FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 28 oktober 2009

'Snoep even verslavend als heroïne'

Wie veel en regelmatig snoep, chips, worstjes, koekjes of hamburgers eet, loopt het risico hieraan verslaafd te raken. Uit onderzoek van dr. Paul Kenny blijkt dat deze etenswaren net zo verslavend zijn als heroïne.

Het onderzoek, dat werd uitgevoerd in Londen en Florida, is het eerste dat aantoont aan dat hersenen hetzelfde reageren op de eerder genoemde etenswaren en drugs. Voor het onderzoek werden ratten in drie groepen verdeeld. Een groep kreeg gezond voedsel. Een tweede groep kreeg een beperkte hoeveelheid junkfood en de laatste groep kreeg onbeperkt ongezond voedsel.

De laatste groep werd niet alleen vet, ook kregen de ratten een onbedwingbare neiging tot eten. De dieren hadden steeds meer van het ongezonde voedsel nodig om zich goed te voelen. 

Met dank aan bierspons voor de submit.

Räikkönen voert lijst F1-salarissen aan

Nadat de lijst met daarop de salarissen van de Formule 1-coureurs van 2009 bekend is gemaakt, is ineens duidelijk waarom Kimi Räikkönen niet weg wil bij Ferrari voordat hij zijn volledige salaris heeft ontvangen. Hierin is namelijk te zien dat Kimi's contract meer dan twee keer zoveel waard is als dat van degene die onder hem om de lijst staat.

De lijst, die samengesteld is door het magazine Arabian Business, laat zien dat de coureurs samen meer dan 130 miljoen dollar hebben opgestreken in 2009, wat aangeeft dat de FIA waarschijnlijk gelijk had toen ze eerder in het seizoen probeerden de salarissen buiten de begrotingen te houden.

De aanvoerders van de lijst zijn, misschien wat voorspelbaar, de drie wereldkampioenen in het veld, met Räikkönen aan kop, gevolgd door Lewis Hamilton en Fernando Alonso. Kimi's deal met Ferrari blijkt 45 miljoen dollar waard te zijn, zo'n 27 miljoen dollar meer dan Hamilton bij McLaren krijgt en 30 miljoen dollar meer dan Alonso's contract bij Renault.

Gezien de resultaten die Räikkönen dit seizoen heeft neergezet, is zijn loonstrookje niet gekoppeld aan zijn prestaties. Gefluisterd wordt dat Toyota en McLaren worstelen om een deal te sluiten voor 2010 met de Fin, maar dat dit moeizaam verloopt door de hoge eisen die Kimi aan zijn loon stelt.

Na de grote drie is Williams-coureur Nico Rosberg met 8,5 miljoen dollar de meestverdienende coureur. Wereldkampioen Jenson Button haalde dit seizoen 'slechts' 5 miljoen dollar op voor zijn werk bij Brawn GP, dus hij is druk in onderhandeling voor een loonsverhoging. Teamgenoot Rubens Barichello moest het doen met 1 miljoen dollar.

Helemaal onder aan de lijst bungelen Vitantonio Liuzzi en Adrian Sutil van Force India, Romain Grosjean van Renault en Kazuki Nakajima van Williams. Zij kregen dit jaar geen salaris van hun team. Over de salarissen van Sébastien Bourdais en Nelson Piquet jr. is helaas niets bekend.

Pos.Salaris van de coureurs in 2009US Dollars
1 Kimi Raikkonen 45 miljoen
2 Lewis Hamilton 18 miljoen
3 Fernando Alonso 15 miljoen
4 Nico Rosberg 8.5 miljoen
5 Felipe Massa 8 miljoen
6 Jarno Trulli 6.5 miljoen
7 Sebastian Vettel 6 miljoen
8 Mark Webber 5.5 miljoen
9 Jenson Button 5 miljoen
10 Robert Kubica 4.5 miljoen
11 Heikki Kovalainen 3.5 miljoen
12 Nick Heidfeld 2.8 miljoen
13 Timo Glock 2 miljoen
14 Giancarlo Fisichella 1.5 miljoen
15 Sébastien Buemi 1.5 miljoen
16 Rubens Barrichello 1 miljoen
17 Jaime Alguersuari 0.5 miljoen
18 Vitanonio Liuzzi 0
19 Adrian Sutil 0
20 Romain Grosjean 0
21 Kazuki Nakajima 0

C. Ronaldo niet tegen AC Milan

Real Madrid zal ook de terugwedstrijd in de Champions League tegen AC Milan het moeten doen zonder Cristiano Ronaldo. De Portugese sterspeler is langer dan verwacht uitgeschakeld door een enkelblessure.

Volgende week wordt Ronaldo opnieuw onderzocht, dan zal blijken hoelang hij uitgeschakeld blijft. Mocht het nog langer duren dan mist hij mogelijk de playoffs voor het WK met zijn land Portugal tegen Bosnië.

'Mysterieuze droomman blijkt penisverlengscam'

Sinds een paar jaar blijken meerdere mensen dezelfde man te zien in hun dromen. Sinds kort is de man een echte internethit geworden. Uit gelekte informatie blijkt echter dat het hier een reclamecampagne betreft voor pillen om je penis te verlengen.

Het verhaal zou al zijn begonnen in 2006. Toen meldden enkele mensen de mysterieuze man te hebben gespot in hun dromen. De groep personen die 's nachts worden lastig gevallen door de man, die vergeleken wordt met een kruising tussen Michael Jackson en Gollum, groeide gestaag. Uiteindelijk hebben ze zich verenigd in een site voor lotgenoten. Een van de lotgenoten beweert zelfs serieus dat een hoogbegaafd persoon achter de actie zit, die 's nachts wereldwijd mensen lastigvalt met zijn beeltenis.

Volgens bronnen zou de internethit slechts een goed opgezette reclamecampagne zijn voor een nieuwe penisverlengpil. Omdat alle spam met de tekst 'enlarge your penis now' tegenwoordig al door de provider wordt geblokkeerd, besloot men het over een andere boeg te gooien.

Een foto van de uitgelekte campagne zou het bewijs van de hoax moeten vormen. Volgens de makers van de penisgroeipil zou hun product zo goed zijn, dat zelfs een vrouw binnen enkele dagen een penis kan krijgen. De vrouw op de foto zou als twee druppels water lijken op de welbekende droomman.

 

This man
Bekende kop? Dan ben je een potentiële klant!

Winnende Serena nummer één van de wereld

Serena Williams zal als nummer één van de wereld het tennisjaar afsluiten. Maandag moest de Amerikaanse nog toezien hoe Dinara Safina die koppositie overnam, maar de Russische stapte vandaag zwaar geblesseerd de baan af.

Degene die het best presteerde in het WTA Championships-toernooi dat deze week is, zou de ereplaats toekomen. Maar Safina moest opgeven met rugpijn in haar partij tegen Jelena Jankovic toen het net 1-1 in games stond.

De zussenstrijd in Doha, Qatar, werd zojuist gewonnen door Serena, die haar oudere zus Venus Williams wist te verslaan in drie sets. Er moest een tiebreak in de derde set aan te pas komen, het werd 5-7, 6-4 en 7-6 (4). Na de winst op Svetlana Koeznetsova gisteren is Serena vrijwel zeker van de halve finale. Zus Venus is niet door nadat ze twee keer had verloren, waarvan eerder tegen Elena Dementieva.

S. Schumacher blijft geschorst

De schorsing van Stefan Schumacher blijft gehandhaafd. De Franse Raad van State zegt dat de analysemethodes van de bloedstalen van de Duitse renner reglementair waren.

Schumacher mag tot eind 2010 niet meer koersen in Frankrijk, vanwege zijn positieve test tijdens de Tour van 2008. Hij kreeg een tweejarige schorsing opgelegd door de Franse wielerbond, waardoor hij niet meer in Frankrijk mocht koersen. De UCI nam dit later over voor de wereldwijde competities.

De Franse Raad van State zei verder dat het Franse Antidopingagentschap retrospectieve analyses mag uitvoeren op een reeds getest staal, iets waarvoor Schumacher in beroep ging.

Geblesseerde Safina mist mogelijk AO

Dinara Safina moest de eerste partij die ze speelde op het officieuze WK in Qatar opgeven. De Russin is sinds deze week weer de nummer één van de wereld, maar rugpijn maakte een voortijdig einde aan haar partij tegen Jelena Jankovic toen het 1-1 stond. De Australian Open is nog een vraagteken.

"Ik heb een beginnend breukje in een wervel van mijn onderrug, het is begonnen als ontsteking", aldus Safina waarmee ze haar opgave verklaarde. "Ik speel al maanden met pijn en onder de pijnstillers. Ik wilde erg graag die nummer één-positie behouden, maar misschien was het beter geweest om na de US Open al te stoppen met dit seizoen." De blessure zou ze in juli opgelopen hebben, en in Doha (Qatar) stortte de Russin in.

"Ik bleef hopen, maar mijn lichaam gaf de strijd op. Ik heb er alles aan gedaan om te spelen. Ik heb gisteren een cortisonspuit laten zetten, maar ik kon de pijn niet meer verdragen", vertelde de 23-jarige tennisster die de baan huilend verliet. Jankovic vond het vervelend voor haar tegenspeelster: "Het is jammer voor haar, ze zei dat ze te veel last had van pijn in haar onderrug."

Niet alleen de eerste plek op de wereldranglijst raakt Safina nu kwijt aan Serena Williams, ook haar deelname aan de Australian Open in januari komt in gevaar. "Als ik de dokters mag geloven, dan ziet het er niet best uit. Wanneer ik dus weer op de baan sta is nog de vraag. Het kan zijn dat ik niet 100 procent fit aan de start van de Australian Open sta, misschien moet ik het zelfs overslaan", vertelde Safina, die de schuld niet bij het hectische seizoen legt.

Een operatie zal niet nodig zijn, zo denkt de Russische: "Een ingreep is niet nodig, het lost zich op met veel rust. Het wordt wel een lange procedure." Wanneer ze dan wel weer te vinden zal zijn op de tennisbaan is nog niet bekend. "Mijn gezondheid is nu het belangrijkst. Ik speel pas weer als mijn rug is hersteld en ik geen pijn of angst meer voel."

Wozniacki wint eerste partij op Championships

Caroline Wozniacki heeft haar eerste partij op het WTA Championship gewonnen. De Deense nummer zes van de wereld versloeg de Wit-Russische Victoria Azarenka in drie sets.

Azarenka won gisteren nog haar eerste partij op het toernooi van Jelena Jankovic en begon ook vandaag voortvarend. De eerste set won ze met 6-1. Daarna ging Wozniacki, finaliste op de US Open, beter spelen en won de tweede set met 6-4. De derde set werd vervolgens gekenmerkt door de vele breaks, waarvan negen op een rij. Uiteindelijk wist Wozniacki aan het langste eind te trekken en won de set met 7-5.

Aso-familie tuigt agent af

In Maastricht zijn drie familieleden van Tiny Krijnen opgepakt. Eén van hen heeft een agent met een vuist in het gezicht geslagen. Bovendien zou het drietal twee agenten met de dood bedreigd hebben.

Het drietal wachtte de agenten gisteravond op bij de Noorderbrug. De politie vermoedt daar onder valse voorwendselen naartoe te zijn gelokt. Het drietal, een 38-jarige man, zijn 19-jarige zoon en een 35-jarige zwager, is met politiehonden aangehouden.

Tiny Krijnen moet haar woning in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld verlaten op last van de rechter. Ze zou extreme overlast in de buurt veroorzaken. 

Met dank aan Sogun en john6 voor de submit.

'Incassopraktijken DSB moeten stoppen'

Incassobedrijven moeten stoppen DSB-klanten lastig te vallen. Het Steunfonds Probleemhypotheken laat dit in een brief weten aan de curatoren van de failliete DSB Bank.

Het Steunfonds Probleemhypotheken meldde vandaag al tientallen verontruste telefoontjes te hebben ontvangen over de aanhoudende harde incassopraktijken. Vertegenwoordiger Jelle Hendrickx wil hierover op korte termijn met de curatoren gaan praten. "Als deze praktijken niet stoppen, stappen we naar de rechter", zei Hendrickx vandaag na overleg met zijn achterban.

De curatoren hebben aangegeven dat het faillissement van de bank niet van invloed is op de verplichtingen die klanten zijn aangegaan. Volgens Hendrickx is de bereidwilligheid bij de mensen om te betalen zeker aanwezig, maar "deze mensen zijn zo in de problemen gebracht dat ze niet meer kunnen betalen".

Voor DSB Bank failliet ging had het Steunfonds met topman Scheringa overeenstemming bereikt over een oplossing van de problemen.

Van der Laan voelt zich soms 'onbehaaglijk'

Minister Eberhard van der Laan (WWI) ervaart 'soms een onbehaaglijk gevoel' bij allochtonen die in Nederland een huis huren en intussen sparen voor een eigen huis in Marokko of Turkije. Hij vindt dat 'knellen' wanneer ze in Nederland wonen in huizen en wijken die door overheid en woningcorporaties voor veel geld en met veel werk worden opgeknapt.

"Ik besef dat ik me op glad ijs begeef", aldus de bewindsman vanavond in de Kamer. "Ik zie die mensen het liefste investeren in de eigen woonomgeving", bekende Van der Laan. "We doen er alles aan om die wijken uit hun achterstand te tillen." Daarbij plaatst hij vraagtekens bij de integratie van de mensen die een huis willen in eigen land. Maar "Iedereen mag doen wat hij wil".

Huurverhoging in 2010 'historisch laag'

In 2010 wordt de huurverhoging waarschijnlijk 'historisch laag'. Dat zei minister Eberhard van der Laan (WWI) vanavond in de Tweede Kamer.

Er komt weer een stijging gelijk aan het inflatiepercentage. De verwachtingen daarover rechtvaardigen de verwachting van een zeer lage huurverhoging, zo bleek uit de woorden van de bewindsman.

"Huurders hebben geen last van de crisis, de betaalbaarheid van het wonen blijft gewaarborgd", aldus de minister. Hij wees erop dat er "in 22 jaar niet zo weinig huurstijging geweest als onder dit kabinet".

Lijk ligt 2 jaar op dak politiebureau te stinken

Het lijk van een vermiste man heeft ruim twee jaar op het dak van een Indiaas politiebureau liggen rotten. Volgens een vandaag gepubliceerd rapport werd het lichaam daar neergelegd voor een onderzoek.

De 22-jarige Chukkan Nishad werd in juli 2007 als vermist opgegeven. Enige tijd later werd zijn lichaam gevonden, en zou deze worden getransporteerd om zijn DNA te onderzoeken. In plaats daarvan werd het lijk in een plastic zak gestopt en op het dak van het politiebureau van Azamgarh, in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh, gelegd.

De nabestaanden kwamen telkens vragen wanneer zij de jongeman nu meekregen om hem de laatste eer te bewijzen. Men werd echter telkens weggestuurd met de mededeling dat het onderzoek nog gaande was.

Naar verluidt was het lijk op het dak blijven liggen omdat de gemeente weigerde geld vrij te maken om het onderzoek te betalen. Zijn dood zal nu immer een mysterie blijven. Na het afhandelen van enkele kleine formaliteiten zullen de stoffelijke resten van Nishad, na twee jaar blootstelling aan de elementen niet meer dan een paar botten, worden vrijgegeven.

Nieuwe Ares-raket getest

Een nieuwe Amerikaanse raket is vandaag met succes vanaf de basis Cape Canaveral (Florida) gelanceerd. Het betrof een korte test van een prototype voor bemande vluchten naar de maan. Na een vlucht van twee minuten maakte de Ares I-raket een zachte landing in de Atlantische Oceaan, dankzij een parachute.

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA had de lancering gisteren wegens slechte weersomstandigheden uitgesteld.

De 100 meter hoge Ares moet de opvolger worden van de spaceshuttle. Rond 2015 moet voor het eerst een Ares met bemanning de ruimte ingaan. Daarna gaat de raket mensen naar de maan en naar Mars brengen.

De Amerikaanse rekenkamer publiceerde vorige maand een vernietigend rapport over de Ares. Het ontwerp van het projectiel zou volstrekt onveilig zijn. De NASA blijft achter het ontwerp staan.

Jie en Palyama naar tweede ronde

Bij de Yonex French Open Super Series 2009 - een toernooi met een 'WK-bezetting' - hebben Yao Jie en Dicky Palyama de tweede ronde bereikt. De overige Nederlanders werden uitgeschakeld.

In het enkelspel was er verlies voor Judith Meulendijks, Eric Pang en Rachel van Cutsen. De mixen Paulien van Dooremalen/Ruud Bosch en Samantha Barning/Dave Khodabux werden eveneens uitgeschakeld, net als het dubbel Samantha Barning/Eefje Muskens.

Yao Jie had aanvankelijk geen moeite met Elena Prus. Maar na haar 21-13 winst liep de Oekraïnse snel weg en die voorsprong gaf ze niet meer uit handen: 9-21. Het herstel van Yao Jie was overtuigend. Met 21-10 kwalificeerde ze zich voor de tweede ronde, waarin ze de nummer 23 van de wereld, de Russin Ella Diehl, ontmoet. Yao Jie staat nu nog 24ste op de ranglijst. Donderdag komt er echter een nieuwe lijst uit en de verwachting is dat Jie na haar halve finale in Denemarken enkele plaatsen gestegen is.

Dicky Palyama is met zijn negentiende plaats de hoogstgenoteerde Nederlander op de wereldranglijst. Hij had alleen in de tweede game wat moeite met de Indiër Arvind Bhat: 21-14, 21-19. In de tweede ronde wacht Palyama echter een tegenstander van ander niveau. De Chinees Chen Jin staat immers vierde op de wereldranglijst.

Blatter wil verflijn bij vrije trap

FIFA-voorzitter Sepp Blatter vind het een goede ontwikkeling dat in Zuid-Amerika met een spuitbus een lijn word getrokken bij een vrije trap. Die geeft dan de correcte afstand van 9,15 meter aan.

De witte spray verdwijnt overigens tussen de 45 seconden en twee minuten weer. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond heeft ingestemd met het gebruik van de spray in de Copa Sudamericana, te vergelijken de Europa League.

"Blatter was onder de indruk van de presentatie van de spray. Hij zei dat als het goed voor het voetbal is, hij het niet zou verbieden", meldt uitvinder Pablo Silva.

Zwitserland wil zelfmoordtoerisme beperken

Zwitserland wil zijn liberale wetgeving over hulp bij zelfdoding aanpassen om het zogenoemde dodentoerisme in te perken. Dat heeft de Zwitserse regering vandaag laten weten.

"We hebben er als land geen belang bij om aantrekkelijk te zijn voor zelfmoordtoerisme", zei minister van Justitie Eveline Widmer-Schlumpf.

Steeds meer mensen uit het buitenland die een einde willen maken aan hun leven gaan daarvoor naar Zwitserland. En steeds vaker gaat het om mensen die niet terminaal ziek zijn.

In tegenstelling tot andere landen die euthanasie toestaan, zoals Nederland en België, stelt Zwitserland geen eisen aan de nationaliteit van mensen die in het land euthanasie willen ondergaan. Omstreden organisaties als Dignitas helpen buitenlandse patiënten om zich van het leven te beroven.

De regering wil de wetgeving nu zo aanpassen dat dit moeilijker wordt. "Zelfmoord moet alleen een laatste toevlucht zijn", aldus het ministerie van Justitie in een verklaring.

Demo God of War 3 op de Blu-ray van District 9

Velen van jullie hebben Neil Blomkamps speelfilm District 9 waarschijnlijk al gezien en zoals de titel van dit artikel bevestigt verschijnt er ook een Blu-ray versie van. Leuk voordeel voor gamers is dat Sony corporate synergy de demo van God of War 3 op de Blu-ray zal zetten die rond de jaarwisseling op de markt komt. Als je de demo voltooid hebt, speel je de making-of vrij van de film. God of War 3 verschijnt eind maart 2010 exclusief voor PlayStation 3.

Bedrijf investeert 5,5 miljoen dollar in Facebook-ontwikkelaar

Watercooler, een gamesontwikkelaar voor Facebook, heeft een overeenkomst gesloten met investeerder Canaan Partners. De investering bedraagt 5,5 miljoen dollar (ruim 3,7 miljoen euro). De games van Watercooler richten zich op sport- en TV fans op Facebook en andere social networks. Met de investering wil de ontwikkelaar meer games ontwikkelen in navolging op de lancering van FanSection Fantasy Football 2009 op Facebook.

"At Watercooler, we've already achieved fantastic momentum in the social gaming space on Facebook, and we look forward to continuing along that path with the new investment from Betfair and Canaan." aldus Kevin Chou, CEO van Watercooler.

Chou geeft aan dat de investering door Canaan Partners bewijst dat het fantasy sports genre potentie heeft in de VS en in de rest van de wereld. Fantasy Football 2009 is te spelen op Facebook.

Sekslijn sponsort sportevenement school

Ouders van leerlingen van een basisschool in Yorba Linda, een stad in de Amerikaanse staat Californië, zijn verontwaardigd over T-shirts die de scholieren gratis kregen. Een gulle sponsor besloot de portemonnee te trekken om een sportevenement te bekostigen. Geweldig natuurlijk, maar minder leuk dat de kinderen rondlopen met een T-shirt van een sekslijn.

Volgens directeur Jackie Howland van de Linda Vista-school staat op de T-shirts een leeuw afgebeeld die rent met een zogeheten 1-800-nummer, de Amerikaanse evenknie van onze 0906-nummers. Toen een ouder het in tekst afgebeelde nummer belde, bleek het te gaan om een sekslijn waar shemales, vrouwen met een piemel, geile mannetjes klaarpraten.

Ondanks de pijnlijke blunder heeft het sportevenement toch nog zo'n 25.000 dollar opgeleverd. De T-shirts moeten de scholieren echter allemaal inleveren.

Franse justitie onderzoekt aardappelwerper

De Franse justitie is een onderzoek begonnen naar de 16-jarige uitvinder van de Patator: een op een raketwerper lijkend apparaat dat aardappelen afvuurt. De inventieve tiener had op het internet filmpjes van de Patator en van een eveneens zelfgebouwde miniraket geplaatst.

De politie verhoorde hem en zijn ouders. De jongen zou hulp hebben gekregen van zijn vader. De Patator bestaat uit twee plastic buizen die gevuld worden met een licht ontvlambare insectenspray. Een gasaansteker veroorzaakt dan een explosie die de aardappels enkele meters wegschiet.

Messi: "Blamage Real is waarschuwing"

Lionel Messi ziet de afgang van Real Madrid in het bekertoernooi als een waarschuwing voor FC Barcelona, dat vanavond in actie komt in de Copa del Rey.

De Catalanen nemen het net als Real Madrid op tegen een laag ingeschatte ploeg: Cultural Leonesa. De Madrileense rivaal ging dinsdagavond in de Copa del Rey met 4-0 onderuit bij Alcorcon.

"Wat er gisteren gebeurde, geeft maar aan dat onze wedstrijd geen makkie zal zijn", zegt Messi tegen AS. "We moeten niet achterover leunen en ons hoofd verliezen tegen dit soort teams."

"Het gebeurde gisteren bij Real Madrid, maar ik hoop dat wij vanavond een goede wedstrijd spelen", aldus Messi, die ook zei dat hij niet kon geloven dat Real zich zo makkelijk liet verslaan. "Ik weet niet wie de schuldige is bij zo'n verliespartij."

Gebroken neus voor Calabro

Sandro Calabro viel gisteren, tijdens het bekerduel tegen Sparta Rotterdam (1-1), met een bebloed gezicht uit. Nader onderzoek heeft nu uitgewezen dat de aanvaller van VVV-Venlo zijn neus heeft gebroken.

De aanstichter van de gebroken neus, Dele Adeleye, gaf Calabro gisteren een forse elleboogstoot. De aanvaller van VVV-Venlo liet daarover nog wel even zijn ongenoegen blijken. "Ik hoop dat de aanklager van de KNVB deze beelden heeft gezien en Adeleye lang schorst."

Toch zal deze kwetsuur niet veel gevolgen hebben. Calabro zal, met de hulp van een masker, waarschijnlijk dit weekend alweer op het veld te zien zijn.

Epic Mickey was eigenlijk in ontwikkeling voor 360/PS3/PC

Epic Mickey, die momenteel exclusief in ontwikkeling is voor de Nintendo Wii, was eigenlijk een multiplatformer welke niet eens op de Wii zou uitkomen. Later meldde Disney Interactive Studios dat ze liever hadden dat ontwikkelaar Warren Spector. werkzaam bij Junction Point, zich op de Wii gingen focussen om zo een meesterlijke game af te leveren. De ontwikkelaar maakte in een interview met ONM bekend dat ze in 2008 zijn begonnen met het ontwikkelen van de game, maar dat ze zich daarvoor op de PC, PS3 en 360 richtten.


"It's burned in my brain - Graham Hopper [Disney Interactive baas] pulled me into my office one day and said 'What does it take to deliver on the goals we have for this product? And I said, well, you need enough time and enough money to be competitive. And it'd be awfully nice if we could focus on one platform."

"At that time we were talking about a Wii port and I was begging people - no, we can't just port to the Wii, it's not going to work. It needs to be its own game. A lot of the design ideas just won't work on the Wii, we need to give the Wii its dues. Graham looked at me and said 'What do you think about a Wii exclusive?' And I went 'Holy cow - yeah!'"

Dat ze de andere drie platforms achterwege laten is een stap die niet veel ontwikkelaar aandurven meld Specter. Het volledige interview met de ontwikkelaar is in het ONM te lezen welke 20 november in de winkels zal liggen.

Jongen vriest arm broertje in

Een elfjarige jongen in Zuid-Duitsland heeft de afgerukte arm van zijn vierjarige broertje in de diepvries gestopt. De jongens speelden 's nachts stiekem een spelletje met een kapotte wasmachine. Daarbij werd de arm van de kleuter van zijn lichaam gescheurd.

De moeder van de kinderen werd niet wakker, omdat zij zich rustig hielden. De volgende morgen trof de vrouw haar zoontje in bed aan met een bloederige armstomp. Het kind werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de afgerukte arm thuis in de diepvries lag. Hoewel agenten het lichaamsdeel nog naar het ziekenhuis brachten, kon de arm niet meer worden aangezet.

Waarschijnlijk handelden de broertjes na het ongeval in shocktoestand. De gewonde jongen heeft 's nachts vermoedelijk de wond dichtgedrukt, om te voorkomen dat hij dood zou bloeden. Hij is inmiddels buiten levensgevaar.

Met dank aan Paul en bierspons voor de submit.

Armin van Buuren weer beste dj

Voor het derde jaar op rij heeft het internationale dancepubliek de Nederlandse dj Armin van Buuren bestempeld tot de beste dj van de wereld. Van Buuren staat weer bovenaan in de DJ Mag Top 100 van het wereldwijde DJ Magazine, liet een woordvoerster van zijn platenmaatschappij Armada Music vandaag weten.

Van Buuren staat al sinds 2001 in de DJ Mag Top 100; sinds 2003 staat hij in de top 3. Dit jaar werden er meer dan 300.000 stemmen in 263 landen uitgebracht. Van Buuren is verrast met de eerste plaats: "Op dit moment kan ik wel zeggen dat ik de meest gelukkige man op aarde ben! Het is een enorm voorrecht om iedere dag te kunnen doen wat je het liefste doet, en daar zo veel van het publiek en de fans voor terug te krijgen. Driemaal op een rij in het wereldberoemde DJ Magazine staan had ik nooit durven dromen. Ik ben daar heel dankbaar voor."

Op dit moment werkt van Buuren aan een opvolger van zijn derde artiestenalbum Imagine.

De vloek van de Duck Hunt-hond

Leuk dat het FOK!weblog is heeft kwaliteitsposter Djeez een tof filmpje op het wereldwijde web gevonden en deze met ons gedeeld. Zoals de titel van dit bericht al zegt gaat het over de Duck Hunt-hond. Deze is namelijk nog lang niet dood en loopt nu zelfs rond in de echte mensenwereld om mensen het leven zuur te maken. Zo ook het slachtoffer uit onderstaande video, ook hij moest geloven aan de vloek van de Duck Hunt-hond. Check hieronder het grappige en zeer originele filmpje.

Nieuwe info over Excitebike: World Rally

Misschien heb je het al gelezen, maar ik herhaal het toch even: Nintendo heeft een nieuwe Excitebike voor WiiWare aangekondigd. De game ziet er geüpdatet uit en bevat bovendien een online-modus. Vandaag hebben we wat nieuwe informatie voor jullie gevonden waarin een paar zaken duidelijker worden. Zo kun je niet alleen tegen vrienden, maar ook tegen willekeurige mensen racen. Ook kun je jouw zelfgemaakte tracks naar vrienden verzenden. Verder staat er nog dat de S-rank een terugkeer maakt en dat je de camera kunt veranderen door op de A-knop te drukken. Een volledig onderzicht vind je hieronder. De game komt op 9 november uit.

- 60fps
- wheelie over slow-moving opponents
- ram your front tire into opponents to knock them down, and cool your engine
- race locations: Japan, Mexico, London, US
- multiple circuits
- earn ranks after races to move onto the next
- rank A or B and move on, rank C or lower and you have to race again
- S rank returns
- motion controls have you tilt Wiimote left/right to wheelie
- classic control plays just like the NES version
- game records best times, and marks each best time with an icon to let everyone know what control scheme you used
- change camera angle by pressing A
- new camera angel is angled, and gives you a better look down the track
- replay mode lets you watch the race you just finished
- create and save tracks with the track builder
- send created tracks to friends
- race random players online, or use friend codes

Met deze case kan je DSi inzoomen

Er zijn vast wel mensen die professionelere foto's met hun DSi willen nemen... Althans, dat dacht Nyko vast. Nyko heeft besloten een case voor de DSi uit te brengen waar ook een 8x zoom-lens bij zit. Deze zit overigens niet vast aan de case. De Nyko Zoom Case zal voor minder dan 30 US dollars te koop zijn in de retail. Of het überhaupt naar Europa komt, weten we helaas niet. Hieronder kunnen we echter wel deze case bewonderen.




“Nyko strives to find ways we can improve upon today’s latest gaming systems,” said Chris Arbogast, Director of Marketing at Nyko Technologies. “That tradition continues in a product like the Zoom Case which improves upon one of the landmark features of the DSi, enabling gamers to take higher quality images, which is perfect for the growing suite of social networking capabilities available on the platform.”

'Naalden Mexicaanse griep niet bot'

De injectienaalden waarmee huisartsen hun patiënten inenten tegen de Mexicaanse griep, zijn net zo scherp als andere injectienaalden. Dat stelt de leverancier van de naalden, meldde het ministerie van Volksgezondheid vandaag. Het ministerie reageert op een klacht van een huisarts over botte naalden.

"Als je een patiënt injecteert, geeft dat een vervelend schurend gevoel", stelde huisarts Jan Takken in de onlineversie van het vakblad Medisch Contact. Volgens het ministerie worden de naalden over de hele wereld al langere tijd gebruikt en zijn ze geschikt om grote groepen mensen in te enten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt de naalden aan.

Dat wil ik niet weten

‘Ik was er niet bij, maar toch weet ik ervan’. Dat geldt voor heel veel informatie, die wij tot ons nemen. Wij doen veel aannames, als het om informatie gaat. Als wij alleen zouden acteren op feiten en gebeurtenissen, waar we zelf bij zijn geweest, wordt onze wereld namelijk erg klein. Dus nemen wij dingen aan, bijvoorbeeld over wat wij op televisie zien en wat we in de krant lezen. We kunnen nu eenmaal niet overal bij zijn, en we kunnen niet alles controleren.

[Update] Luis en zijn homies (+mammie) in GTA 4: The Ballad of Gay Tony trailer

UPDATE 18:00 uur:

Zojuist is de nieuwste trailer van The Ballad of Gay Tony vrijgegeven waarin hoofdrolspeler Luis weer volop in de spotlights staat.

Meer achtergrondinformatie over Luis:

Things weren`t always so good for Luis Lopez. Growing up with a strict single mother in the tough neighborhood of Northwood Heights, he managed to get himself into a lot of trouble at an early age. It wasn`t until he was 25, after serving some time and taking part in a criminal outreach program, that he met Tony Prince, the man who changed everything. Having worked his way up from doorman, the Dominican playboy now acts as personal bodyguard, confidant and friend to Tony, Liberty City`s most successful and delusional, neurotic and drink and drug addled nightlife impresario. Although Tony is a Liberty City legend, he is also over his head in debt to gangsters and back on a path to self-destruction, Luis now has a fulltime job just trying to keep his boss, and the clubs he owns afloat.

Luis helps to run Tony`s two current nightclubs, Maisonette 9 and Hercules, but even though he moves in different circles now, he still tries to remain close to his roots, helping his mother when he can and staying tight with his best friends from the old neighborhood, Armando Torres and Henrique Bardas. Luis is doggedly loyal to his two buddies, and once took the fall for Armando after a deal went wrong when they were teenagers. Getting caught was both the motivation and means by which Luis moved on from that street life. The same cannot be said for Henrique and Armando, who are still found hustling on the same street corners. They have seen Luis move up the food chain and want his help to do the same.

Luis has two siblings who both moved away from Liberty City, so his mother lives all alone. Luis feels responsible, but no matter what he tries to do for her, nothing ever seems to be good enough. His siblings both went to college and got respectable jobs. It`s a constant struggle to balance the needs of friends and family, all the while looking out for Tony and his business interests in a town where everybody wants their piece of the action, and will stop at nothing to get it.

Origineel bericht:

De release van de nieuwe uitbreiding van GTA 4 komt steeds dichterbij en nu zijn er nog twee filmpjes verschenen die nog wat gameplay tonen. Zo zien je we in de trailers dat Luis even laat zien hoe je moet dansen en hoe je chaos moet veroorzaken.

Hier de trailers:


GTA4: The Ballad of Gay Tony verschijnt op Xbox Live en in de Episodes from Liberty City op 29 oktober.

Nieuwe Peace Walker demo binnenkort op PSN

Hideo Kojima en Kojima Productions willen hun support voor de PSP tonen door een nieuwe demo van Metal Gear Solid: Peace Walker te lanceren. De lancering zal plaatsvinden op 1 november op PSN, de officiele website, enkele andere websites en valt samen met de lancering van de PSPGo in Japan.

De demo zal gebaseerd zijn op de demo die ook getoond is op de Tokyo Game Show en zal nieuwe toevoegingen, verbeteringen en inhoud laten zien. Verder wordt er een nieuwe map getoond en zijn er cutscenes om te bekijken. De demo zal waarschijnlijk in het Japans zijn, maar het geeft eenieder de mogelijkheid om toch een klein beetje van Metal Gear Solid: Peace Walker te kunnen spelen.

Spelers RKC zien af van winstpremies

De spelersraad van RKC heeft uit monde van aanvoerder Wouter Gudde aan de clubleiding laten weten af te zien van de aanzienlijke winstpremies voor het lopende seizoen.

Hiermee schikken zij zich met de eis uit het reddingsplan dat eerder door RKC, in samenwerking met de heren Mandemakers en Berkhof, is opgesteld. "Met deze schikking geeft de spelersgroep een prachtig signaal af naar club, gemeente, supporters en sponsoren. Uiteindelijk zal ieder zijn aandeel moeten leveren in het welslagen van het reddingsplan dat is opgesteld en daarmee in het voortbestaan van RKC. Dit gebaar getuigt van grote klasse," luidt de eerste reactie van manager technische zaken Mohammed Allach en past in de lijn van het voortbestaan van RKC.

Aanvoerder Gudde: "Door akkoord te gaan met slechts een premie voor handhaving, willen wij als spelersgroep laten zien dat wij de club RKC voor haar sponsors en supporters willen behouden. Daarnaast staat er werkgelegenheid op het spel. Doen we dit niet, dan zou het zomaar eens einde verhaal kunnen zijn. We hopen nu dat ook de gemeente voldoet aan de wensen van de gemeenschap en ons voorbeeld volgt."

DOTO ontslaat trainer Zwaan

Zaterdaghoofdklasser DOTO uit Pernis heeft trainer Gijs Zwaan ontslagen. Aanleiding voor het ontslag is de slechte positie die de club inneemt in de Hoofdklasse A. Hierin staat DOTO met slechts één punt uit zeven wedstrijden voorlaatste. Het besluit is genomen door de directie en de belangrijkste sponsors.

Naast de tegenvallende start van het seizoen verwijt men Zwaan ook dat de discipline in de groep niet goed zou zijn. Dit uitte zich bijvoorbeeld in het incident rond spits Mike van Gool, die tot woede van enkele sponsors zaterdag zijn blote billen toonde na een goal tegen Vitesse Delft in de districtsbeker.

Vorig seizoen nam Zwaan kort na de start van het seizoen de leiding bij DOTO, dat toen geen hoofdtrainer had omdat Koos Waslander was ontslagen. Zwaan loodste DOTO toen van een moeilijke positie richting een veilige plaats op de ranglijst.

Balkenende houdt lippen op elkaar

Premier Jan Peter Balkenende wilde vandaag niets loslaten over zijn mogelijke ambities voor de nieuwe post van EU-president. Tijdens een debat over Europa zei hij alleen dat Nederland zich inzet voor een zware post. Het Nederlandse belang is volgens hem niet gediend bij publieke discussies.

De oppositie wilde vandaag helderheid van Balkenende, zeker nu de fractieleiders van de PvdA en de ChristenUnie gisteren aangaven dat ze willen dat hij in Nederland blijft. Volgens de woordvoerders van deze coalitiepartijen is hiermee echter niet gezegd dat de premier niet mág.

Balkenende wordt in Europese kringen genoemd als kanshebber voor de prestigieuze post. Zelf heeft hij eerder gezegd dat hij geen kandidaat is. De Britse ex-premier Tony Blair en de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker zijn inmiddels wel formeel kandidaat voor de functie.

Balkenende houdt lippen op elkaar  (foto: ANP)

Kistemaker stopt bij ADO '20

Simon Kistemaker heeft zijn taken als hoofdtrainer van zondaghoofdklasser ADO '20 moeten neerleggen. De ervaren trainer, die ook jarenlang in het profvoetbal actief was, deed dit wegens gezondheidsproblemen.

Kistemaker was sinds maart van dit jaar actief voor de club uit Heemskerk. Hij begon als technisch manager, maar belandde aan de vooravond van dit seizoen als trainer op de bank. Hij verving Dick-Jan Ente, die zich niet kon vinden in het beleid. ADO '20 hoopt spoedig een vervanger voor de Kist aan te stellen.

Er is er een jarig hoera, hoera

De PS2 is deze week 9 geworden. Om precies te zijn was het heugelijke feit op 26 oktober. De PS2 is groot geworden met franchises als Ratchet & Clank, God Of War, games van Team Ico en andere grote titels. De console ligt nog altijd in de winkels tegen een zacht prijsje, en verkoopt nog steeds erg goed. Inmiddels zijn we alweer een paar jaar onderweg met de PS3, maar dat betekent zeker niet dat de PS2 in de kou gelaten wordt. Om het negenjarige bestaan van de PS2 een beetje feestelijker te maken heeft Sony wat cijfers vrijgegeven over de console:

* Één op de drie huishoudens in de US heeft een PS2.
* 140 milljoen mensen hebben wereldwijd een PS2.
* De SOCOM-franchise is een van de meest gespeelde spellen ter wereld met een totaal van 530 miljoen online uren (60.000 jaar) sinds het debuut van SOCOM: US Navy Seals in 2002.
* Meer dan 500 milljoen stuks software zijn er alleen al in de US verkocht.
* Meer dan 485 verschillende developers hebben voor de PS2 spellen gemaakt.
* Eind dit jaar zijn er bijna 10.000 titels beschikbaar voor de PS2.

ITF verrast en teleurgesteld

De preses van de Internationale Tennis Federatie (ITF), Ricci Bitti, heeft verrast en teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat Andre Agassi chrystal meth heeft gebruikt en de tennisassociatie ATP om de tuin heeft geleid, toen hij werd betrapt bij een dopingcontrole.

"Agassi's uitspraken doen niks af aan het feit dat het Tennis Anti-Doping Programma momenteel gezien wordt als een van de meest strikte en sluitende anti-doping programma's in de sportwereld. Op het moment van zijn drugsgebruik was het mondiale antidopingbureau WADA bovendien nog niet opgericht. Deze werd in 1999 in het leven geroepen," aldus Bitti.

Overigens heeft de ATP nog niet gereageerd op de bekentenis van de oud-tennisser.

Sky Player verwijderd wegens technische problemen

Microsoft heeft laten weten dat de Sky Player voor de XBox360 kort na de introductie weer verwijderd is wegens een onvoorzien technisch mankement. Ze hopen het probleem zo spoedig mogelijk opgelost te hebben. Microsoft wil dan ook haar verontschuldigingen aanbieden aan degenen die de service vandaag hadden willen uitproberen. De engineers van de Sky Player werken er met man en macht aan om de service morgen weer actief te hebben.

Met de Sky Player service kun je, als je in het bezit bent van een breedband aansluiting, de programmering van Sky bekijken.

Grönholm completeert veld Race of Champions

Voormalig rallywereldkampioen Marcus Grönholm is de laatste deelnemer die bekend is gemaakt voor de Race of Champions die volgende week dinsdag en woensdag in Peking gehouden zullen worden. De Fin nam al verschillende malen deel aan het evenement en won zelfs in 2002.

Grönholm zal in China uitkomen in de landenwedstrijd waar hij met Mikko Hirvonen een team vormt en later in het individuele evenement. "De Race of Champions is leuk en ik miste vorig jaar het deelnemen aan de wedstrijd. Het is voor iedereen leuk en je wilt altijd winnen. Je rijdt in dezelfde auto's, dus je hebt geen excuus als je niet wint. Het is opwindend en ik denk dat het in China fantastisch zal zijn," zei Grönholm die ook FIA Cross Country World Cup-winnaar Guerlain Chicherit aan het deelnemersveld toegevoegd zag worden.

Aanvaller hoertje laat onderbroek achter

Een man heeft maandagavond een hoertje in Gent aangevallen. Het enige bewijsstuk dat hij heeft achtergelaten, is zijn onderbroek.

De man maakte twee dagen geleden een nummertje met een 32-jarig hoertje in de Belgische stad. Nadat hij na de daad keurig had afgerekend, haalde hij ineens een aardappelschilmesje tevoorschijn. 

De man haalde uit met het wapen waarbij de dame van plezier lichtjes gewond raakte aan haar vinger. Toen ze een keel opzette, kwam al snel een collega de kamer binnengestormd. 

Hierop ging de man ervandoor. De politie heeft nog geen idee wie de dader is, al heeft men misschien wel iets aan het enige bewijsstuk. De Belg heeft namelijk zijn onderbroek bij de vrouw laten liggen.

Jan van Dijk voor een wedstrijd geschorst

Jan van Dijk, trainer van VVV Venlo, is door de KNVB voor een wedstrijd geschorst. Gisteren, in de bekerwedstrijd tegen Sparta, werd de oefenmeester door arbiter Ben Haverkort naar de tribune gestuurd.

VVV'er Sandro Calabro en Donovan Slijngard van Sparta kregen een schorsing van een bekerduel vanwege hun tweede gele kaart. Calabro liep gisteren in de bekerwedstrijd tegen Sparta overigens een gebroken neus op na een elleboogstoot van Adeleye. Het is nog niet bekend of de KNVB dat incident gaat onderzoeken.

Veel Nederlanders in Belgische ziekenhuizen

Van alle buitenlanders in Belgische ziekenhuizen vormen Nederlanders veruit de grootste groep. Dat blijkt uit antwoorden van de Belgische minister Laurette Onkelinx (Volksgezondheid) op vragen uit het parlement.

In 2007 werden 29.721 Nederlanders in een Belgisch ziekenhuis verpleegd. Het aantal Fransen dat in een Belgisch hospitaal verbleef, bedroeg in dat jaar 12.016, het aantal Duitsers 2805.

Nederlanders lieten zich in België vaak behandelen voor onder meer obesitas en nek- en rugklachten.

Hoogbejaarde Duitse kuiert over snelweg

Een 96-jarige inwoonster van Duitsland heeft een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op de snelweg A81, in het zuidwesten van het land. Tientallen automobilisten alarmeerden de politie nadat ze zagen hoe de vrouw de rijstroken in de richting van Stuttgart te voet overstak.

Op de middenberm werd ze alsnog bevangen door angst. Uiteindelijk werd ze door de hulpdiensten bevrijd uit haar benarde positie.

S. Williams in finale Fed Cup

Serena Williams moet de Verenigde Staten gaan helpen aan de Fed Cup. De tennisster neemt het op 7 en 8 november met haar landgenotes Melanie Oudin, Alexa Glatch en dubbelspeelster Liezel Huber op tegen Italië.

Voor Williams is het voor het eerst in meer dan twee jaar tijd dat ze voor haar land uitkomt in Fed Cup. Ze pakte in 1999 al eens de trofee, terwijl de Verenigde Staten voor het laatst in 2000 zegevierde. "Als kapitein wil je met de beste speelsters aantreden en Serena is de beste van de wereld," zei teamcaptain Mary Joe Fernandez.

PVV hekelt kinderliedje uit 1993

De PVV heeft een ouderwetse spijker op laag water gevonden in het kinderliedje 'Baklava of rijstevla'. Dit nummer stamt uit 1993 en komt van Vara's Kinderen voor Kinderen 14.

Martin Bosma, woordvoerder van de PVV, heeft geklaagd over het nummer omdat er 'Allah Akbar' in het nummer wordt gezongen, oftewel Allah is de grootste. “Nederlanders worden op deze manier vernederd. Wij moeten het islamitisch imperialisme accepteren en ons er weerloos tegenover opstellen. Dat is constant de boodschap van de staatsomroep", aldus Bosma.

Opmerkelijk is dat dit nummer al 16 jaar oud is en dat de PVV nu pas klaagt. Bovendien gaat het om een meisje dat kind is van een Nederlander en een Marokkaan dat worstelt met haar roots. Geïntegreerder kan niet.

Overigens is de PVV ook boos op makers van peutertelevisie: "Er was recent ook het programma Koekeloere, van Teleac, waarin werd uitgelegd hoe kinderen aan Ramadan moeten doen. De multiculturalisten kennen geen enkele schaamte meer." De Vara heeft nog niet gereageerd op de klacht over het liedje. Hieronder staat het nummer.

Lees ook onze politieke columnreeks "Plat Haags"...


Allah Akbar, Allah Akbar. Liever hier of liever daar?

Been verdedigt Van Bronckhorst

In een interview met Voetbal International heeft Feyenoord-coach Mario Been gezegd dat de positie van aanvoerder Giovanni van Bronkhorst niet ter discussie staat. Been reageert daarmee op de kritiek die de 34-jarige linksback in de media krijgt.

"Ik lees die verhalen over Gio ook. Maar ik ben het er niet mee eens. Elke linksback in de Eredivisie heeft moeite tegen snelle buitenspelers te spelen. Tegen Sparta stonden we met negen tegen elf man. Logisch dat het dan een lastig karwei is. Van Bronckhorst is en blijft mijn aanvoerder. Ik vind hem met al zijn ervaring en voetballende kwaliteiten heel belangrijk voor onze ploeg," aldus de trainer van de Rotterdammers.

Moke en Rigby op Noorderslag

De organisatie van het Groningse muziekfestival Noorderslag/Eurosonic heeft de eerste artiesten bekendgemaakt. In totaal zullen er 50 Nederlandse en 200 internationale acts optreden in het Noorderslagweekend.

De eerste artiesten voor Noorderslag zijn Moke, Go Back To The Zoo, Waylon, Tim Knol en DWDD-huisband Rigby. Op Eurosonic spelen onder andere het Noorse Pony the Pirate en de Fransman Sliimy.

Het festival op 14 en 15 januari is Eurosonic en vindt plaats in heel Groningen met internationale bandjes. Op 17 januari is Noorderslag in De Oosterpoort met de Nederlandse artiesten en talenten. De kaartverkoop begint eind november.

Het complete overzicht is hier te bekijken.

Praat hier mee over het Groningse festival en tevens het begin van het vroege festivalseizoen.

Voorlopige selectie Oranje kent geen verrassingen

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Italië (14 november) en Paraguay (18 november) bevat geen verrassingen.

De wedstrijd tegen Italië is in Pescara, in Heerenveen wordt de wedstrijd tegen Paraguay gespeeld. Op 6 november zal bondscoach Bert van Marwijk de definitieve selectie bekendmaken.

Voorlopige selectie Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse)

Defensief: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Everton), Glenn Loovens (Celtic), Joris Mathijsen (HSV), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (PSV), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Wesley Sneijder (Internazionale), Demy de Zeeuw (Ajax).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern München).

Spugen op veld verhoogt kans op griep

De BBC meldt dat de spelers in de Engelse Premier League de komende weken niet mogen spugen op het veld. De Engelse GGD, de Health Protection Agency, zegt dat spugen de kans op de Mexicaanse griep verhoogt.

In de Premier League is bij een aantal spelers van Blackburn Rovers en Bolton Wanderers de Mexicaanse griep vastgesteld. "Spugen is niet alleen walgelijk. Het is tevens onhygiënisch en ongezond vooral dicht in de buurt van anderen. Dat verhoogt het risico van infectie-overdracht," aldus de HPA.

De trainer van Chelsea, Carlo Ancelotti, zei gisteren in een reactie dat hij zich geen zorgen maakt over een eventuele besmetting. "Maar we nemen wel onze voorzorgsmaatregelen."

Zijn collega bij Blackburn Rovers, Sam Allardyce, waar bij drie spelers de griep werd vastgesteld, zegt in een reactie op Ancelotti dat het dan waarschijnlijk al te laat is. Volgens Allardyce is Chelsea afgelopen weekend al door een paar spelers besmet. "Daar is geen enkele twijfel over. Als je kijkt naar de medische kant ervan, is het een van de meest besmettelijke virussen die we hebben gehad."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

[upd] Endemol wil door met ONM

Er werd al enige tijd over gespeculeerd, maar nu is het definitief: de BNN-soap ONM stopt en verdwijnt van de buis. Dat heeft de netmanager van Nederland 3, Roek Lips, besloten.

Teruglopende kijkcijfers worden als oorzaak genoemd. Fans van de soap kunnen nog ruim een half jaar genieten van de soap; de laatste aflevering wordt in mei 2010 uitgezonden.

Patrick Lodiers, voorzitter van BNN, betreurt dat het doek valt voor de soap. "ONM is een serie om trots op te zijn. Het is ontzettend jammer dat iets waar BNN en Endemol zo hard aan hebben gewerkt nu wordt weggegooid. Ik baal er enorm van, voor de kijker, voor de fans en natuurlijk de hele cast en crew", aldus Lodiers.

ONM begon in 1994 onder de naam Onderweg Naar Morgen en draaide oorspronkelijk om de families Couwenberg en Reitsema. Na mei 2010 is de soap zestien seizoenen te zien geweest, bij respectievelijk de TROS, Veronica, Yorin en als laatste BNN.

Update 15:30
Endemol, producent van ONM, wil verder met het maken van de serie. Het productiebedrijf voert op dit moment gesprekken met zenders die geïnteresseerd zijn in het uitzenden van ONM. Om welke zenders het gaat, wilde Endemol niet zeggen.

Whitmarsh: "F1 heeft Britse GP nodig"

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zegt dat het imago van de Formule 1 grote schade oploopt als er volgend jaar geen Grand Prix van Groot-Brittannië verreden wordt. Donington Park heeft de race toegewezen gekregen, maar dat kampt met financiële problemen.

Volgens de Daily Express heeft de licentiehouder van Donington Simon Gillett geld betaald aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone, maar het is onduidelijk of dit voor het sluiten van de deadline op maandagmiddag is gebeurd. Hierdoor wordt de situatie alleen maar onduidelijker, omdat Ecclestone inmiddels ook met Silverstone in onderhandeling is over een nieuw contract.

Dat circuit wil echter niet ten koste van alles de Grand Prix organiseren. Circuitbaas Richard Phillips zal volgens Autosport komend weekend in Abu Dhabi aanwezig zijn om de onderhandelingen over een nieuwe overeenkomst vlot te trekken. Totdat het officieel bevestigd is blijven de vraagtekens rond de Britse GP in 2010 aanwezig.

"Niet alleen McLaren, maar iedereen in de Formule 1 onderkent het belang van de Britse Grand Prix. Je kunt niet zeggen dat een van de races van vitaal belang is, maar het verlies van de Britse GP zou een klap voor de sport zijn. Het is de manier waarop de fans de sport steunen, het is anders dan elders," zei Whitmarsh. "Je moet eens over de kampeerplaatsen rond het circuit lopen en zien hoe toegewijd de fans zijn. Het zou zonde zijn als dat verloren gaat."

Transferverbod voor Portsmouth

De Premier League heeft de Engelse voetbalclub Portsmouth voor onbepaalde tijd verboden om te handelen op de transfermarkt.

De hekkensluiter in de Premier League verkeert al geruime tijd in financiële nood en mag pas weer spelers halen als de openstaande schulden zijn betaald. Begin deze maand kreeg de club een nieuwe eigenaar en de Saoedische zakenman Ali Al-Faraj zorgde ervoor dat de salarissen van september konden worden betaald.

In de competitie doet Portsmouth het slecht, maar gisteren wisten ze toch een klein succes te boeken. Ten koste van Stoke City, dat met 4-0 werd verslagen, werd de kwartfinale bereikt van de League Cup.

Massale piraterij iPhonegames

Developers die games maken voor de iPhone hebben te maken met grote aantallen illegaal gedownloade games. Het percentage spelers van een illegale versie loopt soms op tot wel 95% van het totaal aantal spelers.

Dit komt volgens developer Smells Like Donkey doordat het zeer makkelijk is om informatie over illegale games voor de iPhone te vinden op internet. Ook het unlocken van de iPhone zodat er illegale content op gedraaid kan worden is niet moeilijk en iPhones die 'gejailbreaked' zijn, zijn dan ook niet moeilijk om te vinden. Hierdoor heeft de game Tap-Fu van Smells Like Donkey te maken met een percentage illegale downloads van meer dan 80%, waarbij letterlijk geen enkele piraat het spel daarna alsnog heeft gekocht.

Ook developer Fishlabs heeft te kampen met enorme piraterijcijfers, hun game Rally Master Pro 3D is op de eerste dag in 95% van de gevallen illegaal gespeeld. Een maatregel om het downloaden tegen te gaan zou zijn om in-game DLC te ondersteunen, een maatregel die Apple aanhaalt als ze om tips gevraagd wordt om piraterij tegen te gaan, maar Fishlabs heeft zo zijn twijfels bij het effect hiervan.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!games.

'Evenementloper' zorgt voor groei lopersmarkt

De groei van de hardloopsport in Nederland zet door. De Nederlandse loopevenementen vormen daarin een belangrijke schakel.

De waardering van de deelnemers voor die evenementen is ongekend hoog, blijkt uit een vandaag op Olympisch Trainings Centrum Papendal door de wetenschappers Maarten van Bottenburg en Paul Hover gepresenteerd onderzoek.

In opdracht van het Platform Loopsportevenementen, waarin de Atletiekunie en tien grote loopevenementen in Nederland vertegenwoordigd zijn, deden het Mulier Instituut en de Universiteit van Utrecht onderzoek naar de succesfactoren van de loopevenementen op grond van motivatie, beleving en waardering onder de deelnemers.

Aan het onderzoek werkten 54.778 lopers mee, die de Nederlandse loopevenementen een gemiddeld waarderingscijfer van 8,4 toekenden. 'Evenementlopers' keren - op basis van sfeer en entourage - ook vaak terug. Minst gewaardeerde aspecten zijn de sanitaire voorzieningen (toiletten, douches) en de drukte op het parkoers.

'Harde incasso nog steeds praktijk bij DSB'

DSB-klanten met een betalingsachterstand worden nog steeds onder grote druk gezet door incassobedrijven om hun schuld terug te betalen, hoewel DSB failliet is en de dagelijkse leiding nu in handen is van curatoren. Tijdens het bewind van de curatoren dreigen de incassobedrijven mensen nog steeds met beslaglegging en rechtszaken.

Dat stelde de Stichting Platform Aandelen Lease (PAL) vandaag. De stichting baseert zich daarbij op informatie van DSB-klanten. De stichting, eerder vertegenwoordiger van gedupeerden van aandelenleaseproducten, noemt de incassobureaus "zeer intimiderend" en zegt dat er bij klanten "grote verwarring en onzekerheid" heerst.

Een woordvoerder van de curatoren bevestigt dat de incasso gewoon doorgaat. "Een faillissement heeft geen enkele invloed op de verplichtingen die mensen zijn aangegaan. Als er klachten zijn over de incasso, kunnen mensen deze aan de curatoren uiten via een e-mail. Maar wij gaan ervan uit dat de incasso niet harder of zachter is geworden, maar gewoon normaal."

Zondagsrust: Geen Giro door Rhenen

De Giro d'Italia zal volgend jaar met een grote boog om Rhenen heen moeten, althans als het aan de SGP in die gemeente ligt. Op zondag 9 mei 2010 rijdt het peloton van Amsterdam naar Utrecht en doet dan onder meer ook Elst en Achterberg aan.

De SGP vindt dat de zondagsrust verstoord wordt door het voorbijrazende wielerpeloton en wil de kwestie dan ook snel aankaarten in de gemeenteraad. Waarschijnlijk haalt de christelijke partij bakzeil, want volgens burgemeester Joost van Oostrum kan de gemeente een dergelijk evenement niet tegenhouden.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Zondagsrust: SGP wil geen Giro door Rhenen

De Giro d'Italia zal volgend jaar met een grote boog om Rhenen heen moeten, althans als het aan de SGP in die gemeente ligt. Op zondag 9 mei 2010 rijdt het peloton van Amsterdam naar Utrecht en doet dan onder meer ook Elst en Achterberg aan.

De SGP vindt dat de zondagsrust verstoord wordt door het voorbijrazende wielerpeloton en wil de kwestie dan ook snel aankaarten in de gemeenteraad. Waarschijnlijk haalt de christelijke partij bakzeil, want volgens burgemeester Joost van Oostrum kan de gemeente een dergelijk evenement niet tegenhouden.

Drie duels schorsing El Kabir

Moestafa El Kabir zal voorlopig niet in actie komen voor N.E.C. Afgelopen maandag kreeg de aanvaller, in de wedstrijd van de beloften tegen Jong AZ, rood vanwege een vermeende elleboogstoot.

De tuchtcommissie van de KNVB deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing en met die straf is de club uit Nijmegen akkoord gegaan. De schorsing van Kabir loopt pas af zodra Jong N.E.C. drie wedstrijden in de beker en/of competitie heeft afgewerkt. Hij mag tot die tijd ook geen wedstrijden spelen voor het eerste elftal.

Rasmussen: "Volgend jaar rijd ik grote ronde"

Michael Rasmussen zal snel de ploeg bekendmaken waar hij volgend seizoen voor zal gaan rijden. De Deen heeft al wel losgelaten dat hij in 2010 een grote ronde zal gaan rijden.

"Ik wil pas naar buiten komen met mijn nieuwe team wanneer alles rond is. Het ziet er voor volgend jaar goed uit. Ik reken op deelname aan een grote ronde," zei Rasmussen die volgens de Deense media zal gaan tekenen bij Centri della Calzature.

"Het parcours van de Giro d'Italia ziet er interessant uit," zei de klimgeit die na een schorsing van twee jaar in juli zijn rentree maakte bij de Mexicaanse wielerploeg Tecos de La Universidad Autonomia. In 2007 werd hij door de Raboploeg in leidende positie uit de Tour de France gegooid, omdat hij gelogen had over zijn verblijfplaats in zijn voorbereiding op de koers.

Onschuldige burgers neermaaien in Modern Warfare 2

Nog een paar dagen en dan is het zo ver: dan ligt Call Of Duty:Modern Warfare 2 in de schappen. Onze jolige Fransoos, die verantwoordelijk was voor de third person beelden die we je twee dagen geleden al konden laten zien, hoeft niet meer te wachten. Meneer speelt al volop MW2 op zijn PS3. Dit keer laat hij de laptop meelopen tijdens wat volgens insiders een van de eerste missies van de singleplayer campagne is.

Spoiler en moraalridder gevoelig materiaal, dus lees/kijk op eigen risico
Zover als wij hebben kunnen nagaan speelt deze missie zich af op een vliegveld, waarbij je undercover gaat als terorrist en ondermeer dood en verderf dient te zaaien onder de vele onschuldige reizigers die staan te wachten in de aankomst/vertrek hal. Vervolgens trek je al schietend door de rest van het vliegveld.

Klinkt erg bloederig en dat is het ook. We zijn dan ook benieuwd hoe lang het duurt voordat de een of andere (Amerikaanse) moraalridder luidruchtig begint te protesteren op Fox News. Vliegvelden en terroristen zijn in het land van de onbegrensde crisis immers nog altijd een explosieve combinatie. Helemaal als je in de game ook nog eens aan de 'kant van de slechten' speelt. Kijk en oordeel zelf. De voertaal is Frans en de beeldkwaliteit is bagger, maar dat mag de pret niet drukken.




Multi-player ingame footage
En om af te sluiten gooien we er nog een vers multi-player ingame/trailer/teaser youtubeje tegen aan. Enjoy! Gaan wij nog even online met de oude versie knallen om het gevoel weer te krijgen en op en top klaar te zijn voor 10 november.



TW Steel nieuwe sponsor Renault F1

Het Formule 1-team van Renault heeft na het vertrek van hoofdsponsor ING toch weer een Nederlands bedrijf aan zich weten te binden. TW Steel heeft een contract voor drie jaar afgesloten met het Franse team en zal al in Abu Dhabi op de voorvleugel te zien zijn.

TW Steel zal de officiële timing partner van Renault worden en de logo's zullen op de bolide naast op de voorvleugel op het puntje van de neus verschijnen en aan de bovenzijde van de ingang van de sidepots. Volgend jaar komen daar de overalls van de coureurs en monteurs, de pitbox en de timingsmonitoren bij.

De president-directeur van TW Steel Jordy Cobelens kijkt uit naar de samenwerking. "Ik denk dat onze partnerschap met Renault een geweldig mondiaal platform voor TW Steel biedt. De Formule 1 heeft voor ons als een jong en ambitieus merk een enorme aantrekkingskracht om de consument zo te bereiken. Dit is een uitdagende tijd om in de Formule 1 te stappen en we kijken dan ook uit naar het behalen van succes op en buiten de baan dankzij dit nieuwe partnerschap."

TW Steel is gespecialiseerd in het maken van grote oversized horloges. Hoogstaand design wordt gecombineerd met een grote betrouwbaarheid.

Vijf WK-speelsteden in Nederland bekend

Volgende maand zullen de speelsteden gepresenteerd worden voor het eventuele wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022 in België en Nederland. De Belgen leveren zeven steden, de Nederlanders vijf. Een woordvoerder heeft vandaag de namen van de vijf Nederlandse speelsteden bevestigd.

Als België en Nederland er in weten te slagen de organisatie van het WK binnen te halen, dan zal er in ons land worden gespeeld in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Enschede en Heerenveen. "Volgens de FIFA moeten er minimaal twaalf speelsteden zijn. Elk stadion moet een capaciteit hebben van minimaal 44.000. Op dit moment voldoen alleen de ArenA en De Kuip aan de FIFA-eisen"," aldus de woordvoerder.

De Grolsch Veste in Enschede wordt al uitgebreid naar de gewenste hoeveelheid stoeltjes. Mocht de FIFA de organisatie toewijzen aan Nederland en België, dan kan het Abe Lenstra Stadion zijn capaciteit ook uitbreiden naar 44.000.

In België zijn de zeven speelsteden ook al bekend. Daar gaat het om Brussel, Luik, Charleroi, Brugge, Genk, Antwerpen en Gent.

In december 2010 maakt de FIFA bekend wie de organiserende landen zijn voor de wereldkampioenschappen van 2018 en 2022.

Jongens op pabo nog steeds in minderheid

Het aantal mannelijke leerkrachten neemt in hoog tempo af. Daarover luidt het Centrum voor Arbeidsverhoudingen bij Overheidspersoneel (CAOP) vandaag de noodklok.

Uit recent onderzoek van het Sectorbestuur Onderwijsarbeidsmarkt (SBO) blijkt dat nog niet eens een vijfde van alle nieuwe studenten op de pabo man is. Van deze mannelijke studenten breekt de helft de opleiding ook nog voortijdig af. Bovendien gaan er steeds meer mannelijke leerkrachten met pensioen.

Het CAOP pleit er vandaag bij de pabo's, de vaste Kamercommissie van onderwijs en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt voor om zowel de opleiding als de wervingscampagnes aan te passen en de pabo aantrekkelijker te maken voor jongens. Zo zouden mannelijke studenten beter begeleid kunnen worden en bij elkaar in één klas kunnen worden gezet.

Bridget Maasland weg bij vriend

Presentatrice Bridget Maasland en haar vriend en vader van zoontje Mees gaan uit elkaar. Dat meldt Maasland vanavond in het SBS-programma Shownieuws.

Bridget (34) en Pepijn Padberg hebben negen jaar een relatie.

"Pepijn gaat inderdaad per 15 november ergens anders wonen. We zien het niet als een definitieve breuk maar meer als een time-out", aldus de presentatrice tegen Shownieuws. Bridget en Pepijn kregen vorig jaar september hun eerste kindje.

De blondine benadrukt de ze samen voor Mees blijven zorgen en dat alles in goed overleg gaat. Ook blijven de twee samenwerken; Pepijn werkt als uitvoerend producent voor het productiebedrijf van Bridget.

Bridget Maasland weg bij vriend  (foto: ANP)

Henin maakt rentree in Charleroi

Op 5 december maakt Justine Henin haar rentree, na anderhalf jaar afwezigheid, bij een invitatietoernooi in het Belgische Charleroi. Henin speelt dan tegen haar landgenote Kirsten Flipkens.

Henin maakt haar comeback bij de Women Tennis Trophy, een invitatietoernooi waaraan vier speelsters deelnemen. Naast Henin en Flipkens zijn dat de Italiaanse Flavia Pennetta en de Française Alize Cornet.

Begin januari keert de voormalig nummer een van de wereld definitief terug in het proftennis als ze het WTA-toernooi van Brisbane speelt.

Minder tbs'ers nemen de benen tijdens verlof

Tbs'ers zijn de afgelopen jaren steeds minder vaak weggelopen tijdens hun verlof. In 2005 gingen 73 tbs'ers er tijdens hun verlof vandoor of kwamen te laat terug naar de kliniek. Dat aantal was vorig jaar gedaald tot 28.

En in de eerste helft van dit jaar zijn elf tbs'ers "ongeoorloofd afwezig" geweest. Dat heeft staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie vandaag aan de Tweede Kamer gemeld. Ze schrijft de daling toe aan de extra aandacht die is besteed aan verbetering van het verlofregime van tbs'ers. Zo adviseren onafhankelijke deskundigen tegenwoordig of het verstandig is dat een tbs'er met verlof gaat.

Hond 'reanimeert' baasje

Een Australische hond is vandaag geëerd als held, omdat zij het leven van haar baasje heeft gered. Dat meldden Australische media vandaag. De viervoeter kreeg een reusachtig bot als beloning.

De 71-jarige Jim Touzeau kreeg twee jaar geleden een hartaanval en viel neer in zijn glaswerkplaats in Maryborough aan de oostkust. Hond Teka stampte met haar voorpoten net zo lang op zijn borst en bleef in zijn gezicht blaffen, totdat hij weer wakker werd. Daarna rende ze naar buiten en bleef voor de deur op en neer springen om aandacht te krijgen. Uiteindelijk liep een voorbijganger mee naar binnen om te kijken wat er aan de hand was.

Teka, een Australische veedrijvershond, "moet gedacht hebben: ik kan die kerel maar beter wakker maken anders krijg ik vanavond geen eten", aldus Touzeau in verschillende kranten.

[Upd] AZ in gesprek met DESKO

DESKO, een bedrijf dat gespecialiseerd is in verkoop en verhuur van kantoormeubelen, is een serieuze kandidaat om tot het einde van dit seizoen DSB Bank op te volgen als shirtsponsor. Dit meldt De Telegraaf.

Volgende week zal de directeur van het bedrijf, Michael Kuiper, een gesprek hierover voeren met de algemeen directeur van AZ, Toon Gerbrands. Gerbrands hoopt dat de curatoren de landskampioen 'groen licht' geven om mee te delen in de 'meeropbrengst' van de nieuwe shirtsponsoring.

DESKO is geen onbekende in de voetbalwereld. Het is hoofdsponsor van AGOVV Apeldoorn en ook shirtsponsor van de zondageersteklasser Purmersteijn.

Update 13:15 uur

In een reactie heeft Gerbrands gezegd dat partijen, die zich als eventuele sponsor van AZ in de media melden, sponsoring kunnen vergeten. "Meneer Kuiper heeft ons gisteren gemaild, en nu staat het in de krant. Dan is het over, die meneer heeft niet door hoe AZ werkt."

Dit geldt ook voor de Friese zakenman Romke Kooyenga die shirtsponsor van AZ wil worden."Die meneer Kooyenga kan maar beter met een grote boog om Alkmaar heenrijden. Al dat soort vogels maakt ons uitermate cynisch en soms kwaad,” aldus Gerbrands.

Maar dan Nederland ...

Ik geniet wekelijks van de filmpjes van X-Factor UK. De Britse versie van dit programma wordt ieder weekend uitgezonden op de Britse commerciële omroep ITV en kan ik hier dus niet ontvangen. Maar de opnames zwerven al een half uur na uitzending op het internet. En iedere week ben ik zeer verrast door de zeer hoge kwaliteit van de kandidaten, die hiervoor vaak amper de plaatselijke talentenjacht waren ontgroeid.

Jochem van Gelder en Jan Keijzer in circus

Jochem van Gelder, Jan Keijzer en Derek Ogilvie hebben een act in Het KerstSterrenCircus van RTL4. De drie zijn inmiddels hard aan het oefenen op hun kunsten, die op 19 december te zien zijn in het jaarlijkse tv-spektakel. Dat maakte de zender vandaag bekend.

In Het KerstSterrenCircus wagen bekende Nederlanders zich voor kinderrechtenorganisatie KidsRights aan indrukwekkende circusacts in de piste van Circus Herman Renz. Traditiegetrouw staat het programma volledig in het teken van de internationale Kindervredesprijs.

De namen van de andere deelnemers houdt RTL nog even geheim.

Vorig jaar betraden onder anderen Marianne Weber, Frans Bauer, Herman den Blijker, Najib Amhali en Danny de Munk de piste.

Spugen op het veld verhoogt kans Mexicaanse griep

De BBC meldt dat de spelers in de Engelse Premier League de komende weken niet mogen spugen op het veld. De Engelse GGD, de Health Protection Agency, zegt dat spugen de kans op de Mexicaanse griep verhoogt.

In de Premier League zijn bij Blackburn Rovers en Bolton Wanderers een aantal spelers de Mexicaanse griep vastgesteld. "Spugen is niet alleen walgelijk. Het is tevens onhygiënisch en ongezond vooral dicht in de buurt van anderen. Dat verhoogt het risico van infectie-overdracht," aldus de HPA.

De trainer van Chelsea, Carlo Ancelotti, zei gisteren in een reactie dat hij zich geen zorgen maakt over een eventuele besmetting. "Maar we nemen wel onze voorzorgsmaatregelen."

Zijn collega bij Blackburn Rovers, Sam Allardyce, waar bij drie spelers de griep werd vastgesteld, zegt in een reactie op Ancelotti dat het dan waarschijnlijk al te laat is. Volgens Allardyce is Chelsea afgelopen weekend al door een paar spelers besmet. "Daar is geen enkele twijfel over. Als je kijkt naar de medische kant ervan, is het een van de meest besmettelijke virussen die we hebben gehad."

Knappe oplichterstruc

De Franse politie heeft een bende oplichters opgerold, die vooral bestond uit jonge, knappe vrouwen. De bende had het op banken in Noord-Frankrijk gemunt. Dat deelde de politie van Rouen, ten noordwesten van Parijs, vandaag mee.

De vrouwen openden onder een valse identiteit bankrekeningen en stortten elke keer 10.000 euro. Daarop namen ze grote hoeveelheden geld op en kwamen diep in het rood te staan. In twee jaar tijd wisten de dames de financiële instellingen voor meer dan een miljoen euro op te lichten.

Een 30-jarige Fransman stond aan het hoofd van de bende. Hij pikte zijn knappe kompanen vooral op in de nachtclubs van Parijs. Tegen zeventien bendeleden is een onderzoek ingesteld. Zes van hen zitten nog vast.

Kopje koffie met toekomst

Koffiedrinkers kunnen bij de Israëlische keten Ilan's Coffee een kopje koffie met toekomst bestellen. Het bedrijf heeft een aantal waarzegsters ingehuurd die het personeel leren om het residu van de bewuste koffie te lezen, aldus een woordvoerder vandaag.

De speciale koffie laat een bezinksel in het kopje achter, waar de toekomst van de koffiedrinker in te lezen zou zijn. Het bedrijf hoopt met de toekomstige service meer koffie te verkopen.

iPhonegames massaal illegaal gedownload

Developers die games maken voor de iPhone hebben te maken met grote aantallen illegaal gedownloade games. Het percentage spelers van een illegale versie loopt soms op tot wel 95% van het totaal aantal spelers.

Dit komt volgens developer Smells Like Donkey doordat het zeer makkelijk is om informatie over illegale games voor de iPhone te vinden op internet. Ook het unlocken van de iPhone zodat er illegale content op gedraaid kan worden is niet moeilijk en iPhones die gejailbreaked zijn, zijn dan ook niet moeilijk om te vinden. Hierdoor heeft de game Tap-Fu van Smells Like Donkey te maken met een percentage illegale downloads van meer dan 80%, waarbij letterlijk geen enkele piraat het spel daarna alsnog heeft gekocht.

Ook developer Fishlabs heeft te kampen met enorme piraterijcijfers, hun game Rally Master Pro 3D is op de eerste dag in 95% van de gevallen illegaal gespeeld. Een maatregel om het downloaden tegen te gaan zou zijn om in-game DLC te ondersteunen, een maatregel die Apple aanhaalt als ze om tips gevraagd wordt om piraterij tegen te gaan, maar Fishlabs heeft zo zijn twijfels bij het effect hiervan.


Percentage illegale downloads van Tap-Fu

Claudio Berro aan de slag bij Lotus

Terwijl fans reikhalzend uitkijken naar de terugkeer van Lotus volgend seizoen in de Formule 1, heeft het team besloten Claudio Berro aan te nemen als hoofd van de afdeling motorsport.

Voorheen werkte Berro voor de Speedcar Middle East International Race Series en in de veertien jaar daarvoor had hij verschillende taken bij Ferrari, Maserati en Fiat. In het begin van zijn motorsportcarrière was Berro co-rijder in een Talbot Sunbeam Lotus bij Peugot Talbot Italia, waarmee hij in 1981 en 1982 kampioen werd in het Italiaanse groep twee rally kampioenschap.

"Lotus heeft een ongeëvenaarde reputatie in de motorsport. Niet alleen in Formule 1, maar we hebben ook gewonnen bij autoraces, Saloon Car racing, World Rally kampioenschappen, Le Mans en de Indy 500." Zo zegt Berro. "Er is geen autobedrijf ter wereld dat zoveel overwinningen in zoveel verschillende takken van de motorsport op zijn naam heeft kunnen schrijven. Ik kijk ernaar uit om Lotus te herintroduceren in dit hoge niveau van de motorsport. Niet alleen om te strijden en winnen, maar ook om de overeenkomsten tussen Lotus sportwagens en de racewagens van de toekomst te laten zien."

Dany Bahar, de algemeen directeur van Group Lotus vult aan: "Ik ben blij dat Claudio ons komt versterken als hoofd van de afdeling motorsport. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst wat betreft het opzetten en leiden van verschillende afdelingen bij sportwagenfabrikanten, maar ook bij het winnen van GT kampioenschappen en rally’s. Zijn vaardigheden zullen erg waardevol zijn als we proberen Lotus naar een hoger niveau te tillen wat betreft autosport wereldwijd." Berro zal vanaf 2 november werkzaam zijn voor Lotus.

Calabro: "Adeleye lekker lang schorsen"

VVV'er Sandor Calabro werd gisteren, in het bekerduel tegen Sparta, slachtoffer van een onbezonnen actie van tegenstander Ayodele Adeleye. Met bebloed gezicht moest Calabro noodgedwongen het veld verlaten.

"Het was gewoon een opzettelijke elleboog. Hij mag nu een feestje vieren, want nu is hij matchwinnaar", aldus Calabro tegenover de camera van RTL7. "Maar ik hoop dat hij wordt aangeklaagd en dat hij lekker lang geschorst wordt."

Left 4 Dead 2 pre-order demo nu op Xbox Live

Valve heeft bekend gemaakt dat de Left 4 Dead 2 demo nu te downloaden is voor degenen die de game hebben gepre-ordered op de Xbox 360, later vandaag zal de demo ook voor PC pre-orderers beschikbaar worden via Steam. Degenen die de game niet gepre-ordered hebben kunnen de demo op 3 November op de PC en Xbox 360 verwachten, Silver members zullen nog een weekje langer moeten wachten.

De demo laat een stuk zien uit 'The Parish' en kan gespeeld worden door 1-4 personen over een lokaal netwerk of via internet. De Xbox 360 demo kan alleen maar door 1-2 personen gespeeld worden op dezelfde Xbox 360.


[Dakar] Lammers in Dakar Rally

Jan Lammers zal deelnemen aan de Dakar Rally in Zuid-Amerika. De coureur schrijft op zijn website dat hij in de vrachtwagen de vervanger wordt van Frits van Eerd. Deze heeft het te druk met zijn bedrijf. Een aantal dagen geleden dook het nieuws al als gerucht op.

Van Eerd is directeur van supermarktketen Jumbo dat onlangs een grote overname deed. "Ik zal de komende periode mijn energie en aandacht volop nodig hebben voor de gigantische overnameoperatie van Super de Boer door Jumbo Supermarkten. Hoewel ik heel veel zin had in deze prachtige race in Argentinië en Chili, heb ik nu net zoveel zin om ervoor te zorgen dat de groei van ons familiebedrijf goed verloopt. En eerlijk is eerlijk: dat is net zo’n grote uitdaging als Le Dakar," zei Van Eerd.

Lammers heeft veel ervaring op vier wielen en ziet in de Dakar Rally een nieuwe uitdaging. "In de ruim 37 jaar dat ik in de racerij zit, heb ik zo’n beetje in alles mét en zonder wielen gereden, maar de Dakar Rally nog niet. Die race heeft me wel altijd geïntrigeerd, maar ik wist niet zeker of het wel wat was voor mij. Mede doordat ik vorig jaar Frits heb gevolgd, werd ik er steeds enthousiaster over. Dus toen Frits me vroeg of ik voor hem in de plaats wilde meedoen, heb ik nog geen vijf seconden hoeven na te denken voor ik 'ja' zei," meldde Lammers.

Lammers heeft nog nooit in een vrachtwagen geracet, maar voorziet geen problemen. "Het stuur en de wielen zijn rond en het principe blijft hetzelfde. Ik vind het juist erg leuk om weer eens wat anders te doen," zei de voormalig Formule 1-coureur die tijdens de rally kan rekenen op uitgebreide steun van GINAF.

Ultima Online doet het beter dan andere MMO's

De lead designer van Ultima Online heeft gemeld dat de 12 jaar oude game het nog altijd beter doet dan andere moderne mmo's, ook is er nog steeds een shitload aan nieuwe content in de maak.

"UO... it's got a very core player base, and not a small one," Tim Cotten told Gamasutra. "Many of the new MMOs that come out never reach our current levels. We have 27-odd servers - it's still a very healthy MMO."

Onlangs verscheen voor Ultima Online de grootste expansion ooit; Stygian Abyss, samen met een systeem wat oude spelers opnieuw uitnodigt om de game te proberen. Ook werd gezegd dat het team, dat tegenwoordig bij Warhammer Online ontwikkelaar Mythic is gevestigd, nog altijd genoeg ideeën heeft om de game nog een lang bestaan te garanderen. Ook wordt er aan een nieuwe client voor de game gewerkt, welke momenteel in de beta-fasa zit.


"It's based on the technology for Kingdom Reborn, but from the ground up, rebuilt by our engineering and design and art teams to actually be much more faithful to what the UO players actually need. And it's still in beta and it will be an ongoing beta until it is done and done right."

PVV: hef de Benelux op

Als het aan de PVV ligt, wordt het samenwerkingsverband tussen België, Nederland en Luxemburg, de zogenaamde Benelux, opgeheven. Volgens de PVV heeft de Benelux geen enkel nut meer. Om dit kracht bij te zetten, trekt de partij zich terug uit het Beneluxparlement en vraagt het andere partijen om dit voorbeeld te volgen.

PVV-Kamerlid Raymond de Roon noemt de Benelux 'een fossiel uit de jaren '40 van de vorige eeuw' "Gelukkig komt aan dit verdrag een einde in 2010. Deze failliete tent moet zo snel mogelijk worden opgedoekt. Het is zinloos hier nog miljoenen Euro's aan te spenderen. Wij zullen ons dan ook in het Tweede Kamerdebat op 29 oktober verzetten tegen de wens van de regering tot verlenging van het Benelux-verdrag."

De Roon heeft ook op het parlement, 'een hopeloze praatclub', de nodige kritiek. "Het parlement is niet gekozen door de bevolking. De Nederlandse leden worden aangewezen door het presidium van de Tweede Kamer. Wij doen er niet meer aan mee en trekken onze woordvoerder hieruit terug. We roepen dat de andere partijen zich daarbij aansluiten."

Lees ook onze politieke columnreeks "Plat Haags".

Väyrynen weer terug bij selectie Heerenveen

Voor het eerst sinds lange tijd maakt Mika Väyrynen vanavond weer deel uit van de selectie van sc Heerenveen voor de bekerwedstrijd tegen RBC Roosendaal. Dit meldt de club uit Friesland op hun website.

De Finse middenvelder is hersteld van een zware knieblessure waardoor hij sinds januari van dit jaar niet meer in actie kwam voor de Friezen. Aanvankelijk werd gedacht dat hij pas begin volgend jaar weer op het veld zou staan, maar de oud-speler van PSV revalideerde sneller dan verwacht van een kruisbandoperatie.

Vorige week reisde Väyrynen ook al met de spelersgroep mee naar Berlijn voor het duel met Hertha BSC in de Europa League. Hij was toen echter nog niet fit genoeg om te spelen.

Angela Merkel opnieuw bondskanselier

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is vandaag door het parlement opnieuw verkozen tot regeringsleider. Merkel kreeg 323 van de 612 stemmen, waardoor ze de goedkeuring kreeg van 52,8 procent van het parlement.

Merkel is sinds 2005 bondkanselier. De eerste vier jaar heerste haar CDU met de sociaaldemocratische SPD. Nu is een samenwerking aangegaan met de liberale FPD.

Later op de dag zal het nieuwe kabinet voor het eerst bijeenkomen. De nieuwe 'zwart-gele' regeringscoalitie van christendemocraten en liberalen die vorige maand door verkiezingen aan de macht kwam, gaat dan aan het werk.

Mogelijk lijk onder oud huis Ratelband

Er ligt mogelijk een lijk onder het oude huis van Emile Ratelband. Dat heeft Johan Vlemmix ontdekt nadat hij het Spookhuis Huissen kocht van de positiviteitsgoeroe. Onder het huis zijn twee kelders en met apparatuur ontdekte Vlemmix onder de grond een gemetselde constructie in de vorm van een mens.

Vlemmix tegen FOK!: "Het is goed mogelijk dat er een lijk ligt. Het is al een oud huis waar in vroegere tijden ook mensen werden vermoord. Het metselwerk stamt dus al misschien van eeuwen terug en heeft sowieso verder niks met Ratelband te maken hoor."

Of er echt een lijk ligt in het gewelf, dat kunnen wij binnenkort allemaal gaan meemaken, want Johan gaat voor zijn 24-uurs internettv-zender Studio Vlemmix het metselwerk openhakken. "Dit is dan live (en gratis) te volgen via ons kanaal", zegt Johan tegen FOK! "Overigens is het echt een spookhuis, want we werken en slapen er af en toe en er gebeuren rare onverklaarbare dingen. Ook dat zal de kijker misschien meekrijgen straks."

Momenteel werkt Vlemmix hard aan de laatste loodjes voor de kickoff van Studio Vlemmix. "Alle programma's zijn klaar, zoals een talkshow met Jaap, een kinderprogramma, een showbizrubriek voor Marijke Sterreporter en zelfs een vleugje erotiek zal niet ontbreken", aldus Johan. Studio Vlemmix zal 24 uur per dag live te zien zijn en start zondag 1 november.



De teasertrailer van Studio Vlemmix, gemaakt door FOK!

Speel Guitar Hero en meer met je spieren

Microsoft heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waardoor je met je spieren dingen kunt besturen. Zo kun je apparaten vervangen die je fysiek moet aanraken om te kunnen gebruiken. In plaats daarvan kan je je spieren gebruiken om signalen door te geven aan een apparaat dat verbonden is aan je spieren om dingen te gaan besturen.

Zo zien we in het filmpje hieronder dat Guitar Hero te spelen is zonder gitaar. De speler drukt zijn vingers bij elkaar en maakt een sla-beweging met zijn andere arm om de game te spelen. Ook is het mogelijk om met deze techniek zonder je auto aan te raken de kofferbak open te maken door middel van spiersamentrekkingen.

Hier het filmpje:

Alonso klaar voor afscheid bij Renault

De Grand Prix van Abu Dhabi zal de laatste race zijn die Fernando Alonso zal rijden voor Renault. Na de laatste Grand Prix van dit seizoen zal de Spanjaard vertrekken naar het team van Ferrari.De coureur heeft zich opgemaakt voor een emotioneel afscheid, zoals hij het zelf zegt.

De Spanjaard hoopt het seizoen in stijl af te kunnen sluiten. "Ik hoop dat ik een fantastisch resultaat kan boeken. Het wordt een emotionele race voor mij, want ik heb bijzondere herinneringen aan dit team en ik laat een heleboel goede vrienden achter bij Renault.", zegt Alonso. "Renault is één van de geweldigste teams in de Formule 1 en ik kijk ernaar uit op de komende jaren tegen hen te strijden op de baan."

Fernando Alonso heeft zes jaar voor het team van Renault gereden, waarin hij in 2005 en 2006 de wereldtitel behaalde. Na een mislukte overstap naar McLaren keerde de Spaanse coureur in 2008 weer terug naar zijn vertrouwde team. Helaas lukte het niet om het succes voort te zetten en wist Alonso slechts twee races te winnen, waaronder de omstreden zege in Singapore.

Foto Eindhovense pedofiel op websites

De beheerder van stopkinderpornonu.org heeft gisteren een herkenbare afbeelding van de veroordeelde Eindhovense pedofiel Sytze van der V. op zijn internetpagina gezet. De foto is vervolgens door andere websites zoals stopkinderseks.com gekopieerd.

In een verklaring op de site zegt de eigenaar van stopkinderpornonu.org zich genoodzaakt te voelen om de foto online te zetten 'om kinderen en hun ouders te beschermen tegen dit monster'. De beheerder overweegt bovendien het adres van de pedoseksueel te publiceren als bekend is waar hij gaat wonen. Als auteur van een boek over pedofilie is Sytze van der V. een publiek figuur geworden, oordeelt de site.

De rechter bepaalde gisteren dat burgemeester Rob van Gijzel onbevoegd was om de 61-jarige man een gebiedsverbod voor heel Eindhoven op te leggen. De advocaten van Sytze van der V. waren vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Grootste brandschade sinds vijf jaar

De schade door brand was vorig jaar het hoogst in vijf jaar tijd. In 2008 hebben branden voor 1 miljard euro aan schade veroorzaakt. Ook vielen bij branden meer dodelijke slachtoffers dan in 2007. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekendmaakte.

Bij branden waren vorig jaar 97 dodelijke slachtoffers te betreuren. Dat zijn er bijna dertig meer dan in 2007. Onder hen waren ook de drie vrijwillige brandweerlieden die omkwamen bij een brand in een scheepswerf in Drenthe. In totaal raakten 874 mensen gewond door een brand, onder wie 22 brandweerlieden. In 2007 lag dit aantal nog op 843.

Het totale aantal branden lag iets lager dan in 2007.

Zorgpremie gemiddeld 100 euro duurder

Een gezin betaalt volgend jaar gemiddeld 100 euro meer aan premies voor de zorgverzekering. Tot die conclusie komt de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl vandaag op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

"De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is", licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering,

Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

"De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro", aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. "Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies", schat Hordijk in.

[NBA] Uitslagen speeldag 1

Het officiële NBA seizoen is gisteravond van start gegaan. Na een aantal prachtige preseason games kon het echte werk beginnen. Meteen stond er een topper op het programma. De Boston Celtics, de kampioen van twee jaar geleden, ging op bezoek bij de Cleveland Cavaliers, de verliezend finalist van het oosten twee jaar geleden.

De Cavs begonnen de wedstrijd vrij goed met een aantal prachtige schoten van LeBron James maar in de tweede kwart namen de Celtics het over. Dit kwam voornamelijk door de snelheid van Ray Allen en Paul Pierce. Allen eindigde de wedstrijd met zestien punten terwijl Pierce 23 liet noteren. Kevin Garnett kwam niet verder dan dertien punten maar pakte wel tien rebounds.

James was de topscorer van de wedstrijd met 38 punten, acht assists en vier rebounds. Shaquile O’Neal, die overkwam van de Phoenix Suns, kwam niet verder dan tien punten en evenveel rebounds. Maurice Williams werd de hele wedstrijd goed tegengehouden door de snelle guard van de Celtics waardoor hij slechts twaalf punten scoorde.

De eindstand in de wedstrijd was 89-95 in het voordeel van de Celtics.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Cleveland CavaliersBoston Celtics89-95
Los Angeles LakersLos Angeles Clippers99-92
Portland TrailblazersHouston Rockets96-87
Dallas MavericksWashington Wizards91-102

Greuther Fürth knikkert VfB Stuttgart uit beker

SpVgg Greuther Fürth heeft dinsdag in de DFB Pokal voor een grote verrassing gezorgd door VfB Stuttgart met 1-0 te kloppen. De tweede divisionist plaatste zich door deze zege voor de kwartfinales van de Duitse beker.

Stuttgart kent een matig seizoen in de Bundesliga en liet ook in de beker zien dat het stroef draait. Het verlies tegen Greuther Fürthwas al het vijfde op rij voor de ploeg van trainer Markus Babbel die Khalid Boulahrouz de hele wedstrijd op de bank hield. Oud-Stuttgart-speler Bernd Nehrig maakte na een half uur spelen het enige doelpunt.

De blamage voor Borussia Dortmund was mogelijk nog groter. De ploeg kreeg met 3-2 klop van derdedivisieclub VfL Osnabrück. Angelo Barletta was in de eerste helft de grote man voor de thuisploeg met twee goals. Na rust maakte Nuri Sahin al snel de aansluitingstreffer, maar Benjamin Siegert bracht de marge in de 69e minuut weer op twee. Pas in blessuretijd wist Lucas Barrios voor Dortmund nog te scoren, maar de uitschakeling kon daarmee niet voorkomen worden. Hetzelfde lot overkwam Hamburger SV eerder dit toernooi tegen Osnabrück.

S. Williams wint wel in Qatar

In tegenstelling tot haar zus Venus is Serena Williams de WTA Championships in Qatar wel goed begonnen. De Amerikaanse klopte in de bruine groep in Doha de Russin Svetlana Koeznetsova met 7-6 (6) en 7-5.

Helemaal soepel ging het niet voor Serena. Ze kreeg in de eerste set twee setpunten tegen en in de tweede set kwam Koeznetsova met 3-1 voor. Daarnaast sloeg ze 32 onnodige fouten en liet ze haar enkel tijdens de partij inpakken. Desondanks kwam Williams toch als winnares uit de bus.

Button wil seizoen in stijl afsluiten

Wereldkampioen Jenson Button wil in Abu Dhabi het Formule 1-seizoen in stijl afsluiten. De Brit heeft al sinds de race in Turkije niet meer op de hoogste plaats van het podium gestaan en wil hier verandering in brengen.

Button kreeg bij de vorige race in Brazilië de race in zijn schoot geworpen door zelf als vijfde te eindigen, terwijl zijn titelrivalen Sebastian Vettel en Rubens Barrichello niet genoeg punten bij elkaar sprokkelden om de titelstrijd levend te houden.

"Het is fantastisch dat ik de laatste race in ga, terwijl ik mijn doel, namelijk het winnen van de wereldtitel, al bereikt heb. Daarnaast heeft het team in Brazilië het constructeurskampioenschap al gepakt. We willen nu het seizoen met een goed resultaat in stijl afsluiten en daarbij benaderen we het raceweekend op een iets meer ontspannen manier," zei Button.

De laatste race van 2009 wordt verreden op Yas Marina, een baan die voor alle coureurs nieuw is. "Het is altijd leuk om op een nieuwe baan te rijden. Zeker Yas Marina met een niet gebruikelijke pituitgang en een race dit zowel in het licht als donker wordt verreden. Ik weet zeker dat het in Abu Dhabi een fantastisch weekend wordt en een goede afsluiter van het Formule 1-seizoen 2009 zal worden."

DVD: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen

Elk jaar brengt Buena Vista een aantal Disneyklassiekers uit op dvd. Vaak wordt de uitgave beeldtechnisch opgekalefaterd, wordt de schijf voorzien van een aantal nieuwe extraatjes en krijgt het geheel een nieuw hoesje. Inmiddels zijn er al meer dan vijftig Disney Classics uitgebracht, dus er komt geregeld een nieuwe dvd op de markt, maar nu is het de beurt aan een wel heel bijzondere film: Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen. Het was namelijk de allereerste getekende animatiefilm die langer duurde dan een uur en als avondvullend werd gepresenteerd. Sneeuwwitje was maar liefst 72 jaar geleden voor het eerst op het witte doek te zien en is sinds vandaag opnieuw op dvd uitgebracht, in een "2 Disc Deluxe Edition".

Top Roda JC faalde op vele fronten

In een niet gepubliceerd deel van het onderzoeksrapport van UNO Bedrijfsadviseurs is gebleken dat de onderzoekscommissie de vloer aanveegt met de werkwijze van de club uit Kerkrade.

De Telegraaf kreeg de uitgelekte conclusies van het onderzoeksrapport naar de oorzaken van de financiële problemen van de club in handen.

Een aantal uitkomsten: het toezicht binnen Roda JC liet te wensen over, de gemeente controleerde niet afdoende en binnen de club werden er machtsspelletjes gespeeld. Bij het laatste wordt gedoeld op de slechte onderlinge verstandhouding tussen algemeen directeur Huub Narinx en de raad van commissarissen, waar Servé Kuijer de leiding had.

Ook ex-wethouder van de gemeente Kerkrade, Toon Willems, krijgt een veeg uit de pan. Hij had eerder aan de bel moeten trekken toen het financieel slecht ging met de club.

Kwart cafés lokt klanten met prijsacties

Ruim een kwart van de Nederlandse cafés biedt klanten happy hours of andere prijskortingen voor alcohol aan. Dat blijkt uit onderzoek dat STAP, het Nederlands instituut voor alcoholbeleid, vandaag presenteert.

STAP voerde het onderzoek uit onder 261 cafés in vijf Nederlandse steden. De organisatie vindt het een zorgelijke ontwikkeling dat zoveel kroegen prijskortingen bieden. "Een lage prijs leidt tot een verhoogde consumptie", analyseert directeur Wim van Dalen. "We weten uit eerder onderzoek dat door prijskortingen bezoekers onder de 16 jaar meer gaan drinken." Gemeenten hebben volgens STAP momenteel geen wettelijke handvatten om prijsacties in de horeca tegen te gaan. "De nieuwe Drank- en Horecawet, die sinds juli in de Tweede Kamer ligt, biedt die mogelijkheid wel", aldus Van Dalen.

In de onderzochte steden bieden kroegen in Eindhoven en Utrecht de meeste prijsacties. Amsterdam scoort op dit gebied het laagst.

Weesp had onvoldoende regie na bedreigingen

De gemeente Weesp had onvoldoende regie op de gebeurtenissen tijdens en na de bedreiging van twee scholen in de Noord-Hollandse plaats. Dat blijkt uit een rapportage van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT).

De resultaten van dit rapport worden vandaag in Weesp door burgemeester Bart Horseling gepresenteerd. Het COT deed onderzoek in opdracht van de gemeente en onderzocht de handelwijze van gemeente, politie en justitie.

Weesp was begin februari in rep en roer. Bij twee scholen gingen de deuren op slot en er werd extra gesurveilleerd. Bij de Josefschool was een dreigtelefoontje binnengekomen en tegelijkertijd viel er bij basisschool De Terp een dreigbrief op de mat. De gemeente nam de bedreigingen serieus en nam maatregelen. Ouders waren boos omdat zij slecht werden geïnformeerd over wat eraan de hand was.

Twee tieners meldden zich bij de politie nadat beelden van een beveiligingscamera bij een telefooncel werden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Het bleek te gaan om een kwajongensstreek. Een 54-jarige man was verantwoordelijk voor de dreigbrief, maar had geen connectie met de twee jongens.

Dagelijks 10 mensen met griep in ziekenhuis

Momenteel worden gemiddeld tien mensen per dag met Mexicaanse griep opgenomen in het ziekenhuis, van wie één op de intensive care ligt. Dit heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid vandaag gezegd in het tv-programma Goedemorgen Nederland.

Hij acht de kans "vrij groot" dat ook kinderen worden toegevoegd aan de risicogroepen die worden ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Klink krijgt volgende week het advies daarover dat hij heeft gevraagd aan de Gezondsheidsraad. Volgens hem is dat "ruim op tijd" om deze groep te vaccineren. Of er voldoende vaccins zijn, hangt of van hoe groot de leeftijdscategorieën zijn.

Interview: Julia Samuel / Elise Lengkeek

Onlangs kregen we bij FOK! de kans om oud-presentatrice Julia Samuël te interviewen naar aanleiding van het verschijnen van haar boek Niemand weet waar ik ben. Dit schreef zij samen met Elise Lengkeek, journaliste en auteur van het boek Ik Beken. Van beide boeken zijn reviews op FOK! te lezen en hierop aansluitend hebben wij beide dames een aantal vragen mogen voorleggen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder...

Boek: Julia Samuel/Elise Lengkeek - Niemand weet waar ik ben

Julia Samuël is vooral bekend van haar programma's voor Veronica, maar inmiddels zet zij zich al jaren in voor Afrika, en in het bijzonder voor de strijd tegen malaria op dit 'vergeten' continent. Dat haar leven privé ook niet altijd over rozen loopt, ervaart ze wanneer bij haar borstkanker wordt geconstateerd. Haar leven neemt een andere loop, maar Julia laat zich niet uit het veld slaan. Haar strijd voor Afrika en haar eigen strijd tegen de kanker weet ze te combineren zodat beide elkaar versterken. Na jaren heeft ze hier nu een boek over geschreven. Niemand weet waar ik ben is Julia's verhaal, opgeschreven in samenwerking met Elise Lengkeek. Een indrukwekkend, maar vooral heel persoonlijk verhaal.

Agassi: "Ik gebruikte doping"

In zijn autobiografie, die binnenkort uitkomt, geeft Andre Agassi toe dat hij doping heeft gebruikt tijdens zijn tennisloopbaan. Vanaf 1997 gebruikte de Amerikaan regelmatig verslavende metamfetaminen.

Bij een dopingcontrole werd de inmiddels 39-jarige Agassi zelfs een keer positief bevonden. De Amerikaan wist echter met leugens de tennisassociatie ATP op het verkeerde been te zetten. Zo werd zijn positieve plas ook niet openbaar gemaakt.

In zijn biografie zegt hij dat een vormcrisis en relatieproblemen de oorzaak waren dat hij zijn toevlucht tot drugs zocht. Hij had toen een relatie met actrice Brooke Shields. Via een huisvriend kwam hij in contact met crystal meth. "Er is een moment van spijt, gevolgd door een enorme droefheid. Maar dan komt er een vloedgolf van euforie die alle negatieve gedachten in mijn hoofd wegvaagt. Ik voelde me nog nooit zo levend, hoopvol en ik had nog nooit zoveel energie in me."

Een aantal weken later werd hij betrapt en hing hem een schorsing van drie maanden boven het hoofd. Hij schreef een brief naar het ATP waarin hij zei dat hij per ongeluk het verkeerde drankje genuttigd had en niet wist dat er een drug in zat. De ATP trapte in de leugen en de zaak werd geseponeerd.

In 1998 maakte hij zijn comeback nadat hij zich het jaar ervoor had teruggetrokken van Roland Garros. Hij won daarna nog vijf grand slams, waaronder driemaal de Australian Open.

[NHL] Avalanche blijft verrassen

Colorado Avalanche heeft de Edmonton Oilers met 0-3 verslagen in een uitwedstrijd en zet daarmee de goede reeks voort. Het team dat vorig seizoen als laatste in de conference eindigde staat nu bovenaan in de conference met negen overwinningen en twee overtime losses.

De spelers en coach van de Avalanche zijn echter een stuk minder verrast met de goede start. "Het maakt ons niet uit hoe anderen over onze start denken," aldus coach Joe Sacco. "Ik denk dat teams zich zo langzamerhand realiseren dat ze er klaar voor moeten zijn als ze tegen ons spelen."

Wojtek Wolski scoorde twee goals en staat nu op zeven. Goalie Craig Anderson, die dit seizoen zeer goed in vorm is, stopte alle 25 schoten op doel. Milan Hejduk maakte de andere goal voor de Avalanche; hij was degene die ze al na 25 seconden op voorsprong zette. De eerste goal van Wolski volgde pas halverwege de derde periode, zijn tweede was in de laatste minuut in een leeg net. "De line met Paul Stastny en Hejduk lijkt goed te klikken waardoor we veel punten maken," aldus de jonge left wing.

De Edmonton Oilers verloren de derde wedstrijd op rij en deden zo hun goede reeks aan de start van het seizoen teniet. Bovendien scoorden zij al zeven periodes op rij niet. "We zullen beter moeten spelen als we een topteam willen zijn. We deden helemaal niets in de eerste periode en we moeten ons schamen dat we al twee wedstrijden op rij niet gescoord hebben," sloot de jonge aanvaller Sam Gagner af.

Er werden nog twee andere wedstrijden gespeeld in de NHL. De Washington Capitals versloegen thuis de Philadelphia Flyers met 4-2, en de Detroit Red Wings wisten uit met 4-5 te winnen van de Vancouver Canucks.

CD: The Black Heart Procession - Six

The Black Heart Procession werd aangeboden ter review. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de naam deed iets goeds vermoeden. Donker, zwaar, traag en enigszins angstaanjagend. Referenties naar mijn hart, als je al op de bandnaam af zou moeten gaan. Na een korte Myspace-speurtocht werd mijn vermoeden bevestigd en ik schreef me meteen in op de cd. Het was nu immers een kleine gok geworden, de kans dat de nieuwe plaat ineens vol staat met Mika-achtig huppelgeneuzel was klein.

Been: "Babovic is van meerwaarde"


Feyenoord was gisteren dan niet groots tegen FC Den Bosch, maar trainer Mario Been zag wel een lichtpunt: Stefan Babovic. De Serviër maakte vlak voor tijd de 2-0 in De Kuip.

Echt tevreden over het bekerduel met FC Den Bosch kon Been niet zijn. "We kwamen moeilijk tot scoren. Het moet allemaal nog wat scherper en sneller", was de oefenmeester duidelijk tegenover het ANP.

Toch ziet Been de avond, ondanks het weinig briljante veldspel, wel als winst. "We hebben weinig tot niets weggegeven. We hebben evenmin blessures opgelopen. Daardoor zijn we goed uit de strijd gekomen. We hebben aan onze plicht voldaan. We gaan ons nu richten op de klassieker zondag tegen Ajax."

Stefan Babovic debuteerde in de basis en beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. Hij scoorde in de slotfase. "Hij wil elke bal hebben, daar houd ik van. Hij is met zijn creativiteit een meerwaarde voor Feyenoord. Hij wil ook dolgraag slagen bij ons. Of hij tegen Ajax opnieuw in de basis begint? We zullen zien welke namen zondag uit de hoge hoed vallen. Maar bedankt voor de tip."

Project Needlemouse is voor de hardcore gamers

SEGA heeft onlangs een nieuwe game aangekondigd. Nou ja, soort van. Het enige dat de aanwezige pers te zien kreeg was een teaser en de codenaam van het project: Project Needlemouse. Alles in deze teaser wees er op dat het hier om een nieuwe Sonic-game gaat. Navraag leerde dat deze game bedoeld is voor de hardcore gamers. Verder werd er gehint naar een release op PSN en XBLA.

Wat Project Needlemouse nu werkelijk is, blijft dus nog even geheimzinnig, maar wie onderstaande trailer bekijkt, kan maar één conclusie trekken: de blauwe egel is terug.



Mocht het filmpje niet werken, dan kun je hier klikken.

Pedersen voelde zich eenzaam

Mede door blessureleed kende FC Groningen-aanvaller Nicklas Pedersen een zware start in Groningen. De aanvaller, die vorige winter werd overgenomen van FC Nordsjælland, begint echter beter in zijn vel te zitten.

Aan Voetbal International vertelde de Deense aanvaller een valse start gekend te hebben in de Euroborg. "Eenzaam, dat is het beste woord", vertelt hij over zijn beginperiode. "Ik ben hier alleen naar toe gekomen en ik vind het raar om andere mensen met mijn sores lastig te vallen als ik me verveel. Die blessures hebben ervoor gezorgd dat ik minder snel kon wennen aan Groningen."

Als aanvaller in Groningen heb je één groot nadeel: de vergelijking met Marcus Berg. "Als ik in de spiegel kijk, zie ik Nicklas Pedersen. Geen Marcus Berg", is hij duidelijk. "Ik wil niet als zijn schaduw worden gezien. Ik ben niet alleen een ander persoon, ik ben vooral ook een heel andere voetballer. Volstrekt anders zelfs."

Pedersen wil een idool worden voor de supporters van FC Groningen. Pas dan is zijn verblijf in de Euroborg geslaagd. "Ik ben nog geen idool, maar ik vertrek hier niet voordat het hele stadion mijn naam scandeert."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de wanprestatie van een beurscomputer.

 
Het gebeurt zo nu en dan, dat er van een bepaalde beursgenoteerde onderneming opeens erg veel aandelen worden verhandeld. Vaak is dat na tegenvallende of juist meevallende jaarcijfers, maar ook andere berichten kunnen de handel flink opjagen. Zoals het bericht, dat ING zal worden gesplitst en dat de verzekeringspoot wordt afgestoten. De computersystemen van de beurs dienen tegen zo’n groot handelsvolume bestand te zijn. Maar...

Uitspraak in tweede mensenhandelzaak Saban B.

De rechtbank in Almelo doet vandaag uitspraak in de zogenoemde Sneep II-zaak, waarin Saban B. een van de verdachten is. Het gaat in deze zaak net als in de eerste Sneepzaak om de zeer gewelddadige uitbuiting van vrouwen in de prostitutie en om geweldsmisdrijven.

Tegen Saban heeft het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden zes jaar cel geëist voor betrokkenheid bij een steekpartij en twee gevallen van vrouwenhandel. Hij was in Sneep I al tot zeven jaar cel veroordeeld voor vrouwenhandel. Samen met zijn broer en andere medeverdachten zou Saban B. vele tientallen vrouwen onder dwang in de prostitutie te werk hebben gesteld.

B. is voortvluchtig sinds het gerechtshof in Arnhem hem in september op verlof liet gaan om zijn pasgeboren kind te bezoeken. De rechtbank in Almelo zag tot nu toe echter geen belemmering om de zaak af te handelen. De vlucht van Saban B. leidde tot grote beroering. Minister Ernst Hirsch Ballin zei in een debat in de Tweede Kamer over de kwestie dat het OM fouten heeft gemaakt en dat het gerechtshof in Arnhem te weinig oog heeft gehad voor B.'s vluchtgevaarlijkheid.

Ook tegen een handlanger van Saban B., Bekir I., werd in Almelo twee weken geleden zes jaar celstraf geëist wegens betrokkenheid bij de steekpartij en vrouwenhandel. I. was eveneens eerder veroordeeld voor vrouwenhandel. In februari van dit jaar had hij twee derde van zijn straf (drie jaar) erop zitten en kwam hij vrij.

Heineken verhoogt winstverwachting

Bierbrouwer Heineken heeft vandaag de winstverwachting voor dit jaar verhoogd. Heineken rekent nu voor heel 2009 op een groei van de nettowinst (beia) met een 'laag tweecijferig' bedrag tegen een eerder verwachte winstgroei met een 'hoog enkelcijferig' bedrag.

De omzet ging in het derde kwartaal met 3,9 procent omlaag tot 4,07 miljard euro vergeleken met een jaar eerder. Dat is iets lager dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een omzet van 4,12 miljard euro. Het biervolume ging met 4,7 procent omlaag tot 35,3 miljoen hectoliter. Hier werd door analisten gerekend op een daling met 5,4 procent tot 34,9 miljoen hectoliter.

Heineken liet weten dat de nettowinst (beia) in 2009 waarschijnlijk wel iets lager zal uitkomen dan in 2008. Dat heeft onder meer te maken met negatieve wisselkoerseffecten in de tweede helft van het jaar, aldus Heineken.

Vlaar: "Tegen Ajax staat er een ander Feyenoord"

Ten koste van FC Den Bosch bekerde Feyenoord gisteren uiteindelijk met 2-0 verder. Geen groots duel, vond ook verdediger Ron Vlaar. Hij zag een plichtmatig Feyenoord.

Na de vrij vroege goal van André Bahia vergat Feyenoord de score uit te bouwen in eigen huis. Stefan Babovic bracht vlak voor tijd de eindstand op 2-0 na een fraaie voorzet van Karim El Ahmadi. "We hebben gewonnen en daarmee is alles gezegd", reageerde Ron Vlaar voor de camera van RTL 7. "Het was plichtmatig. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat is winnen. We hadden de wedstrijd wel al veel eerder kunnen beslissen."

De overwinning volgde na een moeizame overwinning op VVV-Venlo (1-0). Komende zondag wacht echter de kraker met Ajax in de ArenA. "We hebben onszelf geen goed gevoel gegeven. Maar zondag tegen Ajax staat er een ander Feyenoord", verzekerde de verdediger.

Delorge disciplinair geschorst

Roda JC moet het vanavond in het bekerduel met PSV stellen zonder Laurent Delorge. De Belg is disciplinair geschorst door trainer Harm van Veldhoven.

De Belg miste vanwege een blessure een deel van de voorbereiding van de ploeg uit Kerkrade. Eenmaal teruggekeerd wist de middenvelder geen basisplek af te dwingen bij Roda JC.

Volgens De Limburger is er wat voorgevallen met Delorge waardoor Van Veldhoven heeft besloten hem uit de selectie te houden voor de duels met PSV (KNVB Beker) en FC Twente (Eredivisie). Wat er precies is voorgevallen wil de oefenmeester niet kwijt. Na zaterdag is Delorge weer welkom bij de ploeg uit Kerkrade.

Van Veldhoven: "Competitie is belangrijker"

Roda JC speelt vanavond in het bekertoernooi een thuisduel tegen PSV. Voor trainer Harm van Veldhoven is het duel met de Eindhovenaren slechts een opwarmer voor het duel van zaterdag. Dan komt FC Twente op bezoek in Kerkrade.

De KNVB Beker is voor Roda JC slechts bijzaak. "Het bekertoernooi is goed om vertrouwen op te doen, maar de competitie is belangrijker", is Van Veldhoven duidelijk tegenover L1.

De oefenmeester ziet het duel met PSV als belangrijk in het hele proces. "De wedstrijd tegen PSV is belangrijk om stappen te zetten, zodat we zaterdag klaar zijn voor Twente. We spelen wel thuis en tegen een topploeg en we willen het publiek iets bieden."

Film: The Informant!

Geen berg is te hoog deze dagen voor Matt Damon. Noem een genre en hij speelt het klaar met een ruime voldoende.Met zijn nieuwste film The Informant! geregisseerd door Steven Soderbergh Ocean's Thirteen) laat hij zich wederom van zijn beste kant zien. Hij kruipt succesvol in de huid van een klokkenluider die op het punt staat zijn werkgever aan te geven voor illegale praktijken. De klokkenluider lijkt een goudmijn voor de FBI, maar deze goudmijn verandert al snel in een bron van frustratie voor de federale agenten. Met alle hilariteit tot gevolg.


U2 herdenkt val Berlijnse Muur

De Ierse rockband U2 treedt donderdag 5 november gratis op bij de Berlijnse Brandenburger Poort. De band wil zo de val van de Berlijnse Muur herdenken. Maandag 9 november is het twintig jaar geleden dat de muur viel, wat leidde tot de hereniging van Duitsland.

Het optreden valt samen met de uitreiking van de MTV-awards, die dezelfde dag door de muziekzender worden verdeeld tijdens een gala in Berlijn . U2 is ook hier een van de genodigden. U2-manager Paul McGuinness zegt dat de Brandenburger Poort "een opwindende plek is om te spelen, bijna exact twintig jaar nadat de Berlijnse Muur viel." De poort stond tijdens de koude oorlog in het Russische deel van Berlijn en kon vanuit het 'vrije' westelijke deel van de stad alleen van afstand bekeken worden.

U2, en dan vooral voorman Bono, staat er bekend om erg politiek betrokken te zijn.

Buitenlanders onder vuur in Kabul

Zes niet-Afghaanse medewerkers van de VN in Kabul zijn vanmorgen gedood en vijf gewond geraakt als gevolg van een aanval door de Taliban op een verblijf voor medewerkers van de Verenigde Naties in de wijk Shar-e-Now.

De woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat drie "zelfmoordterroristen tijdens de actie van de politie zijn gedood. Helaas zijn er ook zes buitenlanders gedood en vijf gewondgeraakt", aldus de woordvoerder.

Andere zegslieden maakten ook melding van de dood van een politieman en een officier van de veiligheidsdienst. Elders in de stad werd een raket afgevuurd op een groot vijfsterrenhotel, het Serena Hotel. Dat zwaar beveiligde hotel is buitenlands eigendom en werd in januari 2008 door de Taliban aangevallen. De circa honderd gasten zochten woensdag een veilig heenkomen in een schuilkelder. Er zijn bij deze aanval geen slachtoffers gemeld.

De Taliban hebben de verantwoordelijkheid onmiddellijk opgeëist. Ze stellen in een verklaring dat het de eerste stap is om de komende tweede ronde van de presidentsverkiezingen te saboteren. De extremistische Taliban maakten eerst ook melding van een gijzeling van vier leden van het buitenlandse VN-personeel.

Michael Jacksons 'This is it' in première

Michael Jacksons film This is it is in de nacht van dinsdag op woensdag in première gegaan. De eerste vertoning vond over de hele wereld op hetzelfde moment plaats, in Nederland draaide de film in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski.

This is it toont Michael Jackson tijdens de aanloop naar zijn laatste concertreeks in de Londense O2 Arena. De King of Pop overleed plotseling op 25 juni, vlak voor het eerste optreden van de reeks. De film is gebaseerd op interviews, repetitie- en backstagebeelden, gemaakt door de organisators van de concerten. This is it is twee weken lang in de bioscopen te zien.

Een groep fans van de overleden zanger is overigens woedend op de makers van This is It. De film geeft een " gecensureerde, doorgestoken en valse indruk", aldus de actiegroep. Terwijl Jackson er volgens de fans slecht aan toe was, lijkt hij in de 112 minuten durende film te blaken van de energie. Volgens de groep is de film misleidend omdat hij de "grimmige realiteit" van Jacksons laatste dagen niet toont.

Film: New York, I Love You

Je eerste date. Een onbeantwoorde liefde. Kibbelen op straat. Een bruiloft. Zomaar een greep uit wat je kunt verwachten van New York, I Love You. Korte losse liefdesverhalen in verschillende gedaantes komen aan je voorbij. Ontroerend, soms grappig maar bovenal vaak herkenbaar. In navolging van het succesvolle Paris, je’taime is dit de volgende productie waarbij een wereldstad zich leent als decor voor een universeel thema. Kosten noch moeite zijn gespaard om dit tot een succes te maken. Orlando Bloom, Ethan Hawke, Christina Ricci en Andy Garcia zijn nog maar enkele namen van de sterrencast. Laat de liefde uit New York maar komen, al is het alleen maar om de sterrencast te mogen aanschouwen.

Oorlogsmisdadiger Boere voor Duitse rechter

De rechtbank in Aken voert vanaf vandaag het proces tegen de voormalige Nederlandse SS'er Heinrich Boere. De inmiddels 88-jarige Nederlander wordt ervan beschuldigd dat hij in de Tweede Wereldoorlog drie Nederlandse burgers heeft vermoord.

Boere kreeg hiervoor in Nederland in 1949 bij verstek de doodstraf opgelegd, die later werd omgezet in levenslang. Hij was niet bij deze zaak aanwezig omdat de Nederlandse oorlogsmisdadiger in 1947 wist te ontsnappen uit een kamp in Valkenburg en naar Duitsland vluchtte.

Zowel de rechtbank in Keulen als het hof in Karlsruhe bepaalde eerder al dat de vroegere SS'er ondanks zijn leeftijd gezond genoeg is voor het ondergaan van een strafzaak van een overzienbare lengte. De zaak gaat naar verwachting dertien zittingsdagen duren en eindigt op 18 december.

Politie Athene onder vuur genomen

Twee daders op een motorfiets hebben gisteren in de Griekse hoofdstad Athene politieagenten beschoten. Zes agenten en een voorbijganger raakten door kogels gewond. Eén van de agenten is er ernstig aan toe. De nieuwe sociaaldemocratische regering van het land heeft onmiddellijk bezworen de schutters op te sporen en te berechten.

"Ons antwoord zal snel en duidelijk zijn," aldus de minister van Bescherming Bevolking, Mihalis Chrysohoidis. "De laffe moordenaars worden gepakt," verzekerde de minister die is belast met het oprollen van de groepjes gewapende radicalen die zich graag stadsguerrilla noemen.

Griekenland wordt dit jaar meer dan gebruikelijk geplaagd door gewelddaden die veelal worden gepleegd door anarchistische of extreemlinkse groepjes. De politie, openbare gebouwen, zakenpanden en soms politici zijn vaker het doelwit van aanvallen. De aanvallen volgen op onlusten die uitbraken nadat een politieagent in december vorig jaar een tiener had doodgeschoten in Athene.

Videoboodschap uit het graf

"Hallo familie. Wat fijn dat jullie hier vandaag allemaal aanwezig zijn. Al denken sommigen daar anders over. Ik bijvoorbeeld, maar dat is logisch." Hij lachte kort. Hij keek de kring rond en keek iedereen daarbij indringend aan en noemde hun naam. "Richard. Tillie. Ewout. Annie. Wim."
Het was stil in de kamer.
"Nu begrijpen jullie ook meteen de naamkaartjes en waarom jullie op vaste plaatsen moesten zitten. Je moet ook overal rekening mee houden als je dood bent."

Agassi gebruikte Crystal Meth

De Amerikaanse tennislegende Andre Agassi (39) bekent in zijn nog niet gepubliceerde autobiografie dat hij eind jaren negentig de drug crystal meth gebruikte. Dat meldde de website van showbizzblad People gisteren.

People zou de openbaring hebben uit een gelekte passage uit Agassi's boek 'Open', dat nog moet verschijnen. De achtvoudig Grand Slam-winnaar zegt hierin dat hij regelmatig gebruikte, maar niet verslaafd was. "Veel mensen zeggen dat als je regelmatig gebruikt om uit het dagelijks leven te ontsnappen, je een probleem hebt", aldus de voormalig toptennisser.

Agassi speelde nog toptennis in de tijd dat hij gebruikte. Hij beëindigde zijn carrière in 2006. Crystal meth is een versterkte vorm van speed, een synthetische drug.

Agassi gebruikte Crystal Meth   (foto: ANP)

Van ras veranderen in World of Warcraft vanaf nu beschikbaar

Tegenwoordig kun je van alles veranderen in World in Warcraft. Je kapsel, je naam en je kunt zelfs van server veranderen! Vanaf vandaag kun je weer één veranderingsmogelijkheid aan het lijstje toevoegen. Het is vanaf nu mogelijk om van ras te veranderen. Dus ben je je human paladin beu en wil je een dwarf paladin worden? Dat kan! Voor maar liefst 25 dollars kun je van ras veranderen. Denk wel aan de bijsluiter:

* Under normal conditions, a race change should be ready immediately after rendering payment and completing the steps in this process.
* You can select a new character race only from those in the same faction that have the character's class available. You cannot change a character's class.
* A character's current home city reputation level will switch values with their new home city, and their home city racial mounts will convert to those of their new race. Refer to the Race Change Translation Table for more details.
* A realm transfer is not included in a race change.
* A character can change races once every 3 days.
* Please refer to the Character Race Change FAQ for answers to common questions about this service.

Klik op deze link om de FAQ van de service te bezoeken. Dat is overigens een aanrader, mocht je van ras te willen veranderen.

VS handhaven sancties tegen Sudan

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de sancties van zijn land tegen Sudan gisteren met een jaar verlengd. Hij maakte het nieuws bekend in een mededeling aan het Congres.

De maatregel past in de nieuwe strategie van de regering van de Verenigde Staten met betrekking tot het grootste land van Afrika. Dat bestaat enerzijds uit strafmaatregelen tegen een aantal hoge Sudanese overheidsfunctionarissen. Bankrekeningen van deze personen zijn geblokkeerd en hun bewegingsvrijheid is afgenomen onder druk van de Amerikaanse regering. Anderzijds zoekt Washington toenadering tot gematigde krachten in Khartoem, de hoofdstad van Sudan.

De Amerikanen hopen dat hun tactiek zal leiden tot een stabielere situatie in Sudan. Geweld in de regio Darfur kostte in de afgelopen jaren aan circa 300.000 mensen het leven. Volgens de Verenigde Naties sloegen twee miljoen mensen op de vlucht tijdens de crisis, die voornamelijk werd veroorzaakt door regeringsgezinde milities.

Waarnemers maken zich ook zorgen over spanningen tussen het de facto onafhankelijke Zuid-Sudan en de regering in Khartoum. In 2005 ondertekenden de strijdende partijen na jaren van oorlog een vredesakkoord, maar de dreiging van nieuw geweld hang in de lucht in de aanloop naar een referendum over afscheiding van Zuid-Sudan. Dat staat gepland voor 2011.

Insomniac: "Plafond pas over 2-3 jaar bereikt met de PS3"

Mijn collega's Nebo en KoosyNL hebben vorige week een interview gehad met James Stevenson, de senior community manager van Insomniac, en het resultaat daarvan kun je binnenkort lezen. Natuurlijk heeft meneer Stevenson ook andere journalisten wat antwoorden gegeven op hun vragen en soms komen er wat opmerkelijke uitspraken langs. Ook nu heeft Stevenson een (opmerkelijke) uitspraak gedaan.


Ratchet & Clank: A Crack in Time

Zo denkt hij dat het nog twee à drie jaar duurt tot ontwikkelaars het plafond hebben bereikt wat betreft het benutten van de volledige technologie van de PlayStation 3. Nog altijd ontdekken ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden om hun game te verbeteren, en dat kan dus volgens Stevenson nog twee à drie jaar duren. Een uitleg volgt:

"There's always ways we can become more efficient. The PlayStation platforms are built with a very high ceiling and I think that's part of the success Sony has had in creating these platforms with really long life spans."

"The first couple of years are all about developers getting games up and working. You see what Naughty Dog has had the chance to do in the past two years. You've seen what we've been able to do in that time. This is where it gets exciting.

"The PS3 still feels like a young system and I feel like it's finally hitting its prime. You've got the Slim, it's at a good price point now and sales are really picking up.

"I still think you're not going to see the PS3 really maxed out for another two to three years. We're using all of the PS3 right now, but you can always be more efficient in the way you use it."

Als we Stevenson mogen geloven gaat het dus de zeer goede kant op met de PlayStation 3. Laten we maar hopen dat 'ie gelijk heeft.

Infinity Ward hield Modern Warfare 2 geheim voor Activision

Stel, je wil een vervolg op Call of Duty 4: Modern Warfare maken zonder enige druk of bemoeienis van de uitgever. Wat is dan de beste manier om dat voor elkaar te krijgen? Juist, in het geheim ontwikkelen. Dat onthulde Community Manager Robert Bowling in een gesprek met de Official Xbox Magazine. Pas wanneer Infinity Ward dacht dat de game er goed in elkaar zat, lieten ze deeltje twee zien aan Activision.

Voor Infinity Ward is de relatie tussen ontwikkelaar en fans belangrijker dan de relatie tussen ontwikkelaar en uitgever. Het enige wat telde, was de mening van de gamer, niet de mening van Activision. Dus heeft Infinity Ward tijdens de vroege ontwikkeling van Modern Warfare 2 vaak gamers gevraagd wat ze het liefst in een game wilden zien.

"We know the game we want to make, and especially with Modern Warfare 2, we didn't even show Activision the game until very much later in the development process. Because we want to stay focused, really the only opinion we care about is what our fans think."

"So that's why very early on, we got in touch with our fans via Twitter and Facebook and said 'what's the one thing you wanted to see in the game?'"

"So we got all that feedback and later on we asked a few more questions, and as we're designing, we have all these boards in the office that we can gut check ourselves and say, 'this is what they'd like to see, this is what we have planned and this is what we already have, and let's try to get those more in synch.'"

"That's really what's important, our relationship with us and our fans, and not so much us and Activision, or us and retailers or anything like that."

Brütal Legend DLC komt ook direct op Xbox 360

Gisteren meldden we dat de PS3-versie van Brütal Legend op gratis DLC kon rekenen op 5 november. Uit de bron hadden we begrepen dat de DLC twee weken lang exclusief op de PS3 beschikbaar zou zijn. Zojuist hebben we geleerd dat we de bron verkeerd geïnterpreteerd hebben.

De DLC in kwestie, "Tears of the Hextadon", zal op 3 november op XBL beschikbaar zijn. Je zult alleen wel 400 MS Points moeten overhandigen voor de twee multiplayermaps en de nieuwe hakbijl. Vanaf 5 november is de pack zoals gezegd gratis te downloaden vanaf PSN, na 19 november zul je daar wel voor moeten betalen. Hoeveel deze DLC op PSN zal gaan kosten is niet bekend, maar aangezien 400 MS Points overeenkomt met $5, zal de prijs hiermee grofweg overeen komen.

Derdeklasser vernedert Real Madrid

Real Madrid heeft zich in de vierde ronde van de Copa del Rey geblameerd door bij stadsgenoot AD Alcorcón met maar liefst 4-0 de boot in te gaan.

Alcorcón, dat normaal uitkomt in de Segunda División B, het derde niveau in Spanje, nam in het eigen Municipal de Santo Domingo brutaal de leiding via Borja. De verbouwereerde bezoekers hadden geen idee wat hen overkwam en wisten de bal geen moment in de ploeg te houden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Alcorcón via een eigen doelpunt van Álvaro Arbeloa en en een treffer van Ernesto een 3-0 ruststand verkreeg.

Real, dat sterspelers Iker Casillas, Kaká, Xabi Alonso en Sergio Ramos buiten de selectie hield om ze rust te geven, bleek ook in de tweede helft nog hinder te ondervinden van de onderschatting. Opnieuw Borja scoorde, en de 4-0 was een feit. Een tegengoal zat er niet in, ondanks de rentree van Ruud van Nistelrooij in de tweede helft, en de basisplaatsen voor Royston Drenthe en Rafael van der Vaart. De Koninklijke krijgt de kans de vernedering recht te zetten in de return, die over twee weken in het eigen Santiago Bernabéu plaatsvindt.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.