TVM wil minstens vijf Olympische medailles

De TVM-rijders moeten tijdens de komende Olympische Spelen in Vancouver minimaal vijf medailles binnenhalen. Dit meldde president-directeur Arjan Bos van TVM vandaag tijdens de presentatie van de schaatsformatie.

Bij het merendeel van deze medailles moet Sven Kramer betrokken zijn. De wereldkampioen op de vijf en tien kilometer denkt dat hij goed met die druk om kan gaan. "Voorgaande seizoenen werd ook steeds van me verwacht dat ik alles zou winnen, ook toen had ik al te maken met het hoge verwachtingspatroon. En ik vrees dat dat ook nooit meer anders zal zijn. Ik moet gewoon zorgen dat ik geen fouten maak."

"Ik heb hard getraind, maar dat is niet waar het alleen om gaat. Je moet ook slim trainen en goed trainen. Het zou niet slim zijn risico's te nemen. Ik moet mijn lichaam heel houden. Ik hoef mijn trainingsprogramma ook niet om te gooien, de vorige drie seizoenen heeft het tot succes geleid," aldus de zilveren medaille winnaar op de vijf kilometer tijdens de laatste Olympische Spelen.

Van de TVM-dames hopen Ireen Wüst en Paulien van Deutekom hun teleurstellend verlopen vorige seizoen te kunnen vergeten. Van Deutekom heeft toen de laatste wedstrijden moeten laten schieten vanwege oververmoeidheid. "Deze zomer hebben we het anders aangepakt. Ik voel me goed," aldus de wereldkampioene allround in 2008.