Jong Oranje voor cruciale duels

Jong Oranje speelt binnenkort twee belangrijke EK-kwalificatieduels tegen Finland en Polen. Coach Cor Pot gaat voor het maximale resultaat: "We gaan naar Finland en Polen om zes punten te pakken."

Op de website van de KNVB zegt Pot dat hij behoorlijk onder de indruk is van Polen. "Polen staat niet voor niets momenteel op de tweede plaats in de poule. Ik heb de ploeg diverse keren bekeken en vooral aanvallend maken ze indruk", aldus de analyse van Pot. "Ieder team heeft echter ook z'n kwetsbare kanten. Daar moeten wij gebruik van maken."

Van Finland werd eerder al gewonnen. Pot hoopt dit succes in Scandinavië te herhalen. "We zijn de kwalificatiecampagne goed gestart met een 2-0 thuisoverwinning op Finland. De Finnen blijven een lastige tegenstander, al beschikken wij over meer kwaliteit. Dat hebben we bewezen in Emmen en hopen we dadelijk ook in Helsinki te laten zien. Er ligt daar een uitstekend veld en dus krijgen we de mogelijkheid om te voetballen. Dat ligt ons natuurlijk wel."

"De duels met Finland en Polen zijn in mijn ogen cruciaal", gaat Pot verder. "Na die krachtmetingen weten we waar we echt staan. De jongens zullen hun potentie moeten laten zien. Excuses zijn er niet, we gaan met de billen bloot. Ik weet dat wij van iedereen kunnen winnen. Dat moeten we op het veld uitstralen."