens een out-of-competitioncontrole betrapt op het gebruik van EPO. De renner van LPR, ploeggenoot van de eerder betrapte Danilo di Luca, werd op 2 september betrapt op het gebruik van het verboden middel.

De 29-jarige renner kende in 2008 een goede Giro d’Italia. Hij won de zevende etappe en droeg een aantal etappes de roze leiderstrui. Dit jaar reed hij in dienst van zijn kopman Di Luca, die aanvankelijk tweede werd in de Giro, voordat hij dus werd betrapt op cera. Welke EPO variant Bosisio gebruikt had is niet bekend.

RKC Waalwijk theoretisch failliet

De toekomst van RKC Waalwijk hangt aan een zijden draadje. Hoofdsponsor Ben Mandemakers heeft laten weten alleen nog garant te staan voor de enorme schuld van de club, mits de gemeenteraad de huur van het stadion verlaagt. Men kan dus ook zeggen dat de Brabantse ploeg in theorie failliet is.

Eind vorige maand koos het voltallige bestuur van RKC Waalwijk er al voor om, wegens de financiële problemen, op te stappen. De Brabanders hebben een huurachterstand bij de gemeente Waalwijk, die maar liefst zes ton bedraagt.

Begin september wilde de gemeente het eerdergenoemde geld in haar bezit hebben. Hierop besloot men ook om de mediagelden van de club op te eisen.

Herminator terug op de lange latten

Hermann Maier heeft zijn rentree op de skipiste gemaakt. De Oostenrijker werd geopereerd aan zijn knie en stond daardoor zeven maanden aan de kant. De Herminator is tweevoudig olympisch kampioen, driemaal wereldkampioen, vier keer winnaar van de wereldbeker algemeen en heeft 54 zeges in de wereldbeker behaald.

"Het was een heel aangename ervaring. Mijn rechterknie voelde aan alsof er nooit iets mis geweest is," zei Maier op zijn website. Hij wil in het Canadese Lake Louise zijn comeback in het wereldbekercircuit maken. De Herminator hoopt in Vancouver nog eenmaal te kunnen vlammen.

Polanski blijft vastzitten

De Franse filmregisseur Roman Polanski blijft in hechtenis. Een zegsman van het Zwitserse ministerie van Justitie zei dat de filmmaker niet op borgtocht vrijkomt hangende de hoorzitting over zijn mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten. Polanski werd eind vorige maand gearresteerd. De Amerikaanse justitie zoekt hem in verband met een zedenzaak uit 1977.

"In onze optiek is er een grote kans dat hij zal vluchten en dat een vrijlating op borgtocht of andere maatregelen na zijn vrijlating Polanski's aanwezigheid in de uitleveringsprocedure niet garanderen", zei de woordvoerder.

Ziekenhuis Emmen ontslaat chirurg

  De in opspraak geraakte, 59-jarige chirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen is niet in staat maagoperaties uit te voeren. Ook valt niet aan te nemen dat dat in de toekomst wel het geval zal zijn. De chirurg, die op non-actief staat, wordt ontslagen. Dat heeft de raad van bestuur van het ziekenhuis vandaag gemeld.

Volgens de onderzoekscommissie heeft de chirurg door zijn gedrevenheid te veel op zijn eentje gewerkt. Hij had een probleem met de communicatie naar patiënten en naar collega's. Bovendien heeft hij zijn werkwijze slecht gedocumenteerd. Bij twee patiënten, die zijn overleden na hun maagverkleining, heeft de chirurg aantoonbaar technische fouten gemaakt.

Julio P. ontkent rol bij dodenvluchten

De Nederlands-Argentijnse Transavia-piloot Julio P. heeft vandaag in een Madrileense rechtbank betrokkenheid ontkend bij de zogenoemde dodenvluchten tijdens de dictatuur in Argentinië. Volgens hem hebben collega's eerdere uitspraken van hem over de vluchten verkeerd geïnterpreteerd, meldden Spaanse media.

P. werd twee weken geleden aangehouden in de Spaanse stad Valencia. Hij wordt ervan verdacht zich in de periode van de Argentijnse dictatuur tussen 1976 en 1983 schuldig te hebben gemaakt aan vluchten waarbij tegenstanders van het regime werden gedrogeerd en boven de oceaan uit het vliegtuig werden gegooid.

De Spaanse justitie moet tijdens het proces besluiten of Julio P. kan worden uitgeleverd aan Argentinië. Dat land had een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd en diende onlangs een formeel uitleveringsverzoek in bij Spanje.

P. zou volgens zijn eigen lezing tegen collega's hebben gezegd dat hij tegen "terrorisme en staatsterrorisme" is. Zijn advocaat stelt namens zijn cliënt dat P. niets te maken heeft met de dodenvluchten, omdat hij nooit werkte voor het marineopleidingsinstituut (ESMA). Dat was een beruchte organisatie die ervoor zorgde dat veel vermeende tegenstanders van de junta verdwenen. Volgens een rapport van de Argentijnse regering zijn tijdens het militaire bewind meer dan 11.000 mensen gedood of vermist geraakt.

De raadsman van P. uitte zijn verontwaardiging over het feit dat het arrestatiebevel ook voor Nederland gold, maar dat de piloot in Spanje is opgepakt. "Het lijkt erop dat Nederland de hete aardappel doorspeelde naar Spanje, omdat de vrouw van de kroonprins Argentijns is en haar vader voor de junta werkte". De vader van prinses Máxima, Jorge Zorreguieta, was onderminister van Landbouw in het regime van generaal Jorge Videla.

De advocaat van P. beschuldigde Nederland van hypocrisie en sprak van "voornamelijk politieke onderwerpen". De Spaanse politie pakte P. op tijdens een tussenstop in Valencia op een vlucht naar Amsterdam.

Voedingscentrum wil filmpjes van schoolkantines

Het Voedingscentrum roept middelbare scholieren op om hun schoolkantine te filmen. "Die filmpjes willen we gebruiken in een campagne voor ouders van kinderen die volgend jaar naar de middelbare school gaan. We hopen dat ouders dan ook kijken naar de kantine voordat ze een school kiezen", zo zei Roy van der Ploeg van het Voedingscentrum gisteravond in FOK!radio .

"Op ongeveer 1 op de vijf middelbare scholen is een frituur aanwezig en worden dus vette happen verkocht. En op nog meer scholen zijn volop snacks en snoep te krijgen in de kantine", zegt Van der Ploeg. "Volgens ons zou dat niet moeten. Wij vinden dat juist in schoolkantines gezonde producten verkocht moeten worden zoals lekkere sapjes, fruit en broodjes gezond in allerlei varianten." Door ouders voor te schotelen wat er op kantines te krijgen is, hoopt het Voedingscentrum dat ze kiezen voor 'gezonde' scholen. En dat scholen wellicht zelf de slechte snacks uit het assortiment halen.

Volgens het Voedingscentrum zorgt het weghalen van snacks in schoolkantines er niet voor dat het aanbod saai wordt. "Gelukkig blijkt uit de praktijk dat waar gezonde kantines zijn, leerlingen ook gewoon veel kopen en niet naar de lokale cafetaria gaan ofzo."

Op het FOK!forum werd al meteen opgemerkt dat niet alle scholen er blij mee zullen zijn als filmpjes van de kantines op YouTube verschijnen. "Het gaat er niet om te kijken welke school het goed doet en welke niet, maar meer om een indruk te geven hoe het soms gaat op scholen. We willen ook niet dat leerlingen dingen in scène zetten." Het is ook niet de bedoeling dat de school heel duidelijk in beeld komt.

Leerlingen kunnen een HDD-camcorder winnen door hun filmpje in te sturen. De actie loopt tot 23 november.

Nadal door in Peking, Roddick niet

Rafael Nadal heeft zijn rentree op de tennisbaan gevierd met een overwinning in de eerste ronde van het toernooi in Peking. De Spanjaard had drie sets nodig om Marcos Baghdatis van zich af te schudden: 6-4, 3-6 en 6-4.

Andy Roddick slaagde er in de Chinese hoofdstad niet in de tweede ronde te bereiken. De Amerikaan vloog er tegen de nummer 143 van de wereld Lukasz Kubot eenvoudig uit: 6-2 en 6-4. Zijn landgenoot James Blake won wel met 6-3, 3-6 en 6-3 van de qualifier Florian Mayer.

Goudprijs door het dak

De goudprijs heeft zo juist een nieuw record gevestigd op 1036,70 dollar per ounce (omstreeks 15:10 uur). Het oude record dateert van maart 2008, toen de prijs 1033,90 dollar per ounce (31,1 gram) noteerde.

De stijging van de goudprijs wordt onder andere gevoed door speculaties over de status van de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt en de geldpersen van de Amerikaanse bank de Fed.

Goudkoorts op financiële markten

Belg wint Europese titel Pro Evolution Soccer

Wie dacht dat gamen alleen nog gebeurde in donkere keldertjes en benauwde ruimtes met tientallen PC's heeft het mis. In het Saint Jean Cap Ferrat aan de Côte d'Azur werden het afgelopen weekeinde de finales gehouden van het jaarlijkse Europees kampioenschap Pro Evolution Soccer. 25 spelers uit twaalf landen gingen daar met elkaar de strijd om de Europese titel.

De enige Nederlandse deelnemer aan het toernooi, Robinho, moest al na de groepsfase zijn tassen pakken. Ondanks een goede start tegen de Israëliër Terror, 3-1, verloor hij de twee opvolgende partijen tegen de Portugees Ku4tro, 3-2, en de Spanjaard Superdinho, 4-1. Een gelijkspel tegen de Italiaan Kerobba, 1-1, en een overwinning op de Fransman ZèBRe, 4-2, leverde hem uiteindelijk de vierde plaats in de groep op.

De Duitsers deden het opvallend sterk. Alle drie de afgevaardigden wisten het tot de kwart finales te schoppen en alleen omdat ze tegen elkaar uitkwamen daarin wisten slechts twee de halve finales te bereiken. Daarin nam namens onze zuiderburen Jinxy het op tegen Wide. Na een 3-3 gelijkspel waren er strafschoppen nodig die de Belg in zijn voordeel wist te beslissen. Ook de andere Duister Goool kwam niet voorbij de halve finale, hij ging met 3-0 onderuit tegen Superdinho. Uiteindelijk wist Wide zijn eer te behouden door in het Duitse onderonsje met 4-3 de derde plek te pakken.

In de finale mocht Jinxy het dus opnemen tegen Superdinho en na een spannende wedstrijd wist de Belg de strijd in zijn voordeel te beslissen met 2-1. Opvallend is dat Jinxy in de poule niet lekker van start ging. Hij kwam net als onze Nederlander niet verder dan zeven punten na nederlagen tegen de Rus Drunkgnom, 2-3, en de Duister Goool, 0-3. Gelukkig voor hem telde alleen het doelsaldo en niet onderling resultaat, want de Rus kwam ook tot zeven punten, maar had met een doelsaldo van 10-10 net een iets slechter resultaat dan Jinxy 11-10. Maar de Belg kwam blijkbaar pas net op dreef, waarna hij met drie overwinningen en een gelijkspel kon doorstoten naar de titel.

Van der Sar vanavond weer in actie

Edwin van der Sar zal dinsdagavond zijn rentree onder de lat maken. De keeper van Manchester United speelde dit seizoen nog geen officiële minuut vanwege twee gebroken vingers die hij opliep in augustus.

Tijdens een oefenduel met Bayern Munchen in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen liep de goalie de nare blessure op. Volgens de clubsite van Manchester United maakt de oud-Ajacied dinsdag zijn opwachting tegen het beloftenelftal van Everton.

De 38-jarige doelman zal de volle negentig minuten in actie komen. In Manchester gaat men er vanuit dat Van der Sar volgende week zijn competitierentree kan maken tegen Bolton Wanderers.

'Golfstaten ontkennen dollar te laten vallen'

Olierijke landen ontkennen de eerdere berichtgeving om de Amerikaanse dollar als wereldhandelsmunt te laten vallen voor een mandje met meerdere valuta.

De Britse krant The Independent meldde eerder op de dag dat hoge officials van de olierijke Golfstaten, China, Japan, Frankrijk en Rusland geheime onderhandelingen voeren om een einde te maken aan de dollar als wereldreservemunt.

Het plan zou zijn om olie gaan verhandelen voor een mandje met valuta, inclusief de euro, de Japanse yen, de Chinese yuan en goud. Ook zou de nieuwe nog te creëren 'Golf-valuta' van de Gulf Cooperation Council (GCC) onderdeel van dit mandje worden.

Maar de olieminister van Qatar, de minister van Financiën van Koeweit en bronnen binnen de centrale banken van de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië ontkennen de geheime onderhandelingen.

Muhammad al-Jasser, de president van de Saudi Central Bank, zegt dat de berichtgeving van The Independent 'absoluut incorrect' is en dat er 'absoluut niets' aan discussie wordt gevoerd over de status van de dollar als handelsmunt voor olie.

The Independent baseert zich onder andere op een anonieme Chinese bankier, die zegt dat: "Dit zal de handel internationaal totaal veranderen. Zowel Amerika als het Verenigd Koninkrijk moeten zich ernstige zorgen maken. Juist door alle ontkenningen die op het plan gaan komen laat men blijken hoe extreem ongerust men is over de status van de dollar."

De financiële markten laten zich niet onberoerd door de speculaties. Zo verliest de dollar terrein ten opzichte van de euro die momenteel 1,47 dollar per euro noteert. Ook de goudprijs staat momenteel op een paar dollar na verwijderd van een all time high op 1030 dollar per ounce (31,1 gram).


Park krijgt eigen sportcomplex

Ji-Sung Park ziet zijn immense populariteit in Zuid-Korea nu ook beloond met een eigen sportcomplex. Zijn geboortestad Suwon eerde hem eerder al door een straat, een bos en een park naar hem te noemen.

Het splinternieuwe sportterrein, waar jonge voetballers gaan trainen, zal bestaan uit twee speelvelden, een bibliotheek en een museum. Park: "Ik begon hier met voetbal. Ik hoop dat het centrum jonge spelers zal aanmoedigen van de sport te gaan houden", aldus de trotse speler van Manchester United tegenover het Koreaanse persbureau Yonhap.

Het sportcentrum wordt medio 2010 geopend. Park zelf zette onlangs een krabbel onder een nieuw contract bij de Engelse kampioen dat hem tot de zomer van 2012 verbindt aan The Red Devils.

Williams: "Snelle keuze over motoren nodig"

Williams-baas Sir Frank Williams zegt dat zijn renstal snel een beslissing moet nemen omtrent de motoren voor volgend jaar. Het team gebruikt in de Formule 1 motoren van Toyota, maar Renault wordt gelinkt aan Williams als nieuwe motorenpartner.

De overeenkomst met Renault zou vertraagd zijn geraakt door het Singaporeschandaal en inmiddels wordt het team uit Grove ook gelinkt aan Cosworth. Het bedrijf dat in 2006 de motoren leverde aan het Britse team, maar dat jaar weinig succes kende door de vele geplofte motoren. Toch lijkt het voor Williams weer een serieuze optie te zijn.

Vanuit technisch oogpunt is het handig om snel te weten welke motor er gekozen zal worden. "We moeten er mee bezig en een beslissing nemen. Het moet snel gebeuren," zei Williams. "Het is een technische keuze en het moet uitgebreid bestudeerd worden door Patrick Head and Sam Michael, waarna Andrew Parr kan onderhandelen. We moeten haast maken, omdat we anders met het ontwerp van de nieuwe auto in de knel komen."

Rechter verbiedt OV-staking

De rechtbank in Amsterdam heeft vanmiddag de aangekondigde OV-staking verboden. Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag staat morgen dus niet stil tijdens de ochtendspits.

Vakbond FNV had opgeroepen tot een staking als protest tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. De openbaarvervoerbedrijven in de drie steden hadden daarop een kort geding aangespannen tegen FNV. Omdat er geen conflict tussen werkgevers en werknemers is, vindt de rechter een staking niet gerechtvaardigd.

Columnist Driek Oplopers had op een andere beslissing gehoopt.

Stemopnames Gray Matter afgerond

Een hele tijd geleden werd aangekondigd dat Jane Jensen, bekend van de Gabriel Knight-games, werkt aan een nieuw adventure, Gray Matter. Daarna bleef het lange tijd stil, tot vorig jaar de aankondiging volgde dat men van ontwikkelaar ging wisselen. In plaats van het Hongaarse Tonuzaba werd overgestapt naar het Franse bedrijf Wizarbox. En opnieuw bleef het angstvallig stil. Op gamesbeurzen was de game niet aanwezig. Medewerkers van Wizarbox en uitgever dtp zwegen in alle talen op gestelde vragen. Vandaag is er dan toch eindelijk goed nieuws: de spraakopnamen zijn afgerond.

Jane Jensen nam zelf de leiding over dit project, de regisseur was Lorelei King (die je misschien kent van 'Notting Hill' en 'The Saint'). Bekende en minder bekende Britse (stem)acteurs als Philippa Alexander, Steven Pacey ('Heartbeat', 'M.I.T' en 'Pie in the Sky'), Adrienne Poster, Rupert Degas en Sacha Dahwan leenden hun stem aan het spel.

Samantha (Sam) Everett is een goochelaar die met haar 'sleight of hand'-trucjes rondreist en op markten en braderieën haar kostje probeert te verdienen. Door een samenloop van omstandigheden komt ze terecht bij wat het "Center for Cognitive Abnormality Research" blijkt te zijn. Hier werkt David Styles, neuroloog. Een paar jaar geleden verloor hij zijn vrouw bij een gruwelijk auto-ongeluk en sindsdien leeft hij afgezonderd in zijn huis, waar hij ook experimenten uitvoert. Hij is vooral geïnteresseerd in de tot nog toe onbekende mogelijkheden van het menselijke brein en onze kijk op de waarheid en heeft studenten nodig als vrijwilligers voor experimenten. Aan Sam de taak die te recruteren.

Het spel staat gepland voor begin 2010.

Crisis zorgt voor lagere CO2-uitstoot

De economische crisis is van grote invloed op de wereldwijde CO2-uitstoot; dit jaar wordt de grootste daling in veertig jaar tegemoet gezien. Uit een studie van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) blijkt dat de uitstoot tot drie procent lager kan uitkomen.

De afgelopen jaren steeg de CO2-uitstoot gemiddeld met drie procent per jaar. De plotselinge daling wordt nu gezien als dé mogelijkheid om de opwarming van de aarde af te remmen. "Het geeft ons de mogelijkheid om serieuze vooruitgang te boeken met betrekking tot schone energie in de toekomst. Daarvoor moeten wel direct de juiste beleid van kracht worden. Het succes van het klimaatverdrag UNFCCC is hierbij cruciaal", zo zegt de hoogste baas van het IEA, Nobuo Tanaka.

Het volledige verslag is hier te downloaden (pdf).

Oud-motorcoureur Bron overleden

Oud motorcoureur Rob Bron is overleden. Bron was de eerste Nederlander die op het podium eindigde in de 500cc-klasse. Bron werd 66 jaar.

In 1971 eindigde Bron als derde tijdens de TT van Assen. Hij werd dat jaar derde in het wereldkampioenschap, een prestatie die tot op heden nooit geëvenaard is door een Nederlander. Bron won nooit een grand prix, maar behaalde tussen 1970 en 1976 wel vijf podiumfinishes.

[Upd] Kubica nog niet naar Renault

Volgens de Franse krant Le Figaro zal Robert Kubica volgend jaar voor Renault rijden. De Pool wacht nog op bevestiging van BMW, zijn huidige werkgever.

De Franse renstal zoekt een opvolger voor de vertrekkende Fernando Alonso. Kubica zoekt een nieuwe renstal nu het verre van zeker is dat het verkochte BMW volgend jaar aan het kampioenschap mee doet.

Update 13:42 uur
De komst van Robert Kubica naar Renault is nog even uitgesteld. De afwikkeling van het contract van de Pool met BMW Sauber zou hiervan de oorzaak zijn.

1% Amerikaanse kinderen autistisch

In de Verenigde Staten heeft 1 op de 100 kinderen autisme. Dat blijkt uit twee grote onderzoeken van de Amerikaanse overheid. Dit is fors meer dan vorige inzichten, toen nog uitgegaan werd van 1 op de 150 kinderen die met autisme te maken hebben.

Bij het nieuwe onderzoek zijn 17.000 ouders betrokken geweest en zijn gezondheidsonderzoeken in verschillende steden naast elkaar gelegd. Onderzoekers stellen dat de gevallen van autisme toenemen door meer kennis over het onderwerp, maar zij sluiten ook niet uit dat er steeds meer autisten geboren worden.

Voorlichtingsfilmpje autisme uit de jaren 0

Win kaarten voor Vitesse - VVV

De afgelopen periode viel er weinig te winnen op FOK!sport en dat zijn jullie natuurlijk niet gewend. Vandaag hebben we voor sommige voetbalsupporters misschien wel weer een leuke prijs te winnen. Ben jij fan van Vitesse of VVV Venlo? Lees dan vooral verder.

Beide ploegen staan op zaterdag 7 november tegenover elkaar in het Gelredome in Arnhem. Als we naar de ranglijst kijken dan zal het waarschijnlijk een spannend duel worden in Arnhem. Wil jij kans maken op twee kaarten voor dit duel in de middenmoot van de Eredivisie? Geef dan antwoord op de volgende vraag:

"Op welke datum vond het vorige duel tussen Vitesse en VVV plaats en wat was de uitslag?"

Mail het antwoord voor 7 oktober naar prijsvragensport@fok.nl en ding mee naar die twee kaarten.

Nieuw record prijzengeld Australian Open

De hele wereld heeft last van de huidige economische crisis, maar de Australian Open heeft daar geen last van. De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het kalenderjaar heeft zelfs een nieuw record aan prijzengeld weten te vergaren, namelijk vijftien miljoen euro.

Bij zowel de dames als de heren ligt er voor de winnaar 1,25 miljoen klaar. Toernooidirecteur Craig Tiley gaf de volgende verklaring: "Ook in deze economisch onzekere tijden willen we uitstralen dat de Australian Open een topmerk is in de sport- en zakenwereld. Onderzoek heeft uitgewezen dat het toernooi de lokale economie jaarlijks 240 miljoen Australische dollar oplevert."

Bij het toernooi, wat op 18 januari 2010 van start zal gaan, zijn Rafael Nadal en Serena Williams de titelverdedigers.

Centrale bank Australië verhoogt rente

De centrale bank in Australië heeft dinsdag zijn belangrijkste tarief met 0,25 procentpunt verhoogd naar 3,25 procent. Daarmee is Australië het eerste grote Westerse land waar de rente sinds het uitbreken van de financiële crisis omhoog gaat.

De Australische centrale bank heeft tot april dit jaar de rente op een agressieve wijze verlaagd, van een niveau van 7,25 procent tot 3 procent. Volgens de bank is nu het grootste gevaar voorbij dat de Australische economie een verdere sterke krimp laat zien.

Barrichello denkt alleen aan winst

Rubens Barrichello beseft dat alleen de zege in Interlagos hem aan de titel kan helpen. Als de Braziliaan, voor eigen fans, wint moet teamgenoot Jenson Button niet op het podium komen anders is wint de Brit alsnog de titel.

"Ik zal daar de race moeten winnen. Dat zal mijn enige doel zijn. Ik zal niet halverwege de race gaan zitten rekenen hoeveel punten ik nog moet scoren. Ik zal volledig voor de zege gaan en daarna zie ik wel hoe de rest het heeft gedaan," aldus Barrichello in The Daily Mail.

Het verschil tussen de Brawn GP-coureurs is veertien punten in het voordeel van Button. Op Interlagos is Barrichello's beste resultaat een derde plek.

IJsland boos op Nederland, VK en IMF

De IJslandse premier Johanna Sigurdardottir heeft kritiek op het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Britse en Nederlandse regeringen vanwege het tegenhouden van het herstel van de IJslandse economie, een jaar na de ineenstorting van de bankensector van het land.

In een interview met de Financial Times zegt Sigurdardottir dat het 'onacceptabel' is dat het IMF zijn onderzoek naar de IJslandse economie maandenlang heeft vertraagd. IJsland heeft deze zogenoemde 'review' van het IMF nodig om toegang te krijgen tot meer middelen uit het internationale reddingspakket van 5,1 miljard dollar.

IJsland ligt in de clinch met Nederland en het Verenigd Koninkrijk over een compensatie van bijna 4 miljard euro aan verloren spaargelden op Icesave-rekeningen.

Sigurdardottir uitte ook opnieuw kritiek op de Britse premier Gordon Brown over zijn besluit om een jaar geleden antiterreurwetgeving te gebruiken om IJslandse activa te bevriezen. "Om een vriend en bondgenoot als een terrorist te bestempelen is een actie die we moeilijk kunnen vergeten. Dat doet pijn", aldus Sigurdardottir.

In het najaar van 2008 ging IJsland bankroet, nadat het land als een soort hedgefonds opereerde in financiële markten. Ook moesten IJslanders hun jaarlijkse handelstekort (het meer importeren dan exporteren) van 18 procent van het bruto binnenlands product (BBP) financieren.

Wammes ontslagen bij Topsport Selectie

Jeffrey Wammes is afgelopen zomer ontslagen bij de Defensie Topsport Selectie, aldus de Volkskrant. De turner is de eerste topsporter die nog tijdens zijn opleidingsfase wordt ontslagen. Het ontslag volgde vlak na het vertrek van collega-turner Yuri van Gelder, die werd betrapt op het gebruik van cocaïne.

Wammes, die tijdens de wereldbekerwedstrijd in Doha nog zilver veroverde, had een contract voor vier jaar bij defensie en had al bijna zijn basisopleiding afgerond. Volgens vloer- en sprongspecialist Wammes was er sprake van een miscommunicatie. Er was onduidelijkheid over zijn taken en er werd hem verweten dat hij zonder toestemming aan een wereldbekerwedstrijd had meegedaan.

Door het ontslag moet Wammes nu leven van zijn A-status bij NOC*NSF. "Dat is maar de helft van het geld. En die status kun je over een jaar weer kwijt zijn. Het viel rauw op mijn dak," aldus de 22-jarige Wammes. Defensie wil zijn ontslag niet verder toelichten, maar meldt wel dat tijdens de opleiding was gebleken dat de turner 'niet geschikt was voor militaire dienst'.

Vrouwen lijden onder vaginale verzakking

Tussen 800.000 en 1 miljoen vrouwen lijden aan de aandoening vaginale verzakking. Het taboe op de kwaal is zo groot dat veel vrouwen er niets aan laten doen. Dat zegt gynaecoloog Jan Paul Roovers van het ziekenhuis AMC in Amsterdam.

Ook al is Roovers nog niet helemaal duidelijk waarom nu zo veel vrouwen daar in lichte tot ernstige mate last van hebben, hij denkt dat de toename nu vooral zichtbaar wordt omdat er steeds meer over wordt gesproken. Daardoor wordt het probleem nu pas zichtbaar, denkt hij. Roovers: "Het is natuurlijk geen onderwerp waar je op verjaardagsfeestjes gezellig over praat, maar het taboe erop lijkt nu langzaam te verdwijnen."

Twee nieuwe arrestaties HvH

In het onderzoek naar de ongeregeldheden tijdens het dancefeest in Hoek van Holland zijn gisteren twee verdachten aangehouden. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

De twee, een 25-jarige man uit Rozenburg en 19-jarige man uit Leiden, zijn overgebracht naar een politiebureau in Rotterdam en ingesloten voor nader onderzoek. De jongste man is als voetbalhooligan eerder met de politie in aanraking geweest. Beide mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging op het strand van Hoek van Holland op 22 augustus. Daarbij viel een dode.

Bulgaarse voetbalwedstrijd na 4 minuten gestaakt

Het duel in de Bulgaarse derde divisie tussen Gigant Belene en Chavdar is al na vier minuten gestaakt. De reden hiervoor is dat de thuisploeg nog maar zes spelers op het veld had staan.

Nummer twee in de competitie Gigant Belene begon de wedstrijd door blessures en schorsingen maar met acht spelers en zag in de beginfase nog twee spelers uitvallen. Hierdoor was arbiter Stoyan Denev genoodzaakt af te fluiten en ging de overwinning reglementair met 3-0 naar Chavdar.

Darley lijkt weer fit

Darley heeft zijn rentree gemaakt in het shirt van Feyenoord. De Braziliaanse doelman, die hersteld is van een knieblessure, hield maandagavond met de beloften van Jong Feyenoord/Excelsior tegen Jong Willem II de nul.

De Rotterdammers sloten het duel tegen de Tilburgers met een 2-0 overwinning af. Anes Ribeiro en Denny Landzaat zorgden voor de doelpunten. Voor de thuisploeg moest sluitpost Darley een aantal malen handelend optreden.

Trainer André Hoekstra was na afloop van het duel tevreden over de prestaties van Darley. "Wat de wedstrijd betreft ging het goed met hem", vertelde Hoekstra op de clubsite van Feyenoord.

"Hij heeft prima staan keepen, maar het is altijd even afwachten hoe zijn lijf dinsdag reageert op deze inspanning. Maar ik geloof dat het wel goed is gegaan."

Achievements en trophies Modern Warfare 2 bekend


Puntensletjes komt u er maar bij! De achievements en trophies van Modern Warfare 2 zijn bekend! Zoals altijd met Call of Duty spellen zijn alle punten en trofeeën offline te halen, Infinity Ward heeft er namelijk een grafhekel aan als mensen online alleen maar met een mes rondlopen puur zodat ze die 5G kunnen binnenhalen.

De volledige lijst met achievements/trophies is hieronder te vinden, wil je mooie plaatjes erbij dan raad ik je aan naar respectievelijk Xbox360achievements.org te gaan of All PS3 Trophies.

Let op: achievements/trophies kunnen spoilers bevatten over het verloop van het spel.

* Platinum Trophy - Earn all other trophies. (Platinum)
* Back in the Saddle - Help train the local militia. (Bronze, 15G)
* Danger Close - Get hand picked for Shepherd's elite squad. (Bronze, 15G)
* Cold Shoulder - Infiltrate the snowy mountain side base. (Bronze, 15G)
* Tag 'em and bag 'em - Find Rojas in the Favelas. (Bronze, 15G)
* Royale with Cheese - Defend Burger Town. (Bronze, 15G)
* Soap on a Rope - Storm the gulag. (Bronze, 15G)
* Desperate Times - Execute the plan to help the Americans. (Bronze, 15G)
* Whiskey Hotel - Take back Whiskey Hotel. (Bronze, 15G)
* The Pawn - Assault Makarov's safe house. (Bronze, 15G)
* Out of the Frying Pan... - Complete the mission in the airplane graveyard. (Bronze, 15G)
* For the Record - Complete the Single Player campaign on any difficulty. (Silver, 35G)
* The Price of War - Complete the single player campaign on Hardened or Veteran Difficulty. (Gold, 90G)
* First Day of School - Complete 'S.S.D.D' and 'Team Player' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Black Diamond - Complete 'Cliffhanger' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Turistas - Complete 'Takedown' and 'The Hornet's Nest' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Red Dawn - Complete 'Wolverines!' and 'Exodus' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Prisoner #627 - Complete 'The Only Easy Day... Was Yesterday' and 'The Gulag' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Ends Justify the Means - Complete 'Contingency' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Homecoming - Complete 'Of Their Own Accord', 'Second Sun', and 'Whiskey Hotel' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Queen takes Rook - Complete 'Loose Ends' and 'The Enemy of My Enemy' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Off the Grid - Complete 'Just Like Old Times' and 'Endgame' on Veteran Difficulty. (Silver, 25G)
* Pit Boss - Run The Pit in 'S.S.D.D' and finish with a final time under 30 seconds. (Bronze,10G)
* Ghost - Plant the C4 in 'Cliffhanger' without alerting or injuring anyone in the blizzard. (Bronze,10G)
* Colonel Sanderson - Kill 7 chickens in under 10 seconds in 'The Hornet's Nest'. (Bronze,10G)
* Gold Star - Earn 1 star in Special Ops. (Bronze, 20G)
* Hotel Bravo - Earn 4 stars in Special Ops. (Bronze, 20G)
* Charlie On Our Six - Earn 8 stars in Special Ops. (Bronze, 20G)
* It Goes to Eleven - Earn at least 1 star in 11 different Special Op missions. (Bronze, 20G)
* Operational Asset - Earn all 3 stars in at least 5 different Special Op missions. (Bronze, 20G)
* Blackjack - Earn 21 stars in Special Ops. (Bronze, 20G)
* Honor Roll - Earn at least 1 star in each Special Op mission. (Bronze, 20G)
* Operative - Earn all 3 stars in at least 10 different Special Op missions. (Silver, 30G)
* Specialist - Earn 30 stars in Special Ops. (Silver, 30G)
* Professional - Earn all 3 stars in at least 15 different Special Op missions. (Silver, 30G)
* Star 69 - Earn 69 stars in Special Ops. (Gold, 90G)
* Downed but Not Out - Kill 4 enemies in a row while downed in Special Ops. (Bronze, 10G)
* I'm the Juggernaut... - Kill a Juggernaut in Special Ops. (Bronze, 10G)
* Ten plus foot-mobiles - Kill at least 10 enemies with one Predator missile in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Unnecessary Roughness - Use a riot shield to beat down an enemy in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Knock-knock - Kill 4 enemies with 4 shots during a slow-mo breach in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Some Like it Hot - Kill 6 enemies in a row using a thermal weapon in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Two Birds with One Stone - Kill 2 enemies with a single bullet in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* The Road Less Traveled - Collect 22 enemy intel items. (Bronze, 10G)
* Leave No Stone Unturned - Collect 45 enemy intel items. (Bronze, 10G)
* Drive By - Kill 20 enemies in a row while driving a vehicle in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* The Harder They Fall - Kill 2 rappelling enemies in a row before they land on their feet in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Desperado - Kill 5 enemies in a row using 5 different weapons or attachments in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Look Ma Two Hands - Kill 10 enemies in a row using akimbo weapons in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* No Rest For the Wary - Knife an enemy without him ever knowing you were there in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)
* Three-some - Kill at least 3 enemies with a single shot from a grenade launcher in Single Player or Special Ops. (Bronze, 10G)

Goodiehunt

Modern Warfare 2 van Activision is aanwezig op FirstLook, welke andere game zal de uitgever speelbaar hebben op de beurs? De eerste die het correcte antwoord weet te geven krijgt een Transformers: Revenge of the Fallen poster, gesigneerd door een groot deel van het developmentteam.

CD: Fightstar - Be Human

Na twee EP's en twee cd's ligt een nieuwe plaat van Fightstar in de schappen. De cd Be Human heeft in Groot Brittannië al hoge ogen gegooid, waarvan de tracks 'The English Way' en 'Mercury Summer' als singles ook zeer goed hebben gescoord. De alternatieve rockband heeft voor dit album een koor op de achtergrond die in enkele tracks mee staat te zingen. Maar hoe klinkt dit alles? Fightstar for president? Snel verder lezen en je weet het.


Jong Oranje voor cruciale duels

Jong Oranje speelt binnenkort twee belangrijke EK-kwalificatieduels tegen Finland en Polen. Coach Cor Pot gaat voor het maximale resultaat: "We gaan naar Finland en Polen om zes punten te pakken."

Op de website van de KNVB zegt Pot dat hij behoorlijk onder de indruk is van Polen. "Polen staat niet voor niets momenteel op de tweede plaats in de poule. Ik heb de ploeg diverse keren bekeken en vooral aanvallend maken ze indruk", aldus de analyse van Pot. "Ieder team heeft echter ook z'n kwetsbare kanten. Daar moeten wij gebruik van maken."

Van Finland werd eerder al gewonnen. Pot hoopt dit succes in Scandinavië te herhalen. "We zijn de kwalificatiecampagne goed gestart met een 2-0 thuisoverwinning op Finland. De Finnen blijven een lastige tegenstander, al beschikken wij over meer kwaliteit. Dat hebben we bewezen in Emmen en hopen we dadelijk ook in Helsinki te laten zien. Er ligt daar een uitstekend veld en dus krijgen we de mogelijkheid om te voetballen. Dat ligt ons natuurlijk wel."

"De duels met Finland en Polen zijn in mijn ogen cruciaal", gaat Pot verder. "Na die krachtmetingen weten we waar we echt staan. De jongens zullen hun potentie moeten laten zien. Excuses zijn er niet, we gaan met de billen bloot. Ik weet dat wij van iedereen kunnen winnen. Dat moeten we op het veld uitstralen."

Leuke feiten over Batman: Arkham Asylum

Batman: Arkham Asylum is de laatst uitgebrachte Batman game die overal goed ontvangen is. De laatste tijd komt er ook regelmatig wat nieuwe DLC uit in de vorm van Challenge Maps maar nu is er iets heel anders te voorschijn getoverd door de mannen van Rocksteady. Namelijk een aantal interessante feiten over de game.

Zo zien we dat voor de animatie van Harley Quinn op sommige momenten een man is gebruikt en dat de combat in het begin een ritme-game was. Zo is de naam Joker ook 384 keer in de game gezegd door de characters en zo hebben ze er nog meer van.

Hier de hele lijst met feiten:

For some of the motion-capture scenes of Harley Quinn, we actually use one of the male producers!

Some of the SFX for the air-con vents are recordings of the audio director's fridge at home.

Three cans of whipped cream are used to create the sound effects of spraying the explosive gel.

When you first enter the penitentiary and are confronted with the wall of sound from the room full of lunatics, this is a recording of the entire development team!

Titan Ivy consists of 44,674 polygons.

Six Rocksteady babies were born during the development of Batman: Arkham Asylum.

The Rocksteady hacky-sack team managed 72 keepie ups between them. (Is this a world record?)

The Rocksteady team consists of 14 different nationalities.

The word ‘Joker’ is said 384 times in the game.

Nine members of the team support Arsenal Football Club, the most supported sports team in the company.

There are 4,556 AI navigation nodes on Arkham Island.

Combat went through three distinct revisions – the first one being a full rhythm action game! The second one was prototyped in 2D, which popped up whenever you got into a fight, and involved colored circles bashing into each other. This actually formed the basis of the final system.

We experimented with hundreds of control systems, right up until first submission.

The pictures you can find scattered around the floor of the asylum are of different members of the development team mostly from various team jollies!

The top of the Arkham Mansion Clock tower is 145 meters above sea level.

The main Intensive treatment lobby map was checked into perforce 883 times.

There are 314 breakable TVs on Arkham Island.

Over 14,000 post it notes were used on the schedule board by the production team to manage the scheduling of the game.

There were 174,405 separate art, code, design, audio and animation check-ins to make Batman: Arkham Asylum.

Nieuwe pakken schaatsers probleem voor AEGON

De Nederlandse schaatsers zullen dit jaar over moeten stappen op nieuwe pakken. De voorraad oude pakken is op en de nieuwe Swift Skin-suits van Nike zijn alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs. Hierdoor zal de hoofdsponsor van de KNSB Aegon zich mogelijk terugtrekken.

Dat bedrijf eist namelijk dat de pakken de nationale driekleur bevatten, iets wat met de nieuwe pakken niet mogelijk is. Volgens fabrikant Nike is de Swift Skin niet in andere kleuren te leveren zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de pakken. Daarnaast zouden de nieuwe pakken niet goed zitten bij de schaatsers.

Bondscoach Wopke de Vegt onderkent de problemen. "We zitten als bond in een spagaat, omdat we zowel met Nike als Aegon een contract hebben," zei de Fries die vindt dat het sportieve belang het zwaarst telt. "Nike levert het beste en meest stabiele pak. Er is nog geen honderd procent consensus bereikt en één en ander moet nog gecommuniceerd worden, maar in feite hebben we geen alternatief. Bovendien is er in de maatvoering inmiddels een hoop verbeterd, waardoor we van die pasproblemen van vorig jaar in ieder geval verlost zullen zijn. Het enige is dat deze pakken wel overwegend zwart zijn, met alleen op hoofd, armen en benen nog marginaal ruimte voor andere kleuren. De vraag is nu vooral in hoeverre we eruit kunnen komen met hoofdsponsor Aegon. Ik hoop dat men zich mild zal opstellen."

Aegon heeft inmiddels aangegeven dat het contract met de KNSB na dit seizoen wel verlengd zal worden, maar dat het door de pakkenkwestie minder geld op zal gaan leveren voor de schaatsbond. "Het is helder dat we geen miljoenen betalen om onze schaatsers in zwarte pakken te laten rijden. Het zal een flink tandje minder moeten," aldus de sponsor die nu nog zeven miljoen euro per jaar betaalt voor de sponsoring.

Douglas denkt niet aan Oranje

Douglas vormt momenteel één van de steunpilaren van het succesvolle elftal van FC Twente. De Braziliaan is de rots in de branding van de Tukkerse defensie en oogst veel bewondering met zijn speelstijl.

Er gaan zelfs al stemmen op dat Douglas genaturaliseerd zou moeten worden tot Nederlander, zodat hij kan worden geselecteerd door bondscoach Bert van Marwijk. In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft de jonge verdediger aan dat hij zich momenteel niet bezighoudt met deze vraag, maar dat hij een naturalisatie niet bij voorbaat uitsluit.

"Ik heb die verhalen gehoord, maar het is voor mij op dit moment geen issue. Pas als de vraag er komt, zal ik erover nadenken", aldus Douglas, die blijft dromen van het Braziliaanse nationale elftal, de Selecao. "Maar de concurrentie is moordend. Diego, Ronaldinho, Grafite: ze doen niet eens mee."

Ook in de verdediging lopen veel sterke spelers rond. Douglas: "Juan is de beste, maar Naldo, Luisao en Lucio zijn ook geweldenaars. Aan hen durf ik me nog niet te spiegelen. Misschien over een paar jaar wel, de tijd zal het uitwijzen."

Voorlopig speelt Douglas nog bij FC Twente, sinds afgelopen weekend de koploper van de Eredivisie. De verdediger heeft een contract tot medio 2012 in Enschede en wil deze verbintenis uitdienen. "Dat is echt mijn intentie", vertelt de Braziliaan.

"Ik ben hier zeer tevreden, kan alleen maar beter worden. Of er veel belangstelling voor me is, weet ik niet. Dat vertelt mijn zaakwaarnemer me niet. Dat is maar goed ook, ik wil niet teveel aan mijn hoofd hebben."

Gillett geeft Benitez de schuld

George Gillett, mede-eigenaar van het Engelse Liverpool, houdt manager Rafael Benitez verantwoordelijk voor de matige seizoenstart van The Reds. Samen met Tom Hicks is Gillett eigenaar van Liverpool, maar populair onder de fans van de club zijn de twee Amerikanen absoluut niet.

Gillett en Hicks krijgen dan ook de schuld van de matige start van The Reds, maar daar wil eerstgenoemde niets van weten. Gillett vindt dat het manager Benitez te verwijten valt dat de prestaties momenteel zo tegenvallend zijn. "In de afgelopen jaren hebben we meer geïnvesteerd dan onze concurrenten" tekende The Guardian op uit de mond van de Amerikaan.

"Dat zou moeten betekenen dat we het dan ook beter zouden doen. Nu dat niet het geval is, is het niet juist om naar Gillett en Hicks te wijzen. De schuld ligt feitelijk bij de manager en de scouting. Er was voldoende geld, echt. Dus als er iets te klagen valt, dan moet dat wel bij de juiste mensen gebeuren."

Liverpool verdiende afgelopen zomer 35 miljoen euro aan de transfer van Xabi Alonso naar Real Madrid. Gillett betoogt dat dit geld direct geïnvesteerd kon worden door Benitez en dat er daarvoor al een behoorlijk transferbudget beschikbaar was.

Ook ontkende Gillett dat Liverpool er financieel gezien slecht voor zou staan. Dit werd recentelijk bericht door de media in Engeland.

Pyjamaman al 1,5 jaar in verzorgingshuis

Een mysterieuze man zonder identiteit, die bekendstaat als de pyjamaman, zit al sinds mei vorig jaar in een Amsterdams verzorgingshuis. De man stond anderhalf jaar geleden op de stoep bij het VU-ziekenhuis in Amsterdam gekleed in een pyjama en met ECG-stickers op zijn lichaam.

De man weet niet wie hij is en waar hij vandaan komt. Dat heeft de politie bevestigd naar aanleiding van een bericht in het AD.

De man met een donkere huidskleur spreekt naast Engels Yoruba, een taal die in Nigeria wordt gesproken. Volgens de politie is de pyjamaman een zeeman. Het zou soms voorkomen dat reders zich ontdoen van 'onbruikbare' bemanningsleden. Pogingen de identiteit van de man te achterhalen zijn tot nu toe op niets uitgelopen.

ING nieuwe hoofdsponsor Oranje

ING zal vanaf januari tot en met het WK van 2018 de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands elftal worden. Het bedrijf volgt hiermee dochterbedrijf Nationale Nederlanden op dat rondom thuiswedstrijden van Oranje in samenwerking met de KNVB nog wel activiteiten organiseert.

Eerder dit jaar werd bekend dat ING haar activiteiten in de Formule 1 na dit seizoen zou staken vanwege de financiële crisis. Zo was het concern sponsor van Renault F1, maar trok het zich terug toen bekend werd dat Nelson Piquet jr. in de Grand Prix van Singapore in 2008 opzettelijk gecrasht was. Ook deed ING aan sponsoring van Grands Prix.

S. Williams nummer één van de wereld

Serena Williams mag zich vanaf komende maandag weer de nummer één van de wereld noemen. De Amerikaanse zag Dinara Safina al in de tweede ronde in Peking te sneuvelen, terwijl ze zelf met 6-3 en 6-2 won van de Russin Ekaterina Makarova.

Safina loste in april dit jaar Williams af als nummer één van de wereld en bekleedde die positie 25 weken. Eerder was Serena al 72 weken aanvoerster van de ranglijst geweest. Dat zijn er fors minder dan Steffi Graf die in haar carrière tot 377 weken kwam.

De Jong zegt af voor interland met Australië

Nigel de Jong zal komende zaterdag niet mee gaan doen in het oefenduel van het Nederlands elftal tegen Australië. De middenvelder viel maandagavond in het duel van zijn club Manchester City tegen Aston Villa uit met een enkelblessure.

De Jong zou na die wedstrijd via Helsinki en Hongkong naar Australië vliegen. De rest van de selectie was al eerder vertrokken. Bondscoach Bert van Marwijk zei vanuit Hongkong dat hij geen vervanger op zal roepen voor de middenvelder die vermoedelijk een scheurtje in een enkelband opgelopen heeft.

Del Potro snel onderuit in Tokio

Juan Martín Del Potro is al in de eerste ronde van het tennistoernooi in Tokio uitgeschakeld. De Argentijn die onlangs nog het US Open won werd verrast door qualifier Edouard Roger-Vasselin. De Fransman klopte de eerst geplaatste in 4-6 en 4-6.

Voor Del Potro is dit een dure nederlaag omdat hij vorig jaar nog in de finale van het ATP-500-toernooi stond. Hierdoor gaat hij veel punten in moeten leveren.

FTC wil duidelijkheid over freebies van adverteerders

De meeste serieuze gamers hebben vast wel eens een review gelezen waarbij ze hun twijfels hadden of de redacteur wel geheel objectief was. Zou hij of zij niet wat positiever hebben geschreven door dat lekkere tripje naar Barcelona? Nu is niet iedereen een serieuze gamer en veel gewone lezers zijn wellicht wat minder sceptisch over wat ze lezen. De Amerikaanse Federal Trade Commission wil nu dat bloggers en andere websites maar eens duidelijkheid gaan scheppen over de cadeautjes die ze aangeboden krijgen van derden. In hun nieuwe richtlijn staat dat zogenaamde "material connections" tussen de adverteerder en ontvanger voortaan onthuld moeten worden.

Het leuke aan deze richtlijn is dat het niet om alle cadeautjes gaat, het gaat hier om extra's waarvan de consument niet redelijkerwijs kan verwachten dat de redacteur die heeft ontvangen. Nu zal dit voor veel sectoren wellicht nog onduidelijk zijn, maar binnen de gamesjournalistiek zijn er weinig geheimen. Het is algemeen bekend dat reviewgames verstrekt worden, dus de gratis games mogen we doorstrepen. Maar ook perstrips zouden hier niet onder vallen, omdat menig redacteur gewoon schrijft over waar hij naartoe is geweest op kosten van welke uitgever.

Wat de richtlijn niet zegt, wat misschien wel zo handig was geweest, is dat websites en bloggers het moeten aangeven als er sprake is van belangenverstrengeling. Het grijze gebied houdt de FTC hiermee in feite dus in stand, want genoeg zaken waar de consument van op de hoogte is die toch wel degelijk de objectiviteit in het geding kunnen brengen. Überhaupt is het nog helemaal niet zeker of deze nieuwe richtlijn ook van toepassing is op gamessites, er wordt niet expliciet naar verwezen, maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat onze Amerikaanse collega's voortaan moeten gaan doorgeven wat ze krijgen van de uitgevers.

Derde Transformers-film in de maak

Het derde deel in de reeks Transformers-films moet in de zomer van 2011 in de bioscopen te zien zijn. Dat heeft regisseur Michael Bay vandaag op zijn website gezegd. In de derde film zal een aantal nieuwe robotpersonages worden geïntroduceerd, zo belooft hij zijn fans.

De twee eerste delen leverden wereldwijd zo'n 800 miljoen dollar per stuk op. Ook laat Michael Bay zich voor het eerst uit over zijn vete met actrice Megan Fox. Deze liet zich na de première van Transformers 2 laatdunkend over het niveau van de film en het feit dat regisseur Bay haar zo af zou beulen op de set.

"Je mag terugkomen", laat Bay op zijn site weten. "En ik beloof je bij dezen dat geen enkele robot je zal krenken tijdens de opnames van de film. Maar laat je wel eerst testen door een dokter voordat je ja zegt. Door mij geregisseerd worden, kan bijeffecten hebben als zelfmoordneigingen, interne bloedingen en de groei van borsthaar."

Publiek omarmt nieuw K3-lid

K3-fans zijn zeer in hun nopjes met Josje Huisman. Zij kwam afgelopen zaterdag na een tv-talentenjacht de kleuterpopformatie versterken, nadat eerder Kathleen uit de band was gestapt.

De twee overgebleven K's (Karen en Kristel) zochten een opvolger en vonden die in de 23-jarige Amsterdamse. Vanaf vrijdag begint de tournee van het vernieuwde K3 en de kaarten daarvoor vliegen de deur uit, aldus een woordvoerster vandaag.

Al direct na de finale van het tv-programma K2 zoekt K3 (SBS6) gingen de kaarten via internet als warme broodjes over de toonbank. "Zelfs op zaterdagavond, na de finale, verkochten we al duizenden kaarten", aldus de zegsvrouw. "Inmiddels hebben we al tien kaar zoveel kaarten verkocht als normaal gesproken in een week. We hebben daarom al extra shows ingelast in Rotterdam Ahoy en in Amsterdam RAI. Na de finale op zaterdag hebben we nu al over de 15.000 tickets verkocht."

Publiek omarmt nieuw K3-lid  (foto: ANP)

Randen van Nederland lopen leeg

In ruim een kwart van de Nederlandse gemeenten daalt de komende dertig jaar het aantal inwoners met meer dan 2,5 procent. De krimp doet zich vooral voor aan de randen van ons land, zoals het noordoosten van Groningen, het zuiden van Limburg en het zuiden van Zeeland.

Het aantal bewoners in de Randstad zal tot 2040 juist toenemen met ruim 1,25 miljoen. Dat staat in de regionale bevolkingsprognose 2009-2040 die het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag hebben gepubliceerd. Deze prognose wordt elke twee jaar uitgebracht.

Naar verwachting telt Nederland over dertig jaar 17,5 miljoen inwoners, een miljoen meer dan nu. In de vorige prognose ging het CBS nog uit van 17 miljoen inwoners in 2040.

Valve plundert bankrekening voor marketing Left 4 Dead 2


Een grote groep mensen die vorig jaar Left 4 Dead heeft aangeschaft mag er dan niet vrolijk van worden, maar eind dit jaar komt dan echt alweer het vervolg: Left 4 Dead 2. Het origineel was al een enorm verkoopsucces maar Valve wil dat succes nu gaan overtreffen en is bereid daar flink de portemonnee voor te trekken. De ontwikkelaar gaat $25 miljoen dollar investeren in de marketing van de zombieshooter. Het geld gaat gestopt worden in tv-reclames tussen sport- en lifestyleprogramma's door en een hoop outdoor marketing in grote steden. Wellicht kunnen we binnenkort dus in Amsterdam tussen de zombies doorlopen? Verder komen er natuurlijk advertenties in je favoriete gamesblad en op verscheidene websites.

"Left 4 Dead 2 is expected to once again exceed everyone's expectations and be an industry best title on PC and Xbox 360 for the year," aldus David DeMartini, general manager van EA Partners.

"With Left 4 Dead and now Left 4 Dead 2, Valve has created one of today's most compelling video game experiences and leading entertainment franchises."

Tot nu toe gaat het in ieder geval al erg lekker met de game. De pre-orders liggen al op 300% ten opzichte van zijn voorganger. De game heeft daarmee een record gezet voor meeste pre-orders in de geschiedenis van Valve, dus de groep gamers die niet blij is met de game is toch wat kleiner dan de groep die er wel om staat te springen.

Left 4 Dead 2 verschijnt in november voor de Xbox 360 en PC.

Taliban eisen aanslag VN-kantoor op

De radicaalislamitische Taliban hebben vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag op het VN-kantoor in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Een woordvoerder van de Taliban sprak telefonisch met het Franse persbureau AFP vanuit een onbekende locatie.

Een bomaanslag op het kantoor van het Wereldvoedselprogramma (WFP) koste gisteren het leven aan vier Pakistani en een Irakees. Een man in militair uniform wist 8 kilo aan explosieven in het zwaarbeveiligde gebouw tot ontploffing te brengen. Hij had gevraagd of hij even naar het toilet mocht in het gebouw.

VN-kantoren in Pakistan hielden hun deuren vandaag nog gesloten vanwege de aanslag.

Win een mystery pakket! (7)

Het antwoord op de vraag van gisteren was natuurlijk aXXo. Brammie1 is de winnaar van het zesde mystery pakket.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

Ok, mijn mailbox mag wel weer wat voller!

Vanaf aanstaande donderdag draait Up van Pixar in de bioscoop. In een eerdere film van Pixar speelden auto's de hoofdrol. De rechter in het gehucht waar de hoofdrolspeler in deze film vast komt te zitten, is gebaseerd op een bestaande NASCAR racewagen. Welke autofabrikant produceerde deze auto?

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

[NHL] Devils onderuit tegen Rangers

De New York Rangers hebben de uitwedstrijd tegen de New Jersey Devils, rivalen en buren, om weten te zetten in een overwinning. Na een slecht begin waarin de Devils snel op voorsprong kwamen wisten uiteindelijk twee rookie-verdedigers de overwinning binnen te slepen met hun goals.

Al na 70 seconden scoorde Rob Niedermayer, het broertje van topverdediger Scott Niedermayer, zijn eerste goal. Hij nam een pass aan van Jay Pandolfo die twee verdedigers met zich meenam achter het net en schoot de puck over de handschoen van goalie Henrik Lundqvist heen. De Rangers speelden de eerste paar minuten zeer passief. De puck werd vaak makkelijk teruggegeven aan de Devils, en verdedigend lieten de Rangers de Devils vrolijk hun gang gaan. Het was dan ook niet vreemd dat Rangers-coach John Tortorella al na twee minuten een time-out nam.

"Ik zag dat we er maar een beetje bij stonden te kijken en niet scherp waren. We zetten ze niet onder druk in de hoeken en de Devils konden onbekommerd op het net afschaatsen," aldus Tortorella. De Rangers pakten het spel hierna een stuk beter op. Rookie-verdediger Del Zotto schoot de puck in de powerplay in een open doel nadat een schot van Vinny Prospal afketste en goalie Martin Brodeur uit positie was. "Het was een van mijn makkelijkste goals, hopelijk krijg ik er hier nog een paar van," lachte de jonge verdediger. "Ik nam mijn tijd om de puck onder controle te krijgen, want het ijs hier was niet best."

Halverwege de eerste periode kwamen de Devils in de powerplay wederom op voorsprong. David Clarkson gaf zonder te kijken een pass op Travis Zajac, die makkelijk kon scoren. Nog voor de eerste pauze maakten de Rangers echter alweer gelijk. Ales Kotalik schoot een one-timer hard langs Brodeur. De Hall of Fame-goalie zag er hierbij niet goed uit, maar gaf als excuus dat het schot wel erg hard was.

Ook aan de winnende goal van Matt Gilroy had Brodeur schuld. "Ik zag dat hij tussen zijn benen een gaatje liet en dacht dat ik de puck daar wel tussendoor kon krijgen," zei de rookie-verdediger. Dit lukte omdat Brodeur verrast was door het zachte geplaatste schot. "Ik dacht dat hij heel hard zou schieten, maar hij schoot veel zachter dan ik had verwacht en de puck ging gewoon onder me door."

[FOK!] Ben jij muzikaal?

Ben jij muzikaal? Speel je wellicht in een band of maak je zelf graag muziek?

FOK! heeft namelijk op maandag de 'Demo-maandag'. Op maandag zullen onze reviewers in een special op de FOK!frontpage een uitgebreide review geven van één of meerdere demo's. Een demo bestaat natuurlijk uit minimaal vijf, of meer, tracks. Want een review over één track is natuurlijk geen echte review. Een demo mag zowel zang als elke andere vorm van muziek zijn.

Ben jij muzikaal en wil je graag weten wat wij en de lezers van FOK! van je muziek vinden? Lijkt het je leuk om je muziek met ons te delen, en zo natuurlijk de aandacht te richten op jezelf of je band, stuur dan een demo en natuurlijk wat informatie over jezelf of je band naar frontpage@fok.nl  

DVD: Igor

Als we even terug denken aan hoe Frankenstein ooit is ontstaan zien we meteen de setting voor Igor. Dit in een geanimeerd jasje en je bent er. Het speelt zich allemaal af in het land Malaria, waar tal van 'evil scientists' leven die bizarre uitvindingen de wereld in slingeren. Een perfect plaatje voor een kinderfilm.

Politie arresteert krokodil

De Australische politie heeft een krokodil gearresteerd, omdat het dier overlast veroorzaakte in het dorpje Arrkuluk. De krokodil werd vervolgens drie dagen lang opgesloten in de gevangenis.

Omdat er geen plaats vrij was in een krokodillenboerderij, besloten agenten om het dier in een politiecel op te sluiten. "We hadden de touwen rond de poten losgeknipt zodat ze kon rondkruipen in haar cel," aldus agent Adam Russell. "Ze was echt een voorbeeldige gevangene. Alleen als er veel volk kwam kijken, deed ze wat lastig."

'Mazzarri nieuwe trainer Napoli'

Corriere dello Sport meldt dat Napoli Walter Mazzarri gaat aanstellen als nieuwe trainer van de club.

Mazzarri en Napoli-president Aurelio De Laurentiis zouden het reeds eens zijn geworden over een tweejarig contract. De verwachting is dat het nieuws later vandaag officieel naar buiten gebracht zal worden, daar De Laurentiis eerst met de huidige trainer Roberto Donadoni om de tafel moet.

Dat Donadoni's positie niet meer safe was, was al een tijdje duidelijk. De Laurentiis liet onlangs in de media optekenen dat hij eigenlijk niet zo gelukkig was met de aanstelling van de voormalig bondscoach van Italië eerder dit jaar.

Volgens de berichten uit Italië zal Mazzarri woensdag voor het eerst de training leiden bij Napoli. Het voorbije seizoen bereikte de oefenmeester met Sampdoria de finale van de Coppa Italia.

Eindhoven weert pedofiel

Een Eindhovense pedofiel die zijn straf heeft uitgezeten, mag niet terugkeren naar zijn woonplaats. De gemeente Eindhoven is daarmee de eerste gemeente in Nederland die een zedendelinquent weert.

Omdat de man twee keer is veroordeeld voor het plegen van ontucht met tieners, kan zijn komst volgens burgemeester Rob van Gijzel leiden tot wraakacties en onrust. Op grond van artikel 172 in de Gemeentewet verbiedt hij daarom de komst van de pedofiel. In dit artikel staat dat de burgemeester de bevoegdheid heeft om verstoring van de openbare orde te voorkomen.

De pedoseksueel was veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en vijf jaar reclasseringstoezicht. Omdat de man in cassatie is gegaan, is dat toezicht formeel niet opgelegd. De gemeente wil de man pas een woning geven als hij de cassatie intrekt en het reclasseringstoezicht aanvaardt. Bovendien mag hij niet in de buurt komen van plaatsen waar veel kinderen komen, zoals scholen, speeltuinen en zwembaden.

Hoogleraar staats- en bestuursrecht Jon Schilder uit Amsterdam stelt dat het "absoluut uniek" is dat een gemeente op deze wijze een zedendelinquent weert. "Dit gaat veel te ver," aldus Schilder. De pedofiel stapt naar de bestuursrechter om het besluit van de gemeente aan te vechten.

Totaalverbod gewelddadige games Venezuela

In september berichtten we al dat de regering van Hugo Chavez druk bezig was om te proberen een verbod in te stellen op gewelddadige games. Inmiddels is het wetsvoorstel de eerste stemronde door en zal waarschijnlijk binnen enkele weken definitief goedgekeurd worden. Met deze wet claimt de regering een grote stap te ondernemen in haar strijd tegen de enorm hoge criminaliteit in Venezuela. Hoewel er officieel sinds 2005 al geen cijfers meer worden bijgehouden zou het gemiddeld aantal moorden per week op 152 liggen volgens het ministerie van justitie.

Ouders zijn dolblij met het wetsvoorstel dat niet alleen het verkopen en spelen van gewelddadige games verbied, maar ook de productie en import. Maar veel critici denken dat ze blij zijn met een dode mus. Ze claimen dat het wetsvoorstel niet meer is dan een PR-stunt om te verhullen dat de regering niets kan doen aan de groeiende criminaliteit in het land, het grootste zorgenkind van de regering Chavez. De wet zou daarnaast een aantal winkelketens en internetcafés om zeep helpen, terwijl het beoogde effect uitblijft, omdat piraterij enorm zal gaan toenemen.

Of de wet überhaupt uitvoerbaar is moet ook nog maar blijken. De organisatie die de wet moet uitvoeren en inspecties dient uit te voeren bestaat uit slechts 163 man personeel en die medewerkers hebben het al druk genoeg met het controleren van supermarkten. Ze moeten voorkomen dat de prijzen te explosief stijgen, waarmee ze de inflatie van Venezuela, die inmiddels in de dubbele cijfers loopt, te dempen.

Tomas Sanchez, tegenstander van president Chavez, denkt ook dat het vooral een populariteitscampagne is. "Het is een druppel op een gloeiende plaat, die zij aangrijpen om te laten zien dat er iets aan het misdaadcijfer wordt gedaan, maar eigenlijk wordt het falen van het huidige beleid hiermee verborgen."

"Vader Robben claimde basisplaats"

In een gesprek met De Telegraaf doet Real Madrid-directeur Jorge Valdano uit de doeken waarom de Nederlanders Arjen Robben, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar afgelopen zomer moesten vertrekken bij De Koninklijke.

Over Robben heeft Valdano het meest uit te leggen. "Arjen hoefde niet weg, maar hij nam al bij voorbaat geen genoegen met een minder prominente rol bij Real Madrid. Zijn vader is langs geweest en die claimde een basisplaats voor Arjen", vertelt de directeur.

"Aan die eis konden wij niet voldoen. Robben zou zeker regelmatig in de basis starten. Soms echter op de bank, omdat hij ook als invaller in staat is om wedstrijden op het hoogste niveau te beslissen. Zo'n rol zag hij niet voor zichzelf weggelegd."

Valdano gaat verder: "Ik kon begrijpen dat Arjen iedere week wil spelen en omdat hij van grote waarde is geweest voor Real Madrid hebben wij meegewerkt aan een transfer naar Bayern München. Ze gaan bij Bayern na zijn blessure nog veel plezier aan hem beleven."

Sneijder moest van Real weg, omdat er teveel middenvelders waren. "Na de komst van Xabi Alonso en Granero zaten wij met een overschot aan offensieve middenvelders", aldus Valdano. "Uit een analyse bleek dat Wesley overbodig was, maar tegelijkertijd het meeste geld zou opleveren, omdat hij van Europees topniveau is. Ik denk dat hij bij Internazionale op z'n plaats is."

Over Huntelaar is de directeur duidelijk. "Klaas-Jan is een goede spits, maar zit onder het niveau van Real Madrid en onder het niveau van onze eerste keus Karim Benzema en tweede keus Raul en Van Nistelrooy. We hebben met AC Milan een internationale topclub voor hem gevonden."

CD: David Gray - Draw The Line

Sommige singersong-writer stemmen zetten direct de juiste toon neer. Sivert Høyem gedijt het best in een donkere eenzame en gure nacht, Otis Redding doet wonderen op zondagochtend, Elliott Smith geeft beelden weer van een mistige schemering en David Gray zijn stem weet ook de melancholie van de donkere uren mee te pikken. Schemering, avond en eventueel nacht zijn ook voor hem geschikt. Zijn timbre, diepte en bas in zijn stem weten (pijnlijke) emoties sterker over te brengen. Dat was op zijn doorbraak White Ladder al zo en is nu, op Draw The Line, nog steeds zo. Ook na vier jaar 'afwezigheid'.

Totaal verbod op gewelddadige games in Venezuela nabij

In september berichtten we al dat de regering van Hugo Chavez druk bezig was om te proberen een verbod in te stellen op gewelddadige games. Inmiddels is het wetsvoorstel de eerste stemronde door en zal waarschijnlijk binnen enkele weken definitief goedgekeurd worden. Met deze wet claimt de regering een grote stap te ondernemen in haar strijd tegen de enorm hoge criminaliteit in Venezuela. Hoewel er officieel sinds 2005 al geen cijfers meer worden bijgehouden zou het gemiddeld aantal moorden per week op 152 liggen volgens het ministerie van justitie.

Ouders zijn dolblij met het wetsvoorstel dat niet alleen het verkopen en spelen van gewelddadige games verbiedt, maar ook de productie en import. Maar veel critici denken dat ze blij zijn met een dode mus. Ze claimen dat het wetsvoorstel niet meer is dan een PR-stunt om te verhullen dat de regering niets kan doen aan de groeiende criminaliteit in het land, het grootste zorgenkind van de regering Chavez. De wet zou daarnaast een aantal winkelketens en internetcafés om zeep helpen, terwijl het beoogde effect uitblijft, omdat piraterij enorm zal gaan toenemen.

Of de wet überhaupt uitvoerbaar is moet ook nog maar blijken. De organisatie die de wet moet uitvoeren en inspecties dient uit te voeren bestaat uit slechts 163 man personeel en die medewerkers hebben het al druk genoeg met het controleren van supermarkten. Ze moeten voorkomen dat de prijzen te explosief stijgen, waarmee ze de inflatie van Venezuela, die inmiddels in de dubbele cijfers loopt, te dempen. Tomas Sanchez, tegenstander van president Chavez, denkt ook dat het vooral een populariteitscampagne is.

"It's a facade that allows them to say they are doing something to lower the crime rate, while hiding the fact that existing policies have failed."


Counter-Strike is een van de meest populaire spellen bij jongeren

Noord-Korea weer in voor zeslandenoverleg

Noord-Korea is in principe bereid het zeslandenoverleg over de nucleaire ambities van het bewind in Pyongyang te hervatten. Het Noord-Koreaanse regime wil als voorbereiding op de hervatting van het internationaal overleg wel eerst bilaterale gesprekken met de Verenigde Staten.

Als de onderhandelingen met de Amerikanen positief verlopen, kan het zeslandenoverleg worden hervat. Dat hebben Chinese en Noord-Koreaanse staatsmedia vandaag gemeld na gesprekken tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il en de Chinese premier Wen Jiabao. Wen arriveerde zondag in Noord-Korea. Het machtige China wordt beschouwd als de enige echte bondgenoot van het totalitair geregeerde Noord-Korea.

Noord-Korea onderhandelde jarenlang met China, Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten en Rusland over het ontmantelen van de Noord-Koreaanse nucleaire installaties. Eerder dit jaar zette het regime in Pyongyang een punt achter die gesprekken. Noord-Korea was boos over de afkondiging van VN-sancties tegen het bewind in Pyongyang. De strafmaatregelen waren een reactie op onder meer nieuwe Noord-Koreaanse nucleaire testen.

Minder geld voor goede doelen door crisis

Bijna de helft van de goede doelen verwacht dat dit jaar de inkomsten zullen dalen als gevolg van de financiële crisis. De fondsen zijn geraakt door de gedaalde beurskoersen, terwijl mensen bezuinigen op hun uitgaven aan goede doelen.

Dit blijkt uit onderzoek van accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC), dat vandaag is gepubliceerd. De goede doelen zelf worden niet geraakt door de lagere inkomsten. De organisaties zullen interen op hun vermogen of gaan bezuinigen.


  (foto: ANP)

Releasetrailer Operation Flashpoint 2: Dragon Rising

Hieronder vind je de releasetrailer van Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. Het spel, dat uitkomt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC, zal vandaag in Amerika in de winkels liggen en vanaf 9 oktober hier te verkrijgen zijn.

De launchtrailer bevat korte stukjes over de verschillende voertuigen, wapens en andere features, zoals de online co-op mogelijkheden voor 4 spelers.

TV: VERS UIT DE VS: The Cleveland Show

Seth MacFarlane is zijn comic-imperium aan het uitbreiden. Met Family Guy en American Dad gooit hij al hele hoge ogen in het humoristische tv-landschap. Met vrij harde en absurdistische humor (voor Amerikaanse maatstaven) maakt hij, net als in Southpark, niet alleen sociale en politieke issues bespreekbaar maar krijgt de mensen ook nog eens aan het schaterlachen. De gechargeerde opmerkingen en politieke incorrectheid helpen hier zeker bij.


Autoriteiten desinfecteren Sumatra

Medewerkers van het Indonesische ministerie van Volksgezondheid hebben vandaag in de havenstad Padang met desinfecterende middelen gespoten om uitbraken van ziektes te voorkomen.

Zeven dagen na de beving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter bij het eiland Sumatra zouden nog tot vierduizend mensen onder het puin in Padang en omgeving liggen.

Functionarissen spreken van een race tegen de klok om de uitbraak van ziektes door ontbindende lijken en gebrek aan drinkwater tegen te gaan. "We zijn bezorgd dat vervuild water huidziektes en andere ziektes kan verspreiden. Vliegen op stoffelijke overschotten kunnen ook bacteriën verspreiden", verduidelijkte het hoofd van het crisisteam in Indonesië.

  (foto: ANP)

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de dreigende staking bij het OV in de grote steden.

In de samenleving ontstaat onrust over de kabinetsplannen om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. Die onrust gaat, net zoals ten tijde van bij voorbeeld de WAO-herziening, gepaard met vakbondsacties. Logisch, want het gaat om regeringsmaatregelen die verregaande gevolgen hebben voor de beroepsbevolking. Een hoop herrie over een dreigende staking:

Transaviapiloot voor de rechter

De Nederlands-Argentijnse Transaviapiloot Julio P. moet vandaag in de Spaanse hoofdstad Madrid voor een rechtbank verschijnen. Deze rechtbank, de Audiencia Nacional, behandelt een uitleveringsverzoek van Argentinië voor Julio P.

De piloot wordt ervan verdacht zogenoemde dodenvluchten te hebben uitgevoerd ten tijde van de dictatuur in Argentinië, waarmee tegenstanders werden uitgeschakeld.

P. werd twee weken geleden aangehouden in de Spaanse stad Valencia. Hij wordt ervan verdacht zich in de periode van de Argentijnse dictatuur tussen 1976 en 1983 schuldig te hebben gemaakt aan vluchten waarbij tegenstanders van het regime werden gedrogeerd en boven de oceaan uit het vliegtuig werden gegooid.

TV: VERS UIT DE VS: Cougar Town

Van tienermeisje in Family Ties, via twintiger-dertiger in Friends, naar veertiger in Cougar Town. Courteney Cox is gedurende haar hele leven te volgen in diverse sitcoms, en niet geheel onverdienstelijk want eerder genoemde twee series waren in hun tijd erg succesvol. Zou daar haar nieuwste rol als successtory aan toegevoegd kunnen worden? Tijd om de pilot van Cougar Town eens onder de loep te nemen.

Ultimatum voor DSB Bank

De DSB Bank heeft tot uiterlijk vrijdag de tijd om het akkoord tussen gedupeerden en de bank te ondertekenen. Gebeurt dit niet dan volgt een gang naar de rechtbank. Dat ultimatum stelt de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken aan de DSB Bank.

Een woordvoerder van de stichting zei dat gisteren in NOVA. Gisteren zou het akkoord tussen de gedupeerden en DSB getekend worden. De bank zegde die afspraak om nog onduidelijke redenen op het laatste moment af.

Voor de SP is het niet ondertekenen door DSB reden minister Bos om opheldering te vragen. De partij wil weten of de Nederlandse Bank in de kwestie heeft ingegrepen en het convenant tussen de bank en de gedupeerden heeft tegengehouden.

Cruciale zitting in Karadzic-zaak

Het Joegoslavië-Tribunaal begint vandaag met de zogeheten conferentie voorafgaand aan het proces in de Karadzic-zaak. Dat is de laatste fase in de voorbereiding van het proces wegens oorlogsmisdaden tegen de ex-president van Republika Srpska.

De rechters krijgen in die fase nieuwe bevoegdheden. Zo kunnen zij de VN-aanklagers bevelen de omvang van de tenlastelegging terug te brengen. De afgelopen maanden konden zij daar alleen herhaaldelijk om vragen. De aanklagers waren daar maar in beperkte mate toe bereid. De rechters vrezen dat het opnieuw tot een marathonproces komt, zoals in de zaak tegen ex-president Slobodan Milosevic, die tijdens het vijfde jaar van zijn rechtszaak overleed voordat vonnis kon worden gewezen.

Karadzic is aangeklaagd wegens genocide na de val van Srebrenica, oorlogsmisdaden tijdens de belegering van de Bosnische hoofdstad Sarajevo en tal van minder bekende feiten. Snoeien in de aanklacht licht gevoelig: boze betogers verbrandden vorige maand in Sarajevo foto's van rechters in de Karadzic-zaak. Hoofdaanklager Serge Brammertz wil de aanklacht volgens Karadzic uit "politieke lafheid" niet beperken.

Nadeo overgenomen door Ubisoft

Gisteren is bevestigd dat Ubisoft branchegenoot Nadeo heeft overgenomen. Nadeo, beter bekend van onder andere Trackmania, heeft vooral een reputatie in de online-spellen. Trackmania wordt bijvoorbeeld iedere maand door meer dan 700.000 mensen gespeeld.

Door de acquisitie van Nadeo voegt Ubisoft een team van online-spellenexperts toe. Daarnaast krijgen ze een multiplayer vlaggenschip met een enorme userbase, waarvan de opvolger "Trackmania 2" aangekondigd is voor 2010.

“The acquisition of Nadeo is an important step in our expansion within the on-line gaming sector”, aldus Yves Guillemot, Ubisofts grote baas.Obama beveelt verlaging CO2-uitstoot

Alle instellingen van de federale overheid in de VS moeten binnen drie maanden een plan opstellen voor de reductie van de uitstoot van broeikasgassen tot 2020. Dit staat in een bevel dat president Barack Obama gisteren heeft getekend.

Het staatshoofd wil dat de overheidsinstanties het goede voorbeeld geven voor wat betreft nieuwe milieuvriendelijke en duurzame technologieën, zuinig gebruik van energie en water en het terugdringen van de hoeveelheid afval. De diensten van de federale overheid zijn nu nog de grootste energieverbruiker in de Amerikaanse economie.

Philips sluit laboratorium Aken

In de eerste helft van volgend jaar sluit Philips zijn onderzoekscentrum in Aken. De researchafdeling, waar voornamelijk medische technologieën en energiezuinige verlichting worden ontwikkeld, moet sluiten om kosten te besparen.

Circa 70 van de 160 medewerkers moeten door de reorganisatie vrezen voor hun baan. Dit zijn voornamelijk administratieve functies. De overige medewerkers worden overgeplaatst naar Eindhoven.

Super Mario Bros. 2, maar dan anders

Je hebt gamers, en je hebt gamers. Je hebt fans, en je hebt fans. Je hebt idioten, en je hebt idioten. Het punt is dat er voor alles een overdreven vorm is. De onderstaande video laat een gestoorde gamer zien die zich als een randdebiel door Super Mario Bros. 2 werkt. Nee, het is geen zondag meer, maar dat maakt maar weinig uit.