Scholieren moeten eigen wc-papier meenemen

De kredietcrisis houdt de wereld in zijn ijzeren greep, en dwingt instanties tot de gekste bezuinigingsmaatregelen. Zo ook in Ierland. Scholieren van de St John's Girls National School in Carrigaline wordt nu zelfs gevraagd hun eigen toiletrol mee te nemen naar de school.

De school wil zo bezuinigen op de kosten, zo valt te lezen in een brief die de ouders van de leerlingen deze week kregen. "Geachte ouders, af en toe zullen we uw dochter vragen een toiletrol mee te nemen voor de klasseleraar", staat er in de brief te lezen.

De smeekbede van directrice Catherine O'Neill gaat verder. "Deze rollen zullen uitsluitend bestemd zijn voor uw dochters klas en worden uitgedeeld door de klasseleraar. Daarnaast verzoeken wij uw dochter dat zij te allen tijde tissues bij zich heeft."

Ierland wordt zwaar getroffen door de economische crisis, en ook het onderwijs ontkomt daar niet aan. Mevrouw O'Neill benadrukt dat de vrijwillige maatregel een direct gevolg is van deze bezuinigingen. "We streven ernaar te snijden in de kosten opdat we de subsidies kunnen gebruik voor het onderwijzen van uw dochter", besluit ze.