Stemopnames Gray Matter afgerond

Astrid (lizardtattoo)
Een hele tijd geleden werd aangekondigd dat Jane Jensen, bekend van de Gabriel Knight-games, werkt aan een nieuw adventure, Gray Matter. Daarna bleef het lange tijd stil, tot vorig jaar de aankondiging volgde dat men van ontwikkelaar ging wisselen. In plaats van het Hongaarse Tonuzaba werd overgestapt naar het Franse bedrijf Wizarbox. En opnieuw bleef het angstvallig stil. Op gamesbeurzen was de game niet aanwezig. Medewerkers van Wizarbox en uitgever dtp zwegen in alle talen op gestelde vragen. Vandaag is er dan toch eindelijk goed nieuws: de spraakopnamen zijn afgerond.

Jane Jensen nam zelf de leiding over dit project, de regisseur was Lorelei King (die je misschien kent van 'Notting Hill' en 'The Saint'). Bekende en minder bekende Britse (stem)acteurs als Philippa Alexander, Steven Pacey ('Heartbeat', 'M.I.T' en 'Pie in the Sky'), Adrienne Poster, Rupert Degas en Sacha Dahwan leenden hun stem aan het spel.

Samantha (Sam) Everett is een goochelaar die met haar 'sleight of hand'-trucjes rondreist en op markten en braderieën haar kostje probeert te verdienen. Door een samenloop van omstandigheden komt ze terecht bij wat het "Center for Cognitive Abnormality Research" blijkt te zijn. Hier werkt David Styles, neuroloog. Een paar jaar geleden verloor hij zijn vrouw bij een gruwelijk auto-ongeluk en sindsdien leeft hij afgezonderd in zijn huis, waar hij ook experimenten uitvoert. Hij is vooral geïnteresseerd in de tot nog toe onbekende mogelijkheden van het menselijke brein en onze kijk op de waarheid en heeft studenten nodig als vrijwilligers voor experimenten. Aan Sam de taak die te recruteren.

Het spel staat gepland voor begin 2010.