FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 oktober 2009

[Upd] Vandenbroucke (34) overleden

Frank Vandenbroucke is op 34-jarige leeftijd overleden, zo meldt de Belgische omroep RTBF. VDB zou tijdens zijn vakantie in Senegal zijn bezweken aan de gevolgen van een longembolie.

De Belg was bezig aan een comeback na een schorsing voor het in bezit hebben van doping. Hijzelf werd echter nooit positief betrapt. Vandenbroucke deed twee keer eerder een zelfmoordpoging, die hij beide overleefde. VDB won in zijn carrière onder andere Luik-Bastenaken-Luik (1999), twee etappes in de Vuelta en Parijs - Nice. Verder werd hij tweemaal tweede in de Ronde van Vlaanderen.

Update:

Laurent De Backer, voorzitter van de Belgische wielerbond, reageert aangeslagen. "Ik ben echt aangedaan door dit nieuws. Een sportman met een te korte, maar schitterende loopbaan heeft ons verlaten. Ik zag hem onlangs nog en toen zei hij dat hij aan een nieuwe carrière bouwde. Vdb kende een enorme populariteit. De menigte werd wild van Frank. Veel fans zullen in rouw gedompeld zijn. Vdb was een vedette zoals we er maar weinig hebben gehad in België", zegt De Backer.

Het NJD 2009: Leer jongeren beter omgaan met geld

'Er moet een voorlichtingscampagne komen die jongeren beter leert om te gaan met geld, zodat ze minder snel in de schulden komen.' Het is één van de vier voorstellen die jongeren vandaag deden in de Tweede Kamer tijdens het Nationaal Jeugddebat. Voor één dag zaten er zo’n 140 jongeren van 12 tot 18 jaar in de blauwe stoeltjes van het parlement. De jongeren debatteerden met ministers en staatssecretarissen in de hoop dat ze hun voorstellen overnemen en tot werkelijkheid maken. Dit jaar deden de ministers Rouvoet, Plasterk en Verburg mee. Minister Bos zou er ook zijn, maar moest op het laatste moment afzeggen vanwege de crisis bij de DSB Bank.

Minister Plasterk, die Bos verving in het debat, is niet overtuigd van het effect van een voorlichtingscampagne over geld en lenen. "Op pakjes sigaretten staan ook waarschuwingen van de regering dat roken slecht is voor je, maar luister je daar ook echt naar?", reageerde Plasterk. Wel maakte hij bekend dat het kabinet een andere campagne lanceert over geldzaken. In de campagne Money Fest wil het kabinet er in een serie debatten achter komen wat jongeren van geld vinden. Half december worden de meningen van de jongeren gepresenteerd aan minister Bos en staatssecretaris Kleinsma. Bij de Money Fest-campagne hoort een website: www.moneyfest2009.nl.

Tijdens het Nationaal Jeugddebat is verder gedebatteerd over biologisch voedsel, kunst en drugsgebruik. Zo willen de jongeren op de verpakking van voedingsmiddelen een blije of droevige smiley die laat zien onder welke omstandigheden het product is gemaakt. Ook vinden ze het tijd voor een kunstfestival waar ruimte is voor jonge kunstenaars en dat volledig op jongeren is gericht. Musea zijn maar saai, zeggen ze, en minister Plasterk geeft toe dat ie zich ook wel eens heeft verveeld in een museum. Verder zeggen de jongeren dat er meer voorlichting moet komen over de gevolgen van drugsgebruik, bijvoorbeeld door ex-verslaafden. Bovendien zijn er volgens de jongeren strengere regels nodig voor drugsgebruik.

Minister Verburg van Landbouw is enthousiast over de smiley, maar waarschuwt dat er al veel logo’s en keurmerken zijn. Toch nodigt ze de jongeren uit om verder te praten over het voorstel op haar departement. De jongeren die de voorstellen deden over het drugsgebruik en het kunstfestival hadden minder geluk: minister Rouvoet was al bezig met een campagne over drugsgebruik, maar beloofde de jongeren te betrekken bij de campagne. Plasterk wijst erop dat festivals als Lowlands ook aandacht besteden aan kunst en dat organisaties als Kunstbende zich ook op jongeren richten. Het Nationaal Jeugddebat werd voorgezeten door Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Foto's door: Bram Muller
Bekijk ook de volledige fotoreportage !

Breakdancende opa moet WAO terugbetalen

Een destijds 73-jarige Brit heeft de hele wereld versteld doen staan met zijn breakdance-act in het programma 'Britain's Got Talent'. Ook de Britse uitkeringsinstanties hebben ervan gesmuld. Fred Bowers moet nu een flinke som aan invaliditeitsuitkeringen terugbetalen.

Miljoenen kijkers en juryleden waren enthousiast over de oude man, die als een gek tekeerging op het podium. De krasse knar draaide zelfs rondjes op zijn hoofd. Aangezien iemand die zwaargehandicapt zou zijn zulke stunts niet kan uitvoeren, vordert de Britse staat nu de uitkeringsgelden terug.

Bowers moet nu 3.000 pond (zo'n 3.200 euro) terugbetalen. De uitkeringen zouden onterecht zijn verkregen. Onzin, vindt de breakdance-opa. "Ik ben geen fraudeur, ik kreeg gewoon te veel betaald", beweert hij. "Het was een fout van de overheid."


Zo'n opa wil iedereen wel!

Donington Park krijgt twee weken uitstel

Donington-baas Simon Gillett heeft bekend gemaakt dat zijn bedrijf Donington Ventures Leisure Limited twee weken langer de tijd heeft gekregen om de Britse Grand Prix veilig te stellen. De Brit zei dat hij volledig gecommitteerd blijft aan de plannen voor volgend jaar.

Het bedrijf van Gillett heeft verschillende deadlines gemist om aan te tonen dat het bedrijf de financiën op orde heeft om met de verbouwing van Donington Park te kunnen beginnen. Formule 1-baas Bernie Ecclestone blijft pessimistisch en ziet alles niet op tijd gereed komen.

Gillett zegt dat de originele plannen nog steeds uitgevoerd gaan worden. "Donington Ventures Leisure Limited heeft na vandaag nog twee weken gekregen om aan te tonen dat het de Britse Grand Prix kan organiseren en om volledige informatie te verschaffen over de financiën en het bouwschema. We hebben in de afgelopen weken grote stappen gemaakt en de extra tijd gebruiken we om de informatie klaar te maken voor het publiek in een economisch gezien zeer zware tijd."

"We waarderen het dat het Britse publiek zich zorgen maakt over de onzekerheid over het grootste en meest succesvolle motorsportevenement in het land. We blijven gecommitteerd aan de beloftes die we bij de start van het project gemaakt hebben en we hebben oog voor de belangen van de sport en de fans."

[Dakar] Jan de Rooy stopt, Gerard slaat over

Jan de Rooy zet een punt achter zijn rallycarrière. Mister Dakar maakte furore in de Dakar Rally met zijn vrachtwagens en zette de sport op deze manier op de kaart in Nederland.

De Brabander vindt echter het niet meer verantwoord tegenover zijn werknemers om in de huidige financiële crisis deel te nemen aan de rally.

Ook zijn zoon Gerard zal niet deelnemen aan de rally in 2010. De coureur verklaarde zich solidair met zijn vader, maar ook bestond er nog twijfel over zijn fysieke gesteldheid naar aanleiding van zijn crash in de Silk Way Rally. Momenteel is de coureur nog herstellende van een operatie en de revalidatie kan nog zeker zes maanden duren.

"Ik kan het niet maken ten opzichte van mijn medewerkers en klanten. Deelnemen aan de Dakar Rally is een zeer dure hobby. Dit is niet te verantwoorden terwijl wij overal bezuinigingen doorvoeren om het bedrijf draaiende te houden. Bovendien word ik er niet jonger om en heb ik geen zin om in 2011 als assistentie mee te gaan. Daarom stop ik ook per direct", aldus Jan de Rooy.

FIFPro: "Verklaar contract Messi ongeldig"

De internationale federatie van profvoetballers (FIFPro) wil dat de FIFA het contract dat steraanvaller van FC Barcelona Lionel Messi onlangs tekende ongeldig verklaart. De 22-jarige Argentijn zal nu tot 2016 te bewonderen zijn, iets wat tegen de regels is.

"Die schrijven sinds 2001 voor, op verzoek van de Commissie overigens, dat contracten in lengte mogen variëren tussen de één en vijf jaar," zei voorzitter Philippe Piat in een brief. Hij is niet te spreken over het contract waarbij de transfersom voor Messi 250 miljoen euro bedraagt. "Dat is niet in de geest van de FIFA-tekst. De reglementen voorzien in clausules maar niet voor dergelijke bedragen."

Piat heeft nog geen reactie van de FIFA en FC Barcelona gekregen op zijn schrijven.

Man slaapt door terwijl huis afbrandt

Een man in Ross Township, een voorstadje van Pittsburgh, mag van geluk spreken dat hij nog leeft. De beste man was namelijk aan het slapen toen er brand uitbrak in zijn huis. De man was zich echter niet bewust van het gevaar. Sterker nog: hij bleef gewoon doorslapen. Zelfs het instorten van het dak en andere delen van het huis wekte hem niet.

Brandweermannen ontdekten de diepe slaper toen ze twee uur later in het puin op zoek waren naar eventuele slachtoffers. Hij was ongedeerd. "Ik ben perplex dat iemand die brand heeft kunnen overleven", aldus brandweerman John Reubi.

Jochie (6) geschorst om padvinderstool

Een basisschool in Newark in de Amerikaanse staat Delaware wil een zesjarige jongen anderhalve maand van school sturen. Het jochie heeft namelijk een handig werktuig voor padvinders mee naar school genomen.

Het gereedschap is een compacte bestekset, inclusief een mes. De school voert echter een zero tolerance-beleid qua messen. Omdat ook bestekmessen zijn verboden, heeft de school de jongen voorlopig geschorst.

"Het is gewoon niet eerlijk", vindt Zachary. "Hij vormt niet eens een soort van bedreiging voor zijn klasgenoten", valt zijn moeder hem bij. Sterker nog, de zesjarige Zachary neemt school zo serieus, dat hij soms zelfs in pak en met stropdas op school verschijnt.

Een dergelijk zero tolerance-beleid geldt bijna in heel de VS. De maatregel is ingevoerd naar aanleiding van onder andere de massale slachtpartijen op scholen als Columbine en Virginia Tech. Er is echter de laatste tijd een discussie ontstaan of men niet te ver is doorgeschoten met de maatregel.

Benieuwd naar de jongen? Een filmpje van het incident is hier te zien

NAC betaalt Feyenoord geen vergoeding

NAC Breda zal de gedupeerde Feyenoord supporters niet terug betalen. Dit was wel beloofd nadat tijdens de uitwedstrijd van 27 september het uitvak niet aan de eisen voldeed.

Van de ongeveer 750 meegereisde supporters vertrok ongeveer de helft al snel weer omdat het zicht op het veld slecht was. NAC deed vervolgens de belofte de prijs van de toegangskaartjes terug te betalen, maar dit wordt tot nu toe geweigerd. "Theo Mommers van NAC houdt vol dat er zeker geen sprake was van een ernstige beperking van het zicht. Met alle respect, dat klopt niet", aldus algemeen directeur Eric Gudde op de website van Feyenoord.

Beide clubs wachten nog op de uitkomst van het onderzoek dat de aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft ingesteld.

EyePet begin van een nieuwe franchise

EyePet is een nieuwe game voor de Playstation 3 die gebruik zal maken van de Playstation Eye. In de game zal je een soort van aapje als huisdier krijgen en deze kan verschillende dingen doen. Zo kan je een vliegtuig tekenen op een papiertje en als je die voor de camera houdt kan zal je huisdier hem namaken en zal hij gebruik kunnen maken van het vliegtuig in de game.

De lead developer van EyePet heeft aangegeven dat EyePet het begin is van een serie die gebruik zal maken van de Playstation Eye. Ze hopen dat EyePet zal aanslaan en dat ze zo verder kunnen bouwen op de franchise. Ze streven naar een serie die meer is dan een enkele game zodat er bij latere versies meer kan en mag.EyePet zal op 23 oktober verschijnen voor de Playstation 3. Je hebt bij de game een Playstation Eye nodig om hem te kunnen spelen.

Dode en gewonde bij ongeval in Susteren

Een 74-jarige vrouw uit Susteren is vanmiddag om het leven gekomen bij een ongeval in haar woonplaats. De politie meldt dat haar 85-jarige man bij dit ongeluk gewond raakte.

Rond 16.00 uur vanmiddag wilden de man en vrouw vermoedelijk vanuit de Overslagweg de Oude Rijksweg Zuid oversteken richting de Holtummerweg. Een auto reed de man en vrouw, beiden op de fiets, aan.

De vrouw is ter plaatse aan haar verwondingen overleden en haar man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Hij was wel goed aanspreekbaar. De traumahelikopter werd in eerste instantie ingeschakeld om voor de slachtoffers te zorgen, maar deze is uiteindelijk niet meer gekomen.

Om de precieze toedracht van het ongeluk te achterhalen heeft de politie een onderzoek ingesteld. Het echtpaar heeft de auto waarschijnlijk niet aan zien komen.

Met dank aan Refurb voor de submit.

Verkoopcijfers UK: Operation Flashpoint 2 groot succes

Afgelopen week lanceerde Codemasters na lang wachten dan eindelijk Operation Flashpoint 2: Dragon Rising. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de game kwam goed uit de startblokken. Tegen de verwachtingen van ondergetekende in werd de game in Engeland zelfs een enorm kassucces, groter dan Colin McRae DiRT 2. Hoewel FIFA 10 nog steeds beter wist te verkopen, ondanks een verkoopdaling van 64%, werd OF2 de grootste launchtitel voor Codemasters ooit in de UK. SHIFT leverde ook een goede prestatie door terug te klimmen naar plaats drie. De eerste lancering van Kingdom Hearts op de Nintendo DS verliep minder succesvol, 385/2 Days bleef hangen op plek zeventien.

'Neergeschoten man bekende van politie'

De 20-jarige man die in de nacht van eergisteren op gisteren in Amsterdam-Slotervaart door agenten in zijn onderbeen werd geschoten, is een bekende van de politie. Bij zijn aanhouding bleek hij meerdere wikkels met harddrugs bij zich te hebben. Dat meldde de politie vandaag.

Nadat er meldingen waren binnengekomen dat de man op straat iemand met een doorgeladen vuurwapen zou hebben bedreigd, wilden agenten hem in de Jan Vethstraat aanhouden. Daarbij schoten ze hem in zijn onderbeen. Waarom ze dat precies deden, is onbekend. In de buurt lag een vuurwapen. De Rijksrecherche onderzoekt de schietpartij.

Morgen uitspraak in zaak-Wilders in Londen

Het Asiel en Immigratie Tribunaal doet morgen uitspraak in het beroep dat Geert Wilders heeft aangetekend tegen de beslissing van de Britse minister van Binnenlandse Zaken, die Wilders eerder dit jaar de toegang tot het land weigerde.

De Birkenhead Society, een Britse organisatie die zich inzet voor de vrijheid van meningsuiting, tekende namens Wilders het beroep aan en financiert de rechtszaak, die vandaag na een aantal schriftelijke rondes begon.

Wilders zou in februari op uitnodiging van Lord Pearson de vertoning van zijn film Fitna tijdens een besloten bijeenkomst in het Hogerhuis bijwonen, gevolgd door een persconferentie. De Britse regering had hem echter in een brief laten weten dat hem toegang tot het land zou worden geweigerd, omdat de regering 'tegen extremisme in al zijn vormen is'. Op basis daarvan weert het Verenigd Koninkrijk mensen die extremisme, haat of gewelddadige boodschappen uitdragen.

Lord Pearson werd vandaag als getuige voor Geert Wilders gehoord.

Morgen uitspraak in zaak-Wilders in Londen  (foto: ANP)

Laatste twee Left 4 Dead 2 campagnes bekend


Een of andere wazige Taiwanese site beweert de posters te hebben van de laatste twee campagnes van Left 4 Dead 2. Normaal gesproken zouden we deze al snel als gerucht bestempelen, ware het niet dat de artwork van zeer hoge kwaliteit is en de twee campagnes inmiddels zijn bevestigd door een playtester die bij Valve werkzaam is.

Hieronder staan de twee bewuste posters, de linker (Dead Center) lijkt zich af te spelen in een winkelcentrum, de rechter (Hard Rain) lijkt een ondergelopen industrieterrein te bevatten. Onder de twee nieuwe posters zijn ook de drie andere posters te vinden van de al bekende campagnes.


Israël levert geen burgers uit aan ICC

Israël levert geen militairen of politici uit aan het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, mochten ze aangeklaagd worden voor oorlogsmisdaden. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu vandaag gezegd.

Over enkele dagen velt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een oordeel over het rapport van de Zuid-Afrikaanse jurist Richard Goldstone over de oorlog in de Gazastrook, die eind vorig jaar uitbrak en drie weken duurde. Zeker 1400 Palestijnen en dertien Israëliërs vonden de dood. Goldstone vond aanwijzingen voor oorlogsmisdaden van Israël en de Palestijnen. Hij riep beide partijen op schuldigen te straffen en de zaak anders voor te leggen aan het Internationaal Strafhof in Den Haag.

"Dit kromme rapport, geschreven door dit kromme comité, ondermijnt het Israëlische recht op zelfbescherming. Dit rapport moedigt terreur aan en brengt vrede in gevaar", aldus Netanyahu. "Ik wil duidelijk maken dat Israël geen moeite voor vrede zal doen als het zichzelf niet kan verdedigen."

Netanyahu: Israël levert geen burgers uit aan Internationaal Strafhof  (foto: ANP)

Xbox Live Arcade verkopen september, Trials HD aan top


Hoewel er geen officiële verkoopcijfers van Xbox Live Arcade-titels bekend gemaakt worden zijn er toch mogelijkheden om te kijken hoeveel een titel verkoopt. Omdat iedereen die een titel koopt op XBLA per definitie zijn Xbox aan het internet moet hebben hangen kun je uitgaan van de statistieken op de leaderboards om zo een beeld te krijgen welke titel hoeveel exemplaren heeft verkocht. Als je dan nog eens slim bent houd je dit iedere week bij zodat je mooie statistiekjes kunt genereren van welke games het meest succesvol zijn.

Gamerbytes.com is zo'n site die de statistieken bijhoudt en zij zijn net gekomen met hun Top 10 Meest Verkochte XBLA Titels van September (technisch gezien van 31 augustus tot en met 4 oktober). De lijst is als volgt:Let dus op: deze cijfers zijn niet officieel maar gebaseerd op leaderboards en de Top 10 die Major Nelson iedere week uitgeeft. Een goede indicatie van welke titel hoe succesvol is is het zeker wel. Als extraatje hier ook nog de grafiek van XBLA titels per week, titels in het rood zijn net die week uitgekomen, blauwe titels zijn die week afgeprijsd.Nanny steekt tong in mond meisje om kauwgom

Lauren Book-Lim uit de Amerikaanse staat Florida is maar liefst zes jaar lang mishandeld door haar kindermeisje, Waldina Flores. De ene keer toonde Flores Lauren haar genegenheid, de andere keer werd het meisje echter geslagen en verkracht.

Het drama begon toen het meisje amper elf jaar oud was. Boos omdat ze op een stuk kauwgom zat te kauwen, stak de nanny haar tong in de mond van het meisje om de kauwgom uit haar mond te vissen. Vanaf dat moment begon het misbruik te escaleren, wanneer het meisje haar medewerking weigerde.

"Ze gebruikte voorwerpen of handen of wat ze maar te pakken kreeg," vertelde de nu 24-jarige Lauren. "Ze duwde me de trap af. Op een gegeven moment poepte ze zelfs op mij."

In 2002, toen Lauren zeventien jaar oud was, wist ze aan de horror-nanny te ontsnappen. Uiteindelijk is Flores tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor haar seksuele wanpraktijken.

Vanaf vandaag staat de jonge vrouw eindelijk oog in oog met de demonen uit haar verleden. Ze helpt nu dakloze verkrachters een legale woning te vinden.

FOK!radio met 3FM-dj Timur over FOK!kers

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Er verschijnen de laatste tijd wat topics in het Feedback-forum over 3FM-dj Timur Perlin. Via FOK! benadert hij veel mensen voor zijn weekendprogramma op de publieke popzender. Daarom gaan we vanavond eens met hem praten. Wat voor programma maakt hij en hoe gaan ze te werk in de voorbereiding? En we willen natuurlijk weten waarom FOK!kers zo interessant zijn voor in de uitzending en of de meesten meewerken of juist niet. Luisteren dus vanavond, live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

FOK!games zit niet stil. Onlangs brachten ze een heus magazine uit en binnenkort staan ze op een grote gamesbeurs: Firstlook. Nu is dat inhoudelijk leuk natuurlijk, maar er schijnt ook veel schaarsgekleed vrouwelijk schoon te zijn. En FOK! maakt zelfs deel uit van een theatergedeelte. Hoe dat allemaal zit gaan we vragen aan de hoofdredacteur van FOK!games, Morthill.

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten ook wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week hoor je Zonnetje40. Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406.

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AACTegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De radiocolumn van Zonnetje40 lees je hier.

Mogelijk loting Algerije en Egypte voor WK-plaats

Algerije en Egypte zullen in groep C van de Afrikaanse WK-kwalificatie strijden om één plek voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Op 14 november wordt de wedstrijd gespeeld in Egypte. Het is zelfs mogelijk dat het lot moet gaan bepalen wie er naar het WK mag.

Bij winst of een gelijkspel is Algerije zeker van plaatsing, tevens bij verlies met minder dan twee doelpunten verschil. Egypte plaatst zich bij een winst van meer dan twee doelpunten verschil. Mocht Egypte winnen met twee doelpunten verschil dan moet de loting een beslissing brengen. In dat geval staan beide teams namelijk precies gelijk met het aantal punten, doelsaldo, doelpunten voor, punten onderling resultaat (eerste duel 3-1 voor Algerije), doelsaldo onderling resultaat en doelpunten voor in onderling resultaat.

Het enige criterium wat overblijft is een loting. Echter is het mogelijk dat er alsnog een beslissingswedstrijd wordt gespeeld, mits de speelkalender en de FIFA het goedkeuren. Dat duel zou dan op 18 november gespeeld moeten worden. Op 25 november staat de loting voor het WK op het programma.

[Dakar] Nederlanders volop in voorbereiding

Met de Dakar Rally op komst zijn de Nederlandse teams druk bezig met de voorbereidingen. Toch zijn er enkele verrassingen.

Zo zal het succesvolle MAN-team dit jaar niet deelnemen aan de rally in verband met de recessie en ook de deelname van Gerard de Rooy is in gevaar. De Rooy hield namelijk een zware blessure over aan de Silk Way Rally waar hij eerder dit jaar aan deel nam. De Brabander zal deze week een beslissing nemen over zijn deelname. Er zijn echter ook nog teams die alsnog afhaken. Zo zal Patrick Veenhuizen alsnog niet deelnemen, onder andere vanwege de kredietcrisis. Ook een overname van de MAN-auto's door Hans Stacey ging niet door en zal hij dit jaar dus niet meestrijden om de voorste plaatsen.

Het GINAF-team van Wuf van Ginkel doet echter wel mee met drie vrachtwagens. Daarnaast rijden Frits van Eerd, Martin van der Brink en Marcel van Schoo met een GINAF in Zuid-Amerika. De vraag is echter of van Eerd en Schoo over hun wagen kunnen beschikken bij de preproloog op het Eurocircuit van Valkenswaard die hoogstwaarschijnlijk op zeven november zal plaatsvinden.

Ook het team van Johan Elfrink zal dit jaar weer deelnemen. De Finstral-mannen nemen deel met twee vrachtwagens, namelijk met hun Mercedes Axor en de welbekende Unimog waar ze bekend mee werden.

Een nieuwkomer in het Nederlandse deelnemersveld is het onbekende Afraja-team. Dit team bestaat uit Dit nieuwe team bestaande uit Aart Schoones, Jan van de Sande en Frans van Lankhorst en heeft inmiddels haar eerste meters gemaakt in de woestijn.

Bij de auto's zullen in elk geval zowel Tonnie van Deijne als Erik van Loon deelnemen aan het evenement.

Tracklist en DLC van LEGO Rock Band bekend gemaakt

Warner Bros. Interactive Entertainment en MTV Games hebben vandaag de volledige tracklist bekend gemaakt van de console-versies en DS-versie van LEGO Rock Band. Artiesten als Blur, P!nk, Queen, Spin Doctors en Kaiser Chiefs hebben hun nummers geleend aan de nieuwste franchise van ontwikkelaar Traveller's Tales.

Daarnaast is er nu al flink veel DLC aangekondigd voor de game, namelijk alle tracks die geschikt zijn voor alle leeftijden uit de Rock Band Music Store. Deze zijn allemaal te downloaden via de LEGO Rock Band Store. Er is ook bekend gemaakt dat de game een functie krijgt om nummers te exporteren en op te slaan op de harde schijf om deze te kunnen spelen in alle game modi. Richtprijs voor deze export-functionaliteit is 9,99 dollar, dus zeer waarschijnlijk ook 9,99 euro.

LEGO Rock Band komt op ongeveer elk platform uit en moet voor de jaarwisseling in de winkels liggen.

Complete lijst met nummers in LEGO Rock Band (console-versies):
All American Rejects - Swing, Swing
The Automatic - Monster
Blink-182 - Aliens Exist
Blur - Song 2
Bon Jovi - You Give Love a Bad Name
Boys like Girls - Thunder
Bryan Adams - Summer of 69
Carl Douglas - Kung Fu Fighting
The Coral - Dreaming of You
Counting Crows - Accidentally in Love
David Bowie - Let’s Dance
Elton John - Crocodile Rock
Europe - The Final Countdown
Everlife - Real Wild Child
Foo Fighters - Breakout
Good Charlotte - Girls & Boys
The Hives - Tick Tick Boom!
Iggy Pop - The Passenger
Incubus - Dig
Jackson 5 - I Want You Back
Jimi Hendrix - Fire
Kaiser Chiefs - Ruby
Katrina & The Waves - Walking on Sunshine
The Kooks - Naïve
KoRn - Word Up!
KT Tunstall - Suddenly I See
Lostprophets - Rooftops
P!NK - So What
The Police - Every Little Thing She Does Is Magic
The Primitives - Crash
Queen - We Are The Champions
Queen - We Will Rock You
Rascal Flatts - Life is a Highway
Ray Parker Jr. - Ghostbusters
Razorlight - Stumble and Fall
Spin Doctors - Two Princes
Spinal Tap - Short & Sweet
Steve Harly - Make Me Smile
Sum 41 - In Too Deep
Supergrass - Grace
Tom Petty - Free Fallin
T-Rex - Ride a White Swan
Vampire Weekend - A-Punk
We the Kings - Check Yes Juliet
The Zutons - Valerie

De Nintendo DS-versie krijgt de volgende nummers:
All American Rejects - Swing, Swing
P!NK - So What
The Automatic - Monster
The Primitives – Crash
Blur - Song 2
Queen - We Are The Champions
Carl Douglas - Kung Fu Fighting
Queen - We Will Rock You
Counting Crows - Accidentally in Love
Rascal Flatts - Life is a Highway
David Bowie - Let’s Dance
Ray Parker Jr. - Ghostbusters
Europe - The Final Countdown
Spin Doctors - Two Princes
Good Charlotte - Girls & Boys
Sum 41 - In Too Deep
Iggy Pop - The Passenger
Supergrass - Grace
Jackson 5 - I Want You Back
Tom Petty - Free Fallin’
Kaiser Chiefs - Ruby
Vampire Weekend - A-Punk
Katrina & the Waves - Walking on Sunshine
We the Kings - Check Yes Juliet
KT Tunstall - Suddenly I See

Mass Effect 2 toch naar de PlayStation 3?

In de geruchtencategorie "Metal Gear Solid 4 komt toch echt naar de Xbox 360" hebben we weer een leuke update over de soap rond Mass Effect 2. Eerder gaf Bioware al aan dat ze niets wilden zeggen over de versies waaraan gewerkt werd, waarna toch maar gemeld werd dat de game naar de Xbox 360 en PC kwam. Helaas voor de PlayStation 3-bezitters, maar vandaag gaat het feest weer door. Zo plaatste een Australische gameswinkel een PS3-versie van de game op hun website, niet heel noemenswaardig, maar noteerde EA Rusland de game op hun website ook voor de PlayStation 3.

Of het hier gaat om simpelweg een foutje van een overenthousiaste medewerker en dat de game niet voor de PS3 in ontwikkeling is, of dat ook de Sonyfans nu toch een beetje mogen gaan hopen is niet duidelijk. Heel raar zou een port vanuit het perspectief van EA niet zijn, eerder werd al bekend dat een gamesgigant meer omzet draait op de PlayStation 3-games dan de Xbox 360. Toch vermoeden we dat je nergens op hoeft te rekenen, Bioware weigert commentaar te geven en EA zelf zegt dat het een simpel foutje is.

'Groenendaal ploegleider bij Rabobank'

Richard Groenendaal wordt mogelijk de nieuwe ploegleider van de continentale ploeg van Rabobank. De huidige begeleider van de veldrijders van AA-Drink zou daar Nico Verhoeven moeten opvolgen, die aan de slag gaat bij de ProTour-formatie.

De wereldkampioen veldrijden van 2000 zei het volgende tegen Wielermagazine: "Ik heb tot april een contract bij AA Drink en van eerder weggaan is op dit moment geen sprake. In de tussentijd ben ik vrij om te kijken wat ik daarna ga doen. Rabobank is daarbij een interessante optie."

Marvel: Ultimate Alliance 2 krijgt Carnage-DLC

Mensen die de Venom Saga uit de Spider-Man serie kennen zullen ongetwijfeld het karakter Carnage kennen. Even een korte introductie: een ruimteschip stort neer met buitenaards leven daarin. Dit buitenaardse leven is een symbioot; ofwel een wezen dat zich bindt met een ander organisme waardoor deze eigenlijk een levend kostuum krijgt.

Venom is ontstaan uit de symbioot die zich met Peter "Spider-Man" Parker bond. Hij zag dit pak wel zitten: het gaf hem onder andere ongelimiteerd web voor zijn webschieters. Later in het verhaal ontdekt Peter Parkers collega, Eddie Brock, de symbioot en veranderde samen met hem in Venom. Eddie bleek namelijk niet sterk genoeg om de symbioot te weerstaan.

Uiteindelijk wordt een deel Venom gescheiden, waardoor dit deel verder leeft. Deze symbioot neemt controle over seriemoordenaar Cletus Kasady en vormde samen Carnage. Wanneer de DLC het daglicht ziet en of deze geld gaat kosten is niet bekend. Wel is bekend dat Carnage de eerste van vijf DLC karakters is.

Orlando Bloom nieuwe Unicef-ambassadeur

De Britse acteur Orlando Bloom is vandaag benoemd tot ambassadeur van Unicef. "We zijn er trots op dat Orlando een van onze stemmen wordt voor kwetsbare kinderen", aldus de organisatie.

Sinds 2007 houdt Bloom zich al bezig met projecten van Unicef. Zo bezocht hij scholen in de armste gebieden in Nepal.

De acteur, die onder meer in Troy en de Pirates of the Caribbean-films speelde, heeft er zin in. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Unicef omdat zij zich blijven inzetten voor een betere wereld voor kinderen." Hij treedt met zijn nieuwe functie in de voetsporen van sterren als Audrey Hepburn, Shakira, David Beckham en Roger Moore.

Orlando Bloom is benoemd tot ambassadeur van Unicef  (foto: ANP)

Terpstra: CDA ontwijkt integratiedebat

Het CDA moet zich meer manifesteren op het gebied van integratie en zich harder verzetten tegen politiek die bevolkingsgroepen uitsluit. Dat stelde prominent CDA-lid Doekle Terpstra vandaag in de Steenkamplezing van de regeringspartij.

De christendemocraten moeten niet alleen "schande" roepen of "verzuchten dat het niet serieus en onuitvoerbaar is". Terpstra doelde op verzet tegen de politiek die bijvoorbeeld PVV-leider Geert Wilders bedrijft.

"Een politiek voorman die in de internationale media pleit voor de deportatie van tientallen miljoenen mensen uit Europa, moet concreet weerwoord krijgen", aldus Terpstra. "Het veld overlaten aan de sprakelozen ter linkerzijde of de lawaaipapegaaien ter rechterzijde is funest voor Nederland."

Volgens de oud-vakbondsvoorman van het CNV en tegenwoordig voorzitter van de HBO-Raad reikt het CDA allen de hand die mee willen doen en mee willen werken.

[Upd] "Transfer Barrichello niet bevestigd"

Rubens Barrichello zou volgens de Braziliaanse krant El Globo een contract bij Williams hebben getekend. De oudgediende zou dan dus het team van Brawn GP verlaten, ongeacht of hij de wereldtitel wint of niet.

Het zou betekenen dat Brawn en Williams waarschijnlijk van coureur zullen gaan wisselen, aangezien Nico Rosberg al een tijd in verband gebracht wordt met het huidige team van de Braziliaan. De teamgenoot van Barrichello bij Williams zou dan GP2-coureur Nico Hülkenberg worden.

Update
Volgens Motorsport.com heeft een woordvoerder van Rubens Barrichello de geruchten ontkend dat de Braziliaanse veteraan bij het Williams-Formule 1-team getekend heeft.

Barrichello - niet alleen de oudste actieve coureur in de F1 maar ook de meest ervaren in de geschiedenis van de sport - is nog altijd in de race voor de wereldtitel dit seizoen maar had al aangegeven waarschijnlijk te vertrekken bij zijn Brawn GP-team na de finale in Abu Dhabi.

Kenners zegen dat het op ondertekening na al rond was, maar de woordvoerder gaf in de Braziliaanse krant Folha de S.Paulo aan dat het "slechts speculatie" is. "We hebben geen commentaar hieromtrent. Het seizoen 2010 is niet oets waar we momenteel besluiten over nemen", voegde de functionaris eraan toe.

Dezelfde bron gaf ook aan dat Barrichello met "meerdere teams" in gesprek is, naast Williams en Brawn GP.

Drama bij 'So you think you can dance'

Dat was een flinke schrik voor de Nederlandse en Belgische kijkers van de RTL-/VTM-coproductie 'So you think you can dance'. Gisteravond ging de 19-jarige finalist Lorenzo Van Velzen namelijk live door zijn knie.

De Rotterdammer danste tijdens het programma met de 21-jarige Oona De Cleijn uit Antwerpen. Ineens zakte de jonge Lorenzo door zijn knie. Niemand leek eerst in de gaten te hebben wat voor een drama zich had voltrokken. Toen de regie er eenmaal lucht van kreeg, gooiden ze er dan ook snel een reclameblok in.

Volgens de Nederlander zelf is zijn knie even uit de kom gegaan. Na de uitzending is hij meteen naar het ziekenhuis overgebracht. Gelukkig hebben de kijkers hem alsnog naar de volgende ronde gestemd.


Gelukkig weten de Belgen er een goed filmpje van te makenemo
 Een HD-filmpje achter de schermen is hier te zien

Nieuwe samenwerking Ahoy en KNKV

Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) en Ahoy Rotterdam nv hebben vandaag een nieuw samenwerkingscontract getekend. Na mooie resultaten in het verleden, zullen beide partijen nu officieel tot 2015 aan elkaar verbonden blijven.

De finale van de Lotto Korfbal League die al sinds 1990 onafgebroken in Ahoy -plaatsvindt, zal de komende zes jaar nog zeker in dé korfbaltempel worden gespeeld. Ahoy en het KNKV zijn verheugd te kunnen melden dat zij een nieuw samenwerkingscontract hebben getekend.

Naast de finale in het Sportpaleis kijken beide partijen ook uit naar het Europees Kampioenschap in 2010. De finale van dit toptoernooi vindt natuurlijk plaats in Ahoy. Beiden zijn er dan ook van overtuigd dat met de verlenging van deze samenwerking, de mooie resultaten uit het verleden een minstens zo mooi vervolg zullen krijgen.

Jaap Broersma, directeur van het KNKV over de verlenging van het contract: "Wij hadden in Ahoy reeds een zeer prettige partij gevonden om mee samen te werken, die precies aanvoelt waaraan behoefte is en daar vakkundig mee omgaat. Ik ben blij om te kunnen melden dat deze samenwerking weer voor een aantal jaren is verlengd. Het is geweldig om te zien dat ieder jaar weer vele korfballiefhebbers naar de korfbaltempel gaan om te genieten van de Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale."

Ook Ahoy directeur Jos van der Vegt is trots op deze samenwerking: "De jaarlijkse korfbalfinale is niet alleen qua sport maar ook qua sfeer een hoogtepunt: feest op de tribunes en topsport op het veld. Ik ben zeer blij dat we dit mooie evenement gaan voortzetten en dat alles vanaf 2011 in een geheel vernieuwd Sportpaleis met nog meer toeschouwers."

Dit seizoen worden dé wedstrijden van het jaar niet gespeeld in het Sportpaleis omdat dat uitgebreid en gemoderniseerd wordt zodat de Korfbalfinale in 2011 nóg groter kan groeien. Ahoy beschikt echter over meerdere ruimtes. De grootste evenementenhal van Ahoy (10.000 m2) zal voor de korfbalfinales worden omgebouwd tot korfbaltempel met plaats voor ruim 8.000 toeschouwers. Het wordt een iets intiemer feestje dan met de gebruikelijke 10.000 korfballiefhebbers. Aangezien de finale altijd steevast is uitverkocht, moet men er dus snel bij zijn om een kaartje te bemachtigen voor het korfbalevenement van het jaar.

Cornu naar Skil-Shimano

Per 1 januari 2010 komt de Belg Dominique Cornu uit voor Skil-Shimano. Teambaas Iwan Spekenbrink bereikte overeenstemming met de 23-jarige Vlaming over een contract van één jaar met de intentie om de overeenkomst daarna te verlengen. Cornu, geboren staat te boek als een renner met grote mogelijkheden en veel talent.

Met de overgang naar Skil-Shimano wil Dominique Cornu zijn loopbaan een nieuwe impuls geven. "Ik heb heel bewust mijn ja-woord gegeven aan Skil-Shimano", zegt Cornu. "Ik geloof in de ambities en in de moderne filosofie van deze internationale ploeg, waarbij ik vooral een hoge verwachting heb van de intensieve wijze waarop renners het hele jaar door worden begeleid op allerlei vlakken. Met die begeleiding en minutieuze ondersteuning wil ik me verder verbeteren en een volgende stap zetten. Het is daarna aan mij om het waar te maken."

Dominique Cornu werd in 2006 wereldkampioen tijdrijden bij de beloften (jonger dan 23 jaar). In dat jaar won hij in deze categorie ook de Belgische titel tijdrijden en werd hij derde bij de Europese kampioenschappen in deze discipline. Ook kwam de renner uit Beveren in de jongerencategorieën goed voor de dag in zware klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen. Zo werd hij in 2004 vierde in de Ardennenklassieker en in 2007 zevende in Vlaanderen.

Bij de elite won Cornu in 2008 een etappe in de Giro del Capo. Hij werd dat seizoen 46e in het eindklassement van de Vuelta a Espana en eindigde als derde bij het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

Onlangs eindigde Cornu als 14e bij het wereldkampioenschap tijdrijden in Mendrisio. Hij werd dit jaar derde bij het Belgisch kampioenschap tijdrijden, 8e in het eindklassement van de Tour of Missouri, 5e in de Omloop Mandel-Leie-Schelde en hij won het brons bij het wereldkampioenschap baan op de achtervolging. Naast Bert De Backer is Dominique Cornu in 2010 de tweede Belg bij Skil-Shimano.

Adriaanse: "Oranje heeft geen leider"

Co Adriaanse vindt dat het Nederlands elftal een echte leider mist. Tegenover Sportweek legt de momenteel clubloze trainer uit wat hij precies vindt van het 'stuurloze' Oranje.

"Voor de Oranje-leider van de toekomst zie ik niet direct een kandidaat, omdat er niet één bij loopt die voldoet aan de eisen van natuurlijk leiderschap van een voetbalteam," vertelt de analist aan het magazine.

Adriaanse denkt dat een leider moet voldoen aan maar liefst elf criteria. "Die zijn: 1. charisma, 2. persoonlijkheid, 3. uitstraling, 4. intelligentie, 5. empathisch vermogen, 6. hij heeft een zekere basisplaats."

De coach, die momenteel geniet van een sabbatical year, vervolgt in het blad zijn criteria: "7. hij is altijd goed voor een zeventje of hoger, 8. hij wordt geaccepteerd door de rest, 9. bij tegenslag speelt hij een leidinggevende rol, 10. hij is van onbesproken gedrag, 11. hij geniet de steun van iedereen."

Kuijt positief over titelkansen Liverpool

Dirk Kuijt denkt dat Liverpool zich nog altijd in de strijd om de Engelse titel kan mengen. De formatie van trainer Rafael Benítez kende een moeizame start van het nieuwe seizoen en heeft inmiddels zes punten achterstand op koploper Chelsea.

Eerder deze maand verloren The Reds nog met 2-0 van de huidige lijstaanvoerder. Toch blijft Kuijt positief over de kansen van zijn werkgever. "Ik was zeer teleurgesteld na onze eerste twee nederlagen. Daarna wonnen we echter enkele wedstrijden achter elkaar."

"Het verlies op Stamford Bridge was weer een domper. Het was een lastig duel, maar ik denk nog steeds dat we daar een beter resultaat hadden kunnen bereiken," ging Kuijt verder. "Het is een zware competitie en een lang seizoen, dus er zijn nog steeds kansen voor Liverpool. Ik weet zeker dat we over enkele maanden weer in de top meedraaien."

Van der Wiel schrikt van ophef

Gregory van der Wiel heeft geschokt gereageerd op de negatieve aandacht, die hij de afgelopen dagen heeft gekregen. De verdediger van Ajax liep in het duel tegen Roda JC (2-2) een hersenschudding op en meldde zich nadien af bij het Nederlands elftal.

Twee dagen later bezocht Van der Wiel een concert in de Heineken Music Hall. "Ik heb er over gelezen en ik ben enorm van geschrokken van alle ophef. Ik wil allereerst zeggen dat ik natuurlijk veel liever bij het Nederlands elftal wilde zijn. Ajax en Oranje zijn voor mij het allerbelangrijkst. Ik was op dinsdag al behoorlijk opgeknapt. Ik had ook alweer licht getraind en omdat ik toch hier was, ben ik naar dat concert gegaan. Ik was op tijd thuis en heb de foto toen ook op mijn Twitter-pagina gezet. Niet meer en niet minder eigenlijk," liet hij weten.

De verdediger liet nog wel weten wat de reden van zijn absentie bij Oranje was. "Vooral de reis er naar toe kwam te vroeg. Kijk, de wedstrijd was pas zaterdag dus daar konden we weinig over zeggen. Maar ik moest de eerste 24 uur geobserveerd worden, ook wakker gemaakt worden tijdens het slapen en daarbij is reizen niet verstandig als je een hersenschudding hebt."

Van der Wiel heeft ook nog met Martin Jol, trainer van Ajax, over het incident gesproken. "Hij vond het onverstandig, dat heeft hij tegen mij gezegd. Ik wil het er ook nog met bondscoach Bert van Marwijk over hebben."

Van Gelder dreigt Spelen te missen

Turner Yuri van Gelder zal de Olympische Spelen van 2012 in Londen mogelijk aan zijn neus voorbij zien gaan. Voorzitter van de gymnastiekbond KNGU Jos Geukers bevestigde vandaag dat als de ringenspecialist voor meer dan zes maanden geschorst wordt hij de Spelen zal missen.

Dit is het gevolg van een regelwijziging van het Internationaal Olympisch Comité dat in 2008 besloot dat sporters die voor meer dan zes maanden worden geschorst de twee volgende Olympische Spelen moeten missen. De in juni betrapte Van Gelder hoort eind oktober zijn straf van de tuchtcommissie van de KNGU.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Meisje verloor 8 vingers bij knutselopdracht

Een zestienjarig meisje kan na bijna drie jaar haar afschuwelijke drama eindelijk een plekje geven. In januari 2007 raakte het meisje uit het Engelse Boston acht vingers kwijt tijdens een kunstopdracht op school. De school is nu veroordeeld tot het betalen van zo'n achttienduizend euro schadevergoeding.

Het meisje moest met behulp van gips een afgietsel maken van haar handen. Maar het gips was niet meer van haar handen te krijgen. Medici noch het schoolpersoneel kregen het steeds warmer wordende goedje van haar handen. De temperatuur liep op tot boven de 60 graden, waardoor het meisje ernstige brandwonden opliep en acht vingers moesten worden geamputeerd.

Volgens het rapport werd het meisje verteld dat ze haar handen in een mal moest stoppen. Vervolgens werd er gips in de mal gegoten. Het meisje stopte echter haar handen tot aan haar polsen in de emmer met gips. Het mengsel begon echter al binnen tien minuten te stollen, waarna ze haar handen niet meer kon terugtrekken.

Haar handen raakten onherstelbaar beschadigd. Plastisch chirurgen deden wat ze konden, maar na twaalf operaties heeft het meisje aan de ene hand geen, en aan de andere slechts twee vingers. Daarnaast heeft ze over haar hele lichaam ernstige littekens waar de chirurgen huid hebben weggenomen om op haar handen te plaatsen.

Vandaag deed de rechter van Boston eindelijk uitspraak in de geruchtmakende zaak. De school moet de ouders een schadevergoeding van ruim 18.000 euro betalen. Daarnaast moet de school ook bijna drieduizend euro aan onkosten vergoeden.

Deelstaat biedt tweede huwelijksreis aan

Om echtscheidingen te voorkomen pompt de Maleisische deelstaat Terengganu geld in gespannen huwelijken. De regering biedt 'een tweede huwelijksreis' aan voor echtparen die dreigen te gaan scheiden. Ook worden huwelijksadviseurs betaald om echtverbintenissen te redden, meldden Maleisische media vandaag.

De autoriteiten in Terengganu menen dat het aantal echtscheidingen alarmerend snel stijgt. Vorig jaar zijn daarom proeven gedaan met bijna scheidende echtparen die advies en een tweede, zij het korte huwelijksreis kregen aangeboden. De autoriteiten stellen dat de proef een succes bleek en het wordt daarom nu beleid. Ze weigerden echter statistieken te overleggen over welk percentage paren na het huwelijksreisje op staatskosten van scheiding afzag.

Deelstaat biedt tweede huwelijksreis aan  (foto: ANP)

Politie vraagt tips verdwenen vice-consul

De politie van Curaçao heeft dit weekend in een speciale televisieuitzending de bevolking om tips gevraagd over de verdwenen Amerikaanse vice-consul James Hogan. Uit de uitzending komt naar voren dat nog veel onduidelijk is over waar Hogan naar toe ging toen hij op 24 september om elf uur 's avonds te voet van huis vertrok.

Een dag later werd aan de Caracasbaai, aan de oostkust van het eiland en vele kilometers van zijn huis, zijn netjes opgevouwen broek met sokken en schoenen gevonden. Er werd ook een flink keukenmes gevonden. Aan de broek en het mes zaten bloedsporen, die na onderzoek van Hogan bleken te zijn. In het water werd later zijn mobiele telefoon gevonden.

De afgelopen weken is er op Curaçao naarstig naar de vice-consul gezocht, waarbij ook medewerkers van de FBI en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken betrokken waren.

Nederland ondersteunt het onderzoek met militairen en medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut. Momenteel vindt er geen onderzoek meer plaats in de buurt van de Caracasbaai.

AZ-stadion 'te koop'

De humoristen vinden ook hun weg met de perikelen rondom de DSB Bank. Op speurders.nl wordt het DSB Stadion van AZ in Alkmaar te koop aangeboden. Inmiddels is al 150 miljoen euro geboden.

Naast een aantal foto's van het complex wordt het stadion aangeprezen met onder meer de zeer goede bereikbaarheid met eigen vervoer, vanaf de A9. "Kleur AZ-rood. Capaciteit ongeveer 17.000 toeschouwers. Bouwjaar 2006. Locatie Alkmaar. Naamswijziging bespreekbaar. Geen financieringsmogelijkheden via verkoper", aldus Speurders.nl.

Cijfers Philips stuwen Europese beurzen

De AEX-index in Amsterdam heeft vandaag de hoogste stand van dit jaar bereikt. Beleggers waren optimistisch gestemd door de beter dan verwachte kwartaalcijfers van elektronicaconcern Philips. Het aandeel Philips won ruim 7 procent.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het eind van de middag 1,8 procent hoger op 321,28 punten. De MidKap-index voor het middensegment steeg 1,3 procent tot 495,81 punten.

De DAX-index in Frankfurt bereikte met een winst van 1,5 procent het hoogste niveau in een jaar. De FTSE in Londen steeg 1,2 procent tot eveneens de hoogste stand in een jaar. De beurs in Parijs won 1,4 procent.

Ook op Wall Street was de stemming positief. De Dow-Jonesindex won kort na opening 0,7 procent. De S&P 500 steeg 0,7 procent en de Nasdaq ging ook 0,7 procent omhoog.

Philips verraste voorbeurs met een winst van 176 miljoen euro over het derde kwartaal, terwijl door analisten op een verlies van 36 miljoen euro was gerekend. De omzet viel terug met ruim een tiende tot 5,6 miljard euro in vergelijking met vorig jaar, maar kwam wel hoger uit dan verwacht.

Ook in het tweede kwartaal verraste Philips de markt al met winst. Het elektronicaconcern, dat vanwege de economische neergang fors aan het snijden is in de kosten, liet weten verdere verbetering te zien in de meeste onderdelen van het bedrijf.

"Het gaat goed op de beurs, gevoed door de cijfers van Philips. Die waren stukken beter dan verwacht en geven de beurs vleugels", aldus vermogensbeheerder Jan Wilpshaar van Dresdner VPV.

In Frankfurt profiteerde Siemens van de sterke resultaten van Philips. Siemens is concurrent van Philips op het gebied van verlichting en medische apparatuur. Het aandeel steeg 3,2 procent.

Advies- en ingenieursbureau Arcadis won 6,3 procent. Het bedrijf dingt mee naar een order van de Amerikaanse luchtmacht Het gaat om ontwerp- en saneringswerkzaamheden over een periode van vijf jaar. Met het programma is in totaal 3 miljard dollar gemoeid.

De oliefondsen profiteerden van de hogere olieprijs. Die klom met 2,4 procent tot ruim boven de 73 dollar per vat. Oliemaatschappij Shell won 1,3 procent, het Britse BP steeg 1,9 procent en het Franse Total ging 2 procent omhoog.

In de AEX was bierbrouwer Heineken een van de weinige verliezers. Het aandeel kreeg een verlaging van het beleggingsadvies van UBS en verloor 3 procent.

De euro noteerde vanmiddag op 1,4800 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen vorige week stond de Europese munt op 1,4720 dollar.

Naakte student meegesleurd door trein

Een 22-jarige zwartrijder heeft in Lauenbrück in de Duitse deelstaat Nedersaksen uit protest zijn blote billen tegen een vertrekkende trein aangedrukt. Dat had hij beter niet kunnen doen. De dronken man werd namelijk meegesleurd door de trein.

De student uit de deelstaat Saksen-Anhalt werd in de trein betrapt op zwartrijden. Omdat hij weigerde een kaartje te kopen, moest hij bij de volgende halte uitstappen. Daar trok hij zijn broek van de kont en drukte zijn billen tegen een raam van de vertrekkende trein.

De jongeman werd echter meegesleurd door de snel vaart makende trein. Doordat passagiers aan de noodrem trokken, kwam deze tweehonderd meter verder tot stilstand.

De student heeft geluk gehad dat de trein niet over hem is heengereden. Hij is namelijk slechts met enkele kneuzingen en schaafwonden opgenomen in het ziekenhuis.

Man vergroot tieten door hypnose

Bedenk goed voor je in jezelf laat snijden voor een grotere cupmaat. Niet alleen omdat siliconen kunnen ontploffen, maar het kan ook een stuk eenvoudiger. Een Britse hypnotiseur beweert namelijk borsten te kunnen vergroten met zijn positieve gedachten.

Volgens David 'The Mind Persuader' Knight staat zijn behandeling garant voor een succespercentage van maar liefst 85 procent. Bijna de helft van alle vrouwen heeft hun borstomvang met maar liefst een of meer cupmaten zien toenemen.

Knight heeft een CD uitgebracht waarop hij op de vrouwen inpraat. Met een "Je borsten worden steeds groter ... ze groeien nu" hoopt hij de tieten te laten groeien. Hij is zelfs zo overtuigd van zijn  succes, dat hij bij niet goed bevallen het geld teruggeeft.

Volgens Knight maakt zijn toverspreuk de tieten vooral steviger. "Alle vrouwenborsten zijn gecreëerd door de geest", stelt hij. "De geest maakt ze, dus de geest kan ze ook steviger maken. zo simpel is het."

De beweringen en de CD worden vanavond echter van tafel geveegd in een BBC-show. Hierin wordt getoond hoe makkelijk is om je te laten registeren als hypnotherapeut. 

[WK turnen] Concurrent Zonderland zegt af

Epke Zonderland heeft voorafgaand aan de start van het WK turnen, dat morgen begint, één concurrent minder. Fabian Hambüchen, de Duitse titelverdediger aan de rekstok, heeft zich namelijk afgemeld.

Hambüchen heeft teveel last van een blessure aan zijn voet en zal de mondiale titelstrijd aan zich voorbij laten gaan. De Duitser is naast wereldkampioen ook drievoudig Europees kampioen.

Van Gelder dreigt Spelen te moeten missen

Turner Yuri van Gelder zal de Olympische Spelen van 2012 in Londen mogelijk aan zijn neus voorbij zien gaan. Voorzitter van de gymnastiekbond KNGU Jos Geukers bevestigde maandag dat als de ringenspecialist voor meer dan zes maanden geschorst wordt hij de Spelen zal missen.

Dit is het gevolg van een regelwijziging van het Internationaal Olympisch Comité dat in 2008 besloot dat sporters die voor meer dan zes maanden worden geschorst de twee volgende Olympische Spelen moeten missen. De in juni op cocaïnegebruik betrapte Van Gelder hoort eind oktober zijn straf van de tuchtcommissie van de KNGU.

Massa: "Net of er niets is gebeurd"

Felipe Massa heeft zijn eerste ronden in een Formule 1-auto afgelegd. De Braziliaan liep bij een ongeluk tijdens de GP van Hongarije zwaar letsel op. Op het circuit van Fiorano reed de coureur zijn eerste rondjes.

"Toen ik in de auto zat voelde het alsof er nooit iets was gebeurd," liet Massa na afloop van de test weten. "Ik ben nog steeds dezelfde etter als vroeger! Alles ging goed, ik ben fysiek in een prima staat en het voelt alsof er niets is gebeurd op 25 juli. Ik had geen problemen met mijn zicht en zou zo twee races kunnen rijden."

"Ik neem uit voorzorg natuurlijk de tijd, dat moet je respecteren, maar na mijn ronden in de auto kan ik zeggen dat ik precies dezelfde ben als voor mijn ongeluk."

KNSB zal schaatsers DSB helpen indien nodig

Mocht het gebeuren dat de schaatsers van DSB door de crisis van de DSB bank in de problemen komen, dan zal de Nederlandse schaatsbond hen te hulp schieten. Dit maakte een woordvoerder van de KNSB bekend.

"Indien nodig steunen wij de DSB-schaatsers in de voorbereidingen op de Winterspelen," aldus de woordvoerder.

Het is nog onduidelijk wat er met de schaatsploeg gaat gebeuren. Dit hangt af van de bewindvoerder bij DSB. "Voorlopig is er niets beslist. Op ons team heeft het nu ook nog geen invloed," aldus DSB-ploegleider Jac Orie die met zijn ploeg op trainingskamp is in het Duitse Erfurt.

Mogelijk zware straf voor Ferguson

Als het aan Alan Leighton, voorzitter van de Engelse scheidsrechtersbond, ligt wordt Manchester United-manager Alex Ferguson zwaar gestraft. De Schot haalde na afloop van het duel met Sunderland (2-2) hard uit naar arbiter Alan Wiley.

De Schotse succestrainer claimde dat Wiley niet fit genoeg zou zijn een wedstrijd op het hoogste niveau in goede banen te kunnen leiden. De Engelse voetbalbond besloot meteen een onderzoek in te stellen, waarop Ferguson op voorhand al zijn excuses aanbood.

Scheidsrechtersbaas Leighton vindt de kwestie serieus. "Ferguson moet volgens de UEFA-regels gestraft worden", zegt hij tegen de BBC. "Die straffen wegen doorgaans zwaarder dan een schorsing vanuit de bond. Een UEFA-straf betekent ook dat een trainer niet voor, gedurende en na een wedstrijd bij zijn team mag zijn en deze straffen duren vaak langer."

Fergie stelde zijn mening over de arbiter echter niet bij en kwam zelfs met nieuwe kritieken. Voor Leighton een doorn in het oog: "Dit lost niets op, dit zorgt er alleen voor dat de situatie zorgelijker wordt. Het lijkt erop dat hij een nieuw blik opentrekt, dat helpt op dit moment absoluut niet."

Argentijnen spelen Messi zwarte piet toe

Het door de WK-kwalifiactiereeks dolende Argentinië heeft zich niet populair gemaakt. In een online-enquête van het dagblad Clarin wordt tevens duidelijk dat Lionel Messi niet onomstreden is.

De absolute sterspeler van de ploeg van bondscoach Diego Maradona wordt door de stem van het volk zelfs gepasseerd. In het dagblad Clarin adviseert 60,3 procent van de ruim 55.000 stemmers om de aanvaller van FC Barcelona te passeren voor het allesbeslissende duel tegen Uruguay.

Zaterdag wonnen de Argentijnen met een onzichtbare Messi in extremis van Peru dankzij een goal van Martin Palermo. Woensdag kruist de nummer vier van de groep de degens met de nummer vijf Uruguay.

Een duel op leven en dood voor beide Zuid-Amerikaanse landen. Als Uruguay voor eigen publiek wint, passeert het Argentinië en verovert het een ticket naar Zuid-Afrika. Het ligt zelfs in de mogelijkheden dat de Argentijnen niet toekomen aan het spelen van de play-offs voor kwalificatie van het WK 2010, daar Ecuador ook nog in de race is.

Nobelprijs voor Ostrom en Williamson

De Nobelprijs voor Economie is vandaag toegekend aan de Amerikanen Elinor Ostrom en Oliver E. Williamson. Dat maakte de Zweedse academie voor wetenschappen bekend.

Ostrom (1933) krijgt de prijs "voor haar analyse van economisch bestuur, vooral in het publieke veld". Williamson (1932) wordt geëerd "voor zijn analyse van economisch bestuur, vooral waar het gaat om de grenzen van bedrijven".

Zweden verbrandt konijnen in megakachel

De nieuwe manier om op een milieuvriendelijke manier Zweedse huizen te verwarmen heeft kwaad bloed gezet bij dierenvrienden in het Scandinavische land. Jaarlijks worden maar liefst duizenden onschuldige konijnen gevangen en in een grote biomassacentrale in centraal Zweden verbrand.

"Degenen die het doden van konijnen toejuichen zijn ervan overtuigd dat dit gebeurt voor een goed doel. Maar het lijkt of ze konijnen hiermee zien als een industrie in plaats van te kijken naar het grootste probleem", aldus Anna Johannesson van Vilda kaniners varn (Vereniging voor de Bescherming van wilde konijnen).

Elk jaar doodt de gemeente Stockholm duizenden konijnen om de bomen en struiken in de Zweedse hoofdstad te beschermen tegen de knaagtandjes van de beestjes. Volgens Tommy Tuvunger van de Stockholm Traffic Bureau, de instantie die verantwoordelijk is voor het afschieten van de konijnen, ligt het probleem deels bij inwoners die zelf hun konijnen loslaten in de natuurgebieden. "Veel van de gevangen konijnen zijn namelijk tam", vertelt hij.

"Veel mensen denken dat konijntjes lief en schattig zijn. Op een gegeven moment zijn ze er flauw van, en laten zij ze lopen in de vrije natuur onder het motto: 'Zo kunnen ze fijn met andere konijnen spelen.'"

Vorig jaar ving de gemeente een recordaantal konijnen. Bijna zesduizend konijnen werden er afgeslacht. In plaats van de dieren simpelweg af te voeren, besloot de stad de konijnen in te vriezen en te verschepen naar Karlskoga in midden-Zweden. Hier wacht de konijnen een speciale oven waar ze worden verbrand om energie op te wekken.

Kankerkachel
Kees heeft zijn mening over de konijnenkachel al klaar

DSB Bank breed in de sport actief

De DSB Bank, die sinds vandaag onder curatele staat van de Nederlandse bank, is breed actief in de sport. Behalve hoofdsponsor van AZ, is het ook sponsor van de gelijknamige schaatsploeg van coach Jac Orie.

Het Wognumse bedrijf sponsort daarnaast judoka Henk Grol en is zeer actief in het marathonschaatsen. Zo is het naamgever van de strijd om de DSB Cup die afgelopen weekend weer van start is gegaan. Ook is het bedrijf van Dirk Scheringa sponsor van de vrouwenwielerploeg rond Marianne Vos.

In het verleden was DSB betrokken bij de Nederlandse turnbond, de Nederlandse honkbalbond en bij een aantal buitenlandse schaatsers onder wie Shani Davis en Chad Hedrick.

Man mist geboorte na aanranding verpleegster

Een man uit Bountiful, in de Amerikaanse staat Utah, heeft afgelopen vrijdag de geboorte van zijn kind moeten missen. De man had het namelijk drukker met een mooie verpleegster dan met zijn eigen vrouw.

De dertigjarige Adam Jay Manning bracht afgelopen vrijdag rond theetijd zijn in barensnood verkerende vrouw naar het ziekenhuis. Toen een verpleegster het paar te hulp schoot, werd zij van boven tot onder begluurd door Manning, aldus politiewoordvoerder Loring Draper. Vervolgens gaf hij haar een complimentje over haar uiterlijk.

De zuster negeerde de geile aanstaande vader en ging door met haar werk. De hoogzwangere vrouw zou namelijk net in haar rolstoel naar de verloskamer worden gereden. De man gaf echter niet op en ging verder met zijn versierpoging. "Manning zei dat er iets met haar nek aan de hand was en wilde haar nek masseren. Hierna stak hij zijn hand uit en greep haar borst."

De verpleegster duwde de geile kerel weg en ging aan de andere kant van de rolstoel staan. Hierna schakelde ze de politie in, die de man arresteerde wegens aanranding. De man zit nog steeds vast, en heeft de geboorte van zijn kind moeten missen. De vrouw is namelijk pas na de arrestatie bevallen. "Hij was er overduidelijk niet voor de geboorte van zijn kind", besluit Draper.

Duizenden gedupeerde spaarders DSB

Ruim vierduizend spaarders hebben meer dan 100.000 euro gestald bij DSB Bank. Zij kunnen daardoor niet helemaal aanspraak maken op het depositogarantiestelsel. Dat zei president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank maandag. Deze gedupeerde spaarders hebben samen zo'n 140 miljoen euro uitstaan.

Ook hebben meer dan vierduizend spaarders achtergestelde deposito's bij DSB Bank. Zij kregen daarvoor een hoger rendement, maar kunnen nu niet rekenen op het depositogarantiestelsel. Het gaat hier om een totaalbedrag van 110 miljoen euro.

Volgens minister Bos (Financiën) telde DSB in totaal 350.000 tot 400.00 depositohouders.

De hoop die FOK-columnist Driek Oplopers nog koesterde, ging vandaag dus in rook op.


Astana-wielerploeg gered

Wielerploeg Astana is gered. Het team had financiële problemen, maar met de komst van sponsor Samruk-Kazyna behoren die tot eind 2012 tot het verleden.

"De komende drie jaar zal deze firma als geldschieter van Astana fungeren," zei de voorzitter van de Kazachse wielerbond Nikolai Proskurin maandag. De nieuwe sponsor is een conglomeraat van Air Astana en de grootste Kazachse energiebedrijven.

De UCI dreigde vanwege alle financiële problemen de licentie van Astana in te trekken. De ploeg hing hiermee aan een zijden draadje, maar met de komst van de nieuwe sponsor lijkt het zekerder dat Tourwinnaar Alberto Contador nog in Kazachstaanse dienst zal rijden.

Beelden massale schietpartij kroeg vrijgegeven

De Amerikaanse politie heeft videobeelden vrijgegeven van een bizarre schietpartij. Afgelopen donderdag was er een enorme schietpartij in een café in Toledo, in de staat Ohio. Wonder boven wonder raakte hierbij niemand gewond.

Het filmpje van ruim drie minuten toont hoe een gevecht uitdraait op een schietpartij waarbij vijf schutters over tafels springen en dekking zoeken achter een pooltafel terwijl ze schoten op elkaar afvuren. Ondanks dat ze maar liefst zeventien keer over en weer schieten, is er niemand gewond geraakt.

De schietpartij binnen en buiten de Route 66 Kitchen in Toledo vond afgelopen donderdag plaats. Het drie minuten durende vuurgevecht  als in het Wilde Westen is gefilmd door het videobewakingssysteem. Buiten bereik van de camera's nemen de schutters zelfs nog voorbijgangers onder schot.

Volgens Don Kennedy van de politie van Toledo ontstond het vuurgevecht waarschijnlijk toen een klant die wiet wilde verkopen het pand moest verlaten. De politie is nog naarstig op zoek naar de daders. Ondanks dat de schietpartij vlakbij de campus plaatsvond, gaat de politie er niet vanuit dat studenten van de plaatselijke universiteit er iets mee te maken hebben.


Smile, you're on tape!

[UPD] DSB onder curatele gesteld

De directie van DSB Bank is vanochtend in overleg gegaan. Mogelijk komt er later op de dag een toelichting van de bank op de nieuwe onrust die is ontstaan, maar een woordvoerder van de bank kon daar nog geen zekerheid over geven.

Vanmorgen werd al bekend dat de Scheringa DSB wilde verkopen. De zegsman herhaalde dat het "absoluut onzin" is dat er door De Nederlandsche Bank (DNB) een noodregeling zou worden toegepast op de bank. Ook is volgens hem DSB Bank niet technisch failliet, zoals De Volkskrant meldde op basis van bronnen bij het ministerie van Financiën.

Update 12:05
Inmiddels heeft de rechtbank op verzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) de DSB Bank onder curatele gesteld. Rekeninghouders kunnen niet meer internetbankieren, maar tot woensdagavond nog wel pinnen bij andere banken. Er zijn twee bewindvoerders bij de DSB Bank aangesteld. Rekeninghouders bij DSB kunnen met voorrang een rekening openen bij een andere bank.

Directeur Scheringa is niet meer bevoegd tot welk besluit binnen DSB ook. DSB is ook onder meer de eigenaar van merken als Frisia Financieringen, Lenen.nl, Becam en Postkrediet.

Update 12:56
Op de nieuwszenders RTL Z (RTL 7) en NOS (Nederland 1) wordt om 14:00 een live persconferentie uitgezonden, gegeven door de minister van Financiën Wouter Bos en directeur van De Nederlandsche Bank Nout Wellink, die toelichting gaan geven over de stand van zaken rondom DSB.

Volgens hoogleraar economie Sweder van Wijnbergen is dit 'evident het einde van DSB', zo vertelt hij tegen RTL Z.

Updates 15:00

Bos: Onafhankelijk onderzoek
Er komt onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken bij DSB Bank, waarbij ook wordt gekeken naar de rol van bestuurders. Dat zei minister Wouter Bos (Financiën) vandaag tijdens een persconferentie.

Volgens hem heeft voormalig minister van Financiën en voormalig DSB-bestuurder Gerrit Zalm 'volledig begrip' voor deze stap en heeft hij zijn medewerking toegezegd.

Klanten namen 600 miljoen euro op bij DSB
Klanten bij DSB Bank hebben de afgelopen anderhalve week ongeveer 600 miljoen euro van hun rekeningen gehaald. Dat blijkt uit uitspraken van president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag tijdens een persconferentie. Het ging volgens Wellink om ongeveer een zesde van het spaargeld dat nu nog bij DSB Bank is gestald.

Afgelopen nacht zijn nog 'enkele tientallen miljoenen euro's' opgenomen. Wellink zei niet dat deze opnames de bank uiteindelijk de das hebben omgedaan. DNB zou al langer in gesprek zijn geweest met DSB Bank over de problemen die speelden bij de bank.

Praat hier op de weblog mee over de recentste ontwikkelingen.

En ook op het forum lopen er meerdere discussies.


Vroeger viel er nog wat te lachen bij DSB Bank

Noord-Korea vuurt weer raketten af

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap heeft gemeld dat Noord-Korea vandaag wederom raketten heeft getest. De korteafstandsraketten werden vanaf de oostkust van het communistische land in de richting van de Japanse Zee afgevuurd. 

Het heeft er alle schijn van dat er in de komende dagen nog meer testen plaatsvinden, aangezien er een vaarverbod voor de Noord-Koreaase oostkust van tien dagen is afgekondigd. Yonhap meldt het nieuws op gezag van Zuid-Koreaanse regeringsbronnen.

Vorige week verklaarde Noord-Korea nog bereid te zijn om weer aan het zeslandenoverleg deel te nemen. Het belangrijke onderwerp van het overleg, met onder meer buurland Zuid-Korea en de Verenigde Staten, is het nucleaire beleid van Noord-Korea.

Flat Life

Flatlife is een korte animatie film van Jonas Geirnaert die op dit moment populair is vanwege z'n Kabouter Wesley filmpjes in Man Bijt Hond. Flatlife daarentegen is iets mooier en stukken subtieler. Het gaat over 4 kamers in een flat, en de alledaagse dingen die ze meemaken: een schilderij ophangen, de was doen, tv kijken, maar dan tegelijk in beeld gebracht. Met dank aan Maisnon voor de submit.

Karig pensioen, oma verkoopt naaktfoto's

Het mag bij onze oosterburen dan een stuk beter gaan, de bevolking heeft nog iedere dag te maken met de gevolgen van de recessie. De 75-jarige Marianne uit west-Berlijn moet rondkomen van een karig pensioen. Omdat ze hier niet van kan leven, heeft ze besloten naaktfoto's van haarzelf aan de man te brengen.

Gelukkig gaat het hier niet om recente foto's. Nee, uit 'den ouden doosch' heeft de vrouw een behoorlijke collectie naaktfoto's opgedoken, uit de tijd dat ze nog jong en strak was.

Op de foto's is te zien hoe de toen twintigjarige vrouw naakt in het gras ligt. "Die foto's heeft mijn toenmalige man geschoten, in 1954", verklaart de arme vrouw. "Ik heb gehoord dat op internet veel geld wordt geboden voor dergelijke foto's. Ik hoop het maar, want ik heb het geld hard nodig!"

De vrouw kan het geld zeker goed gebruiken. Maandelijks heeft ze slechts 146,15 euro te besteden, nog geen vijf euro per dag. De Duitse heeft echter goede hoop dat de oude foto's nog geld in het laatje brengen. "Toen ik vroeger uitging, draaiden alle mannen hun hoofd om om mij na te staren", lacht de belegen dame.

Beatles is favoriete band aller tijden

De Nederlandse bevolking kiest The Beatles tot favoriete artiest aller tijden. Bijna vijftig jaar na de opkomst van deze Britse band stemt een groot deel van de Nederlanders voor de Fab Four. Dat blijkt uit een representatief onderzoek dat het onderzoeksbureau De Vos en Jansen uitvoerde in opdracht van Radio 2.

Op de tweede plaats staat de Zweedse formatie ABBA, gevolgd door Michael Jackson en Queen. De Nederlandse artiesten Guus Meeuwis en Blof staan respectievelijk op vijf en zeven. De groep Coldplay staat op zes. Elvis Presley staat op acht, gevolgd door Dire Straits en Robbie Williams.

Deze week blikt Radio 2 terug op de beste popmuziek van de afgelopen vijftig jaar. Iedere werkdag staat een ander decennium centraal. Vandaag staan de jaren zestig centraal. Vrijdag wordt besloten met muziek uit het afgelopen decennium en worden The Best of 2day gedraaid.


iPod ontploft in België

In de Belgische stad Bergen is een iPod ontploft. De muziekspeler van Apple was aan het opladen toen eigenares Debora Bellomo plots een knal hoorde. "Ik zag nog een vonk en even later hing er veel rook in de kamer", vertelde ze vandaag.

Het gaat om het eerste geval in België, meldde krant Het Laatste Nieuws vandaag. Eerder ontploften wel iPhones in België en in andere landen, waarbij ook gewonden vielen.

EU-commissaris Meglena Kuneva (Consumentenbescherming) had fabrikant Apple in augustus om opheldering gevraagd over de ontploffende iPhones. Het Amerikaanse computerconcern Apple ontkende toen dat er een algemeen probleem is met de iPhone.

De EU-commissaris zei twee weken geleden nog niet te aarzelen om de Appleproducten zonodig van de markt te weren als zou blijken dat er structureel iets mis is met de iPhone en iPod. Europarlementslid Wim van de Camp (CDA) reageerde toen kritisch. Hij vindt dat een terugroepactie pas het laatste middel mag zijn.

Kobayashi klaar voor racedebuut

Toyota-coureur Kamui Kobayashi zegt klaar te zijn voor zijn Grand Prix-debuut bij Toyota. De Japanner reed al de vrijdag in zijn eigen land, maar mocht de zondag niet starten, omdat niet hij maar Timo Glock beide sessies reed op zaterdag op Suzuka.

Glock liep in de kwalificatie een gebroken ruggenwervel op en mag daarom niet in Brazilië starten. Omdat Kobayashi al ervaring met de 2009-versie van de Toyota heeft is hij aangewezen om de Duitser te vervangen. "Dit is een geweldige kans voor me om mijn Grand Prix-debuut te maken, maar het is jammer voor Timo omdat hij er naar uitkeek om terug te keren in de auto," zei Kobayashi.

"Enkele dagen geleden wist ik nog niet dat ik dit weekend zou moeten racen, dus het is lastig om doelen te stellen. Ik heb onder natte omstandigheden in Suzuka nog wat tijd gehad en dat zal me dit weekend helpen. Ik heb nog nooit op Interlagos gereden, maar ik ken het vanuit computerspelletjes en van TV, dus ik denk niet dat het lastig is om te leren. Het zal een lastig weekend worden, maar ik voel me klaar om de uitdaging aan te gaan en ik weet dat het team voor 100% achter me staat."

CD: Flinke Namen - Superstuntwerk/Kunst en Vliegwerk

Eind 2005 won Jawat de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hiphop/R&B. Waar hij inmiddels volledig van de radar verdwenen is, komen zijn medefinalisten van destijds, de Flinke Namen, nu pas met hun debuutalbum. In de tussenliggende vier jaar is er veel gebeurd binnen de groep. Het trio DJ Flexican, Sef en MC Fit werd uitgebreid met veteraan Murth-the-Man-O-Script, Flexican wist naam te maken in het clubcircuit en Sef brak aan de zijde van Dio door bij het grote publiek. Tussendoor werd er gewerkt aan het album Superstuntwerk. Dat resulteerde in dusdanig veel materiaal dat voorafgaand aan het album ook de gratis te downloaden mixtape Kunst en Vliegwerk verscheen.

Maak geschiedenis in Uncharted 2-commercial

Vanaf deze week ligt Uncharted 2: Among Thieves in de winkels. De game zal alle hoge verwachtingen waar moeten proberen te maken en volgens vele reviews die al zijn verschenen doet het dat zeker. Veel gamers kunnen niet wachten tot de game verschijnt maar voor die paar mensen die nog steeds twijfelen of ze de game wel zullen halen is er een commercial verschenen waarmee sommigen misschien wel worden overgehaald.

in Uncharted 2: Among Thieves speel je Nathan Drake die zich bezighoudt met het verzamelen van antieke objecten. Hij reist hier stad en land voor af en bevindt zich vaak in tombes en ruïnes op zoek naar verborgen schatten. Hierbij komt hij vaak in contact met de onderwereld wat ook weer zal gebeuren in Uncharted 2. Je zult veel moeten springen, klauteren en schieten om de schatten in handen te krijgen.

De game verschijnt vanaf 15 oktober in de winkels voor de Playstation 3.

Ferrari: "Massa keert pas in 2010 terug"

Ferrari heeft uitgesloten dat Felipe Massa in 2009 nog in de Formule 1 in actie zal komen. De Braziliaan test vandaag weliswaar met een bolide uit 2007, maar het is uitgesloten dat hij fit genoeg is om te gaan racen.

Massa kwam door een serie medische tests in Parijs. De onderzoeken hebben volgens Ferrari uitgesloten dat de Braziliaan voor de start van het kampioenschap in 2010 weer competitief zal racen. De test met de F2007 in Fiorano is bedoeld om hem weer te laten wennen aan de bolide.

"Vandaag zal Felipe Massa op het circuit van Fiorano weer achter het stuur kruipen. Het is geen volwaardige testsessie en naar de stopwatch zullen we niet kijken. Daarvoor is nog genoeg tijd in 2010, wanneer hij naast Fernando Alonso gaat werken aan de nieuwe éénzitter," aldus een verklaring van Ferrari.

Olic zes weken uitgeschakeld

Louis van Gaal kan de komende zes weken aanwinst Ivica Olic niet opstellen. De 30-jarige Kroaat raakte vrijdag tijdens een training van het nationale elftal geblesseerd aan zijn kuit. Uit onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje in zijn spier heeft opgelopen.

Olic die in acht competitieduels twee keer wist te scoren is niet de enige Bayern München speler die in de lappenmand ligt. Ook Arjen Robben en Frank Ribéry zijn niet inzetbaar. Mark van Bommel, Luca Toni en Martín Demichelis kunnen wel weer gebruikt worden door van Gaal. Van Bommel en Toni maken dinsdag hun rentree in een oefenduel met de nummer drie van de derde Bundesliga, Jahn Regensburg.

Dirk Scheringa: ik ben 'gepakt'

DSB-directeur Dirk Scheringa voelt zich 'gepakt' door justitie, minister van Financiën Wouter Bos en De Nederlandsche Bank-president Nout Wellink. Hij vindt de curatele waaronder zijn bank is gesteld, 'onbegrijpelijk' en 'onterecht'. Dit zegt hij tegenover RTL Nieuws.Scheringa zegt zich vooral zorgen te maken om de medewerkers en de klanten van zijn bank. Er zou geen sprake zijn geweest van een noodsituatie bij DSB, maar de rechter zou op aandringen van Bos en Wellink toch tot curatele zijn overgegaan.

Ook zouden geen grote geldbedragen zijn opgenomen door ontevreden klanten. "Als er gisteravond niet gelekt was door Financiën of De Nederlandsche Bank dan was er ook niets aan de hand geweest. We hadden een ruim vangnet voor ons spaargeld. We hadden 4,2 miljard euro staan, er is 600 miljoen euro opgenomen", aldus Scheringa.

Klanten van Dirk werden al eerder gepakt

Larsson en Lagerbäck nemen afscheid

De kans dat Zweden te zien is op het WK2010 is na de nederlaag tegen Denemarken afgelopen weekend nihil. Mede hierdoor hebben bondscoach Lars Lagerbäck en routinier Henrik Larsson aangegeven hun carrière bij de nationale ploeg te beëindigen.

Zweden moet woensdag zelf winnen van het al uitgeschakelde Albanië en hopen dat Portugal zich verslikt in het nietige Malta. Als het Zweden niet lukt om play-offs af te dwingen zwaaien Lagerbäck en Larsson af.

"Het is mooi geweest", laat Larsson weten. "Het is jammer dat het zo moet eindigen. Maar het moment is aangebroken om vaarwel te zeggen. Ik blijf hopen dat we de play-offs alsnog bereiken, maar als dat niet lukt, zal het geen moeilijke beslissing zijn om te stoppen. Met de huidige stand van zaken is het echter niet realistisch om te verwachten we komende zomer van de partij zijn."

Larsson wil zich gaan richten op zijn loopbaan als trainer en kan dit niet meer combineren met de nationale ploeg. "Ik heb een hoop ervaring opgedaan en veel wedstrijden gezien. Ik heb een helder idee hoe ik spelers wil zien voetballen." Het is niet de eerste keer dan Larsson bedankt voor de nationale ploeg. In 2002 stopte hij ook maar kwam hier in 2004 op terug. Gezien zijn leeftijd (38) wordt aangenomen dat zijn besluit nu definitief is.

Bondscoach Lagerbäck ziet de kansen voor Zweden ook somber in en gaf aan ook al zou het zich plaatsen voor het WK dat er bij de kwalificatie voor het EK in Polen en Oekraïne een andere oefenmeester op de bank zit. De 61-jarige Zweed werkt al sinds 1997 voor de Zweedse voetbalbond. Onder zijn leiding plaatste het zich voor twee WK's en een EK. Lagerbäck is de tweede coach die opstapt in de WK-kwalificatie. Eerder stapte Fatih Terim al op bij Turkije.

Was het toch bijna WO III

Het manneke kijkt onverstoord voor zich uit. Het terras is bijna leeg. Arnohariëtte en ik gaan toch aan het tafeltje naast het jochie zitten en we bestuderen hem om de beurt. Het doet hem niks. Hij geeft geen krimp. Geen ‘goedemorgen’, noch een vijandige blik naar ons. Hij doet alsof we er niet zijn. Dat heb ik overigens wel vaker, dat mensen doen alsof ik er niet ben, maar nu valt het op. Wie is dit jongetje?

Demo: Dizorn

Dizorn is een eenmansproject van Jarno Hagelen. Hij maakt al zes jaar nar eigen zeggen 'georganiseerde herrie met instrumenten', wat heeft geleid tot wat we vandaag onder de loep gaan nemen. Een echte demo is er nog niet, maar op internet zijn er al wel enkele tracks van Dizorn te beluisteren. Voor de demo-maandag hebben we een vijftal tracks ontvangen, waar drie van de vijf nummers covers zijn. Om eigen materiaal goed te kunnen oordelen, zal er alleen worden gekeken naar de twee eigen nummers.

'Jongerius praat niet persoonlijk met Wilders'

FNV-voorzitter Agnes Jongerius gaat niet persoonlijk praten met Geert Wilders. De vakbond wil wel in overleg met de partij van Wilders, de PVV, om de eigen ideeën over de toekomst van de AOW toe te lichten. Dat zei een woordvoerster van de FNV vandaag.

"Jongerius heeft eergisteren in de Volkskrant al gezegd dat de oplossing van Wilders voor de financiering van de AOW niet de onze is", aldus de woordvoerster.

Ze benadrukte dat er dan ook geen sprake is van een samenwerking tussen de bond en de partij van Wilders. De bond wil wel een aantal deskundigen in gesprek laten gaan met vertegenwoordigers van de PVV om de standpunten over de AOW toe te lichten.

"Geen gevolgen voor bestaan AZ door crisis DSB"

AZ heeft vanmorgen in een persbericht gezegd dat de crisis van de DSB Bank geen gevolgen heeft voor het voortbestaan en de bedrijfsvoering van de club uit Alkmaar.

AZ heeft afgelopen week op eigen verzoek een gesprek gevoerd met de licentiecommissie van de KNVB. Na afloop van dat gesprek zei de licentiecommissie dat de ontwikkelingen bij hoofdsponsor DSB Bank, op basis van de huidige informatie, geen gevolgen hebben voor AZ en het voldoen aan de licentie-eisen van de KNVB. Daarnaast geeft AZ aan dat het de KNVB op de hoogte houdt van de ontwikkelingen.

In het persbericht wordt verder gezegd dat het lot van de Alkmaarse voetbalclub niet is verbonden aan dat van de DSB bank: "De relatie tussen AZ en DSB Bank bestaat uit een hoofdsponsordeal die jaarlijks wordt verlengd. Het bedrag voor het huidige seizoen is reeds voldaan door DSB Bank. Andere sponsorovereenkomsten, TV-gelden, merchandisingverkoop, horeca-inkomsten, recettes en deelname aan de Champions League zorgen voor de overige inkomsten van AZ. De vastgestelde en goedgekeurde begroting is daarmee sluitend voor dit seizoen."

Wat betreft het DSB-stadion heeft AZ een langdurige overeenkomst met een andere hypotheekverstrekker dan DSB. Dat is overigens ook wettelijk verplicht.

Met dank aan JoaC voor de submit.

Vmbo bestaat vandaag 10 jaar

Op 12 oktober 1999 ging het vmbo, de opvolger van vbo en mavo, van start. De onderwijsvorm bestaat vandaag dus tien jaar. Het tienjarig bestaan wordt onder meer gevierd met een landelijk congres.

Elk jaar verlaten ongeveer 100.000 mensen het vmbo met een diploma. Veruit het grootste deel van de leerlingen die hun diploma op niveau 3 of 4 haalden, vervolgt de opleiding op het mbo. "Het vmbo is samen met het mbo hofleverancier van vakmensen. Zij zijn van groot belang voor onze economie", aldus de trotse staatssecretaris van Onderwijs.

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan is een rapport geschreven, genaamd VMBO: Tevredenheid en aansluiting met vervolgonderwijs. Het grootste deel van de oud-leerlingen is van mening dat het vmbo een goede basis is voor vervolgonderwijs, maar het kan uitdagender en de docenten moeten strenger zijn.

Lees hier het volledige rapport (pdf).

Goedemorgen Extra!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Nu een extra aflevering over het einde van de DSB-bank.

Vandaag is feitelijk het doek gevallen voor de DSB-bank. De rechter heeft die bank vandaag onder curatele gesteld. Een grote overwinning voor Pieter Lakeman, die heeft georganiseerd dat rekeninghouders daar hun geld hebben weg gehaald. Want:

Bondscoach ijshockeyers stapt op

Tommie Hartogs is opgestapt als bondscoach van de Nederlandse ijshockeymannen. Dit maakte de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) bekend op hun website.

Volgens de bond stelde Hartogs aanvullende eisen ten aanzien van zijn positie en daar kon het bestuur van de NIJB slechts gedeeltelijk aan tegemoet komen. Voor Hartogs, die begin 2007 werd aangesteld als bondscoach, was dat reden om op te stappen.

Overigens gaat Hartogs niet helemaal weg bij de NIJB. Hij wordt namelijk trainer van ijshockeytalenten in het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven.

[NASCAR] Uitslag Pepsi 500

Jimmie Johnson heeft op de Auto Club Speedway in Fontana de Pepsi 500 op zijn naam geschreven. Hij bleef na 250 ronden Jeff Gordon en Juan Montoya. Met deze overwinning neemt Johnson de leiding in The Chase over van Martin.

Denny Hamlin mocht de race van poleposition beginnen. Hij kreeg al snel Johnson en Montoya achter zich aan. Montoya pakte na 25 ronden de leiding van Johnson over, terwijl Hamlin naar achteren zakte. De eerste serie pitstops veranderde hier weinig aan en het was pas na 55 ronden dat de eerste neutralisatie een feit was. Jamie McMurray raakte de muur. Hierdoor werd het voor Kyle Busch mogelijk om het stuur over te geven aan David Gilliland.

De herstart werd een prooi voor Hamlin, voor Mark Martin en Montoya. De Colombiaan had een snelle auto en pakte na enkele ronden dan ook de leiding terug. Niet veel later was de tweede caution en Martin Truex jr. mocht het veld aanvoeren nadat hij maar twee nieuwe banden had gehaald. De rijders die vier banden hadden gehaald reden hem na de herstart eenvoudig voorbij. Montoya bouwde een ruime voorsprong op, maar het was Johnson die langzaam maar zeker het gat dichtte. Na 115 ronden pakte hij de leiding van de Colombiaan over.

Halverwege de race ging Johnson aan de leiding voor Hamlin, Martin en Montoya. Johnson bouwde zijn voorsprong gestaag uit en had na 165 ronden bijna acht seconden voorsprong op Montoya. Rommel op de baan zorgde er in ronde 186 voor dat het veld in elkaar schoof. Tony Stewart was de enige die niet naar de pits ging en zo weer in de ronde van de leiders kwam.

Hamlin had de beste herstart, maar hij kwam te vroeg naar beneden, waardoor hij geraakt werd door Montoya en zijn auto met schade naar de pits moest brengen. Montoya voerde het veld aan bij de herstart, maar het was Johnson die er weer als een haas vandoor ging. Voor Stewart kwam de caution in ronde 235 als geroepen. Hij was de laatste die onder groen een pitstop maakte en kon omdat hij al in de pits was toen er met geen gezwaaid werd vele plaatsen goedmaken.

Bij de herstart streden Johnson en de opgeklommen Jeff Gordon om de eerste plaatsen. Het venijn van de race zat m in de staart, want in de laatste vijftien ronden gebeurde er veel. Achter de leiders raakte Kurt Busch de muur, waarna hij Kasey Kahne en Greg Biffle meenam. In ronde 245 werd Dale Earnhardt jr. van achteren aangetikt, waarmee een kettingreactie in gang werd gezet. Kasey Kahne, Reed Sorensen, Elliot Sadler, AJ Allmendinger, Marcos Ambrose en nog enkele coureurs waren er bij betrokken.

Na een lang oponthoud mochten de coureurs de laatste vier ronden nog gaan strijden om de zege. Johnson had de beste herstart en sloeg meteen het beslissende gaatje. Daar achter was het Gordon die Montoya nog maar net van zich af wist te houden. Martin en Stewart completeerden de top vijf.

In The Chase gaat Johnson nu aan de leiding met 5728 punten. Hij heeft hiermee Martin, die 5716 punten heeft, van de eerste plaats verdrongen. Juan Montoya staat met 5670 punten er iets verder achter, maar is nog niet kansloos voor de titel. Met nog zes races te gaan lijkt iedereen vanaf Greg Biffle geen kans meer te hebben op de eerste plaats in het klassement.

Uitslag Pepsi 500

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
13Jimmie Johnson Chevrolet195/10 250
210Jeff Gordon Chevrolet175/5 250
34Juan Montoya Chevrolet170/5 250
49Mark Martin Chevrolet165/5 250
520Tony Stewart Chevrolet160/5 250
611Carl Edwards Ford150/0 250
731David Ragan Ford146/0 250
824Kurt Busch Dodge147/5 250
98Clint Bowyer Chevrolet138/0 250
107Kevin Harvick Chevrolet134/0 250
1116Casey Mears Chevrolet130/0 250
1222Sam Hornish Jr. Dodge127/0 250
1317Matt Kenseth Ford124/0 250
146Joey Logano * Toyota121/0 250
1536Ryan Newman Chevrolet118/0 250
1614David Stremme Dodge115/0 250
1734Michael Waltrip Toyota112/0 250
1842David Reutimann Toyota109/0 250
1940John Andretti Chevrolet111/5 250
202Greg Biffle Ford103/0 250
2121Scott Speed * Toyota100/0 250
225Martin Truex Jr. Chevrolet102/5 250
2327Marcos Ambrose Toyota94/0 250
2419Kyle Busch Toyota91/0 248
2537Dale Earnhardt Jr. Chevrolet88/0 248
2635Bobby Labonte Ford85/0 247
2741Paul Menard Ford82/0 247
2826Regan Smith Chevrolet79/0 247
2932Brian Vickers Toyota76/0 246
3018Jeff Burton Chevrolet73/0 245
3128Reed Sorenson Dodge70/0 244
DNF39Elliott Sadler Dodge67/0 244In Pit
3312A.J. Allmendinger Dodge64/0 244
DNF25Kasey Kahne Dodge61/0 244In Pit
3515Max Papis * Toyota58/0 244
3629Jamie McMurray Ford55/0 209
DNF1Denny Hamlin Toyota57/5 195In Pit
DNF38Robby Gordon Toyota49/0 121In Pit
DNF13Joe Nemechek Toyota46/0 29Out of Race
DNF43Michael McDowell Toyota43/0 25In Pit
DNF33Dave Blaney Toyota40/0 22In Pit
DNF30David Gilliland Chevrolet37/0 13In Pit
DNF23Mike Bliss Dodge34/0 11Out of Race
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand in The Chase na 30 van 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jimmie Johnson5728Leader302512
2Mark Martin5716-12307512
3Juan Montoya5670-5830206
4Tony Stewart5644-84300415
5Jeff Gordon5623-105300114
6Kurt Busch5607-12130018
7Greg Biffle5540-18830009
8Carl Edwards5536-19230007
9Denny Hamlin5509-219301211
10Ryan Newman5505-22330105
11Kasey Kahne5422-30630025
12Brian Vickers5377-35130614

Schieten in opdracht van EvE Online met Dust 514

Zeg van CCP wat je wilt, maar de heren en dames zijn wel ambitieus. De MMO EvE Online draait al enige tijd met suces mee en nu gaan de heren de ervaring van deze MMO uitbreiden naar de consoles. Verwacht echter geen EvE Online-port, maar een compleet nieuwe game die inhaakt op EvE Online.

In EvE Online kunnen spelers Mercenaries inhuren om rotklusjes op de oppervlakte van een planeet uit te voeren. In Dust 514 zul jij de rol van zo'n Merc op je nemen. Globaal gesproken zal het ongeveer zo verlopen: je meldt je aan met Dust 514 en je krijgt een lijst met mogelijke opdrachten voorgeschoteld die uit de EvE Online-game worden getrokken. Je kiest je missie, je wordt op de planeet gedropt en afhankelijk van hoe je de opdracht voltooit krijg je betaald. Met deze in-game valuta kun je dan weer betere wapens en uitrusting kopen.
De uitkomst van de missie is ook bepalend voor het verloop van de EvE Online-game.

Verder kun je met maximaal 64 spelers in een gebied van vijf vierkante kilometer gedropt worden, waarbij Squadleaders het bevel voeren over de infanterie. De Squadleader krijgt op zijn beurt weer opdrachten van een Commander die veilig aan boord een Mobile Command Center zit.
Leveling zoals in EvE Online of World of Warcraft is overboord gezet en in plaats daarvan is er een Achievement Matrix geïmplementeerd. Door bepaalde objectives te halen krijg je toegang tot betere en/of andere wapens en uitrusting.

De game zal (afgezien van de aanschaf uiteraard) gratis te spelen zijn, het betalingsmodel zal volledig berusten op microtransactions. De economie in beide games zullen zo gescheiden mogelijk blijven en om EvE Online-spelers aan te moedigen om Dust-spelers te gebruiken wordt de kans op het voltooien van een missie vergroot door Dust-spelers in te huren in plaats van AI-Mercs.

Hoe dat er allemaal uit gaat zien kun je hieronder zien in de eerste officiële trailer van de game.

Nationaal Jeugddebat in Tweede Kamer

Vanaf 13.15 uur vanmiddag is de Tweede Kamer het domein van de jongeren. Op die tijd zal voor de veertiende keer het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer plaatsvinden. Uit heel Nederland komen 130 jongeren om in debat te gaan met verschillende ministers en een staatssecretaris onder leiding van Kamervoorzitter Gerdi Verbeet. De onderwerpen die zij zullen bespreken zullen het drugsbeleid, kunst en internet, biologisch eten en de kredietcrisis zijn.

Begin dit jaar hebben meer dan vijfhonderd jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met achttien jaar uit heel Nederland meegedaan met de provinciale voorrondes. Uit deze grote groep werden 130 jongeren geselecteerd die in groepen (fracties) werden verdeeld. Elke fractie koos een onderwerp, zocht naar oplossingen en benoemde woordvoerders om hun voorstellen tijdens het Nationaal Jeugddebat te verdedigen. 

Tijdens het debat zullen minister Bos van Financiën, minister Rouvoet van Jeugd en Gezin, minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aanwezig zijn.

FOK!fotograaf Bram Muller zal bij het debat aanwezig zijn om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. De foto's zullen later op de dag op FOK! gepubliceerd worden.

Wie niet kan wachten op de foto's kan het debat hier live volgen.

'Niemand wil mollige vrouwen zien'

Volgens ontwerper Karl Lagerfeld wil niemand mollige vrouwen zien en zijn het met name 'dikke, chipsetende moeders' die vinden dat de modellen te mager zijn. Met deze uitspraken mengt hij zich in de discussie rondom de te magere modellen.

Het populaire Duitse vrouwenblad Brigitte heeft besloten dat zij niet langer met professionele modellen willen werken, omdat de vrouwen veel te mager zijn. Zij hebben ook veel kritiek op ontwerpers die veel te kleine kledingsmonsters opsturen, waardoor modellen gedwongen worden super dun te zijn. De hoofdredacteur van het blad heeft laten weten dat zij het helemaal beu zijn om de modellen met Photoshop steeds weer dikker te moeten maken, omdat de vrouwen er anders niet uit zouden zien.

Lagerfeld denkt hier echter totaal anders over.  "Dikke moeder zitten voor de televisie maar een beetje chips te eten en zeggen dan dat dunne modellen lelijk zijn", liet hij weten in Focus magazine. "De wereld van prachtige kleding is er nu eenmaal een van dromen en illusies. Niemand wil mollige vrouwen op de catwalk zien."

Mollige of magere modellen? Discussieer mee op het FOK!forum!

Vliegtuigkaper geeft zich over na 40 jaar

De politie van New York heeft gisteren veertig jaar na dato een man opgepakt wegens de kaping van een passagiersvliegtuig in 1968. De man, Luis Armando Pena Soltren (66), werd op de internationale luchthaven John F. Kennedy aangehouden. Met zijn aanhouding heeft de politie de langst gezochte voortvluchtige van de Amerikaanse federale recherche FBI opgepakt.

Soltren had de autoriteiten onlangs laten weten dat hij zichzelf wilde aangeven. De reden was dat hij zijn familie wilde zien, waaronder zijn vrouw die in Florida of Puerto Rico woont. Welke afspraken er zijn gemaakt met de kaper wilden de Amerikaanse autoriteiten niet zeggen.

Soltren kaapte veertig jaar geleden een vliegtuig van de maatschappij Pan Am dat onderweg was van New York naar Puerto Rico. Soltren en drie andere kapers (twee mannen en één vrouw) dwongen het vliegtuig destijds in Cuba te landen. De vrouw had in een luiertas wapens aan boord gesmokkeld ter ondersteuning bij de kaping.

Twee mannelijke daders werden in de jaren zeventig opgepakt toen zij terugkeerden naar de VS. Zij hebben hun celstraf van vijftien en twaalf jaar inmiddels uitgezeten. De aanklacht tegen de vrouw werd ingetrokken. Soltren is al die tijd op Cuba gebleven. Morgen moet hij voor een rechtbank in New York verschijnen.

Betogers VS eisen gelijke rechten voor homo's

Duizenden mensen hebben gisteren in de Amerikaanse hoofdstad Washington gedemonstreerd voor gelijke rechten voor homo-, bi- en transseksuelen. Betogers eisten dat homostellen met een geregistreerd partnerschap dezelfde rechten krijgen als getrouwde heterostellen. Ook willen ze dat militairen voor hun geaardheid mogen uitkomen, berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN.

De betogers liepen langs het Witte Huis richting het Capitool. Ze stopten kort bij de ambtswoning van de president om Barack Obama scanderend om hulp te vragen. "Obama, ik weet dat je luistert", zei de Amerikaanse zangeres Lady Gaga ten overstaan van de menigte, en vervolgde met: "We zullen jou en je regering onder druk blijven zetten om je beloftes uit te voeren."

De protestmars volgde op de belofte van Obama een dag eerder een einde te maken aan het verbod voor homo's om in het leger openlijk voor hun geaardheid uit te komen. Obama wil een eind maken aan de wet die in 1993 onder de toenmalige president Bill Clinton tot stand kwam.

Volgens die wet 'Don't Ask, Don't Tell' mogen rekruten niet meer naar hun geaardheid gevraagd worden. Aan de andere kant kunnen homoseksuelen op straffe van ontslag en mogelijke strafrechtelijke vervolging niet openlijk voor hun homoseksualiteit uitkomen. Obama stelde de wet te willen intrekken, maar noemde geen datum.

Twitter en Facebook op de Xbox

Twitter en Facebook komen er aan voor je Xbox360! Deze update zal op 17 november in het Verenigd Koninkrijk uitkomen en is alleen toegankelijk voor gold members.

Vermoedelijk komt dezelfde update rond 17 november ook naar de rest van Europa en zul je eindelijk je Twitter lijst kunnen laten weten welke games je speelt en welke achievements je zojuist hebt gehaald.

Buiten de standaard features van Facebook en Twitter zullen er ook een paar nieuwe dingen inzitten. Zo kan je screenshots maken op je Xbox 360 en die meteen op je Facebook uploaden. De eerste game die deze feature zal ondersteunen is EA Sport's Tiger Woods PGA Tour 10 en het is niet bekend of, met een software update, het ook mogelijk zal worden om het aan oude spellen toe te voegen.

De Twitter versie op de xbox zal zo goed als hetzelfde zijn als de PC versie behalve de eerder genoemde achievements en het automatisch aangeven op je Twitter welke game je speelt. Of je dit ook uit kan zetten is niet bekend.

Meer games vind je hier.

Doden door bomaanslag in grensregio Pakistan

Door een bomaanslag vandaag in de buurt van de Swatvallei in het noordwesten van Pakistan zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Dat meldde de Pakistaanse politie.

De vermoedelijke zelfmoordaanslag was op een markt in het district Shangla, dat aan de Swatvallei grenst. De slachtoffers zijn veiligheidsfunctionarissen.

De aanslag in de grensregio met Afghanistan is de laatste van een reeks van zelfmoordacties door moslimrebellen. Het Pakistaanse leger heeft eerder dit jaar in de Swatvallei een groot offensief uitgevoerd tegen de radicaalislamitische Taliban.

Bavaria introduceert nieuw logo

Bierbrouwerij Bavaria introduceert vandaag met een grote operatie een nieuwe uitstraling voor het merk. Het nieuwe logo verschijnt vanaf vandaag in een keer op de kratjes, flessen, blikken en vaatjes maar ook bijvoorbeeld op de tap, glazen en uithangborden.

Voor de operatie is de fabriek in Lieshout vandaag gesloten. Alle achthonderd medewerkers trekken het land in om bij mensen thuis oude kratjes om te ruilen voor nieuwe. Het oude familiebedrijf spreekt van een van de grootste investeringen in haar geschiedenis.

Onderdeel van het nieuwe uiterlijk van Bavaria is een icoon in de vorm van een kompas dat wijst naar het zuiden. Dit kompas staat symbool voor de zelfstandige en eigen koers van het bedrijf. Een driehoek met ronde zijkanten dient als basis voor de vormgeving als verwijzing naar de drie broers Swinkels die het bedrijf in 1925 oprichtten.

 

Nieuw logo Bavaria

Win een mystery pakket! (11)

Daar zijn we weer! Zoals zaterdag viel te lezen is Sunclair de winnaar van het tiende mystery pakket. We hebben nog slechts enkele pakketten te vergeven.

Wil je ook kans maken? Beantwoord de onderstaande vraag en win het mystery pakket van de dag!  Iedereen die voor 12 uur vannacht het goede antwoord doormailt op xessive@fok.nl doet mee. De winnaar wordt geheel willekeurig gekozen uit de goede inzendingen. Zet wel even je username in het mailtje. Geen antwoorden in de reacties zetten!

Om te kunnen overleven op dit prachtige planeetje van ons is water onontbeerlijk, maar niet ieder dier kan makkelijk bij drinkbaar water komen. 

Dit zoogdier leeft voornamelijk in gebieden waar zoet water niet voorkomt en onttrekt het water dat hij nodig heeft grotendeels aan de 3500 kilo voedsel die hij gedurende een bepaalde periode per jaar iedere dag eet. Wat is de naam van dit zoogdier en wat eet hij?

(Geen idee waar het over gaat? Bekijk de aankondiging voor meer info.)

C. Ronaldo vier weken aan de kant

We meldden gisteren al dat Cristiano Ronaldo aankomende woensdag, tijdens de laatste wedstrijd van de WK-kwalificatie van Portugal tegen Malta, niet van de partij is. Nu blijkt dat de speler van Real Madrid zo'n vier weken aan de kant staat.

Ronaldo raakt anderhalve week geleden in de Champions League-wedstrijd van Real Madrid tegen Olympique Marseille geblesseerd aan zijn enkel. Afgelopen zaterdag, in de wedstrijd van Portugal tegen Hongarije, speelde hij mee. maar moest zich na een half uur spelen laten wisselen omdat zijn enkel weer opspeelde.

Kliklijn voor kindersekstoerisme

Nederlandse toeristen die in het buitenland andere Nederlanders betrappen op kindermisbruik, zouden dat bij terugkomst moeten melden bij de politie. Dat zei minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag in een interview met dagblad Spits.

Zijn ministerie begint een landelijke campagne om mensen duidelijk te maken waar ze op moeten letten en waar ze misstanden kunnen melden. "Seksueel misbruik van kinderen op vakantiebestemmingen is een ernstig misdrijf en daar moeten toeristen zich bewust van worden", stelt Hirsch Ballin. "We moeten aan misbruikers duidelijk maken dat seks met kinderen op geen enkele wijze getolereerd wordt."

Het is volgens de bewindsman niet de bedoeling dat toeristen privédetective gaan spelen. Hij hoopt wel dat ze, als ze zaken van kindermisbruik tegenkomen, dit willen melden bij bijvoorbeeld de anonieme tiplijn Meld Misdaad Anoniem of bij de marechaussee op Schiphol. Zo'n melding kan dan het startpunt van nader onderzoek zijn. De minister roept medewerkers in de reisbranche op ook informatie te verstrekken als ze problemen met kindersekstoerisme signaleren.

[NHL] Overzicht week 42

Hieronder vind je een overzicht van de stand, de topscorers en de beste goalies in de NHL.

Stand

Eastern Conference

Let op: het eerste team in een divisie krijgt altijd een van de eerste seeds in de play-offs. Zo kan het zijn dat één van de eerste drie teams minder punten heeft dan de teams daaronder, dat heeft te maken met de divisie waarin ze spelen.

#TeamDivisieGespeeldWinstVerliesOT Punten
1Pittsburgh PenguinsATL 5 4 1 0 8
2Ottawa SenatorsNE 4 3 1 0 6
3Washington CapitalsSE 5 2 2 1 5
4New York RangersATL 5 4 1 0 8
5Philadelphia FlyersATL 5 3 1 1 7
6Buffalo SabresNE 3 2 0 1 5
7Atlanta ThrashersSE 3 2 1 0 4
8Boston BruinsNE 4 2 2 0 4
9New Jersey DevilsATL 4 2 2 0 4
10Tampa Bay LightningSE 4 1 1 2 4
11Montréal CanadiensNE 5 2 3 0 4
12Carolina HurricanesSE 5 2 3 0 4
13New York IslandersATL 3 0 0 3 3
14Florida PanthersSE 4 1 3 0 2
15Toronto Maple LeafsNE 4 0 3 1 1


Western Conference

#TeamDivisieGespeeldWinstVerliesOTPunten
1Calgary FlamesNW 5 4 1 0 8
2Columbus Blue JacketsCEN 4 3 1 0 6
3Los Angeles KingsPAC 4 3 1 0 6
4San Jose SharksPAC 5 3 2 0 6
5Chicago BlackhawksCEN 4 2 1 1 5
6Colorado AvalancheNW 4 2 1 1 5
7Edmonton OilersNW 4 2 1 1 5
8Dallas StarsPAC 4 1 0 3 5
9Anaheim DucksPAC 5 2 2 1 5
10Nashville PredatorsCEN 3 2 1 0 4
11St Louis BluesCEN 4 2 2 0 4
12Detroit Red WingsCEN 4 2 2 0 4
13Phoenix CoyotesPAC 4 2 2 0 4
14Vancouver CanucksNW 5 2 3 0 4
15Minnesota WildNW 4 1 3 0 2

Topscorers

#SpelerTeamPositieGespeeldGoals AssistsPunten
1 Dany Heatley SJS L 5 5 5 10
2 Alex Ovechkin WSH L 5 5 5 10
3 Nicklas Backstrom WSH C 5 2 8 10
4 Joe Thornton SJS C 5 1 9 10
5 Alexander Semin WSH L 5 5 4 9
6 Anze Kopitar LAK C 4 3 6 9
7 Mike Richards PHI C 5 6 2 8
8 Jeff Carter PHI C 5 4 4 8
9 Henrik Sedin VAN C 5 3 5 8
10 Matt Carle PHI D 5 1 7 8

Beste goalies

#SpelerTeamGesp.StartsSchotenGoalsGem.Save%
1 Antti Niemi CHI 1 1 23 0 0.00 1.000
2 Stephen Valiquette NYR 1 1 18 0 0.00 1.000
3 Mathieu Garon CBJ 2 1 44 1 0.77 .977
4 Ryan Miller BUF 3 3 66 3 0.98 .955
5 Pekka Rinne NSH 1 1 42 1 1.02 .976
6 Ilya Bryzgalov PHX 3 3 75 4 1.34 .947
7 Andrew Raycroft VAN 1 0 12 1 1.82 .917
8 Dan Ellis NSH 2 2 64 4 1.92 .938
9 Craig Anderson COL 4 4 138 8 1.98 .942
10 Brian Elliott OTT 1 1 28 2 2.00 .929

[NHL] Rangers blijven winnen

De New York Rangers hebben hun vierde overwinning op rij geboekt. De Anaheim Ducks werden met 3-0 verslagen, wat een shutout voor New York-goalie Stephen Valiquette betekende. Hij stopte alle 18 schoten van de Ducks.

De backup-goalie gaf na afloop van de wedstrijd aan dat het een speciale avond voor hem was omdat het zijn eerste wedstrijd als starter was sinds zijn zoon vier maanden geleden geboren was: "Het was een speciale avond. Hij zal zich er vast niks van herinneren, maar ik wilde een goede wedstrijd voor hem spelen in de eerste wedstrijd dat hij me in actie kon zien."

In de eerste periode werd Valiquette echter nauwelijks getest. De aggressief op de puck jagende Rangers domineerden de eerste periode en wisten de Ducks tot slechts één schot op doel te beperken. Het enige dat de Rangers niet goed deden was scoren. Anaheim-goalie Jean-Sebastien Giguere beleefde aan de andere kant van het ijs namelijk ook een goede avond. Hij wist uiteindelijk 35 van de 37 schoten te stoppen; de laatste goal was in een leeg net.

In de tweede periode moest Valiquette een stuk vaker in actie komen. De wedstrijd ging in deze periode gelijk op, want beide teams wisten elf schoten op doel te produceren. De Rangers schoten nog wel een keer op de paal, maar ook in deze periode werd geen van de doelmannen gepasseerd.

In de derde periode was het dan eindelijk raak. Ales Kotalik scoorde in de powerplay nadat teamgenoot en pestkop Sean Avery Ducks-verdediger Ryan Whitney tot een tijdstraf wist te verleiden. "Het belangrijkste was dat we niet gefrustreerd raakten na al die schoten op doel en op de paal. We moesten ons aan het wedstrijdplan houden. Ik vind dat we dat goed gedaan hebben, want we dwongen ze steeds de lange en onnauwkeurige pas te gebruiken," aldus New York-coach John Tortorella.

Avery leverde naast zijn gedisciplineerde en sterke spel ook nog een assist op de tweede goal van de Rangers. Artem Anisimov kon de eerste goal van zijn carrière maken in de powerplay halverwege de derde periode. Aan het einde van deze periode probeerden de Ducks nog terug te komen door Giguere uit het doel te halen voor een extra man op het ijs, maar Rangers-verdediger Dan Girardi wist helemaal vanaf de eigen doellijn de puck over iedereen heen te wippen en te scoren. Na deze 3-0 was het definitief gedaan.

De enige andere wedstrijd van de avond was tussen de Vancouver Canucks en de Dallas Stars. De Canucks wonnen de wedstrijd met 4-3 na de shootout.

Demo: My Victim - 13

Een gedegen volwassen plaat die na een paar keer luisteren zeker nog niet verveeld. Dit hebben de mannen van My Victim dan toch uiteindelijk voor elkaar gekregen met hun debuut album 13. Het heeft namelijk wat tijd gekost, vanaf de oprichting in 1987 tot het uitbrengen van een persbericht anno 2009. Inmiddels bestaat de Amerikaanse band, na een aantal wisselingen, uit het trio William Storkson (gitaar, bas), Torre Carstensen (zang, gitaar, bas) en Slade Anderson (drum).Prachtige cover art van Theo Mindell

Cruijff: Van Gaal heeft Alzheimer

Johan Cruijff zegt dat hij geen problemen heeft met Louis van Gaal. In de kersverse autobiografie van Van Gaal stelt de trainer van Bayern München dat hij Cruijff niet meer ziet omdat Cruijff het hem kwalijk heeft genomen dat hij bij een bezoek in Barcelona overhaast vertrok en hem vervolgens nooit heeft bedankt voor zijn verblijf.

Van Gaal moest plotseling weg omdat zijn zus was overleden. "Ik ben één, twee keer bij hem thuis geweest. Eén heel goed gesprek gevoerd over het leven, maar dat was vooral met Danny. Johan zei niet zoveel. Op 26 december 1989 vierde ik Kerst, met ook de Koemannetjes, bij de familie Cruijff thuis. Toen ging de telefoon. Het was voor mij. De familie: 'Riet is overleden.' Mijn zus. Ik ben halsoverkop naar huis gegaan. Later hoorde ik dat Johan het me kwalijk heeft genomen dat ik hem nooit bedankt heb", aldus Van Gaals kant van het verhaal.

Cruijff reageerde bij RTV Noord-Holland zondagavond op de passage uit het boek van Van Gaal. "Ik kan het voorval niet herinneren, maar Van Gaal heeft echt Alzheimer als hij zoiets opschrijft. Er is wat mij betreft geen probleem, dus er hoeft ook niets te worden opgelost."

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

VS verwacht meer van Karzai

De Verenigde Staten verwachten meer daden van de Afghaanse president Hamid Karzai. Die stevent hoogstwaarschijnlijk af op een tweede termijn van vijf jaar na de presidentsverkiezingen die in augustus zijn gehouden.

"Als deze verkiezingen tot zijn herverkiezing leiden, dan moet er een nieuwe relatie tussen hem en het Afghaanse volk komen, net als tussen zijn regering en de regeringen die alle inspanningen van Afghanistan ondersteunen voor stabilisering en veiligheid van het land", zei minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton vandaag in een interview met de BBC.

Daarnaast verwacht Clinton van de Afghaanse president dat hij ervoor zorgt dat het Afghaanse leger beter wordt opgeleid, zodat de buitenlandse militairen in het land kunnen worden ontlast. "We verwachten simpelweg meer en we zullen daarop aansturen", zegt Clinton.

"September was een goede maand voor de gamesindustrie"

Heel verrassend is het natuurlijk niet, maar het blijft fijn om te weten dat de gamesindustrie in september weer een flinke groei doormaakte na wat toch een slecht eerste halfjaar mag heten. Door de prijsverlagingen van de consoles en goed lopende games als Halo 3: ODST en Wii Sports Resort zou de groei weer terug zijn in de dubbele cijers. Dat zeggen althans twee analisten waaronder de inmiddels legendarische Michael Pachter.

Helaas zijn de officiële cijfers nog onbekend, maar de voorspellingen van beide heren zijn leuk om eens langs elkaar te leggen. Zo voorspelt Pachter dat de Wii met een daling van 43% ten opzichte van 2008 390.000 keer over de toonbank ging. Jesse Divnich was zelfs nog sceptischer over Nintendos console met 375.000 stuks. Beide zijn het er over eens dat Sony de grote winnaar was, Pachter zet in op 410.000 verkochte PS3s en Divnich is iets voorzichtiger met 400.000. De Xbox 360 was volgens beiden ook de verliezer van de maand, hier was Pachter met 350.000 de meest sceptische en Divnich met 370.000 nog wat optimistischer.

Naast de hardwarelijst heeft Divnich ook maar gelijk een voorspelling gedaan voor de games. Hij verwacht dat Halo 3: ODST met 1,8 miljoen verkochte exemplaren de grote winnaar gaat zijn in september en dat de lijst deels compleet gemaakt wordt door The Beatles: Rock Band, Wii Sports Resort, Batman: Arkham Asylum, Marvel Ultimate Alliance 2, Madden NFL 10 en Guitar Hero 5.

De daadwerkelijke cijfers zullen aanstaande donderdag door de NPD bekend gemaakt worden en dan zullen we zien welke van deze twee analisten de beste voorspellingen heeft gedaan.

Wanjiru wint Marathon van Boston

De 33e editie van de marathon van Chicago is gewonnen door Olympisch kampioen Samuel Wanjiru.

De Keniaan kwam in een tijd van 2.05,41 over de meet, goed voor een nieuw parcoursrecord. Bovendien won hij de World Major Series ( De beste in de marathons van Boston, Londen, Berlijn, Chicago en New York)

Het plan van Wanjiru in Boston was om een aanval te doen op het wereldrecord van Haile Gebrselassie (2.03,59). Daar kwam het echter niet van, mede omdat de wedstrijd werd gelopen bij een temperaturr van rond het vriespunt.

Onverwacht forse winst voor Philips

Elektronicaconcern Philips heeft in het derde kwartaal de winst zien verdrievoudigen. De winst kwam uit op 176 miljoen euro tegen 57 miljoen euro een jaar eerder. Analisten gingen uit van een verlies van 36 miljoen euro. Dat blijkt uit de vandaag gepresenteerde kwartaalresultaten.

Ook in het tweede kwartaal verraste Philips de markt al met winst. Het elektronicaconcern, dat vanwege de economische neergang fors aan het snijden is in de kosten, liet vandaag weten verdere verbetering te zien in de meeste onderdelen van het bedrijf. De omzet viel terug met ruim een tiende tot 5,62 miljard euro in vergelijking met vorig jaar.

Het elektronicaconcern kondigde eerder aan dit jaar aan zesduizend banen te schrappen om de kosten terug te dringen.

'Scheringa probeerde DSB te verkopen'

De perikelen rond DSB Bank hebben vandaag een nieuw hoofdstuk gekregen. De Volkskrant meldde dat het voortbestaan van de bank van Dirk Scheringa aan een zijden draadje hangt. Volgens Het Financieele Dagblad heeft Scheringa geprobeerd de bank te verkopen aan andere Nederlandse banken. Dat zou zijn mislukt.

De Volkskrant stelde op basis van bronnen bij het ministerie van Financiën dat De Nederlandsche Bank (DNB) klaar staat om in te grijpen. Het zou gaan om een zogenoemde noodregeling. Een woordvoerder van DSB Bank noemde dit "absoluut onjuist". De zegsman wilde niet verder op de berichtgeving in de media ingaan. DNB is nog onbereikbaar voor commentaar.

DSB Bank is in grote problemen gekomen doordat klanten met te hoge hypotheken zijn opgezadeld. De Stichting Hypotheekleed heeft klanten van de bank opgeroepen hun geld bij de bank weg te halen.

Driek Oplopers snapt opeens waarom Scheringa een (scheve) schaatsploeg wil sponsoren!

'Scheringa probeerde DSB te verkopen'

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de dieven van het CJIB.

Het Centraal Justitieel Incasso Bureau blijkt eigenhandig per automatische incasso onbetaalde boetes af te schrijven, ook van mensen die het niet eens zijn met hun boete. Dat is dit jaar al 54.000 keer gebeurd. Het CJIB krijgt de bankrekeningnummers van die mensen van de Belastingdienst. En mensen kunnen bij hun bank het bedrag niet eens laten terugboeken, zoals bij andere automatische afschrijvingen wél het geval is. De overheid als dief… Want:

Microsoft verlaagt prijzen van de classic-collectie

Microsoft heeft afgelopen week bekend gemaakt dat de adviesprijs van games in de classic-collectie omlaag zal gaan. Tot op heden kostten titels uit deze verzameling topgames €29,99, maar dit zal gaan zakken naar €19,99. Daarnaast komen een paar titels van uitgever Take 2 ook in de collectie. Het gaat hier om Rockstars Grand Theft Auto IV en Midnight Club Los Angeles: Complete Edition en daarnaast ook nog de successhooter Bioshock. Als laatste heeft dan ook Ubisoft nog wat goed nieuws met betrekking tot de prijzen. Hoewel hun titels niet de classic-collectie ingaan zullen Splinter Cell: Double Agent, Tom Clancy's Rainbow Six Vegas 2 en Naruto: Rise of a Ninja voortaan vanaf €29,99 in de schappen liggen.


GTA IV is voortaan wat goedkoper te krijgen

'Real Madrid biedt Drenthe aan bij Fiorentina'

Volgens de Italiaanse krant La Nazione heeft Real Madrid Royston Drenthe aangeboden bij Fiorentina.

Drenthe werd afgelopen zomer al gelinkt aan de club uit Florence, maar de voormalig Feyenoorder bleef uiteindelijk gewoon in Madrid. La Nazione meldt nu dat er wederom een mogelijkheid bestaat dat Drenthe gaat verhuizen naar Viola.

Bij Fiorentina zou men deze keer terughoudend hebben gereageerd op het voorstel van Real Madrid. Het aantrekken van Drenthe zou echter nog aan de orde kunnen komen wanneer de Italianen een interessant bod binnen krijgen op Manuel Pasqual, de huidige linksback van Fiorentina.

Cruijff: "Van Gaal heeft Alzheimer"

Johan Cruijff zegt dat hij geen problemen heeft met Louis van Gaal.

In de kersverse autobiografie van Van Gaal stelt de trainer van Bayern München dat hij Cruijff niet meer ziet omdat Cruijff het hem kwalijk heeft genomen dat hij bij een bezoek in Barcelona overhaast vertrok en hem vervolgens nooit heeft bedankt voor zijn verblijf.

Van Gaal moest plotseling weg omdat zijn zus was overleden. "Ik ben één, twee keer bij hem thuis geweest. Eén heel goed gesprek gevoerd over het leven, maar dat was vooral met Danny. Johan zei niet zoveel. Op 26 december 1989 vierde ik Kerst, met ook de Koemannetjes, bij de familie Cruijff thuis."

"Toen ging de telefoon. Het was voor mij. De familie: 'Riet is overleden.' Mijn zus. Ik ben halsoverkop naar huis gegaan. Later hoorde ik dat Johan het me kwalijk heeft genomen dat ik hem nooit bedankt heb", aldus Van Gaals kant van het verhaal.

Cruijff reageerde bij RTV Noord-Holland zondagavond op de passage uit het boek van Van Gaal. "Ik kan het voorval niet herinneren, maar Van Gaal heeft echt Alzheimer als hij zoiets opschrijft. Er is wat mij betreft geen probleem, dus er hoeft ook niets te worden opgelost."

Nieuwe Michael Jackson single online

Michael Jacksons single 'This is it' is sinds maandag te beluisteren op de website van de overleden King of Pop, michaeljackson.com.

De broers van Jackson nemen de achtergrondvocalen van de ballad voor hun rekening. Het is onbekend wanneer het nummer werd geschreven en opgenomen. Ook is onduidelijk wie er behalve de Jacksons nog meer aan heeft meegewerkt.

This is it is het slotnummer van de gelijknamige documentaire over Michael Jackson, die zijn première eind oktober beleeft. This is it was oorspronkelijk de naam van de laatste concertreeks die Michael Jackson zou gaan geven. Hij overleed echter op 25 juni dit jaar.

Het nummer verschijnt ook op de dubbel-cd die eind oktober uitkomt. De cd's bevatten niet alleen Jacksons grootste hits, maar ook een aantal bijzondere proefopnamen van bekende nummers.

Michael Jackson  (foto: ANP)

Vandaag spoedoverleg FNV over PVV

De bondsvoorzitters van de FNV komen vandaag bijeen om te praten over de mogelijke toenadering tot de PVV. De vergadering van de federatieraad vindt plaats op verzoek van de ambtenarenbond Abvakabo, die pertinent iedere samenwerking met de PVV afwijst.

Het bestuur van Abvakabo FNV wil niet dat er samengewerkt wordt met de PVV in de strijd tegen een hogere AOW-leeftijd. Het bestuur van de bond vindt dat FNV-voorzitster Agnes Jongerius niet met Geert Wilders in gesprek moet gaan.

Wilders accepteerde zaterdag een gespreksuitnodiging van Jongerius in een interview met de Volkskrant. In het stuk gaf zij aan met Wilders te willen samenwerken om de AOW-leeftijd op 65 jaar te houden.

De bijeenkomst vindt plaats in de loop van de middag.

Voor veel partijen in ons land is de PVV niet langer 'melaats', aldus FOK!-columnist Driek Oplopers.

Mag ik over je schrijven? (2)

Ze slaapt. Om half zeven zeiden we gedag bij de stadsbussen. Zij moest de 8 in, ik de 3. Een buitenwijk versus Drift 21 scheidde onze wegen. We kusten nog een paar keer, knuffelden, “tot snel schat!”, kus, zwaaien. Ik ging in de rij staan voor bus 3 en keek nog eenmaal haar richting in. Ze draaide zich lopend om en blies een kushandje toe. Ik ving 'm, glimlachte en stapte de bus in.

Veel files in weekeinde door werkzaamheden

Wegwerkzaamheden zorgden ervoor dat het snelwegverkeer het afgelopen weekeinde op verschillende plekken langdurig vast kwam te zitten.

Een woordvoerder van de ANWB sprak gisteren van hardnekkige files op de A44 richting Den Haag wegens werkzaamheden op de A4. Het verkeer stond er vanaf eergisterochtend vast en rond drie uur die dag stond er een file van 15 kilometer. Gisteren was de A44 minder druk, maar op het hoogtepunt van de drukte stond er alsnog een file van 12 kilometer, meldde de woordvoerder

Ook de A2 bij Utrecht en Den Bosch en de A1 bij Barneveld waren dit weekeinde knelpunten voor het verkeer. Bij Den Bosch stond afgelopen vrijdag zelfs 22 kilometer file. Gisteren en eergisteren waren de files op beide snelwegen niet erg lang, maar ze duurden wel de hele dag door, aldus de woordvoerder.

De ANWB verwacht dat het volgend weekeinde opnieuw druk is, omdat de werkzaamheden nog niet zijn afgerond. Ook beginnen eind oktober werkzaamheden aan de A12 tussen Zoetermeer en Gouda.
Laatste reviews en specials
preview
WarioWare: Move It!
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
©FOK.nl e.a.